www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Hayvanlar Alemi

Hayvanlar Alemi Hayvanlar Hakında Herşey Bu Bölümde...

CevaplaCevapla
 
Konu Seçenekleri Görünüm Şekli
Eski 07-01-2009, 08:17 PM   #1
styla45
Forum Kalfası
 
styla45 'in Avatari
 
Kayit Tarihi: Aug 2005
Nerden: ManisA
Yaş: 38
Mesajlari: 7,071
Teşekkür Etme: 5
Teşekkür Edilme: 16
Teşekkür Aldığı Konusu: 15
Üye No: 4
Rep Power: 3459
Rep Puanı : 67186
Rep Derecesi : styla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Belirlenen Mavi Balina.. (Resim + Bilgi)


Yaşam alanları: Genellikle açık denizlerde/ okyanuslarda. Ortalama boyları: Yetişkinler 30 m uzunluğa kadar büyüyebilirler.
Genel Bilgi:
Dişi Mavi Balinalar dünyada yaşayan ve şimdiye kadar yaşamış olan(dinazorlar da dahil) en büyük hayvanlardır. 30 metre uzunluk ve 130 ton ağırlığında olabilirler. Kalpleri ise küçük bir araba büyüklüğündedir ve bedene ihtiyacı olan 10 ton kanı pompalar.


Balinalar iki gruba ayrılırlar; ‘baleen’ balinalar ve dişli balinalar. ‘Baleen’; kalın, kıl gibi fiberlerin sıra sıra yanyana gelmeleri ile oluşan bir nevi filtredir ve bu filtre ile sudaki planktonları süzerek alır ve yerler. ‘Baleen’ bizim tırnaklarımızı da oluşturan ‘keratin’ denen proteinden yapılmıştır. Bir bizim tirnaklarimiza bakin bir de balinanin agzina yerlestirilen filtrelere..... Allah aynı maddeden görünüşü de, amacı da farklı iki şey yaratmış...Balinalar bu filtreleri sayesinde plankton ve krill denilen yaratıkları yiyerek beslenirler. (Plankton çıplak gözle görülemeyen mikroorganizmalardır.) Allah’ın hikmetine bakın ki okyanusların daha doğrusu dünyanın gelmiş geçmis en büyük hayvanı, okyanusların en küçük hayvanları ile, gözle bile görülemeyen plankton ve küçücük kriller ile besleniyor.

Mavi Balinalar kutup yazında mümkün olduğunca çok beslenirler (günde 1-2 ton krill yemeleri gerekir) ve kış gelince de daha sıcak denizlere göç ederler ve orada yavrularını dünyaya getirirler.. Dişi balinalar 10 yaşına gelince anne olabilirler. Yavruları doğduklarinda boyları yaklaşık 7 metre ve ağırlıkları 2,5-3 ton civarındadır. Anne balina günde 50 galondan fazla süt üretir ve bu sütün %35-50’sini yağ oluşturur. Yavrunun ağırlığı bir günde 100 kg artar, ve 8. ayın sonunda uzunluğu ortalama 14 metreye ulaşır.


styla45 Ofline   Alinti Yaparak Cevapla
CevaplaCevapla


Bu Konudaki Online üyeler: 1 (Üye Sayisi : 0 Ziyaretçi Sayisi : 1)
 

Mesaj kurallari
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Acik
[IMG] kodlarAcik
HTML kodlari Kapali


Saat Dururmu GMT +3. Şimdiki Zaman 10:13 PM.

Powered by vBulletin Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.