![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bakamazlar Güneşe
O tiksinen birbirini tökezletmek isteyen malına gözünü dümdüz diken düpedüz çekinmeden dalga geçen utanmaz, arlanmaz, edepsiz, ölçüsüz bakışlar nasıl da sarmış yurdumun sokaklarını, kaldırımlarını, bakkallarını, metrolarını! ? niyetleri kirlenmiş, helalde çareleri tükenmiş, 2 lokma ekmek peşinde herşeye razı elleri bıçaklı, makinalı kapana kısılmış canavar olmuş benlikler nasıl da korkmaz olmuşlar hiçbir şeyden! ? nasıl da en nezih yerleri bile adım adım kuşatmışlar? ! bölüne bölüne çoğalmışlar? ! o tiksinen birbirini, ne olduğunu ayırt etmeksizin dimdik, düpedüz tecavüzle küçümsercesine ve sanki, 'ne bakıyorsun birader? ! ' denmesini, hemen sonra da üzerine saldırmayı beklercesine kendini vahşete teslim etmiş bakışlar nasıl da güzel yurdumun topraklarını kirletmiş tepeden tırnağa! ? artık her sokağa çıktığımda abartısız bir dakikayı bile o bakışlardan kurtulamadan yaşayamazken ben, görürken yurdumun topraklarının bile zehirden rengini karalara çaldığını nasıl nasıl rahat uyurum? ! hakkımı kime, nasıl helal ederim! ? o tiksinen birbirini tökezletmek isteyen tilkileşmiş bakışlar... aslında hepsi kan ağlıyor da, arkalarına sığınmış alevler içinde bütün benlikler. artık çok geç ama; bakamazlar bir daha güneşe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bakire Şiirler
Bazı şiirlerimi bakire haliyle bırakırım bilirim bir kaç kere dönüp baksam makyajı eksik görünecek gözüme alacağım elime kalemi allığı, farı, rimeli, ruju yürekleri hoplatan kadına çevireceğim kızı. bu yüzden bazı şiirlerimi bakire haliyle bırakırım hep o sade makyajsız gülümseyişi seyrederim yüzlerinde... öteki 'allı pullu kadınlar'dan çok var etrafımızda! bu benim kadınım... |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bakire Şiirlere Neşter
Bakire bırakmayı, öylece salıvermeyi severim şiirlerimi genelde; ama herzaman hatasız kul çıkmıyor kalem'den, şair dostlar görünce -kızın- genelindeki arızaları bildiriveriyorlar Allah razı olsun. haklılar da... daha seksi, daha alımlı, daha salına salına dolaşmasını istiyorlar ve 'babası'nın da daha saygıyla anılmasını... alıyorum hemen elime neşteri, narkozu hiç üzmeden kızlarımı başlıyorum düzeltmelere! aslında daha da heyecanlı çünkü bu -sonradan müdahale-... kusurları düzeltmek başka bir beceri istiyor; bunda da uzmanlaşmaya gidiyorum. zor tabii ilk anda bıçakla dalmak ama olsun! daha seksi, daha alımlı, daha salına salına dolaşsın kızlarım ve 'babası' da daha saygıyla anılsın. artık bakire olmasalarda bıçak görmüş kızlarım yaşamışlıkları artacak, fena mı? ! sonuçta zaten okuyan, okuyacak üzerinden binlerce kere geçilecek; bari eli yüzü düzgün olsun. |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bal gibi de döverim!
Bir gün, iş yerinde kahve molasında biri diğerine dedi ki: -Sen hiç 'şiirle adam döven adam' gördün mü? İşte Ömer bunu yapıyor, ondan okuyorum onu! oradaydım duydum, sevindim ve ekledim: -Döverim! Bal gibi de döverim! Hem de zevkle! hatta ağzını, burnunu bile kırarım büyük zevkle! öyle çok hak eden var ki döverim aslanlar gibi! diğerinin şaşkın bakışları ilham verdi biraz daha devam ettim: -kadın, adam dinlemem dümdüz girerim zaten bu aralar öyle çok kaşınıyor ki yumruklarım! eşkiya değilim ki yollara ineyim elimde tüfekle barbar değilim ki elimde baltayla dalayım kalabalığa ormanda değiliz ki, zehirli okları saplayım yüreklerine! klavyemi, parmaklarımı, buz gibi soğuk irademi ilhamlarımı, kinimi, hiddetimi kuşanırım sarılırım şiirlere dalarım hepsine ağız-burun dümdüz bal gibi de döverim! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana ne? !
Tarihten gelen taşların, duvarların, tabletlerin üstündeki kanıtlara inanmazmış. Binlerce yıl öncesinden 2000’leri görüp ta o zamandan bu zamanı uyaranların, gönüllerini yıldızlardan toplayıp düzene sokup, bilgi olarak tarihe dökenlerin varlıklarını saymazmış. Yaratan’ı bile kendi dimağınca tanımlarmış, sınırlara koyarmış, müziğin ritmine göre kıvırtırmış! her şeyi kendi bilirmiş, elle tutmalıymış gözleriyle görmeliymiş; bana ne? ! .. karınca yuvasına sığabilecek bilgisiyle, bir iğne ile bomlayabilecek 4 yana dağılabilecek sevgisiyle, sadece yapılı-döşeli yola, kaldırıma, otomatik çalışan çamaşır makinesine, fırına, müzik setine ve plazmasına endeksli şükürleriyle üzerine bastığı bu topraklara hatta toprakları da taşıyan Dünya Ana’ya bile sözünün geçtiğini hatta onu bile yönettiğini sanırmış; bana ne! ? .. gün gelip de sorduklarında bu toprağa kaldırımlara, taşlara, ağaçlara, denizlere, kuşlara ”bu şahıs hakkında neler dersin bize? ” diye hepsinin birlikte vereceği cevaba bakarım! .. o güne kadar kendini allamış-pullamış, adına destanlar yazdırmış, çığırtkanlar tutmuş, büyük saygı görmüş tek bir lafıyla boyunları götürmüş itibarları sıfırlamış, ensesi kalınmış; bana ne? ! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bando Sezai
Öyle bir koydun, yerleştirdin ki “küfür”ü hayatımıza, öyle bir teslim ettin ki o bayrağı ellerimize; dalgalandıra-dalgalandıra bu köhne, kokuşmuş şehrin sokaklarında balkonlardan bakanlara sallaya-sallaya dolaştırmanın ayrıcalığından, zevkinden, hiddetinden vazgeçemedik! ”küfürlerin”in tadına doyamadık ve inanır mısın; öyle ayarında yerleştirdin ki temellerimize sökemedik bir daha, hatta ihtiyaç duymadık! ? “küfür”ün bu kadar da “sanat” olabileceğini nereden bilebilirdik? .. Vay ki ne vay Bando Sezai! demek sen ektin bu tatlı zehri köklerimize? ne diyeyim Abi sana? ”helal olsun! ”.. taşırız bayrağımızı coşkumuzla sallarız sağa-sola! yüzümüzde neşe içimizde o tarifsiz coşku! erzağımız “küfürlerin” olur en ummadığımız anlarda hayata gülerek bakarız Bando Sezai! Öyle bir koydun, yerleştirdin ki “küfür”ü hayatımıza; sökemez olduk, hastası olduk be Abi! Seni doğuran o iki yüce insan Fahiran Teyze ve Arif Dede’ye helal olsun! Seni seviyorum Bando Sezai! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bankalar serpiştir
Al beni kirala, sat, döşe, boz, yap ekle, çıkart şekle sok, eğrilt, bük üzerime şehirler kur köyleri yık çiçekleri bile kes gerekirse saksılara boğ ama lütfen araya “bankalar” serpiştir! al beni yaz, çiz, okut şaplak at uyukladığımda cezalandır 'doğru'yu üstelediğimde! ama lütfen araya “bankalar” serpiştir! |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Barbarlar Kralı Savaşbeyi
'Barbarlar Kralı Savaşbeyi' aydan aya meydan savaşlarına girer ağır kılıcıyla ne boğazlar keser kafalar havalarda uçuşur üzeri kanlarla yıkanır. ayırt etmeden keser-biçer. 'kitle' iledir meselesi ve tabii kendi ile... tek tek bakmaz yüzlere. korku ile bakan hırsla, nefretle bakan fark etmez bütün gücüyle sadece kılıcını sallar. yemini vardır... ve köyünde, evinde bekleyenleri... Zafer için çarpışır, kendi için değil bu yüzden gözü karadır. kafaları uçanlar da zafer uğruna ölürler. 'Barbarlar Kralı Savaşbeyi' uçurduğu kafaları savaş meydanında bırakır. korkulu, nefretli yüzler peşinden gelmez. isimleri unutulur zafer önemlidir. Bu yüzdendir işte şaire de, yazara da 'isim-adres' sorulmaz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Basarım Zebani ile!
Bunca iyi şeyden bahsettik soframıza onlarca kere davet ettik muhabbetin en babasını ettik yanımıza birbirinden güzel kadınlar aldık onlara da akıl verdik, gönül verdik. En çok gülen yüzümüzle seni uğurladık sıkıntı anlarında yanında bulunduk dostum ama, yarın öbürgün sahil yolunda elinde 3’lü çatalı, gözlerinden çıkan cezbedici alevleri ve oramı-buramı yaka yaka öpen çatallı dilli bir zebani ile kolkola sahilin keyfini çıkartırken rastlarsan bana külahları değişmeyelim! ya da ver, fark etmez o zaman ben senin külahını da kolayca takarım! ama demedi deme bak ha! geniş tut kabullerini lekeleme, etiketleme hemen herkesi ne biliyorsun ki hem en yakınındakinin arka sokaklarını? hiç girdin mi onun beynindeki o en karanlık odaya? .. aman ha büyük konuşma büyük beyanatlarda bulunma ne kendini, ne başkasını pek de sınırlandırma. hem sözü gelmişken; vallahi samimiyim! o zebaninin dili kor alevden olsa da yanağımda gezinmesinden kalma o izler o acı var ya; hala hoşuma gidiyor yahu! kalbim çarpmaya başlıyor hiç olmadığı gibi! Bak demedi deme büyük konuşma! en boş anında basarım seni de kolunda bir zebani ile; görürsün! |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Baş Mimar'a başvur
Hani çok boşalır ya bazen insanın aklı, hiçbir şey istemez ruhu, hani yerinden kalkmak, gülmek, muhabbet bile etmek gelmez ya içinden; işte o zaman içinden Baş Mimar'ın adını geçir geçirebildiğin kadar defalarca... dene bir kere, ne zararı var? ! Ne kadar yükseltirsen yükselt binanı Baş Mimar senden iyi bilmez mi seni? yüklerini, temellerini ve o yükselen yapını? kaç kat daha çıkabileceğini? .. istediğin kadar takviye et sonradan o temelleri kendince, kasnaklar daya binana dört bir yandan balkonları içeri dahil et, salonun büyüsün çatı katını izole et tamamen ne fark eder? ruhsatın Baş Mimar'dan olduğunu bilmezsen; altınlarla beze bütün cepheni tabelalarla reklamlarını yap binanın hatta ne fark eder? hani dilediğin kadar büyüttüğün halde binanı birgün saplanır kalırsın ya o karanlık noktaya, barınamazsın ya kendinin bile içinde; işte o zaman içinden Baş Mimar'ın adını geçir. çekinme, kimse duymayacak! rahat ol. ama dene bir kere, ne zararı var? ! dayanmadan kapına belediye memurları, zabıta çökmeden binan kesilmeden faturaların Baş Mimar'a başvur göreceksin, ne kolay işin aslında! .. bırak şimdi karizmanı marizmayı; dene bir kere, ne zararı var? ! |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|