![]() |
Bahtı Karam
Zil çalmadan önce, Açıldı yavaş yavaş, Okulun demir kapısı… Zille koştu inciler, En öndeydi birinciler… Balkondaydım akşamüstü, Yüreğimi efkâr bastı… Yırtıktı kiminin ayakkabısı, Solmuştu çoğunun giysisi, Yokluk mahalleye hastı… Benzi solmuş bir çocuk, Ayaz yemiş tomurcuk, El salladı saygıyla bana, Şefkatle gülümsedim, El salladım dostça ona… Bağırdı aşağıdan, İyi akşamlar amca… İyi akşamlar küçüğüm, İyi akşamlar bahtı karam, Yoksulluğunuz benim yaram… Mahmut Cantekin |
Bahtsız Bahtım
Taştan taşa çalsam seni kör bahtım, Alev alev yanan yürek soğumaz… Baştanbaşa çile sardı kor tahtım, Alev alev yanan yürek soğumaz… Gün görmemiş her belaya atarsın, O kendini bilmezlere satarsın, Dertlerime yeni dertler katarsın, Alev alev yanan yürek soğumaz… Çocuk yaşta vurdun dünya yükünü, Sen yedirdin hep zıkkımın kökünü, Gül bağında verdin çalı bükünü, Alev alev yanan yürek soğumaz… Bahtsız bahtım it elinde yuların, Kaynağında bulanıyor suların, Dert pıtrağı dolmuş taşmış fuların, Alev alev yanan yürek soğumaz… Cantekin der; ne istersin gönlümden, Böyle yaşam bin beterdir ölümden, Vazgeç bahtım vazgeç artık zulümden, Alev alev yanan yürek soğumaz… Mahmut Cantekin |
Bakar Kör Olma
Savcı oldum sorguladım ben beni. Yargıç oldum yargıladım ben beni… Kitap kitap görgüledim ben beni. Baktığın aynada bir gör sen seni… Mahmut Cantekin |
Bakın Kâfire
Çığlık çığlık yürek duyan yok sesi, Dönmüş bombalanmış viran şehire… Söze sahip olmuş insan teresi, Hüznün gözyaşları döndü nehire… Çıkar kılıç olmuş dostluktan kını, Sattı onurunu doldu çıkını, Yer içer durmadan yetim hakkını, Din iman satıyor bakın kâfire… Nabza göre şerbet vermektir işi, Kestirse gözüne geçirir dişi, Paralı düzenbaz muteber kişi, El verenin ömrü döner zehire… Bulmuş her tarafta iş yapan dayı, Çok yakında olur mebus adayı, İndirir mideye versen mandayı, Girdiği ambarda kalmaz zahire… Cantekin der; düştük kötü zamana, Zalimler katıyor tozu dumana Haramiler girdi birçok harmana, Saf canlar kanmayın böyle mahire… Mahmut Cantekin |
Bakın Maziye
Ben garibim can Kâhtalım sen garip, Ne haldeyiz dönün bakın maziye… Çıkmadık ah bizler bize bir sahip, Ne haldeyiz dönün bakın maziye… Can Kâhtalım düşmüş ekmek peşine, Gece gündüz Kâhta girer düşüne, Ayıp kimin gurbet elde işi ne? Ne haldeyiz dönün bakın maziye… Beş kıtayı yapmış ekmek teknesi, Gurbet elde geçer ayı senesi, Tüter gözde can Kâhta’sı hanesi, Ne haldeyiz dönün bakın maziye… Düşmüş herkes artık kendi derdine, Yazık olmuş bu toprağın ferdine, Sen canımsın selam Kâhta’m merdine, Ne haldeyiz dönün bakın maziye… Cantekin der; benden sana vasiyet, Kul etmesin seni hiçbir şahsiyet, Yüceltendir insanları haysiyet, Ne haldeyiz dönün bakın maziye… Mahmut Cantekin |
Bakkal Amca
Bağdaş kurmuş hüzün, Mevsim hazan, İçi boşalmış sözün, Nemrut tepesi efkâr… Sevgi saygı firarda, Dostun gözü çıkarda… Aç bir büyük rakı! Aç bakkal amca! Susuz getireyim dibini, Dertler bulsun dinamitini… Hafifler yüreğimin yükü, Güneş’e söylerim türkü… Birkaç saatlik bu zevk, Hayatıma katar renk… Yola çıksın efkâr treni, Şişeye çalsın sireni… Hadi kavun peynir dil, Dalgalansın beyaz mendil… Mahmut Cantekin |
Balyoz
Beyin yapmaz işlevini, Yürek sormaz görevini, Kimse bilmez ödevini, Duyarsızlık marifet mi? Mahmut Cantekin |
Bana Sor
Bana sor güzelim, Ayrılığı bana sor… Doğduğum topraklar, Benliğimin nakışçısı, Sevdası dağ, Sevgisi bağ, Hasreti gönlümde kor… Kâhta’yı bana sor, Umudum, Sevdam, Filizlendi doğan günle… Düşüm, Döşümde, Öpüştü sürgünle… Direnişi bana sor, İhanete, Zulme… Ben ölürüm gülüm, Umudum, Kardelenim, Sen ölme… Mahmut Cantekin |
Baraka
Söyle neden mimar, Barakaları doğurdun ikiz… Huzur tarumar, Sokaklarda savrulur giz… Gel gör halimizi mimar, Arada ince bir duvar, Komşu meraklı mahlûkat, Bardağı duvara dayar… Kulak verir nefes sayar Bire ekler bini yoktur ayar, Duyduğunu duymadığını, Bir yel gibi yayar… İçime kuşku düştü mimar, İkiz projen büyük kumar, Çoğalttın ayaklı gazeteleri, Medya ile rekabetin mi var? Mahmut Cantekin |
Barış Günüdür
Yeter bunca kan, Kalk, Gün, Barış günüdür… Haydi uyan, Kalk, Gün, Barış günüdür… Yeter bu kadar kurban, Kalk, Gün, Barış günüdür… Barış ellerinde güzel insan, Kalk, Gün, Barış günüdür… Mahmut Cantekin |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:02 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.