![]() |
![]() |
#911 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2556
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Fasıl-ı bahar
Ölüm elbisesini giymiş kara kış Canlanır Rahmanın nuru ile Boyanır yeryüzü baştanbaşa O latif bahar renkleri ile. Gökyüzü ve deniz mavi Güller kırmızı Vadi ve orman yeşil Güneş sarı. Bahardan bir gün Umudum yelken Hayatın ötesine Ebedi aşkı tatmak üzere. Kuşların süzüldüğü gökyüzü gibi mavi Hürriyete tutkun ruhum Vadideki güller gibi kırmızı Ebediyete hasret kalbim. Gökyüzünün kuşları özgür Vadinin gülleri sonsuz Yüreğim âşık oluyor Kuşların ve güllerin cennetine.
![]() |
#912 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Fatih’in Fermanı
Sensizliğin telaşındayım şimdi Yokluğunun onuncu gününde On asrı omuzlarıma yüklendim sanki.. Eyyüb’ün (a.s) sabrındayım Acıyı lügatlerden değil Sensizliğe hükümlüğümde öğrendim, Ha bugün, ha yarın gelirim dedin Hep bekledim, sabrı yüklendim, Hala alışamadım sensizliğe Hala dokuz buçuk görüşmesinde seni beklerim.. Yusuf’un (a.s) medresesindeyim Bu zindanda senliğe müebbedim Rüyayı yorumlamayı ondan öğrendim Kimsecikler yok bir başımayım Ara sıra olan ziyaret saatlerinde öğrendim; El alemin diline düştüğümü Bir şeycikler diyemedim, yanımda yoklar ki Artık sussunlar diye, Seni de yüreğimin müebbed zindanına hapsettim, Garip değil mi Mahkumum da sen sultanım da, Sen de beni sultan etmiştin ya gönlüne Süleyman peygamber tahtında Bir cihan saltanatı sürdürüyorum seninle.. Yusuf’un (a.s) medresesinde Eyyüb’ün (a.s) sabrındayım, Sultan Süleyman (a.)’nın sarayından Fatih’in Murad’a fermanını Hüdhüd’le haber ediyorum: “Eğer sultan sen isen gel otur tahtına Yok sultan ben isem bana itaat etmeni emredip”: Beni sensizliğe mahkum etmeni Ebede kadar yasaklıyorum.
![]() |
#913 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Fatma
Ayrılık oku saplandı kalbime Azdı yaralarım derinde Fatma Kimim var; derdimi dökeyim kime Herkes kendi ahuzarında Fatma Sigara içmem ki; çıksın dumanı Sensiz zor yaşarım geçen zamanı Bilirsin bendeki sabrı, gümanı Ağlatma ömrümün baharında Fatma Sıtk ile yürekten bağlandım sana Gönlümü verdi; sevgime ol ana Sensiz elimi dokundurmam bir yana Bıraktığın herşey yerinde Fatma O eve girince; tutar efkarım Hep seni düşünmektir işim, karım Dünyada seni seven tek ben varım Anlarsın günün birinde Fatma
![]() |
#914 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Fay Hattı
Ne sur dinler ne de kale, Ezer de geçer fay hattı. Biraz beğ,biraz da köle, Üzer de geçer fay hattı. Her yer taş,beton yığını Gafil yitirmiş cahını Nice dizlerin bağını , Çözer de geçer fay hattı. Arştaki duman mı,sis mi ? Elbete Rabb'imin ismi Her göze,bir ibret resmi, Çizer de geçer fay hattı. Yemiş mazlumun payını Gördüm devrilen boyunu İşte böyle her oyunu, Bozar da geçer fay hattı. Şu İki günlük hayatla, Alay ederiz konutla Deprem Dede'ye inatla, Gezer de geçer fay hattı. Bakın heryerde ölüm var Nafile bunca ah-u zar Br anda sayısız mezar, Kazar da geçer fay hattı. Yıktı kocaman şehiri Gitti Hüsam'ın şuuru Yarım kalan şu şiiri, Yazar da geçer fay hattı..
![]() |
#915 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Fayda Vermiyor
Yavaş yavaş ayrılık gel diyor artık, O güzeller güzeli el diyor artık, Senin aşkın coşmuş bir sel diyor artık, Beyhude çırpınışlar fayda vermiyor. Sevip sevip ayrılmak benim kaderim, Azalması bir yana artar kederim, Boşuna üzülüpte feryad ederim, Beyhude çırpınışlar fayda vermiyor. Ağır Ağır sararken hasret dumanı, Felek bir kere olsun vermez amanı, Bu aşk burada bitiyor, geldi zamanı, Beyhude çırpınışlar fayda vermiyor.
![]() |
#916 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Faziletin Batsın Dünya
Her gün aynı dert kasavet Senin olsun senin servet Hep çalıştım nerde mürvet Azametin batsın dünya Yar etmedin bana o’nu Layık gördün onsuz sonu Acıların bende tonu Kerametin batsın dünya Anlamadım ben hayını Gel canımdan al payını Ne beklersin çek yayını Adaletin batsın dünya Her işte bir hayır vardır Ben aptalı konuş kandır Hep bana mı yerin dardır Selametin batsın dünya Çok çekmişti dedemde çok Babamada demiştin yok Benide mi sanarsın tok Asaletin batsın dünya Az ötene vardırmadın El uzattım aldırmadın Hep süründüm kaldırmadın Faziletin batsın dünya
![]() |
#917 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Feda Ettim
Kanmak için yandım aşka Özü sana feda ettim Seni gördüm senden başka Gözü sana feda ettim Gözün oldum baksın diye Kışa döndüm yoksun diye Sıcaklığın yaksın diye Yazı sana feda ettim Yüreğim pare paredir Ayrılık çetin yaredir Kelimeler biçaredir Sözü sana feda ettim Yokluğunda buldum seni Benden bile aldım seni Gönlüm ile çaldım seni Sazı sana feda ettim
![]() |
#918 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Felek
Bilmem şu felek gözbebeğime Nasıl bir sihir yaptı da Gözümden akanları ırmağa döndürüp Sonunda göz yaşlarımı kana çevirdi O felek ki; Aslanlar bile pençemde İnim inim inlerken Beni bir gözleri ahuya esir edip bırak
![]() |
#919 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Felek Gülü Sevince
Derd-i âşk-ı belâya sardı beni bu kader. Nerdedir gençliğimde kokladığım o güller? Âlemler yaratılmış yâr o günlere kaç var? Bu meşki anlayacak dostlara ihtiyaç var. Bezm-i elesten beri gurbette sayılırız, Bizler âşk sarhoşuyuz vahdetle ayılırız. Vuslâta ermek için koşarız her dem yâre, Üstât olmak değildir hiçbir soruna çâre. Aşkı bir dava bildik, sahiplendik biz onu. Bitiremezler dostlar yok bu yolun bir sonu! Gönlümüz eskidedir gözümüzse âtide. Yerle göğü biliriz kökümüzse mazide. Sohbet meclisi nerde toplansın dostlar nerde? Yâri alıp gelin de kalksın gözümden perde. Yanıp yanıp kül olduk, savrulduk ince ince, Bir gün biz de güleriz felek gülü sevince.
![]() |
#920 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Felekten Bir Gün Çalmak
Çıkalım istedik bugün başbaşa, Çamlıca'ya, Hani biraz da sahil boyuna uzanalım istedik, Ama tam çıkmak üzereydik ki, Hava bozdu, Havamızı bozdu. Kaldık mı yine, Dört yanı beton yığını, Pembe panjurlu evimizde, Akvaryum ve kedimizle, Ben aldım ilham perisini karşıma, Daldım yine şiirlerime, Sense ütülerine, Velhasıl felek, Bir gün daha çaldı bizden...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|