![]() |
![]() |
#81 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1869
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İlkgüze Kadar/Arayıp Bulacaklar
Kuşların kanatlarına çengelledim dileklerimi tüylerine işledim adının ilk harflerini kırlangıçlar, güvercinler uçtu avuçlarımdan arayıp bulacaklar bu bahar seni... seni anlattım uzun uzun geceye boyanırken gün baykuşlar bile dinledi beni gülleri sevdiğini söyledim ve laleleri başı boş kırlarda dolanır dedim bahara koyuverir kendini arılar duydular sesimi yanaştılar bize biz de bakalım dediler çiçek özlerine her yere haber saldım... senin için... ağaçlar rüzgarla eğilip birbirine adını söylüyorlar gizlice ben seni anlatıyorum gördüğüm her böceğe... yangınım artıyor yokluğunda yağmuru getiriyor bulutlar kollarında ıslanıyorum... ılık ılık akıyor tenime damlalar sen sanıyorum... söz verdiler, çiçekler, böcekler, arılar, kırlangıçlar ve hatta martılar... Arayıp bulacaklar seni İlkgüz’e kadar... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#82 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İsmin Yok-ŞEHİTSİN Sen
Nerden başlasam anlatmaya bilmem ki Uzun zaman oldu sen gideli... kapadığında gözlerini sene bindokuzyüz kaç bilmem İsmin yok, bildiğim tek şey şehitsin sen... Kahpece, onursuzca deldi bağrını kurşun, Patlayan bombalarda dağıldı bedenin boncuk boncuk kırmızıydı gözeneklerinde terin. kaç mayında can verdin, yüreğinde sevdiklerin. Anan,bacın,evladın ve yüzünü belki de hiç görmemiş kundakta bebeğin... kavuşmak ümidiyle tutuştuğun kadının, sevgilin... Dağlandı yüreklerimiz, dağlandık hepimiz parçalandıkça bedenin... Daha ne sevdalar yaşayacaktı gencecik kanı deli yüreğin, Ne günlerini görecekti daha gözü yaşlı anacığın,kadının,sevgilin... Vatan sağ olsun derken bilir misin kaç kere öldü sevenlerin... Kaç ana resminle uyudu kimbilir *******ce Ve kaç baba içine akıttı yaşını öyle derin öyle sessizce Kaç küçük çocuk sen gideli baba kokusuna hasret Ve Yüzünde yokluğunun verdiği mahsunluk içinde büyütüyor savaşa kahpeliğe nefreti gözlerinde... Kaç yüreğe yuva gibi sıcak geliyor özlem kokan mezarın ve toprağında yeşerttiğin fidanın Kaç ana sana dokunur gibi okşuyor başını, senden geriye kalan o küçük yadigarın... Sen cennetin bir yerinde yarım kalan sevdaların, kavuşamadığın aşkların gölgesinde Bekleşir sevdiklerin kavuşacak elbet ellerin hepimiz geleceğiz günün birinde... Şimdi ferah tut yüreğini kapa o güzel gözlerini.... Gözün ardında kalmış gibi olmasın Elbet alınır bir gün kahpece kurşun sıkan ellerden intikamın... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#83 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbulum
Seni özledim, Yaşamadığım, yaşayamadığım seni, Alıp kendini gittiğin günden beri Kaldırımlarını, sokaklarını bilmediğim O şehri bile sever oldum. İstanbul denince sen! Adını İstanbul koydum. Benziyorsun işte, tıpkı İstanbul gibi Boğaza bakınca tepelerden sen gibi Mağrur-çekici Gözlerin bir fasıl akşamında yudumladığım rakı Bense sanki yolunu kaybetmiş bir martı Üzerinde kanat çırpıyorum. Öyle başım dönmüş ki aşkından, Bulunca şaşıyorum Bir saçak altında, kokunu içime çekerek seyredalıyorum. İstanbul’um benim. Benziyorsun işte Tıpkı İstanbul gibi, seni seviyorum. Seninle kaybolmak istiyorum. Sarhoş olmak Bir gün batımında gelip de göğsüne konmak Avuçlarının içindeki küçük bir martı gibi senin olmak... 2 HAZİRAN 2004 ÇARŞAMBA SAAT 16.00 Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#84 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() İyi ki Geldin
Minik bir yolcu çıktı yola Çok önceleri, Keşfetti keşfetmesi gerekenleri Dünyaya bir geliş nedeni vardı belki Büyüdü, Kimi zaman sevdi, sevildi. Üzünçleri, yaş olup aktı, Sislendi çoğu zaman deniz gözleri, Her sis, zift gibi çöktü yüreğine Ne bir ay ışığı, ne deli bir dalga Vurmadı deniz mavi gözlerine Her yeni sabah, yine yeni bir gece, Senden önce, Varoluş nedenim Sendin belki de Sanaymış meğer yolculuğum, Adını aşk zannettiğim mutsuzluklarım Birlikteyken bile yaşadığım yalnızlıklarım Sevgiye tutunmak için nafile çırpınışlarım Ve yıldızsız, ıssız akşamlarım İyi ki geldin Denize vuran yakamoz gibi, gelişin, Hala parlıyorsa bebeğim deniz gözlerim, Bil ki senin aksindir, ben nicedir kör karanlık geceyim. 12 şubat 2004 Perşembe Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#85 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Kaç Hayatımdan
Kaç hayatımdan, Hızlandır adımlarını Ben yükü acı dolu bir kervan Sen çıplak bir tay, yetişemem sana Yetişemem. Sen durma vakit varken hızlan... Ne asi rüzgarlar vurur benim yüzüme, Ne bir yandan kavrulurken güneşte, Gecenin bir yarısı, ne de üşürüm kor bir ateşte... Ağır yüklerim benim. Taşıyamazsın. Gün doğuyor. Uzaktan, kızıllık yırtılıyor. Uyan Yolcu yolunda gerek Ben dert yüklü bir kervan Sen çıplak bir taysın... Vakit çok geç olmadan Yola çıkmalısın... Belki bozkırın ardından Yaylaya ulaşırsın Hızlandır adımlarını durma dörtnala koş şimdi Şu ucu bucağı olmayan bozkırda, fırtına olmalısın Tozu dumanı kat birbirine... Unutma Neşeli taylar yaşıyordur bir yerde... Onları bulmalısın... Kendin gibi... Ben de belki bir gün azaltıp yüklerimi Gelir de bir yer de bulurum seni... Belki... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#86 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Kaldırım Taşlarına
Eskimiş bir beste çalınırken Şehrimin üstünde Kaldırım taşlarına döşedim seni Binlerce milyonlarca adım Ezdi geçti tenini... Yağmur olup sızdım oyuklardan Gökten karları düşürttüm üstüne, Birkaç iyi adam ellerinde kürekle Kürediler hepsini... Fısıldadım yoldan geçenlerin kulaklarına Şeytanca Çöpleri dedim atın yerlere Baksana çöp kutusu kaç adım ötende... Dinledi zavallılar beni Hatta arada tükürdü de birkaç kişi Köpekler kediler en gözden ırak köşelerinde Yediler yemekleri Bir iki balık kılçığı bir de kaburga kemiği Güneş vurunca üstüne artıkların Koktu leş gibi Geçerken burunlarını kapadılar sanki sen kokar gibi... En kötü adamlara ezdirdim. En haylaz çocuklara En güzel kadınlar bastı üstüne Sivri topuklarıyla Tüm bunlar olurken ben oturuyordum bir parkta Yalnızdım... Sinmiştim kendime... Yine de geçmedi kinim içimde Karanlık, bir peçe gibi düşünce şehrime Tek tek söktüm kaldırım taşlarını ellerimle... attım kirli bir suya gizlice Bir tek gözlerine kıyamadım Bahçe duvarına koydum gözlerini Hani şu senin çiçekler ektiğin kapı girişi Gelip geçerken görüyorum şimdi... Havalar günlük güneşlik yağmur da yağmadı kaç zamandır üstelik; Ama gözlerin; Yosun tuttular bir iki aydır, düşünüyorum da şimdi... Belki de ağlıyorlar gizli gizli... Benim gibi.... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#87 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Kalmam, Beklemeden Giderim
Ne yaman bir zamandayım bilemezsin Doruklarım kar, doruklarım buz... Yamaçlarımda nicedir ot bitmez olmuş.. Ne bir dost, ne bir göçmen kuş Terk-i diyar etmiş gönlümü, Duyulan bir benim sesim, bir de baykuş... Gömülmüşüm kendi yokluğuma, Fakirliğime, sana olan açlığıma, Gelen de fazla kalmıyor, Yürekte kıtlık oldukça, Bir bir karışıyor hepsi göç yollarıma... Ben de durmam artık, giderim Alırım yalnızlığımı bir şal gibi omuzlarıma, kurursa bağrım, çatlarsa dudağım gözyaşımı da içerim.... ben de giderim... gidenler yol gösterici olur. Hele biraz erisin, şu kar şu buz. Ben de alırım yüreğimi giderim... Bu yamaçlarda ot bitmez olmuş... Sıcak bir ovaya göç ederim... Ben de durmam olmadığın yerde Şu kıtlıkta, şu yoklukta, Söker bırakırım yüreğimi düşmezse ardıma Onu da bırakır giderim... kanmam artık yalancı bahara,... Kalmam Beklemeden Giderim... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#88 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Katlanır Gühahların
******* gizler gözyaşlarımı, Nasıl gizliyorsa karanlık Seni ve günahlarını Göremezsin aldanışlarını, Duymazsın yalvarışlarımı ******* gizler beni Sığındım gecenin gölgesine Tuttum ellerini. Görmesin kimse zayıflığımı Özlemimi Sana olan hasretimi Bir gece görsün... Kalın bir örtü olup uzansın üstümüze Yok olup gideyim ellerinde Ve yok olup gidelim gecenin dehlizlerinde Hayalin ve ben *******de biz oluruz yeniden... Bölündükçe uyku gecenin bir yerinden Tenime karışır tuzun yağmur olur yağarsın gözlerimden... gecenin karanlığına gizlenir gözyaşlarım, ve gecenin koynunda katlanır günahların, Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#89 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Kehribar Gözlüm
Seni sana bırakacak gün gelip zaman Beni de bana Gün gelecek büyüyecek rüzgar olup uçacaksın avuçlarımdan Döndükçe akrep ve yelkovan Aramıza girecek belki ayrılık ayıracak bizi yollar, şehirler o an. Elimi tutan o minik ellerin, Kimbilir hangi elle bütünleşecek, sevgiyle, O minik ayakların mı götürecek seni bilmediğim yerlere Kehribar gözlerinle bize elveda derken, Merhaba diyeceksin başka gözlere, Çok uzak gibi görünse de bebeğim, İnan bana sanki dün ben de bebektim. Bir sabah uyandım, bir baktım ki anneyim. Bir sabah, yine bir sabah, yeni bir sabah Bir bakacağım ki sen yoksun. İşte o gün ağlayacağım, Karşımda duran delikanlıyı hep bebek sanacağım. Nerede olursan ol, Aldığın her nefeste, Her kalp atışında, Ben orda olacağım. Gün gelip dursa da yorgun yüreğim, Senin kalbinde, içinde ki sevgi de Aşık olduğun güzelde, Beni andığın her an yavrucuğum, Uzaklarda değil, ben sen de kalacağım, Sen de ben de. Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#90 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() KıRINtı
Öğütülmüş zamanların arta kalan Bir yerlerinde Bir kırıntı kadar da olsa Yok muyum sen de... Esrik bir sevda türküsünün tek bir dizesinde İçinin hiç keşfedilmemiş bir köşesinde Ne bileyim! hani minicik bir çizik gibi Bir iz de bırakamadım mı sende... Bir toplu iğne başı kadar da olsa Olmalı bir sızı vardır mutlaka Bana ait Takılmıştır yüreğinin bir köşesine Mavi bir damla belki de Kurumuştur yürek çeperlerinde... Büyük bir yangındık ya hani biz Sen beni tutuşturdukça Tutuşurduk ikimiz... Nasıl olurda kalmaz sen de yangından bir iz.... kör kütük aşıktık biz... iyi bak içine, bir anı hiç değilse işte.................... ilk günümüzde ilk gecemizde öpüyorsun üstelik kapalı gözlerin de.... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|