![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Başı sevgi
Bak efendim bahçe bağa Ekmek ile aşı sevgi Lazım olan ölü sağa Kainatın başı sevgi Dünya sevgi ile döner Ateş sevgi ile söner Severek ölmesi hüner İnsanların eşi sevgi Sofradaki yenen aşın Değirmende dönen taşın Dünyadaki kurdun kuşun Hep hayali düşü sevgi Borani sevgi götürür Meyveyi sevgi yetirir Savaşı sevgi bitirir Kesmez mi dövüşü sevgi Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Başka güzel yakışmıyor mazime
Dert ortağım gönül yaylam güneşim Ekmeği aşını neyleyim sensiz Sıcak yatağımda hayalim düşüm Dünya talaşını neyleyim sensiz Akıllanmaz bu gönlümü yorsuns Seni bana beni sana sarsınlar İsterse altından mezar kursunlar Ben mezar taşını neyleyim sensiz Gözlerin sermayem zülfün hazine Başka güzel yakışmıyor mazime Bele yatır beni uyut dizine Sevda ataşını neyleyim sensiz Aklım çalışmıyor beynim buruşuk Düşüm uzak ha yellerim karışık Olamadık dünya ile barışık Gönül savaşını neyleyim sensiz Borani mutluluk kuşumuz öter Boş rüyalar kuru ha yeller biter Senin ter kokunu içersem yeter Suların başını neyleyim sensiz Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bayramda dostlardan isteğim
Besmeleyle dolsun sofranın başı. Küslükleri bitiştirin bayramda. Gönüllerden koğun gitsin baykuşu. Bülbülleri ötüştürün bayramda. Arife günleri konuştur dili. Bir Fatiha bekler mezarda ölü. Uzat insanlığa sümbülü gülü. Dikenleri tutuşturun bayramda. İnsan olan bir birini kucaklar. Sevgi barış dolsun köşe bucaklar. İyi bakın sönmesin ocaklar, Bacaları tütüştürün bayramda. Herkesin elinde dürüm olmalı, Sevgiye barışa yerim olmalı, Tüm insanlar sarım gürüm olmalı, İnsanları katıştırın bayramda. Aşık Borani’yem unutun dünü, Bayramlar insanın kutlu düğünü, Kovun gitsin artık öfkeyi, kini. Sevgi ekin yetiştirin bayramda. Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bayramda mezara gittim
Fitne fesat burada kalmış Hakkı özlerinde bulmuş Hepsi bacı kardeş olmuş Ne erkek ne bayanı yok Hakkı mutaf ca dokudum Bir bülbül oldum şakıdım Gönlümce dua okudum Sağır gibi duyanı yok Toprakla karışmış özü Ölçülü diyorlar sözü Hepsinin de doymuş gözü yarım adım kayanı yok Mevlam etmiş nazarını Silmiş okur yazarını Kurmuşlar dost pazarını Hiç kimsenin ziyanı yok Borani kurulu site Kimse demiyor git öte Ne mafya var nede çete Bir birini soyanı yok Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben aradığımı insanda buldum
Ben dünyaya sevmek için gelmişim Sevgisiz saraya kurulmamki ben Ben allahı insanlarda bulmuşum Gidip başkasına sarılmam kiben Ben insanım insanlara eserim Cehaletten muhabbeti keserim Ben bana darılır bana küserim Elin hatasına darılmamki ben Ben bana padişah ben bana vezir Başka yerde gezip olamam rezil Ben ne aradıysam kendimde hazır Gidip başka yerde yorulmamki ben İnsan cüsüm cüsüm yer kısım kısım Ben bana düğürüm ben bana hısım Ben bana düşmanın ben bana hasım Elin oku ile vurulmamki ben Borani ölmeden ölürsen yeter Sen kendi kendini bilirsen yeter Aradığını sende bulursan yeter Gidip başkasından sorulmamki ben Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben bozkırın ozanı sen istanbul hanımı
Gönlüme ferman olsun iki satır yazda at Senin olsun bu beden mezarımı kazda at İstermisin merihten istersen aydan uzat Ellerin ellerime son bir defa dokunsun Gözlerin gözlerimde selalarım okunsun Ömür bitti gidiyom seneler aylar derken Kalbime bir ışık yak kandilleri sönerken Beni yalnız bırakma mezarıma girerken Ellerin ellerime son bir defa dokunsun Gözlerin gözlerimde selalarım okunsun Ben boz kır ozanıyım sen istanbul hanımı Yazdığın şiirlerle yakıyorsun canımı Çıldırmış yüreğimden silemezsin anımı Ellerin ellerime son bir defa dokunsun Gözlerin gözlerimde selalarım okunsun Ellerde kazma kürek toprağım yarılırmadan Helallaşıp ayrılak küsüşüp darılmadan Bir daha uzat elin kefenim sarılmadan Ellerin ellerime son bir defa dokunsun Gözlerin gözlerimde selalarım okunsun Boraniyem ozanım asla boş kalmaz yerim Gelirken sevgi dedim giderken sevin derim Bilmem nasıl ayrılam meleykem ilham perim Ellerin ellerime son bir defa dokunsun Gözlerim gözlerinde selalarım okunsun Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben bu dili keser yere atarım
Dostum ile viranede yatarım Dostluklar gerçeği bulacak ise Arif pazarında pula satarım Sözlerimden hikmet alacak ise İnsanlar kin kibir riyayı atsın Sevginin barışın yolunu tutsun Yakın beni külüm savurun gitsin Yaralara merhem olacak ise Cahil olan zaten anlamaz beni Hayası bozuklar dinlemez beni Bura kın insanlık çiğnesin beni Sonunda gerçeği bulacak ise Borani'yem müşteriye satarım Arif ile malı mala katarım Ben bu dili keser yere atarım Eğer gönülleri kıracak ise Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben çok aşık gördüm
Ben çok aşık gördüm görmez varlığı Güneşi bıraktı aycı oldular Adet edindiler sahtekarlığı Yalan kervanına taycı oldular Düşmana dik başlı dostu saymadı Çalışıp ta taş üstüne koymadı Kendi emeğini yiyip doymadı Yetimin hakkına paycı oldular Sevdim dedi gönlünü bir etmedi Hamları has küfrünü sır etmedi Gözünü kör kulak sağır etmedi Verdiği ikrardan caycı oldular Borani kurbanım okur yazara Etek öpüp alıştılar azara Giremedi arif ile pazara Vali konağına çaycı oldular Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Şairim Yarenler
Ben hiç su içmedim şadırvanlardan Ne İsa’yla ne Musa’yla Haç da çıkarmadım günah da çıkarmadım Kandillerde ağladım kadersizliğime Sevdanın altın çığlıkları düştükçe yüreğime Yumrukladım döşümdeki kara sevdaları Ben ayrılığın yürek yarasını taşıdım Kalbe saplanan bir Çerkez kaması gibi Ben şairim yarenler *******im kafiyelere tutsak Gündüzlerim hecelere gebe Ben sevdanın yürek yarasını yaşadım Kara sevdalar terk etse de beni Hep karası kaldı anlımda Uzak doğunun çıkmaz mürekkebi gibi Ben şairim yarenler Ne kadar yaşadım nereye kadar yaşadım Orasını bilemem Yaşamak bir soluktan ibaretse Yaşadık işte İhanetler zincirinde yaşadım ben Benim sevdalarımın ömrü kısa oldu Sevsem de korkarak sevdim Onun için ağız dolusu gülmedim ben Timsahların göz yaşlarına güldüm Basmadım yılanların kuyruğuna Engereklerin başlarını okşayarak yaşadım, Ben şairim yarenler alda koy yüreğimi sevda masasına gör bak nasıl çırpınıyor güvercin yavrusu gibi tusunami gibi geliyor gönül dalgalarım cemre rüzgarları gibi esiyor yangınlar içerimde kıyametler kopuyor gönül tünelimde ben sevdikce öldüm öldükce sevdim zaman kırıntıları arıyorum parke taşlarında ben şairim yaranlar Bu hayat denilen rüyanın Neresinde uyanırız bilinmez Savurur ayrılık rüzgarları Bir düşün uzayına Zamana kelepçe vururum Yedi kat yerin altında Gel sen de gel Sen de alışırsın İhanetler zincirinde yaşamaya Benim dergahımda öğrenirsin Bir sabretmeyi Bir de karşılıksız sevmeyi Ben şairim yarenler Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben yeniyılı güller içinde bekledim
Ben seni turnaların kanadında bekledim Bülbül yuvasında bekledim Güller içinde diller içinde bekledim Sen güzelliğin yarışında Sevginin barışında yoksun Sen savaş uçaklarının kanadında Sevginin inadında geliyorsun Sen takların paletlerinde Savaş aletlerinde geliyorsun Sen sevginin barışında Sen güzelliğin yarışında yoksun Yara aldı sevgi bağı Çoğu öldü gençlik çağı Kan kokuyor orta doğu Savaşın elinden şaşmış Dalına füzeler düşmüş Can çekiyor orta doğu Kurulmuş saraya hana Doymuyor cellatlar kana Bunlar yakışmaz insana Kan kokuyor orta doğu Borani kendi halinde Hakkı zikreder dilinde Kelamı kadim elinde Kan okuyor orta doğu Ne anladın gülmü bıraktın arkanda yeni yıl Bosnada ırzına geçilen kadınlar Sarılmayan yaralar Bumu insancayaşamanın adı Yüz kere lanet olsun lanet olsun be Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|