Tam Sürümü Görüntüle : güzel sözler
Kéan aRs
08-24-2007, 04:27 PM
Ýnsan dünyada ancak dünyaya boþ verdiði zaman mutlu olur.
Anatole France
Dünya dediðin araba gibi bir þey, kimi gelir, kimi gider. Giovanni Verga
Dünya, anlamsýz bir düþten baþka bir þey deðilmiþ meðer.
Alain
Kéan aRs
08-24-2007, 04:28 PM
En kolay şey insanın kendisini aldatmasıdır, çünkü bir insan genellikle istediği şeyin gerçek olduğuna inanır.
Demosthenes
Yaşamımızda işlediğimiz hataların çoğu, düşünmemiz gereken yerde hissetmekten, hissetmemiz gereken yerde düşünmekten ileri gelmektedir.
John Colbins
Susmak, dayanılması çok güç bir yanıttır.
Kéan aRs
Sevmek, inanmak demektir.
Von Goethe
Üzüntü bugünün faresinin yarının peynirini yemesidir.
Lassy Eisenberg
Benim tüm ilgim gelecektedir, çünkü yaşamımın geri kalanını orada geçireceğim.
Charles F. Kettering
Kéan aRs
Güvenilmek sevilmekden iyidir.
George Macdonald
Kıskançlıkda gururun payı aşktan fazladır.
La Rochefoucauld
Kitaplar kaybolmuş kafaların anıtlarıdır.
Sir William Davenant
Kéan aRs
08-24-2007, 04:29 PM
İnsan yüreği, kaç yaşında olursa olsun ancak ona açılan yüreğe karşılık verir.
Maria Edgeworth
İnsan çocukluğunu anımsayınca antik çağlarda yaşanmış gibi geliyor
Kathlen Fraser
En iyi dostlarımdan kimileri çocuklardır. Aslında tüm iyi dost-larım çocuklar…
Kéan aRs
»» Yıpranmış ve katılaşmış gönülleri rahmet meltemiyle yeşerten eşsiz Peygamberin doğum günü olan mevlit kandilinizi en içten dileklerimle tebrik ederim
» Gel ey Muhammed bahardır, dualar ardında saklı, aminlerimiz vardır. Hacdan döner gibi, Miractan iner gibi gel gel. Bekliyoruz yıllardır. Kandiliniz mübarek olsun.
Kéan aRs
yavru kedinin kuyruğu
yakalamak için dönüyordu.
çocuğun canı sıkılmış,
kediye bakıyordu.
kedi yoruldu,uyudu.
Kéan aRs
Hayat bize mutlu olma şansı vermedi sevgili,
biz kendimizden başka herkesin üzüntüsünü üzüntümüz
acısını acımız yaptık çünkü. Dünyanın öbür ucunda
hiç tanımadığımız bir insanın gözyaşı bile içimizi parçaladı.
kedilere ağladık, kuşların yasını tuttuk…
Kéan aRs
08-24-2007, 04:31 PM
Bir mum yanıyordu bir evin bir odasında
O evde bir de kedi vardı.
******* indiğinde kendi havasında
Mum yanar, kedi de oynardı.
Mumun yandığı *******den birinde
Kedi oyunlarına daldı.
Oyun arayan gözlerinde
Mumun alevi yandı,
Baktı,
Mumun titrek alevinde
Oyuna çağıran bir hava vardı.
Kéan aRs
Yuregim Umulmayan Yaralarla Basedemezken Bir Tatli Ask Gulusu Ozledi Gozlerim Ve Sen Hangi Alemde Hangi Duslerde Isen Gel Cun Ki Gulusunu “cok Ozledim”
Aksamin Matem Rengine Burundugu Saatte Gokyuzundeki Kandiller Tek,tek Yanmaya Basladiginda Icimde Sessiz Bir Ciglik…ozlemeyi Ozledim.ozlemeye Deger Ne Kaldiysa…
Yorgunum Ozlemekten Hayalini Aglarim Gozlerimde Yaslar Seli Bir Seni Unutmadim Yillardir Birde Ben Aglarken Gittigini Dayanamam Inan Dayanamam Buna Unutamam Bir An Dokunamam Sana Harcanirim Ugruna Aldirmadan Zamana Diyemem Dilim Varmaz Diyemem Elveda…
Kéan aRs
» Bulutlara yükledim özlemimi; şimşeklerle çaktırdım sevgimi; Yağmurlar yağdırdım gözyaşlarımla; küçük melekler gönderdim seni öpmeye geldilermi?
» Ben asla ağlamam deyip her gece yatağa yattığında aklına o gelip gözünden iki damla yaş süzülüyorsa eğer utançla işte o zaman aşıksın demektir..
» Kar tanesi eriyip dudaklarına indiğinde ve o bir damlanın serinliğini biriyle paylaşmak istediğinde yüzünü rüzgara dön yeter. ben o rüzgarda olacağım.
Kéan aRs
• Annelerdir bütün çocukları sevindiren… Güneş yüzlü annem, ellerinden öperim.
• Gücüme güç, umuduma umut katan annem.. Anneler günün kutlu olsun!!
• Bütün acılar üstüme yağınca sen bana açılan şemsiyesin annem.. Seni çok seviyorum.
• Beni benden çok sevdiğine inandığım tek insan, ANNEM. Ellerinden öperim.
Kéan aRs
08-24-2007, 04:32 PM
Şöyle bir düşündüm de çocukluğumu
Bize bazen uzakta
Gurbetlerdeydin baba.
Yaşadığım ilk hasret sana ait olandı,
Uzaklardan gelmesini beklediğim
İlk insan sendin hayatımda.
Evimizden uzak kaldığın zamanlarda
Korkardım / üşürdüm / karanlığımda.
Rüzgârın ıslık çaldığı *******de
Kéan aRs
08-24-2007, 04:32 PM
Benim babam gülerken
Gür bıyıklarıyla beni sarardı
Çakmak çakmak bakan bakışlarıyla içimi ısıtırdı
benim babam, baba adamdı…
Benim babam ağlarken hep kahkahalar atardı
Hüznün, mutlulukla arkadaşlık kurduğunu anlatmak için
Naçar olmuş ömrüne, benim armağan olarak geldiğimi anlatmak adına…
Kéan aRs
08-24-2007, 04:33 PM
Düşmanınızın neden korktuğunu anlamak için, sizi ne ile korkuttuğuna bakın.
Düşen bir çığda, hiçbir kar tanesi kendisini olup bitenden sorumlu tutmaz.
Sevgiye ve tutkuya açık bir kalp kadar dünyada değerli bir şey yoktur.
Vicdan, içinizden geçen “Birisi bakıyor olabilir” sesidir.
Kéan aRs
08-24-2007, 04:33 PM
Hayatın çeşitli güçlüklerine karşı üç şey hediye edilmiştir.. Ümit, uyku ve gülmek.
Dünyada hiçbir şey insanı kin besleme duygusu kadar yıpratmaz.
Bir insanın hayatının ikinci yarısı, ilk yarıda kazanılan alışkanlıkların sürdürülmesinden ibarettir.
Kéan aRs
08-24-2007, 04:34 PM
Bir insanı, ancak gerçekten uyuyorsa uyandırmak mümkündür. Ama, eğer uyumuyor, uyku taklidi yapıyorsa, dünyanın bütün gayretlerini sarf etseniz, nafiledir.
İnsanların yaşları onları aşktan koruyamaz ama aşk insanları bir noktaya kadar yaşlılıktan korur.
Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir. Fakat itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı!’
Kéan aRs
08-24-2007, 04:35 PM
Seni yazıp ciziyorum siirime..sarkıma….
Yordun Bén’i sanki bunLarLa..
yetmedi mi bu kadarı?
Karanlıklar çöküyor birden üstüme
Yağmurlar, şimşekler çakıyor sanki beynime.
Yorulmuşum, bitkinim
Ben bitmişim aslında, farkında değilim..
Kéan aRs
Milat’tan 900 yıl önce yani bundan 2899 yıl evvel insanlar bir tapınağa
aşağıdaki yazıyı asarlar.
Sıraya girip okurlar…
Birbirlerine sarılırlar…
Bayramlarını kutlarlardı.
İşte o yazı:
Kéan aRs
Ask günah olmayacak kadar masum,
köle olmayacak kadar özgür, unutulamayacak kadar derin,
umulmayacak kadar yakin ve
tek basina yasanamayacak kadar özeldir.
Eger bir gün hayatimin son nefesini verirde bu dünyanin
güzelliklerinden vazgeçecek olursam
hep yanimda ol ki sana sessizligin ölüm demek
oldugunu göstereyim..
Kéan aRs
08-24-2007, 04:36 PM
Gölgeler düssede yüreginin üstüne günesini sakin söndürme,
umut yoksa yarinlar uzak kalir insana, unutma
Bir Sen Daha Yok Bu Dünyada.
Sevgi sevilen kisiye sunulan bir armagandir
kabul edilmesi ya da geri çevrilmesi önemli
degil önemli olan sevginin sunulmus olmasidir.
Sen yildizlar kadar parlak ve güzelsin,
ama aranizdaki fark onlar milyonlarca, sen ise birtanesin.
Kéan aRs
08-24-2007, 04:36 PM
Rüyalarini gül yapraklaiiyla yatagini papatyalarla süsledim, üzerini sevgiyle örtüp tüm kabuslari aldim ki en güzel rüyalari sen göresin..
Yillar vardir nasil geçtigini bilmezdim, bir gün vardir yasamin anlamini degistirdi bana dair; hissetmedigimi, bilmedigimi yasatti, iste o ani senle yasadim senle sevdim.
Kalem olsa dünyadaki bütün agaçlar ve bütün denizler mürekkep olsa senin siirini yazamam yinede…
Yaprak döken gençligimin satir aralarinda alti kirmiziyla çizilmis ve tirnak içine alinmis suskunlugumun bas harflerisin.
Utanirim , söyleyemem yasadigim yalnizligi , kelimeler yetmiyor ki , bu mu sevda dedikleri.
Kéan aRs
08-24-2007, 04:37 PM
Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar insanın içinden gelir. Ve her zaman oradadırlar. Sigmund Freud
Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır. Konfüçyüs
Siz kendinize inanın, başkaları da size inanacaktır. Montaigne
Kéan aRs
08-24-2007, 04:38 PM
Rakibinize üstünlük sağlamadığınız sürece ona saldırmayın. “Saldırı, herzaman saldırı” zihniyeti Fransa’nın I. Dünya Savaşını kaybetmesine neden olmuştu. “Anlamsız olmadığı sürece saldırı” fikri diğerinden daha iyidir. Saldırı yapmadan yenemeyeceğiniz bir durumda bile eğer rakibizi yenmeniz neredeyse imkansız ise en azından savunmada kalın. David J. Rogers
Rakiplerinizi korkutun ve yaptıklarını inceleyin. Onun ve savaş alanının karakterini iyice öğrenin. Onu iyice inceledikten sonra gücünün kaynağını ve tüm eksikliklerini bulun. Sun Tzu (MÖ 500)
Çıkıp bütün rakiplerinizle savaşmak istiyorsanız, ilk önce nereye gitmeniz gerektiğini öğrenmelisiniz. Al Ries
Kéan aRs
08-24-2007, 04:38 PM
Ben asla ağlamam deyip her gece yatağa yattığında aklına o gelip gözünden iki damla yaş süzülüyorsa eğer utançla işte o zaman aşıksın demektir..
DUYGULARIN DORUGA VARINCA,GOZYASLARIN YANAKLARINDAN AKINCA,ALLAHA EL ACIPTA NEDEN ALLAHIM DEDIGINDE BENI HATIRLA.
Gittin gideli gecem sessiz
Gittin gideli ben çaresiz
Gittin gideli tutanım yok
Seni sevdim yalanım yok
Kéan aRs
08-24-2007, 04:39 PM
Arkadaşlar yıldızlar gibidir, onları her zaman göremezsin ama senin için her zaman varolduklarını ve seni düşündüklerini bilirsin. Doğumgünün kutlu olsun…
Ve bütün yaşlarından bir tek dileğim var: Getirdikleri torbanın içinden ilk çıkan birbirimize söyleyeceğimiz sevda sözleri olsun..
Canım, biricik güzgülüm; gülmek her zaman umudun ve tutkun olsun. Olur da bir gün ağlarsan o da mutluluktan olsun. Daha nicelerine erişmen dileğiyle yaş gününü kutluyorum. Her şeye rağmen iyi ki doğdun, iyi ki varsın…Ve iyi ki seninle yaşadıklarımı yaşadım
Sesim güzel olmadığından sana bir doğumgünü şarkısı söyleyemiyorum. Bu yüzdendir ki böyle kısa bir mesaj çekiyorum. Yeni yaşında da hep olduğun gibi sevgi dolu ve neşeli kal. Sana koskocaman mutlu bir yıl dilerim! Gönlünden ne geçiyorsa hepsinin gerçekleşmesi dileğiyle…
Kéan aRs
08-24-2007, 04:39 PM
Anlattıkça kış vuruyor satırlarıma
Anlattıkça üşüyor, anlattıkça ısınıyor yüreğim.
Bugün sardunyalarım da açmadı
Belki de küskün renklere
Ellerimde günah gibi yaşayamadıklarım
Sensiz soluyorum anlayacağın
Kéan aRs
08-24-2007, 04:40 PM
Gözlerini kapatıp karanlıkta yürümek istedin, gün aydınlıktı ama gözlerin kapalı. Herşeyden vazgeçmiş bir halin vardı masum kapalı gözlerinin ardında. Güneşin aydınlattığı herşeyden vazgeçmiş umutsuzluğun karamsar kıldı etrafındakileri.
Dudaklarında ıslanan türkülerle sevdim seni. Dudaklarından taşan yosun kokusu nefesine vurgun sevdim seni. Aslında seni hayallerimde buldum da sevdim. Radyoda eski türküler çalarken, ben herşeyin eskimişliğiyle sevdim seni. Hayallerime sığmadın bir süre sonra. Seni yaşamın en olağan yerinde aradım. Yanıbaşımda. Nasıl ısındı içim nasıl üşüdü. Yaşamın zıtlıklarıyla sarıldım sana.
Kéan aRs
Sevgi Bestesinin Tınılarını YÜreĞinizde HissedeceĞiniz, Ümitlerinizin Dostluklarla PekiŞeceĞi, GÜlÜcÜklerinizin HiÇ BitmeyeceĞi, BarıŞ Dolu Bir Yıl DileĞiyle…
Bembeyaz YaĞan Kar, Ne YaŞanmıŞsa YaŞansın Örter GeÇmiŞin Hatalarını… Yeni Bir Gelecek Sunar Bize Ve Yeni Bir BaŞlangıÇ… Yeni Yılınız Kutlu Olsun…
Şeker Gibi Tatlı, Masal Gibi GÜzel Bir Yıl Diliyorum
Kéan aRs
Merhaba Ben Bahriyeliyim Liman Liman Gezerim, Aklima Eser Kiz Tavlarim Aklima Eser Gemi Temizlerim.
Gece Nobetlerinde Beni Aklina Getirmemeye Calis. Uyurken Ustlerine Yakalanmani Istemem.
Spora Gidememekten Yakiniyordun Ya. Iste Spor Senin Ayagina Geldi. Iyi Degerlendir.
Kéan aRs
08-24-2007, 04:41 PM
Türküler,
Türkülerimiz;
Her satırında anlattığı,
Sevinçlerimiz,acılarımız,
En güzel en doğru,
Ondadır tarihimiz.
Burcu burcu kokar bize,
Atamız,babamız,yarimiz,
Kéan aRs
Ahmağa yüz, aptala söz vermeğe gelmez.
Akıllı erkeğin arkasından, kadını da yüzüne karşı öv.
Aşk mücadelesi değil, mücadele aşkı içinde ol.
Bazı kitaplar tadılmak, bazıları yutulmak ve çok azı da hazmedilmek içindir.
Bir insan hangi limana ulaşmak istediğini biliyorsa , onun için her rüzgar uygundur.
Borçlu olup düşünmektense uyuz olup kaşınmak yeğdir.
Kéan aRs
Ey gönül, anlamıyanlar,
seni üzerler,
rahatsız ederler,
hatta seni deli,
divane ederler,
elini ayağını bağlarlar
Sen içi tatlı
özlü bir yemişe benzersin
bu yüzden seni hep kırarlar
Herhangi bir kimsede, gizli bir aşk derdi yoksa, o yaşıyormuş gibi görünse de,
onun gönlü ve canı yoktur.
O deta gezen, dolaşan bir ölüdür. Eğer aklın varsa, git de Hakdan dert iste,
Kéan aRs
Bir yaşam boyu birbirinizi sevmeniz ve hep neşe içinde, huzurlu bir hayat sürmeniz dileğimle… Elleriniz birbirinden hiç ayrılmasın. Mutluluklar!
Unutmayın ki paylaştıkça çoğalan tek şey sevgidir, evlilik gibi bir noktayla ebedileştirdiğiniz sevginizin hep çoğalmasını dilerim. Mutlu bir yasam dileğiyle…
Sevginizi ölümsüzleştirmeye doğru attığınız bu adımda sevginizin hep ilk anki gibi taze kalması ve mutlu olmanız dileğimle…
Yaşantınızın her günü bugünkü gibi sevgi dolu, mutlu ve heyecan dolu geçsin. Birbirinize hep bağlı kalın! Mutluluklar…
Her gününüz birbirinizi daha çok severek ve birbirinize daha çok bağlanarak geçsin. Hayat boyu mutlu ve huzurlu yasayın! Yuvanızdan sevgi eksik olmasın…
Kéan aRs
08-24-2007, 04:42 PM
Aristo:
“Sevmek acı çekmektir, sevmemek ölmek. Sevmek zevktir ama yanlız sevilmenin hiçbir zevki yoktur”
Augustinus:
“Sevgi ruhun güzelliğidir.”
Franz Xaver Von Baader:
“Özgürlük aşk değildir, yalnız aşkın kapısıdır.”
François Bacon:
“Büyük insanlarda, liyakat sahibi olanların kendilerini budalaca aşka kaptırdıkları görülmez. Büyük ruhlar ve büyük işler aşkla uzlaşmaz”
Kéan aRs
Ilık bir rüzgâr esti buradan,nerden geldiğini bilemedim,Nereye gidiyorsun dedim,
özlenen her şeye dedi,benimde aklıma sen geldin;çünkü buralarda özlendin…
Rüzgar alabildiğine hırçın, yagmur alabildiğine inatçı, yüreğim ise onlara inat sanki bir liman, tipki gözlerindeki huzur gibi.
Güneşin buz tuttuğu yerde bir alev görürsen bil ki o yalnız senin için yanan kalbimdir.
O kadar güzelsin ki yüzüne bakamıyorum. Titriyor ellerim, ellerini tutamıyorum. Dolanıp sarasım geliyor saramıyorum. Öylesine bağlanmışım ki sensiz duramıyorum.
Kéan aRs
Size karanfilin sadakatini, sümbülün bağlılığını, menekşenin tevazusunu, lalenin gururunu, leyleğın saadetini versek, bize de dua eder misiniz? Kandiliniz mübarek olsun..
Talihiniz gözleriniz kadar berrak, kaderiniz bakışınız kadar güzel, umudunuz yarın kadar yakın, yarınınız aşkınız kadar mutlu, aşkınız Miraç kadar mukaddes, dualarınız istediğiniz gibi makbul olsun.
Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmisine vesile olan kandiliniz mübarek olsun.
Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller.
Kéan aRs
08-24-2007, 04:47 PM
Özgürlük, içindeki duvarlarda gizlidir…
Kendisi ile barışık olmayan herkese darılır…
Herkes,kendi uçurumlarının derinliğine inanır…
Yaşınız çok geçmeden hissettiğiniz yaşta olmayı öğrenin…
İdeallerimiz çoğunlukla bize değil,yaşımıza aittir!…
Yalnız kaldığında ağlayabilen bütün insanlar masumdur…
Kéan aRs
Aramızda dağlar var
Aramızda uçurumlar
Yaklaşma yanılırsın
Ben öldüğümü bilirim
Sen yaşadığını sanırsın
Kendini bilmeden daha
Beni tanıyamazsın…
Ayrı yönde akan ırmaklar gibi
Dalından uçuşan yapraklar gibi
Ümitsiz, çaresiz aşıklar gibi
Kalbinden aşkımı silecek misin?
Son ümidi yere serecek misin?
Kéan aRs
sen yoksun yanımda
bu can neye yarar
yaşayarak hep acı
hep acı
yoruldum artık
tek dayanağım sendin
sen de olmayınca
bu can neye yarar?
burada olmak neye yarar?
Kéan aRs
Sevgilim bil ki senden uzak ne güzellikleri avutur beni bu şehrin, ne de yıldızlı aksamları!… özlemin bir nehir olmuş yarar girer içimde ki dağları!…
Seni sevdiğim kadar yaşasaydım,ölümsüz olurdum…. “Sen hala sonsuzluğun yüzünde bir damla gözyaşısın…”
Biliyordum,seni seviyorum derken yeni bir alfabe keşfettiğimi,kimsenin okuma yazma bilmediği bir kentte…
Fırlatmıştım kalbimi uzağa,en uzağa.Denk gelirde rastlar diye bir yıldıza…Yanılıp susturdum,ağrımın çağrısını,çagrimin köhnemiş ağrısını…
Kéan aRs
08-24-2007, 04:48 PM
Duvagin Telli Gelin Gumusten Elli Gelin Bugulu Gozlerinden Sevdigin Belli Gelin.
Gun Kavustu Irakta, Gozum Karada Akta, Herkesin Yari Geldi, Benim Yarim Uzakta.
Topraginda Tasinda Benleri Var Kasinda, Sen Bahar Icindesin Bense Omrum Kisinda.
Kéan aRs
Milletleri Kurtaranlar; Yalniz Ve Ancak Ogretmenlerdir. Ögretmenden, Egiticiden Yoksun Bir Millet; Henuz Millet Adini Almak Kabiliyetini Kazanmamistir. Ataturk
Okulun Verecegi Ilim Ve Fen Sayesindedir Ki, Turk Milleti, Turk Sanati, Ekonomisi, Turk Siir Ve Edebiyati Butun Guzellikleri Ile Gelisir. Ataturk
Ögretmen, Ogrencilerinin Uzerine Titreyendir. Gomlegimizin Dugmesi Acilinca Eliyle Kapatan, Alnimiz Terleyince Mendiliyle Kurulayan
Kéan aRs
♥ Günaydın; benim viran gönlümün sultanı, Günaydın; dost bağımın gonca gülü, Günaydın; Süreyya yıldızım, Günaydın: ay yüzlüm, Günaydın; canımın cananı, Günaydın….
♥ Günaydın,günaydın Pozitif düşün bugün Önce gülümse Sonra gül Kahkaha at Ve hatta, Ve hatta… Katıla katıla Gül korkma Siyah renk gidecek önce Günün pozitifleşecek Gökkuşağı gibi aynen renk renk Bil ki 7 renkten oluşan renk Beyazdır… Ve gülmek bulaşıcıdır Haydi, bulaştır!
♥ Önce kendime Sonra evime Sonra evimdekilere sonra kapılarımı açtığımda Bana değen ne varsa Yüreğimle beynim arası Çizgi derinliğince Günaydın
♥ Elini verene Gözünü değdirene Sözünü diyene Diyemeyene Sevgimi görene Göremeyene Günaydın
Kéan aRs
Bir adsız çiçek olsam kırda alıp koklar mısın beni; Bir avuç toprak olsam alıp saklarmısın; beni, Hasta duşsem gurbetle yoklar mısın beni, Öldüğüm gün başımda olsan beni mezara kadar yolcularmısın
Aşkım diyeni değil, Aşkından öleni sev; Yüzüne güleni değil; Sensizliğe ağlayanı sev; Giderken boynuna sarılıp unutma diyeni değil, Sessizce arkandan bakanı sev… .
Bu yolda gitmek zormuş Senin hasretin bir alev, kormuş İki kaşın ortasından vurmuş Bir mermi gibi saplandım sana Bu yolda zor varmış, acı varmış Sevdalar tükenmiş, yanmış Gözlerinin ateşi içimi yakmış Bir alev gibi yandım sana…
Kéan aRs
08-24-2007, 04:49 PM
Ölümden korkarız, çünkü bu korku hayatta kalmamızı sağlar, içgüdüseldir. Ama “yaşamdan korktukça” ölüm korkularıyla yaşamayı seçmiş oluruz.
Zaman bana bir insan hakkında bilgi sahibi olmanın onu tanımak anlamına gelmediğini öğretti.
İnsanların kapılarını birbirlerine açabilmelerini sağlayan yol, acele yorumlamalarla ucunu kapatmadan, karşımızdaki insanı sürekli anlamaya çalışmaktan geçer.
Kéan aRs
İnsanın kendi sorumluluğunun doğrultusunda gösterdiği çaba yaşamın özüdür.
İçinde bulundukları anı yaşamayan ve yaşama etkin bir biçimde katılamayan insanlarda ölüm korkuları oldukça yaygındır.
Sevgi, beraberliğe yaşam katabilmeyi ve canlılığını artırabilmeyi içerir.
Dünyada iki tür insan vardır: Yaşayanlar ve yaşayanları seyredip eleştirenler. Seyretmek ölümü, katılmak ise yaşamı simgeler!
Kéan aRs
ÇİÇEKLERİN ANLAMLARI
Beyaz Gül: Masumluk
Kırmızı Gül: Aşk
Pembe Gül: Gönlüm Sende
Sarı Gül: Sıcak Sevgi
Beyaz Karanfil: Temizlik, saflık
Kéan aRs
08-24-2007, 04:50 PM
*Âdem oğlunun bir dere altını olsa ikincisini ister. Onun ağzını topraktan başka bir şey doldurmaz. Allah (c.c) tövbe edenin tövbesini kabul eder.
*Ahirete nazaran dünyanın değeri, ancak sizden birinizin parmağını denize daldırmasına benzer. Parmağı ile denizden aldığı suyu göz önüne getirsin.
*Akıllı kimse, kendisini sorguya çeken ve ölümden sonrası için çalışandır. Aciz kimse, nefsini hevasına tabi kılar ve Allah (c.c)’tan, olmayacak şeyler bekler.
Kéan aRs
08-24-2007, 04:51 PM
Konuşmadan bir köşede oturan sağırlarla dilsizler, dilini tutamayan kimseden daha üstündür.
Ağızda dil nedir, a akıl sahibi? Hünerli kimsenin hazine anahtarı değil mi? İçerdeki cevahirci midir, çerçi midir, kapı kapalı iken kim ne bilecek?
Akıllının önünde susmak terbiye gereği ise de, sen yeri gelince söylemeğe bak. İki şey insanı çileden çıkarır: söylenecek yerde ağız açmamak, susacak yerde lakırdı etmek.
Eğer cenk eri isen, öyle bir kimseyle savaş ki, ya ona ihtiyacın olmasın, ya da kaçıp ondan kurtulabilesin.
Bahçenin gülünde beka ve gül mevsiminde vefa yoktur. Zaten bilgeler “ kalıcı olmayan şey gönül bağlamağa deymez “ demişler…
Kéan aRs
08-24-2007, 04:52 PM
Anne sevgisi koşulsuzdur, koruyucudur, sıcak bir sığınaktır. Koşulsuz olduğu için denetlenemez, ya da elde edilemez.
Tüm insanlar eşittir, çünkü onlar Toprak Ananın çocuklarıdır.
Günümüzde insanların mutluluğu “eğlenmeğe” dayanmakta. Eğlenmenin altındaysa “almanın”, tüketmenin doygunluğu yatmaktadır.
Otomatlar sevemezler. Onlar sadece “kişilik paketleri”ni birbirleriyle değiştirirler ve ucuza kapatma peşinde koşarlar.
Kéan aRs
08-24-2007, 04:52 PM
Birçok kişi, sevme sorununu ilkel bir biçimde ele almakta, kendi sevebilme gücünden, sevme ediminden çok sevilme olarak görmektedir. Onlar için sorun, nasıl sevilebilecekleri, nasıl sevimli olabilecekleridir.
Tüm uygarlığımız, karşılıklı kar sağlayan bir alış-veriş düşüncesi, satınalma açlığı üzerinde yükseliyor.
Sevgiden vazgeçmek olanaksız olduğuna göre sevgi konusundaki başarısızlıkların üstesinden gelebilmenin bir tek uygun yolu olarak bu başarısızlıkların nedenlerini gözden geçirip, sevginin anlamını incelemeyi geliştirmek kalıyor.
Kéan aRs
08-24-2007, 04:53 PM
Dayanmak zor yalnızlığına akşamların
Unutmak mümkün değil seni bir şarkı gibi
Ağır ağır ilerleyen bu zaman içinde
Her an bir sarhoşluktur sensizliğin verdiği
Bir gün anlarsın hayal kurmayı;
Beklemeyi, ümit etmeyi.
Lanet edersin yaşadığına…
Maziden ne kalmışsa yırtar atarsın..
Seni sevdiğimi işte o gün anlarsın.
Kéan aRs
Beni bir dağ başında böyle yapayalnız kodular,
rüzgarlara, kuşlara, bulutlara yakın,
senin etinden, tırnağından ayrı,
senin kokundan uzak.
Şu anda hiç bir şey mümkün değil.
Şu anda her şeyden ayrı, her şeyden uzak
ve her şeyden mahrumum ben.
Şu anda sadece yalnızlık ve kahır.
Kéan aRs
Arkadaşlar yıldızlar gibidir, onları her zaman göremezsin ama senin için her zaman varolduklarını ve seni düşündüklerini bilirsin.
Sakın üzmesin seni karşılıksız sevgiler bağrına taş basarsın acılar bir gün diner giden gitsin aldırma yangınlarda söner sakın bakma arkana krallar önde gider
Gün gelir puslu bir dünya aydınlık bir yaşama gebe kalır yeterki umutların hiç bitmesin kalbin hangi mutluluk ve sevgi için çarpıyorsa yaşam sana onu versin.
Rüzgarın kemanını çaldığı,damlaların cama vurduğu bir pencerede yatağına uzanıpta keşke dediğin tüm güzellikler gerçek olsun.
Kéan aRs
Dün, bugün ve yarın daima seni sevdim, hep seveceğim. Bizimki bitimsiz, tanrısal bir sevgi. Anneciğim anneler günün kutlu olsun…
Karşılıksız tek sevgi ananın çocuğuna duyduğu sevgidir. Ben kendi çocuklarımda senin sevgini buldum. Ve seni ne çok sevdiğimi bir daha anladım . İyi ki seninle varım annem. Ellerinden öperim…
Bana verdiğin sevgiyle bütün dünyam çiçek açtı. Onları hiç soldurmadım annem. Anneler günün kutlu olsun…
Benim bitanecik tatlı annem, senin çocuğun olduğum için her zaman gurur duydum. Ellerinden öperim
Kéan aRs
08-24-2007, 04:54 PM
Hayat Yasamayi Vefa Hatirlamayi Dostluk Paylasmayi Ozel Gunler Ise Hatirlamayi Bilenler Icin Vardir…
Bizim Omrumuzde Irmaklar Vardir. Sularinda Hayallerimizi Yuzdurdugumuz. Bizim Omrumuzde Dostlarimiz Vardir Gunlerimiz Ayri Gectiginde Uzuldugumuz…
Agirdir Sevgilerim Her Yurek Tasiyamaz!buyuktur Umutlarim Her Omuz Kaldiramaz!sonsuzadektir Dostlugum Her Insana Degmez!(sana Deger Dostum) Unutma…
Dostuklara Mesken Bu Yurek,aska Degilsevgilinin Gozlerine Degildostun Sozlerine ,selamina,merhabasina Muhtac Bu Yurek.merhaba Dostum.yurektesin…
Kéan aRs
31 Sevgi ürkek bir kuşun kanadında
Gökyüzünün mavi sırrında
Karanlığın içindeki
küçük bir ışıkta saklanır
Ama senindir
Görmeyi bilirsen..
32 Bir gül istiyoruz, kokladıkça solmayacak
Bir sevgi istiyoruz, yaşadıkça bitmeyecek
Bir hayat istiyoruz, ömür boyu sürecek
Bir dünya istiyoruz, güneşi hiç bitmeyecek
Bir yuva kuruyoruz, hiç yıkılmayacak
Kalplerimiz birbirine hep bağlı kalacak
Bunu huzurunuzda söz veriyoruz.
Kéan aRs
21 Gördüm diyebilseydim, eğer gördüğümü,
Hiç kimse inanmazdı, hayal derlerdi.
Bilseydiler, sende neler gördüğümü,
Yıllarca hayal görmeyi isterlerdi.
Gördüğümüz hayal degil, gercek
biz bu gercegi beraber yaşamak,
sonsuz kılmak istiyoruz.
Ve bu en güzel günümüzde
sizleri de aramızda görmeyi diliyoruz.
Kéan aRs
11 Allah’a bagladık özümüzü
Peygambere verdik sözümüzü
Mevlam akeylesin yüzümüzü
Buyurun dostlar gelin
Beraber yapalım düğünümüzü…
12 Yürüyoruz mutlu bir geleceğe
Gün değil - Ay değil - Yıl değil
Bir ömür boyu beraberliğe
Tutuştuk el ele
Sesleniyoruz bekar gençlere
En mutlu şey evlilik diye
Bekliyoruz sizleri de
Düğün merasimine…
Kéan aRs
08-24-2007, 04:55 PM
01 Gördü gözlerimiz
Sevdi kalplerimiz
Hayatın baharında
Birleşti ellerimiz
Düğünümüz var bizim
Hepinizi bekleriz…
02 Sevdik birbirimizi
Evlendirin dedik bizi
Kırmadılar sözümüzü
Yapıyorlar düğünümüzü
Bu mutlu günümüzde
Bekleriz hepinizi…
Kéan aRs
08-24-2007, 04:56 PM
1 Hayatımızın bu en anlamlı gününde mutluluğumuzu bizimle paylaşmanızdan multluluk duyacağız.
2 Sevgiyle dolu birlikteliğimizi sonsuza taşıdığımız bu mutlu günümüzde dostlarımızıda yanımızda görmek dileğiyle…
3 Beraberliğimizi evliliğe götüren bu yolda, sizlerle birlikte olmayı diliyoruz.
4 Birlikteliğimizi evlilikle noktalayacağımız bu mutlu günümüzde aramızda olmanız bizi onurlandıracaktır.
Kéan aRs
Aşkı konuşmak için dudaklarımı kutsanmış ateşle temizledim, ama hiçbir sözcük bulamadım.
Aşktan haberdar olduğumda sözler cılız bir hıçkırığa dönüştü, yüreğimdeki şarkı derin bir sessizliğe gömüldü.
Ey bana gizlerinin ve mucizelerinin varlığına inandığım Aşk ‘ı soran sizler,
Aşk peçesiyle beni kuşattığından beri ben size aşkın gidişini ve değerini sormaya geliyorum.
Sorularımı kim yanıtlayabilir? Sorularım kendi içimdeki için; kendi kendime cevaplamak istiyorum.
İçinizden kim içimdeki benliği bana ve ruhumu ruhuma açıklayabilir?
Kéan aRs
Dostum,
Sen ve ben
Hayata hep yaban kalacağız.
Birimiz diğerine
Ve her birimiz kendisine.
Senin konuşacağın
Ve benim seni dinleyeceğim güne değin.
Kéan aRs
Ve bir genç, şöyle dedi: ‘Bize arkadaşlıktan bahset.’
Ve o cevap verdi:
‘Arkadaşınız, cevap bulan gereksinimlerinizdir.
O, sevgiyle ektiğiniz ve şükranla biçtiğiniz tarlanızdır.
O sizin sofranız ve ocak başınızdır.
Çünkü ona açlığınızla gelir ve onda huzuru ararsınız.
Kéan aRs
Çocuklar sizin çocuklarınız değil,
Onlar kendi yolunu izleyen Hayatın oğulları ve kızları.
Sizin aracılığınızla geldiler ama sizden gelmediler
Ve sizinle birlikte olsalar da , sizin değiller.
Onlara sevginizi verebilirsiniz , düşüncelerinizi değil.
Çünkü onlarında kendi düşünceleri vardır.
Bedenlerini tutabilirsiniz , ruhlarını değil.
Kéan aRs
08-24-2007, 04:57 PM
Kağıt önümde kalem elimde,
Duygular kalpte düşünceler yazıda,
Ay gökyüzünde yıldızlar daha ötede,
Tanrı yukarıda kullar aşağıda,
En zoru da canım sen orada ben burada
Yanağına konan kar tanesi eriyip dudaklarına indiğinde,
Hissettiğin o bir damla serinliği benimle paylaşmak istersen,
Yönünü rüzgara dön ben o rüzgardayım…
Kéan aRs
Bu gece pencereni açık bırak,
Bir kuş uçurdum, biraz yorgun biraz ıslak,
Başucuna bir tutam sevgi bırakacak.
Eğer bir gün biri senin için,
İsmini güneşe buzlarla yazabilirse,
Bilki o seni benden daha çok sevmiştir…
Haritaya bakıyorum izin yok,
Kitaplara bakıyorum yüzün yok,
Sözlüklere bakıyorum ismin yok,
Birde dönüp kendime bakıyorum,
Senin benden başka adresin yok.
Kéan aRs
Aramazdık gece mehtabı yüzün parlarken,
Bir sönük yıldıza benzerdi güneş yanımda sen varken.
Bu gece bir yıldız tut,
Ben bu yıldız kadar uzağında olsam bile,
Sevgim heran yanıbaşında!..
Eğer bir gün o, sevdiğin yağmur insafsızca seni ıslatırsa, bilki ben sana ağlıyorum. Eğer bir gün aşkımızın şarkısı kulaklarını tırmalarsa bilki ben o şarkıyı sana söylüyorum. Eğer bir gün elinde bir demet gül mezarıma gelirsen bilki mutluyum mezarımda uyuyorum…
Kéan aRs
ağlasam çizgi çizgi,
Gözyaşlarım sana değilmiş gibi, beklesem,
Zamansız, dünsüz, yarınsız gelmeyişini, Silinmiyor hüzünlerim,
Seni seviyorum…
Hafif hafif çiseleyen yağmurda kalırsan;
Saçlarını okşayan her tanede
BENİ HATIRLA !
Bu gece seni düşüneceğim; Ne kadar uzakta olursan ol,
Sevgimi avuçlarıma alıp yıldızlara üfleteceğim ,
Gecenin rengine kucağındır diyerek düşlere dalacağım..
Kéan aRs
İnsan ya hayrandır sana ya düşman, ya hiç yokmuşsın gibi unutulursun
Ya bir dakika bile çıkmazsın akıldan.
Bilirmisin ******* ne kadar uzun gelir bekleyenlere
Hele o beklenenler vazgeçilmezlerdense..
Doğan güneşi bana doğsa, her mutluluk beni bulsa,
Bütün dünya benim olsa sensiz hayat yaşanmıyor
Kéan aRs
08-24-2007, 04:58 PM
Aşk diyordum ya sevgili
Aşk hissettiğin kadarmış
Tabiatın kanunu iklimler gibi
İlkbaharı-Sonbaharıda varmış
Aşk diyordum ya sevgili
tavşan kanı çay kıvamında
Kéan aRs
08-24-2007, 04:59 PM
Yaşamın kaynağı Sevgi ise sevgi bir tutku, tutku bir amaç, amaç bir şeyleri birileriyle paylaşmaksa, paylaşmak dostluk, dostluk hatırlamaksa eğer hep aklımdasınız! Yeni yılda da dostluğumuzun daha da pekişmesi ve ebedi olması dileğimle daha nice MUTLU YILLAR!
Yine yeni bir yıl var kapımızda. 2007 yılına gireceğimiz şu günlerde istediğiniz her şeyin gerçekleşmesi dileğiyle. Geleceğinizi oluşturacak her yeni gün bir önceki günden daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi mutlu edecek şekilde olsun! İyi Seneler!
Yeni bir yıla girerken sevgi ve barış diliyorum. Savaşların, acıların ve felaketlerin, geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla.. Nice Yıllara!
Kéan aRs
2006 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2007 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar!
2006 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalıyor. Umarım 2007 size daha fazla umut, daha fazla sevinç ve daha fazla mutluluk getirir. MUTLU SENELER…
2006’e ELVEDA, 2007’e MERHABA!! Hoşgeldin Yeni Yıl…
2007 yılı öyle bir yıl olsun ki, 2006 yılının tüm olumsuzluklarını bize unutturabilsin.. İsteklerimizin gerçekleşeceği bir yıl dileğiyle..
Kéan aRs
Dostlara Mesken Bu Yurek, Aska Degil Sevgilinin Gozlerine Degil, Dostun Sozlerine Merhabasina Selamina Muhtac Bu Yurek, Yurektesin Ey Dost Selam Sana…
Paylasmaksa Cikarsiz Sevgiyi, Hissetmekse Ictenligi Ve Aramaksa Dertlere Cozum, Guvenebilmekse Nedensiz Bunada Dostluk Denirse Sonsuza Dek Dostumsun…
Dost Dedigin Yurekten Sever, Sermayesini Dostluga Sarfeder, Boyle Guzel Sevgiler Dunyalara Deger, Dunyalara Degecek Dostuma Yurekten Sevgiler.
Kéan aRs
Sen Beni Unumatmak Istesende Ben Unutturmayacagimben Seni Unutmak Istesemde Unutamayacagim!^can Dostum^
Gonuller Birdir Vucutlar Ayri Olsada.dostluk Bitmez Dostluk Abidesi Yikilsada.unutmayiz Dost Uzakta Olsada Hatta Dost Bizi Unutsada!!!
Bir Dost Yuzune Ihtiyac Duydugunda Basini Kaldir Ve Gokyuzune Bak…gunduzleri Bulutlarin *******i Yildizlarin Arkasindan Gulumsuyor Olacagim…
Kéan aRs
08-24-2007, 05:00 PM
Sevgili Babacigim Sen Bizim Gul Kokulu Sekerden Tatli Canimizdan Degerli Biricik Babamizsin Seni Cok Seviyoruz.
Dun Sana Kizdiklarimi Bugun Ben Yapiyorum Baba Cunku Aslinda Senin Kucuk Bir Kopyanim Umarim Senin Kadar Sevgi Dolu Olurum.
Sevgili Babacigim Gurbet Uzak Olsa Da Sevgin O Kadar Yakin Ki Bilmelisin Ellerinden Operim Sevgiler.
Kéan aRs
Bir Baba, Kendi Mutlulugundan Cok, Cocuklarinin Mutlulugu Ile Mutlu Olur.
Cocukluk Caginda Baba Korumasindan Daha Guclu Bir Ihtiyac Dusunemiyorum.
Babanin Mirasini Mi Istiyorsun? Bilgisini Ogren. Onun Parasini Hemen Harcayabilirsin.
Babanin Erdemleri Cocuklarinin Servetidir.
Kéan aRs
Kimsesiz zamanların yalnızlığında,aydınlık diyarların masalsı görüntülerinde,küçük bir çocuk yüreğinin annesine olan sevgisi değerinde bir merhaba dostum nasılsın.
Dost vurulunca değil unutulunca kahrından ölürmüş.Biz dostlarımızı kır çiçekleri gibi avucumuzda değil kurşun yarası gibi yüreğimizde saklarız.
Gönüller birdir dünyalar ayrı olsa da. Arkadaşlıklar,sevgiler,aşklar yalan olsa da umrumda değil dünya yansada biz dostu unutmayız dost uzakta olsada.
Dost deniz kenarındaki taşlara benzer.Önce tek tek toplarsın sonra birer birer denize atarsın ancak bazılarına kıyamazsın.İşte sen o kıyamadıklarımdansın.
Zaman gelir yollarına kar yağar,etrafını hüzün bulutları sararsa,ne zaman bir dosta ihtiyaç duyarsan dost olabildiğim kadar burdayım.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:01 PM
Gulmek Senin Icin Bir Tutku Olsun…olurda Birgun Aglarsan Eger O Da Mutluluktan Olsun…
Evet Arkadasim!gulmek Varken Surat Asmak Niye,guldurmek Varken Aglatmak Niye,guzel Sozler Soylemek Varken,kalpleri Kirmak Niye?hayat Cok Kisa Arkadasim Ve Bu Dunyadaki Hic Bir Sey Kirilan Kalplere Degmez.
Simdilik Hoscakal Arkadasim…yine Gel.yanina Senin Gibi Gulen Gozlu,yuregi Sevgi Dolu Insanlari Alip Yine Gel Olur Mu?
Dal Ruzgari Affeder Ama Kirilmistir Bir Kere…
Kéan aRs
Dostlar Arasina Hasret Ucurumu Girdiginde, Yildizlarla Vuslat Koprusu Kurduk Yurekten Yurege. Gonlumuzun Hasret Gunlugugne Unutmayi Ve Unutulmayi Hic Yazmadik.
Gunese Baglandi Korkuyla Once Insan. Sonra Atese, Suya … Ay Batti Su Kurudu Gun Bitti.. Sevgi Kardeslik Dostluktu Sonsuz Olan..can Dostuma
Dostluklara Mesken ßu Yurek Asklara Degil Sevgilinin Gozlerine Degil Dostun Sozlerine, Selamin’a Merhabasina Muhtac Bu Yurek Merhaba Ey Dost Bu Gece De Yurektesin…
Kéan aRs
Paslı bir hançer saplandı bağrıma
Büyük yara aldım düştüm toprağa
Yüreğimden başladı kanlar akmaya
Sonunda doydu toprak akan kanıma
Toprak bile doydu da kanıma
Ben doyamadım ya rasulallah sana
Cemre gibi düşünce kâinatın kucağına
Nasıl doyulabilir ki nuruna
Kéan aRs
Bir tek güzel amelim yok
İman dolu sırdaşım yok
Bana bilgi verenim yok
Kurtar beni PEYGAMBERİM
Kul hakkı nedir bilemezdim
Helal lokma yiyemezdim
Doğruları söylemezdim
Kurtar beni PEYGAMBERİM
Kéan aRs
Ümmetin oluşumuzla övünürüz
Kaybetmiş oluşumuza üzülürüz
Miski amberdir dokun ve kokun
Hala, üzerimizdedir ölüm şokun
Umarız kıyamet günü şefaatinize
İnşallah alırsınız hepimizi safınıza
Kéan aRs
Sen olmasan bu alem,
Zından dı Peygamberim.
Ben dediğim bu beden,
Bir han’dı Peygamberim.
Sen bize güneş oldun,
Dünyaam Nurla doldurdun,
Bana Hakkı buldurdun,
Mihman’dı Peygamberim.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:02 PM
Muhammed’i çok özledim
Ciğerlerim pare, pare
Şol canımdan çok istedim
Yollar, götür beni yâre
Günüm gecem selâvattır
Ne huzurdur, ne rahattır
İstediğim şefâattır.
Yâr Muhammed, cana çare.
Kéan aRs
(Peygamberim gönül erim)
Güller açar gül yüzünde,
Hem neşede hem hüzünde,
Gecesinde gündüzünde,
Allah için gülümsüyor
.
Çağlar öncesi sonrası,
Adem peygamber tebası,
Halil ibrahim sofrası,
Kéan aRs
Alemler nura gark oldu, Seninle övündü,
Kisralar çılgına döndü,tabiat alevleri söndü
Nübüvvet mabedinde,hakikat sabahı göründü.
Kokusu güzel,nuru ışık,canım peygamberim.
Ötelerin ötesinde,nurlu yaratılışın temsilcisi.
Bitmeyen merhametin, parlayan güneşi.
Allah’ın habibi Resûllerin efendisi,
Yol göstericimiz,canım peygamberim.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:03 PM
Canım kurban olsun senin yoluna,
Adı güzel, kendi güzel Muhammed,
Şefâat eyle bu kemter kuluna,
Adı güzel, kendi güzel Muhammed
Mü’min olanların çoktur cefâsı,
Ahirette olur zevk-u sefâsı,
On sekiz bin âlemin Mustafâ’sı,
Adı güzel, kendi güzel Muhammed
Kéan aRs
08-24-2007, 05:04 PM
Alemlere rahmet olarak gönderdi,
Yaratmazdý sen olmasaydýn felekleri,
Sen içimizdeyken azap etmezdi,
Benim peygamberim çok güzeldi.
Ýman edenler için bir rahmetti,
Aslý nur, cismin ademdi,
Bizlere nur saçan bir kandildi,
Benim peygamberim çok güzeldi.
Kéan aRs
Bir yaş daha büyüdük
Girdik yeni yıllara
On iki ay yürüdük
Vardık yeni yıllara
Koca bir yıl devrildi
Takvim başa çevrildi
Hoş geldi, safa geldi.
Erdik yeni yıla…
Kéan aRs
Bir, iki, beş, on derken
Üç yüz altmış beş oldu.
Göz açıp kapamadan
Koskoca bir yıl oldu.
Her gün bir yaprak düştü
Takvimden yavaş yavaş.
Yıl bitti, şimdi biz de
Aldık birer yeni yaş.
Kéan aRs
Öyle çok şey değil
Yeni yıldan beklediğim
Katta, yatta, arabada
Para pulda da gözüm yok.
Şans oyunları: Piyango
Toto loto çıkmasın, istemem
At yarışı zaten oynamam
Bir avuç duadadır ümidim
Kéan aRs
Benim aydınlık dünyamda serçeler
Bir yaz günü yaşarlar
Biri uçtuğu zaman
Hep birlikte uçarlar.
Benim aydınlık dünyamda kurbağalar
Bir yosunlu göl içindedir
Ay ışığında türkü söyler
Lezzetle çoğalırlar.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:05 PM
Sizin yaşınızda olmak ne iyi çocuklar
Ne iyi
Asıp düşünceyi bulutlara
Hür kelebekler gibi
Sizin elleriniz ne ince çocuklar
Ne ince
Solmasın sevinciniz
Deli bir rüzgar değince
Kéan aRs
Sabah, uyanır çocuklar
Pencereyi açarlar,
Ve günü boyarlar,
Gözlerinin rengine
Güneşe koşarlar…
Sabah, uyanır çocuklar
Uçurtma uçururlar,
Kéan aRs
Sen varınca çocuğum derin uykularına
annen şiirler yazıyor sana.
İç çekiyor bir yandan bilmiyorum niçin
geleceğini görüyor sanki ağlıyor için-için.
Ben de şiirler yazmak isterdim çocuğum
dağa-taşa kurda-kuşa, dört renkteki insana…
ama bu şiir çocuğum yalnız sana.
Kéan aRs
Evimizin çiçekleri,
Mini mini çocuklarız.
Fıkır fıkır, neşe dolu,
Mini mini çocuklarız.
Kıpır kıpır gülüşümüz,
Evimize neşe saçar.
Gözlerimiz ışıl ışıl,
Mutluluğa kapı açar.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:06 PM
Hangi tanıdık rüzgârla gelir
Bu yeni doğmuş çocuk kokusu
İçimizde doludizgin kısraklar
Uzaktan uzağa çağıldayan su
Kéan aRs
08-24-2007, 05:06 PM
Yağmurlu bir gün
Dışarıda futbol oynuyor çocuklar
Uykularından balçık akıyor
Umulmadık goller peşinde hepsi
Ve yağmur yutuyor bütün golleri
Yağmurlu bir gün
Dışarda futbol oynuyor çocuklar
Karanlık sofalarda morfin alıyor anneleri
Kéan aRs
08-24-2007, 05:09 PM
Çocukluk mevsimi ne çabuk geçti,
Hayaller güzeldi, düşler güzeldi…
Annelerin yüzü daha güleçti,
Baharlar güzeldi, kışlar güzeldi…
Bulutlar üstüne ne düşler kurdum,
Sapanla devleri gözünden vurdum,
Gece Kaf Dağı’na çıkıp oturdum,
Zümrüt Anka denen kuşlar güzeldi…
Kéan aRs
08-24-2007, 05:09 PM
Affan Dede’ye para saydım
sattı bana çocukluğumu
artık ne adım var ne yaşım
bilmiyorum kim olduğumu
hiçbir şey sorulmasın benden
haberim yok olan bitenden
Kéan aRs
08-24-2007, 05:10 PM
Çocuklar olmasaydı
Böylesine sevmezdim yaşamı
Böylesine umutlanmazdım
Böylesine sevinç sarmazdı yüreğimi
Böylesine dayanmazdım acıya
Kéan aRs
Daha bir ballanır uyku
Çocuklar kardeş oldu mu
Barışır artık kurt kuzu
Çocuklar kardeş oldu mu
Düşler denizine doğru
Mutluluk bin yelken açar
Her yürek bir altın pınar
Çocuklar kardeş oldu mu
Kéan aRs
Kulak verin seslere,
Bak ne diyor çocuklar.
İçerdeki tasayı,
Yok ediyor çocuklar.
Taşırlar ünümüzü,
Açarlar önümüzü,
Karanlık günümüzü,
Ak ediyor çocuklar.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:11 PM
Senin inci çiçeklerin varsa bahar,
Benim de inci dişlerim var.
Senin mavi bulutların varsa,
Benim de mavi gözlerim var.
Senin pembe ufukların varsa,
Benim de yanaklarım var.
Senin yağmurların, çiğlerin,
Şebnemlerin varsa,
Benim de göz yaşlarım var.
Kéan aRs
Kızınca üzülecek,
Kırılıp incinecek,
Sevilince gülecek,
Çocuk nazlı bir çiçek…
Çocuklar ilgi ister,
Dosdoğru bilgi ister,
Çoçuğu sevgi besler
Kéan aRs
Türk çocukları! Türk çocukları!
Gözler ileri, başlar yukarı
Yarınki hayat, yurt ufukları
Her şey sizindir Türk çocukları!
Kéan aRs
Kapı önünde Ayşe,
Hanım hanımcık iş gördü,
Sonunda kendine göre
Bir yuva kurdu.
İlk ben oldum misafiri,
Güle güle otur’a gittim.
Bir yüksük-fincanda getirdiği
Hayal kahveyi içtim.
Kéan aRs
Bir kuştu,
Allı allı bir kuş.
Her tüyüne bir çiçek bağladılar
Uçmadı o.
Bir kuştu,
Mavili mavili bir kuş.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:12 PM
Türk çocukları, Türk çocukları,
Gözler ileri, başlar yukarı.
Yarınki hayat yurt ufukları
Her şey sizindir Türk çocukları.
Çocuklar aziz vatan malıdır,
Ulu ağacın birer dalıdır,
Yardım görmeli, bakılmalıdır,
Özü ateşli Türk çocukları.
Kéan aRs
Niye ağaçlar konuşmaz
Hayvanlar konuşur da
Niye ormanlar seslenmez birbirine
Söyleyecek şeyleri olur da
Niye çiçekler direnmez
Niye denizler mavi değil sarı
Niye gemilerin eğri çıkar dumanı
Kéan aRs
Böyle çıtır çıtır
Çıtırdamazdı ocaklar
Sen olmasan.
Mırıl mırıl
Ninni bilmezdi dudaklar
Sen olmasan.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:13 PM
Sıhhatine önem verip,
Sağlam çocuk büyütmeli.
Temiz, güzel duyguları,
Her çocuğa öğretmeli.
Bilmeliyiz, çocuklardır,
Yarının büyükleri,
Onlar bir gün yönetecek,
Dünyadaki devletleri.
Kéan aRs
Annesi gül koklasa,ağzı gül kokan çocuk;
Ağaç içinde ağaç geliştiren tomurcuk…
Çocukta,uçurtmayla göğe çıkmaya gayret;
Karıncaya göz atsa ‘niçin,nasıl?’ ve hayret…
Fatihlik nimetinden yüzü bir nurlu mühür;
Biz akıl tutsağıyız,çocuktur ki asıl hür.
Kéan aRs
Oynayın çocuklar tutun el ele
Sevinç neşe ile dolanın gezin,
Bu eşsiz vatanı bezeyin güle
Şanlı bayrağımız göğe yükselsin,
Atatürk yoludur yolunuz sizin.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:14 PM
İşte şuradaki çocuk,
Almış güneşi evine götürüyor.
Avuç avuç ceplerinde yıldızlar,
Her biri ay kadar…
Kéan aRs
Bir kuştu,
Allı allı bir kuş.
Her tüyüne bir çiçek bağladılar
Uçmadı o.
Bir kuştu,
Mavili mavili bir kuş.
Her tüyüne bir boncuk bağladılar
Uçmadı o.
Kéan aRs
Çiçek olur açılır,
Koku olur saçılır,
Ondan vaz mı geçilir?
Çocuk evin şenliği,
Yurdun egemenliği.
Kuş olur dalımızda,
Tat olur balımızda
Kéan aRs
08-24-2007, 05:15 PM
Bir güneşiz yarınlara,
Sevgi yazdık alınlara,
Açılmışız ufuklara,
Amacımız hep ileri,
Esmer, sarı, beyaz, zenci,
Biz yarının büyükleri.
Kéan aRs
Oynaya oynaya gelin çocuklar
El ele, el ele verin çocuklar.
Bir vatan bırakın biz çocuklara
Islanmış olmasın göz yaşlarıyla.
Bir bahçe bırakın biz çocuklara
Göklerde yer açın uçurtmalara.
Kéan aRs
Çocuklar beni de alın içerinize,
Ben de güzel oyunlar oynamayı bilirim,
Çocuklar, imreniyorum şimdi size,
Yıllar oluyor ki kırıldı çemberim.
Benim de devleri vardı masallarımın,
Keloğlan kahramanıydı sihirli dünyamın,
Periler uyurdu altında kiraz dallarının,
Kéan aRs
Bir çocuğun rüyasında her zaman
Kaybolmuş bir sevgili vardır
Onu eskiciler çalmıştır
Bir akşamüstü hiç umulmadan
Kırların serinliği gelir
Konar bir çocuğun alnına
Onun için uyurken alınları
Beyaz ve gergindir çocukların
Kéan aRs
08-24-2007, 05:16 PM
Ben de bir çocuğum, diğerleri gibi,
Şefkatle öpülmek, sevilmek isterim.
Ellerimden tutsun büyüklerim,
Annesinin yanında bir çocuk görsem,
Kederle dolar, yaşlı gözlerim.
Ben de bir çocuğum diğerleri gibi
Kéan aRs
Ben küçükken
Ele avuca sığmayan
Afacan bir çocukmuşum
Mantar tabancamla pat pat
Gök gürültüsünü topa tutmuşum
Gökyüzünü sürmek için
Kéan aRs
BİR ÇOCUK BAHÇESİNDE
Çocuklar beni de alın içerinize,
Ben de güzel oyunlar oynamayı bilirim,
Çocuklar, imreniyorum şimdi size,
Yıllar oluyor ki kırıldı çemberim.
Kéan aRs
BİZ DÜNYA ÇOCUKLARI
Bizler çiçekleriyiz
Umudun ve sevincin,
Habercileriyiz biz,
Gelen mutlu günlerin
Kéan aRs
Şafaktı,
Karanlık son kırıntılarını taşıyordu bilinmezlige,
Ve herşey uyumaktaydı,
Şehirler bile
Kéan aRs
08-24-2007, 05:17 PM
Semanın kapılarının açılıp rahmetin sağanak, sağanak yağdığı bu günde duşen damlaların sizi ailece sırıl sıklam etmesi dileğiyle.
Rüzgarın kemanını çaldığı ve yağmur damlalarının percerene vurduğu bir gecede yatağına uzanıp, keşke dediğin tüm güzelliklerin sizin olsun.
Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, kandiliniz kutlu olsun.
Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, şeytan senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki duaların kabul kandilin mubarek olsun.
Kéan aRs
Yıpranmış ve katılaşmış gönülleri rahmet meltemiyle yeşerten eşsiz Peygamberin doğum günü olan mevlit kandilinizi en içten dileklerimle tebrik ederim..
Gel ey Muhammed bahardır, dualar ardında saklı, aminlerimiz vardır. Hacdan döner gibi, Miractan iner gibi gel gel. Bekliyoruz yıllardır. Kandiliniz mübarek olsun..
Bu gece peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa S.A.V ‘in dünyaya şereflendirdiği gecedir. O peygamber ki insanların sapıklıkta sınır tanımadığı, cehalette en üst seviyelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu bir zamanda dünyaya şeref vermiş ve dünyaya ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur.. Dularımız bu gece eksik olmasın, kalplerimiz imanla dolsun, kandiliniz mübarek olsun..
Kéan aRs
Hakiki arkadaslik sihhatten farksizdir, kiymeti ancak elden gittikten sonra anlasilir.”
Öyle bir dünyada yasiyoruz ki, bir peşin hükümü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zor
Para herseyi yapar’ diyen adam para için herseyi göze alan adamdir.
Kéan aRs
Dicle nehrinin kıyısında
Çok güzel bir şehir vardı.
Bu şehre Ninova derlerdi.
İnsanları bu güzelliği vereni
Yani yüce Allah’ı unutmuş
Taştan putlara tapıyorlar ve
Kéan aRs
Bulutsuz gökyüzü senin olsun demiştim; ümitlerin solmasın, tükenmesin diye. Yeni yılda hiç ümitsiz kalmaman ve hayallerine kavuşman dileğiyle.. İyi yıllar!
Geleceği oluşturacak her yeni günün bir önceki günden daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi daha da mutlu etmesi dileğiyle. Mutlu Yıllar!
Yaşamınca güzel yıllar, mutlu yarınlar, dostça dostluklar hep senin olsun. MUTLU YILLAR!
Yeni yılda tüm dargınlıkların bitmesi ve barış içinde yaşanması dileğimle…
Kéan aRs
08-24-2007, 05:18 PM
Annelerdir bütün çocukları sevindiren… Güneş yüzlü annem, ellerinden öperim.
Gücüme güç, umuduma umut katan annem.. Anneler günün kutlu olsun!!
Bütün acılar üstüme yağınca sen bana açılan şemsiyesin annem.. Seni çok seviyorum.
Beni benden çok sevdiğine inandığım tek insan, ANNEM. Ellerinden öperim.
Hırçınlığımın tesellisi, şefkatine sığındığım, hayatımı gönüllü paylaşan annem.. hakkını nasıl öderim..
Kéan aRs
08-24-2007, 05:18 PM
Sen Allaha Dilenen Dilek Goklere Uzanan Ellerimsin Sen Gozumden Suzulen Yas Dusuncem Hasretimsin. Sen Anlatmak Isteyipte Anlatamadigim, Kelimelerle Ifade Edemedigim Biricik Babamsin.
Tatli Babacigima Sabah Yagan Cig Kadar Saf Aksam Gun Batiminda Ise Ruzgar Kadar Cilgin,okyanusun Derinliklerindeki Inci Kadar Guzelsin.babalar Gununu Kutluyorum
Gelinciklerin En Sadesine Papatyalarin En Guzel Kokanina Gullerin En Guler Yuzlusune Babalarin En Sevgilisine Babalar Gununuzu Bir Kez Daha Kutluyorum
Kéan aRs
08-24-2007, 05:19 PM
Hayata değer bir yaşam, sevmeye değer bir aşk, dostluğa değer bir arkadaşlıktan asla vazgeçme.Ne eksik ne fazlasını ara ve seni üzenle asla uğraşma !
Mutluluğun peşinden koşma mutluluk senin peşinden koşsun ve hayatta öyle mutlu ol ki gözlerinde akan bir damla yaş arayıp da bulamayanların sadakası olsun.
Belki diyorum; SEVGİ nin ne demek olduğunu biliyoruz ama GENÇLİĞİN ne demek olduğunu anladığımızda bu dünyadaki işimiz bitmiş olarak
Kéan aRs
08-24-2007, 05:19 PM
Kimsesiz zamanların yalnızlığında,aydınlık diyarların masalsı görüntülerinde,küçük bir çocuk yüreğinin annesine olan sevgisi değerinde bir merhaba dostum nasılsın.
Dost vurulunca değil unutulunca kahrından ölürmüş.Biz dostlarımızı kır çiçekleri gibi avucumuzda değil kurşun yarası gibi yüreğimizde saklarız.
Gönüller birdir dünyalar ayrı olsa da. Arkadaşlıklar,sevgiler,aşklar yalan olsa da umrumda değil dünya yansada biz dostu unutmayız dost uzakta olsada.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:20 PM
İstanbul’u kuşatan Fatih Sultan Mehmet, karşı kıyıdan baktığı İstanbul’a doğru şu sözü söyler:
- Ya İstanbul beni alacak.. Ya ben onu!
(veya “Ya sen beni alacaksın.. Ya da ben seni!”)
1950 öncesi seçimlerde dönemin İstanbul valisi Fahrettin Kerim Gökay, “Milli Şef” İsmet İnönü’ye Taksim’deki kalabalığı göstererek:
- İşte paşam, İstanbul!
Kéan aRs
İnsan, mutlaka sevilmeye layıktır. Kendi ayarında bir insana düşerse.
Kafamızla severiz de, kabahatini de, şerefini de yüreğimize malederiz.
Aldanmak ehemmiyetsiz bir cezadır. Aldatmak mühim bir azap.
Randevuya geç gitmek her zaman daha az sevmeyi göstermez. Tramvay parası olmadığına da delalettir.
Kéan aRs
Hiçbir sanat eseri yüzde yüz yerli olmadan büyük olamaz Yerli olmanın şartı, biçimde olduğu kadar özde de yerlileşmektir.
Yabancı olan her şeyden, ancak, onu, milli kültürümüzle aşabildiğimiz takdirde yararlanabiliriz.
Bilimde, fende, kısacası bütün insan yaratıcılığının ürünlerinde olduğu gibi, bütün batı sanat eserlerinin yaratılmasında, yeniden anlamlandırılmasında, bütün insanlık gibi, bizim de, Türk insanının da gerçek alın terimiz, gerçek payımız vardır. Bu paya ancak, onları kendi milli kültürümüzle aşarak sahip çıkabiliriz.
Kéan aRs
Sanatçının en büyük rakipleri hayatın bizzat kendisinden başka kendinden önce yaşayıp ölmüş büyük sanatçılardır.
Bir sanatçı, eserlerinde aramayı bırakıp hissettiği ve düşündüğü şuurla ifadeye başlamışsa kendisini bulmuş demektir.
Bir milletin edebiyatı o milletin sosyal hayatına, bu hayatın karakterini tayin eden sosyal münasebetlere bağlıdır. Tıptı iç ve dış politikası da aynı suretle sosyal hayatına ve bu hayatı karakterize eden münasebetlere nasıl bağlıysa..
Kéan aRs
08-24-2007, 05:21 PM
Af dileyen, kendi kendini itham eder.
Aşk, kızıl gibi geçirilmesi gereken bir hastalıktır.
Bekleyebilen için herşey iyi sonuç verir.
Bir insanı, bulunduğu mevki ile değil, göz koyduğu mevkiyle ölçmelidir.
Güzel olan sevgili değil, sevgili olan güzeldir
Kéan aRs
08-24-2007, 05:24 PM
Bir yıl daha bitti, ama sakın üzülme zaman çabuk geçiyor diye… Unutma ki herkes aynı şeyi yaşıyor. Bu yılın sonunda geriye baktığında umarım “harika bir yıldı” dersin.. Dileğim bugün dilediğin tüm dileklerinin gerçek olması. Geleceğini oluşturacak her yeni gün, bir önceki günden daha güzel, isteklerine uygun ve seni mutlu edecek şekilde olsun! Belki yanında değilim ama bil ki kalbimin en derin yerinde bugünü seninle kutluyorum. Nice yaşlara…
Biraz şans, biraz sevgi ve sabır, birer parça zaman, başarı ve memnuniyeti de eklersek malzemelere, hepsini karıştırıp senin için uzun ve dileklerinin gerçekleştiği bir “hayat pastası” yapabiliriz sanırım… Nice yaşlara!
Kéan aRs
08-24-2007, 05:24 PM
Bayram sabahları, demli bir çay, su böreği, bayram şekerleri, şeker isteyen çocuklar, Ramazanlık hayvanların sesleri, bir telaş bir koşturmaca. Köprü hep kalabalık, bayram programları, kolonya ikramları, bayram harçlıkları, uzun bayram tatilleri, ev gezmeleri, kısa hal hatır sormalar, el öpenlerin çok olsunlar ve daha bir dolu küçük ayrıntı. Hayatın üzerindeki ‘pause’ düğmesine dokunun… Kısa bir süre için hayatı durdurun. Mutlu bayramlar… Bugün ellerinizi her zamankinden daha çok açın. Avucunuza melekler gül koysun, yüreğiniz coşsun. Ramazan Bayramınız hayırlara vesile olsun.
Bayramlar o kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl beklenir ve gidişindekikeder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler; tasa iken sevinç olur, hüzün iken beklenen bir neşeye dönüşür. Ramazan Bayramınızın da böyle bir neşeyle gelmesi ve tüm ailenizi sevince boğup evinize bereket getirmesi dileğimizle. İyi bayramlar!
Kéan aRs
08-24-2007, 05:25 PM
Affımıza vesile olması dileklerimle miraç kandilinizi tebrik ederim.
Allah Teâla Hazretleri Şaban ayının yarısında dünya semasına nüzul eder ve Kelb kabilesinin koyunlarının tüyünün adedinden daha çok sayıda günahı, o kadar çok sayıda insanı af ve mağfiret eder. HADİS
Allah’ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Kandiliniz mübarek olsun.
Allah’ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Miraç kandiliniz mübarek olsun.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:26 PM
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi?nde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin.
Bin damla serilsin yüreğine, bin mutluluk dolsun gönlüne, bütün hayallerin gerçek olsun, duaların Kabul olsun bu gece. Kadir gecen mübarek olsun..
Bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi. Kulun Rabbine yakın olduğu *******in en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:27 PM
Bugun Yİne O Kadar GÜzelsİnkİ Gozlerİm Kamasti
Her Zamankİ Gİbİ İyİsİn
Safak Vaktİ YaĞan ÇİĞ Tanesİ Kadar Masum GÜn
Batiminda Denİzlerden Esen RÜzgar Kadar Çilgin Ve Okyanusun
Derİnlİklerİndekİ İncİ Tanelerİ Kadar Özelsİn AŞkim
Hayatta Iki Kor Taniyorum Birincisi Senden Baskasini Gormeyen Ben,ikincisi Beni Goremeyen Sen….
Kéan aRs
08-24-2007, 05:28 PM
Insan Babasina Borclu Oldugu Saygiyi, Ancak Baba Olunca Duyar.
Baba Sevgisini Koru. O Sevgiyi Kesip Atarsan, Tanri Da Senin Mutluluk Isigini Sondurur.
Cok Sevdigim Canim Babacigima Kucak Dolusu Sevgilerimi Sunar, Babalar Gununu Kutlarim.
Sen Gullere Ozenme Guller Sana Ozensin Uzme Tatli Canini Sen Gullerden Guzelsin Ozgurluk Kadar Ozel Guller Kadar Guzelsin Benim Guzel Babacigim
Kéan aRs
Çok sevdiğim canım babacığıma kucak dolusu sevgilerimi sunar, Babalar gününü kutlarım.
Sen güllere özenme güller sana özensin. Üzme tatlı canını sen güllerden güzelsin. Özgürlük kadar özel güller kadar güzelsin. BENİM GÜZEL BABACIĞIM
Üzerine sabır tohumu ekip sevgiyle suladığın gülünün bilmeni istediği bir şey var. SENİ ÇOK SEVİYORUM CANIM BABACIĞIM.
ATESIN YAKTIGINDAN, GUNESIN HAREKET ETTIGINDEN, GERCEGIN BIR YALAN OLDUGUNDAN KUSKULAN FAKAT BENIM SENI SEVDIGIMDEN ASLA KUSKULANMA BABACIGIM, BABALAR GUNUN KUTLU OLSUN.
Kéan aRs
O masum yüzünde acı ve hüzün hiç olmasın, gözlerinde mutluluğun en parlak yıldızı parlasın, dost eli elini hiç bırakmasın ne olur.
Yürek umutlara gebe olduğundan beri dostluklar ayrılıklara yenik düşmedi, yüreğimiz dar ağacındayken bile ölüme koşup dostumuzu sevmeyi bildik.
Ay yıldızlara mutluluk fısıldarken gökyüzü sevincini yeryüzüyle paylaşırken ben sana bir parça mutluluk yolluyorum içindeki umut çiçekleri hiç solmasın diye.
Acıların bir kum tanesi kadar küçük, mutlulukların nisan yağmuru kadar bol olsun. Hayatta bir kere ağlarsan o da mutluluktan olsun Dostum.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:29 PM
Dostlar Arasina Hasret Ucurumu Girdiginde, Yildizlarla Vuslat Koprusu Kurduk Yurekten Yurege. Gonlumuzun Hasret Gunlugugne Unutmayi Ve Unutulmayi Hic Yazmadik.
Gunese Baglandi Korkuyla Once Insan. Sonra Atese, Suya … Ay Batti Su Kurudu Gun Bitti.. Sevgi Kardeslik Dostluktu Sonsuz Olan..can Dostuma
Dostluklara Mesken ßu Yurek Asklara Degil Sevgilinin Gozlerine Degil Dostun Sozlerine, Selamin’a Merhabasina Muhtac Bu Yurek Merhaba Ey Dost Bu Gece De Yurektesin…
Kéan aRs
08-24-2007, 05:29 PM
Delice Esen Seher Yeli, En Gunesli Gunler, En Parlak Gecedir Bayramlar. Yureklerde Bir Esinti Ve Baris Paylasimina En Sicak ‘merhabadir’ Bayramlar. Kurban Bayraminiz Kutlu, Her Sey Gonlunuzce Olsun?
Kuskunlerin Baristigi, Sevenlerin Bir Araya Geldigi, Rahmet Ve Sefkat Dolu Gunlerin En Degerlilerinden Olan Kurban Bayraminiz Kutlu Olsun…
Yuregine Damla Damla Umut, Gunlerine Bin Tatli Mutluluk Dolsun. Sevdiklerin Hep Yaninda Olsun, Yuzun Ve Gulun Hic Solmasin. Kurban Bayramin Kutlu Olsun…
Kéan aRs
08-24-2007, 05:30 PM
Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Yarınlar niyettir. Kestiğiniz kurban ve dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle olsun.. Bayramınız mübarek olsun.
Bugün Kurban Bayramı, kurbanlar kesilecek sevap niyetiyle etler dağıtılacak herkese. Yürekler bir olacak gönüllere kilitlenecek. Gökler rahmet bereketiyle yağmurlar boşaltacak yeryüzüne. Bugün hepimizin yüreği şenlenip bayram sevinciyle coşacak. Hepimizin Kurban Bayramı kutlu olsun
Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan Kurban Bayramınız mübarek olsun.
Kéan aRs
Bir Bayram Gulusu Savur Goklere, Eski Zamanlara Gulucukler Getirsin Oyle Icten Samimi, Gozyaslarini Bile Tebessume Cevirsin. Iyi Bayramlar.
Kardesligin Dogdugu, Sevgilerin Birlestigi, Belki Durgun, Belki Yorgun, Yine De Mutlu, Yine De Umutlu, Yine De Sevgi Dolu Nice Bayramlara…
Bin Damla Serilsin Yuregine, Bin Mutluluk Dolsun Gonlune, Butun Hayallerin Gercek Olsun, Dualarin Kabul Olsun Bu Bayramda… Ramazan Bayramin Mubarek Olsun!
Kéan aRs
Benim ömrümde ırmaklar vardır sularında hayallerimi yüzdürdüğüm, benim ömrümde sevdiklerim vardır bayramlar ayrı geçince üzüldüğüm. Bayramınız mübarek olsun!
Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu Nice bayramlara…
Mübarek Ramazan Bayramınızı sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve huzur içinde geçirmenizi dileriz. BAYRAM TÜM INSANLIĞA HAYIRLI OLSUN!
Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir RAMAZAN BAYRAMI dileriz. Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öperiz.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:31 PM
Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalplerimizi okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu gecede dualarda birleşmek dileğiyle.. Kandiliniz mübarek olsun..
Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, Kandilin mübarek olsun…
Doğduğun gün bulutları yırtarak, bir güneş gibi etrafına aydınlık saçarak girdin hayata. Hep sevgiyle yaşa! Nice yaşlara…
İslamın nurlu gneşi üzerinize doğsun. Makamınız cennet Hz. Muhammet (SAV) komşunuz KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN..
Kéan aRs
Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!
Çiçeklerin en güzel açanı, yıldızlartın en güzel parlayanı, hayatın en güzel anı ve Allah’ın cennet mekanı sizin olsun. Berat Kandiliniz Mübarek Olsun.
Allah’ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Regaib Kandili’nde, bir yıllık yaşantımızı, ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çekidüzen vererek samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine gireceğiz. Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun.. Kandiliniz mübarek olsun!
Kéan aRs
Olgunluk üç şeyde gereklidir: Musîbetlere sabır, isteklerde aşırıya kaçmamak ve istiyene vermektir.
Öfke, tutuşturulmuş bir ateş gibidir. Her kim ki öfkesine hâkim olursa, onu söndürür ve her kim onu salıverirse, ilk yanan kendisi olur.
Sabır en güzel huy, ilim en şerefli süs eşyasıdır.
Sabır iki kısımdır: Sevmediğin şeye sabretmek ve sevdiğin şeye sabretmek.
Sabır iki kısımdır; belâya sabır iyi ve güzeldir. Bundan daha güzeli, harâmlara karşı sabırdır.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:32 PM
Kalblerin gafletine, gözlerin uyanık olması fayda vermez.
Kâmil mü’min gizli şükür eder, belâya karşı sabır eder, ümîd hâlinde iken bile korkar.
Kâmil olan kimse, aklı, arzu ve isteklerine galip gelendir.
Kanâatkâr olmak, boyun eğme zilletinden daha hayırlıdır.
Kârlı olan, dünyayı âhıretle değiştirendir.
Kéan aRs
Başa kakan, nefret ateşini körükler.
Bir memlekette ayaklar baş olursa, başlar ayaklar altında kahrolur.
Câhil; dayakla uslanmaz, nasîhatlerden payını almaz.
Cimri, dünyada kendi nefsine cömert davranmaz, bütün malını mîrâsçılara vermeye râzı olur.
Cömertlik ve cesâret, şerefli maksatlar olup, Allahü teâlâ bunları sevdiği ve denediği kişilere ihsân eder.
Dînin esâsı, emâneti yerine vermek, sözünde durmaktır.
Kéan aRs
Adâlet, halkın dirliği ve düzeni, idârecilerin süsü ve güzelliğidir.
Adâlet; îmânın başıdır, ihsânın birleştiği noktadır ve îmânın en yüksek mertebesidir.
Affetmek fazîlettir. Kararlı olmak metâ’dır, sahip olunan maldır. Kararsız olmak ise zâyi olmaktır. Doğruluk emânet, yalancılık hıyânettir. İnsâf rahatlık, şer küstahlıktır. Emânete hıyânet etmemek, îmândandır, güler yüzlülük ihsândandır. Doğruluk kurtarır, yalan felâkete sürükler. Kanâat insanı zengin yapar, yerinde kullanılmayan zenginlik azdırır. Dünya aldatır, şehvet kandırır. Lezzet oyalar, nefsin arzuları alçaltır. Hased yıpratır, nefret çökertir.
Ahmaklık, dermânı bulunmayan bir dert, şifâsı olmayan bir hastalıktır.
Ahmaklık; herşeyi fuzûliymiş gibi hiçe saymak ve câhil insanlarla arkadaşlık kurmaktır.
Akıl ve ilim, birbirinden ayrılmayan ve zıt olmayan iki kardeş gibidir.
Akıl, mü’minin dostu; ilim, vezîri, sabır, askerlerinin komutanı ve amel ise silâhıdır.
Akıllı kimse, günâhlarını tövbe ile örtendir. Cömert, kötülük yapana iyilikle karşılık verendir.
Akıllı kimse, ibâdetle, nefsin arzusuna karşı gelendir. Câhil kimse, günâh işleyerek nefsin arzusuna uyandır.
Akıllı kimse; dilini kötü söz ve gıybetten koruyan, mü’min; kalbini şek ve şüpheden temizleyendir.
Akıllı, iyiliklerini canlandıran, kötülüklerini öldürendir.
Akıllı, sustuğu vakit tefekkür, konuştuğu vakit zikir eder, baktığı vakit de ibret alır.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:34 PM
Duyabileceðiniz en güzel þey, aklýn olmadýðý esrarengiz þeylerdir. Bütün hakiki
sanatýn ve bilimin kaynaðý onlardýr.
Bütün bilim, her günkü düþüncelerimizin arýtýlmýþ þekillerinden baþka bir þey deðildir.
Ben hiçbir zaman Tanrýnýn dünya ile zar oynadýðýna (attýðýna) inanmayacaðým.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:35 PM
Bazı insanlar, ev köpekleri gibi, yamandıkları kapıdan ayrılmazlar.
Çocuk, dünyanın en büyük saadetidir.
Çocukları seven hayatı da sever.
Evlenme, boşanma işi sırf kadınların elinde olsaydı, bir tek nikâh sağlam kalmazdı.
Kéan aRs
Adaletsizliği işleyen, çekenden daha sefildir.
Bilginin sevk ve idaresi olmadıkça halk nizamsız bir kütledir.
Bir toplumda suç varsa, orada adalet yoktur.
En büyük zafer insanın kendine hakim olmasıdır.
En yüksek yeri tutanda, en büyük zeka da bulunması lazımdır..
Kéan aRs
Hayat herkes için acı, çünkü benim boş yere dilediklerime sahip olmuş nice insanlar gördüm, onlar da mes’ut değil.
İnsanın en zor katlandığı duygu acımadır, hele hak edince.
Evlenme dâvaya benzer. Mutlaka memnun olmayan bir taraf vardır.
Yoksulluğun hüküm sürdüğü yerde ne utanma kalır, ne suç, ne namus, ne de ruh.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:36 PM
Tilki, uzaktaki üzümler için, eminim ki onlar ekşidir, der.
Ne kadar küçük olursa olsun, hiç bir iyilik boşa gitmez.
Yarışı kazananlar, daima yavaş ve devamlı gidenlerdir.
Güzel kuşları gösteren yalnız tüyleri değildir.
Kéan aRs
Bir insanın ilk işi nedir? Cevap açık, kendisi olmak.
Dünyada en büyük şey kişisel mutluluğu bilmektir.
Yaşamayı bilmek işim ve sanatımdır.
Kedimle oynarken benim onunla eğlenmemden daha çok, onun benimle eğlenip eğlenmediğini kim bilir?
Kéan aRs
Alem Adem, Adem de Alem içindedir.
Alimin uykusu cahilin ibadetinden üstündür.
Ara bul.
Araştırma açık bir sınavdır.
Arifler hem arıdır, hem arıtıcı.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:37 PM
Öğrendikten, sevdikten sonra daha çok acı çekeceksiniz
Barış, her şeyi hazmeden mutluluktur.
Çalışma uçup gidebilen bir alışkanlıktır; bırakması kolay, yeniden başlaması zor bir alışkanlık.
Ölüm bu; ne hükümdar tanır, ne soytarı; herkesi aynı iştahla yutar.
Kéan aRs
Bütün dünyayı ve insanın babasını memnun etmeğe imkan yoktur.
Yaşadığın bütün sürece, insanlar hakkında görünüşlerine göre hüküm vermekten sakın!
Aç bir mide dinleyemez.
Hiç gürültü yapmayan insanlar çok tehlikelidir.
Kéan aRs
Sırrını saklarsan ona hakim olursun. Saklamazsan, o sana hakim olur.
İnsanların en akıllıları, insanların hareketlerini takdir edenlerdir.
Ahmakla dostluktan çekin, zira iyilik edeyim derken çok defa kötülük eder.
İnsan için iş çoktur, fakat tutacağı işten ak yüzle çıkmayı düşünmelidir.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:38 PM
Geçmişten ibret alın da hayra çalışın.
Çok söyleyen hakimdense, çok iş gören amire ihtiyacımız vardır.
Ben terazi değilim ki hata işlemeyeyim.
Sen ferahladığın zaman, kıskanç kimsenin kedere boğulması ne büyük intikamdır.
Suç işleyenin kulağını iyi çek; zira dünyada ceza görmek, ahiretteki cezadan daha kolaydır.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:38 PM
Ben bilmediğimi bildiğim için diğer insanlardan farklıyım.
Ben bir şey biliyorum, o da bir şey bilmediğimdir.
Fazilet ruhun güzelliğidir.
Galip asker, hiçbir zaman mağlup askerin üzerine eğildiği zamanki kadar yüksek değildir.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:39 PM
Akılsızlar hırsızların en zararlılarıdır: Zamanınızı ve neşenizi çalarlar.
Aşk imkansız birçok şeyi mümkün kılar.
Aşk ve sevinç büyük çabaların kanatlarıdır.
Ayrılık, aşk bağının yenilenmesi demektir.
Bilgi arttıkça, huzursuzluk da artar.
Kéan aRs
Sana kişisel kölem olarak sahip olmaya alışabilirdim.
(X, Y, and ZEE)
Yapacağın en son şey olsa da intiher edeceksin.
(Abbott and Costello Meet the Killer)
Başına gelebilecek en iyi şey … endüstriyel bir kazadır. (Dün Gece Hakkında)
Kéan aRs
Ben harika bir şoförüm.
–Dustin Hoffman, Tom Cruise’a (Yağmur Adam)
Kuvvet seninle olsun. (Yıldız Savaşları)
Bana gelince, ben celladımdan daha uzun yaşayacağım. (Ömer Muhtar)
Onu dinlemediniz bile. (Çağrı)
Kéan aRs
Dürüst olmam gerekirse, ilk ayın çok mutlu geçtiğini dile getirmem gerekir. Boşandığım gün altı, dört ve üç yaşlarındaki Jeanne, Julia ve Michael ile birlikte Missouri’den, memleketim olan kuzey İllinois’ye taşındığımda, kavga ve istismar ortamından uzaklaşabildiğim için çok mutlu olmuştum. Fakat ilk aydan sonra, eski arkadaşlarımı ve komşularımı özlemeye başladım. Özellikle de, paramın yetebildiği tek yer olan, kiraladığım 98 yıllık ahşap eve yerleştikten sonra. St. Louis’in dışındaki, sevimli, modern, çiftlik evine benzer evimi özlüyordum. St. Louis’deyken her konforumuz yerindeydi: Çamaşır makinem, kurutma makinem, bulaşık makinem, televizyonum, arabam. Şimdi bunların hiçbirine sahip değildim. Yeni evimizdeki ilk ayımızdan sonra, bana orta sınıf bir yaşam standardından bir anda yoksulluğun pençesine düşmüşüz gibi geldi. Eski evimizin üst katındaki yatak odalarında ısıtıcı bile yoktu, ama çocuklar
Kéan aRs
08-24-2007, 05:40 PM
İnsanlık ikliminde bir sevda nuru
Gök kubbemizde ışıldadı
Hani nice zamandır hasretti
Karanlığa mahkûm edilmiş
Aydınlık özlemiyle yanan yürek
Hıra’da doğdu güneşin zulme inat
Cebrail gül tohumunu ekti sonsuzluğa
Kardeşlik türküleri çınladı yüreklerde
Renkler gökkuşağında el ele tutuştu
Kéan aRs
Bülbüller lal olmuş
Senin sözlerini bekler
Gülşende boynu bükük çiçekler
Senin şefkatini bekler
Toprağa gömülen küçük kızlar
Senin sevgini bekler
Yeryüzünde karanlık günler
Kéan aRs
Gözlerinde cehalet kokan çağ bekler Seni,
Diri diri gömülen saf çocuk bekler Seni
Karanlık bir gecede doğacak güneşini,
Amine hatundaki nur, müjdeledi seni.
Doğu ile batı ne,bütün dünya doğruldu
Selamla karşıladı gördüklerinde Seni
Tanrıları devrildi her biri karanlığın,
Ateşinde eridi sevdiklerinde Seni
Kéan aRs
Titreyerek bedenim, tanışınca dünyayla
Müşfik bir yürek alır, ilk ağıtımda beni
Sokulurum usulca, rahmet kokan kucağa
Sevgiler hissederim, sarınca ana beni
Yıldız olur geceme, aydınlatır gözümü
Dert bulutu çökse de, güneş olur gönlüme
Kéan aRs
08-24-2007, 05:41 PM
Yunan asıllı Romalı Şair. Son sözü:
- Benim için ağlamayınız, geçici kederlerim için de.. Ben insanların dudaklarındaki mısralarımda yaşayacağım” QİNTUS ENNİUS
Milattan önce doğmuş büyük Romalı ve şair. Ölüm yatağında kendi kendisine son sözleri:
- Kafi derecede yedin, içtin; oynadın, güldün artık gitme zamanı geldi” diyordu. HORAS
Kéan aRs
Dünyanın en ünlü ressamlarından. Ölüm döşeğindeyken Kral Birinci François onu ziyarete geldi, doğrulmak istedi, beceremedi, Kral onu tuttu, krala doğru baktı ve son sözlerini söyledi:
- Haşmetli hükümdarımın kollarında ölmek benim için şereflerin en büyüğüdür. LEONARDO DA VİNCİ
(1452-1519)
İtalyan, ressam, heykeltraş, mimar. Son sözleri:
- Ruhumu Allah’a, vücudumu ve malımı aileme.. MİKELANJ
(1475-1565)
Kéan aRs
Ünlü Çin filozofu. Son sözleri:
- Beni anlayan hiç kimse yok. Beni üstad olarak kabul eden hiçbir hükümdar çıkmadı. KONFÜÇYÜS
(M.Ö. 551-479)
Ünlü Yunan filozofu. Zehir yoluyla idama mahkum edildi. Verilen zehiri, sukünetle, titremeden, soğukkanlılıkla içti ve manzaranın ağlattığı arkadaşlarına:
- Ne yapıyorsunuz dostlar, amma tuhafmışsınız ha. Ben kadınları bunun için savmıştım; sakin olunuz, metin olunuz”
der ve ekler:
- Askulepios’a bir horoz parası borcumuz var, unutma Kriton. SOKRAT
(469-399)
Kéan aRs
İtalya asıllı Fransız devlet adamı. Son sözü:
- Demek ki, bütün bu güzellikleri terketmek zamanı geldi! KARDİNAL MAZAREN
14. Lui’ye 22 sene hizmet eden büyük devlet adamı.. Son sözleri:
- Artık kraldan bahsedilmesini istemiyorum. Hiç olmazsa beni rahat ölmeye bıraksın. COLBERT
(1619-1783)
Kéan aRs
08-24-2007, 05:42 PM
İlk Osmanlı denizcisi.. Vasiyeti:
- Ölünce beni öyle bir yere gömün ki, sırtım dağlara dayansın, kucağıma denizi verin, daima donanma göreyim. KARA MÜRSEL
Büyük Türk denizcisi.. Vasiyeti:
- Ben öldüğüm zaman beni deniz sesi işitilecek bir yere defnediniz… BARBAROS HAYREDDİN
Kéan aRs
08-24-2007, 05:43 PM
Sezar’ın yeğeni… Asıl ismi Oktavyanus.. Ölüm döşeğinde son sözü bir tiyatro terimi oldu:
- Oyun bitti. AVGUSTUS
(M.Ö.-M.S. 14)
Meşhur Romalı deha.. Suikaste uğradı. Hançerle hücum edenlerin arasında kendi evlatlığı Brütüs’ü görünce kendini müdafaadan vaçgeçti, ölümü kabullendi ve ölürken, tarihe malolan şu sözü söyledi:
- Sen de mi Brütüs? SEZAR
(M.Ö. 101-44)
Kéan aRs
Kötülük edersen, kötülüğün karşılığı pişmanlıktır. Elinden gelirse, kötülüğün inadına iyilik yap.
Çok dinle fakat az konuş. Sözü akıl ile söyle ve bilgi ile süsle.
Fenalık cahillikten doğar, hastalıklar kötülükler hep aynı noksanlıktan ileri gelir. Fakat tedavi ile hastalara şifa verilebilir; terbiye ile kötüler iyi edilebilir; okumak yoluyla da bilgisizlere bilgi verilmiş olur.
Gönlünü ve dilini doğru tut!
Kéan aRs
Akıl senin için iyi ve yeminli bir dosttur. Bilgi senin için çok merhametli bir kardeştir.
Allâh’a sığın, onun emrine itaatsizlik etme!
Akıl süsü dil, dil süsü sözdür. İnsanın süsü yüz, yüzün süsü gözdür. İnsan sözünü dil dili ile söyler; sözü iyi olursa, yüzü parlar.
Allah’tan ne gelirse ona râzı ol!
Kéan aRs
Veda Hutbesi, Hicretin 10′uncu yılında, Peygamber Efendimizin, Arafat’ta 9 Zilhicce Cuma günü, 150 bin kişiye hitaben irad ettiği ve İslamiyet’in ana esaslarını özetleyen, fert, aile ve cemiyet disiplininin temel prensiplerini koyan, insan haklarının kutsiyetini ilan eden bir belgedir.
Bismillahirrahmanirrahim
“Ey insanlar!
“Sözümü iyi dinleyiniz! Bilmiyorum, belki bu seneden sonra sizinle burada bir daha buluşamayacağım.
“İnsanlar!
“Bugünleriniz nasıl mukaddes bir gün ise, bu aylarınız nasıl mukaddes bir ay ise, bu şehriniz (Mekke) nasıl mübarek bir şehir ise, canlarınız, mallarınız namuslarınız da öyle mukaddestir, her türlü tecâvüzden korunmuştur.
Kéan aRs
08-24-2007, 05:44 PM
Radyonun geleceği yok”
Lord Kevin İskoçyalı fizik alimi
“Artık yeni hiçbir şey yok. İcat edilebilecek her şey icat edildi.”
Charles H. Duell Amerikan Patent Dairesi Başkanı - 1899
“Denizaltıların savaşta ne işe yarayabileceğini anlayamadım. En fazlasından mürettebatın boğularak ölmesine sebep olabilir.”
H. G. Wells Yazar - 1901
Kéan aRs
08-24-2007, 06:13 PM
Lafı Gediğine Oturtmak Bu Olsa Gerek…
Bir ihtiyar, yaşlandığı için kendini yormamasını ve istirahat etmesini isteyenlere şu cevabı vermiş:
`Eğer bir yarışa katılmış olsaydınız, hedefinize yaklaştığınızda yavaşlar mıydınız?`
Churchill, avam kamarasında konuşurken, muhalif partiden bir kadın milletvekili, Churchill’ e kızgın kızgın söyle seslenir: - “Eğer, karınız olsaydım, kahvenizin içine zehir karıştırırdım.” Churchill, oldukça sakin kadına döner ve lafı yapıştırır: - “Hanımefendi, eğer karım siz olsaydınız, o kahveyi seve seve içerdim.”
Sokrates ve eşi bir türlü iyi geçinemezlermiş. Bir gün eşi Sokrates’e verip veriştirmiş, ağzına geleni söylemiş. Bakmış kocası hiç bir tepki göstermiyor; bir kova suyu alıp başından aşağı boşaltmış. Sokrat, gayet sakin: - “Bu kadar gök gürültüsünden sonra bir sağanak zaten bekliyordum” demiş.
Kéan aRs
Antik dönemin ünlü düşünürü Diojen’in, kendisinden bir isteği olup olmadığını soran Büyük İskender’e söylediği söz:
- Gölge etme, başka ihsan istemem! DİOJEN
Fransızların ünlü imparatoru Napolyon’un unutulmayan tarihi sözü:
- Para… para… para… NAPOLYON
Amasya’nın kuzeyinde ve Tokat’ın batısında kalan Zile’de Julius Caesar çok hızla gelişen bir savaştan sonra (M.Ö. 53) şu ünlü sözünü söylemiştir.
- Geldim, gördüm, yendim SEZAR
Kéan aRs
İstanbul’u kuşatan Fatih Sultan Mehmet, karşı kıyıdan baktığı İstanbul’a doğru şu sözü söyler:
- Ya İstanbul beni alacak.. Ya ben onu!
(veya “Ya sen beni alacaksın.. Ya da ben seni!”) FATİH SULTAN MEHMET
1950 öncesi seçimlerde dönemin İstanbul valisi Fahrettin Kerim Gökay, “Milli Şef” İsmet İnönü’ye Taksim’deki kalabalığı göstererek:
- İşte paşam, İstanbul! FAHRETTİN KERİM GÖKAY
Kéan aRs
08-24-2007, 06:14 PM
Pazarlığı asla şansa bırakmayın. Her görüşmeye düşmanların güçlü ve zayıf yanlarını bilerek girin.
Pazarlığı gizli yapın. Ancak ilkeler herkes tarafından, öğrenilebilir. Sonuca nasıl varıldığı ise bilinmemelidir.
Pazarlıklarda zaman sizin dostunuzdur. Öfkeyi yatıştırır ve daha mantıklı bir bakış açısı sağlar. O yüzden sakın acele etmeyin.
Sorunlar ve muhalefet karşısında bile ısrarlı olmalısınız.
Tüm Hunlar kör olsaydı, tek gözlü Hun hükümdar olurdu.
Kéan aRs
Akıllı bir komutan uyum sağlar, ödün vermez.
Asla hakem tayin etmeyin; bu üçüncü bir kişinin sizin kaderinizi belirlemesidir. Böyle bir seçim zayıfın yararına olur.
Baş olmayı istememelisiniz.
Başarılarınız,zaferleriniz ne kadar büyük olursa düşmanlarınız yolunuza o kadar büyük muhalefetle, acı ve cesaret kırıcı olaylarla çıkacaklardır. Bunları bekleyin. Ama tutsağı olmayın.
Kéan aRs
Arkadaşlık, kanatsız Sevgi’dir.-Lord Byron-
Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.-Cervantes-
En iyi arkadaşlarımız hayvanlardır; ne soru sorarlar, ne de kusur kabahat bulurlar.-George Eliot-
Gerçek bir arkadaş, iki gövdede yaşayan bir ruhtur.-Aristo-
Kéan aRs
08-24-2007, 06:16 PM
Ana-babalarımız tesadüfle, arkadaşlarımız seçimle kazanılır.- Delille -
Arkadaş edinmenin tek yolu, arkadaş olmaktır.-Emerson-
Arkadaş uğrunda ölmek kolay, fakat uğrunda ölünecek arkadaşı bulmak zordur.-Cervantes-
Arkadaş, insanın kendisine verdiği hediyedir.-Stevenson-
Arkadaşınızın evinize sık sık gidin, çünkü kullanılmayan yolu çalılar bürür.-Emerson-
Kéan aRs
Aşk, bir ideale ulaşabilmek için ruhun kanatlanmasıdır.-MOUPASSANT-
Gerçek aşkta ne vefa vardır, ne de cefa.-MEVLANA-
Gerçek aşk daima kişisel yarar duygusundan vazgeçme temeli üzerindeyükselir.-TOLSTOY-
Aşk, kendisini doğuran nesnenin iyi mi, kötü mü olduğunu biz katiyen farketmeksizin bizde uyandırılabilen bir tutkudur.-DESCARTES-
Aşk, insan türünü sürdürmek için bireye kurulmuş bir tuzaktan başka bir şey değildir.-SCHOPENHAUER-
Kéan aRs
Hayat herkes için acı, çünkü benim boş yere dilediklerime sahip olmuş nice insanlar gördüm, onlar da mes’ut değil. BALZAC
İnsanlar akılsızlıkları yüzünden “alınlarında yazılı olandan” daha çok acı çekerler. EFLATUN
Öğrendikten, sevdikten sonra daha çok acı çekeceksiniz. VİCTOR HUGO
Bütün acılar azalır, yeter ki ekmeğin olsun. CERVANTES
Kéan aRs
08-24-2007, 06:17 PM
Cennet anaların ayakları altındadır. HZ.MUHAMMED
Kadının en büyük vazifesi analıktır. ATATÜRK
Bir anne yüreği, dibinde daima af bulunan bir uçurumdur. BALZAC
Kéan aRs
Bir baba yüz evlada bakar da, yüz evlat bir babaya bakamaz. GABRİELE D’ANNUNZİO
İnsan, babasına borçlu olduğu saygıyı, ancak baba olduğu zaman duyar. GOETHE
Evlatlarını sevmeyen babalar olabilir; ama, torununu çıldırasıya sevmeyen dede olamaz. VİCTOR HUGO
Kéan aRs
Selam, konuşmaktan önce gelir.
Siz kendiniz namuslu olun ki, kadınlarınız da namuslu olsunlar.
Siz ne haldeyseniz,başınıza o halde insanlar getirilir.
Sizden bir kimse çirkin bir iş görürse onu eli ile değiştirsin; eğer buna gücü yetmezse dili ile tağyir etsin; bunada gücü yetmezse kalben nefret etsin. Bu imanın en zayıf derecesidir.
Kéan aRs
Kişi arkadaşının dini üzerinedir. Sizden her biriniz, kiminle arkadaşlık yaptığına baksın.
Kişi dostunun yolundadır.O halde sizden her biriniz dost edineceği kimseye iyi dikkat etsin.
Kişi yalan söylediği zaman o yalandan gelen kokudan, melek ondan bir mil uzaklaşır.
Kuvvetli insan, kendi kendini yenen insandır.
Kéan aRs
İki nimet vardır ki,insanların çoğu o nîmetlerin kadrini bilmiyorlar da aldanıyorlar. Bunlar sağlık ve boş vakittir
İlim öğrenmek her Müslüman için farzdır. İlim öğrenen kişiye, denizdeki balıklara kadar her şey istiğfar eder.
İlmin kaldırılıp bilgisizliğin geçerli sayılması şarap (ve alkollü içkilerin ) içilmesi, zinanın açıktan yapılması kıyamet alametlerindendir.
İlminden faydalanılan bir alim, bin Abid’den daha hayırlıdır.
Kéan aRs
Gizli ve âşikâr her işinde,Allah’dan korkmayı tavsiye ederim..
Güçlü kimse insanları güreşte yenen değil, belki hiddet anında kendini zapteden, iradesine sahip olan adamdır.
Günahlara tevbe eden günah işlemeyen gibidir. Günahlara tevbe ve istiğfar edip, o günaha devam eden,Rabbi ile istihza (alay) eden gibidir.
Haset, ateş nasıl odunu yer yutarsa iyilikleri yer yutar, mahveder.
Kéan aRs
08-24-2007, 06:18 PM
Büyüklerle oturunuz, alimlere sorunuz. Hikmet ehli ile düşüp kalkınız.
Cahiller cesur olurlar.
Cenabı Hakkın rızası aranan bir ilmi sırf dünya metaına nail olmak için öğrenen bir kimse, kıyamet gününde cennet’in kokusunu bile duymaz.
Cennet, onun ayakları altındadır.
Kéan aRs
08-24-2007, 06:18 PM
Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz.
Biat etmeyerek ölen kimse cahiliyet zamanında ölmüş gibi olur. Müslimin diğer bir rivayetinde; Cemaatten ayrılarak ölen kimse cahiliyet zamanında ölmüş gibi olur.
Binekli yürüyene, yürüyen durana, az olanlar çok olanlara, küçük büyüğe selâm verir.
Kéan aRs
08-24-2007, 06:19 PM
Allah’ı (CC) zikir, kalplerin şifasıdır.
Allahu Teâlâ zâlimi imhâl eder (bir müddet cezasını tehir eder),taki gazabına uğrayınca onu kimse kurtaramaz.
Allahu Teale (c.c) buyurdu ki: Bir kimse benim velilerimden birine düşmanlık ederse, ona karşı harp ilan ederim. Hiçbir kulum, kendisine farz ettiğim şeylerden bence daha sevimli bir şeyle bana yakınlık kazanmamıştır. Nafile ibadetlerle durmadan bana takarrüb eder, nihayet onu severim ve onu sevince de işitir kulağı, görür gözü, tutar eli ve yürür ayağı olur, benden bir şey isterse elbette veririm, bana sığınırsa muhakkak korurum.
Kéan aRs
Âdem oğlunun bir dere altını olsa ikincisini ister. Onun ağzını topraktan başka bir şey doldurmaz. Allah (c.c) tövbe edenin tövbesini kabul eder.
Ahirete nazaran dünyanın değeri, ancak sizden birinizin parmağını denize daldırmasına benzer. Parmağı ile denizden aldığı suyu göz önüne getirsin.
Akıllı kimse, kendisini sorguya çeken ve ölümden sonrası için çalışandır. Aciz kimse, nefsini hevasına tabi kılar ve Allah (c.c)’tan, olmayacak şeyler bekler.
Allah (c.c)’a yemin ederimki, Allah (c.c)’ın bir kimseye senin sayende hidayet vermesi, senin için kırmızı develere malik olmaktan hayırlıdır.
Kéan aRs
Mübarek aylara selam olsun.. Selam olsun ey Regaip..
Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri, orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbi’ne kavuştuğu zamanki sevincidir. Oruçlunun ağzından çıkan koku, Allah indinde misk kokusundan daha hoştur.
Oruçlu olan kimse, bir kimsenin aleyhinde bulunmadıkça veyahut eza ve cefa yapmadıkça, ta orucunu bozuncaya kadar ibadetdedir.
Kéan aRs
Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rabbimiz’e. Hayırlı kandiller..
Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler baş ucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, kandilin mübarek olsun.
Günler bize dostların güzelliği ile, ******* onların duaları ile mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamız sizlerin sevgisi. Kandiliniz mübarek olsun..
Kéan aRs
08-24-2007, 06:20 PM
Bu gece peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa S.A.V ‘in dünyaya şereflendirdiği gecedir. O peygamber ki insanların sapıklıkta sınır tanımadığı, cehalette en üst seviyelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu bir zamanda dünyaya şeref vermiş ve dünyaya ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur.. Dularımız bu gece eksik olmasın, kalplerimiz imanla dolsun, kandiliniz mübarek olsun..
Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun..
Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla’ya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç. Çünkü bugün Miraç kandili, kandilin mübarek olsun.
Kéan aRs
Bu gece beraat gecesi. Dua edelim.. Yürekler bir atsın bu gece, günahlarımız affolsun. İyi kandiller.
Bu gece beraat kandili.. Günahtan kurtuluş gecesi.. Haydi dua edelim.. Temizlensin günah defterleri.. İyi kandiller..
Bu gece Cenab-ı Hak?ın, kendisine yönelip af dileyen müminleri bağışlayarak kurtuluş beratı verdiği bir gecedir. Hepimiz için hayırlı olsun!
Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla’ya sunacağı ve O’nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Regaip kandiliniz hayırlı olsun!
Kéan aRs
Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı, anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.
Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..
Beraat kandilin mübarek olsun. Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin.
Kéan aRs
“Allah Teâla Hazretleri Şaban ayının yarısında dünya semasına nüzul eder ve Kelb kabilesinin koyunlarının tüyünün adedinden daha çok sayıda günahı, o kadar çok sayıda insanı af ve mağfiret eder.” HADİS
Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri dönmez kabul olunur: Recep’in gecesi, Şaban’ın yarısında bulunan gece, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban bayramı *******i.” HADİS
Affımıza vesile olması dileklerimle miraç kandilinizi tebrik ederim.
Allah’ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Kandiliniz mübarek olsun.
Kéan aRs
Yeni yılın size ve tüm sevdiklerinize sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar…
Sevgi bestesinin tınılarını yüreğinizde hissedeceğiniz, ümitlerinizin dostluklarla pekişeceği, gülücüklerinizin hiç bitmeyeceği, sevgi, huzur ve barış dolu bir yıl dileğiyle…
Baharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi yeni yılda da tüm güzellikler sizinle olsun? Mutlu ve sağlıklı yıllar
Kéan aRs
08-24-2007, 06:21 PM
2007 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2008 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel yıl lar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yıl ın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar?
Bembeyaz yağan kar, ne yaşanmışsa yaşansın örter geçmişin hatalarını… Yeni bir gelecek sunar bize ve yeni bir başlangıç… Yeni yılın tüm insanlığa ve ülkemize barış, mutluluk getirmesi dileğiyle yeni yılınızı kutlarım. Her şey gönlünüzce olsun!
Kéan aRs
Yeni yılın tüm insanlığa ve ülkemize barış, mutluluk getirmesi dileğiyle tüm dostların yeni yılı kutlu olsun.
Sevgi bestesinin tınılarını yüreğinizde hissedeceğiniz, ümitlerinizin dostluklarla pekişeceği, gülücüklerinizin hiç bitmeyeceği, barış dolu bir yıl dileğiyle…
Bembeyaz yağan kar, ne yaşanmışsa yaşansın örter geçmişin hatalarını… Yeni bir gelecek sunar bize ve yeni bir başlangıç… Yeni yıl ınız kutlu olsun…
Şeker gibi tatlı, masal gibi güzel bir yıl diliyorum..
Kéan aRs
Yoklugunda varlıgını özlemem gerekırken varlıgında yokluguna hasret bıraktın…
Birini görmek icin deli oluyorsan sesini duyduğunda bile titriyorsa onun hayatını kendi hayatın yapıyorsan onunla doğup onunla batıyorsan bu sevgi değilde nedir
Sevgilerin en güzeli seni sevmek, Özlemlerin en güzeli seni özlemek, Ve hayatın tadı sabah kalktığımda, Senin varolduğunu bilmek…
Kéan aRs
Acımak sevgi değildir,üstünlüğün kabulüdür. Hoşgörü sevgi değildir, istemediğine katlanmaktır. Bağımlılık sevgi değildir, gereksinimin karşılanmasıdır. Sevgi değer vermesini bilmektir. Sevgi yaşama hakkını kabul etmektir. Sevgi varolmaktan kıvanç duymaktır. Sevgi eşitliğin duyumsanmasıdır…
Bir mültecının vatanı. Bir tutsagın özgürlüğü gibi sende hep hasreti yaşıyor olsamda razıyım !!! Yeterkı sen benı sürgün etme Yüreğinden …
Kafanı boşalt ki yeniden doldurabilesin, su nasıl bulunduğu bardağın şeklini alırsa sevgi de senin kalbinin şeklini alır.
Kéan aRs
08-24-2007, 06:22 PM
Her Yeni Yýl, yeni tazelenen umutlarýn, çoðalan sevgilerin habercisidir. 2008 yýlý da böyle olsun ama hep güzel olsun.. Nice Yýllara..
Kardeþliðin doðduðu, sevgilerin birleþtiði, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice yýllara!
Sevgi bestesinin týnýlarýný tüm insanlarýn yüreðinde hissedeceði, hüzünlerinizin dostluklarla silineceði, ümitlerinizin hiç bitmeyeceði, saðlýk, mutluluk ve baþarý dolu bir yýlý sevdiklerinizle birlikte geçirmeniz dileðiyle. 2007 yýlý size saðlýk, mutluluk, baþarý ve bol kazanç getirsin! Neþe dolu bir yýl geçirin!
Kéan aRs
Ruhu Ask Ve Muhabbet Muhruyle Damgali, Kalbi Kutsi Dava Ile Sevdali, Sinesi Heyecan, Cosku Tufani Ve Sukur Notalari Ile Orulmus Guzel Insan, Kandilin Mubarek Olsun.
Size Karanfilin Sadakatini, Sumbulun Bagliligini, Meneksenin Tevazusunu, Lalenin Gururunu, Leylegin Saadetini Versek Bizede Dua Edermisiniz. Kandiliniz Mubarek Olsun.
Gul Bahcesine Girenler Gul Olmasalar Da Gul Kokarlar. Kainatin En Guzel Gulunun Kokusunun Uzerinizde Olmasi Temennisiyle.
Kardesligin Daimi Oldugu, Sevgilerin Birlestigi, Dostluklarin Bitmedigi Yinede Mutlu, Umutlu Sevgi Dolu, Rahmetlerin Yagmur Gibi Yagdigi Nice Kandillere.
Kéan aRs
Yakinlik Ne Mekanda Ne Zamandadir. Sadece Eller Yukari Kalktiginda Aklina Gelenler Yakin Olduklarindir. Kandiliniz Mubarek Olsun.
Her Tomurcuk Yeni Bir Gulun, Her Gul Yeni Bir Baharin, Her Kandil Yeni Rahmetlerin Habercisidir. Rahmet Ve Magrifet Dolu Kandil Gecirmenizi Dileriz.
Yagmurun Topraga Hayat Verdigi Gibi Dualarinda Hayat Bulacagi Bu Gecede Dua Bahcesinde Yeseren Fidan Olmak Dilegiyle Kandiliniz Mubarek Olsun.
Kéan aRs
08-24-2007, 06:23 PM
Bir Damla Umut Serpilsin Yuregine Bir Tatli Mutluluk Dolsun Gozlerine Bin Bir Hayallerin Gercekleri Bulsun Dualarin Kabul Osun.
Bir Kandil Gulu Savur Sevdiklerine, Size Onlardan Gulucukler Getirsin Oyle Icten Oyle Samimi Ol Ki Goz Yaslarini Bile Tebessume Cevirsin. Kandilin Mubarek Olsun…
Mubarek Kandilin Turk Ve Islam Alemine Hayirlar Getirmesini Dilerim…
Kéan aRs
Atalararimiz zamaninda Orta Asya’dan çikip da ters yöne gitselerdi, simdi Japon olurduk…
Ask bir pencere gibidir. fazla açarsan havani alirsin…
Kaynanami kaybettim görenlerin görmezlikten gelmeleri rica olur…
Ask sözle baslar, dudak ile beslenir, dokuz ay sonra baba diye seslenir…
Offff… Çok sikildim bu hayatin ikinci kanali yok mu?
Kéan aRs
Haritaya bakıyorum izin yok,
Kitaplara bakıyorum yüzün yok,
Sözlüklere bakıyorum ismin yok,
Birde dönüp kendime bakıyorum,
Senin benden başka adresin yok.
Yanlızlıksa eğer seni korkutan korkma! ben yanındayım,
Yok eğer yanlız kalmaksa istediğin kork!
Çünkü seni bensiz bırakmıyacağım.
Kéan aRs
08-24-2007, 06:24 PM
Ufukta bir gemi görsem seni taşıyan,
Mavi denize dalardım geriye bakmadan,
Uçsuz bucaksız mavilikte arardım beni,
Ta ki beni sende bulana kadar.
Başını göğsüme yasladığımda tek bir düşmanım vardır; Geçip giden zaman.
Seni düşünür ,seni özlerim,
Sevgilerin özlemlerin derinliğinde ,
Ne olur kır şeytanın bacağını birkez beni hatırla,
Bir sonbahar serinliğinde.
Kéan aRs
İki damla gözyaşı düştü gülüme, sonra kurudu tuzu kaldı geriye,
Denizleri aşıp aşkıma yol aldı bir umutla yeşerip tekrar açacak diye.
Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret,
Ve sevgiline hasret kaldığın kadar yakınsın.
Unutma yağmurun yağdığı kadar ıslaksın,
Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak..
Yeşile inat ağaç hala yeşermekte,
Geceye inat gün hala ağarmakta,
Ben ise sana inat seni hala sevmekteyim
İnat bu ya seni hep seveceğim..
Kéan aRs
Ağlasam çizgi çizgi,
Gözyaşlarım sana değilmiş gibi, beklesem,
Zamansız, dünsüz, yarınsız gelmeyişini, Silinmiyor hüzünlerim,
Seni seviyorum…
Hafif hafif çiseleyen yağmurda kalırsan;
Saçlarını okşayan her tanede
BENİ HATIRLA !
Bu gece seni düşüneceğim; Ne kadar uzakta olursan ol,
Sevgimi avuçlarıma alıp yıldızlara üfleteceğim ,
Gecenin rengine kucağındır diyerek düşlere dalacağım..
Kéan aRs
İnsan ya hayrandır sana ya düşman, ya hiç yokmuşsın gibi unutulursun
Ya bir dakika bile çıkmazsın akıldan.
Bilirmisin ******* ne kadar uzun gelir bekleyenlere
Hele o beklenenler vazgeçilmezlerdense..
Doğan güneşi bana doğsa, her mutluluk beni bulsa,
Bütün dünya benim olsa sensiz hayat yaşanmıyor
Kéan aRs
“Afrika’da her sabah bir ceylan uyanır.
En hızlı koşan aslandan daha hızlı koşması gerektiğini,
Yoksa öleceğini bilir.
Afrika’da her sabah bir aslan uyanır.
Kéan aRs
Hayatın güçlüklerine katlanabilecek kadar İNANÇ,* Geleceğin daha iyi olacağına inanacak kadar ÜMİT,
Doğru bildiklerin için mücadele edebilecek kadar CESARET,
Topluma, ailene, İslam’a faydalı olabilecek kadar SAĞLIK,
İhtiyaçlarına yetebilecek, zekâtını verebilecek kadar PARA,
Kéan aRs
08-24-2007, 06:25 PM
“ALLAH’ IM !!!
Üstü olmayanlar üst ver ve dışarıda yaşayanlara ev ver,
Herkese dondurma ver, oyuncakları olsun,…”
ALLAH’ IM !!!
Üstü olmayanlara üst ver ve dışarıda yaşayanlara ev ver,
Herkese dondurma ver, oyuncakları olsun,
Telefonları olsun, oyuncak ve gerçek telefon.
Kéan aRs
Evlilikte başarı yalnız aranan kişiyi bulmakta değil,aranan kişi olmaya da bağlıdır(FOSTER WOOD)
Ey yaşam senin bunca değerli oluşun ölüm sayesindedir(SENECA)
Gençken bilgi ağacını dikelim ki, yaşlandığımız zaman gölgesinde barınacak bir yerimiz olsun. (chesterfield)
Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız, vardığınız yerin önemi yoktur. (peter f.drucker)
Güller, laleler, bütün çiçekler solar. Çelik ve demir kırılır ama sağlam dostluk ne solar ne de kırılır. (NIETZSCHE)
Güzel yüz aynaya aşıktır(MEVLANA)
Kéan aRs
Akıllı adam aklını kullanır. Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır. (Bernard Shaw)
Akıllı konuşur, çünkü onun söylemek istedikleri var; aptal konuşur, zira kendinin bir şeyler söylemek mecburiyetinde olduğunu sanır. (Plato)
Bilgi bir ışık gibidir. Onu kullanırsanız daha parlak olur, kullanmazsanız söner. (Alexander Everett)
Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamı ise kibirlendirir.(BRIGITTE)
Kéan aRs
Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar,
Ne de şeytan bir günahı,
Seni beklediğim kadar.
Kéan aRs
Yaşamın son dörtte birindeyim.Hayat bir başka görünüyor bana.Aşklar daha tatlı,******* daha parlak geliyor.Yarınlar daha anlamlı,Gökyüzü daha masmavi,Ağlatacak acılar yok bende.Yaşamın son dörtte birinde.Geleceğe dair hayallerim yok..Aşık olmak iseYaşamın ilk dörtte birinde idi..Sevmek ise, nefes almak.Bir gülüşte can bulmak.Mümkün mü? Acaba!Son dörtte birinde ,Görebilmek, sevdalı bakışları.Yaşamak aşkı yeniden Oysa ben.Zamansız
Kéan aRs
08-24-2007, 06:26 PM
Bir karaltı, bir sızı
bir de buğu gibiydi örtüsü,
izini sürerken buldu çocuklar,
Yanaklarından süzülen hüznü sildiler ilk yokluğunda.
Terleyen bir esinti ile dokunduğunda onlara sabah,
Bildiler ki çocukluk,
terk etmeyecekti onları bir daha
Bu dokunuşla
Kéan aRs
Ben büyümek istemiyorum, baba
İstemiyorum baş olmak, başkan olmak…
Yaşım alıp gitmesin başını.
Kötüyü, çirkini, savaşı tanımak
Bilmek istemiyorum düzenbazı, hileyi, entrikayı
Dahası kara parayı, ak parayı,
Bilmek istemiyorum kaynayan kazanları,
Kendini adam sananları, hırsızı, alçağı, düzerbazı
İkiyüzlüleri, dönekleri, haydutları, kalleşleri ve de şaklabanları
Kéan aRs
Islak solukların vuslat muştusu,
Eser burcu burcu öp beni anne.
İffet deryasından nergis kokusu,
Şükür sağnak sağnak öp beni anne.
Annelik hakkıyla kul mihengiyle,
Belki de bir mücrim bahtı karayım.
Kéan aRs
08-24-2007, 06:27 PM
Kartal, kuş türleri içinde en uzun yaşayanıdır. 70 yıla kadar yaşayan kartallar vardır. Ancak bu yaşa ulaşmak için, 40 yaşlarındayken çok ciddi ve zor bir kararı vermek zorundadır. Kartalın yaşı 40′a dayandığında pençeleri sertleşir, esnekliğini yitirir ve bu nedenle de beslenmesini sağladığı avlarını kavrayıp tutamaz duruma gelir. Gagası uzunlaşır ve göğsüne doğru kıvrılır. Kanatları yaşlanır ve ağırlaşır. Tüyleri kartlaşır ve kalınlaşır. Artık kartalın uçması iyice zorlaşmıştır. Dolayısıyla kartalın burada iki seçimden birisini yapması gerekir. Ya ölümü seçecektir ya da yeniden doğuşun acılı ve zorlu sürecini
Kéan aRs
Aşk karşındakini bulunmaz Hint kumaşı sanmanla hıyarın teki olduğunu anlaman arasında geçen zamandır…..
Meleklerin saçları salkım salkım, havada dondurmadan kaleler ve her yerde kuş tüyü vadiler. Bulutlara öyle baktım. Ama şimdi yalnızca güneşin önünü kesiyorlar, yağmur ve karla kaplıyorlar her yeri. Çok şey var yapabileceğim, bulutlar çıkmasalar yoluma…
Aşk gözlerde başlar, dudaklara iner, kalbi fetheder, tekrar gözlere çıkar, yaş olup iner.
Aşk bir güle benzer; çiçek kısmında aşkın sonsuzluğunu yaşarsın, diken kısmında ise sonsuz acıları tadarsın…
Yarınlardan ümit etme! Bugünlerde yarınların ümitleri değil miydi.
Kéan aRs
9. yüzyılın büyük İngiliz ressamlarından William Holman Hunt’ın, bir bahçeyi tasvir eden bir tablosu Londra Kraliyet Akademisi’nde sergileniyordu.
Hunt’ın; “Kainat ışığı”adını verdiği bu tabloda geceleyin elinde bir fenerle bahçede duran filozof kılıklı bir adam görülüyordu. Adam, serbest kalan eliyle bir kapıyı vuruyor ve içeriden bir cevap bekler gibi görünüyordu. Tabloyu tetkik eden bir sanat eleştirmeni Hunt’a dönerek :
Kéan aRs
Savasýn en kanlý günlerinden biri.. Asker, en iyi arkadaþýnýn az ileride kanlar içinde yere düþtüðünü gördü. Ýnsanin baþýný bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacaðý ateþ yaðmuru altýndaydýlar. Asker teðmene koþtu ve:
- “Teðmenim, fýrlayýp arkadaþýmý alýp gelebilir miyim?..” Delirdin mi ? der gibi baktý teðmen…
- “Gitmeye deðer mi?. Arkadasýn delik deþik olmuþ… Büyük olasýlýkla ölmüþtür bile.. Kendi hayatini da tehlikeye atma sakin..”
Asker ýsrar etti ve teðmen;
- “Peki Git o zaman..
Kéan aRs
08-24-2007, 06:28 PM
BEKLE EY DOSTUM, BEKLE! SEN GELİNCE BEN DE GELECEĞİM!..”
Kaybedecek hiçbir şeyimiz yoktu. Yüreklerimiz birbirine kenetli, kelepçeli ve hatta birbirinde kaybolmuşçasına içiçe girmişti. O’nun ağlayışı benim yüreğimi sızlatırdı. O gülünce deliler gibi sevinirdi yüreğim. Benim korkularım O’nu düşündürür ve O’nu sevindirirdi benim mutluluklarım. Sevdanın resmini beraber çizmiştik penceremize, beraber ışık tutmuştuk gül kokan hayallerimize. Dostlar ayrı düşünemezdi bizi birbirimizden. Ha can, ha canan; ikisi de birdi zaten. Zamanın haince aramıza girişi bile güç yetiremedi bizi sevdamızdan vazgeçirmeye. Ne o ümitsizlik kattı yüreğine ne ben. Ne o vazgeçti tatlı
Kéan aRs
Dostum, güneşe bak toprağa bak, suya bak buluta bak, fakat arkana bakma. Kimin geldiği önemli değil, kimin gelmediği de…. Unutma, yolcu değişir, yol değişir ama menzil değişmez.Yolcuya bakıp yolu tanıma. Yola bak, yolcuyu tanı, yolcu hakkındaki kıymet hükmünü ona göre ver. Vahim olan yolun yolcusuz olması değil, asıl vahim olan yolcunun yolsuz olmasıdır; yolsuz, hedefsiz, amaçsız, şaşkın, hercai….“En doğru yol, en dikensiz yoldur” diyenler seni aldatıyorlar. Onlar karanlık evlerinde kaybettiklerini sokak lambasının altında arayan şaşkınlardır. Aldırma. Ayağına batan dikenler aradığın gülün habercisidir. Dikenine katlanmaktan söz edenler aşıkmış gibi davrananlardır, gerçekten aşık olanlarsa dikenini de severler. Dostum, yollar yürümek içindir.
Kéan aRs
Hicretin 8. Senesinde onbin kişilik İslam Ordusu ile yüz bin kişilik düşman ordusu Şam yalınındaki Mûte’de karşılaştılar. Abdullah bin Revaha yaralıydı ve bir et parçası yemekle meşguldü. Arkadaşı Cafer’in şahadet haberini alınca tekrar atına bindi ve çarpışmaya daldı. O sırada içinden gelen bir ses ona dedi ki: “Dünyayı sen mi düzelteceksin? Bak biraz sonra öleceksin. Halbuki Medine’de seni ömür boyu rahat yaşatacak hurmalıkların var. Ailen var. Kölelerin var… Dön geri!”Artık hedefin etrafı kirlenmiş, çalı çırpı ile kaplanmıştı… Açmak gerekirdi hedefin etrafını… Hedefi öyle yapayanlız görmeliydi. Ona ulaşmak
Kéan aRs
Paris Güzel Sanatlar Akademisi’ni süsleyen harika bir heykel vardır. Onu yapan
sanatkarın atölyesi eski bir pansiyonun tavan arsı imiş. Paris’te, şiddetli bir kış
gününde, buz gibi soğuk odasında sabahtan akşama kadar çalışarak eserini bitirmiş. Tam
yatmış uyumak üzereyken, gecenin ayazında kilin içinde kalan hava kabarcıkları buz
haline gelirde heykeli bozar diye yatağından fırlamış, sırtına büründüğü biricik
Kéan aRs
Siz hiç hayatınızda otobüs terminalinde bekleyen bir insanın oturmak için çarşıdan gidip koltuk aldığını gördünüz mü? Otobüsünü beklediği o üç beş dakika zarfında rahat
edeceğim, ‘güzel giyinip, güzel yiyip, güzel vakit geçireceğim’ diye çırpındığına şahit oldunuz mu?
Sadece kulağı seste gözü saatte olarak otobüsün gelmesini bekler.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.