![]() |
![]() |
#81 |
Banned
Teşekkür Etme: 1 Thanked 2 Times in 2 Posts
Üye No: 44100
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2150
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Esmeralda l
aşkın şeytanı gel al benden bir ömür istediğin firuzeyi al götür getirmeden kalbimin anahtarını al götür ruhumu iskele sancak direklerine bağlayarak salla limanlarda işte budur de işte bu şiirini satın aldığım şair bu aşk bedeline… bağır şeytan bağır beni kendime çağır proloter bir ölümü benimsemiştim hep kurgusal asil bir idamdı aradığım devrimci bir intihar belki diplomatik bir meseleyi çözse yetecekti ölümümden artakalanlar aşkın hüznüne dair şiirler okuyup ağlamaktan başka bir adanışım yoktu Esmeralda yeşil elbisesiyle ruhumun katedralleri önünde dansetmeden önce ruhum yıkanmadan önceki kirliliğine uzak temiz bir ölüm düşlüyor şimdi şöyle ağır arızalı bir ölüm eteklerine yapışıp ölesim var aşkımın güz sarısının sen ne büyük yalanlar öldürmüştün halbuki meydanlarda kayalıklarda hayatı,aşkı, öfkeyi,hüznü nasıl imbiklerden süzerek kaçırmıştın kalbine bir kör kambur olmak dışında hiçbir şeye sahip değilsin artık Esmeralda’nın ruhunun yalazında... Kasım 2006 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Esmeralda ll
Neticesiz nasıllar birikir Nitekimli nedenlerde Takati yok geometrinin Hüznün sarkacını anlatmaya Kadranına dokunmaya aşkın Zamanın piç sularının yıkadığı telaşı Saçlarıma bitiştiren ıssızlığımı Açıklayamaz Hendesenin o soğuk Cetvele mahkum zekası Büyük bir taşlıktır Üzerinde kelam tüketilesi meydanım Ruhumun katedral soğukluğuna Yeşil düşler yamayan hararet Esmeralda! Güzel ruh Şeytan dolanıyor dilime Adını sayıkladığımda Melekler saçılıyor içime Taşlığı raksladığında Bastığın yer mühürleniyorsa Bunda taşın suçu yok Geçtiğin yer büyüleniyorsa Bunda sihrin hiçi yok Ruhum aşkla şiirleniyorsa Bunda kalbin haç'ı yok... 5 Aralık 2006 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Esmeralda lll
Teni rüzgarıyla okşayan mesele Taşlara coşku sunar içten duruşun Çanlar rahipler desise ve küf Çıkar aklından Quasimodo'nun Aklı çıkar çünkü Notre Dame'ın avlusunda Yasadışı bir intizamı savunan dansıyla Başkaldıran asi güzeli görünce Esmeralda ahh Esmeralda Ne zaman çıkacaksın Görkemli sarayları andıran duruşunla Kamburun karşısına Yeşil kadifelerle zincirlediğin Bu kör tutsağı Ne zaman salacaksın Kalbinin düzlüklerine Esmeralda! .. Güzel yüz Esmeralda! .. Güzel ruh Delme deldirme Kör kamburun kalbini Aşkı sırtlamaktan nasırlaşan sırtına Vurma ağır yükleri Çanlarla çalkalanan akşamları Yarasına sarıp Bekleyen bekleyen bekleyen Kalabalıklar yalnızı Quasimodo'nun... 25 Şubat 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Esre
esreledim tutsakları boynuma.. lakin ipe gelmez sapları kalın.. ipince yaşarttıkları sızılarıyla.. çok yakışık aldılar alnımın çatında.. 1 Nisan 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Eşkali Belirsiz
Eşkali belirsiz bende sevdânın Sendeleyen seslerin Yorgun kırçıl izi bile yok İçimin külhânında Oysa ben bir yanardağ idim Boğazımda aşk lâvı 4 Nisan 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Eşkenar Şiirgen
. .. ... Eski Yırtık Yıpranmış Bir resimdir Artık gözlerim Dünyayı anlamaktan çok Seyrediyorlar sadece.Kırıldı Küçüğü,büyüten; uzağı yakın Gösteren merceklerimin hepsi Üçgen şiirler peşindeyim Ruhsuz kafiyeleri olan Benim artık gözlerim Bir resimdir Yıpranmış Yırtık Eski ... .. . |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Fısıltı
Alıyor gövdemin tuzsuzluğunu Notasız şarkılarıyla Bohem bir imgeye Savuruyor gökyüzümü Elsiz kolsuz avuçsuz Serazad boşluklara ittiriyor Fısıltı Mezarsız ölüler geziniyor Onun aksinde Çapraşıp kuytularda Yeminsiz dualara Asıyor ergenliğimi Hesabı ödenmeliyse Kasılmaların Yangını söndürülmez kılan Bu fısıltı ödesin... 5 Aralık 2006 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Gazete
Ebeveynlerde en az çocuklar kadar Yaşamı sınamak ister Boşa gitmesin diye Habersiz semtlerde parçalanmışlıkları Hedef provasız bir takla atmak Çekirge misali zıplamak değilse de Kimse farketmeden bir kez olsun Yapmak isterler bunu... 3 Ocak 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Gece Hüzne Devrilince
Bütün intikamlarımı erteledim Gül kokan zamanlara Gelincik kızılında sevdalar yaşayacak Devrim geçti çoktan Şimdi akkağıtlarına sinekli *******in Yavşak şiirler yazma vaktim Hüzün beni terkettiğinde Loş kıyılarında akşamdı sonbaharın Gitti derin Gitti serin maviliklere Yeryüzü hüznüme mesken iken Kağıttan bir gemiyim şimdi Ruhsuz kahkahalar zifirinde Dehlizlerinde geziniyorum Zamansız zindanların Soruyor Kemikleri göz göre göre eriyen adamlar Vakit gece mi? Yoksa ne? Bilmem ben böyle cevapları Nasıl nasırlaşmışsa kalbim Oysa ben bütün cevapları Damarlarımda gezer sanıyordum Yüreğim tufanında sorguların Yangındayım yanıyorum Tüm hüzünler erteledi Bana olan intikamlarını Gül kokacak zamanlara... Temmuz 2004 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Gecenin Uzayan Kirpikleri
Uzamış yine gecenin kirpikleri Saati aksinden suya düşürür Suya düşürür planlarını Sevişmek kastıyla dönüşülen yaratığın Hüzne gergef edilmiş Her serin yaz gecesi Ömrün sensiz saatlerine Aksimden yüzüne akseden öfke Zulmüm Umudun sesini kıstırır Öldürür şen şafakları Mora boyayan şiddetim Ey dünden kalma ikirciğim benim Yarına kahrımı kaydır göğsünden Ben ki Zêr değilim Zor değil bana Kaçmak sanatı Kovulanın peşinde Kaygan kovukların içinde Her şey peşimde Herkes peşimde Artık bir yarenim yok Senin rengindir sade aklımda *******i enine boyuna Tartıp biçtiğim Samanyoluna kör bakışımdır Sesinin kuytusu Işığın caniye dönüştüğü Her akşamda 28 Temmuz 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|