![]() |
Paspartüsüz Çerçeve...
Paspartüsüz çerçeve gibi Sırıtıyorsun kenardan Köşeden... Sosyetesini kaybetmiş Küçük şehirler gibi Soğuksun Kalabalık şehirlerin Çok çocuklu Tahta sofralarında Tatlı olur salatanın suyu Ama sen Kupkuru Kaşarlı bir pidede Tad arayacak kadar Aşağılamışsın yalnız hayatını Şimdi Yaşamak mı? Boğazına duran Çerçeve mi Kuru pide mi Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
Pijamalarımla Çıktım Evden...
Pijamalarımla çıktım evden Yalın ayak sürdüm arabayı Sıkılınca yolun ortasında Terketmeden plakasını da söktüm Biletsiz bindim otobüse Güldü şoför halime Sonra sordu ne iş diye Hiç dedim abi öylesine... Simitçi çağırdı polisi Dedi gardaş bu gidiş nereye Karakoldan sonra hastaneye Bari yolda bu simiti ye Kimsin dedi komiser Bekletmeden Sustum önce Dedim abi sorduğun soru En kazık yerden Dedi bak Yumuşak görünür önce jopun ucu Allah için yoktur aslında Bu çocuğun suçu Ama olmaz ki Bırakmış evde terliği pabucu Zorlama istersen söyle Kimsin sen nerden Neden bu hal hangi sebepten Hah işte komserim Baltayı taşa vurdun hepten Ben zaten kaçıyorum önce Bilmediğim kendimden Sonra hemen herkesten... Birden kalktı yerinden Öyle bir nefes çekti ki derinden Dedi bırakın bunu Merak ederler evinden Bir daha da ihbar gelirse İnanmayın simitçiden.. Taksici durdu halime bu kez Araba hiç gitmemiş Bıraktığım yerden Eve geldim deva oldu her derde Bir an bir çığlık Sen hangi cehennemdesin Çocuğun bezi nerde... Dedim yahu sorma Galiba kimliğim kalmış evde... Bütün gün aradım her yerde! .. Simurg_b (P.D.) Bülent Özdemir |
Rüyalarım Çağırıyor Ruhumu
Rüyalarım çağırıyor ruhumu Her yanım karanlık Sindire sindire gelen Bu aydınlık nereden Nereye götürecek beni Bu ben miyim Neden kendimi göremiyorum Şimdi O dünyadayım Rüyadayım Burası evimmiş Eşyalara aşinayım Simalar da tanıdık Neden yabancı gibiyim Peki ne yapayım Efendim karıcım Dediğime bakmayın Çıkartamadım Aslında sizi Hiç sormayın Hayatım tamamen karıştı Ama sabredin biraz Az sonra uyanırız Nasılsa Siz de gidersiniz Görebildiğiniz ruhunuza Ben de Gerçek rüyalarıma Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
Saat Kurmuş Zebaniler Kıyamete...
Saat kurmuş zebaniler kıyamete Belkısın tahtı altında... Zulası bozuk cinler güneşte Zır zır deliler bekler saati Masum günler kafeste... Yeni doğan sabahta Geceyi süsler bebekler ateşte... Kurulan saat hayatın kıyısında Tüm kıyılar tılsımın kapısında Gecen zaman gayretli Gelen giden arasında Herkes hep kendi sırasında... Artık yetmez oldu ******* güneşin dilinde Aslında olan bir şey yok özünde Belki senin belki benim gözümde Tüm kurulmuş saatler Zebanilerin elinde... Simurg_b Bülent Özdemir |
Sadece Yaşa...
Ardından gelecek günün Gerçeğine inanma istersen Sadece yaşa... Günaha bile aldırmadan Döv bağcıyı birkaç damla şarap için Seslere gömül ölüm suskunluğunda Zamana acımadan yaşa... Değersiz *******e can verme Diz kırıp el açma istersen Etten bir duvar gibi Ağlamadan yaşa... Bereketsiz yüzler gibi Hep güler geçersin Günahkar gözlerin aç istersen Hayallerini alıp rüyalarda yaşa... Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
Sarıldığın ******* Benim
Sarıldığın ******* benim Gerçeklerimle Yüzleştiğim... Sizin yalanlarınız Nerde Sakladıklarınız Hangi dağsınız Masalların önünde duran Arı besliyorum artık Yılanların yerine Varsın Anlarlarsa bir de Onlar soksun Yalanı da baldır Yılanımın Mertliği saklanmaz Çıplaklık gibi Benim koynummuş Gizli kalan Sarıldığın ******* gibi Derdimsin sen İçimde Beklediğim ölüm gibi... Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
Savaşmı Veriyorsun Sen!
Savaş mı veriyorsun sen Aldığın barış mı elinden İsyanın var Esareti inkarına Ruh mu veriyorsun sen Can mı Aldığın her nefesten Hayalin var Yazılı sevdalarına Kan mı veriyorsun sen Ten mi Çıktığın her kafesten Umutların var Gelecek zamanlarına Bedel mi ödüyorsun sen diyet mi Kaçırdığın cennetten Öfken var İçinden savaşlarına Söz mü veriyorsun sen Söz mü Yoksa aldığın ebetten... Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
Secdeden Bakıyorsun...
Secdenin karanlığından bakıyorsun, sıcacık güneş gözlerinde... Sosyetesini yitirmiş şehirlerin donukluğunu aratmayan nefesleri ısıtıyor sesin... Samimiyetin yaldızlı günahlarla savaşa tutuşmuş... Dualar dökülmüş her yana... bilmiyorsun... Toplayıp atamıyorsun... Gelecek mi rüyalarında... Geçmiş mi yaşananlar... Hiç durmadan gerçeğe gidiyor hayallerin.. Sanki bitmeyen bir büyü yazıyorsun safrandan kaybolmuş ciltlere... Paylaştığın samimiyet mi, bilmeden işlediğin günah mı? .. Görmediğin, göremeyeceğin kalplere inanıyor bir yanın... Bir yanın aynada inanmadığın... Bazen de camdan bakakaldığın. Ve öbür yanın reddedemediğin mirasın... İlacını taşıdığın dertlerin var... Arayınca bulduğun şifaların... Neresindesin hayatın? Başın da mı heyecanın... Yada ortasından mı başladın ya da sonunda mısın korkmadığın... Yoksa her an içinde mi kışın ve baharın? .. Ben mi hocam? Ben en sonunda kışlardayım... Öbür taraftan yani bir başka sıradan... Ebabiller gibi ıslık çalarım bazen... Deliksiz ney’e nefes veririm... Ertelenmiş zamanları yaşarım da, tüm hayatı rüya sanırım ben... Hiçler için de bir hiçim sadece... Bazı şeyleri anlamıyorum...Misal; sen nasıl yaşıyorsun ve o karanlık secdeden nasıl bakıyorsun? .. Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
Sefer Bu Son Sefer! ..
Sefer bu son sefer Sabır diyarına Rüzgarsız umut deryasından Hayal limanına... Bahar bu son bahar Girdik efgarına Uyandık vuslat rüyasından Vardık kaf dağına Yeter artık bu son yeter Ne tahammül kaldı ne sefer Aşkından sevdadan ve dünyadan Bıkmış artık gider bu nefer... Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
Sen Hep Bizi Sevdin...
Sen bakamadığım *******imin uykusunu çaldın yalnızlığında yorganımın ve saçlarında yağmurun yastığa düşen baş benimdi... Alev girmeyen damarım yoktu.. Ölüme ağlayan göz de.. Ve bir adım yoktu *******de Çığlıklarım yıldızlaraydı Avare dolaştığın sokak benimdi... Aslında ne sen vardın ne de ben Cennet ve cehennem de yoktu Paylaşılan kokular uçuşurken semada.. Ben aslında çalınacak kapı oldum Gün doğdu ebed battı Zaman geçti Ama sen özlemedin ve bir kez olsun çalmadın.. Aldırma diyorsun ama Sen hiç beni sevmedin Yokluğumda varlığımı Karanlık *******de soğuğu paylaşmayı istedin Sen hep bizi sevdin... Simurg_b Bülent Özdemir |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:17 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.