![]() |
Sıradan Gönüllü
Sıradan gönüllü lazım... Gömleğini atamayan yılan gibi... Ölmüş olan hatta Ruhunu sıkan sevgiden kurtulamayan... Yasak aşk bahçelerinden de olabilir.... Meyvesiz ağaçlara bakıp duranlardan... Gözleri karanlıkta imkansızlık arayanlardan Birazdan gün doğacak diye gülümseyenlerden Gözyaşlarından Kalemi yosun tutmuşlara Kelimeleri paslananlara kadar olur... Hangi sıradan olduğu önemli değil... Sıradan olsun Gönüllü olsun yeter... Simurg_b (P.D.) Bülent Özdemir |
Sızılarım! ..
Sızılarım! .. Sızılarım... Sessizliğini bozdu kalp ağrılarım... Vuslatım... kararsız kalmış ölümüm... Kalemim... Kırılmışsa yanar yüreğim... Özlemim... Bitiremez zamanı elemim... Simurg_b (P.D.) Bülent Özdemir |
Son Pişmanlık Gemisiydi Yaktığım...
Bu halimle ölüm Uzaklaşmaz hayallerimden Yalanlarla süslediğim Rüyalarımdan Çelikten bir can dolaşır Damarlarımda Yaşanır yanı kalmamış Kırmızıdan Ve kandan... Belki son kez ağlasam Kurtulurum yaşamdan Pişmanlık damlayan Oyunlardan Yaşanmamış yalanlardan Zeytin dalı gözyaşlarından Arkanı her dönüşünde Yıkılan umutlardan Bu acı ile yaşamak Ceza olarak yetmez mi Üç çift göz Ve mahcup bir nefes Yeni bir hayat etmez mi Andolan zaman Geri gitmez mi... Son pişmanlık gemisiydi yaktığım Geri dönüş yolunda Karanlıkta uzayıp gelen Uzak köylerin ışıklarıyla Bir yıldız kaysın diye Dilek tuttum Benim yıldızım olsun Ve sen göresin diye... Yeni bir hayata gelirken Beynimdeki yaralarla Küçük şehirlerin Sorunsuz insanlarını Birbirine bağlayan yollarda Dağların geceden kara gölgelerinde... Şu anda bu dünyada Güneş battı anla bunu Her yan kapkara Gölgelerin korkutan yüzü Bana sunduğun Cehennem gibi Bekleyişlerin ürpertiyor Yüreğimi nedense Bitiremediğim gücüm Ve cenneti yaşanır kılan Gülümsemen... İstediğim ölümden korkuyor gibiyim Düşlerim de Beklediğim son yaklaşırken Meğer yalnız değilmişim Umutlarım yanlışmış Güneş karanlık doğarken Ben bilmeden mutsuzluk ararken... Sebepsiz korkuların bende kaldı Sessiz hırsızları da duyar oldum Tüm kapıları sımsıkı kapattım da Şimdi neden içimde yoksun... Her şey rüya gibi geliyor Hayallerde yaşayan bana Gerçekleri görmeyen sendin Ben hep yakıyordum gemileri Her seferde son diye Biraz saygı Bir gülümsemeydi istediğim Peki ya sen ne verdin... Şimdi istersen üfle sur’a Asılı duran yıldızım kaysın Canım gözlerini bağlamasaydın Kapıları kapattığımda Dışarda kaldım sanmazdın... Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
Sonrası Saatsiz Zamanlar...
Ziyade olsun zoraki gülüşlerin Belki içinden ağlamak gibi Susunca tüm seslerin Bir yudum ateş mi ısmarladın Cehennemden Saatleri mi çalabildin geceden Haberi var mıydı gündüzlerin Böyle miydi her şey önceden Peki neden Yok saymadan olmayanlar yaşanmadan Varlığın sorgulanmadan Susuzdu ateşimiz Kıskançlık çalmasaydım Susar mıydı sesimiz Başka bir ateşle ellerimiz Sonrası felaket gözlerimiz... Sonrası saatsiz zamanlardı.. Ama acı doğurdum yine.. Ne kahvenin eski tadı var şimdi Ne fincanda fal Ve ne de tabakta uzayıp giden dilekler... Bulutlar bile sessizce ağlamayı kestiler artık Rüzgar saçlarını taramayacak güllerin... Yıldızlar da neşelendirmekten vazgeçti *******i Bir daha doğmayacak güneşe inat... Ve bundan sonra Gülmek de hayal oldu benim için Tıpkı ağlamak gibi... Simurg_b (P.D.) Bülent Özdemir |
Söz Makamı...
Söz makamı sessizliğe hasret İflas etmişim aşkımla barışta Süslü bir sultan hançeri gibi Asilce sokulmuşsun yüreğime... Hani yeşerirya dünya Bahar yağmurlarından sonra Susar ama hiç belli etmez ya Söz dünyası Bir kez duydumu hep ister! Gönüllü nöbetler Esarete dönmüştür artık Gardiyan yeni mahkumlar bekler... Söz ülkesi bu suçlar silinmez Hangi söze bu ceza verilmez Seviyorum dedinya artık Geri dönülmez... Yıldızlar aslında çok uzak geceden Ve her biri aydınlıktayken Nedir onları Karanlıkta böyle özleten... Bir mum ışığı bazen Büyük olur da güneşten Gönül bi sevgiden geçer Bi de sığındığı ölümden... Bazen sana da olur bilirim Kah aynaya bakarken Kah sessizliğe daldığında Tüm etlerin erir sanırsın Damarlarındaki kan çekilir Göz göre göre ölüyorum dersin Ve durmadan başka bir Sabahcı kahvesinde Kendinden kaçan Aradığını bulmaktan korkan Ve hep karanlıktan Deli ruhları bedenlerinde Yürekleri gözlerinde Yeni bir yolculuğa çıkarsın Yedeklerinde... Çünkü söz bitmez Ukela sonsuzlukta Zamansız mekanında Ve sesini duyduğumda... Dümen suyu bozuk gemi Kaptan arar rüyasında Ben yüzme bilmem Kaptanlık kim dümen ne? Ve birgün yine Acil servis önünde Tedavisiz düşlerimin peşinde Sen gelirsinde günüme Ve birde yalnızlığım Verilen acı haberle... Sözde... Barışta... Yüreğimde hançerde... Baharda yazda... Nöbetlerde mahpusta... Suçda ve cezada... Yıldızlarda ve güneşte... Dümensiz denizlerde... En sevdiğim ölümde... Her sabahcı kahvesinde... Tüm gidişlerde... Ben hep seninleyim Gözbebeğim... Sende benimle... Simurg_b Bülent Özdemir |
Sssss!
Zurnanın zırt dediği yerde davulun bile tahammülü yok aşina olduğu sese... karanlıkta karıncanın ayak sesi bilincimi yırtıyor hayallerin gürültüsü sessiz harflerin gevezeliği tuttu ssss! Simurg_b (P.D.) Bülent Özdemir |
Suçluyum Ben Mahkum Olmak İçin
Suçluyum ben mahkum olmak için Yağmurları toplarken gözlerin Şimşekler gürültü ararken gökte Ve adalet rüzgarın önünde Güneş kadar suçluyum ben bu gecede... Hedefteyim hep vurulmak için Boşa giden okları sayarken avcılar Şarjörlerine boş kovanları koyarken Ve insaf saat yönünde Bir ceylan kadar suçluyum ben bu çemberde... Dipteyim hep batmak için İnadına bataklığa dönerken çöller Şehirler çamur kuyularda su ararken Tutunacak dallar zalim elinde Deniz kadar suçluyum ben bu sahilde Doğuyorum ben her gün ölmek için Bebekleri bir bir toplarken cellatlar Yargıçlar rahimlerde suçlu ararken Ve umut boş beşiklerde Bir ninni kadar suçluyum ben bu düzende Semih Suat Yücelen Bülent Özdemir |
Suskunluğum Yeter...
Süslü bakışlarını Çek üzerimden Öksüzüm... Susuzluğum yeter ikimizede... Gözbebeğimi incitme Sözlerinle... Aşkım... Suskunluğum yeter ikimizede... Simurg_b (P.D.) Bülent Özdemir |
Sustum Hep
Sustum hep Susuşum anlatmak istemeyişimden değildi Konuşmadan anlatırsam Daha iyi anlarsın diye umduğumdandı Umduğumu buldum teşekkürler Senin sessizliğinde susuşumun yankılanışı Anladığının işaretiydi benim için Anladığını anladım ve yine sustum... Bülent Özdemir |
Sünepe Sazanlar...
Sünepe sazanlar turna avında gölde... Düz ovada sepette keklik. Ufak tefek karamürselden.. Yokmu yine olması gereken Hani dağların avazı nerde... Tavşanlar neden güler haline... Ovaya yan bakan deliğinde... Söyle şimdi ne kaldı elinde... Üzülme sen değişen bir şey yok Güneş bozmuyor istifini Dünya dersen dönüyor işte kör topal Rüzgar bulut sarmaş dolaş Bak her şey yerli yerinde... Sende yalansın nefretinde.. Zırzop kalbinle hoştu vakitler Dolu dizgin eller gönüller... Birbirine değdiğinde gözler... Bıraksam toka olmuştun kemerinde Boştu gülüm sen öldüğünde.. Geçmiş olsun şimdi Herşey bitti seni gömdüğümde... Simurg_b Bülent Özdemir |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:06 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.