![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sonbahardüşünceleri
Bütün sokakları dardı şehrin, Enine yürümeye kalksam; Duvarlara çarpardı düşüncelerim. Bedeli arttıkça değersizleşen, Çetrefilli bir alış verişti, rağmen var olmak; Kendime rağmen, kimliğime yenildi düşlerim. Var olduğum iddiasında değilim. Kimin vaadiydi gül bahçeleri, Neye delalet şimdi; Kurumuş gül renginde gözlerimin, Kederinden süzülen sonbahardüşünceleri? Git, durmam yoluna, Sen, yıldızlardan sürgün; Işığı göz yanılgısı, Ölü zaman. Yaralarımdan çakıl taşları, Gözyaşlarımdan denizler yarat, Okyanuslarda belki, Ama mutlak, Yeniden başlasın hayat. Renklerimden feragat ettim. Bütün yolları karanlıktı evrenin, Boyuna yürümeye kalksam; Sönmüş güneşlere çarpardı, Çelişkileri büyüdükçe susan bilgilerim. Hayır vazgeçtim, Keder değil gözlerimden süzülen; Sonbahardüşüncelerimden, Eşiğime döktüğüm sudur, dönüşünü müjdeleyen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Söyle Titre Sus
Ellerim katarakt ihtiyar bakışlar Yordamı yorgun Caddelere dönmüş dere boylarında Yolsuz sokaklar Ellerim Uzaklaşmış umutlarımdan Tuzak tutkularımdan yükselen itirazlar Sevgilim Duyuyorsan beni üç kere söyle Biri kendin için İkisi bize Vazgeçmeyen arsız sarmaşıklara asıl Hayat balkonlardan ******* gökyüzünden ibaret Bilirsin Gitmek olamaz seni üzen Döndüğünü bilemeyecek olman asıl Soruysa asla çıkılmaz içinden Sen isen Asıl kendine asıl Küreklerine Sevgilim Anlıyorsan beni üç kere titre Biri benim için İkisi size Ters köşeye yatmış geçmiş ve gelecek zamanları Attığın her(gele) zarda Bekleyeceksin Tut ki mars Ya da görülemeyecek kadar basit ayrıntı Duyulamayacak kadar düşük frekans Dinle Atla suyu Ateşi söndür Sevgilim Biliyorsan üç kere sus Biri onun için İkisi dünyaya mahsus |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söylemediklerimiz
Bir gün ihtiyar bir yolcu şöyle dedi bana; Yeni bir insanla karşılaştığında Nasıl biri olduğunu bilmiyorsan Önce şans ver ona, İyi insandır mutlaka Ama kimseye Hak ettiğinden fazla değer verme. Pekiyi dedim, nasıl anlayacağım Ne kadar değer vereceğimi? Dinle onu dedi Ama söylediklerini değil, Söylemediklerini... |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söylesenize
Söylesenize insan nasıl böylesine özler Yaşamadığı halde geçmişte kalmış bir şeyi Mesela hiç görmeyen biri Nasıl hisseder kırmızıdaki ateşi Ya da bir mercan değilse Nasıl sever okyanusun en derin yerini Cenneti düşlemek gibi yani Ya da dalında bile görmeden yasak meyveyi Binlerce yıl af dilemek gibi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söz
Söz öylesine etkili bir araçtır ki sadece onunla biçimlenmiştir binlerce yıllık insanlık tarihi. Engel tanımaz bir akarsu hüneriyle önce söz gelir sızar içimize, ardından sözün hakimi karşı konulamaz bir güçle sahip olur benliğimize. En güçlü silahları bile gölgede bırakır sözün gücü silah insanları yok ederek etkisiz bırakırken söz, insan hala yaşıyorken başarır bunu. Bu gücü keşfeden her el bilir söz, insanın iç dünyasına inen kapının tek anahtarıdır bütün mesele o dünyada ne yapacağındır... |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sözde Şair Sevişmeleri (Eğreti Sevgili)
Az evvel biraz da hüzünle yükseldim renkli şehirlerinden Gittikçe daha da küçülürken altımda bodur sokakların İçimden bırakıverdim seni alışamadığım biçiminden Işıkları kaybolurken yavaş yavaş yapay barınaklarının Küçük bakışlarının izi de süzülüp düşüverdi gözlerimden Kompleksleri kanser olmuş bir organısın sen de hayatın Kemoterapiden iskeletinin duyguları dökülmüş önce Dudakların bozulmuş yanlış uygulanan alternatif tedavilerde Tenin al al yalan, ölüm korkusunun utancından Öyle büyük bir zevk alıyorsun ki dillerde dolaşmaktan Bile isteye Esir olmuşsun sevgisiz sözlerin metastas yapan sahteliğine İşte bir kalemden daha geçtin ölür ayak Reklamın iyisi kötüsü olmaz fakat İnsanın iyisi kötüsü seçilir saray borazancılarından ayrılarak Ah eğreti adam, eğreti sevgili Belki de şair olarak çok anılmayacaksın adınla şiir antolojilerinde Lakin hakkın yenilmeyecek İyi bir malzeme olarak anılacaksın sözde şair sevişmelerinde |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Suya Bakarken
Omuzlarından tutup sarstım suyu Tuzlanmadan henüz Ve şekerkamışları diline uzanmadan önce O tatsız rüyasından uyandırdım Söz verdiğim bütün ağaçları Yemişleriyle birlikte ona Onu döndürüp ekseninden Bana çevirdim Ki yoktu başka çarem Düşünmüştüm bir kez Binlerce kez sorgulandığım düşüncede Kendimi muhakkak Yansıyarak Çoğalmış ve birbirine karışmış Işığın, tozun, sisin içinde Deliler gibi arayarak Hasretinden yanmış Bütün kapıları bir damla su niyetine Kendime aralayarak Ve çaresizliğime benim yüzümden inanmış Kurtarıcı ilahlara tapınarak Yansıyarak ah, uzaklaşarak Kendimi görmeliydim Aynam ol benim, su Su, akayım içimden sen gibi Kıvrılarak, kırılmadan dağılarak Akmak istiyorum çağlayarak Kendimden Nefes nefese kendime Bir daha ben olamayacağım her değişimden Kaybederek beni ah, uzaklaşarak Yine de sen gibi özümü koruyarak Kendime hasıl olmalıyım |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sürmatüre
Bütününü arayan parçada Bir avuç cevaptınız hayata Doğruldunuz omuzlarınızdan Kapılar aralandı yıldızlarda Açamadınız korkularınızdan Saklanmayı seçtiniz. Kendi kapılarınız oldu Arkalarında kendi bilmeceleriniz Açıp açmamakta tereddüt Heyecanınızı pekiştirdiniz Cevapları sorulara gizlemek hünerdi Kayıp gibi gösterdiniz Bunalımlar ürettiniz çözüm yeteneğinize Akıl erdiremediniz dünyanın düzenine Kumda oynayan çocuklar Hepsi kendi tercihiniz... Bari sağlam olsaydı kaleleriniz Biri diğerini yıkarken Dünya battı zannetmeseydiniz Kaçmak erliğin büyük paydası Gerçekle yüzleşmemek adına Ne yalanlar imal ettiniz Güzelle aşka gelip mey tadında Çirkinle halinize şükrettiniz Ne kadar da diyalektiksiniz. İş bölümü, mal bölümü, yalnızlığa çare Takasınız taş karşılığı bir dal meyve Han sahibiniz, yol göstereniniz Haniymiş sizin kahininiz Aklınız ruhunuza çekmiş perde Ruh dediğin ne ki Ağır gelecek dünya malı zayıf ibadete Düşeceksiniz bir bir sırat köprüsünde O yüzden melek sayılır çocuk Çok yemeden dünyadan gidince Afrikalılar üzülmeyin, seçilmişsiniz. En büyük devlettir sıhhat Sıhhat kaçar, devlet zora girince Devletle sıhhat aynı şey yani Biri diğerini korumalı gerektiğinde Ölmeli anlayacağınız sağlıklı olmak için Şarkılar söylenmeli yaman çelişkiye Yanlış zamandasınız yaşamak için Koşun nostaljiye Hani sizin umudunuz nerde Dayanamıyorum, çok içlisiniz. Hayata gebe bir avuç yangındınız Deryaları tükettiniz Sönmediniz gitti... Bu arada Tırnaklarınız çok uzadı Korkarım doğmadan öleceksiniz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şah ve Hose
Herkesin gözünde bedenine hakimiyetsiz Yarım akıllı bir oğlandı Hose Satranç tahtaları haricinde Gerçek bir ata binmemişti hatta Atıyla şahları tehdit etmeden önce Hiç kuyruklu yalanı olmadı Hose’nin Şekerci dükkanında yakalandığında bile Kuyruklu uçurtmalar da uçurtmadı diğerleri gibi Yokuş aşağı koşturmayı beceremezdi Hose Şahlarla yüz yüze gelse, kuşku yok Çok gülerlerdi, asla sahneyi terk etmeyen dişlerine Pis pis sırıtırdı dünyaya sanki Hose’ye gülerdi o, kendine gülenlerle birlikte Küfürler sıyırırdı etini, yaralanmak ne kelime Sokak kadınlarının kirli neşesiydi o Hose cinsiyetsizdi bilirkişilerin kanaatince Yine de tartıya gelmez uzvunu Aynı gülümsemeyle çıkarırdı, kadınlar çok isteyince Bedenine hakimiyetsiz, yarım akıllı bir oğlandır Hose Satranç masalarındaki rakipleri haricinde Şah isen görmeyeceksin onu Görüyorsan sus Ya şah değilsin Ya çoktan mat etmiş seni Hose… |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şaşırmadım
Şaşırmadım gökte uçan balığa Denizde açan karanfile İçimde bir çocuk kemikleşirken dizlerinin üstünde Kıkırdağına abanıp yürüyen bedenime şaşırmadım Yay erkek ellerini üzerime dev bir gölge gibi Gözlerinin kızaran kıyısında bir mendilin ucunda beklet Ne beis Krallar gölge oyunlarında yer cücesi kaldı şaşırmadım |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|