![]() |
Sal mıdır Nedir
SALMIDIR NEDİR Ben ağlamam, metin olmak isterim, Gözlerimden akan selmidir, nedir? Hayat gerçeğini sormak isterim, Aramızda kalan yol mudur, nedir? Soldu yüreğimde bahar dalları, Karalar bağlamış, giymez alları, Özledim gezdiğim tozlu yollları, Gurbet bırakmıyor elmidir, nedir? Ömrümü geçirdim, süzdüm elekten, Muradımı alamadım felekten, Tek onu diledim, bunca dilekten, Açmadı bahçemde gülmüdür, nedir? Ardından koşarım, akan suların, Git diyorlar, yok mu elde diyarın, Özlemi gönlümde geçen baharın, Kurudu yüreğim çöl müdür, nedir? Bağında gül olsam beni koklamaz, Sormaz hatırımı, gönül yoklamaz, Solmuş diye sinesinde saklamaz, Yolumu bekleyen sal mıdır, nedir? Emine Sönmez |
Selam Gönder
SELAM GÖNDER Günlerce bir haber bekledim senden, Unuttunmu, yoksa bıktın mı benden, Gönlümün bağına hazan gelmeden, Kendin gelmiyorsan, bir selam gönder. Kara talihimi karalama gel, Çileli gönlümü yaralama gel, Hasretinle beni yaralama gel, Kendin gelmiyorsan, bir selam gönder. Yoluna gül döktüm, gelmedin soldu, Her gece mum yaktım, kederden söndü, Günlerdir sormadın,' sana ne oldu', Kendin gelmiyorsan, bir selam gönder. Ömrün son deminde bir sayfa açıp, Sızmalıyım, kahrımdan içip içip, Ellere mi gittin, benden vazgeçip, Kendin gelmiyorsan, bir selam gönder. Yine kör kuyuya düşmüş gibiyim, Çöl beni kavurmuş, pişmiş gibiyim, Elimle bağrımı deşmi gibiyim, Kendin gelmiyorsan, bir selam gönder. Emine Sönmez |
Sen
SEN Sen...... Beni aldatamazsın, bilirim, Ben aldatmıyorum ki. İhanet edemezsin, etmezsin bilirim, Ben ihanet etmiyorum ki. Senin uzakta olman önemli değil, Önemli değil ayrılığımız. Kavuşamayacağımızı düşünme, Yanılırsın. Sen her zaman yanımdasın, Uzakta değil. Sen..... Gözyaşlarıma karışacaksan ağlamam, Saklarım gözlerimin içinde seni, Hüznümde de olsan çekerim, seve - seve, Seni yaşarım, Hasret de olsa, Hüzün de olsa, Senin sevgini yaşarken ağlamam. S...... Bana ayrılığı tattıramazsın, tattırmazsın, Yüreğinden söküp atamazsın ki. Bana ihanet etmezsin, edemezsin, Bilirim, Ben etmiyorum ki. Emine Sönmez |
Sen Anlarsın
SEN ANLARSIN Her gün yollarını bekler dururum, Geceyi gündüze ekler dururum, Aşkını kalbimde saklar dururum, Anlarsan derdimi, bir sen anlarsın. Sanma ki uzaksın, ayrısın benden, Unutma canımsın, ayrılmaz tenden, Ölürüm sevgilim ayrılmam senden, Nasıl sevdiğimi, bir sen anlarsın. Nefesin bahardır, gülüşün yaz dır, Çok özledim, sanma ettiğim naz dır, Uğruna canımı adasam az dır, Neler çektiğimi, bir sen anlarsın. Bakışın eritir, dağ ile taş'ı, Dilerim aşkımı gönlünde taşı, Hasretinle gözümden kanlı yaşı, Nasıl döktüğümü, bir sen anlarsın. Uzaktasın diye böyle naçarım, Geldiğinde, kanat takıp uçarım, Yar elinden zehir olsa içerim, Nasıl coştuğumu, bir sen anlarsın. Emine Sönmez |
Sen Varsın Diye
SEN VARSIN DİYE Her gün esaretin penceresinden, Yoluna bakarım, sen varsın diye. Gök yüzünün kararmış sislerinden, Süzülüp enginde uçarsın diye. Hür değilim, zındanlarda yüreğim, Rüyama girmendir bütün dileğim, Ahtım var, görmeden ölmeyeceğim, Kesme selamını, 'naçarsın' diye. Mevsimler yok, değişmiyor kışlarım, Yollarına sel oldu göz yaşlarım, Hasretinden ağarmışsa saçlarım, Hor görme, 'dertlere duçarsın' diye. İlmik - ilmik yalnızlığı dokurum, Hayalimde sevdaları okurum, Gelmiyorsan, zındanları yakarım, Bekliyorum, yolu seçersin diye. Sen var ya sen, zındanıma ışıksın, Boş olsan da, yüreğime beşiksın, Diyorsun ki 'hayallere aşıksın', Ümitliyim, ışık saçarsın diye. Emine Sönmez |
Sen Yüreğimsin
Yine sabah oldu ve yine sen yoksun sensizlikle başladım yine bir güne daha bu nasıl birşeydir biliyormusun? bilebilseydin bilebilseydin eğer yaşatmazdın eminim. seni seviyorum bunu sen bile bilmiyorsun evde kimse yok dör duvar ve tek anım resmin ellerimde karşımdasın, seni seyrediyorum denizin mavisi gözlerine yansımış öylece dalmışsın uzaklara köprü üzerinde bir gün dönecekmisin? yoksa benmi geleyim? sen yüreğimsin söyle sevdiğim kaç gün yaşanır kaç gün yaşanır yüreksiz. Emine Sönmez |
Seni
SENİ Gezdiğim yerlerde aradım durdum, Yüreğimde buldum sonunda seni. Karlı dağlar gibi direndim durdum, Bahar gibi gördüm yanımda seni. Gözlerimde duman duman tütersin, Bakışınla tüm dünyâ ya yetersin, Benim için sen mecnundan betersin, Dolaşırken buldum kanımda seni. Hece - hece senle doldu sayfalar, Uzaktasın, nasıl geçsin haftalar, Yalnız kaldık, firar etti tayfalar, Kaptan ilan ettim gemimde seni. Gemim yol almıyor, yelkenler suda, Yollarımız uzak, duyulmaz seda, Çıkmaz yüreğimden, bu kara sevda, Öyle saklıyorum canımda seni. Hep sana akıyor sevdamın seli, Kopardı gönlümü deli eseli, Tek sen varsın, dünya bana küseli, Görmezsem ölürüm, yanımda seni. Emine Sönmez |
Sensiz Olmuyor
SENSİZ OLMUYOR Kara bultları sardın başıma, Damlaları mermi gibi düşüyor. Gözlerini kapatınca dünyâ' ya, Güneş donuk, karlı dağlar üşüyor. Gönlüme akmışken bir su misali, Kimi dargın durdun, kimi tasalı, İsterim bitmesin sevda masalı, Başıma gelene aklım şaşıyor. Terk etsen de beni, dik dursun başın, Gözünle şenlensin, son katı arş'ın, Pınar olmuş gözlerimdeki yaşın, Duracak halı yok, bendi aşıyor. Peşpeşe açardı goncalar ezel, Terk edip gidince, tez döktü gazel, Seni benden uzaklaştıran güzel, Sanmam kollarında mutlu yaşıyor. İnanmam ben gibi sevenin olsun, Su gibi akıp da, kalbine dolsun, Böyle istiyorsan, canın sağ olsun, Göz yaşlarım, bana mezar eşiyor. Emine Sönmez |
Sensiz Ölmeyeceğim
SENSİZ ÖLMEYECEĞİM Vademin dolmasına yardımcı oluyorsun, Su olsan bana akmaz, testiye doluyorsun, Beni yasa boğmayı marifet sanıyorsun, Öldürmene razıyım, boyun eğmeyeceğim. Bir gun bu beden çürür, toprak olur giderim, Kalmayacak o zaman, ne derdim, ne kederim, Çekmesini bilirim, eğer buysa kaderim, İrem bağında sensiz, güller dermeyeceğim. İçimde bir yangın var, ciğerim kebap oldu, Aktıtça yüreğime, çıkılmaz girdap oldu, Ömrümün son demiydi, bir günde harap oldu, Gitti beni unuttu, belki görmeyeceğim. Yeniden bahar gelse, mevsim dönse tersine, Arasa bie kez daha, hasret kaldım sesine, Karlı dağlar saf durur gönlümün neşesine, Divaneye döndürse, ele vermeyeceğim. Gönlünde bir yer ayır, layık görme toprağı, Senin için açmıştım, kuru dala yaprağı, Kavuştuk diyemeden geldi ayrılık çağı, Gel de bir yudum su ver, sensiz ölmeyeceğim. Emine Sönmez |
Sensiz Cennet İstemem
SENSİZ CENNET İSTEMEM Güneş mi tutldu ne, kan damlıyor yüreğim, Hasret tarlasındayım, tükenmiyor merağım, Bitmiyor bende çile, nazlı yardan ırağım Başkasını seversen, asla bilmek istemem, Cennet mekânim olsa, sensiz girmek istemem. Ateş düştüğü yeri, yakarak geçer derler, Aşk keskin kılıç gibi, kalpleri biçer derler, Yarı gönülden seven, her zehri içer derler, Aşk şarabı elimde, sensiz içmek istemem, Cennet mekânim olsa, sensiz girmek istemem. Mevsimsiz gelen bahar, gidince döndü kışa, Yüreğim paramparça, acısı vurmaz dışa, Ne söylesem faydasız, yazılan gelir başa, Sensizken haram bana, asla gülmek istemem, Cennet mekânim olsa, sensiz girmek istemem. Gönül bağlarım soldu, olmayınca derenim, Bir tek dostum kalmadı, gözyaşlarım yarenim, Olmayacak yanımda bir yudum su verenim, Ecel gelse dayansa,sensiz ölmek istemem, Cennet mekânim olsa, sensiz girmek istemem. Emine Sönmez |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:53 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.