![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Evlât
Şu dünya bir anlık rüya; Vazgeçmek çok zor mu evlât? Gelir ölüm saya saya Genç-ihtiyâr der mi evlât? Çatışırsa nefsin senle, Her dem Hak'kı tercih eyle! İsteğin nedir söyle: Karanlık mı, nûr mu evlât? Uy Kur'ân'a yolun olsun. Hem kanadın, hem kolun olsun. Boşver dünyâ elin olsun; Olur sana yâr mı evlât? Peygamberin izinde ol, Sünnetinde, sözünde ol. Her işinde onu denk al; Başka örnek var mı evlât? Kim bilir ki son ne zaman? Seni kabre kor ne zaman? Hazırlıkta ol her zaman, Düşün vaktin dar mı evlât? Namazını dosdoğru kıl; Nûrlansın hem kalp, hem de akıl.. İbadetin eden bir kul, Etmeyenle bir mi evlât? Bazen olur garip anlar, Amelinde sırlı yanlar.. Düşün bir kez nedir bunlar; Bir hayır mı, şer mi evlât? Saçındaki beyaz akın, Belli eder: ölüm yakın! Günâhlardan korkup sakın Ahret, kolay yer mi evlât? Hevâ için, dünyâ için.. Unutmuşsun HAK'kı niçin? İstediğin olsun saçın Cehenneme nâr evlât? Mazlûmlara etme zulûm.. Olur sana zor bir durum! Önünde var çok uçurum, Yoksa gözün kör mü evlât? 16 Mart 1997, Pazar Mehmet Akif Ardıç |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Fikir
Fikir, *******imde yalnızlık; Öteleri kucaklayan buğu... Fikir, mânâ'ya ergi; İnancın bahâr soluğu.. 1989 Mehmet Akif Ardıç |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Garip Yolcu
Ne sahte şeymiş şu yalan dünya; Güldüm ağladım, sustum ağladım.. Birgün bitecek diye bu uzun rüy'a, Günâhımı bir bir saydım ağladım.. O güzel gençliğim bir anı oldu. Simsiyah saçım aklarla doldu. Gözlerim hicranla mâzîye daldı; O eski günlere yandım ağladım.. Ben garip yolcu, şu dünya bir han; Niçin yaratıldım düşündüm bir an.. Şu yalan ömrümüz hep zarar-ziyan Elimi semâya açtım ağladım 1996 Mehmet Akif Ardıç |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Git Bahar
Git bahâr, henüz ağlatmadan, Kalma buralarda ne olursun git! Eski bir yarayı kanatmadan, Git bahâr, kendi yoluna git! Git bahâr, henüz vakit varken, Kalbimde bir demet gülken git! Acıtma yaralarımı kapanmamışken; Git bahar, hadi ağlatma git! 1991 Mehmet Akif Ardıç |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerin ~Gülgün'e İlk Şiir~
Güller açar güldüğünde o gülden güzel gözlerin Gelin olur şu gönlüme o gülden güzel gözlerin öyle güzel gözlerin var diye şımarma ey güzel gömülecek öldüğünde o gülden güzel gözlerin Mehmet Kemal Tuncel Lisesi 10 Aralık 1993 Mehmet Akif Ardıç |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözyaşlarım
Benden sana bir hediye sana bu gözyaşlarım.. Akıyor delice sana bu gözyaşlarım.. Bu gözyaşlarını kıskanma ey gülüm; Yabanın gülüne değil; sana bu gözyaşlarım... 23 Aralık 1994, Çarşamba Mehmet Kemal Tuncel Lisesi Mehmet Akif Ardıç |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hırsız
Sen, dünyama doğan bir yıldız gibi Işıklandırdın kapkaranlık âlemimi Sen, ansızın gelen bir hırsız gibi Çaldın bir anda şu masûm kalbimi Mehmet Kemal Tuncel Lisesi, 1995 Mehmet Akif Ardıç |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsterim (Naat)
Döküldü dudaklarımdan isminle adın Ateşinle yanmaya izin isterim.. Şu virân gönlümde cemâlin tadın Olsun bir dem tatmaya yüzüm isterim Alevlenir günbegün gönlümde o özlem.. Bir kuş olsam da uçup sana gelsem.. Hasretin içimde lav olur bâzen Yandıkça yanmaya azîm isterim Dillerde hep meşk ile coşar adın Ne mal, ne şöhret, makam ya da kadın.. Islanır gözümde 'gel, gel,' feryâdın Senden bir gülüş bir de ism-i azâm isterim 1995 Mehmet Akif Ardıç |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Jetonlu
Bir bozukluk ver Bir damlacık aksın gözyaşın Şaşırma, telefon değilsin; Ama jetonla çalışırsın 1993 Mehmet Akif Ardıç |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kardelenya
çocukken de çılgındı hep deli-dolu, umursamaz hayâl, denizleirn sonunda... bir kartanesiyle başlardı herşeye çılgınca. çocukken... ne de güzeldi düşler nasıl da konuşurdu çiçeklerle ve nasıl da masumdu gökyüzü, - ahhh, sevgili aşkımmm - «nisan ayları, mayıs ayları, gökte çoban yıldızları...» unutmamıştı hala nasıl da konuşurdu onlarla onlar susardı o, gülerdi o zaman büsss-büyüktü dokunsa dünyayı yıkardı avuçlarıyla çocukken de hayal kurardı yıldızları toplardı avuçlarında üfürünce uçuverirlerdi giden her yıldızla gözleri dolardı. oyuncak derdi, oyuncak... üstüne basa basa gökyüzü demezdi hiç orda büyümüştü orda.. kanatları bembeyaz iki gül gülümserlerdi ama öpünce ANAT derdi birisine diğeriyse ÇILGIN... - tıpkı kendisi gibi - o koymuştu bu adı büsbüyük olsun demişti yıkıversin dünyayı avuçlarıyla ama avuçları yoktu ki onların! gülümserdi o zaman bir anda yıkılmıştı dünya o yıkmamıştı saklamıştı o zaman avuçlarını... melekleri öldürmüşler ifritler basmıştı her yanı meleklerin yüzüyle o dokunmamıştı gökyüzüne kim ıslatmıştı denizleri ya kim sus pus etmişti gülleri öcüler mi? çocukken de hayal kurardı yıldızları toplardı avuçlarında üfürünce uçuverirlerdi giden her yıldızla gözleri dolardı. .........şimdi de yıldızlara bayılıyor bir tek onlar değişmedi arasıra uçuverseler de seviyor onları ama dokunamıyor avuçlarıyla «belki.. onlar da yıkılır» diye... 7 Ağostos 1992 Mehmet Akif Ardıç |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|