![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12101
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gönül Bir Ağaca Benzer
Gönül bir ağaca benzer sevdalım Ne zamanlar açar hiç belli olmaz Gel bu gönlü aşk ile sulayalım Aşk ile büyürse ömürce solmaz Pempe pembe çiçekler açar bazen Yaprak döker hazana döner hemen Her zaman gideni aratır gelen Ki her gönül sunulan aşkı almaz Biter en bayır kötü topraklarda Bazen kara olur temiz aklarda Bazen bulur kendini uzaklarda Mutluluğu bir bulursa bir bulmaz Onu bir bulduysak yitirmeyelim Nemi gözümüzde biriktirmeyelim Ömürü sevdasız bitirmeyelim Gönül onsuz bir saat bile gülmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gönül Sazı
seher yelleri eser burcu burcu senin kokun getirir deliririm senden bana gelmez name sevdalım güneşte kalan kar gibi eririm sevda değil bana dağların ayazı gel beraber getirelim şu yazı düzeni bozuk çalmaz gönül sazı çal sazımı gönül eğlendirelim sen gelirsen yazı yaban çiçektir yavan ekmek bana ballı ekmektir acunda en zor iş sevda çekmektir gel senin ile bu yükü çekelim |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerinden Okursun
Leylak kokulu eserken yeller Yaz sabahlarında Esmer tenli insanlar geçer Yemyeşil buğday tarlalarına Giden çiçekli patikalardan Ellerinde nasırlar Yüreklerinde sevdalar Gözlerinden okursun Çilelerini Sevgilerini Umutlarını Güneş kızgın bir örtü örterken yeryüzüne Bir görsen o insanları Didinişleri Emekleri Yara yara olmuş çalışkan elleri Sen o güzelim yaz günlerinin tadını çıkarırken Söğüt gölgelerinde Bir görsen o insanların yüzlerinin kırışıklarını Bükük bellerini Onların vahşi doğaya karşı direnişlerini Yüreğin cızz eder belki de |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hürriyetsiz Olmuyor
boşuna akıtmadık kanımızı aktı çağladı aktı kıpkırmızı türkü sustu kırdılar sazımızı anlat kolay onu yaşamak zor bir şey düşün aşsız evsiz kalmışsın öz yurdunda sahipsizsin ıssızsın bir tutam ateş yok ki ısınasın ama yurt aşkı özgürlük aşkı kor ufukta kızıllığı var o şeyin yaşamın özgürlüğün onda senin sıcaklığı sarar Cumhuriyetin hürriyetsiz olmuyor yok olmuyor bir insan düşün ömrünü ulusun sevgisine adamış özgür olsun diye o belki yemedi bir somun o yüzden Ona gönül hiç doymuyor |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() isanın carmıhı
umutsuzum hastayım ne yapsam olmuyor kuşları görsem de penceremde sevinemiyorum umutsuzsam ölürüm derdim bu nasıl karmaşa ölemiyorum dağlara çıkmazsam çiçekleri öpmezsem deliririm derdim ne delirebiliyorum ne gülümsemenin tadlarını aklımdan silebiliyorum balta girmeyen ormanlardan çöllere düştüm susuzum umutlara sevgilere ne vahalara varabiliyorum ne de geriye dönebiliyorum başımda dönen akbabalar ne dönüyorsunuz başımda ya beni parçalayın yutun ya defolun gidin diyemiyorum bilemiyorum ne aklım başımda ne de deliriyorum ne yeryüzünden siliniyorum ne de beliriyorum İsa nın Çarmıhında durmadan durmadan geriliyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaçak
şans kuşu uçar uçar herkese bir kere omzuma konduğu yok yürek bir kere olsun gülse ne biçim gönül bu onduğu yok talih denen şu kaçak nerede yıllardır buraya döndüğü yok beklemek beklemek nere kadar iç sıkıntısının dindiği yok ah kaderim buysa olmaz olsun duman tüter ama yandığı yok öldürür öldürmesine beni alıcının cana bandığı yok |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalabalıktan Ziyade
Yakından geçer belki mutluluk anlaması zor bu beklemelerin nedenini sevmekten çok yalnızlık bozar insanı kalabalıktan ziyade bir başınalık çıkar gelir aralıklarla odalara |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalbimi Yalnızlığa Bağla
utanıyorsan eğer ağlamaktan yağmurlu bir günde ağla aşkım korkuyorsan şiirleri yakmaktan gönlünün yangınıyla dağla aşkım özlüyor isen benden başkasını tak boynuma ayrılık halkasını düşünme gidişinin arkasını kalbimi yalnızlığa bağla aşkım |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kan Tükürten
kan tükürten hayata karşı bu direncimiz ölsek de san kalır kadir bilir dillerde yağmazsa yağmasın bulutlardan sevincimiz belki çiy gibi durur umudumuz güllerde yığılsın üstümüze sancılar dağlar gibi bırak kalsın yürek bir güler bir ağlar gibi çekilecek çileler bizden yana çağlar gibi akıp duruyor dertler tahammül yok ellerde ne yapalım söndürmüşlerse ateşimizi onlar kadar suçluyuz yitirdik eşimizi herkes anladı da gidiş gelişimizi sevinirler yenilgiye sesi dinlerler de |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() kapı
sıkıldıysanız bu dünyadan işte kapı güle güle ama o kapıdan çıkıp gitmek zor diyorsanız buyrun hayata buyrun çileye buyrun hüzne buyrun eğlenceye buyrun karmaşaya ve buyrun vs vs... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|