![]() |
Ölmek Kolay
Ölmek kolay Önemli olan doğmak Yaşamak acısıyla tatlısıyla şu hayatı Bir şeyler bırakıp yarınlara Sonra yok olmak En güzeli bu değil mi Baharda kuşlarla çığlık atmak Çiçeklerle konuşmak Atlarla yarışmak Kısaca var olmak Sevmek en tazesini her şeyin Aşık olmak her güzele Çıldırmak sevdadan Deniz kıyısında yürümek Islanmak yağmurda ama el ele Düşünmeden sonu Bir yuva kurmak Ne güzel şey Allah’ım Baba olmak Ya da bir çocuk doğurmak Can vermek bir başkasına Nefes vermek yaşasın diye Yürütmek, koşturmak, okutmak Büyütüp evlendirmek O da başka çocuklara hayat versin diye Sonra görevini tamamlamış bir insan edasıyla Günahlarını ve sevaplarını yanına almak Mutluluğunu, acılarını Koltuğunun altına tepiştirip Dünyayı yeni çocuklara bırakmak Yaşadım diyebilmek her yönüyle Hem acıyı, hem saadeti Ve kimseye acı çektirmeden Kendi acınla Ve sessizce ölerek ödemek diyeti Turgut Uzdu |
Ölsem
Bütün sesler kesilse Sokaklar boşalsa her akşam yine Ben ve gölgem kalsak. Kaldırımlarda ayak seslerini arasam Rüzgârın hatıra bıraktığı saçının bir telini bulsam Hasret kaldığım kokun Nefesim olsa Atsam omuzlarıma yüklenmiş sensizlik korkusunu Dinlense yokluğunu taşımaktan yorgun gönlüm Bir köşede bir mezar bulup Kimseye haber vermeden uzansam… Melekler gelse, sorsa halimi Desem ben sevmekten suçluyum Ayrılığa kelepçeliyim Hep hasrete mahkûm. Hüznüm yüreğimden taşıyor desem Öylesine ıslak ki gözyaşlarım Ateşler yanmaz oldu yüreğimde Közler kurudu Oysa bilseniz Bilseniz bu yürekte ne ateşler dururdu. Ben geceyim artık Her yanım karanlık Hücrelerimde yüreksizlik Ciğerimde tadılmamış bir koku var Sarmış bedenimi Onsuz yaşamaktansa Alın beni desem, Atın alevlerin ortasına Yaksın beni cehennemin bütün ateşleri Kavursun Belki, Belki içimdeki acıyı unuturum Belki rüyalarımda o olmadan uyurum. İç çekişlerim iki taş arası uzaklıkta Kimse duymasın desem Eziyet etmeden kimselere Sessizce uzatıp elimi yardım istesem meleklerden Dünyadaki bütün hasretleri, ayrılıkları alıp Üzerime örtün desem Sonra da adı sensiz yaşamak gibi Sensiz ölsem. Turgut Uzdu |
Ölüm
Yaz da gelir, kışlar da geçer derler Hatıralarınla kalırsın gülüm Onlar gelir, bunlar seni isterler Alacak bir kişi bilirim: Ölüm! Ömürdür bu alan, satan da olur Arayan aradığın elbet bulur Sonucun başına ilk adı konur Doğacak bir kişi bilirim: Ölüm! İster misin bilmem, meçhul düşüncen Sen mi, başkası mı bilinmez geçen, Gelen benim, gitmeyeceğim dersen Kalacak bir kişi bilirim: Ölüm! Dünyada son sualin sorar ecel Sonrası mecbur, sen saadede gel Adaba isyanın olmasın engel Aşacak bir kişi bilirim: Ölüm! Turgut Uzdu |
Ölüm Gelince
Doğunca güneş ilk kez gözlerine Bir gün elbet batışı olacaktır, Kış soğukları çöküp ellerine Gözlerde hep karanlık kalacaktır. Gün günleri, yıl yılları kovalar İnsan, hep bir şeylere çabalar, Geçiciler bedeni oyalar, Ardında bir şehâdet kalacaktır. Vakit gelir, değersizdir değerli, İnilmez bir gemi, tahta eğerli, Hasretini çeker ilk günden beri, Vuslatı ayrılıksız kalacaktır. Ardından sıralanır birer birer, Dağlar, taşlar sebep olur, büyürler, Doğabilenler gün gelir ölürler, Sadece hatıralar kalacaktır. Çırpınır ilk nefes son nefes için, Kalp son defa atar, son heves için, Kevser durağında bir tek es için, Gözlerde bir kapanış kalacaktır. Turgut Uzdu |
Önce
Ben var mıydım? Ben yaşamış mıydım? Bırak yaşamayı Hatırlamıyorum bile Ben nefes almış mıydım? Yürümüş müydüm sokaklarda Yorulup oturmuş muydum? Sorsana bir kez Ben senden önce Hiç çiçeklere sevdalanmış mıydım? Seni görmeden önce Yürek olup çarpmış mıydım? Boyuna, posuna hayran olup Böylesine istekle Bir defa bile bakmış mıydım? Sen gülmeden önce Bir defa bile gülmüş müydüm? Sorsana, sorsana Dün geceki gibi Gidenin ardından ben hiç ölmüş müydüm? Sen gitmeden önce Ben seni sevmemiş miydim? Öyle bir yara aldı ki yüreğim, Susup Yine başa dönmemiş miydim? Turgut Uzdu |
Öyle Gel
Derim ki şu an ordaysan eğer Gönlüne sevdanı alıp öyle gel Aşka susamış bir yüreğim var Çekinme, en güzel türküleri söyle Öyle gel. Kalbinin atışını duymazsan eğer Bana bir yer açıp öyle gel Sesimi duyarsan kısacık bir an Çekinme, en güzel türküleri söyle Öyle gel. Bekleyen bendim, bekleten sen Bırakmam seni deyip öyle gel İstersen duygularını sesinle süsle Çekinme, en güzel türküleri söyle Öyle gel. Yıllarca tahtını boş bırakmıştım Başına taç takıp öyle gel Sen sultanımsın ben kölen Çekinme, en güzel türküleri söyle Öyle gel. Bir hayaldi hep beklediğim Ete kemiğe bürünüp öyle gel Kurtar hayal mahkûmluğundan beni Çekinme, en güzel türküleri söyle Öyle gel. Turgut Uzdu |
Öylesine Özledim ki
Öylesine özledim ki Hasreti bile sen sanırım Bir bilsen nasıl susadım sözlerine Her cümlen ayrı bir dünyaydı benim için Artık dünyasızlığımdan utanırım. Öylesine özledim ki Uyku dolsun isterim gecemle gündüzüm Belki rüyalarıma girersin Sever okşarsın da Gider hüznüm. Öylesine özledim ki Senin için diye damlamıyor damlalar Gözlerim hıçkırıklar arasında üzgün Hasretim hep yolunu gözlüyor lakin Getirmiyor seni ne aydınlıklar, ne karanlıklar. Öylesine özledim ki Feryatlar susmuş Çaresizlik gönlüme kelepçelenmiş Bekleyişi bohçalamış ******* Sabahları unutmuş. Öylesine özledim ki Elim elime değse sen tuttun sanırım Heyecanlanır seni ararım Bulamayınca, bir köşeye çekilir, büzülür, Boynumu büker, sensizliğimden utanırım. Turgut Uzdu |
Öylesine Sevdim ki
Öylesine sevdim ki Benim oldu dünyalar Senin gelişinle gelen bahar var ya Su dökemez eline Eski baharlar. Öylesine sevdim ki Hiç böyle haykırmamıştı yüreğim Gözlerine bakarken alev alev Böylesine bir sevdayla çözülmemişti Düğmelerim. Öylesine sevdim ki İlk nefesim kadar Hiç kimseyi yanımdayken özlememiştim Balıklar bile denizi özleyememişti Seni özlediğim kadar. Zaman doğuramadı vuslatı Gecesinden ayrıldı günler Şarkılar ayrılığı çalmaya başladı Yine kavuşamadı goncasına Çaresiz bülbüller. Dolunca gökyüzüne hüznün Damlalar küstü bulutlara Seni aramak için benim gibi Onlar da düştü Bir bilinmez yollara. Öylesine sevdim ki Benden başka kimse anlamayacak İlk nefesim kadardı sevdan Şimdi son nefesim olacak Bilsem de hiçbir yol sana varamayacak. Turgut Uzdu |
Peri Kızı
Denizleri gözlerine resmetmiş Ne güzel şeysin sen ey peri kızı Güneşin ışığı başından düşmüş Ne güzel şeysin sen ey peri kızı. Bir bardak suda dalgalanır sesin Ölmüş gönlüme can verir nefesin Bir ben varidim, artık bir de sensin Ne güzel şeysin sen ey peri kızı. Yanağının alı bahar getirdi Güzelliğin beni yedi bitirdi Görünce başım aklını yitirdi Ne güzel şeysin sen ey peri kızı. Özene bezene yaratmış Allah Benzerini görmedim vallah billah Sen gibi olur hayatın inşallah Ne güzel şeysin sen ey peri kızı. Turgut Uzdu |
Pişmansın Eminim
Izdırap aynada gülümsüyorsa eğer Gözünden yaş akıyorsa damla damla Gece genzinde hıçkırıklaşıyorsa Pişmansın eminim kalmadığın için. Kaldırımda yürürken elin cebinde Çarpmışsa omuzun karşıda birine Elin uzanmazsa başkasının eline Pişmansın eminim kalmadığın için. Her köşe başında beni görüyorsan Her sabah saçında beni örüyorsan Hep olmaz yerde ağlayıp gülüyorsan Pişmansın eminim kalmadığın için. Bulutlar benzerse bana, saf ve beyaz Aynı kaldırımlarda yürürken bu yaz Beni haykırmak istersen avaz avaz Pişmansın eminim kalmadığın için. Olur ya bana gelmek istersen tekrar Dersen eğer orda beni bir seven var Bir gün getirsin dersen götüren yollar Pişmansın eminim kalmadığın için. Turgut Uzdu |
Rüya
Akşamın hüznü bürüyünce gözleri Uyku bir kaçıştır Silemeyince insan beyninden Hep beklediği yüzleri Rüyalar aldanıştır. Kahırlar dolusu pişmanlıklar uçuşur Papatya yaprakları da artık tükenmiştir Güneş kurtuluşudur gecenin Mehtabı beklemek için Yeni görevler eklenmiştir. Uyku gözkapaklarına hükmeder ya İşte o zaman başlar dansı vuslatın Doyum olmaz yaşamaya, Bazen ayrılık şarkısı unutulmaz Bir esintisidir rüyanın. Gidişi sıçratır insanı Gecenin bir yarısı Eller kollar birbirine dolaşır Yatak devleşir, sevda cüceleşir Hüzün bürür yüreği Avuçlar yoklukla kucaklaşır. Gecenin bir yarısı bölünür Ömür boyu yaşamak istenilen rüya Çaresizlik karanlıkla sarmaş dolaş olmuştur Pişmanlıklar kafasını duvarlara vurur Tekrar yaşanmak istenilen rüya Bir köşede yalnız oturur. Sevdalar kararmıştır Ayrılık güneşidir Yalnızlık büyüdükçe parlar Yürek bir lav deryasıdır Depremler göğsüne yerleşir insanın Bir dokunsalar, hatıralara Gözler hemen ağlar. Turgut Uzdu |
Rüya mı Bu
Dalsam, kendimden geçsem azıcık, Üşüşür başıma bütün devler, Ne kadar rüya varsa uyanık, Her gece uyumamı beklerler. Bir melek gibi gelir, kanatlı, Gözleri yeşil, sesi çok tatlı, Yüzükleri vardır şatafatlı, Ellerimden tutar kolsuz eller. Bahçeler güzel, her yerde yeşil, Dalgalanır ama perde değil, Bazen kumlu bir toprak, bazen kil, Bir gökten, bir yerden serpilirler. Bir melek süzülür berrak suda, Bir tarafta şeytanlar pusuda, Bu aşığın tövbe tutkusu da Beş parçaya bölünüp gelirler. Turgut Uzdu |
Saçların Değer
Hangi yana gitsem, ne yana baksam Çırpınır yüreğim başım da döner Şaşırıp sen desem, tutup koklasam Yüzüme incecik saçların değer. Düşerim yollara, ******* kara Bütün gönülleri ben yara yara Gece bahar olur bulursam zira Yüzüme incecik saçların değer. İçimde sen varsın, dışımda yoksun Söyle uzaklara seni bıraksın En ufak rüzgârda başın sallarsın Yüzüme incecik saçların değer. Böyle mi olurmuş ayrılık, hasret Acılarımdaki garip azamet Hem varsın hem yoksun nasıl adalet Yüzüme incecik saçların değer. Ter boşanır inan her bir zerremden Ne istedin söyle bu biçareden Aşkla gülümseyen o güzel yüzden Yüzüme incecik saçların değer. Gariplik yollarda sürünür oldu Baktığım her yerde görünür oldu Uykum her saniye bölünür oldu Yüzüme incecik saçların değer. Turgut Uzdu |
Sakın Gelme
Gün gelir rüzgârlar ters eserse Kokum kaybolur, güller boynunu bükerse Güneş beni göremez, mehtapta yürüyemezsem Sana merhaba diyemezsem Bir çiçek uzatamazsam uzaklardan Anla gitmekteyim, Sen sakın gelme. Gün gelir güneş bensiz doğar, bensiz batarsa Yıldızlar bensiz parlamaya başlarsa Gözlerime yağmurlar yağmazsa Nefes diye seni çekmiyorsa ciğerlerim Anla gitmekteyim, Sen sakın gelme. Sıkışırsa ruhun, için daralırsa Ellerin titrer, gözlerinden yaş damlarsa Kahredersen hayata, cevapsız sorulara Keşkeler sararsa dört duvarı Küsmüşsen tüm güzelliklere Anla gitmekteyim Sen sakın gelme. Bir meltem sevdiğimi söylerse kulağına Baykuşlar aşkımı haykırırsa bütün gece Yağmurlar tuzlanmışsa gözyaşım gibi Anla ben gitmişimdir Sen sakın gelme. Turgut Uzdu |
Saklama Yüzünü
Gözünün hüznüne hayran olduğum Saklama yüzünü seni göreyim Göklerde ararken yerde bulduğum Saklama yüzünü seni göreyim Sütlaç kıvamında güzel tenin var Yüzüne yakışan bir kaç benin var Yüzüm okşamayı bekler elin var Saklama yüzünü seni göreyim. Her gece koklayıp öpseydim seni Kışlar soğuk geçer sarsaydım seni Ne olur hoş görsen affetsen beni Saklama yüzünü seni göreyim. Ne güzel gülersin alem bakışır Gözlerine sürme, nasıl yakışır Dudağından oğul balı akışır Saklama yüzünü seni göreyim. Uzaktan görünsen, seveyim desem Açsan pencereni sevdalım desem Öpsem koklasam, bir tanem desem Saklama yüzünü seni göreyim. Ellerim değemez sıcak eline Dudağım dokunsa n’olur diline Sarılıp uyusam sıcak beline Saklama yüzünü seni göreyim. Seyretsem ne olur güzel gözünü Bir kere duyayım, tatlı sözünü Nerden buldum mahçup burcum kızını Saklama yüzünü seni göreyim. Özledim kızmanı, kırgın bakmanı Gözlerimde şimşek gibi çakmanı Beni içten içe korca yakmanı Saklama yüzünü seni göreyim Turgut Uzdu |
Sana İnat
En kurak yazlarında gönlümün Pınarların kuruduğu vadilerde İnat etsen de hep seni bekleyeceğim Benden kurtuluşun yok Bütün mehtaplar unutulsa bile Sana inat seni seveceğim. Çatlasa bütün topraklar Depremler gönül kalelerimi yıksa İnat etsen de hep seni dileyeceğim ******* kendi karanlığına mahkum Sevdam ruhumu öldürecek olsa Sana inat seni seveceğim. Denizler kabarsın hıncından Güneş kükreyip yaksın bedenimi Aşıklar mızraplarını kırsın isterse Sokaklar yollara düşüp götürsün Yalnızlıklar sustursa da şarkıları, türküleri Sana inat seni seveceğim. Belki yaşayacağım senle, Belki sensiz öleceğim Karanlıklar toprağım olup üstüme çökse İki taş dikilse gözlerime Orda olduğunu, gülümsediğini bileceğim Sana inat seni seveceğim. Bir tek gönlüyle mutlu olduğum Gülümsemene hayran, gözlerine kurban Senle yaşanacak son sevdam Nazar Boncuğu’m Sana inat hep seni seveceğim. Turgut Uzdu |
Sana mı Kalmıştı
Ne mutluyduk Umutlarımızı koymuştuk avuçlarımıza Sarılmıştık hayallerimize Seviyorum demiştim Sevdiğini dinlemiştim Öpmüştük, okşamıştık saçlarımızı Kucaklamıştık hayallerimizi… Tek isteğimiz vardı Hep böyle mesut kalmak… Dalgaları seyretmiştik Sahillerde gezmiş En masum şekliyle Birbirimizi sevmiştik. Bir bilinmez el tutturmuştu avuçlarımızı Yılların ardından sevdalarla tanıştırmıştı Bazen umutlanmıştık Bazen Korkarak ayrılıklardan Saklanmıştık. Seven kalplerimiz Hiç böyle daralmamıştı Hain Ne kötülük yaptık Bizi ayırmak sana mı kalmıştı. Turgut Uzdu |
Sana Şiir Yazmalıyım
Kararmış bir deftere Yeni sayfalar ekledin süt beyazı Bütün sokakları gölgelerinle doldurdun Aldın sevdamı yüreğimden söküp Dudaklarıma gülümsemeler kondurdun Aşkı anlatmalıyım Tüm sevenlere, sevilenlere Sana şiir yazmalıyım. Bir sandalyede sabahlamalıyım bütün gece Hep seni seyretmeli, hep sana bakmalıyım Kurak yürekler için su taşımalı Bütün gönüllerde sevda ateşi yakmalıyım Aşkım Bütün gece sana şiir yazmalıyım. Seni seyrederken kalemim tutulmamalı sana Bütün gece, ben senin saçlarını okşamalıyım Kalemim kendi aşkını okşamalı O sevdalısını sevmeli, koklamalı Ben sana şiir yazmalıyım. Gülücüklerinle geldin demeliyim Güler getirdiğini kurumuş asma bahçelerime Çölleşmiş düşlerimin binlerce renge kavuştuğunu anlatmalıyım Bülbüller goncalara aşkını anlatmalı Benimle sabahlamalı yıldızlar Ben sana şiir yazmalıyım. Seni bulmuş gözler seni seyretmeli hep ******* niye kısa diye isyan etmeliyim güneşe Gece yarısı kızıp dünyanın dönmesini durdurmalıyım Gece kuşları utanmaksızın aşklarına seslenmeli Ben sana şiir yazmalıyım. Nazar değmesin diye bütün boncukları yollarına sermeliyim Her saniye seni görmeli, seni duymalı, seni beklemeliyim Arada burnunun ucundan öpmeli, saçlarını ben okşamalıyım Bütün taraklarını kırdıktan sonra Ben sana şiir yazmalıyım. Yakınlarla uzakların karıştığı yerdeyim Seviyorum demeliyim, seveceğim demeliyim Bulutlarla aşkımı gökyüzüne yazdırmalıyım Her gökkuşağı sen olmalı Ben sana şiir yazmalıyım. Turgut Uzdu |
Sarı Saçlı Afet
Bir güzel Bir güzel sevdim saçları sarı mı sarı Uçuşur rüzgârlarda, hiç acelesi yoktur Teni gibi beyaz eteği Gözleri duman rengi… Bir güzel, Bir güzel sevdim yüreği köz mü köz Görünce tutuşur yangınım İçten içe yanar, Yandıkça yakar, yandıkça yakar. Bir güzel, Bir güzel sevdim boyu uzun mu uzun Dolaşır damarlarımda gece gündüz, unutamam Yaylaların gururu vardır Gördüğüm an bütün kışlar bahardır. Bir güzel, Bir güzel sevdim, dudağımda izi sıcak mı sıcak Öptürmez kendini bazen, Nazlanır utanarak Sıkılır, büzülür gözden kaybolur ufalarak. Bir güzel Bir güzel sevdim, vahşi mi vahşi Cellatların en keskin kılıcına hükmeder Hasreti hayattır varlığı ölüm Papatyalara benzer, sarı ve beyaz gülüm. Bir güzel Bir güzel sevdim saçları sarı mı sarı Uçuşur rüzgârlarda, hiç acelesi yoktur Teni gibi beyaz eteği Gözleri duman rengi… Turgut Uzdu |
Sen Anlamazsın
Güneş doğar mı senin dünyanda Yıldızlara baktın mı hiç *******i Gözlerinden düştü mü hiç Yalnızlığın çiğ taneleri. Fal baktın mı papatya yapraklarından Elinden tutup kırlarda koştun mu Yüreğinden seviyorum deyip de hiç Haykırdın mı, oynayıp coştun mu. Dizlerin titredi mi hiç görünce Söküldü mü yerinden yüreğin Kör *******in sabahlarına kadar sürdü mü Kavuşmak için avuçlarından yükseldi mi Gelse diyen dileklerin. Sen anlamazsın sevenin halinden Ne gözünde bir güzellik Ne yüreğinde yer var Sevecek Bir kimselik. Sen anlamazsın sevenin halinden Senin için bir yudum şarap kırmızı Bir dudak rengi, bir sarı saç, belki kara Bir uykuluk bir dünya Ya da aşk dediğin bir söylemlik bir şarkı. Turgut Uzdu |
Sen Dedi
Gönül bu Sen dedi de, başka şey demedi Ne gece ayı, Ne sabah güneşi gördü; Bir sen dedi, senden başkasını görmedi. Dediler ki vazgeç Bir türlü vazgeçmedi Çok güzel vardı Amma Hiç birini beğenmedi. Baharla gelir dediler Bahar gelmedi Kışı sever o, bekle dediler, bekledim Bir yıl geçti Sen gelmedin, kış da gelmedi. Sevmek zor değil de Beklemek çok zor geldi, Hazırlar buradaydı Gönlüm Hiç gel demedi. Gönül bu Sen dedi de, başka şey demedi Ne gece ayı, Ne sabah güneşi gördü; Bir sen dedi, senden başkasını görmedi. SEN DEDİ Gönül bu, sen dedi de, başka şey demedi Ne gece ayı, ne sabah güneşi gördü; Bir sen dedi, senden başkasını görmedi. Dediler ki vazgeç, bir türlü vazgeçmedi Çok güzel vardı, amma, hiç birini beğenmedi. Baharla gelir dediler, bahar gelmedi Kışı sever o, bekle dediler, bekledim Bir yıl geçti, sen gelmedin, kış da gelmedi. Sevmek zor değil de, beklemek çok zor geldi, Çiçekler buradaydı, gönlüm hiç gel demedi. Gönül bu, sen dedi de, başka şey demedi Ne gece ayı, ne sabah güneşi gördü; Bir sen dedi, senden başkasını görmedi. Serbest ve hece karışımı bir şiir denemesi. Turgut Uzdu |
Sen Geldin Sanırım
Adım seslerim yankılanırsa kaldırımda Sen geldin sanırım Bir yıldız kaysa gökyüzünde, sevinirim Sen geldin sanırım Heyecanla atar kalbim, titrer dizlerim Filizlenir toprak altından ümitlerim Şimşek çakar ya aniden, ürperir Sen geldin sanırım Ümitlerim, hayallerim, sen olursun sözlerim Birden alev alır küllenmiş közlerim Gülümser yüzüm, kapıya döner gözlerim Sen geldin sanırım Ayrılığı yaşatmaz artık derim Bulur iki mermer taş kendime dikerim Kokunu getirirse açan çiçeklerim Sen geldin sanırım.. Turgut Uzdu |
Sen Gidince
Bir sonbahar günüydü gittiğin Yapraklar soldu ardından Yağmurlar yağdı Güneş kapadı yüzünü utancından Sen gittin diye bulutlar ağladı Sen gittin diye kuşlar sustu Ayak izlerin silinmesin diye Rüzgâr esmez oldu, sessizlik çöktü Bülbül artık Aşkını anlatmaz oldu güle Oysa kuşların uçuşunu seyretmek kadar güzeldi Bana gelişin Güneşin doğuşunu izlemek kadar Buğuluydu Güzelim gözlerin Gecenin sessizliğini dinlemek gibi Saçlarını okşamak Seni seviyorum derken Elini tutup Gözlerine bakmak Ama sen gittin Bu kocamış dünyada beni yalnız bıraktın Oysa sana alışmıştım, mutluydum senle Bir gün sen de beni anlayacaksın Sen mutlu ol, Aldırma deli gönlüme Nasıl sevmiştim seni nasıl Gönül senin, sen bilirsin Sen gittin diye solmuştu çiçekler Yaprakları hâla canlı Belki gelirsin Yok olsa tüm yarınlarım Sana hasret toprak olabilirim Ama hep seni sevdim Yine Yine seveceğim Turgut Uzdu |
Sen Mutlu Ol Yeter ki
Bazen gözlerinin içi gülüyor Öylesine mutlu, öylesine güzel ki En güzel mısraları yazayım sana Sen mutlu ol yeter ki. Bazen umut ışıkları göreyim her zaman Gözlerin öyle güzelleşsin ki Dayanamayıp, en güzel türküleri söyleyeyim Sen mutlu ol yeter ki. Gülümse yüzünde gölgeler raks etsin Yüreğin gözlerinden görünsün ki Bülbül olup uçayım her an üstünde Sen mutlu ol yeter ki. Turgut Uzdu |
Sen Ne Mikropsun
Bu ne biçim bahar Sen yine yoksun Aklından neler geçiyor bilmiyorum Sen var ya sen Bilirim ne mikropsun. Aklına eser birden Ne olur bilmem kaybolursun Yakar tutuşturursun ruhumu Bir de bakarım Gelmiş söndürüyorsun. *******imi hasretinle everip Karanlıklarla doldurursun Hantal bulutlar yerleşirken gözlerime Güneş olup doğmanın Bir yolunu bulursun. Ne atıyorsun beni Ne de satıyorsun Bir oyuncak gibi elinde Canın istedikçe Çekip uzatıyorsun. Bırak artık şu mikropluğu Ne yapsan daha da çoğalıyorsun Her zerremdesin yetmez mi Neden Bir güldürüp bir ağlatıyorsun. Bu ne biçim bahar Ne zamandır sen yoksun Papatya yapraklarına bile baktım Eminim bu defa da geleceksin Bilirim sen ne mikropsun. Turgut Uzdu |
Sen Sandı
Seni gördüğü tam da o andı İçinde bir şeyler parçalandı Yıllarca aramış, bulmuş gibi Geleni utanmadan sen sandı. Yüreği değil çırpınanı, kan Sana doğru yönelen damardan Doğanla konuştu ta sabahtan Güneşi utanmadan sen sandı. Saçların serdi senin yoluna Ne ahlar çekti, girse koluna Geceye aşık gözün uğruna Mehtabı utanmadan sen sandı. Ne yapsın bîçare yorgun adam Gitmeye hazırlık yaparken tam Elinde sözle geldi bir tutam Geleni utanmadan sen sandı. Yüzüne koydu iki elini Dedi “Sen hâlâ bekle gelini. Yol, hadi beyaz saçın telini.” Ölümü utanmadan sen sandı. Turgut Uzdu |
Sen Varsan
Sanıyor musun Karanlık *******e aldanırım, Güneşler ellerimi yaksa bile, Bilmiyor musun Sen varken ben varım. Çiçekler seninle açar, Kuşlar, kelebekler uçar Sen varken, Sen varken güneş hep erken doğar. En uzun soluklu sevdam, Söylemesem de ben seninle yaşarım Bilirim, ellerinin sıcaklığında yüreğim olmasa Yuvamda sesin olmasa, Sen olmasan hayattan korkardım. İyi ki varsın Elim, ayağım, baş tacım Dilim söylemese bile Emin ol Ben hep sana muhtacım. Üzülünce üzülürüm Yüreğim burkulur, Sen gülünce inan Elim, ayağım, yüreğim, Ruhum mutlu olur. Sanıyor musun Karanlık *******e aldanırım, Canım, bir tanem Hiç unutmuyorum, Ancak sen varsan ben varım. Turgut Uzdu |
Sen Yokken
Akşam çöker bütün ufkuyla gönlüme Kararır ruhum, bir garip olurum Koskoca gecenin ortasında bir yerde Kuru bir ağaç gibi Her yanda sadece kendimi bulurum. Issız sokaklar kâbusum olur Hatıralar gölgem gibi peşimden gelir Bir bilinmez neşter keser bütün bağları Yollar çeker iki ucundan sevdamı Sevdam her saniyede bir incelir. Her şafak çiğ damlaları ağlar Bütün güllerde kan rengine bürünür Her gece gibi bu gecede Bütün ayrılmış sevdalar Can renginde görünür. Gidişin değil de Gelmeyişin sarar bütün duvarları Hasretini giyer bütün ******* Darağaçlarına asılır hatıralar Duymaz bile sorulanları. Turgut Uzdu |
Sen Yoksun
Canım, son baharımın ilk aşkı, gül kurusu gülüm Bir bilsen, bir bilsen dudağından bir defa öpmek için Kaç defa yaşar, kaç defa ölürdüm… Vuslatın hesabı yapılmaz gülüm, yaşanır Yağmurlar beklenmez hasrette Her nefeste gülüm, her nefeste ağlanır. Vuslatta gidiş olmaz gülüm, gelinir Eller tutulur, saçlar okşanır Yürekten sevilir gülüm, yürekten sevilir… Oysa yoksun, yoksun diye bak karardı bütün sular Dizinde yatmak, sesini, nefesini dinlemek varken Söyle Allah aşkına, söyle neden başını taşlara vurur uykular… Canım, canım, hükmedemiyorum gözlerime, yaş fışkırıyor Gittin ya, gittin ya gidişin durur hâlâ gittiğin yerde, gelişin yok, yok Yüreğim orada gülüm, yüreğim orda… Gittiğim yere benimle gelmiyor, gelemiyor. Turgut Uzdu |
Sen Yoktun Gülüm
Baharlar gülüm, Baharlar hep hüzün verirdi Her yerde neşe vardı Bende yalnızlık Sen yoktun gülüm. ******* yumruk doluydu duvar duvar Hıçkırık doluydu Kollarımı ısırırdım hıncımdan, Isırırdım Sen yoktun gülüm. “Olsa! ” derdim, “Gelse! ” derdim Ayak seslerini beklerdim Sensizlik gelirdi her yandan da Sen gelmezdin Sen yoktun gülüm. Tutacaktım ellerinden saatlerce Gözlerine bakacaktım Belki, belki ağlayacaktım saadetten Gözlerin yoktu Sen yoktun gülüm. “Sen gel yeter! ” diyorsun Nasıl gelmem, nasıl gelmem! Kaç iple çektim saniyeleri bilsen, bilebilsen İşte geldin İşte geldim Artık varsın gülüm. Turgut Uzdu |
Senden Başkası
Aradım gönlüme bir derin sevda Senden başkasını bulamadım ki Bütün güzellerin bir tadı var da Senden gayrısından alamadım ki. İlçeler şehirler gezdim vatanda Üstünde altında onca yatanda Kalbi benim için daim atanda Kalmak istedim de kalamadım ki. Mavide, yeşilde, elada buldum Çok çiçeğe kondum, balını aldım İçim dışım yandı, susuz kaldım Bir derya bulup da dalamadım ki. Gonca dudaklara al yanaklara Yan yana dizilmiş tüm konaklara Tüm renkleri gördüm, en son aklara Şu garip gönlümü salamadım ki. Ne istediğimi bilebilmişim Ne bir güzele hadi gel demişim Tek seni bilmiş, tek seni sevmişim Yaşarken sevdasız olamadım ki Aradım gönlüme bir derin sevda Senden başkasını bulamadım ki Bütün güzellerin bir tadı var da Senden gayrısından alamadım ki. Turgut Uzdu |
Seni
Bir içimlik yel olsa da Yudumlayıp içsem seni Sana gelen yol olsa da Şu sevdamla geçsem seni. Karanlığı açıversem Gündüzlere kaçıversem Sana doğru uçuversem Gökyüzünden görsem seni. Hep dediler o bir tane Ona yoktur hiçbir hane Tespih gibi tane tane Gülden duyup çeksem seni. O içimde sönmez bir köz Anlatamam nasıl bir öz Dil altından çıkmayan söz Çıkarıp da öpsem seni. Bir Garibim, mecalim yok İstesem de bahanem çok Yüreğime saplıdır ok Çıkarmadan sevsem seni. Turgut Uzdu |
Seni Aradım
Yeniden başlasam güzel olurdu Yaklaştığım sonda seni aradım Her düştüğüm yerde izi kalırdı Bütün yaralarda seni aradım. Koşup oynadığım hey gidi günler Maziye sürdüğüm güzelim dünler Gizlice çektiğim o ilk nefesler Sönen sigarada seni aradım. Her sokak tanıdık, pencere bildik Geceden korkmazdık o zaman gençtik Sayısın bilmezdik kaç güzel sevdik Saçı güzellerde seni aradım. Büyüyeyim derdim ne çare kader Günü tutamadım gençliğim heder Zalimce kırılan her parça kadar Küstüğüm aynada seni aradım. Bedenim başını alıp uzadı Ne çileler çekti neler yaşadı Hayaller kurardı, ona ağlardı Kalan rüyalarda seni aradım. Değişti bedenim ruhum hep aynı Yüklemiş sırtına malum yılları Yorulmadan gezdim çokça diyarı Ara sokaklarda seni aradım. Ellerim kırışmış yüzüm buruşmuş Gözlükler gözümde netliği uçmuş Saçımın üstüne beyazlar konmuş Rengi olanlarda seni aradım. Turgut Uzdu |
Seni Görmemeliyim
Görmemeliyim seni Sesini duymamalıyım Unutmalıyım beni Seni Aşkı unutmalıyım yaşamadıktan sonra Mehtabı unutmalıyım Vuslat diyen şarkıları yasaklamalıyım radyolarda Şiirleri silmeliyim. Görmemeliyim seni Duymamalıyım sesini İçim titrememeli, yüreğim çarpmamalı tekrar İhanet etmemeliyim gönlüme Söylememeli dilim sevdaya dair hiçbir şeyi Susmalıyım. Görmemeliyim seni, duymamalıyım sesini Unutmalıyım kendimi Yaşadığımı Hazan yaprağı olmalıyım Rüzgârlar savurmalı bilinmez yerlere Çamurlara bulanmalıyım Bir kenarda kaybolup Kendimce çürümeliyim iz bırakmadan. Duymamalıyım seni Görmemeliyim Sensiz nasıl yaşadıysam İsyan etmeden Rabb’ime Sensiz ölmeliyim. Sen de duymamalı, görmemelisin beni Hasretin alevlenmemeli tekrar Yakmamalı içinde bir yerleri Kavurmamalı ciğerlerini yokluğum İlkbahar yağmurları yağmalı gönlüne Çiçekler açmalı rengârenk Kelebekler uçmalı Gönlünde hep Goncalar açmalı, gül olmalı taptaze Sen de görmemelisin Duymamalısın beni Çölleşmemeli gönlün Acılaşmamalı… Görmemelisin beni, Sesimi duymamalısın Bahar içinde bahar yaşadım demeli Yalanlarıma inandığın gibi Bu yalana da inanmamalısın Vicdanın rahat olmalı Mutluluğu yaşamalısın. Turgut Uzdu |
Seni İsterim
Adını duymaya göreyim Bir yangın yükselir ta yüreğimin orta yerinden Sarar vücudumu bir nöbet Seni isterim. Yanardağlar fışkırır ruhumdan Lavlar yakar bütün bedenimi Sevda bulutları kaplar dünyamı Seni isterim. Tutmak elinden bir daha yanmak Senin aşk dolu, sevda dolu alevlerinden Alev üstüne alevi yaşamak Hiç sönmemek isterim Adını duyunca Bir yangın yükselir ta yüreğimin orta yerinden Sarar vücudumu bir nöbet Seni isterim. Bütün sevdaların ateşi tek bir sevda olur yüreğime Alevlerden bir deli gömleği giydirir Bütün harfler alev alır, yanar Tutuşur bütün yazılar sadece adın kalır gözlerimde Bir de sen olursun Alev alev yüreğimde Seni isterim. Yağmurlar ateş damlası olur yokluğunda Yakar bütün düştüğü yerleri Güller kızarıp ateş rengi olur Adını duyunca Bir yangın yükselir ta yüreğimin orta yerinden Sarar vücudumu bir nöbet Seni isterim. Sen de sevdalanırsın alev alev Ben sesini duyarım, bütün isimler sen olursun Benim içim seninle kavrulur Adını duyunca Hep bu yangın yükselsin ta yüreğimin orta yerinden Vücudumu sarsın bin sevda nöbeti Ve ben Hep seni isteyeyim Hep seninle olayım Bu gönlü sen istediğin kadar yak Ben senin yangının olayım Öyle kalayım. 06/12/2006 Turgut Uzdu |
Seni Özlüyorum
Mırıldanırdın bazen bir şarkıyı Gözlerindeki ışıklar seninle oynardı Yüreğim titrerdi gönlünün bu dansına Boynumu büker seyrederdim dansını ruhunun Bilemezsin içimden neler geçerdi Bir garip heyecanla Gölgem sana eşlik ederdi. Parmağım yanağında dolaşırdı Saçlarını okşardı ellerim Bazen burnunu gıdıklardım Gülümserdik içimizde bir garip neşe Ben seni koklardım. ******* uzadı şimdi, Bir mutluluğun yanına bir de özlem geldi Çiçekler açtı çiçekler solarken Biliyorum Ama yine de seni özlüyorum. Sıkıştı kalbim, gittikçe daha çok Her geçen gün başka fırtınalar hüküm sürdü Özleminle kalbim öksürdü Çaresizlik yıktı bedenimi Belimi büktü. Bir amacım kaldı, kitaplara yazmak Ölümden önceki köyü anlatmak Hasretleri haykırmak Özlemlere türküler söylemek. Çok geç artık Karanlıklar iyice karardı Bir başkaydı eski ******* Şimdi başka Bilmiyorum Bir şeyler olumlu değişti hayatımda Ama yine de Seni özlüyorum. |
Seni Sevdiğim Kadar
Yıllar boyu Boğazıma düğümlendi damlalar Yokluğun büyüdü, *******i aştı Bir bilinmeyene sevdalar taştı gözlerimden Hiç kimseyi sevmedim Seni sevdiğim kadar. Pençelerin ucunda bir gülümseme Her gece hiç gerçekleşemeyecek rüyalar Bekleyişler sokaklar boyu Adım sesi yok. Nerden eserse essin Umurumda değil, kara mı beyaz mı bulutlar Sen geldin ya dünyama Hiç kimseyi sevmedim Seni sevdiğim kadar. Gülümsemen başka bir alem Götürdüğün yerler hiç yaşamadığım dünyalar Hayata bakışna hayran olduğum, Hiç kimseyi sevmedim Seni sevdiğim kadar. Ruhumdamenekşeler, gelincikler, papatyalar, Çiçekler tohumlandı Gece şekil değiştirdi seninle Unutamayacağım tek sen varsın Göğsümde seninle dolu şişman bir damar Mutluluk uçurtmaları gözlerimde Hiç kimseyi sevmedim Seni sevdiğim kadar. 19/12/2006 Turgut Uzdu |
Seni Sevdim
Gözlerinden çıkarken yıldız parçaları Ben seni sevdim ******* hayrandı, ******* başına taç Gönlüm vurgun yemiş, gündüzlerim vurgun yemiş Ben vurgunlarda seni sevdim. Kaç defa haykırdım adını, Kaç gece koştuk bilsen bayırlarda, kırlarda En güzel nağmeler olup yarıştık Aşkı anlatan Kaç defa bizi anlatan şarkılarda. Şimdi yoksun Ben ayrılık türkülerine sürgündeyim Sen sazın telindesin Göçmen kuşlar gibi gelirdim Bir bilsem, ah bir bilsem Şimdi nerdesin. Gelmeseydin ya da gitmeseydin Neden ikisine mahkum ediyorsun kendini Yaşa bu anı Yıkıp at artık viranelere dönmüş Yüreğindeki bensiz zindanı. Turgut Uzdu |
Seni Severek Yaşasaydım
Her yokluğun bu kadar güzel olsaydı Yıllardır hep böyle yokluğunu yaşasaydım Bir vahşi yalnızlıkla boğuşmasaydım Hep sana aşık, Hep sana sevdalı olsaydım. Bilseydim hep orda olduğunu, Beni düşündüğünü, Seni, sadece seni seveceğimi bilseydim İşin en güzel tarafı Geleceğini bilerek sevseydim. ******* kararmasaydı ruhumda Çiçekler solmasaydı Damlalar hep goncaların üstünde kalsaydı sabahları Gözlerime uğramasaydı Bir bilinmeyeni değil de Seni severek yaşasaydım kahrolası yalnızlıkları. Keşke yıllarca önce dolsaydın gönlüme Şen kahkahalarla dolu dalgalı bir deniz kenarında Sabah kahvaltım olsaydın, İçtiğim çayın şekeri diye seni katsaydım Ekmeğim olsaydın bir dilim Ya da bir domatesin yarısı olsaydın Dudaklarının rengine vurulsaydım Bir renksiz yalnızlıkla kalmasaydım Keşke bir görünmeyeni değil de Seni severek yaşasaydım. Yılları boşuna harcamasaydım, Sensiz *******ime yanmasaydım şimdi Hep sana yazsaydım aşkımın şiirlerini,senle dolu Kimsesiz *******imi anlatmasaydım da Yıllar önce seni tanıyıp Seni severek yaşasaydım. 05/12/2006 Turgut Uzdu |
Seni Seviyorum
Seni seviyorum, Seni çok seviyorum Söz verdim hasretime Hep seveceğim. Kalbimin her atışı senin adın oldu Biliyor musun aşkım Bütün şarkılarda sen varsın Bütün türküler seni söylüyor Kar taneleri sen oldun Tenin gibi yumuşak. Nasıl istedim bütün gün seni bir bilsen Sana sevdiğimi söylemeyi Sana sarılmayı gözlerimi kapatıp Yanağının sıcaklığın tatmayı, saçlarının kokusunu koklamayı Öylesine kalmayı kımıldamadan Hep o anı yaşamayı zamanı durdurup… Seni seviyorum Karşımda resmin var Gözlerinin beyazına bakıyorum Kirpiklerinin ışığı gölgelemiş beyazları Gözlerini seviyorum, o gözlerin sahibini seviyorum Yüreğini seviyorum Seni seviyorum. Biliyor musun aşkım Ne sadece gözlerine, ne saçlarına hayranım Yüreğine aşığım Ona hayranım, deli oluyorum Yüreğinin ışığı bedenine yansıyor Bu yüzden bedenini seviyorum Bu yüzden seni seviyorum Bu yüzden seni seveceğim. Bunu söylemek ne güzel Defalarca söylemek Haykırmak bütün gücümle Seni seviyorum… Uyurken nefesini duymak istiyorum Saçlarının yüzümde dolaşmasını Nasıl istiyorum bir bilsen Bütün günümün gülümsemesini Biliyor musun aşkım Seni seviyorum Seni çok seviyorum Hep seveceğim. Turgut Uzdu |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:49 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.