Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Erken Secim?

bugrahan
01-27-2006, 10:17 PM
Sizce Erken Seçim yapılmalımı?

bence evet

CollαтєяαL™
01-28-2006, 02:28 AM
bence hayır yapılmamalı

Tathar Elanessé
01-28-2006, 07:50 AM
bencede gereksiz mali külfet ve zaman kaybı suanda recep tayyip erdogan tek seçenek uzgunum ama gerçek bu......!(benim düşümcem)
bu arada sayın başbakanımızı sevmiyorum bunuda belirtmek istedim......!

bugrahan
01-28-2006, 12:12 PM
haklı olabilirsin ama bizim ülkemizin başına daha ülkesini seven birileri geçmeli,Avrupayı Karşısına Alacak biri

RoStWell
01-28-2006, 01:02 PM
haklı olabilirsin ama bizim ülkemizin başına daha ülkesini seven birileri geçmeli,Avrupayı Karşısına Alacak biri
arkadaşım dusuncen nedır bılmıyorum ama tayip kadar sanmıyorumkı ulkesını seven bırısı olsun adam nereden nereye getırdı turkıyeyı bu tartısılmaz adam amarıkalara zıyarete gıttıgınde baskan yardıncıları karsılıyor ama ecevıt gıttıgınde ıse amerıkanın tanınmamıs bı ayaletının valısı gıdıyor dusun artık gerısını sen tayıp bılmıyorum duymadın sanırım ama ulkeler arası en calıskan baskanı secıldı dunya bunu onaylarken sen nasıl olabılırde erken secıl yapılsın dıyorsun anlamıs degılım he erken secılm yapılsa yıne tek basına ıktıdar olur
dıger partıler saten basa gelırse turkıye tekrardan cokume ugrar adamlar anca yemeyı bılıyor baska yaptıkları ıs yokk basa geldılerde ne old sankı anca turkıyeyı batırdılar borclarla bıraktılar
gereksız bı konu bence ama yınede actıgın ıcın saol sunuda eklıyeyım turkıyedekı herkes bence tayıbe bı tsk borclu ne durumdan nereye getırdı turkıyeyı bunu gormeemzlıkten gelenler bence vatan dusmanıdır baska bırsey dıyemıyecegım.....

GeCeLeR
01-28-2006, 01:28 PM
arkadaşım dusuncen nedır bılmıyorum ama tayip kadar sanmıyorumkı ulkesını seven bırısı olsun adam nereden nereye getırdı turkıyeyı bu tartısılmaz adam amarıkalara zıyarete gıttıgınde baskan yardıncıları karsılıyor ama ecevıt gıttıgınde ıse amerıkanın tanınmamıs bı ayaletının valısı gıdıyor dusun artık gerısını sen tayıp bılmıyorum duymadın sanırım ama ulkeler arası en calıskan baskanı secıldı dunya bunu onaylarken sen nasıl olabılırde erken secıl yapılsın dıyorsun anlamıs degılım he erken secılm yapılsa yıne tek basına ıktıdar olur
dıger partıler saten basa gelırse turkıye tekrardan cokume ugrar adamlar anca yemeyı bılıyor baska yaptıkları ıs yokk basa geldılerde ne old sankı anca turkıyeyı batırdılar borclarla bıraktılar
gereksız bı konu bence ama yınede actıgın ıcın saol sunuda eklıyeyım turkıyedekı herkes bence tayıbe bı tsk borclu ne durumdan nereye getırdı turkıyeyı bunu gormeemzlıkten gelenler bence vatan dusmanıdır baska bırsey dıyemıyecegım.....
sen vatan düşmanı lafınının anlamını bilmeden kimseye bunu söyleyemezsin...
Tayyip ' e değil herkes senin kötü bahsettiğin ecevite bir teşekkür borçlu neden mi adam IMF programlarına uyarak işin külfetli hakaret dolu berbat tarafını yüklendi..Şimdi tayyip erdoğan geldi adam aynı programı devam ettiriyor ama işin zor tarafı geçildiğinden sancısız devam ediyor...
Sanal bir ekonomiyle de olsa borsayı yüksek ve aktif tutmayı başarıyor TL den 6 sıfır atarak enflasyon oranlarını düşürmeyi başarıyor iyi işlere lafımız yok...
gelelim kötülere kıbrısı satarak AB yle masaya oturdu ...
evet evet satarak göreceksiniz ki milli davamız olan kıbrıs ne hallerede düşecek ve kolumuzu kıpırtamayacağız bir kaç hafta içinde meclisten ankara antlaşmasının ek protokolü geçicek ek protokolde ki maddeleri yazayım sana ;
*türkiye kıbrıstan yavaş yavaş çekildiğini göstermek için öncelikle bir miktar askerini geri çekmeli
*rumlara hava ve deniz yolunu açmalı
bunlar en önemlileri olduğundan yazdım şimdi sen gelmişssin bunu yapana vatan aşkıyla yanıp tutuşan adam diosun banada vatan haini öle mi..
Tabii sana göre Damat Ferit te vatan sevdalısıdır şimdi...
Birşeylere cevap yazmadan önce iyice irdele konuları benden sana tavsiye..
Erken seçime gelince erken seçim söz konusu bile olmamalıdır çünkü şu anda iktidarın alternatifi yoktur bu iktidarın çok iyi olduğundan değil maalesef rakibi olmayışındadır..
Bundan dolayı erken seçim bize sadece maliyet getirir büyük bir ülke olduğumuzdan da bu büyük bir maliyet olacağından gerek yoktur..
bugün bir erken seçim olsa AKP yine tek başına iktidar olur ancak muhalefet parçalanır 2 den çok parti meclise girer buda doyurulacak insan sayısının dolaylı yoldanda olsa artması demektir...
bu yüzden erken seçime gerek yoktur...
seçim Başbaşaka erdoğan ve ya çok yakınından birinin cumhurbaşkasını olmasından sonra yapılcaktır..
Teori :
Sayın Ahmet Necder Sezer (Atatürk'çülüğünden dolayı hayranlık duyduğum bir hukukçu ve devlet adamı) görev süresi bittikten sonra Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak ve ona bağımlı olan bir hükümeti Abdullah Gül kuracaktır ve bu ekip yoluna bir 4 yıl daha devam edecektir...
Saygılar
GeCeLeR

RoStWell
01-28-2006, 01:39 PM
murat kanka ben ecevit i kotulemedım kotulememde genclıgında tamam buyuk cabalar gostermıs ve bıryerlere getırmıstıre turkıyeyı ama son yıllardada herkes goruyordukı ıyıce turkıyeyı cıkmaza goturuyor tabırı caız neredeyse evden bıle cıkamıyacak hale geldı hastalıgından dolayı ve bu sırada turkıye buyuk cokuse gırdı eger oyle dvm etseydı sunu rahatlıkla soylıye bılırımkı turkıye dıye bıryer olmazdı borclarından dolayı devletler karsılıgında turkıyeden bıryerlerı ısteyeceklerdı bunlar gundemde olan olaylardır ... ama sunu yıne soylıyeyım ben ecevıtı kotulemedım ama yanlıslarınında cok old dıle getırd9ım gorevını bırakması gerektıgı yerde koltuk sevdasına dusmesı vaya baska heveslere dusmesı turkıyenın zararına old ne durumlara dustuk. kanka sana katılıyorum erken secım olmaması konusunda cunku gercekten buyuk bı malıyet gerektırıyo ve akp karsısında muhalefet kuracak bı partı yok bence olamazda su sıralarda yıne tek basına ıktıdar kalır
sunuda soylıyeyım cumhurbaskanı tayıp erdogan olmaz cumhur baskanlıgı koltuguna bulent arınc gelecektır ve tayıp partısının basında kalacaktır veya boyle olması daha dogru bı adım olur sunu soylıyeyım herkes farklı bı acıdan bakıyor ve kendınce kendısını haklı buluyor bence yorum yaparken tarafsız davranmak gerekır .ben sahsen tayıp o sevmıyorum ama takdır edıyorum durust ve calıskan old ıcın saygılarla
ReLaKsT

GeCeLeR
01-28-2006, 05:17 PM
dürüstlük kavramına katılmıyorum ama tayyip erdoğan iyi bir siyasetçidir iyi bir devlet adamımıdır o tartışılır iyi bi kadro insanları iyi gösterir o kadar ..
AİHM mahkemesini tanımayıp ulemları tanımak
Kuş gribini cuma hutbeleri önleyeceğiz demek
Şerefli Türk Ordusundan irticadan dolayı atılanlara şehr koymak
İmam Hatiplere çift diploma vermek
bunların hepsi bu cumhuriyetin temel değerlerine karşı çıkmaktır şu anda vaktim yok akşama her birini tek tek açıklayacağım
Saygılar
GeCeLeR

Tathar Elanessé
01-28-2006, 07:06 PM
sen vatan düşmanı lafınının anlamını bilmeden kimseye bunu söyleyemezsin...
Tayyip ' e değil herkes senin kötü bahsettiğin ecevite bir teşekkür borçlu neden mi adam IMF programlarına uyarak işin külfetli hakaret dolu berbat tarafını yüklendi..Şimdi tayyip erdoğan geldi adam aynı programı devam ettiriyor ama işin zor tarafı geçildiğinden sancısız devam ediyor...
Sanal bir ekonomiyle de olsa borsayı yüksek ve aktif tutmayı başarıyor TL den 6 sıfır atarak enflasyon oranlarını düşürmeyi başarıyor iyi işlere lafımız yok...
gelelim kötülere kıbrısı satarak AB yle masaya oturdu ...
evet evet satarak göreceksiniz ki milli davamız olan kıbrıs ne hallerede düşecek ve kolumuzu kıpırtamayacağız bir kaç hafta içinde meclisten ankara antlaşmasının ek protokolü geçicek ek protokolde ki maddeleri yazayım sana ;
*türkiye kıbrıstan yavaş yavaş çekildiğini göstermek için öncelikle bir miktar askerini geri çekmeli
*rumlara hava ve deniz yolunu açmalı
bunlar en önemlileri olduğundan yazdım şimdi sen gelmişssin bunu yapana vatan aşkıyla yanıp tutuşan adam diosun banada vatan haini öle mi..
Tabii sana göre Damat Ferit te vatan sevdalısıdır şimdi...
Birşeylere cevap yazmadan önce iyice irdele konuları benden sana tavsiye..
Erken seçime gelince erken seçim söz konusu bile olmamalıdır çünkü şu anda iktidarın alternatifi yoktur bu iktidarın çok iyi olduğundan değil maalesef rakibi olmayışındadır..
Bundan dolayı erken seçim bize sadece maliyet getirir büyük bir ülke olduğumuzdan da bu büyük bir maliyet olacağından gerek yoktur..
bugün bir erken seçim olsa AKP yine tek başına iktidar olur ancak muhalefet parçalanır 2 den çok parti meclise girer buda doyurulacak insan sayısının dolaylı yoldanda olsa artması demektir...
bu yüzden erken seçime gerek yoktur...
seçim Başbaşaka erdoğan ve ya çok yakınından birinin cumhurbaşkasını olmasından sonra yapılcaktır..
Teori :
Sayın Ahmet Necder Sezer (Atatürk'çülüğünden dolayı hayranlık duyduğum bir hukukçu ve devlet adamı) görev süresi bittikten sonra Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak ve ona bağımlı olan bir hükümeti Abdullah Gül kuracaktır ve bu ekip yoluna bir 4 yıl daha devam edecektir...
Saygılar
GeCeLeR

geceler arkadaşım anlatmak istedilerimi soylemiş uzun uzun teşekkür ederim....!
bana pek laf kalmadı......!
odamı sevmiyorum çunku kukla onu efendileri oynatıyor
türkiyenin hayrına birsey yaptıgınada inanmıyorum tek yaptıgı ona yapmasını söyledikleri insanın akıl hocası IMF,amerika olunca pektede bu ülke hayrına işler yapamıyor
SAYGILAR
FLYWALKER

watican_666
01-28-2006, 08:48 PM
türkiyeyi daha iyi bir konuma gelecekse yapılmalı ama degişen bişey olmadıgı sürece hiç bi işe yaramaz

albani
01-28-2006, 09:59 PM
Beyler siz herhalde(AKP ve Sn.Erdoğan hayranları)sadece TV ve Gaztelere bakarak bir yorumda bulunuyorsunuz,valla bende öyle olsam aynen sizin gibi AKP yi ve Sn.Erdoğan ı yere ve göğe sığdıramam!!!!!!!!!!!!!!!

El-insaf yahu,bu kadarda olmaz,bazı arkadaşlar olaya iyice kendilerini kaptırmışlar,adamı nerelere getiriyorlar!!!!!bakınız;

1-En başa dönersek,bunlar geldiğinde her gün küfrettikleri vede kötüledikleri ve beğenmedikleri IMF için neler dediler,yani Sn.Erdoğan bile sürekli cart-curt ediyordu ve

"biz ne IMF si,kimseyi tanımayacağız,zira bizim kendi programlarımız vardır...ve bunları yürürlüğe koyacağız "

demişlerdi,ancak geldiklerinde gördülerki;Kazın ayağı öyle değilmiş!!!!!!!!!!
Aynen geçen hükümetin daha doğrusu kimsenin sevmediği(bende hoşlanmıyordum ya laf aramızda)Kemal Derviş'in yaptığı yeni bir Stan-By+Yapılanma programı ile Türkiye yoluna devam etmiştir.

2-Enflasyon ise o zaman ciddi olarak düşüş trendine girdi ve bunu herkes görmekteydi,dolayısıyla devam eden süreçtede bugünkü seviyelere gelmiştir.
Yani burada doğrudan AKP nin hiç bir katkısı yoktur,bunları merak edenler öyle gazetelerden yada TV lerden(bunların büyüuk kısmıda şimdilik AKP tarafında olduğu için siz doğru ve sağlıklı bilgileri buradan elde edemezsiniz)
değil bizatihi T.C Merkez Bankası verilerine baksınlar!!!!!!
Dolayısıyla Enflasyon düşüşünün tatlı mirasınıda elbette AKP yemiştir.

3-Türkiye de son 5 yıldır tabiri caizse tek bir çivi çakılamıyor,çünkü devlet borçları aşırı fazla olduğundan dolayı,yeterli kaynak yoktur,hatta hiç yoktur ve maalesef ülkemizde hiç bir şey büyük projeler olarak yapılamıyor sadece revize işler yapılıyor ki onlar dahi yürümüyor

4-Enflasyon düşüsü ise iki şeyden kaynaklanır(gerçekte Türkiyede enflasyon düşmüyor bilakis yükseliyor)
Öyle olsa bizim gelirlerimiz tedrici olarak artardı,bilakis gün geçtikçe halkımızın alım gücü düşmektedir,iyide nasıl oluyor bu peki??????çok basit
Enflasyon,Sanal olarak düşmektedir yani kağıt üstünde düşüüyor

A-Döviz bir kere olması gereken seviyesinde değildir,sürekli son 6 yıldır(geçmiş hükümette aynı yanlış politikayı yaptı)Döviz üzerinde inanılmaz bir Merkaz Bankası baskısı vardır,yani dövizi iple çok sağlam bağladıkları için,fiatı artamıyor,hele bir bıraksan,bak nereye gidecek ve aslında doğru yerde o gitiği yerdir......
B-Dolar için bu rakam bugün için asgari 2 YTL dir(bu rakam bile aslında agerçek değildir ve İhtacatçıyı fazla rahatlatmaz)
C-Gerçek rakam ise 2,20/2,50 YTL arasıdır
D-Buna göre hesap yaparsanız manzaranın boyutunu görebilirsiniz

5-Bu çarpık dengeden dolayı Türkiye eskiden bir İhracat patlaması yapmıştı ve bununla dengeler gidiyordu,ama dövizi sürekli baskı altında tutmak,ihracatçıyı bitirdi,bu gün ihracatçı iki şekilde hayatını sürdürmektedir

A-Ya maliyetine satışlar
B-Ya zararına satışlar

Bunlarda sırf tezgahlar dönsün,kepenkler kapanmasın diye yapılmaktadır,ancak bir dünya kapanan yada meslek değiştiren ihracatçı vardır

6-2005 yılı verileri

A-İhracat $ 75,-Milyar
B-İthalat $ 120,-Milyar

Sadece 2005 yılının net Dış Ticaret açığı $ 42,-Milyar dır!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

7-Cari Açık $ 23,-Milyar(bir çok önemli göstergede budur,vatandaş bunu bilmez)
Geçmiş hükümet bu rakamı $ 10/11,-Milyar olarak devretti!!!!!!!!!!!!!!!!
Cari açık çok tehlikeli bir seviyededir,ama Şener ve Babacan,her şey kontrol altında demekteler!!!!!
Ama yabancı Finans kurumları bunun çok fazla olduğu ve Türkiye nin hala "bıçak sırtında" olduğunu söylüyorlar

Sizin bunları anlayabilmeniz için bazı İktisat bilgilerine ihtiyacınız vardır,ancak manzara işte öyle herkesin dediği gibi parlak değildir.

8-Türkiyenin kümülatif Borç rakamı tutarı; $ 252,-Milyar dır!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yani İç ve Dış Borç lar toplamıdır bu rakam!!!!!!!!!!!!!!!!!

Giden ve milletin beğenmediği hükümet zamanında bu rakam $ 102,-Milyar idi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ancak bunda geçmiş hükümetinde bazı sorumlulukları vardır.

9-Bütün bu rakamlar Türkiye için hayırlı değildir,çünkü bizim bir mali gücümüz vardır ve bu rakamlar bizi aşıyor beyler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10-İç Borç rakamı ise korkutucu boyuta ulaşmıştır;Gayrisafi Milli Hasılanın
% 53 ü dür,bu rakamda belki bazılarınıza bir şey ifade etmeyebilir ama,bunlarda çok tehlikeli rakamlardır!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

İç Borç,ise sürekli Devlet İç Borçlanma Tahvil/Bonu su ile çeviriliyor(bunu geçmiş hükümetlerde yapıyordu ve bu konuda hiç bir iyileşme yoktur kesinlikle)yani ödeme vadesi gelince,bir gün önce yeniden borçlanma yapılıp,ertesi günü İtfa yı yapıyorlar,iyide bu nereye kadar gidecektir!!!!!
------------

Ekonomi meselesinde sizlere hemde veriler olarak sayfalar dolusu yazarım ama bu sefer sıkılırsınız,çünkü konu çok çok uzun,dolayısıyla burada hükümetin hiç bir başarısı yoktur,her şey eski düzeninde gitmektedir.

Ancak Mali Politikaların İstikrarı açısında başarılı saymalıyız,çünkü herhangi bir sapma yapmıyorlar ve bu konuda IMF ve Disipilin konularınada uymaktalar.
----------------------

Gelelim Dış Politikalarına,burada tek kelimeyle sınıfta kaldılar,hala bazıları neden ısrarla bir başarı görmektedir,bunu anlamakta zorlanıyorum

1-AB ile ilişkiler bitti gibi,çünkü istediğimiz şeylerin hiçbirisini elde edemedik ama bazı şerefsiz medya bunları ülkemiz insanlarından saklıyorlar

2-AB ile flört ettik ama Sn.Erdoğan Türkiye nin hassas olduğu Kürt ve Kıbrıs konularında resmen iflas etti,ayrıca olur olmaz yine kendine has kabadayı/bitirim ayağı tavırlarıyla antipati topladı ama yinede istediğini elde edemedi

3-Son A.İ.H Mahkemesinin Türban kararınıda acaip bir biçimde eleştirince
hemen fırçayı yedi(buda halktan gizlendi)ama AB hemen mesafesini koydu!!

4-AB ile işler artık rutin bir biçimde devam ediyor,çünkü AKP nin bu konuda artık """atacak mermisi kalmamıştır"""!!!!!!!!!!!!

5-Kıbrıs konusu çok yakında bunların önüne gelecek ve meclisede gelecektir,çünkü bunlar geçenlerde sanırım 18/Ocakta bir şey imzaladılar ve bizim çok başımızı ağrıtacaktır

6-Kıbrıs konusundan hareketle şerefsiz AB bize resmen şantaj yapmaktadır ve maalesef hükümet bu konuda hem bilgisiz hem acemi hemde korkak davranarak işi bu raddelere getirmiştir,

7-Kuzey Irak konusunda resmen bittik,hiç bir etkinliğimiz kalmamıştır,sadece şimdi milleti kandırıyorlar,ama ülkeye Milliyetçi ve çaplı bir hükümet gelirse
Kuzey Irak olayıda böyle seyretmez,bu da böyle biline sevgili dostlar!!!

8-USA ile bir arkadaş bir şeyler yazmış ama bu tamamen yanlış,nereden böyle bir kanıya vardı acaba??
USA ile,Cumhuriyet tarihimizin en kötü dönemini AKP ile yaşıyoruz,bunu görememek için çok kör olmak gerekir,yok şu gitmişte böyle karşılanmış yok Sn.Erdoğan gitmiş böyle karşılanmış,beyler kendinizi kandırırsınız böyle düşünmekle,ayrıca olayları bilmediğiniz anlaşılır.

Son gezi zaten İsrail destekli/arabulucukla olmuştur ama bunu halktan kısmen gizlediler,ama bilen biliyor,ayrıca Sn.Erdoğan ın İngilizce bilmemesi en büyük handikaptır nasıl böyle bir insan başbakan olur anlaşıtr değildir.

--Hiç bir zaman tercüman aracılığıyla yapılan görüşmeler olumlu ve başarılı geçemez!!!!!!!!!çünkü siz içinizdeki o coşku/heyecan/karızmanız v.s ile karşınızdakini etkiliyemezseniz,ama bizim siyasetçiler bunu nedense göz ardı ederler,hele hele Bush gibi bir deyyusla siz asla anlaşamazsınız ama çatır çatır ingilizce bilen birisi onu çoğu konuda aşar ve ikna eder,yine bu mesele ingiltere içinde aynıdır ama bizim siyasetçilerde bu kafa yapısı yoktur!!

9-Sn.Erdoğan TÜRK ve TÜRKİYE konusunda çok ciddi hatalar yaptı ve hala yapmaya devam ediyor,sürekli başka kimlikler ve dini referanslar kullanıp milletin kafasını allak bullak etmiştir,"ben Türk oğlu TÜRK ümü göğsünü gere gere ve bağırarak maalesef söyliyemiyor,ya dinden bahsediyor yada Türkiye filan diyerek kıvırıp duruyor.

Zaten bunların gelmesiyle memlekette artık ne yazıkki TÜRKÜM demek neredeyse suç olmuştur!!!!!!!!!!ama birileri çıkıp ben müslümanım,ben kürdüm ben bilmem neyim derken,birimizde çıkıp TÜRKÜM dedikmi,vay sen milliyetçisin yok sen ırk milliyetçiliği yapıyorsun v.s gibi tanımlamalarda vede suçlamalarda bulunuyorlar,Allah sonumuzu hayır etsin.

Son olarak şunu söyliyeyim,her olayın bir kırılma noktası vardır,benim içinde AKP nin vede onun pek sevgili başkanı Sn.Erdoğan' ın bittiği nokta,o şerefli
TÜRK Askerlerinin başlarına çuval geçirilmesi ile bunlar benim indimde bittiler,bunu asla bir TÜRK kabul edemez,ama bunlar sayesinde böyle oldu.

En azından USA ile aramız o yukarıdaki yada birilerinin dediği gibi iyi olsaydı,bu askerlerimiz,sadece "davetle" alınırlardı,böyle adice değil,ve bu ayıp ve şerefsizlikte bu asil TÜRK milletinin değil bizatihi AKP ve onun Sn.başkanınındır!!!!!!!!!!!!

TÜRK hiç bir zaman ayıp işlemedi ve tarihimiz ile ecdadımız bunu hiç bir zaman yapmadılar,Türkiye AKP ile çok derin mecralara sürükleniyor ve kimse yada çoğu bunun farkında değil,çünkü bütün TÜRK değerleri bunlarla tek tek bitiyor!!!!!!!!!!!!!!Ecdadımızın kemiklerini sızlatıyor bunlar bunu bile farkında değilller ve iktidar hırsı bunları kör etmiş maalesef.

Allah yardımcımız olsun,bize layık feraset sahibi hükümetler nasip etsin.
Selam ve saygılar

watican_666
01-28-2006, 10:19 PM
kanki yawww derin devletlemi çalışıyon heh bizede söle yaww kankii

albani
01-28-2006, 10:51 PM
Yaşını görüyorum ve yazdığını anlıyorum.

İyide burası gırgır bölümümü yoksa bir şeylerin yazılıp fikir beyan edildiği
yermi,terbiyeni takın,bu ne üslup????????
Ne Nickin de nede oradaki resimde meymenet var!!

Sn.Yöneticiler herhalde buna bir açıklama yaparsınız lütfen??
Selamlar ve saygılar

zincifre
01-28-2006, 11:11 PM
arkadaşlar neler tartışıyoruz nelerle uğraşıyoruz, şekle şemale bakıp, bunlara takılıp kalıyoruz. atı alan üsküdarı geçiyor biz hala aynı yerdeyiz.
lütfen söyleyecek sözü olan söylesin, sidik yarışına girip birbirimizi aşağılamaya dönüşecekse ne gereği var bu gibi bölümler açmanın.
bunlara devam edersek daha çoook bekleriz Türkiye'nin ve Türk Milletinin ilerlemesini. önce kendimizi düzeltelim daha sonra ahkam keselim.

albani
01-29-2006, 12:20 AM
Evet dediğiniz doğru ve ben yukarıda çok kısa!!!beyan ettim,daha uzun olursa herhalde okunmaz!!

Konu aslın son derece ciddi ama bazıları olaya hala espri kabilinden yaklaşmak istiyor!

Bazıları ise hiç bir bilgi ve tasarı yada veriler vermeden salt iyidir,yok kötüdür gibi yaklaşıyor iyide nedir kriterler,biraz araştırıp yazılırsa insanlarda belki birşeyler öğrenirler.
Selamlar

Not:özellikle Ekonomi konusunu daha detaylı anlatmak istiyorum ama böyle olursa bir kıymeti kalmıyor.

muzi4141
01-29-2006, 01:07 AM
RELAKST KANKA YAŞINI BİLMİYORUM AMA BEN SENDEN BAYA BİR BÜYÜĞÜM VE DEVLET MEMURUYUM YANİ TABİRİ CAİZSE 657 YANİ BORDRO MAHKUMU ŞİMDİ BİLMEDİĞİNE KULAK VERİRSEN SEVİNİRİM 2005 İTİBARİYLE S.S.K SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVREDİLDİ DEVREDİLME ŞART NAMESİNDE DERKİ ÇALIŞANLAR TÜM SOSYAL HAKLARI VE ALACAKLARIYLA DEVREDİLMİŞTİR OYSA BİZLER DEVLETİN BİZE KANUN KARARNAMESİNDE DEVLETİN VERDİĞİ İKRAMİYEYİ HER GELEN SİYASİ HÜKÜMET ÖDEMEK ZORUNDADIR DER OYSA BU HÜKÜMET İLK GELDİĞİ ANDAN İTİBAREN DEVLET MEMURLARINA KARŞI SOĞUK BİR SAVAŞ BAŞLATTI BU 1- DAHA SONRA DEVLET HASTAHANELERİNDE ÇALIŞANLARIN MAAŞLARININ DÜŞÜK OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEREK DENDİKİ S.S.K DAN GEÇEN MEMURLAR MAAŞLAR EŞİTLENENE KADAR ZAM ALMIYACAKLAR DENDİ BU 2- ŞİMDİ SANA SORUYORUM 3. ÇOCUK OKUTUYORUM VE BEN İKİ SENEDİR ZAM ALMIYORUM İKRAMİYEDEN ZATEN VAZ GEÇTİK BİLMEM BU YAZDIKLARIM GÖRÜŞÜNÜ DEĞİŞTİRİRMİ AMA ŞUNUDA BİLMENİ İSTERİMKİ GECELERE KATILIYORUM

GeCeLeR
01-29-2006, 01:08 AM
albani yaklaşımların ve bilgi birikim takdire şayan ..
bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim ağzım açık dikkatle okuduğum ve bir çoğunu bilmeme rağmen üslübundan etkilendiğim ender yazılarıdan biri forumun ilgili olduğun tüm bölümlerinde ve bölümdeki tüm paylaşımlarını ilgiyle bekliycem ve izliycem..
Saygılar
GeCeLeR

NOT : böyle bir yazını altına yazılanve seninde kızdığın konuyu şiddetle kınıyorum...

muzi4141
01-29-2006, 01:17 PM
albani dostum sen benden büyüksün ve sanırım benimde yaşımı görüyorsundur fikirler aynı ama bzaı mülahazalar çoluk çocoğun eline kalınca ne dediklerini bilmiyorlar fikirlerine ve görüşlerini saygıyla karşılıyorum

tebrikler

RoStWell
01-29-2006, 02:20 PM
RELAKST KANKA YAŞINI BİLMİYORUM AMA BEN SENDEN BAYA BİR BÜYÜĞÜM VE DEVLET MEMURUYUM YANİ TABİRİ CAİZSE 657 YANİ BORDRO MAHKUMU ŞİMDİ BİLMEDİĞİNE KULAK VERİRSEN SEVİNİRİM 2005 İTİBARİYLE S.S.K SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVREDİLDİ DEVREDİLME ŞART NAMESİNDE DERKİ ÇALIŞANLAR TÜM SOSYAL HAKLARI VE ALACAKLARIYLA DEVREDİLMİŞTİR OYSA BİZLER DEVLETİN BİZE KANUN KARARNAMESİNDE DEVLETİN VERDİĞİ İKRAMİYEYİ HER GELEN SİYASİ HÜKÜMET ÖDEMEK ZORUNDADIR DER OYSA BU HÜKÜMET İLK GELDİĞİ ANDAN İTİBAREN DEVLET MEMURLARINA KARŞI SOĞUK BİR SAVAŞ BAŞLATTI BU 1- DAHA SONRA DEVLET HASTAHANELERİNDE ÇALIŞANLARIN MAAŞLARININ DÜŞÜK OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEREK DENDİKİ S.S.K DAN GEÇEN MEMURLAR MAAŞLAR EŞİTLENENE KADAR ZAM ALMIYACAKLAR DENDİ BU 2- ŞİMDİ SANA SORUYORUM 3. ÇOCUK OKUTUYORUM VE BEN İKİ SENEDİR ZAM ALMIYORUM İKRAMİYEDEN ZATEN VAZ GEÇTİK BİLMEM BU YAZDIKLARIM GÖRÜŞÜNÜ DEĞİŞTİRİRMİ AMA ŞUNUDA BİLMENİ İSTERİMKİ GECELERE KATILIYORUM

SEVGİLİ BÜYÜĞÜM DEVLET DAİRESİNDE CALIŞTIĞINIZA GÖRE BENDEN HAYLİ HAYLİ BÜYÜKSÜNÜZDÜR SAYGI DUYUYORUM. AMA SUNU BİLİNKİ BU KONU ACILIRKEN BURDA Bİ TARTIŞMA MEYDANI OLUŞSUN MİLLET GÖRÜŞLERİNİ ACIKLASIN DİYE HERKESİN BİLDİĞİ KENDİNE DOĞRUDUR BUNU UNUTMUYALIMÇ S.S.K KONUSUNA GELİNCE BEN HASTANEYE GİTMİYORUM ANA DUYDUĞUMA GÖRE SANIRIM BAĞKURLA BİRLEŞTİRİLECEKMİŞ BENCE BİRLEŞİRSE İYİDE OLUR CÜNKÜ S.S.K HASTANELERİNE SAĞLAM GİDENLER KUYRUKLARDA HASTALANIP GERİYE DÖNÜYOLAR BEN FAZLA YORUM YAPMIYACAĞIM BÜYÜĞÜMSÜNÜZ GÖRÜŞLERİNİZİ OKUDUM DOĞRUSUYLA YANLIŞIYLA PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN BİZİ AYDINLATTIĞINPOZ İÇİN SEVİNDİM...

albani
01-29-2006, 04:04 PM
Beyler ilk msg.a bakınca konu başlığının;Erken Seçim olmalı/olmamalı şeklinde
olduğunu görüyoruz,ama bunu neden dendi,yada memlekette neden söylenir ona bakmak lazım,yani belliki bir sıkıntı var ondan istenir;
yani bunu "yenilen pehlivan güreşe doymazmış!!!!!!"diye algılayamayız!!

Yukarıda size,sizleri fazla rakamlara boğmadan oldukça uzun sayılabilecek bir msg gönderdim,oradan lütfen;2-4-6 ve 10. maddeleri bir kez daha okuyunuz!!

Yine o yazımdan Dış İlişkiler ile olanları ise şimdilik bir kenara koyunuz,çünkü o mevzuuda külliyen bitiğiz.
----------------
Bizim gibi Demokrasisi olmayan ama ısrarla bu memlekette Demokrasi var diyen bazı kesimler ve bunların başındada Medya gelir,istediği siyasi görüşü ve partiyi memleketin başına getirir,tıpkı bunların geldiği gibi yani Sn.Erdoğan' ın ne esprisi vardır?????Hiiiç,evet koskoca bir hiç!!!!!

Ama malum medya tetiğe bastı ve bunları resmen getirdi,bu kadar basit,yani aldıkları oy oranına bakınca suni olan bir şeyleri net olarak görüyorsunuz,en basitide millet bu kadar sıkıntıdan sonra ve geçmiş siyasi performanslardan sonra artık bıçak kemiğe dayandı olayında hareketle bütün oylar bunlara aktı bu kadar basit yoksa bunların çaplarından yada ferasetlerinden değil,bunu bütün millet biliyor beyler,kimse kendisini kandırmasın lütfen!!

En başta Anap,DYP,MHP,hatta sol partilerden bile bunlara oy aktı resmen ve böylece kazandılar ve bugünde manzara oy oranı 28-30 lar gibi görünsede millet hala kararsız ve diğer partileri "sözüm ona cezalandırıyor"!!!!!halbuki böyle yaparak aslında millet kendisini cezalandırıyor eğer aynı hayatı tekrar yaparsa yine manzara aziz TÜRK halkı açısından değişmeyecektir hatta korkarım dahada kötüye gidip(özellikle rejim açısından)bu Asker gelecektir,bu böyle biline,zaten Asker bunlara diş biliyor ama sabrediyor(iyide nereye kadar????????)yani bir büyük falsosunu bekliyor ve tepesine binecektir,buda böyle biline,ayrıca Türkiye bunlarla özellikle Demokratik/Laik rejim açısından ciddi sıkıntılara gebedir,buda biline
-------------

Tekrar Ekonomiye dönersek,maalesef hiç bir gerçek veri halkımıza aktarılmıyor,halk sadece bunların "Arabasında olan malum ve etkin Medya"
tarafından yalan(bakınız yanlış demiyorum)evet yalan haberlerle aldatılmaktadır ama biraz Ekonomi/İktisat ilmi alanlar manzaranın durumunu hemen anlıyorlar.

Bunlar bir kere başarılı olsalar,bu kadar sayıları ile radikal kararları alırlardı,alamıyorlar çünkü önce kendilerini düşünüyorlar ve nasılsa biz iktidardayız ve nasılsa bir seçim daja kazanacağız,bana ne yaw böyle radikal kararlarla onunla ve bununla karşı karşıya kalayım.

1-Hiç bir cesaretleri yoktur,bu kadar sayısal üstünlükleri olmasına rağmen
2-Kesinlikle risk alamıyorlar
3-Sürekli pisliği halının altına süpürmek taktiğini yapıyorlar

Bunlar çok kısa bazı özellikleri peki neden böyleler
1-Acemiler
2-Feraset hiç yok,yani çapları hiç müsait değil,çünkü bunların alt-yapıları malum ve dün ne diyorlardı bugün ne diyorlar,bir kavra kargaşası hala yaşamaktalar
3-Devletin bütün resmi kurumları ve en başta Cumhurbaşkanlığı,Asker,Anayasa Mahkemesi,Yargıtay v.s gibi kavgalılar!!!

Ama malum medya ortalık Güllük-Gülistanlık deyip durmaktadır ve Sn.erdoğan da aynı kanaatte maalesef!!!!!!!!!!!

Ancak medyaya fazla güvenmesin,eğer medya bir terkederse At tan düşmüş gibi değil,Eşşek tepmiş gibi olur(bu tabiri Anadolu insanı güzel bilir) yada şöyle diyeyim yine Anadolu tabirinden; At tan düş,Eşekten düşme!!!!!!!!!!
Attan düşersin en fazla kolunu-bacağını kırarsın,Eşekten düşersen,beyin üstü gidip ölürsün!!!!!!!!!!!

Beyler şaka bir yana,bu tantana daha çok gider,çünkü memleketi bu kadarda kötü göstermek yanlıştır ve belli dengeler çerçevesinde vede özellikle yüce TÜRK milletinin sabrı sayesinde bunlar başta duruyorlar yoksa Halk bilgili ve bilinçli olsa,ne işi var böyle hükümetlerin devletin başında.....??

Ama kim iktidarda olsa,kendisini eleştirmez ve eleştirenide dokuz köyden kovar alimallah!!!!!!!!!!!

TÜRK milleti bunları hak etmiyor ama,eldende fazla bir şey gelmiyor,bu kadar düşük eğitim ve bilgisizlik ile ve birde buna """adam sendeee""" cilikte eklenince böyle olunuyor,dolayısıyla bütün bu halkımızın zaafları ne yazıkki bu hükümetlerin işine yarıyor,bütün mesele budur işte.

Biz ne konuşursak konuşalım "İmam bildiğini okur" zaten şimdiki İmamda bayağı bir okuyor!!!!!!!
Allah sonumuzu hayırlara çıkarsın,zira bu yapılarla bu adamlarla hiç bir yere gidemeyeceğiz aşikar...

Selamlar ve saygılar

the_jackal_131
01-31-2006, 06:52 PM
kısacaaaaaaa
Amerikanın
Kukla
Partisi= AKP

the_jackal_131
01-31-2006, 06:53 PM
kısacaaaaaaa
Amerikanın
Kukla
Partisi= AKP veeeeeee
Yeni
Tayyeap
Lirasıı = YTL

CaKaLBoT
02-05-2006, 12:35 AM
bence erken seçim gereksiz .... erken seçim muhalefetten sıkılmış ve eleştirecek bişeyler bulamayan partilerin tabanıyla karşı karşıya geldiği noktalarda ortaya çıkan bir durumdur ... tabiki benim düşüncem bu.. saygılar....

ToxİC
02-05-2006, 01:00 PM
bence recep tayyip edoganın icraatı cok fazla

eskiden bi devlet dairesinde makbuz yatırmak icin 3 saat bekliyoduk fakat su anda gıttıgım gıbı yatırabiliyorum

ama genede mhp iktidara gecse daha iyi olur avrupanın kopegı olmak turk mılletıne yakısmazz

GeCeLeR
02-09-2006, 06:25 AM
bence recep tayyip edoganın icraatı cok fazla

eskiden bi devlet dairesinde makbuz yatırmak icin 3 saat bekliyoduk fakat su anda gıttıgım gıbı yatırabiliyorum

ama genede mhp iktidara gecse daha iyi olur avrupanın kopegı olmak turk mılletıne yakısmazz
teknoloji gelişiyor bunun tayyiple ilgisi yok ki...
sanki tayyip gişede çalışyor :)

!CArtEL!
02-09-2006, 11:11 AM
Erken seçim yapılmamalı neden mi ?
Erken seçim yapılırsa kümü seçeceksiniz yine devletimizi ii bi durumda tutuyor şu başımızda duranlar ne geriye sarıyorum ne de ileri fazla gidiyoruz bence bu dururm iii erken seçide kimi seçecez bunu bilmiyorum olmamalı bence !

the_slow_and_cool
02-11-2006, 06:13 PM
akp bu ülkeyi bir yerlere getirmiş olabilir ama bence öncekinden daha dan aşaı itebilir.ayrıca sen kimseye vatan düşmanı diyemezsin ben olsam o arkadaşın yerinde seni mahkemeye verirdim ayrıca mod olsam seni 9999 gün hava değişimine yolardım