![]() |
|
|
#81 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kızım Esel'e
KIZIM ESEL'E seni hep ömrümce gözümden sakındım üzüldüm,kırıldım sitemlerle yakındım giderken ardından ağlayarak bakındım gittiğin yerlerde sağlıcakla kalasın minicik ellerinden öperek büyüttüm diz üstü emeklerdin tuttum yürüttüm yolunda,uğrunda ben ömrümü erittim sen de çocuklarınla sağlıcakla kalasın biriyle kavga etsen babacığım derdin mama'nı,çorba'nı baba eliyle yerdin büyüdün,geliştin dünya evine girdin üstünde elbise gibi temiz ruhlu kalasın ilk baba deyişinde üç gün uyumamıştım hastalandığında gözümü yummamıştım o peltek yarım sözlerine hiç doymamıştım yine güzel sohbetinle tatlı dilli kalasın baba ocağın olmasın ömrünce yasın hanen bereketli,dolsun yabağın,tasın unutma bizleri sağlık,hastalıkta sorasın şimdi yeni yuvanda sağlıcakla kalasın sana esel adını verdim,anlamıyla bal,sın hiç aklıma gelmezdi biri kalbini çalsın baba sevgisi hep yüreğinde kalsın hayatında başarılar,sağlıcakla kalasın 29/11/2006 Abdullah Özen |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
MAbet mi&İlim Mİ
allah ile kul arasına girilmez ise bunca muhteşem mabet'ler neyin nesi gizlice hak ile muhabbet var iken neden bağırarak tüketiriz nefesi nemize yetmiyor bir yerleri çevirip temiz bir şekilde namaz kılmak okullarda ilime ihtiyaç var iken yakışmıyor sevap diye mabete yığılmak hani kulun ibadeti gizli olurdu gizlilik mabet içinde nasıl olacak elbette ki allah,peygamber anlatılsın ilim bilmeyen allah'ı nasıl bulacak yaşlı gidemez diye mi üç-beş kişi için her köyümüzde mutlaka camii olur kar,kış salmayın uzaklara çocukları isteyen istediği yerde namazgah bulur zaman geçtikçe ilim yuvası değişti şimdi mabet değil okullardır,okullar varını yoğunu mabetlere değil ilim yuvasına akıtır akıllı kullar Abdullah Özen |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Melekmiydi Rumuzun
Ateşmiydi şimşekmiydi gönderdin üstüme. Kaçamak bakışın aldı aklımı başımdan. Dizlerine kapanıp aşk dilenirdim sende. Utanmamış olsaydım ilerlemiş yaşimdan. Ateşli bakişların ardındakı o hoş gülüşün. Topukların nokta basıp da yürüyüşün. Etek uçlarından tutarak da dönüşün. Bir şeyler kopardı şu yanık döşümden. Beyaz etek üstüne yakışmış siyah bluzun. Kuğuları andırıyor şahaser omuzun. Melekmiydi kendine taktığın rumuzun. Rabbım çıkarmasın seni hiç düşümden. Omuzlar üstüne sermişsin sarı saçları. Hangi kudret kalemi çizdi keman kaşların. Ahenk içinde dudaklarla burun uçları. Böylesi güzellik eksik olmasın başımdan İnce bel üstüne sarılmış siyah badi Tutup kollaından desem sana hadi. Dizlerinin dibinde olsaydım uslu kedi. Sevdanı eksik etmezdim yazımdan kışımdan. 21,12,2006 |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
MICIRda OYun
Kaptırdık kendimizi mıcıra Ya ALLAH kerim dönüyoruz Yaş da ilerliyor yavaş-yavaş Her türlü pislikleri görüyoruz Hükümet-Hükümetlikten çıktı İdare artık çetelerin elinde Şapka düştükçe görünüyor Lekeler oluşan kelinde Şapka düşünce kel görünürdü Şimdi altından pislik çıkıyor Neler oluyor mıcır üstünde İdareciler milleti yakıyor Övündüğümüz Osmanlı torunu Temiz kanına kan mı karıştı? Herkesi mi? Soktunuz pislik içine Güzel ülkeme pislik bulaştı Pislik kokuyor güzel ülkem Çiçekler kokuşan bahçeleri Baş edemiyorsan yol ver Bu ülkenin var hala seveni Girme bahçeye Bahcivan değilsen Ülkemin bahçesi talan oluyor Mafya,Çete,Hırsızların Tutanın elinde kar kalıyor Abdullah Özen |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
MİKdAT BaL CEVaBEn
Ustasından ne gördük çıraktan görelim Demezler halkın malı sahibine verelim Varmısınız hesabını hep beraber dürelim Onların soyu böyle,gücenme be üstat Devlet malını her biri amuduyla götürür Ülkemde kale olan fabrikaları satar bitirir Bu halk bunları başımıza tekrar getirir Milletimin hay’ı böyle gücenme be üstat Baştakilerin rahatı yerinde görmez gerisini Kendi soyu güvende düşünmez çeri’sini Allah getirsin başımıza vicdanlı birisini Acemilerin toy’u böyle gücenme be üstat Türklük kan ağlıyor aldırmıyor kimse Ülkem kan damarı koptu yapılıyor ense Sorularımız cevapsız kalıyor nedense Sistemin ray’ı böyle gücenme be üstat İslamiyet adı altında maskelere bürünür Çıkarları olunca halka ancak görünür Oy zamanı yılan gibi alçaktan sürünür Bunların huy’u böyle gücenme be üstat Sen yılda bir kez ya gelir ya gelmezsin Ülkemde oyunu yaşayan kadar bilmezsin Bizler avuç açtıkça diyorlar ölmezsin Vatandaşın pay’ı böyle gücenme be üstat Abdullah Özen |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mor
gökkuşağını önüne serip, seni mutluluk dağının, zirvesine taşımak istesem benimle mor menekşeden, sarayıma girmek istermisin Abdullah Özen |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mustakim Olur
hep mabetler içinde aranır oldun dünya aleminde bilmece oldun hak diyen kulunun gönlüne doldun seni bulan aşığın kalemi bol olur gönülden gönüle mustakim olur rab diyerek her yerde arar dururuz aşkın dolarsa gönüle anca buluruz sevgin yoksa içimizde nice oluruz seni bulan aşığın sözü bol olur güzel kalemlerde mustakim olur evrenler toplansa gelse bir araya camii,kilise,mabetler girse sıraya muhabbet anında çıkarsın ortaya seni bulan aşığın gönlü bol olur sohbeti dinlenir,mustakim olur bilmeden gevezelik eder konuşuruz devri alemden göçer elbet buluşuruz can ile canan gibi sarar kavuşuruz seni bulan aşığın boynu kıl olur yardım eder canlara,mustakim olur Abdullah Özen |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nasıl Çare Bula
sarı-sarı saçlarını savurdun sağa,sola dolamak nasip olmadı,şu kırılası kola çöle döndü bağrım,okyanus getir de sula sulamazsan gönlümü,dert nasıl çare bula sarı-sarı saçlarına yakışmış mavi toka çözülmüş düğmeleri açılmış bağır yaka kızardım yanarım döndüm batan ufuk'a kollarımı sarmayınca,dert nasıl çare bula sarı saçlar ucuna mavi boncuklar takar gözlerin baktığı göze ateş düşürür yakar tutamaz gönlüm aşkını, ırmak olur akar bent çekmeyince önüne,nasıl çare bula Abdullah Özen |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nasıl sanırsın
yattığım yerde ihtiyacım var iken yataklar bedenime oluyorken diken haber bile vermeden terk eden sen nasıl olurda ardından gelir sanırsın ananı,babanı çok mu özlemiştin nikah masasında ayrılmak yok demiştin yatağa düşene kadar mı beni sevmiştin nasıl olur da ardından gelir sanırsın şimdi yavaş-yavaş ayağa kalkıyorum haberler gönderirsin sıklaştı bakıyorum artık evimi,ocağımı kendim yakıyorum vefasızı nasıl gelir de alır sanırsın Abdullah Özen |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
NE Gerek VAR
papatya gibi açtımsa kalbinde seviyor,sevmiyora ne gerek var şarkı olup düşmüyorsam dilinden feryat,figan,nâr'a ne gerek var gül gibi açıyorsam tomurcukları bülbül olup inlemeye ne gerek var gönül kapını kapattınsa aşklara son ses müziğe ne gerek var balık gibi çark ediyorsam içinde susuzluktan çatlamaya ne gerek var nilüfer gibi dolduruyorsam gönlünü zakkum aramaya ne gerek var karanfil gibi kızattımsa yanağını sümbüle çiçeklere ne gerek var yudum-yudum içtinse aşkımı başka içeceklere ne gerek var manolya gibi koku saldımsa bahçene kardelen olup yalnızlığa ne gerek var biraz yüz verdik diye hemen şımarma in tepemden azgınlığa ne gerek var Abdullah Özen |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|