![]() |
|
|
#81 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
kadınım diyenlere
Ne diyeyim bilemedim nasıl anlatayım kendimi Ben bir ana dolunun bağrından kopan kimsesizim Süslü sözler söyleyemem sadece içimden geleni konuşanım Ne bir kimseden kötülük beklerim nede ben kötülük yaparım Sabahlarım şu gurbete, ana diye sarıldım şarkılara yar diye Dinledim ezgileri. Can diye sarıldım insanım diyen yılanlara Gurbet acı hayat insafsız kader zalim Ne kadarda dersek kaderi kendimiz yazarız Yalan küllüm yalan Ne kaderi kendimiz yazabiliriz nede istenmeyenlere karşı çıkabiliriz Sadece kendimize yaparız en büyük iyili gide kötülüyü de Bilseydik kötülük nerde iyilik kimde yaparmıydık Sanmam Sevği diye sarılırı mıydık yılanlara çıyanlara kapılır mıydık Erkeğim diyen erkek müsvete sine Dinler miydik yalan oldu benim ömrüm ü Yazar mıydık yaşadıklarım ızı Neler yaşadım nelerle uğraştım gurbet elde kadere yenilmemeyi Ama nafile Biz özümüzü yaşadık can Temiz saf yalansız riyasız kadere boyun eğdik Anadolu inansın saflığıyla temiz ligiyle Gurbet kadınını yaşadık kadınlığımızla Bir özümüzden insan istedik hayatımızda Onu bile yaşatmadı ağız tadıyla felek Ayrı koydu anadan babadan yoldaştan Kader dedik çekildik Yazgı dedik ezildik yetmedi mi felek Yetmedi mi biz Anadolu insanına çektir diğin Haykıramayız biz içimiz de ki isyanı İsyanımız şiirlerimizde gizli Türkülerimizde saklı Çok mutsuzum güvenmem artık kimseye Anadolu kadını değil sadece tüm kadınım diyenlere şiirim İçinde kendinden bir şeyler bulanlara |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kadınlarımız
Kimisi anam kimisi bacım. Kimisi sevdigim başımın tacı Kimisi genç,kiminin dökülmüş saçı. Eli öpülesi kadınlarımız. Saçınızı süpürge ettiniz bizlere. Yeterince layık olamadık sizlere. Hayat boyu vakıfsınız gizlere. Eli öpülesi kadınlarımız. Bebe iken kollarında hoplattın. Genç kız oldu kanlarını kaynattı. Fettan oldu parmağında oynattı. Eli öpülesi kadınlarımız. Hep aranır oldu ana ocağı. Unutulmaz nazlı yarin kucağı. Sizden dogar,yiğitlerin kaçağı. Eli öpülesi kadınlarımız. |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Karbeyaz Sevgim
Her gecenin uykusuzlugu yok bu gün üzerimde Bu sabah,daha mutlu uyandım..... Çünkü seni buldum. Artık benimde bir sevgilim var..... Canımdan çok sevdigim,taptıgım bir tanem var... Gün bana çok güzel görünüyor Eski günlerde karanlık olan; Kabusa dönüşen günlerim gibi degil. Bu gün kendimi sokaga attıgımda günün yeni aydınlandıgı bir gün. İnsanlar işe gitmek için sokaga dökülmüş. Senin sesin kulagımda; Mutluluktan tüm insanlara sarılıp öpmek istedim. Kar bu gün çok güzel yagmış. Sokakta bir köpek Karların üzerinde yuvarlanıyor İnan birtanem senin mutlulugundan Bana vermiş oldugun mutluluk sarhoşlugundan onunla yuvarlanmak istedim karların üzerinde; ona seni nekadar sevdigimi anlattım bilinçsizce...... Bu gün o sevimsiz olan bakkal bile bana sevimli geldi. Senin sevginden sevincimden ona bile günaydın dedim. Çöpçüler çöpleri alırken hep selamlaşırdık. Bu gün sevincimi onlarlada paylaştım..... Kerkes korkarak yürürken karların üzerinden. Ben adeta uçtum........... Güne yagan kara Martılara agaçlara Dışarıda gezen tüm insanlara SEVİYORUM.ÇOOOOOOKKKKKK SEVİYORUM Aşık oldum; Diye haykırmak istedim. İyiki varsın iyiki seni tanıdım CANISI Bu gün çok mutluyum............. |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kavuşamayacagını
Birgün bırakırda gidersen bu dünyayı. Düşünme; Yalanmıydı aşkı sevdası Huylu huysuz.. Gözleri kömür karası Ama bilemezdin; kırılıacagını.... Bu kara sevdanın Sonunda bir alev olacagını. Ve nerden bilirdin dostum.... Sevdana asla kavuşamayacagını |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kıskançlık
Bu gün gördüm yine nette kahroldum. Takatım tükendi sararıp soldum. Sen belki mutlusun ben bedbaht oldum. Seviyorum kıskandım elimde degil. Mahsun mahsun baktım netten. İmkanı yok ayıramam eşinden. Seviyorum ayrılamam ben senden. Seviyorum kıskandım elimde degil. Kıymeti yok canım aşkından ölsem Yeterki seni başkasıyla görmesem. Seni çok sevdigimi söylesem. Seviyorum kıskandım elimde degil. Elimden kenime bir kaza çıkar diye korkarım. Gelip geçsin diye nette yollarına bakarım. Senin için İstanbulu yakarım. Seviyorum kıskandım elimde degil. |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kıyamam
Sen aglama kıyamam.. Kopamadım senden; koparsam aşkın anlamı kalmaz. Aşıgım seviyorum... Yüklensede dünya üstümüze. umursamam... Ben bu aşkı yaşatırım. Sen aglama... Kıyamam gözyaşlarına.. Seni benden almana,dayanamam kıyamam.. Özlemlerini çekemem. Kadehlere gömülürüm. Acını unutturursun.. Aglama kıyamam.... |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kızlarım
Ben güneydoğudan batının Paris ine geldigimde. Hayatı tozpenbe gördüm. Ama baktımki gördüğüm gibi degil. Burada hayat acımazsız,gönüller kırgın. Sevgi saygı olayı anamdan babamdan gördügüm. Terbiye kurallarını aşmış. Daha siz dünyaya gelmediniz. İstemeden de olsa bu pariste dünyaya geldiniz. Benim size veremediklerimi,sakın ola sakınha. Başkasından öğrenmeye yeltenmeyin. Kurallar önemli degil,bebeklerim. Eline diline beline sahip olun derim. Kula kulluk etmeyin. Kendi ayaklarınızın üstünde durup dünyaya; Karşınıza çıkacak tüm engellere meydan okuyun. Ölümden ötesi yok,ölecekseniz de şerefinizle ölün. Zoru başarın erkek kadın ayrımı yapmadan. Duygusallıgınızı yitirmeden,insanlık sevgisi içinizde bitmeden. Ananızın verdigi projede yürüyerekten. Ben gördüm Paris sokaklarında inleyen aglayan gençleri. İşte bebeklerim bin nasihattan bir nusubet daha hayırlı derler. Desinler ben örf adetimi sizlere verebildiysem. Aslan yatağında çakal uyumaz. Çakallara yem etmedigim sürece. Evet kızlarım siz büyüdünüz,hayatı tanıyın ben size öğretemedigimce. Saramadım kucagıma alamadım gördügüm törece. Pişmanda degilim. Ama keşke herkes olabilse,hayatın gerçeklerini görebilse... Kızlarım hayata veda etsemde,kendinizce ananızın yaptıklarıyla. Hayatı tanımaya,kimseye boyun egmemeye alınteriyle kazanmaya; Hak yememeye yediğin tek lokmada bir kuşun bile hakkı oldugunu; Unutmadan,yaşamaya komşunda yoksa siz vermeye. Alışın zeval görmezsiniz be kızlarım. Siz aslan yürekli bagrı yanık,hayatta herşeye tanık Ananın kızlarısınız. |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kime sorayım
Uykusuz *******imin hesabını kime sorayım. Kaderemi,sanamı,yanlızlığımamı bilemedim. Kaderime sorsam anlındaki yazıyı ben yazmadım; Sana sorsam,ben bir şey yapmadım. Yanlızlıgıma sorsam,ben seni yalnız bırakmadım. Diyecek. İçtigim rakıya sorsam,ben hep seninleyim Benimle uyuyorsun diyecek. Gökte ay beni her gece sabaha kadar seyredip; Hayallere daldın. Yıldızlar onlar ise sevdiğini bizlerde aradın. Ya ben uykusuz *******imin hesabını kime sorayım. Hayatla verdiğim mücadeleyemi. Sabah gün ışıdığında,acaba bu günüm nasıl geçecek, Hangi kurda hangi ugursuza karşı mücadele edeceğimemi Yinede bu *******in hesabını sana sormam lazım. Senle veya sensiz ben hep yaşadım bu *******i. |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kimsesiz
Dağda otağı yok,kırda eşi yok,bayırda hoyratı yok.... Sen ne işe yararsın kimsesiz.. Kendini çok yüce sanırsın,ama içli bir türküde ağlarsın Sevdiklerim dersin değer verirsin... Neden sen kimsesizsin... Sana güvenmedi can dediklerin, Senle paylaşmadı dertlerini sevdiklerin. Ağlarsın sızlarsın deme be kimsesiz. İçindeki yarayı kimselere... Senin dostun kara toprak kimsesiz. Ne seni anlayacak bir kul var nede derdine derman olacak. Sen aslında kimsesiz değilsin............. Çok sevdiklerin var Sana sensizliği,kimsesizliği yaşatanlar var. Kimsesiz. |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Korkuyorum sevgili
Sen girdinya hayatım baharım anlamlı, Sabahlarım aydınlık,gecem yıldızlarla aydınlandı sevgili, Sevmek sevilmek böyle büyük bir lutuf demekki insan hayatında. *******i uyurum senin hayalinle sabah uyanır. Kuş cıvıltıları bana şarkı söyler gibi her gün. Kalbimde yaşam heycanı seninle atar oldu. Korkuyorum sevgili Bu rüyanın çok çabuk bitmesinden korkuyorum. Kabusa dönüşüp beni sarsarak uyandırmasından. Dahası bir gün sensiz kalmaktan korkuyorum.. Kendimi çok alıştırmak istemiyorum senin varlıgına Ama engel olamıyorum gönlümün çarpıntısına; Çok baharlar geçirdi bu ömrüm,bu gönül. Hiçbiri senin hayatıma girdigin bahar kadar güzel olmadı. Aşk ı ve seni böyle bir baharda tatmak. Bana yıllardır yanlızlıgı yaşatan rabimin bir lutfu. Korkuyorum sevgili; Seni sensiz yaşamaktan KORKUYORUM |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|