Tam Sürümü Görüntüle : daha iyi bir Türkiye
zincifre
01-27-2006, 10:05 PM
daha iyi bir Türkiye için gereken en önemli şey bence doğruluktur.
herkes yalancılığı, sahtekarlığı, herhangi bir şekilde başkalarını sömürmeyi bırakıp duğru dürüst bir insan olursa gerisi kendiliğinden gelir.
watican_666
01-28-2006, 03:43 AM
bence en önemlisi bu devleti yönetecek dogruya ulaştıracak bi devlet adamı
Tathar Elanessé
01-28-2006, 07:47 AM
watican666 arkadaşım dediği bir nebze dogru,yalnız onemli olan halkın bilinçlenmesidir......!
türk halkı tam olarak bilinçlendiğinde daha iyi bir türkiyeye sahip olacagız ne daha erken ne daha geç......!
bunun içinde uzun ve zorlu bir süreçe ihtiyacımız var buda bir gerçek......!
SAYGILAR
FLYWALKER
ZaNdAR
01-28-2006, 12:04 PM
bence iş toplum da biter.
daha bilinçli ve daha eğitimli bi toplu olmalıyız.
istedikten sonra bir Türk ün yapamayacağı şey yoktur.
görüyosunuz aramızda sivrilen bazılarımız amerikada we başka ülkelerde neler yapıyor.onlar istedi yaptı bizde yapabiliriz. iş bizde.
ama yurdum insanı isteklerini hepp yanlış şeylerden ve kolay işlerden yana kullanmaya dewam ettikçe ( örn: dünyada ilk kez sahte i-pod türkiyede yapıldı ve i-pod yazarken i büyük harfle yazılarak yazım yanlışı yapıldı :-) adam ismini bari düzgün yazar yaa rezil olduk) bundan daha iyi bi toplum olacağımızı zannedemiyorum :-(
selametle..
cakalnet
01-28-2006, 06:13 PM
iyide bizim burada bunu tartışmamız ne türkiyeyi daha iyi bir hale getirecek ne de okuyanlar daha duyarlı hale gelecek..sadece yazanlar fikirlerini açıkça söylemiş olacak..ama yine de şimdilik hiçbir şey değişmeyecek..............
vizyoner
01-28-2006, 06:54 PM
iyide bizim burada bunu tartışmamız ne türkiyeyi daha iyi bir hale getirecek ne de okuyanlar daha duyarlı hale gelecek..sadece yazanlar fikirlerini açıkça söylemiş olacak..ama yine de şimdilik hiçbir şey değişmeyecek..............
arkadaşım burası fikir alış-verişi için kurulmuş bir bolum ve asıl amaç üyelerin kişisel aydınlanmalarıdır,buda ancak fikir alış-verişi ve tartışmalarla mümkündür....!
bilmem anlatabildimmii.....!
albani
01-28-2006, 08:53 PM
Başlık "Daha iyi bir TÜRKİYE"
---------------------------
Evet bu ülkeyi seven her TÜRK insanı bunu ister,istemekte en tabii hakkıdır.
Geçmişimizde de bu devlet nelere kadir olabileceğinide dünyaya ispatlamıştır.
Şimdi neden olmasın??ancak her devrin kendi getirdiği konjöktürü vardır ve siz buna uyum sağlarsanız ancak bunu başarırsınız,salt biz böyleyiz,bunlar
bize yaramaz/gelmez!!,bu işler bize göre değil v.s. gibi saplantılarınız varsa
treni kaçırırsınız,bu kadar basit işte!!!işte Türkiye bundan dolayı gerek şimdi gereksede Osmanlının son ikiyüz yılında hep böyle olaylara baktığından dolayı
treni kaçırmıştır!!!!!!!!!şimdi yeniden trenin gelmesini bekliyoruz.
Geçmişten hiç ders almamışız gibide aynen gidiyoruz!!!!!!
Bakınız artık dünyada,kimileri istyer kabul etsin ister kabul etmesin,hemen her şey değişti ve bir sürü yeni konseptler ortaya çıkmıştır,bir sürü olgular şekil ve hatta mana değiştirmiştir.Ancak biz hala bunlara uyum sağlamakta
zorlanıyoruz,yani devir neyi gerektiriyorsa,biz tam tersini yapmak istiyoruz ve bu dünyada sadece biz TÜRKİYE vardır gibi yaşamak istiyoruz!!!!!!!!!!!
Halbuki ecdadımız bir Devir kapatıp,yeni bir devir açmıştı!!!!!!!!demekki bu gücede damarlarımızda vede genlerimizde sahibiz,sadece itici bir güç lazım bize,yani bugün Batı,Japonya,USA bizde daha akıllı ve zeki oldukları için bu hale gelmediler!!!üstelik biz bunların hepsinden de üstün olduğumuz bir çok yer vardır,o zaman yanlış nerede???????
1-Dünyada bu işler tam Demokrasi olan yerlerde olmaktadır,yani İngiltere ve Japonya gibi adı her ne kadar Krallık olsada,yada Monarşi olsada,yada USA gibi,Birleşik Devletler olsada,tek ortak husus vardır,o da Demokrasidir
2-Türkiyede ise bunun adı vardır,kendi hak getire,gören-bilen beri gelsin,sadece öyle olduğunu sanıyoruz
3-Demokrasi olan yerlerde en temel iki kriter vardır
A-Siyasi Partiler Kanunu
B-Seçim Kanunun
4-Bizde bu iki kanunda tamamen Anti-Demokratik tir
5-Özellikle Siyasi Partiler Kanunu,tamamen Demokrasi önünde bir engeldir!!
6-Öncelikle Türkiye,bu kanunu yeniden düzenlemelidir,ama bunu kimse yapmaz NEDEN?????????????
7-Millet hala şunu istiyor,Meclisten;Dokunulmazlıklar Kaldırılsın,halbuki kimse farkında değil ama bizdeki en büyük sıkıntı vede engel Siyasi Partiler Kanunudur!!!!!!!
8-Seçim Kanunundaki %10 barajı zamanında bana göre yanlış mülahazalarla
millete yanlış anlatıldı(çünkü Türkiyede Koalisyon kültürü yoktur,halbuki Demokrasilerde en temel kuraldır bu)bugünde AKP işine gelmediği için özellikle kaldırmak istemiyor!!!!!!!anlayın ne kadar Demokratlar!!!!!!!!hoş diğerleride aynısı ya...
9-Vatandaş ise seçimlerde sadece "izleyicidir" o kadar,çünkü kendisi tercih yapamaz,önüne parti tarafında bir liste verilir bunu onayla denir,yani ben o listeden beğendiğim ve bildiğim adamı seçemem
Dostlar bu maddeleri çok sıralamak mümkündür,ama önce adınıza uygun devlet yapınız neyse ona göre hareket etmek zorundasınız,yani Dahi iyi bir Türkiye demek güzel ama,yukarıda saydığım bir iki özellikten dolayı bir kere siz Demokrasi olamazsınız!!!!!!!!önce onun kriterlerini yerine getireceksiniz sonra bir şeyler yapacaksınız,bugün Türkiyede "ben yaptım oldu" siyaseti ve görüşü hakimdir ne yazıkki,ama kendimizi kandırıyoruz memlekette Demokrasi var diye,ayrıca Batı/USA da bizde bunun olmadığın biliyor ama işine geldiği için kabul ediyor görünmektedir,yoksa gerçek bir Halk idaresi olsa,bunların işine gelmez!!!!!!!!!
Selam ve saygılar
cakalnet
01-30-2006, 05:36 PM
anlatabildin dostum..eyvallah...
bluekeys™
01-31-2006, 11:23 AM
işin özü herkez ben cilik olayını bırakıp bu cennet vatan için bişeyler yapacak ve göreceğizki daha iyi yerlere geleceğiz başkalarını özenmek yerine biz ler yapabiliriz diye çalışmalıyız...
Bascii
02-01-2006, 12:06 AM
tamamiylee köklü bir değişiklik lazım arkadaşlar...toplumda herkes ama herkes BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN felsefesini bırakacak bir kere!!ayrica toplumda DAYANIŞMA OLMADAN,GÜVEN OLMADAN HİÇBİRŞEY OLMAAAZZZ!!!!((Fatih Sultan Mehmet bir dükkana girer bir sey alir,ikincisini ister ve dukkan sahibi 'ben siftah ettim,yan taraftan alin o daha siftahini yapmadi' der...daha ne diyim,İstanbul'u byle bir toplumla almisiz biz!!))
bnlarin otrmasi icn de eğitim lazım bu topluma...ama okuma bilmeyen öğrensin demiyorum!!ben anadolu lisesinde okuyorum!!bir ogrtmn 'siz bu ulkenin aydın kesimisiniz' dedi..
yandik dedm o anda..ya ennnn basitinden bir ornek size:yuruyoruz,cop kutusu var her 30-40 mtrede,cikolata yiyor arkadas,ve adam o kutunun yanina gidiyor bilerek disariya birakiyor copu,laf soyleyince de ben suclu oluyorum:eek: :eek:
bu en basitinden bir ornekti...daha nelrrr nelr oluyor bitiremem size!!
eger aydin kesim bu haldeyse..bilmiyorum bu is nasil cozulur:frown:
sagopa27
02-02-2006, 08:24 PM
geç türkiyenin derdini başka dert mi yok.
๏๒รєรรเ๏ภ
02-03-2006, 02:59 AM
halkın bilinçlenmesi ve doğru dürüst 1 lider bence...
laranje
02-04-2006, 02:55 PM
daha ii bir türkiye için ilk adım.arkadaşlar üye olduğum bi siteden alıyorum bu yazıyı.eminimki içinizde benden gençleriniz var ve bu konuda benden daha çok yardım edebilirsiniz onlara...sevgiler...
DEĞERLİ SİTE ARKADAŞLARIM,AŞAĞIDAKİ SATIRLARI OKUYUN NE OLUR,BU GENÇ ÖĞRETMEN,YAVRULARI İÇİN SERÇELERİ İÇİN ÇIRPINIYOR...yARDIM ETMELİYİZ..YARDIM EDERSEK,İSTANBUL'DA EN UFAK KARDA BİLE ÜŞÜMESİN DİYE OKULA GÖNDEREMEDİĞİMİZ,YOLLARA SALAMADIĞIMIZ YAVRULARIMIZDAN,ÇOK ÇOK DAHA ZOR ŞARTLARA RAĞMEN OKUMAK İÇİN DİRENEN O GÜZEL ,MİNİ MİNİ ELLERİ ,AYAKLARI BUZDAN SOĞUK AMA KALPLERİ ATEŞTEN SICAK YAVRUCUKLAR ÇOK MUTLU OLUP,DAHA ŞEVKLE ÇALIŞACAKLAR.oKUYUN...LÜTFEN..BENİ DAĞITTI BU SATIRLAR.VE MAİLLEŞTİM BU ÖĞRETMEN ARKADAŞLA. EN ALTTA BANA ATTIĞI MAİLİ DE KOPYALIYORUM.SİZ DE YAZIN ONA..VE YARDIMLARINIZI YOLLAYIN..LÜTFEN..YÜCE GÖNÜLLÜ ARKADAŞLARIM BENİM. "Erdoğan Barış Doğuda Öğrenci Olmak Doğunun eğitim sorunlarını birkaç cümlede anlatmak ne kadar zor olsa da anlatmamak, vatandaşlık görevini yerine getirmemek demektir. Hele bir de bu manzaranın tam ortasında bulunup ta "Yok böyle bir şey" demek, görme ve işitme duyularımızla beraber vicdanımızın bazı şubelerinin de iflas ettiğinin göstergesidir. Eğitim ve öğretim, hayatın birçok yönüyle alakalı kavramlardır. Anne rahminden başlayan bu süreç, hayatın olumsuzluklarını doğrudan yansıtır. Net bir ifadeyle izah etmek istersek eğitilen kişinin eğitim-öğretim döneminde iyi gözlemlenmesi sonucu, onun hayatının gidişatı hakkında birçok malumata ulaşabiliriz. İşte doğudaki eğitimin en büyük sorunlarından biri de yaşam standartlarıdır. Anneler yeterli ve gerekli gıdalar alamadıkları için doğan çocukların sinir sistemleri yeterince gelişememekte ve buna bağlı olarak da algılama kıvraklıkları olabileceğinin altında kalmaktadır. Tabi ki yüksek bir eforla bazı kabiliyetler geliştirilmekte ve ara kapanabilmektedir ama kaçında görebiliriz bu örneği? Çocuk, dünyaya gelişinden itibaren anadil olarak aile ortamında Kürtçe’yi öğreniyor ve 1.sınıfa Türkçe’den mahrum olarak başlıyor. Bu da öğretmenleri çok zor durumda bırakıyor. Buna bir de kalabalık sınıflarda okuma olumsuzluğu eklenince bazı çocuklar okuma yazma bilmeden, yollarına devam ediyorlar. Tabi bu durum, çocukta mahçup duruma düşme korkusu oluşturuyor. Çocuk bu yüzden derslerde ders dışı konular da dahi geri duruyor ve sosyal gelişimini tamamlayamıyor. Öğrencilik hayatına bu olumsuzluklarla başlayan çocukları en çok etkileyen durum da öğretmenlerinin sık sık değişmesidir. Yasal zeminde gelişen bu durumun en önemli sebebi doğunun olumsuz şartlarından yeni öğretmenlerin daha iyi imkanlar için batıya hiç olmazsa merkezi yerlere yönelmesidir. Bu ayrılıklar öğretmenlerine bir anne baba gözüyle bakan öğrencilerde duygusal çöküntülere yol açıyor. Eğitim hayatlarının devamı da başlangıçları gibi olumsuzluklarla geçiyor. O küçük bedenler, taşımalı eğitime tabi tutulan yerlerde sabahın erken saatlerinde ve keskin soğuğunda servislere doluyor, o bozuk yollarda iyice yorulduktan hatta tehlikeler atlattıktan sonra yorgun bedenleriyle dağınık dikkatleriyle derse geliyorlar. Bu da takdir edersiniz ki o günün en verimli saatlerini değerlendirememelerine sebep oluyor. Bünyeleri de çok zayıftır yavrularımızın. Çeşitli gıdalardan mahrum vücutları bazen bırakıverir kendini. Hele kış aylarında biraz daha çıkar mahrumiyet ortaya. Ayakkabısı yırtık çok öğrenci görmüşümdür. Karı çamuru yara yara okula gelir, ıslak çoraplarını gizleye gizleye dersi dinlemeye, anlamaya çalışırlar. Elleri de üşümüştür yavrularımın, ilk derste kalem tutamazlar. Mont zaten lükstür onlar için. Sorsanız gururlarından da taviz vermezler. Üşümediklerini montlarının evde olduğunu filan söylerler. Serçe gururu... Kız çocuklarının oktulmaması da apayrı bir derttir doğu için. Bir veliye kızını niçin göndermediğini sorduğumuzda, bize, "Kız evin namusudur, okula göndermem" demesi bizi paramparça etmişti. Bir anne, evinin dibindeki okulu gösteriyor ve ben buraya göndermedim kasabaya mı göndereceğim diyerek övünüyordu hem de gülerek. Niye okusunlar ki zaten 18’inde kocaya verilmeyecekler miydi? Altmış kişinin bir sınıfta nefes alıp verdiğin ve bunun bir de kış ayında kapısı penceresi kapalı bir sınıf olduğunu düşünün. Öğretmen kaçının ödevini kontrol etsin ve kaçının derdini dinlesin, siz söyleyin? Kırsalın bu olumsuz yönleri, şehir merkezinde bulunan ama kıyı mahallelerde kurulmuş okullar için de geçerlidir. Bunlardan birinde öğretmenlik yapmaktayım. Bu kıyı mahalleler, genellikle terör nedeniyle köylerinden çıkan ve bir daha da dönecek gücü kendinde bulamayan vatandaşların çocuklarıdır. Hayatları boyunca çiftçilikten başka bir şey yapmamış bu insanlar, şehirde işsiz güçsüz kalmakta ve çocuklarını mendil satmaya üç tekerlekli bisikletlerle çalışmaya göndermektedirler. İşte hayatın acımasız yönüyle bu şekilde karşılaşan çocuklar çatlamış elleriyle kalem tutmaya çalışıyorlar. Boyacılık yapıp okul masrafını çıkarmaya çalışan öğrencilerim var benim. Ellerini gizlerler genellikle, onlara göre kirli, bana göre öpülecek kadar temiz ellerini... Anlayacağınız doğuda öğrenci olmak çok zor; çünkü onlar hiçbir zaman sadece ama sadece öğrenci olamıyorlar. Bize düşen görev, böyle bir ortamda onlara öğrenci olduklarını bir daha fısıldamak. Serçelerimin bir gülümsemeye, bir baş okşamaya dahi ihtiyaçları var.**VE BU DA MAİLİME CEVABI; Merhaba Jale HanıM Öncelikle hassasiyetiniz için teşekkür ederim.Tavsiye ettğiniz siteyi dolaştım.Bende yeni ufuklar açtı.Yardım mail'imi onlara da gönderdim.Umarım somut bir şeyler çıkar.(www.velimolurmusun.org.) Sizden de ricam şu olacak..Kışlık elbiseler ayakkabılar ve özellikle lacivert okul ceketleri lazım.Yırtık ceketin bir öğrenciye hissettirdiği o küçülme duygusunu tahmin edebilirsiniz sanırım.Ayrıca 2000 kişilik bir okuldayım. Kenar mahalle okulu...Öğrencilerin yüzde otuzu zor durumda. Yani ne gönderirseniz gönderin muhakkak bir yaraya merhem olur.İlla da sizin maddi yardımda bulanmnız gerekmiyor.Etrafınızdan eski elbiseler de rica edebilirsiniz.İnanın ki onlar burda yeni elbiseler olacaktır.Ve inanın ki ihtiyaç bitmez.Ne gönderebilirseniz.Ayrıca yardımlarınızın sevkiyatını aşağıda vereceğim siteden takip edebilirsiniz.Muhabbetle kalın... Kargo Adresi: Erdoğan BARIŞ İstasyon İlköğretim Okulu İstasyon Mahallesi VAN site adresi : http:// voder.org
husam
06-01-2006, 11:54 AM
KÖTÜ YÖNETİLİYORUZ.
BİRBİRİMİZE GÜVENMİYORUZ.
TAŞLARI GÖMMÜŞLER ,İTLERİ SALMIŞLAR.
HER YENİ TANIŞMADA ,KULAĞIMIZIN ARKASINI SAKLIYORUZ.
BUNLAR DOĞRU İSE ,BEN BÜTÜN YALANLARI YAŞAMAK İSTERİM.
BU BAYRAĞIN,EZANLARIN GÖLGESİNDE,YURDUMUN İNSANLARIYLA.........YALAN YALAN YALAN.......HANİ ŞAİR DEMİŞ YA ... SEN dendiği zaman arkasına bakmayacak GENÇLİK .Hep insan müsfetteleri bir adım önde.İSMET İNÖNÜ DEMİŞ YA '' İYİLERDE EN AZ KÖTÜLER KADAR CESUR OLMALI.ARKADAŞLAR TOPLUMUN ÇİVİLERİ PASLANMIŞ .çADIRIN DİREĞİ SALLANIYOR.........................DÜZELECEK ,DÜZELECEK ,DÜZÜLECEK.
SLM. HER İNSAN İYİDİR.
bluekeys™
06-01-2006, 12:03 PM
ülken için bir şey yapki zamanı geince karşılığını alırsın
CaKaLBoT
07-04-2006, 03:19 PM
yeter ki ALLAH(cc) senin gibi dermansız dert vermesin.
Gençliği anlamaz hale gelmişseniz, dünyadaki işiniz bitmiş demektir demiş Hz. Ali.
bitik olan bir genç'in bu sözleri
benim bitmediğimi gösteriyor.ne yazık.
parize
07-10-2006, 11:11 PM
Böyle düşünenler olduktan sonra sorun bitmez .Türkiyede başkalarının elinde mahvolur. artık Filistin halkı değil Türk halkı tanınır taşla savaşan
yunuss48
07-18-2006, 03:47 AM
önce dürüstlük kardeşim! sonra gerisi gelir zaten...
CaKaLBoT
07-20-2006, 09:43 PM
eywallah...
spart
07-22-2006, 09:17 PM
bence en önemlisi bu devleti yönetecek dogruya ulaştıracak bi devlet adamı
koyun gibi güdülen bir halka sahip olduğumuz sürece adam gibi yönetecek bir devletli çıkmaz bizden.
İLTERİSKAGAN
07-27-2006, 02:07 PM
arkadaşlar daha iyi bir Türkiye için yapılan teşhilerin hemen hepsi doğru ve katılıyorum. şu ana kadar dikkat edilmeyen yönlerden biriside Ülkemizde denetim sisteminin gevşekliği. gevşek bir denetim sisteminde herkes ülke yasalarını kendi çıkarları için kullanır. nitekim çeşitli kurum, kişi, zümre ve oluşumlar çıkar çevreleri istediği gibi yasaları kullanıyor. ama malesef ülkeyi yönetenler bu duruma seyirci kalıyorlar. Ben iddia ediyorum ki yasalarımız gayet güzel. tek sorun ceza yasasını biraz daha sıkılaştırıp, denetlemeyi artırmak. adam vergi vermemek için birilerini görüyor. suç işlediği zaman arkasındaki dayısını arayıp olaydan sıyrılıyorlar.
Ülkemizin birliğini ve beraberliğini tehlikeye atacak olan bazı ********ler (ayrılıkçılar) kamu kurumlarından temizlenmeliler. her konuda sıkı denetleme yapılıp otokontrol sistemi Avrupa Birliğindeki gibi bir seviye ye getirilmesi lazım. eğer ülke yönetiminde bulunan Bürokratlar ve devlet memurları daha doğru ve çalışkan insanlardan seçilirse, kötü niyetliler ve Bankamatikçiler ayıklanıp atılırsa Ülkemiz gerekli hamleleri ardı ardına yapacaktır. İktidara gelen partiler cesur olmalılar. korkmasınlar. bizlerde bu türde düşünen partileri halkça destekleyelim. özellikler Şerefsiz Apocular ve Vatan Hainlerini devletin kadrolarından ayıklamak lazım
ve onları iyice takip etmeliyiz. devlet dairelerinde malesef bu insanalar hala çalışıyor.
İLTERİSKAGAN
07-27-2006, 02:21 PM
EVET ARKADAŞLAR BENİM NACİZANE FİKRİMDE üLKEMİZDE DENETİMİN GEVŞEKLİĞİ. Ülkemizin en büyük sorunu denetim. denetleme sistemi malesef çok gevşek. bu konuyu sanıyorum bir çok kişi atlıyor. Ülkemizin Gerekli hamleyi yapabilmesi için sırtındaki asalakları ayıklaması lazım. bazı çıkar çevrelerei ve asalak ********ler denetleme sistemi baltalamaya çalışıyorlar. bu konuya dikkat çekmek istedim.
zapata
07-27-2006, 09:00 PM
daha iyi bir türkiye için gereken tek bir şey var EĞİTİM
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.