![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Rüzgara Es Dediğim Yerdeğim
Rüzgara es dediğim yerdeyim. Karşımda, Bulutlara yağ diyen dağ. Gel-gitlerde düşüncelerim Ağlarını boş toplayan Balıkçı hüznüyle Gömülü gözlerim Denizlerin sır vermeyen karanlığına. Bir yaprak yeşili Umut saklı avuçlarımda Yitirme telaşıyla titremekteyim. Tükendim... Rüzgara es dediğim yerdeyim Karşımda Bulutlara yağ diyen dağ. Bilirim, Esecek rüzgar, Açılınca avuçlarım Savrulacak bu kadarcık umutta Yağacak yağmur Islanacak iliklerim. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sabret!
Değirmenim; Kendi kendimi öğütürüm içimde Ufalarım bölerim Her hücremi Varoluşlara çoğaltırım.. Aklarım karalarımı.. Çaresizliğin, Mahsul harmanın da bile, Umut umarım... Umut Can! Ummak, Kendini baştan yaratmak gibi belki Bin bir biçimde Bin bir renge boyamak. Sabret gün güneşim! Sabret... Yeniden Doğmak için Dönmelerin kendi etrafında Dört duvar arasında sıkışmaların Farz et ki.... ben için olsun. Farz et ki Hani Karanlık ayaz bir gecenin ardından Ekvator güneşinde yanmak gibi olsun Sabret! Geçecek de! ... Bitecek de! gayret... Sen için.... Gelecek için.. Güzellikler için ha gayret. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sarılır Düşler *******e
Kabarır güneşi derinliğinde yıkayan sular Lebideryalara ulaşır med_cezirle Ayrılığa inat bize inat Gurupta birleşir Gök ile Yer Bir bak! Her akşam seferinde bir bak.! Göçebe bir buluta dolar ağlamalar Günlere inat sitem ile İner, kavuşur toprağa tohumları çatlatarak Gövermeler mevsimlere Pembemize inat Renklenir biz yerine Aymaz bir yangın sabırla.. Alazlanmış yüreklere Bekle! demelerle. Titrer O, ayaz umut Ummak saymalarla Sarılır düşler *******e… Bir gerdan uyumalara inat Gezinir mısra mısra Sessizliğe feryat hecelerle. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Semazenler Misali Dön desen Dönecektim
Hiç hoşuma gitmiyor tutarsız tavırların Sendeki eksikliğin cezasını ben çektim. Ömrümü tüketti hep senin pişmanlıkların, Karar versen yinede git desen gidecektim. Ne kal dedin yanımda, nede özgür bıraktın Ne terk edip de gittin, nede yanımda vardın Rüyalar kadar gerçek, hülya kadar yalandın. Aşka zehir katsan da verdikçe içecektim. Hoşça kal dediğimde, kaşlarını çatardın Biraz hüzün bulutlu, biraz mahzun bakardın Bazen acı sözleri kurşun yapıp sıkardın Vurmana gerek yoktu, öl desen ölecektim. Ne vardı ne de yoktu, bizi bağlayan bir bağ Vuslatlar çakıl taşı, hasretlerse sıra dağ Şaşırdım dört yönümü, solum oldu şimdi sağ Semazenler misali dön desen dönecektim. Söylerdi; dinlemezdin, yüreğinde ki O ses Ya yanından ayırma diyordu ya ümit kes Seven insan verir mi, ayrı yerde son nefes Çağırsaydın yanına koşarak gelecektim. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Gidersen Ben Biterim...
Yaşam; yaşamaksa zamanı, Zamanları sünger gibi emdim yokluğunda Göz pınarlarımı emdim Yetmediği vakitler Vampir açlığıyla kan emdiğim ******* Benimdi.. sensizlikler. Umut pan zehirdi Sensizliğe ölmelere. Bekle diyen çığlık nefes verirdi bekle! Bir astımlı yıldız göklerde Göz kırpardı fersiz geceye Gülümserdim sessizliğime. Bir cenaze vaktiydi günler Bir ufukta güneş doğar diğerinde ölürdü Katil akşamdı. Şafak, Yarın vuslatına süslenen gelinlerdi Dün! Umudun düğünüydü. Allayıp pulladığım. Can pazarında yitirdiğimse gün'dü Solardım... Mevsimsiz solardı sarı güller Gülleri,mürdümlere boyardım. Tez elden olmasın gitmeler. Suçu bilinmez, Hüküm giymezdi takvimler. Müebbet sevdalın ben.. İmamelere sabır sayardım Hücre hücre yanardım.. Sensiz sessiz Duvarlara ağlarken. Zehir zemberek tohumlar patlardı Düşerken üç cemreler Duyardım kendi sesimi Bir toprak iniltisinde İsyanımla, Gel diye diye Taşlar yarardım. Böyle aradım! Böyle yaşadım! Sensizlikte bu kadardım. Bunun için serilirim gelmelere Kendimi yollar ederim. Bir söz kalsın kulağında Yalnızca bu söz, 'Sen Gidersen..Ben Biterim' Biterim can biterim. 17.12.2004 Nevin Kurular Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen! Diye Diye...
Esmer bir ağıta katmışım türkü türkü En onulmaz yaralar açmışım sen diye diye Çalmışım sinem sazını Vurmuşum tellerine Dağlamışım yaramı. Gurbet dağlarına çöken sis ile Bilmişim ırağını Uzağına mecbur kalmışım.. Mor bir ufka çekmişim hasretini Zambaklar koklamışım sen diye diye Bıçak sırtı ******* *******de ağlamışım Katar katar hüzün taşımış Garlarında soluksuz dinlenmeler. Trenleri, bahtım renge boyamışım Ağlıyor alnımda ki çizgiler. Mavi turna kanatlarına Nameler yazmışım Uçurmuşum adressizliğine Ulaştıramamış,duyuramamışım Sen diye diye feryadımı Bir kıvılcım ateş bağrına Yakamamışım Bundan önce şöyle gönlümce. Ah! .. zamansız zamanlara Yarım kalmışım.. Dolu dolu çağlayışa.. Firar körpelikler. Bir kırık dal sende kalmışım Bir güz solgun bir yaprak Düşmüşüm ellerine Sen diye diye... Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sensin Sen
İlk pembe gülüşüm sensin İlk sevinç çığlığım Yanağımı ıslatan Mutluluğun gözyaşı Krizantemim, kırmızı gülüm, kır çiçeğim Sensin mis kokulu dört mevsimim Baharda dirilişim Sonbaharda göverişim Binlerce renk gökkuşağım Son mevsime yağan karım Akpak umutlarım Alın yazım sen Yürek ağrım sen Ömrüme bengisuyum Neşeme tomurcuğum Okyanusça derin mutluluğum Bahar yelim sen Ayağım elim sen Gözlerime doğan güneşim Biricik eşim sen. Sensin aşk iksirim Yazılmadan coşan şiirim Talihimin gün gözünde sevdiğim Yürekteki dürtülerim Gökteki köPage Rankingülerim sen. Başımı dayadığım huzurum Kıvancım mutluluğum Aldığım her soluk hava Yediğim her lokma İçtiğim suyum sen! sen! Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevişir Şiirimle Şiir (*)
Unutmayacağımdan......... Unutmadım seni. Sadece mahkumum şimdi şartlar gereği suskunluğa Acıtıyor içimi ulaşamamak şöyle gönlümce şiirim. Ama uzak olmayacaktır kavuşmak. Bu günlerde geçecek........ Ve tutsaklığı bitecek Sessizliğimin. Yalnızlığımı hissettiğim koridorları Bırakıp ardımda. Sıcaklığına ulaşan kapıları, Birgün veya bir gece açacağım. Ve işte bu bekleyiş demlenmeleriyle Seni gönlümce yazacağım. Özlemlerimle İçimden taşacak ırmakları... Durduramayacak setler o vakit O vakit işte.... Gör nasıl., Gör nasıl..... sevişirmiş Şiirimle Şiir. (*) şiir yazma özleminedir şiirim Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevmeyi Öğrendiğin Gün Bana Gel
Yüreğimi sıcak Kollarımı açık tutacağım senin için Hayalini donduracağım göz bebeklerimde Renklerini yitirmeyecektir mazim. Sabır tespihim imameye gelse de bekleyeceğim. Sevmeyi Öğrendiğin Gün Bana Gel! Uzunhava çaldıracağım Zamanın tüm tellerine Es dememek için beklemelerime Hiç sevmediğim üç noktaları kullanacağım Hikayemde Üstelik, bilemeden kaç kere Noktaları virgüle çevireceğim. Keşke! … Keşke dedirtmemek için dilime, Pişmanlık sözcüğünü dağarcığımdan sileceğim. Sevmeyi Öğrendiğin Gün Bana Gel. Yeminim olsun Yalnız sana açık bu yürek.. Ve seni Hep seni Bekleyeceğim Bekleyeceğim... Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevmiştik
Senelerin figanıydı Kümülüs mavide boğuluyordu Sis etkisiz kalmıştı ilk defa vuslatlara Gri, şaşkın teslimiyete bırakıyordu kendini O sabah semasında Gözler biten yasına fıkırdıyordu Gelişini kutluyordu varoluş. Vardık! artık.. Gün kadar gerçek hülyalara vardık. Sır işledik sırma sırma Pare cana hale.. Bağrımıza hanlar yaptık. Orman gövermeler İlkyaz halayı sevinç hücrelerde Yenibaştan dikildik hayata dimdik Aşk gücünce yaşamaya yemindik Çok mevsim yazdık alnımıza kader diye. Yanlış hangi yazgıda şimdi. Attığımız her zar dubara duygulara Açmazlara an oldu yenildik Mecal ile dikildik Umut iblisin kaygısında Zaman serzenişi doğrularda Dosdoğru Sevdik! Savunmasız yargılardan Nasiplenen gizdik Garip anlamlardan müebbete hüküm giymiştik Hasret anaforu bir evren döngüsünde Yörüngeye girmiştik. Suç bizdik Sevmiştik Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|