![]() |
Senin gibi mi?
Senin gibi mi? Paranın esiri zavallı kölemi Biraz sevgi gösterisi Biraz da gezmelerde satıyorsun olmayan sevgini Sonrada hiç bir şey olmamış gibi çekiliyorsun köşene Hiç yaşanmamış yaşamamış gibi El becerisi seninki de marifet işi Tekrar aynı melodi aynı tuzağı işliyorsun Seninki çin işi. Çok çabuk döküyorsundur göz yaşı nı Birazda yardıma muhtaçsındır El uzatanların bol olsun Ne diyelim.Bunu yapar hep iki kişi Sende birisi Dikkat et üçüncüsü Japon işi Fazla söze hacet yok Sende hüner,sende cilve Sevilecek yer çok.sende. 17,09,2007 Ethem Turan |
Senin İçin isterdim
Arayışlarımda bulmak isterdim seni İsteklerimde yaşamak Arzularımda düşlemek Kaçışlarımda yanında olmak isterdim Çiçeklerin en güzelinde görmek isterdim Tomurcuğun açmamış halinde yaşamak Gülün kokusunu koklar gibi koklamak Dalında yaşatmak isterdim Kederlerinde seninle ağlamak isterdim Mutluluğunu paylaşmak Gülüşüne ortak olmak Bir zamanımı seninle yaşamak isterdim Öğretmen olsan, öğrencin olmak isterdim Defterini yazdığın kalemin Tahtaya yazdığın tebeşir olmak Senin ellerinde son bulmak isterdim Çok şey isterdim senin için Gözlerine baka baka Seni doyasıya yaşamayı Senin için isterdim Ethem Turan |
Seninle
Sevmenin bedeli feda etmek mi seni Kır kokan fidandın sen karanlık odamda Gönül yağmurlarımdı gözümden akan yaşlar Dermansız derdime acı ilacımdın benim Rüzgar oldun bense güzde yere düşmüş yaprak Sürüklemeye kıyamadın solmuş bedenimi Alıp götüremedin kimsenin bilmediği diyarlara Koyu verdin toprakla bütünleşmiş yok olma savaşıma Ardına bakıp yağmurlarınla ısladın bitkin bedenimi Bir daha ayaklanmamak üzere bıraktın Oysa uçmak isterdim seninle Diyar diyar gezip kaçmak Taşıyabildiğin kadar seninle yaşamak isterdim 17.09.2006 10.08 Ethem Turan |
Sensin
Sensizliğe açılan kapıydı Ömrüme çizdiğim rol Amansız bir yoldu,her bir yanı acı ve keder Ne gelen yolcu var nede özlenecek sen Sonsuzluktu beklenecek olan Ürperişler,özleyişler meğer hepsi yalan Bir yar olsun seven İnsanın insana sevgisi yalan Korku dünyası bu dünya,yüreksizlerde hep aman Her bir yerimden bin acı doğar Akar mertlerin göz yaşı Seven yürekte bir ateş bir figan Bir acele ki yaşam almış başını gidiyor Dara düşmeyince dost bilinmiyor Uyan hey hat Yüreklerden asalet firar ediyor Sevgiymiş meğer ruhun iskeleti O olmayınca şekil bozuluyormuş Sevgimiz değimliydi bizi biz eden Kaybolunca biz siz oluyor Malda saklanmamış meğerse Mülk desen o da dünya malı Yürekte harmanlanıp tınazı savrulmuş Dilimde sen,gönülde sen,özlemlerimde sen Bir doğru parçasıydı ömrüm Hayatla kesiştiğim nokta sendin Bir gerçekse dünya Dünyada ilk yalanım sensin Bir çiçek en cesur ve en yürekli Bozkırda karı delen kardelen sendin Korkuysa insanı zayıf kılan Korkuları yenip gelen sendin Hataysa sevmek suçsa Ömrümün hatası en büyük suçum sensin Sensin bir tanem sensin 17.08.2007 03.00 Ethem Turan |
Sensin Annem
Şarkılar söylerim hasretine Şiirler yazarım sevgim dillensin diye Canım her yandığında ilk ismin gelir dilime Sevgili sen,sevda sen dost sensin annem Doğdum sarıp sarmaladılar verdiler eline Acılar içindeydin hiç ah etmedin Umut dolu bakışla tuttun Verdin göğsünü boğazımdan ilk geçen sütündü annem Öyle bir sevdaydı ki duyguların hiç tükenmedi Öyle bir tutkuydu ki hiç usanmadın Ben,ben olana dek hayatını bana bağladın Ne tiksindin ne vaz geçtin beni ben eden sensin annem Kimi bohça ettin sırtında taşıdın Kimi hasta oldum koynunda yatırdın Düştüm canım acıdı benden daha çok sen ağladın Canım senin,kanım senin sevdam senin annem 14.05.2007 00.51 Ethem Turan |
Sensin Ya Resul Allah
Adın ki; Nefse firen Dünya hayatını gam kederden uzak eden Kabir soğuk ve karanlık iken Sensin bize aydınlık eden Sensin ya Resul Allah Hak kapısının kapanmayacağını Şükrün nimetlerini Tövbenin ruhu temizlediğini Rabbin,Rahman ve Rahim olduğunu Öğreten sensin Sensin ya Resul Allah Adın salâvattır dilim de Sünnetin yolumun üzerinde Ömür tükenip giderken Ahrete rehberim sensin Sensin ya Resul Allah 19/03/2008 Ethem Turan |
sensin Yine
Yalnızlığın uzun yolunda Düşüncelere eş olan kadın Onca uğraşla boğuşurken *******i mekanımsın yine Sanma ki bu günde solmadı doğan Güneş Yerine hilal kaldı bin bir çiçek ona eş Karanlıkların kederli yolcusuyum Bir an hayalim bir an serapsın bu gözlerde Sen bunları bilmesen,gerçekler dünyasında gezsen de Bu gönle,bu ruha eş sensin,sensin yine 12.08.2008 02.36 Ethem Turan |
Sensiz Hayat
Kapalı kapılar ardında yanan ateş Sönmeye mecbur mumun alevi Menekşenin solmak için açışı Yavrusunu kucaklayan annenin sevgisi Hepsi ama hepsi bir anlam ifadesi Yaşayan en mükemmel sistem insan, Sen ve ben gibi Doyumsuz duygular İç sızlatan özlemler Ayakta kalmak için verilen direnişler Hepsi bir varolma çabası değil mi? Güneş’in doğuşu gibi Yeni bir zaman dilimi Yeni bir umut kapısı sanki Her saniye tükettiğin sınırlı zamanda Tükenmenin sancıları Kaybetmeye yüz tutuşun acıları Özlemlerle dolu bir yaşam Oysa, Hastaya verilen serum gibi Yaşama umudu veren İnsanı ayakta tutan özlemler değil mi? Gün doğuşundaki doğanın canlanması Yeni günün getirdiği umutlar ve Bu umutları yaşamak için ayakta durma çabaları Sana olan özlemi gidermek için değil mi? Gün batışındaki hüzün gibi Yavaş yavaş kaybolup gitmeler Uçurumun kenarında Ellerinin arasından kayıp giden sevgili Bitiş değil mi seven için Çaresizlik ve de tükenmişlik Yaşarken ölmedir şu güzelim dünyada Nice cesetler konur kabire Her biri süresini doldurmuş lastik gibidir Kullanım süresi bitince atılmıştır bir kenara Oysa içlerinde öyleleri vardır ki Darbe almıştır zayıf yerinden Kullanımı dolmadan veda etmiştir hayat yoluna Öylece atılmıştır bir kenara Uçurum kenarında elleri bırakmanın bedeli Süreni doldurmadan bitmektir hayatta Kopup gitmelerin yarası Hayatla oyununda yenik düşmedir Seni kaybetmektir Ellerinin arasından özgürlüğe salınan Güvercini koyu vermek gibi Bırakıvermektir ufuklara Sen uçup giderken, kalan için bu hayat Yaşarken ölmektir. Ethem Turan |
Kurşunlara varıyorum dey gidi dey
Umutlarla doğrulduğum yaşama Veda etmek hiç koymuyor bu gece Ölüp ölüp dirilmek yok artık Gidiyorum hiç çekincesiz Hoyratlığım yok İçimdeki yangını söndürememek Hani bakım evleri,yok planlarımda Sadece soğuk ter içinde yavaş yavaş solmak Yediğin kurşunla veda etmek Ölmek Toprakla bütünleşip kaybolup gitmek Bu gece içimi dökemeyişim Yalanda olsa Seni istemiyorum Diyebilmek Kurşun yemiş gibi yavaş yavaş karşında Solup gitmek Son gecem benim Denizim,suyum kara bahtlı yarim Söylemek istesem de diyememek var ya Sana söyleyememek Zaten ölüm içinde ölüm yaşamak Sıkılmadan kurşun yemek Bu kadar sıkar mıydı bu yüreği Yakar mıydı bu canı Hasretlik ateşini yaşamasa Şanlı komutan bir çırpıda Siler miydi verdiği şehitlerin isimlerini Fethedilen kaleyi Bu kadar çabuk terk eder miydi Asalet dedik hep Ruhumuzu firenle dik Kolay olmadı hiç Ben hasretlik çekerim sana ve kurşuna Her ikisi de nasılsa yakar beni İkisi de yavaş yavaş öldürür Geleyim desen dayanamam Sarılır bırakamam Bir daha sensiz olamam Ben yanmışım seni bu dünyada yakamam Yakamam ama sensiz de olamam Olamam elimde değil Kurşunlara giderim bil ki giden gelmez Geriye dönmez Sensiz ocağım tütmez Ömrüm hayat gülüm Akan göz yaşlarım senin için Ölüm kaçınılmaz ama ya sen Sen, sensiz de olmaz, olmaz bir tanem Ethem Turan |
Sensizliği Sevdim
Ben seni sevmedim ki Gözlerindeki ışıltıydı sana olan bağım Saçlarının dalgalanışıydı duygularım Gülen dudaklarını sevmiştim Ben seni sevmemiştim ki Yalnızlığımda eş olmanı sevdim Özlemlerimi sende görmüştüm İçimdeki ben din,ben beni sevdim Ben seni sevmemiştim Bana verdiğin mutluluktu gözümden akan yaşlar Gülen yüzünün aynasıydı yüzüm Bana verdiğin mutluluğu sevdim Ben seni sevmedim ki İçimde kopan duygu seliydin Sensiz olmayacak gibiydi hayat. Ben,bana yaşattıklarını sevdim 01/01/2008 Ethem Turan |
Sensizlik Kaldı Bana
Taşlı hayat yolunda Sende yek başıma koydun ya Yağmurlar ıslatmaz bedenimi Kar üşütmez artık Beni böyle sensiz Beni böyle yarınsız koydun ya Sevgilere çıkmaz sokağım Yarınlara karamsarım sensiz Geri istiyorum benden aldığın beni Özlemlerin yaktığı bedenimi Çöllere attığın sevgimi Geri istiyorum sevgimi Hadi gel gidelim desem nafile Sevmek uzak sana Karalar bağladım bu gönlün tattığı en güzel aşka Sensiz acı hatıralar kaldı bana Bir sen vardın dünyamda Mutluluğum aşkımdın Kaybolup gittin Şimdi sensizlik kaldı bana 12.01.2006. 22.53 Ethem Turan |
Serseri Sevgi
Bozuk plak gibi seni anıyorum gece gündüz Her anımda Sesini dinliyorum sanki tekrar,tekrar çalan parçada Sözler ezberimde hep tekrar ediyorum eşlik ediyorum sana Bana sen lazımsın” derken sözler bir başka çıkıyor dudaklarımdan Kalbim bir başka çarpıyor işte o an Teselli arıyorum boş cadde ve sokaklarda Gör halimi vakit gecenin yarısı uykular yarılanmakta Yapayalnızım tek başıma yürüyorum anlamsızca Hayatı gece olanlar kalmış Birde benim gibi içi içine sığmayanlar ortalıkta Tiryakin olmuşum çırpınışlar nafile Ne yapsam sığmıyor bu gönül içime Her günüm seninle oldu gece Bir o kadar da çekilmez işkence Seni arıyorum her gün her gece İnsafına kaldım isyanımı anla, anla da dinle Bir ben varım birde sen kalbimin içinde İster kov ister tut elinle Karşılıksız da olsa sevmişim bir kere Ethem Turan |
Sev
Benim yerime de sev Ben benden geçmişim yaşamak tat vermez olmuş Sevgi çok uzak kalmış yaralı yüreğime Sen aldırma benim yerime de sev Çorak bozkırlara doğru koş Canlanmak için can atan tohumlar üzerine serp sevgini Yağmur olsun benim göz yaşlarım Sev çıkan her bir fideyi,benim yerime de sev Ağlayan bir çocuk gördüğünde Anne şefkatiyle sar oksa incinmiş yüreğini Babaların sevgi dolu yüreği olduğunu söyle Ben okşayamasam da sen okşa saçlarını benim yerime de sev Umutları sev güneşin parlak ışıkları altında Geleceğin aydınlıklarından bahset Ben olmasam da dünyalarında Çocuklarıma ideallerinden bahset umut ol yüreklerinde Hayatı benim yerime de sev Özgürlüğün tadını hisset ruhunun derinliklerinde Bir daha gelmeyeceğin dünyanın tadını çıkart doyasıya Sev insanları, gönlü zengin olanları benim yerime de sev Sev yeter ki Nefreti kov yüreğinden hiç anımsama geçmişini Bir sünger al,yüreğine çek silsin yaşanmışları Unutsun silsin yaşantıları yeter ki sen sev dünyayı Ulaşamadım muradıma diye üzülme sakın Kocaman bir boş alan bir o kadar da insan Seç istediğini mutlu ol, sev istediğini Sev benim yerime de ben artık sevgi istemem Bir ilaç buldum senin için içmem Her gece her kederime seni eklemem Ben benden geçmişim sen sev ama ben Bu dünyada kadın milletinden sevgi istemem 31.07.2007 23.32 Ethem Turan |
Sev Ölesiye
Karanlıkta bir şimşek aydınlığı Boşlukta yankılanan bir ses Kalpte bir anlık sızı Fırat’tan bir tas su sana küskünlük Yer yüzünde okyanus Semada saman yolu Gönülde padişah tahtı Ömürde en güzel an sana olan sevgi Kopmalar olmadı bu yürekte Nefretler hiç uğramadı bu gönle Göz yaşları senin yokluğuna aktı Seni düşünmek en güzel zamandı Yaşama isteği vardı bedende Senli yılları el ele tüketme isteği Ölüm hiç eksik olmadı zihinde Sensiz gitmenin burukluğu yaşandı hep bedende Süngerler çekildi geçmişe Örtüler örtüldü Yeni gün doğdu giden dünlerin üzerine Yeni den gözler açıldı başlayan senli güne Semadaki yıldızlar sayılmayacak kadar çoktu Sana olan sevgide ölçülmeyecek kadar fazla Gözyaşlarıyla sulandı bunca hatıra Kavuşmalar ızdırab,ayrılıklar yakıcı sana ve bana Ayrılık korkusu sardı havayı İsyanlar baş rolde, Sevginin gücü kaldı sadece geriye Son bir istek, beni sev ölesiye 10,08,2005 04,16 Ethem Turan |
Sevda Güvercini
Sevdaya dair Asil duygular taşıdım yüreğimde Asil bir şekilde yaşadı gönlüm Hiç ihanetsiz,hissettiğim gibiydi söylediklerim Sana doğru giderdi bütün yollarım Düşlerinle mutlu olurdum yokluğunda Sensizlikte, seninle güzel olurdu anlarım Yarınlarım olurdun düşüncelerimde Bir sevda türküsü gibi hiç düşmezdi ismin dilimden İlk elini tutuşum,ilk gözlerine esirliğim O anki heyecanım sımsıcaktı yüreğimde Bir güvercin kanadının yeli etkilerdi Kederler kaçıp giderdi varlığında Mutluluk denizi derler ya Seninle el ele yürürdük denizin üzerinde Martılar uçardı üzerimizde Sözleşmişçesine rüzgar dağıtırdı saçlarını Ben toplardım Seni seviyordum Gözlerinin ışıması,bazen de solgunluğu Mevsimleri an an yaşatırdı yüreğimde Ağlardım İmkansızlıklarının sardığı yüreğini Güvercin yapıp uçurmak isterdim Olmadı Sana bir kağıt uzattım sevdanı yazaysın diye Boş bir kağıt verdin elime Sadece ayrılık yazmıştın Oysa; Ben bir ömür beraberlik yazmıştım Göz yaşlarımla ıslattım bir ömür yazımı Sevda ile baktığım gözlerini Hasret rüzgarlarına verdin Şimdi Mevsimlerim yok Asilce bir kenara koydum yüreğimi Kapıları kapalı Anahtarı bir güvercinde Oda uçtu gitti Kim bilir nerede kimin kafesinde. 28.02.2007 01.08 Ethem Turan |
Sevdam Olsun
Sağlık kapında köle Sevgi gönlünde yanardağ Merhamet dünyanda derya Mutluluk atmosferin olsun Sevgin akarsu gibi aksın Gönlünde çağlayanlar çağlasın Umut bulutları üzerinden eksik olmasın Tebessüm dudağına esir olsun Sevdam dudaklarda gezen şarkımız olsun Anlamadığın bir sadık kalp var bu dünyada Sen benim oldun ama sahip olamadın Yolun açık sana ihanetler daim olsun Kelebekler uçsun sevda çiçeklerini üzerinde Gözlerinin umudu olsun temiz bir dünya Acılar kapından uzak olsun Sana bir sözüm var son olsun Bir ömür boyu Uykumu esir eden sevdam Rüyanda tebessüm olsun Gülmeyen yüzün benim sevgilim olsun 04.08.2007 02.05 Ethem Turan |
Sevdan
Ezip geçemedim kaderi Dur diyemedim giden yare Göz yaşlarımı susturamadım Biter denen sevdamı solduramadım Acı halılar serdim yollarına Umutlar bezedim her bir motife Korlar üzerinde yürümeyi göze aldım ama Ölesiye Saramadım Bozkırlara saldım kınalı kekliğimi Peşinde acımasız avcılar Kafese koymaya kıyamadım Sevdim ama çekip alamadım Sevdim,sevgimi dostlarıma haykırdım Sus diyen olmadı İçimde yaram var kanar Pansuman eden olmadı Kıramadım zincirlerimi Uçurtma olup uçamadım göklerde İçinde kaybolduğum gözlere bakamaz oldum Düşüncelere sattım seni, kederlerimle avundum Açlık,susuzluk gibi oldu yokluğun Oruç sonrası sigara oldun şimdi Hasretle çekilir dumanın Efkarlarla üflenir sevdan. 02.10.2006 20.30 Ethem Turan |
Sevdandandır
Kahırlara salmışsak gönlümüzü Acılara göz yaşımızı akıtmışsak *******i mekan etmişsek yalnızlığımıza Sevdadan olsa gerek Hiç bir şey beklemeden sevebildiysek Düşünceleri ve kederi göğüslediysek Özlemleri kıskandıysa bu yürek Sevdadan olsa gerek Yalnızlığın soğukluğuna sarıldıysak Ayrılığa acı gülümseye biliyorsak Sabah güneşine hala sorabiliyorsak birbirimizi Sevdadan olsa gerek Uzak kalıp umutlarımızı söndürmemişsek Düşlerimizde hala özlem ateşi terletiyorsa Bir çoban ateşi gibi yalnız alev ola biliyorsa boşlukta İşte sana olan sevda Nice yıldız içinde biri çekiyorsa gözlerimizi Güneşten kopan bir ışın senin için aydınlatıyorsa Uzak diyarda bir yürek varlığınla gülüyorsa Sevdadandır bilesin Şimdi kezzap olup parçalamak istesen Yok etmek istesen bu bedeni Her bir parçada ismin saklı kalacak Her ah ta senin için bir göz yaşı akacak Neden deme Sebebini sorma bana Yaşama isteği dolu dünyam Sevdandandır bilesin 08.12.2006 01,00 Ethem Turan |
Sevdim Sadece
Gül bahçesinde sevmedim ben yarimi Dikenli yollarda da yürümedim Aşk şarabı da içmedim bile bile Sevdim hiç sebepsiz,içimden gelircesine Dağlar aşmadım ulaşmak için Yollar aşındırmadım Kollarıma alıp saramadım da Sevdim sadece Koşmadım peşinden Sevdim diye hiç üzülmedim Pişman da olmadım Sevdim sadece On suz geçen günlerimi yok saymadım Hayata küsüp insanlara sırt ta vurmadım Sırrımı açmadım hiç içimde sakladım Sevdim sevdim sadece Gecemi karanlık etmedim Aşkımı yere de düşürmedim Gönlümü sana esir eyledim Sevdim sadece Olur olmaz demedim Yolunu hep gözledim Seni istiyorum diyemedim Sevdim sevdim sadece Ethem Turan |
Sevdim Seni
Derin uçurumlar arasında Enderin vadide açan Çiçeğim oldun Ulaşması güç Elde edilmesi riskli Hayatı riske atmaya değecek kadar sevilen İçimde ben oldun Sen ki sevdin belki Bense deli gibi aşık Gecemde gündüzümde Yaşatılan prenses Deli kız oldun kimi zaman Bazen de dost Sıcak göğsün ağlama duvarım Umut oldun karanlık umutlarıma Bazen hayat rehberim Alışkanlık yaptın duygularıma Seninle yaşamaya alıştırdın beni Kocaman yüreğimi Ufacık bıraktın Senden başkası sığmaz oldu Hiç kimse girememişti zaten Bir gün Gözlerini görmek istedim Saatlerce bıkmadan içim kaynarcasına Hayata hırsımdan ağlayarak bakmak Özlemlerimi gidermek Saatlerce gözlerine hapis olmak istedim Canımın içiydin Sana doymak mümkün değildi Baktığım her yerde seni görüyordum Seni yaşıyordum Yavru kuşun uçmayı öğrenmesi gibi Uçup gittin Bomboş bıraktın ufacık yüreğimi Şimdi Ne umutlarım aydınlık Nede Yüreğim kocaman Çok zordun belki Bende bir o kadar deli Ne yapabilirdim ki Sevmiştim seni Ethem Turan |
Sevdim Seni 2
Kadınım Al bayrak altında Yıldızla hilal kadar sevdim seni Vatanın bir karış toprağı için verdiğim can kadar sevdim Can feda edecek kadar sevdim seni Sosyalistin kominizmi sevdiği kadar Ülkücünün vatan aşkı kadar bağlandım sana Nakşinin sofisi gibi hatmeyledim Külliyat gibi okudum, anlamaya çalıştım Şair oldum satırlara sığdıramayacak kadar sevdim seni Kadirinin sırrı gibi girdin kanıma Rufainin zikri gibi zikrettim seni Yaradan aşkı ile sevdim sırlara sakladım Aradım bulamadım seni Al kanımı yoluna akıtacak kadar sevdim seni Serhoşun içkisi gibi Gün gün içecek kadar sevdim Esrar keşin cıgarası gibi Her hatırlayışımda içip kendimden geçecek kadar sevdim Geçmişe baraj ördüm hayata yeni sayfa açacak kadar sevdim seni Her kadına kadınım denilmez asalet gerekli yürekte Kadınım diyecek kadar sevdim Benliğime ortak gönlüme eş ettim Saçıma düşen akların sendin sebebi Ölüm ergeç olsada kabre baş koyananadek unutmayacak kadar sevdim seni 16/12/2007 Ethem Turan |
Sevgi
Sahte yüzle sevemiyor insan Hele yüreğinin temizliğiyle Duyguları esir alabiliyorsa beynini Gören olmasa da aldatamıyorsa Seviyorum diyerek yalan atamıyor Sahte yüzle sevemiyor insan Bakışların gözlere donup kaldığında Hiçbir şeyin değeri kalmıyorsa Geçen zaman eritiyorsa yüreğini Kopmak ölüm gibi geliyorsa Yalnız koymaya yüreğin elvermiyorsa Sahte sevemiyor insan İçinde bir ben daha taşıyorsan Ruhunla benlik oluşturmuşsa Onsuz geçen zamanın olmuyorsa Hele merak ediyorsan durmadan Özlemler her önceliğin önüne geçiyorsa Yalandan değil gerçekten seviyor insan 17.10.2006 1926 Ethem Turan |
Sevgi Yazgısı
Ateşle suyun sevişmesi bizimkisi Güneşin geceye olan aşkı sanki Doruklardaki karın ovadaki çimene özlemi Kavuşma türkülerin gelmeyen sevgilisi Hasret kokar kazakların şimdi Gözlerinde buğu İçine sığmayan bir ruh Resimlerde konuşur bakan gözlerin ******* anlatır yaşanan rüyayı Zaman unutturmaya çalışır Gel demeler faydasız Buluşmalar yalan Bir kuş kondu gül dalına Dünyanın en güzel bülbülü Söyledi aşk türküsünü Güldürdü ömründe ömür gülünü Ayrılık kızıllığı kaplamış gökyüzünü Karamsar yağmur bulutları iz sürmekte Pusu kurmuş kahpelik Bir yiğit kapana düşmede Kayaya kazınan sevgi yazısı Balyoz darbesiyle kırılmakta Rüzgar çoktan silmiş kuma yazılanları Bir yürek,bir insan aşk yalanında yok olmakta Haramın, helale özlemi sarmış bedeni Gözler donuk guruba bakmakta Kayan yıldız ufukta iz bırakır Giden sevgili anılır ıslak dudakta Bu gece ellerine uzanamamak Gözlerinde arzu ve sevdaları görmemek Kurşun yemişçesine Acılarla yüreği dağlamaya eşdeğer akşam kızıllığında Ethem Turan |
Sevgim Yeter Bana
Sen olmasan da yanımda Ellerinle elimi tutmasan da Gözlerinin parıltısını görmesem hiç Benim sevgim yeter bana Cesaretin yoktu aşka Sil baştan dünyalar kuramazdın zaten Gözlerinin etrafta aradığı sevgi değildi Ölüme kadar yar olamazdın bu şekilde Sana olan sevdamı Uçurtma gibi göğe saldım Koyu verdim ipini,sen değildin giden Özgürce yükselen sana olan sevdamdı Benim sevdam yeter bana Uçurumun kenarında kan kaybederek dursam da Vadide akan suyun yaşam sesi Yüzümde solgun tebessümle karşılayacağım geleceği Mutlu olacağım senin gibi Çok yalanlar söyleyeceğim unutmak üzerine Ama, Aldatmayacağım senin gibi Çok hayaller göreceğim Bazen ihanet korkusuyla uyanacağım Sarılacağım benim sevdama Huzur içinde kapayacağım yine gözlerimi Benim sevdam diyorum alınma Sevenin sevdası olur ya Ben sende çok kördüm Hiç görmemiş gibi körü körüne çok sevdim İlk değildi bu yürekte sevda Seninle son olacak ama Sitem yok,pişman değilim Benim sevdam yeter bana 16.01.2007 23:23 Ethem Turan |
Sevinirim
Fırtına sonrası dağılmış, sokaklar sessizlik içinde Susmuş deniz,ağlar yitirdiklerine Bir yürek kabarması vurur kıyıya Bir hilal şahit öfkenin ötesindeki hiddete Karabulut örter nazlı denizin maviliğini İçinde yaşattığı hayatı saklar karanlık Kıyısında bir yürek ağlar için için Karanlık yüzün öter içimdeki hasreti Sabah Güneş doğar Çakıl taşlarından yazdığım adını güllerle süslerim Dalgan alıp götürür her bir taşı Ben yine yalnızlığımla kalırım Kızamam sana,alınmam Bir taş daha alır senin için atabildiğim kadar derine gönderirim İçimden kopan bir duygu selidir gönlüne düşen Benden bir şeylerin sende olmasına sevinirim 13/06/2008 03.42 Ethem Turan |
Sitem
Sonsuz olan ne var ki şu dünyada Kısacık ömürde ne yaşansın Bitmez denen nice kaynak bitmişken İçimdeki sevgi nasıl tükenmesin Okunan ezanı dinlerim Oda çeker beni rabbime Kimi korkarak kimi içimdeki sevgiyle Ona secde ederim Korkularımı uykusuz *******ime satarım Yalnızlığımı sigarama Yüreğimin ağrıları onlar sahipsiz kalır Göz yaşıma katar atarım İletişimin çağı Bir kabirden haber alınamıyor Görülmeyen ne kaldı dünya yüzünde Uzaya taştık yıldızlar fotoğrafta Magazin sayfalarını dolduruyor bin bir güzel Her biri birbirinden özel Sayfalar dolusu pozlar var ama Olmayan bir fotoğraf bana özel Ben istemem artık seni Hiç mi hiç özlemem Gönlüm hep hatırlatır bana Oysa ben hiç hatırlamak istemem Sonsuz değilmiş sabrım Özlemlerim tükenesi değil Nice ırmak kurumuş olsa da Çekilen ızdırab bitmiş değil Sitem etsem de yalan Kaynağını doğmadan almışım Kurutamadım akan nehrimi Selin basar her gece gönül bahçemi Sular susuz kalmış sitemlerimi 21,02,2006 06,35 Ethem Turan |
Sitem Bana
Sitem etmek mi Hem de sana Kalkıp varmak kapına Deli gönlü koyu vermek yola Bendini yıkmış su gibi Yok edip gitmek dere yatağına Adını yazmak sana ulaşan yola Koparıp almak Alıp kaçmak Hiç bırakmamacasına Sitem etmek mi Hem de sana Sitem deli olan bana Laf anlamayan Senden vazgeçmeyen yara İsteyerek aşkı yaşayan Bir buzu ellerinde eriten bana Sitem olmazlara Sitem Uludağ’a Sitem ayrılığa Ethem Turan |
Sokak Çocuğu
Elimden tutmanızı istiyorum şimdi Düştüğüm çamurdan çekip kaldırmanızı Kirli ellerimden ellerinizi kirletmenizi istiyorum Burnunuzu kötü kokumdan kaçırmadan Sevemeyeceğiniz görüntüme Son kez katlanmanızı istiyorum Kaldırımlarda yatıyorum Sokaklar evim benim Rüzgarlar hiç engel tanımaz buralarda Canların değeri olmaz Namus sorulmaz Sevgi tanımaz buraları Şimdi! Az bir zaman da olsa Aman diyeceksiniz Belki bıkacak Bana ne diyeceksiniz Görmezlikten gelmek istediğiniz anda olacak Unutmak isteyeceksiniz beni Tutun elimden Çekip alın bu acımasız caddeden Biri benimde saçımı okşasın Gülerek baksın gözlerime Korku nefret yerine Sevgi saçan bir yürek dursun önümde Evdeki kedi kadar değer verin bana Süslü olmasam da köpek kadar ilgi gösterin Böyle bırakmayın beni Alın neslimin yaşamı içine Toplum sağlığına virüs olmaktan kurtarın Umutla baktığınız geleceğe Nefretlerimi büyüterek koyu vermeyin Alın beni içinize Biraz sabır Biraz sevgi Birazda emeğinizi verin bana Kat kat fazlasıyla ödeyeceğim Geleceğim dediğiniz yavrularınıza 17.12.2006 00,37 . Ethem Turan |
Son
Yalnızlığımlaydım aylardır Sen zaten yoktun Karlı bir havaydı,tipiler oluyordu Karamsardı dünyam Bir kardelenim olur mu Gönül bahçemde açar mı dedim Bir başka gönül bahçesinde çoktan açmıştı Oda olmadı Unutmak istedim sensizliği Bir başlangıç, yeni bir umut olmanı istedim Her şeyimle yüreğimi serdim sana giden yollara Yine olmadı Bir bomba yaptım seni gönlümde Pimini çekip koyuverdim Şimdi acım içimde, sevdam içimde Git istediğin gibi özgürce düş gönülden gönüle 26,12,2006 18,23 Ethem Turan |
Sorma
Boynumda yıllarca taşıdığım tasma Verdiğim sözdü, Tamam diye attığım imzaydı aslında Ne bir üstünlük nede bir riyaydı İçtendi tüm verilen sözler Davranışlar gönülden geldiği gibiydi Anlamadın belki Hatırlarsan çok ağırdı illetim Belki dedim Belki kapatırım gözlerimi yalnızlığa iterim seni Teslim oldum her şeyimle Sen bunu da anlayamadın Acıtmaya devam ettin canımı Yılları merhem diye sürdüm olmadı İyice derinleştirdin yaramı Ben yürüdüm sen hep arkada kaldın Geri döndüğümde hazırladığın bataklığına Saplandım kaldım Ben yoruldum Bir şey öğrettin bana Hayatımın bir değeri olduğunu anladım Kırkıma varmadan içimdeki çocuğu boğmak istedin Ben senden hep kaçtım Neden diye kendine bunu da sormadın Kopmak istedim defalarca Bu kez sen kaçtın Defalarca denedik bazı şeyleri Belki bu kez dedik hep Olmadı Eskisi gibi değildi hiç bir şey Ne sen teslim oldun Nede ben Kopmuş birer parça gibi ayrı ayrı yüzüyorduk suyun üzerinde Akıntıların yönü farklıydı Farklı yönlere doğru gidiyorduk Akıntıya karşı koyacak gücüm yoktu artık Ben mücadeleden vaz geçtim Yalnız başıma sürüklendiğim yere kadar gideceğim Ne olacak diye sorma bana Olması gereken olacak Bir sabah uyandığında Güneş’e merhaba derken Kuşların öttüğünü ilk defa duyacaksın belkide Yaşadığını fark edecek Aldığın nefesten zevk alacaksın Senin yaşadıklarını bende yaşayacağım Bırak yakamı Diretme boş yere Çürük ipten düğüm olmazmış Bizi bağlayan ip çürümüş Sende pes et İnceldiği yerden kopsun Bu ilişki artık son bulsun Ethem Turan |
Son Bulur
Geceden satarım sana olan efkarı Boş kadehlerdedir benim sevdam Alır başını gider göçmen kuştur aşkım Geri dönüşünü gözüm gökte beklerim Korkarım bir tanem Karanlıktır hasretin ötesi Sorulur bir gün bu derdin sebebi Korkarım hasret kuşum,söyleyemem sendin göçüşün nedeni Bir gün olur çıkagelirsen Ben geldim deme ben bilirim havanın esişinden Gökyüzünün heybeti sarar bedenimi Şarkılar susar ben bilirim ruhumun titreyişinden Benden esirgediğin tenini Yorgun düşüncelerimde sarıp Sevgiye dair ışığı gözlerinde görmek isterken Ruhunun karanlığında kaybolur giderim Neydim senin için diye sorarsan Bir zaman her şeyimdin Yalnızlığımda bendin,varlığımdın Pinokyo olan sevdama konulmuş ruhtun İçeriden çıkmadan sevdan Ruhunun penceresinden akmadan yaşın Yanmış gönle su dökmeden Bitmemiş ince bir hesaplaşmadır yaşam Muson yağmurları gibi dinmeyen yağmurdur Hint okyanusu gibi derin ve uçsuz bucaksız Seher gibi alaca karanlık Namus gibi pazarlıksızdır sevdan Bozkırlar diyarında kurt kapanına tutulmuşum Geçit vermez sana giden yollar Duymayan duygusuz insan Yokluğunda olmuşum perişan Korkaklar diyarında kahpe dünyanın ortasında Bir cana bir başıma ortada kalmışım Gökte düşen yıldız gibi sona doğru ilerlerim Düşünme sakın beni her yöne dönüşümde zaten erir giderim An gelir kardelenler kurur Gelincikler sarar kan kırmızısı rengiyle bozkırları Yalanlar üstünde duran dünya son bulur An gelir bir tanem gönül kuşum seni yaşattığım gün son bulur 14.05.2008.. Ethem Turan |
Son Sigaram
Oturmuş son sigaramla bakışıyorum Son olduğunu nasıl anlatacağımı bilemiyorum Ağır ağır yok edişini beni benden edişini Nasıl anlatacağım Elimde çakmağım ve sonun başlangıcı Ateşleyip yakıyorum son sigaramı Hiç içimden çıkarmacasına çekiyorum içime Her çekişimde tüketiyorum Hapsediyorum belki içime Elimde tükendikçe içimde birikiyor Yaşanmışlarımızı savururcasına savruluyor küller Sigaramı bitiriyorum son olsun diyerek Tıpkı sana dediğim gibi Sigaramın içime bıraktıkları bitmiyor Senin içimde bıraktıkların gibi İçmiyorum artık elime dahi almıyorum Seni bıraktığım gibi Ne sigaram onunla olduğumu unutturuyor Nede senin yokluğun Sanki bir gün hiç bırakmamış tekrar başlayacakmışım gibi Ethem Turan |
Sonbahar Rüzgarı
Seni seviyorum diye başlardı her sözüne En son Yine seni seviyorum diyerek kopup gitti ellerimden. Bir sonbahar rüzgarıydı esen. Solmuş bir yapraktı sevgimiz. Son bahar rüzgarıydı seni benden alıp götüren. Ne yazın sıcağı yaktı Nede kışın soğuğu üşüttü o kadar Bir sonbahar rüzgarıydı Beni bu kadar benden eden Seni seviyorum demek gelse de içimden Rüzgarın alevi yakar dudaklarımı Sevgi sözcükleri kül olur savrulur İçimde kalır söylemek istediklerim Yutkunurum yutamam Boğazımda düğümlenir sözcükler Sonbahar rüzgarı yakar yüreğimi Ağlasam da göz yaşı dökemem Seni seviyorum derken Sonbahar rüzgarı kopardı ellerini ellerimden 05.10.2007 12.11 Ethem Turan |
Sonsuz Aşk
Yangınlar içinde Sana sitem dolu gönlüm Suda boğulan insan gibi Her ağzımı açıp bağırmak istediğimde Tıkanıyorum Yutuyorum içimdeki zehri tekrar Göğsüme ağrılar doluyor Kahreden yaşamıma Kaldığım yerden devam ediyorum Vücudumun sızıları Karabasan gibi çöküyor üstüme Gelmeyeceğini biliyorum ama işte Yine bağırmak istiyorum Kurtar beni diye Seni görmek istiyorum Görmemeliyim biliyorum Konuşmak istiyorum Konuşmamalıyım onu da biliyorum Ne yapmalıyım işte onu bilemiyorum Gece olduğunda ıssız yerlerde Senin adını bağırabiliyorum Yudum yudum seni içip Yüksek yerlere çıkıp düşleyebiliyorum Yeter deme sakın Yetmiyor,onu da biliyorum. Bilmeni istiyorum Avucuna aldığın kar tanesinin erimesi gibi Senin için eriyip gidiyorum Gün gün yok oluyorum Sana kapılmadan önce Sevgiye aç bir gönül Hayatı ve insanları kabullenen bir ruhum vardı Şimdi,gönlünü ve ruhunu yok ettiğin bu kölenin Son bir isteği var senden Sonsuzluğa göç ettiğimde Kabrimi ziyarete gel Gözünden bir damla yaş akıtmadan Yaşarken ezdiğin gibi Toprağımı ezmeden Elimi tutarmış gibi Bir avuç toprağımı tut Tut ki gözümde kalan son bir yaş damlası Toprak altında mutluluktan aksın Ethem Turan |
Sonsuzluk Olmalı
Sonsuzluk olmalı asil olan duygular Yaşamın keşmekeşinde ömür törpülenip bitse Nice ahlarla can yansa da İnci kutusunda saklı kalmalı sonsuzluğa kadar Hayat çölünde seraba kapılıp Hiç yoluna harcanmamalı Kıymetini bilmeyen için ayaklar altına serilip Yok edilmemeli, sonsuzluğa kadar yaşatılmalı Onursuzlaştırmadan asilce saklanmalı Bir başımıza kaldığımızda nadide inci gibi Varlığını bilip işte benim gönlüm diyebilmeli Bir başına varlığınla mutlu olup sonsuzluğa saklamalı Susmalı dil bazen Konuşacaklarını içine gömmeli İçin için yansa da yüreği saklamalı asil kalmalı Göç yaradan dan verdiği gibi asil bir şekilde teslim etmeli 27/08/2008 Ethem Turan |
Sor Yüreğine
Adın neyse İster Hatice, ister Fadime Sana verilmiş bir simge sadece Sor yüreğine kimsin diye Ufka bak düşün Yıldızların içinde ne saklı diye İncir çekirdeği fidanın modeliyse Sor yüreğine kimsin diye Kıymet verilen altın ise Neden en çok ihtiyaç demire Sevgi altın ise Sor yüreğine en çok bende ne diye Ömür,bir gün gibi gelip geçecekse Akşamın kızıllığı niye Gül madem solacak Gönül gülün neden açmaz sor yüreğine Penceren kapalı iken rüzgar girmez içeriye Susuz çiçek solar,sadece sevgi yetmez belki de Doruklarda kar ulaşılmaz diye mi durur Sen ulaşılmaz mısın sor yüreğine Nice şirketler kurulu Hepsinin hesabı kitabı var bir muhasebe İnsan en mükemmeli ise *******i sor muhasebecine nerde hata yaptım diye 10,05,2006 03,19 Ethem Turan |
Sorgu
Kopmanın Bu kadar acı olduğunu Bir kurt gibi için için kemirdiğini Söylemedin bana Sigaranın efkarında karın ağrılarını hiç anlatmadın Gülen yüzün arkasında karanlıklardan bahsetmedin hiç İçilen uyku ilaçlarının dinlendirmediğini de söylemedin Kireç taşı gibi ocakta yakılan yüreğin feryatlarını Ezilen gururun yüzünde silinmeyecek çizgileri çizdiğini Anlatmadın bana Hiç bir şeyi bilmeden yaşadım Öylece sarıldım İçindeki yanan ocağın ateşini hissedemedim Kırılan kalbinin iç çekişlerini de işitmedim Yaşadıklarını anlayamadım Kendi yaşantılarımla yargıladım Değerini bilemeden hüküm verdim Yıkılmışlığın kopardıklarını Ayrılık rüzgarının alıp götürdüklerini göstermedin bana İç dünyanda yaşadığını anlayamamış Yaşayamamışım senin yaşadıklarını Zengin bildiğim gönlüm Ne kadar fakirmiş meğer Uçurumun kenarında heyelana kapılmış gidiyorum Beni hayata bağlayan bağlarım Vefasızca bir bir terkediyorlar Yaşama isteğinin baskısı titretiyor bedenimi Şimdi ben kopmanın acı feryatlarındayım Ölümün yaşamüzerindeki yerini Birkez daha anlıyorum Şimdi yaşadıklarım için Kendimi sorgulayıp hüküm veriyorum 16.10.2007 00.11 Ethem Turan |
Sorma
Çok sıkı sarılma dünyaya sen, ben olamazsın Çok isteme mal, mülk,şan,şöhret Dünyanın şehvetine doyamazsın Çok sıkı sarılma bir gün nasılsa ayrılacaksın Sev kendini ama aşık olma Dorukların buzu eksik olmaz kendini erimez sanma Eteklerde canlıdır tabiat her renk saklıdır Kendini bulunmayan renk sanma Her bedende farklı bir dünya gizlidir Her koyun güzelliği gibi keşfettikçe sevilir Ön yargı ve korkuların zehri ruhu köreltir Aydınlık dünyanı karanlığa boğma ………….. 30/01/2008 Ethem Turan |
Sorma Beni
Karanlık ******* bezerim ömür giysime Gündüzlerden sorma beni Şu dünya alemde bir ufak nokta da olsam İçi boş dağlara sorma beni Göz nuru ile motiflere sakladım yüreğimi Cahillere sorma beni Mertlik harmanında feryatlar koparan Sahte kahraman yerine koyma beni Evlat sevgisi bağlar yüreğimi Baba olmayana sorma beni Yalnızlıkların dili yok ki anlatsın Deniz yakamozlarına sorma beni Mutluluk rüyaları görürüm Uykularımdan alı koyma beni Bir kalem verdin elime senle beni çizerim Dağlar ardına saklanıp yollara koyma beni Gönlüme sur ördüm,kulesinde seni beslerim Başka gönüllerde arama beni Bir gün kuş olup uçup gideceksen Dünya üzerinde yaşayanlara sorma beni 03.09.2006 02.46 Ethem Turan |
Sorsana
Ey benim ay yüzlüm Neden aşk şiiri yazarsın diye sorma bana Kim yazdırır diye sorsana Nereden gelir bu akışlar sıcak duygular Neden kalem elimden düşmez onu da sorsana Nedir bu beni benden alan Bilmediğim diyarlara taşıyan Uçsuz bucaksız vadilerde uçurtma olup Göğe doğru kaybolup gitmek istercesine uçuran Çekildiğinde asileştiren nedir onu da sorsana, Ah ay yüzlüm ah! *******i en parlak yıldız olup Dağdaki eşkıyaya dahi bakıp hayal kurduran Pusuya yatmış askeri duygulandıran Merada çobana yön bulduran Kim oldu hadi sorsana *******i sokakları mekan eyleyen Teselli aramak için bar pavyon gezen Güneşi görmeden yaşatan Sevdasını yüreğine gömen kim oldu Onu da sorsana Ömrünü sevdasına adayan Dağları sırdaş tutan Sesini duymadan yaşayan Görmeden yaşamaya razı olan kim oldu Hadi onu da sorsana Ethem Turan |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:01 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.