![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adın Dillenir
Duyunca adını hüznü yaşarım Ses olur bülbülde adın dillenir Şarkıda türküde seni duyarım Renk olur güllerde adın dillenir. Masallar her gece seni anlatır Gözüne bakmamak yaram kanatır Şu çektiklerimden felek utanır Bütün damlalarda adın dillenir. Kime anlatayım tanır ******* Anlatmakla seni bitmez heceler Neden sana benzer bütün çiçekler Beli incelerde adın dillenir. Bir gelsen ne olur, benimle kalsan Yalnız yüreğimi eline alsan Bir hayal değil de gerçekten varsan Bütün şiirlerde adın dillenir. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Affet Beni
Günahların en büyüğüydü gönülle oynamak En acısıydı Sadece son defa güzeli bulup Maksadım sadece sevdayı yaşamaktı Biraz da yaşatmak. Affet beni Sevdam gerçekti ben yalandım Ben kendi ateşinde Kendi közünde yanan olacaktım Alevlerim seni de tutuşturdu Affet beni yanıldım Oysa sadece ben yanacaktım. Hiç istemezdim güllerin solmasını yanaklarından Gamzelerinin hüznü taşımasını Gözlerinin mutluluk dışında Hiç istemezdim inan yaş akıtmasını… Affet beni Yaşla değilmiş cahillik Yürekle oluyormuş Yanlışlıklar komedyası hep yürekte duruyormuş. Yediğim lokmanın tadı sendin oysa İçtiğim su kadar berraktın Gözyaşların damladı biliyorum gönlüne Bulandın. Keşke diyorum o gece olmasaydı Keşke güneş hiç batmasaydı Sen ağlamasaydın, ben ağlamasaydım Yer yarılsaydı da En dibinde ben olsaydım… Heyhat, Heyhat ki heyhat Kuşlar sustu bir defa Yanaklarındaki kızıllık gitti, izi kaldı bulutların Şimşekler hevessiz Yol bilmeyen göçmen kuşlar gibi Hep kıyılara çarptı yüreğim yüreğini düşündükçe Ne yaptımların ucunda hep ben sallandım Kementler boynuma dolanıp durdu Çok bekledim gelmedi Azrail Ölüm kudurdu… Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağla Gözlerim
Ağla gözlerim Bir tutam saça Bir bakışa aldanmıştın Sıra senin durma Sen de acımamış, ağlatmıştın. Ağla gözlerim Ne umutlar söndürmüştün Prangalara vurup Hem bir sevdayı Hem geleceği öldürmüştün. Ağla gözlerim Feryatlar fayda etmez Pişmanlıklar doğurur mu güneşi Giden dün olur Elbet geri gelmez. Ağla gözlerim İster nehir, istersen deniz ol Şimşek ol, fırtına ol istersen Baharlar yasak artık sana İstersen kadehlere dol. Ağla gözlerim Bulup da kaybedenleri yaşa Ümitlerini kör kuyulara at Bir daha gelmez böyle güzel bir sevda Önünde durduğun şu akılsız başa Ağla gözlerim Hiç değilse ağlattıklarına Ağla. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlamayı Bilmeyen Gözlerin
Ağlamayı bilmeyen gözlerin Sevdaları taşımıştı ruhuma En uzak yıldızların ışıkları parlamıştı gözlerimde Öyle büyüdü öyle yükseldi ki aşkımız Kalpler olurdu tepelerinde bulutlardan Kahkahalarımız dinmezdi Çok mutluyduk ama Hiç yaşarmamıştı gözlerin mutluluktan. Hep el ele, göz göze dolaşırdık Bazen yeni açmış bir gonca Bazen sarmaş dolaş sarmaşıktık Tüm güzel şarkılardaki gibi salınırdık aşktan En berrak denizler çınlardı neşemizden Çok mesuttuk ama Hiç yaşarmamıştı gözlerin mutluluktan. Yüreğinin sesleri kaybolmuştu yüreğimin seslerinde Gülümsemelerin samimiyeti kelepçeleyememişti Bir şeyler noksandı bütün terazilerde Hep kendimi sorgular olmuştum en sert savcılardan Hep beraat ederdim bir bilinmez sebeple Mutluluktan ağlayan gözlerim gözlerine aşıkken bile Senin gözlerin hiç yaşarmamıştı mutluluktan. Papatyalar hep seviyor diyordu Nasıl inanmıştım bilsen Oysa papatyalar hiç sevmiyor demezmiş Gözyaşıyla tanışmamış gözler aşkı Ağlamayı bilmeyen gözler Sevmeyi bilmezmiş. Şimdi gittin ne ardında gözyaşı bıraktın Ne de ağlayan bir hatıra Hayatımda bir içimlik nefestin Ama her nefes çekilmezmiş Sayende öğrendim Ağlamayı bilmeyen gözler Sevemez, Sevilmezmiş. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aklıma Gelince
İçim bir hoş oldu, kalbim heyecanlandı Pencerelerden bir sevda arandı Kuşlar haber getirdi, yundu, yıkandı Aklıma gelir gelmez hayalin Saçlarını serdi gönlüme, tarandı. Hasretler bürüdü gökyüzünü Elim elini tutmak için çılgına döndü Şarkılar söylemedi seni, esirgedi sözünü Aklıma gelir gelmez hayalin Saçlarını serdi gönlüme, tarandı. Yapraklarını çıkardı ağaçlar, yeniden dallandı Hani, her mevsim ışıl ışıl gözlerin vardı Bazen mahçup, bazen şuh bakardı Aklıma gelir gelmez hayalin Saçlarını serdi gönlüme, tarandı. Aydınlanırdı *******, susardı sesler Bir dikişte nefesler bin ah çekerdi Yokluğundaki gerçekler gerçeği kesti Aklıma gelir gelmez hayalin Saçlarını serdi gönlüme, tarandı. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aklıma Gelirsen
Aklıma gelirsen, Gözlerini düşünürüm önce; Eski baharları tekrar yaşarım Gelinciklerle süslenmiş, Çimenlerin yeşili görününce. Gözlerine dalar giderim ya, Yanakların gül pembelere bürünür, Mahcup goncalarla şakalaşırım, Serinleyeyim diye ayrılık sıcağında Kar beyazı dişlerin görünür. Aklıma gelirsen, Saçların lüleleşir güneşlerce, Rüzgârla sarmaş dolaş dans eder, Her birine sevdiğimi demek gelir içimden Binlerce, yüz binlerce. Boyun, endamın şekillenir, Gönlümü, kıvrımlarına alıp öyle yürürsün, Her adımında yürek sesime mutluluğum çöreklenir Yüce dağlar gibi bakar, Naz yapmayı ne de güzel bilirsin. Aklıma gelirsen, Sararmış yaprakları düşünürüm, Teker teker dalından düşer, Gözlerin gibi kalması gereken sevdamız da Sarardı, soldu, dalından düştü, bilirim. Bütün yollar mezar taşı olur, İki ucunda dikilir, En ortasında bir cılız ışık gibi Umutsuz bir gül fidanı Belki, belki gelir der. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aklıma Gelirsin
Masmavi bir gökyüzü Tenime tatlı bir rüzgâr esince Sen gelirsin aklıma Dokunuşların gelir İnce ince. Yemyeşil bir ova Renkleri giymiş çiçek görünce Sen gelirsin aklıma Dudakların gelir İnce ince. Berrak bir deniz Dalgalar bir gelip bir gidince Sen gelirsin aklıma Ayakların gelir İnce ince. Uykudan uyanmış bir sabah Güneş sevinçle gülümseyince Sen gelirsin aklıma, Gülüşün gelir İnce ince. Yağmurlu, karanlık kalın bir tülden Gece gönlüme serilince Sen gelirsin aklıma Gidişin gelir İnce ince. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akşamlarım
Benim akşamlarım başkadır Toplar sessizce gözyaşlarımı Nedense hep hüznü saklar gündüzümden Serince akşam birer birer önüme Düşen bin parça olur yüzümden. Akşamla ruhum barışmadı bir türlü Oysa etrafta şen kahkahalar Havai fişekler, mutlu düğünleri aydınlatır Akşamlarım bir köşede boynu bükük Yine bana kalır. Ararım küçük bir ışık bir köşeden Bulduğum an hepsi birden kararır Sabah çaresizliğimle el ele beklerim Nedense hep yaş içinde yüzer Mutluluğa hasret gözbebeklerim. Böyle değildi beklediğim hayat Böyle olmamalıydı Ne güzeldi dünlerden baktığımda bu günler Niye şimdiler değil de Güzel olanmış dünler. Nedir beni böyle söyleten Dağlar mı çöreklendi, sisler mi indi Bilmiyorum yüreğimi sıkan mı var Bir türlü neşeyle tanışamadı Nedense hep hüznün yüzünü gösteren akşamlar. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aldanma Sakın
Aldanma sakın, Sanma gözyaşlarım hep akacak, Çağlayanlar misali akmalarına bakma, Yokluğunla dost göründüğüne de inanma Bir gün muhakkak kuruyacak. Gitmeden önce nasılsam, Bıraktığın yerde, bıraktığın gibiyim, İnanmıyorsan gel bak Tereddütlerinin altında Ezilmiş biriyim. Aldanma sakın çağıran türkülere, Kıyamete kadar gel demeyecek Nazın bu kadarı inan yeter, Belki bu son seslenişim sana Belki de bu sevda bugün yarın bitecek. Hâlâ seviyorum varlığını, Yokluğunla hiç anlaşamadım, Çok istedim sana kavuşayım ama, Diktiğin duvarları aşıp Bir türlü sana ulaşamadım. Aldanma sakın, Zannetme bu yürek hep senin için çarpacak, Gelmezsen eğer, gelemezsen eğer Belki de bu seven yürek Hiç çarpmayacak. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alın Yüreğimi Sevdama Götürün
Bir sessiz bekleyiş vardı Gözyaşlarım hep ıslaktı, hep üzgün Yine koyulaştı gönlümdeki sisler Ne olur o ağlamasın dostlar Alın Alın yüreğimi sevdama götürün. Bir yürek vardı göğsümde, canlı Varlığın heyecanıydı, giderken öldürdüğün Ne olur o ölmesin dostlar Alın Alın yüreğimi sevdama götürün. O'nunla çarpmayı, yaşamayı öğrenmişti Gülüşüyle filizlenmişti yaşlı bir sürgün Ne olur o kurumasın dostlar Alın Alın yüreğimi sevdama götürün. Şimdi mahzun, şimdi mahçup İnanmıyorsanız açıp, kararmışlığını görün Ne olur o kararmasın dostlar Alın Alın yüreğimi sevdama götürün. Tutuştu yalnızlık, alev alev Gönlümdeki bu yangını söndürün Ne olur artık o yalnız kalmasın Alın Alın yüreğimi sevdama götürün. O'nsuz yüreği neyleyim Avuçlarıma koydum, isterseniz öldürün Ne olur o yaşasın dostlar Alın Alın yüreğimi sevdama götürün. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|