![]() |
Dedin de
Hep şu güzel gözlerime Bak dedin de bakmadım mı? Al şu sevdamı göğsüne Tak dedin de takmadım mı.? Güller oldun *******de Öt dedin de ötmedim mi? Tohum olup yüreğimde Bit dedin de bitmedim mi? Ruhum senin gir içine Yak dedin de yakmadım mı? Bir serin su ol gönlüme Ak dedin de akmadım mı? Kokla bir gül gibi beni Sev dedin de sevmedim mi? Gittiğin yere ardından Gel dedin de gelmedim mi? Ne yapayım daha bilsem Gül dedin de gülmedim mi? Bir ayrılığı yaşa da Öl dedin de ölmedim mi? Turgut Uzdu |
Deli
Bir gece vakti Kimsesiz sokak ortasında bir deli Ne mumu var elinde ne feneri. Yerlerde su dolu çukurlar Yukarıda yarı sönmüş bir ay Ne izi var sürecek Ne gizi var çözecek. Karnını mı düşünür sabahtan beri aç Başını kaplamış kirlerle dolu bir saç Evi desen, yoktur Yurdu desen sokaklar kadar çoktur *******e hükmeder, coşar konuşur Gündüz kaçar, koşuşturan çocuklardan Hiç deli görmemişler gibi ardından Oysa her sabah geçer Yatmaya giderken aralarından. Bulur çocuksuz bir tahta yatak Düşünmez Kim bilir kaç kışı daha kaldı atlatacak. Nefes alır su içer Bazen güneşe aldırmadan caddelerden geçer Ne hedefi vardır ne geçmişi, ne de gelecek kaygısı Sadece bugününe hayrandır Yarını dünlerden kopmuş Bugünlerden çok çok uzaktadır. Kendini bu hale getiren dertlerini atmış Sonra her gece dertsiz yatmış Ne yiyecek beğenmez olmuş ne içecek Bilir midesini kandırmak ona yetecek. Soğuklar üşütmez, sıcaklar yakmaz onu Hiç mi hiç düşünmez sonunu Kimseye zarar vermez, dudaklarında hep gülümseme Gece yarısı sokaklara hükmeder Bazen karakola uğrar Polisler ona çay ikram eder Düşünmeyen gözlerle onları izler Ona bakar kim bilir neler düşünerek uykusuz gözler. Sonra kalkar yavaşça yerinden Kimseyi ürkütmeden Kaybolur gider sessizce Sokakların birinden. 15/12/2006 Turgut Uzdu |
Delice Sevmek İstiyorum
Aşık olmak Senin kokunu koklamak istiyorum Mutlu olmak Sevilmek Delicesine sevmek istiyorum Yalnızlığı atmak omuzlarımdan El ele tutuşmak istiyorum Koşmak kırlarda bayırlarda Ve seni Delice sevmek istiyorum Yanlış değil istediğim Yeniden mutlu olmak istiyorum Çocuklar gibi neşe içinde Bir sevgiliyi Delice sevmek istiyorum Gözlerine bakmak, sana güvenmek Sana inanmak istiyorum Ben senin olayım sen de benim ol İnan seni Delice sevmek istiyorum Çılgınlığı yaşamak ruhumda Kendimi kaybetmek istiyorum Hep seninle yaşamak Hep seni Delicesine sevmek istiyorum Sevgi karşılıksız olmaz Beni delice sevesin istiyorum Hep gülsün içimiz dışımız Ben seni, Ben seni delice sevmek istiyorum Ağaçların altında oturmak Dalgaları seyretmek istiyorum Kumlardan şatolar yapmak Odalarında el ele gezmek Ve seni delice sevmek istiyorum Turgut Uzdu |
Demişler
Bir sevdaya tutul da Garip uyuma Gece gündüz uğrunda sürün demişler Bir hayale vurulduğun gündü Cuma Sabahlı her gecede görün demişler. Tutulursun elbet sen de bir güzele Şiirler yazarsın ağaca, gazele Emanet edersen gözlerini sele Bir sevdalı şekline bürün demişler. Yüzünde güller açar gönlünde çiçek Bir ömür yaşarsın sevdanla bitecek Ayrılık tadarsan kirpik çiğlenecek Boğulursun gözünde derin demişler Hep içinde yaşa dillenmesin aşkın Dolaşma ortalıkta garip ve şaşkın Dağ bayırda arayıp yesen de eşgın Toprak altı üstünden serin demişler. Kırağılar düşer senin de saçına Zaman acımaz gözlerinin yaşına Garip Hoca yazarlar mezar taşına Uzan kara toprağa gerin demişler. Turgut Uzdu |
Desem
Ne şevkim var bu gün Ne de neşem, Ne aşkı anlatayım, ne baharı Ne tutuşan mutlu elleri Ne de İçimdeki viraneleri. Güzeli desem, Güzel zaten güzeldir Nesini anlatayım Elbet baharda çiçekler açar Bunu bilmeyen mi var ki Ben de onu yazayım? Acıyı desem, Acı acıdır başka olmaz ki Ayrılık sonbahara benzer İnsan ömründeki gün gibi Sararıp sararıp dalından Yapraklar gibi düşer. Ölüm desem, Tanışmayı bekleyen bir dost O mutlak gidiştir Nesini anlatayım Herkes bilir ki o Tek bitiştir. Ne şevkim var bu gün Ne de neşem, bağışlayın dostlar Ne aşkı anlatayım, ne baharı Ne tutuşan mutlu elleri Ne de İçimdeki viraneleri. Turgut Uzdu |
Desem ki
Bir bilinmez yarının bugünkü vedası bu Ayrılık korkusunun bir garip sedası bu Tek vagonluk bir trenin kampanası bu Desem ki bir yaşayan ölünün son yası bu. Desem ki bahara koşuşturan bir kış günündeyim Kendisi de bahara benziyor Sadece gönlüm gibi boz bulanık bulutlar havada Etrafta bir ölünün sessizliği Bir tarafta gittikçe sıklaşan nefesim. Desem ki görecek miyim bu baharı da Geçen baharı gördüğüm gibi Bekleyecek miyim yine acaba Her akşam bin defa öldüğüm gibi. Desem ki kuşlar terk etmiş buraları Sadece *******i öten baykuşlar Umutsuzluk sarıp sarmalamış beni Kim bilir ne zaman sultan olacağım Ne zaman el pençe durup Benim için namaz kılacaklar. Desem ki ayrılmak zor olacak Gitmek değil, inanmazsın Desem ki her şeyi çok sevdim Seni sevdiğim gibi Ben yokken de sen hep burada kalamaz mısın? Desem ki çok fırtınalar yaşadım Ne badireler atlattım bilemezsin Ben garip bir yolcuyum Zamanı boğmuşum kendi suyunda Sev desem de beni Biliyorum sevemezsin Umarım ben gittikten sonra Uzun yıllar ardımdan gelmezsin. Turgut Uzdu |
Desinler(1)
Ben seni sevdim güzelim Kim ne derse desin, İster fırtına kopsun bağrımda, Yağmurlar yağsın, şimşekler çaksın Yaksın, yıksın her yanı isterse seller, Ben hep seni sevdim güzelim Ne derlerse desinler. Ben seni sevdim güzelim Kim ne derse desin, İster ölüm sessizliği çöksün göğsüme, Ruhumda baykuşlar ötsün, İsterse seninle dolu yüreğimi kessinler, Ben hep seni sevdim güzelim Ne derlerse desinler. Ben seni sevdim güzelim Kim ne derse desin, İster hiç gelmesin bahar, Hep kar yağsın, ellerim üşüsün, İsterse boynunu büksün ben gibi bülbüller, Ben hep seni sevdim güzelim Ne derlerse desinler. Ben seni sevdim güzelim Kim ne derse desin, İster aşk ölsün kâinatta, Sevda en derin mezarlara gömülsün, İsterse aklını kaybetmiş mecnun desinler, Ben hep seni sevdim güzelim Ne derlerse desinler. |
Desinler(2)
Ne derlerse desinler, Ben tek seni sevdim. İsterlerse gönlümü idam etsinler, İnan güzelim, Ben hep seni sevdim. Dünya alem vız gelir, Yeter ki elini tutsun elim. Azrail kapımda nöbet tutsa bile, İnan güzelim, Ben hep seni sevdim. İster sabah olmasın isterse akşam, Ben her saat seni bekledim. Bütün karalar gönlüme çökse bile, İnan güzelim, Ben hep seni sevdim. Bir ömrüm var sana feda, Ölümü hep yanında diledim. Sürünsem, felek yerlere çalsa bile, İnan güzelim, Ben hep seni sevdim. Ne derlerse desinler, Ben tek seni sevdim. İsterlerse gönlümü idam etsinler, İnan güzelim, Ben hep seni sevdim. Turgut Uzdu |
Dileğim
Artık ayrılıkları yazmayayım Vuslat türküleri söyleyeyim Ne sana hasret olup çatlayayım kurumuş topraklar gibi Ne de Issız köşelerde ağlayayım. Artık *******imi gözlerin doldursun Karanlığın karanlık gözleri gitsin Ellerin uzansın ruhuma Okşasın Sensizliği bitirsin. Çakmasın şimşekler Yağmasın bir daha iri damlalı yağmurlar Hiçbir zaman solmasın çiçekler Hep sen ol gönlümde Hep seninle gelsin, Hiç gitmesin şu bahar. Her akşam seni göreyim Her sabah gülümse Saçlarını oturup iki örük öreyim Çocukluğu yaşasın tekrar ruhlarımız Bir daha sensizliği görmeyeyim Turgut Uzdu |
Dilerim Allah'tan
Dilerim Allah’tan, beni aramak için Eteklerin siyaha boyanıp sokak sokak yürüsün Bulamasın beni Her köşede sokak köpekleri karşına çıksın Ardın sıra koşup, ürüsün. Dansı muhteşem olsun bulutla şimşeğin Yediverenler açsın ebemkuşaklarında On yedi numara gözlük takasın, emi! Kelepçelensin gönlün, çözülmesin hiç Dolaşsın çamurlu sokak ortalarında. Akreplere denk gelesin yedi boğumlu Dolaşsın her yerinde soğuk soğuk Feryatların Mars’a Venüs’e ulaşsın Ama kimse duymasın sesini Bağırsan da boğuk boğuk. Çıyanlar dostun olup sarsın seni Önce her yerini zehirlesin, derin büzüşsün Boşuna gezen meteorlar var ya Her gittiğin yerde bir işe yarasın diye Hep senin başına düşsün. Akbabalar başına üşüşsün Gözünü, ciğerini dalağını oysun Bütün çakallar toplanıp başına Güzel dediğin her yerini yiyip Yavrularıyla birlikte doysun. Masmavi denizler mekânın olsun Dalgalar bütün mendirekleri kırsın En aç büyük beyaz köpek balıkları Karşına çıksın kocaman dişleriyle Parmaklarını ısırsın. Meltemler seni görünce huy değiştirsin Fırtına olsun, beşinci dereceden kasırga olup essin Hep dağlarda gezip beni arayasın Dipsiz uçurumlar vardır ya hani Ayağın takılsın, en derin yerinden düşesin. Sinekler dolsun tüm güzelliklere Senle birlikte gönlün de bağlar bahçeler gezsin Ben daha ne diyeyim sana gavurun kızı Karşına çıkan bütün eşekler Çifter çifter seni tepsin. Ayakkabıların eskisin, delinsin iki yerinden Çorapların boğazına kadar ıslansın Arılar üşüşsün yüzünün her yerine Çiçek değil Seni düşman sansın Elmayı çocuğunun kafasında vuran vardı ya Elinde sanki kalplere saplanan muhteşem bir oksun Sevmediğini bilirim yılanları amma En zehirlileri bir araya toplanıp Kolundan, ayağından, yüzünden soksun. Hep çare ara her yerde, el yordamıyla bana gel Tek senin doktorun olup muayene edeyim Madem sevmedin, maden sevmeyeceksin Çaktırmadan bir iğneyle öldürüp gönlümde Yıkık bir mezara gömeyim. Turgut Uzdu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:16 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.