![]() |
Yarım
Bir yarım sende kaldı o ne ılık bir bahardı daha fazla bekletmeden, seni bana sormadan aldı Gezdim bilinçsiz derviş gibi gördüm en acı hikayeleri senin bana en güzel hediyen, hep içinde sakladığın çocuğun gibi Ben garip bir insanım hayallerim bile kendi tanımım sen gittikten sonra, beni bana bırakan bir yavru ceylanım Gel gitme desem özledim kavuşalım desem gelmek istersin hiç kuşkusuz, ama dönülmez bir uykudasın kusursuz Bir yarım sende kaldı o ne kahrolası bir bahardı tüm hayallerim hasretlerim, seninle birlikte kara toprağa kaldı... 24/09/04(canım anneme) Papatya Mergüz |
Yaşlanmaz Sevdalar
Yaşlanmaz sevdalar, peşinden koşarken yorulmaz nasır tutan ayakların, Gölgesinde buğulu düş, yakasında yoksul çocuk, Yeleğinde yama olandan yana eksiklikleri acıtmaz canını, Eksilmez bakışlar, görünen; gördüğündür, Eteklerine sarılmış şehir tozları sürüklerken, yaşın başını alır her bir karesinde şehir manzaralarının, Denizi gören aşkı gördüğünü sanır, Bir lokma can için katil olunur yokluğuna teveccühünden yana, Dokunurken; yanaklarından süzülen damlaların sayılır, yaşın çıkar ortaya, Bir de yaşlanan sevdan, İliklerinden süzülen, Sen, sevda olursun yokluk hatırlatır, İlla da hatırlanır, beş kuruş simit bir yudum şaraptır İçine çektiğin, Nefesine gelen tiner kokusu Taksim sokaklarında, ferahlatır bile Sevdan için’de, Kirli sandaletlerin, parmak ucunu üşüten çoraplarının ağırlığını taşıyamaz, yerçekimi nafile, sevdan yüreğinde sen kayıplarında, Bak yaşlandı gözlerin yaşlanmaz dediğin sevdan da, Kuru bir yol kaldı yağmurlara hasret, yokluğuna gebe yakarışların, Yine ağlıyor musun düşlerinde, sil seni, kuru kalsın gözlerin… 16/01/2008 10:00 Papatya Mergüz |
Yine, Sendeyim!
Zamansız beklemelerde, tutkusuz hasretlerde, yüreği dizginlerdeyim, Yine; çekip gitmelerdeyim, suyunu kaybetmekte, hayalleri yitirmekte, türküleri işlemekte, Yalnızlığı; gölgen gibi terk etmedeyim, Yine; sendeyim, Yine; başın alıp, gitmelerdeyim.. 17/01/2008 12:00 Papatya Mergüz |
Yoksul Bir Tutku
Karardı ruhum *******ime, aydınlıklarım; sana ulaşılmaz yollar bıraktı, içimde sönmüş adeta kırıntıları yaşam mücadelesinin, paramparça yürekler, her bir dokunuş yeni bi canı acıtır, farkındalıklar unutulmak istenmez ama daima yitip giderler, muamma yaklaşımlar tedirgin bencillikler yanyanalar habersiz birbirinden adeta, yoksul bir tutku bu; sensizlikten şikayetçi geçmişine özenen... 21/09/2005 21:30 Papatya Mergüz |
Zamansız Telaşlarım
Zamansız telaşlarındayım yaşamın, Her şey gibi her yaşanan gibi Bu da; zamansız, Zamansız sevdam, zamansız özlemim, Yeri değişmez adımlarının, Gittiğin yollara kokunu serpmiş yalnızlığın, Dönüşlerinde farklı anlam, gidişlerinde aynı haz, istenmeyenden yana zamansız gitmelerin, Ne, zaman Ne, öfke Geri getirmiyor bekleneni, hep bu ‘zamansız telaşlarım’ Eskitiyor içimdeki ‘ben’i… 17/01/2008 11:11 Papatya Mergüz |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:15 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.