![]() |
|
![]() |
#1 |
Banned
Teşekkür Etme: 1 Thanked 2 Times in 2 Posts
Üye No: 44100
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2150
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dönme Dönme Aa Dönme Be
Dönmesin bana ismi lazım değiller İster A yla başlasın ister G yle isterse Z yle Kelepçelerle bağlamışım sevişmelerimi Özgürlük uzak yalanlar yorgun tenler gerçeksiz Soğan soyma ağlamalarına giderken kar yağıyordu yalanlarına Geride bıraktığın kahkahalarına al onları da al yanına Şerbet dökülmüş sözlerine arı soksun bilmecelerine En çok kızgınlığım masum bakan yılan gözlerine Eteğine kotuna turuncu kazağına ezberlediğim gamzelerine Kokuna sütyenine bana yasaklı memelerine Gidişlerinin tank sesleriydi geç gelişlerin Saçlarında demirli duran en buyuk gemi Açılıyordu bilmediği denizlere egsersiz Liman çokk hesap yok kitap yok sıfıra sıfır Ben bir limandım aklı başında sense bir tayfa aklı karışık Bak işte denizaltı yanaştı savaşsız Gitme gidersen güneş özler seni gitme rıhtımım ıslak kalır çiçekler boyun eğer Gitme rüya değildir gidişler gerçeğe vurur rüzgar derinlerde kalırsın karanlık basar her yanını Gitme ay her gece her gece seni arar yıldızların solar Gitme gideceğin kadar kolay değildir geri dönmen Sen gittin aa da gittti mmm dee hhh deee vveedee zzede kalmadı Bende bir ümit kaldı birde güneş gözlerindeki sitem İçime döndüm kestim bütün dönüşlere verdiğim biletleri Geçikmiş özürleri dağılmış sözleri ve en güzel gümüşleri dağıttım Ağlamıycağım Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dut Ağacısın Sen
Dut ağacı gibisin meyvelerin kan yapar pekmeze Yapraklarından ipek böcekleri beslenir elbiseler dikilir Kim bilebilir ayrıldığın yaprakların bir düğünde Hangi geline gelinlik dikilecekir Seni terk etse bile meyven akyuvarlarda yaşar hatıran Kaç bin yağmurda yıkandı tenin ağlar durur badem gözlerin Kimse dayanamaz kavgasız zamansız kopmalara Bir tarlada ya da saray da kraliçe seçileceksin zamanla Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Duvarlar örme
Duvarlar örme güvenlerine Durduk yerde yine Duygularını kitleme çeyiz sandıklarına Dudaklarını buruşturma olur olmaz şeylere Sarıl niliüferime hasretindeki susamışlığıma Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Düş
Sen kadınım olmalıydın Seni gördüğüm zaman yüreğimin derinliklerinde Bir zamanlar yandığını unuttuğum ışığı Sen yeniden yaktın. Şimdi yaktığın ateşi söndürmeden gittin Hayalmiydin yoksa gerçekmi anlayamadım Yada sen hiç olmadın belki de Ben senin var olduğunu sandım hüseyin taş Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Eflatun Gece
Ellerin avuçlar yıldızları Eflatun gecede Maviler soyunur zafere Mumları tutuşur özlemlerimin Gözlerin peri kızı gezdirir sizi Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Ege Denizi
Karşımızda ege denizi Engin ve eski Sarmış tüm kollarıyla büyük bir şehri Dökülüyor ona binlerce nehir ve dere En büyüğü sakarya Ben en çok savaşları merak ederim ya Gemiler batıran yaşamları yutan angarya Kollarını kucaklıyor karşıyaka Bir vapur yalıyor uzaktan güzelyalıyı Bütün güzelliğiyle duruyor kıyısında urla Çeşme kuşadası ve birde karaburun Sakız adası son anda oldu yunanlıların Ne aşklar doğdu kumsalında sahilerinin Barışta ve savaşta Tersaneler kuruldu savaşlar unutuldu Bir yudum su benzin dudaklarında Kulakların yelken yarısı Yanarsam sesine soluğun yetişir sevmelerime Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Eirene
Sade hoş şehirler diyarının kızı Zorluyorsun beynimi yüreğine doğru Varoluşunu sorguluyor yüreğim Bir tarafta inancın bir tarafta öfken Kızıyorsun belkide bilmediklerime Bildiklerin gözlerindeki parlak yıldızlar Eminimki ışık saçyor bilgeliğin Seni tarif etsem anlatamamki Bilinmeyen bir yerlerdesin Bana çok yakın içimdesin Her andığımda sevgini Engin ve derindi öngürülerin Özlenesiydi hep söylediklerin Bekliyordu deniz ve mehtap seni Şenlenirdi seninle her seferi 2003 Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Ekmek
Kara kış gününde Sarıkamışta Horasan a yolculuk yapıyordum trenle Katarlı yarısı yük yarısı yolcu vagonlar Biletler diye bağıran kondektör Kontrolleri bitirdi geldi kompartmanıma Selam verdi açtı masayı serdi gazeteyi Ekmek peynir çıktı torbasından Dikkatimi ekmeğe duyduğu saygı çekti Adam çok açtı ama ekmeğe acımıştı Sanki ekmek onu yiyordu ezilip büzülüyor Önünde küçülüyor ufak bir kırıntı düştü yere Birden yerinden fırladı binbir mahçubiyetle Kutsal bir kitap gibi öpüp başına koydu Ve o kırıntıyı okuyup üfleyip yedi Hayatın sırrı bu ekmekte oğul dedi Biz onun için çalışıyor ve onun uğruna yaşıyoruz Soğanlı dağlarından geçerken tren Sıcaklığıyla baktı yüzüme birden Dediki daha sen gençsin ekmeğin değerini Yaşadıkça öğreneceksin Sakın ekmeği atma ve ona yan gözle bakma Saygı duy her daim önünde diz çök Göreceksin ki onu da seni de yaradan Ekmekten seni mahrum bırkamıyacktır hiç bir zaman 06.03.2007 Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Ekvator Bakışlarını Özledim
Sende neyi özledim Saçlarını Sıradışı ekvator bakışlarını Özledim Şifa kaynağı sevgini Dualarını Her insanı sen gibi senden gibi görmeni Özledim En çok auranı Göbeğinden akan aşk ırmağını Soyunmayı boğulmayı değil Balık gibi olmayı Özledim Acılarımı uyutmayı korkularımı yenmeyi Zaman ve şans tanımanı tenime şımarmayı Süprizlerine denk gelmeyi Özledim Ben sende yüz kadın bulduğumdan Aldatmamayı özledim Sana sarılabilmenin bestesine söz olmayı Özledim Seni özlemeyi özlemedim Seni sevmeyi özledim Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() En Duygusal Anlarmızdı Yalnızlıklarımız
En güzel anlarımzıdı yanlızlıklarımız Sevebilirmiyiz dediğimizde Sevginin aleviyle yandığımız Zamanların arkasında bağdaş kurduğumuz Kor alevlere döndürdüğümüz Sevda türkülerimizle övdüğümüz Gün gelir kaçışlarımız Kaybederken bile üzüldüğümüz Belkide sevinebildiğimizdir Sevdalarımız mı geyikti Yoksa kayalıklarmıydı otu değerli kılan Belkide bir deniz dalgasıydı köpüren Sahillerde kumlara yazılan Dalgalarla silinmiş olsa bile Deryada kaybolmayan İZLERİMİZDİ SEVGİLERİMİZ Bildiklerimizi sevebiliyoruz ya Severken öğreniyoruz ya Öğretmen gibi davranıyoru Çocukluğumuzdan esinlendiklerimiz Masumca şımarmalarımız Mehtapla güneşin batımı Çakıştığı deniz sülüeti Biri soldan diğeri sağdan Vuruyor denizin maviliğine Şehir ışıkları uzaktan Yansıyor iyot kokularına Ve müzik denizin üstünde Yaşamak *******ime 2004 Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|