![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevmenin lamı cimimi olur
Yalandan sevmek bize yakısmaz Gun gelir yalan belli olur Yalan sevgi kimseye kalmaz soylerim. Ama ben sevdim mi,adam gibi severim. Once ümit verip,sonra sır olan Güzelligini kullanıp yakın olan Acımasızca seni boynu bükük koyan Böyle sevgiliden nefret ettim ederim Ama ben sevdim mi,adam gibi severim
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() çevrende herkes şaşırsa bunu da senden bilse
sen aklı başında kalabilirsen eğer herkes senden kuşku duyarken hem kuşkuya yer bırakır hem kendine güvenebilirsen eğer bekleyebilirsen usanmadan yalanla karşılık vermezsen yalana kendini evliya sanmadan kin tutmayabilirsen kin tutana düşlere kapılmadan düş kurabilir yolunu saptırmadan düşünebilirsen eğer ne kazandım diye sevinir,ne yıkıldım diye yerinir ikisine de vermeyebilirsen eğer söylediğin gerçeği büken düzenbaz kandırabilir diye safları dert edinmezsen ömür verdiğin işler bozulsada yılmaz koyulabilirsen işe yeniden döküp ortaya varını yoğunu bir yazı turada yitirsen bile yitirdiklerini dolamaksızın dile baştan tutabilirsen yolunu yüreğine sinirine dayan diyecek direncinden başka şeyinkalmasa da herkesin bırakıp gittiği noktaya sen dayanabilirsen tek herkesle düşüp kalkar erdemli kalabilirsen unutmayabilirsen halkı krallarla gezerken dostta düşman da incitmezse seni ne küçümser ne de büyültürsen çevreni her saatin her dakikasına emeğini katarsan hakçasına her şeyiyle dünya önüne serilir. üstelik oğlum adam oldun demektir.
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Neden suratın asık, neden gül benzin soldu
Yine neler düşündün adamım Neden öyle irkildin,neden yüzünü döndün Bilirsin o sebepten hala kafam çok bozuk Nasıl da çıldırmıştım ben o gün devdim Nasıl da parlamıştım alevlenmiştim Öldürdüm inan öldürdüm inan Öldürdüm kahrolayım Arkamda kapkara çarpık gölgeler Depremler, Ihtilaller, çökük damlar Ağlıyorsun adamım, ağlıyorsun adamım Ağlama gül ki kendimi bulayım Dışarıda kar yağıyor, sokaklar boş değilmiş Cigaram var, sen cay demle adamım Unutmadan bakıver gece gözüyle gördüm Kıvrılmış penceresi su bizim yan odanın Nasıl da bozulmuştum nasıl haykırdım Nasılda sinirlendim biliyorsun ya Geliyordum ansızın karsıma çıkıverdi Şu bizim evin penceresi Arkamda kapkara carpik gölgeler Depremler, Ihtilaller, çökuk damlar Ağlıyorsun adamım, ağlıyorsun adamım Ağlama gül ki kendimi bulayım
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 1
Çifte koştuğun öküzler, Senin kadar yorgun değil kardaş! Sen ki kış ve yaz düşünceli Sen ki kış ve yaz yalınayak! Ne esnaf ne tüccar ne efendi Senin kadar değil düşünceli Senin kadar yorgun değil kardaş! Sen ki kış ve yaz düşünceli Sen ki kış ve yaz yalınayak! Sevmesi sana mahsustur Yüreğin hükmedince, Boynun damarları kabararak Türkü söylersin söyleyince, En iyi sen gülersin, Ölürsün öl deyince, Sana mahsus çalışmak. Sen ki kış ve yaz düşünceli Sen ki kış ve yaz yalınayak!
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çıkmış sokağa
Elinde bir teneke kutu İçinde geçmişten manzaralar dolu Birazı mektup Birazda resimle bi başına Sokağın sonundaki tarlanın bir tarafına Kibriti almış parmakları arasına Çakmayı özler Alevlere doğurganlık verip hani bir taraftan Geride bıraktıklarını bir bir yakmak ister gözü yaşla Ama ! Aklından geceni sormadı yanından geçen Dönüp de ardına bakmadı bırakıp giden Adamın biri yakacak her şeyi Adamın biri yakacak kendini
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sorulur sorular, A, dan Z, ye dek
Bilinirmi talih kime gülecek Kim kazanıp yada kim elenecek Düşün babam düşün zamanın çoksa Elden ne gelirki adamın yoksa Dayıyla amcayla işler yürüyor Para göz kırparsa herşey oluyor Garip kimsesizce sefil duruyor Düşün sefil düşün zamanın çoksa Elden ne gelirki adamın yoksa Bir umut ışığı yanar diyorsun Harcanmış aklınla ne biliyorsun Eller Ay’a çıkmış sen bekliyorsun Bekle babam bekle zamanın çoksa Elden ne gelirki adamın yoksa Durmadan kaybeden sen olacaksın İyi niyetinle kahrolacaksın Onlar meşgul diye sen yanacaksın Yan dur garip yan dur zamanın çoksa Elden ne gelirki adamın yoksa (söz) akrabalığın ve hatır'ın, etkili ve yetkili insan'ların literatüründen çıkmadığı sürece, toplumsal huzur’a kavuşmak, mümkün değildir.
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sönmüş saçlarında son damla ışık,
Bir düş’ün içinde gibi her akşam -Ve yüzleri duman kadar dağınık- Geçer bu sokaktan binlerce adam. Umut gözlerinde ölü bir bakış, Çığlık bir bükülüş dudaklarında; Bulamadıkları nedir ki, yaz kış Dolaşırlar şehrin sokaklarında? Sanki yalvaran bir duadır onlar, Belki tanrılara açık vesvese, Bir nehir. Bu nehir her akşam akar Derinden ruhları çağıran sese.
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hesap vermek zorunda,
Geçmiş oynadığı oyunun, Zaman hızlı oluşunun... Aşk ihanetlerin, Sevgi,üzüntülerin hesabını... Yıllar senin, Sen yılların hesabını... Ben kederimin, Sen aşkımızın hesabını... İyiler iyiliklerinin, Kötüler kötülüklerinin hesabını... Bulutlar beyazlıklarının, Kuşlar özgür uçuşlarının hesabını... Çocuklar uçurtmalarının, Duygular ağlamalarımın hesabını... Ben kederimin, Sen aşkımızın hesabını...
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Masalı dinlenmeyen ******* içindeyim,
Tılsımı tutmayan düşlerle, /Deşilmemiş yaralarım henüz, Terkedilmiş bir manastır hüznü gözlerim, Rüzgarlı yalnızlıklarda başıboş dokunuşlar, Körlenen bir ressamın, /Körelen elleri ellerim.. Çiziliyorum beyazdan, /Bakışlarım sessizlik, Mevsim öğüten kuşlar gibi, /Yapım ekinde susuzluk.. Köşesi kıvrılan defterlere düşüyor öpüşlerim, Telafisiz, Adı (mut)suzluk...
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() birden
''bitti'' sesi duyuldu çınladı ortalık sevgisizlik kapladı geceyi bir aşık yere düştü kırmızılara boyandı sessizlik karalar toplandı başına sarı sayfalar örtüldü üzerine ağlayan bir bebek vardı başında adı aşktı sokak ortasında kaldı
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|