![]() |
Ben güçlü bir kadınım*
aylarca savaştım aylarca mücadele verdim zaman zaman yıkılsam da emellerimden vazgeçmedim ben güçlü bir kadınım öyle ya da böyle dediğimi yaparım tüm engelleri aşarım sabırlı olmasam da ben güçlü bir kadınım damarım tuttu bir kere çok zor ikna etsem de çok ama çok yakında gelecek ruhum huzura erecek |
Ben kadınım
Tarlalarda çalışan,elleri nasır tutan alın terinin hakkını alamayan susturulan köylü kadınının sesiyim yasalara uyan,adaletten yana olan haksızlıklıkların karşısında yer alan eşitlik isteyen Türk kadının sesiyim Bayrağını namusu bilen,vatanını,ordusunu seven baş örtüsünü başının tacı yapan ben müslüman türk kadının sesiyim korkmadan,cesaretiyle yolumuzu açan köylü milletin efendisidir diyen Satı kadının izinde olan bir kadının sesiyim gecesi gündüzü olmayan,mesaisi tatili olmayan saçını süpürge edip,gençliğini solduran sadece saygı bekleyen ev hanımlarının sesiyim kadının hakettiği yerde olduğuna inanmayan hakkını aradığı için,yollarına taş koyulsada bildiği yoldan şaşmayan,engebeli yolları aşan Cumhuriyetin güçlü kadınlarından olan Nene Hatunun cesaretini örnek alan ben dadaş kızı Nermin Terzi yim |
Benden aldın
gönül hırsızım oldun aşkımı benden aldın beni bırakıp kaçtın yazıklar olsun sana şimdi kalbim acıyor günler sensiz geçiyor kalbim kabuk bağlıyor seni unuttu diyor beden ölmüş ruh ölmüş kader ağların örmüş gençliğim böyle geçmiş herkes bir şeyler çalmış |
Benden alma*
Dünyama ışık doğdu gönlüm yeniden mutlu oldu sen yaşam kaynağımsın tutunduğum dalımsın canımsın kanımsın sadece benim aşkımsın umutlarımı yıkma bir canım var onu da benden alma |
Benim adım hüzün
Benim adım hüzün içimde saklı gülüm gözlerimden yaş değil kan akar hüzün akar sevincimde hüzünlüdür gözlerim hep dalar yılların acısımı belkide gurbetlik yaptı beni böyle hüzünlü gün gün soluyorum gülüm yüreğimdeki hüzün taşar taşar da dağları aşar kalemim yazar yazar içimdeki hüzün ölünce çıkar insanlar beni o zaman anlar |
Benim gibi istersen
Gönlüm seni istedi dileğim beni sevmendi dertlerime sevgin yeterdi bir gülüşün ömre bedeldi mevlamdan diledim seni anımsarsın diye beni üzmeyesin bu gelini kırmayasın bu kalbimi bir gün benim gibi istersen beni yürekten seversen yüreğin ben gibi boş kalacak hayallerin bir anda yıkılacak kaderin sillesini yiyeceksin yeter artık diyeceksin ettiğini çekeceksin rabbim kurtar diyeceksin |
Benim gibi*
Kimseyi sevemezsin benim gibi dertlerini açamazsın bana açtığın gibi içinde ki sevgiyi kimse bilemez benim gibi kalbinin benimle olduğunu bildiğim gibi |
Bilemezsin*
Aşkım özlüyorum seni bekliyorum iyileşmeyi bir an önce bana gelmeni beni sarıp sevmeni kendimi sana bırakmayı kollarının arasında olmayı sana dokunup okşamayı senle gerçekten titremeyi aşkımızı yaşayıp hissetmeyi öyle istiyorum ki bilemezsin |
Biliyormusun*
Üzülüyorum beni güldürüyorsun ağlıyorum hiç yakışmıyor diyorsun beni benden çok düşünüyorsun ne kadar iyisin biliyormusun saatler gecenin bir yarısı herkes uykuya dalmış bir sen bir ben kalmışız sen nöbetini tutarken ben de seni düşünürken uykularım birden kaçmış kimbilir kaçıncı sigaram bu? içtikçe efkarlanıyorum sana şiirler yazıyorum sen tanıdığım en iyi eşsin beni her zaman koruyorsun beni sınsıkı sarıyorsun sen çok iyisin biliyormusun? 1998 |
Biliyorsun*
Bana aşkı sen öğrettin sensiz bırakma beni yanında huzur buldum her zaman mutlu oldum bir gülüşün ömre bedel bu can seni hep sever herşey inan sana değer beni sensiz bırakma öyle alışmışım ki sana yokluğuna alıştırma senden başka kimim var ki sevgimizi unutturma yeşil gözlüm bal dudaklım ben sana muhtacım sevdiğimi biliyorsun dilimden hiç düşmüyorsun |
Bir can taşıyorsun*
Zamanında her şeyi içime attım artık içim kabul etmiyor hepsini atıyor dışarı yeter artık yeter diyor sen de bir can taşıyorsun taş değilsin susuyorsun susma dök içindekileri sustunda ne oldu diyor sıra sen de konuş diyor ne söylerse söylesin yapıştır cevabını koru kendini ezdirme yeter bir gün ölüp gideceksin çektiklerin sana kalacak çocuklarına kim bakacak susma artık kabul etmiyorum iyi ya da kötü her şeyi söyle konuşun anlaşın diyor artık bu kalp dayanmıyor seni üzgün görmek istemiyor diyor içimde ki hisler de sonunda isyan ediyor |
Bir delilik yapma
Yüreğimi ateşlere atma sakın bir delilik yapma sen onun sözlerine bakma yavrum beni sensiz bırakma nerde bulurum seni nerede düşürdün iyice beni dertlere bebeğimi nerde bulurum nerede attınız beni ateşlere beklerim evine gelmiyorsun yüzüme telefonu kapatıyorsun yazdığım mesajları alıyorsun bana gelmem diye yazıyorsun neden bana bunu yapıyorsun sen de suçlusun biliyorsun bir anlık öfkeye yeniliyorsun seni seviyoruz biliyorsun |
Bir dünyam olsun
bir dünyam olsun güneş üstümüze doğsun savaşlar dursun silahlar sussun çocuklar mutlu olsun bir dünyam olsun çiçekler solmasın dargınlar olmasın yuvalar dağılmasın sevenler ayrılmasın bir dünyam olsun her yer güllerle dolsun hanımeller gibi koksun cıvıl cıvıl kuşlar ötsün kadınlar mutlu olsun yüzlerinde güller açsın |
Bir meyva ağacıydım
Bir meyva ağacıydım içten içe çürüyen kış ortasında kurumaya yüz tutmuş bir meyva ağacıydım baharın gelmesiyle,kuşların ötüşüyle köklerim canlanmış dallarım uzamış yapraklarım çıkmıştı çiçek açmış çağlalar vermiştim kendimi seyrettikçe gülümsüyordum meyvalarım büyüyecek insanlar tadacaktı çeşit çeşittim acı,tatlı,ekşi herkes gibi ne yazık ki olgunlaşmadan gelen vurdu giden vurdu dallarımı kırdılar,meyvalarımı kopardılar dallarım olmadan,meyvalarım olmadan toprakta köklerim olsa ne yazar kırıldıkça dallarım canım acıyor kimse görmesede gövdem kanıyor yanıyor yanıyor umutlar bir başka bahara kalıyor |
Bir prens aradım
bir prens aradım beyaz atlı beni üzmesin kırmasın yıkmasın bir dediğimi iki yapmasın beni soldurmasın bana tuzak kurmasın olmadı,buldum bulduğum anlamadı yıktı,kırdı,gözyaşı döktürdü,kabullenmedi sözde sevdi,hayatı zehir etti beni isyankar etti,kendine benzetti artık canıma yetti,gençliğim elimden kayıp gitti |
Bir şarkı söyle bana
bir şarkı söyle bana içinde göz yaşı olsun çöldeki serabım aynada yansımam olsun ordan oraya savrulan kuru yapraklar olsun bir şarkı söyle bana beni benden alsın yıldızlarla kaynaşsın ufukta güneş doğsun kurumuş topraklara yağmur olup aksın |
Bir şarkı tuttum
Kına yaktım elime elin değmez elime hasret kaldım sözüne dön gel artık özüne sürme çektim gözüme yüzün değsin yüzüme sevdan düştü gönlüme gelsen artık gönlüme sevdin beni bilirim iste hemen gelirim yürek buruk bilirim sensizliği neyleyim o gözlere vurgunum inan sana tutkunum sevdim seni suskunum aşkım sana vurgunum ihtiyacım var sana feryatlarım duy sana inanmazsan sen bana komşulara sorsana yetti artık canıma gel artık kollarıma gözler bakar yollara imdadıma koş sana sensizlik haram bana alışmışım ben sana güzel gözlüm bak bana canıma can kat sana bir şarkı tuttum bize gidersen çıktı yine artık özlem bitmeli gözden yaşlar dinmeli gurbet gurbet gezsem de sana diller döksem de her gün sitem etsem de ızdıraplar çeksem de yine özlem bitmedi gözden yaşlar dinmedi sevgin hiç silinmedi yar yine gülemedi |
Bir şey demem*
Umutlarım sönmeden bütün her şey bitmeden aşkımız elden gitmeden beni seviyorsan gel ciğerlerim kurumadan sana sevgim solmadan isyanlarım çoğalmadan beni özlüyorsan gel yok,sana gelmem dersen olmuyor,bırak dersen her şeyi bitirmek istersen bir şey demem,mutlu ol yeter |
Bir tanecik kızım
çok tatlı bir meleksindünyalar güzelisin sessiz ve sakinsin dediğini yaptırıyorsun inadını sürdürüyorsun babanlada çok yakınsın sanki benim geçmişimsin ela gözlüm kalem kaşlım bir tanecik güzel kızım çocukluğumda bende senin gibiydim babamlada çok iyiydim dediğimi yaptırırdım inadımı sürdürürdüm bende sessiz ve sakindim sana baktıkça çocukluğum geliyor aklıma sen daha çok küçüksün erkeklere kanma sende benim gibi sevdalanma okulunu yarım bırakma istikbalinle oynamaçocuk yaşta perişan olma beni gözüne al asla okulunu bırakma |
Bitmişimdir
bahar geldiğinde açan çiçeklere baktığında içimdeki çiçeğin açtığını gönlüme neşe saçtığını... sessizce başlayıp çoğalan her yağmur damlasında bilmelisin ki benim coşan gözyaşlarımdır kar taneleri her yeri kapladığında anlamalısın ki siyah kalmamış aklaşan saçlarımdır güneş her gün doğduğunda bir umutla her gün yeniden doğduğumu her yeni güne yeniden gülümsediğimi ve kalemim sustuğunda anla ki ben bitmişimdir mezara girmişimdir |
Bitti*
Bir sevdaydı geldi geçti her şey yaşandı bitti böyle olması gerekliydi teşekkür ederim herşey için her zaman beni düşündüğün için iyi kötü günlerimde beni yalnız bırakmadığın için |
Biz ayrılamayız*
Deli gibi severken özlemle beklerken yakında görüşeceğiz derken aşkım biz ayrılamayız ayrılığa katlanamayız bu acıya dayanamayız bu kadar çok severken aşkım biz ayrılamayız ayrılmayacağız biliyorum yinede çok korkuyorum aşkımızı inanki harcayamayız daha kavuşmadan ayrılamayız senle beş dakikaya razıyım sonra gidersin git ama gidemezsin biliyorum dayanamazsın beni sende bırakamazsın |
Biz*
Zaman ne çabuk geçti günler su gibi akıp gitti benim gibi kavuşsun sevenler ayrılık sonunda bitti Aşkın Yalan mı? Hevesin sevgin Aynımı Ne dersin? Ne diyeceğimi biliyorsun Evleniyoruz daha ne istiyorsun Reva değilmiş ayrılık Mutluluğumuz sonsuz olsun İnanmalıyız sevgimize Nasıl olduğumu biliyormusun? 15kasım89(20kasımda evlendik) |
Bizim için
uykusuz kaldın bizim için gençliğini harcadın bizim için saçlarını ağarttın bizim için helal et hakkını bizim için bilirim duaların bizim için hissederim ağlarsın için için neyin varsa verdin bizim için helal et hakkını bizim için özlersin annem için için gurbetlik zor bizim için hep ağladım sizin için helal et hakkını bizim için |
Bu gurbetlik öldürecek mi
gözümdeki yaşlar bitmeyecek mi? ölmeden yüzüm hiç gülmeyecek mi? sevdiklerim bana gelmeyecek mi? bir gün bu gurbetlik bitmeyecek mi? anam,babam,bacım gülmeyecek mi? daldan koparıldım yetmeyecek mi? postacı müjdeyi vermeyecek mi? bir gün bu gurbetlik bitmeyecek mi? ben ağlarım anam sıladan duyar konuştukça benim yaramı sarar sözleriyle beni bağrına basar bir gün bu gurbetlik bitmeyecek mi? yanında çiçektim anlayamadım sizden gözyaşımı saklayamadım gurbet ele düştüm farkedemedim bir gün bu gurbetlik öldürecek mi? |
Bu kadını
Yanında olmasaydım hasretinle yanmasaydım gözlerini görmeseydim delice sevmeseydim böyle seveceğimi bilemedim gözyaşımı silemedim bu sevgiyi aşamadım yüreğime anlatamadım anmasaydım hiç adını almasaydım hiç tadını yıkamazdın bu kadını anlamadın bu bahtsızı göremedin elemimi sevemedin yüreğimi susturamadın kalemimi tutamadın sözlerini |
Can dostlarım*
Sevgi ve saygıdan yanayım kalp kırmaktan korkarım can dostlarım tanır beni hepsini çok severim konuşur dertleşiriz gülüşür oynaşırız biraz da eşleri çekiştiririz gerçekten can dostlarım iyidir ben den ses çıkmazsa onlar onlardan ses çıkmazsa ben ararım hepsi nadide bir çiçektir aralarında ayrım yapmam iyi olup olmadığımı sesimden anlarlar beni hiç yalnız bırakmazlar beni neşelendirmek için ellerinden geleni yaparlar ortalığı kaynatırlar can dostlarımla ben birbirimizi tamamlarız biz asla ayrılamayız geldim geleli beraberiz ben onları bıraksam bile biliyorum onlar asla bırakmaz üç beş kişi toplansakta ayda bir çoğunluk olur bazen kızdırıyorum onları sizi bırakacağım diyorum hallerini bir görseniz çileden çıkıyorlar asla olmaz diyorlar can dostlarım iyi ki varsınız hepiniz yanımdasınız yüreğimde kanımdasınız |
Canımsın*
Sen benim canımsın edebilir miyim senden nefret? beni bunattığın için kızgınlık anıydı söylediklerim beni yalnış anlıyorsun bırakıp gidermiyim sanıyorsun ben sevdama baş koymuşum aradığımı sen de bulmuşum sen aramasan da ben duramam her gün arar sesini duyarım her şeye rağmen seni bırakmam canım sen hayat arkadaşım isterdim ki sonsuza dek yanımda ol aşkımla gurur duy |
Ciğerimin köşesi
Rabbimin bana sunduğu en güzel armağanısın beni bırakıpta nasıl kaçıyorsun sen belki keyif yapıyorsun belki de aç geziyorsun düşünmekten çıldırtıyorsun ne haldesin elimde telefon her yeri arıyorum yoksun daha dünkü çocuksun direnmemde haklı olduğumu anladığımı yinede yalnız bıraktığını söylüyorsun ve hala beni suçluyorsun ah osmanım ilkgözağrım resmin elimde bakıyorum öpüp öpüp ağlıyorum beni kurban seçtiniz yüreğimi hepiniz tükettiniz bilmem ki günahım neydi dört bir yandan çektirdiniz yüreğimin sızısı ciğerimin köşesi evimin incisi bir haber |
Çalmayın
kalemimi kırmayın beni benden almayın şu küçücük dünyamdan hislerimi çalmayın beni yere atmayın dünyamı karartmayın beni tek bırakmayın umudumu yıkmayın ustayım demiyorum kendimce yazıyorum çok emek veriyorum yazmayı seviyorum |
Çanakkale şehitleri*
korudu tam yiğitçe toprağını taşını yazdılar tarihlere Çanakkale marşını vatan için ölüm göze alındı biri can verirken,bini savaştı gösterdi Türk gücünü şanını sökemediler yerinden bu iman dolu bayrağı anladı dünya türkün amacını özünden geliyordu bu inancının kaynağı her askerin amacı kurtarmaktı vatanı her zaman anılacak Çanakkale aslanları ey düşman yine tanı,Türk askeri yenilmez her karış toprağı mukaddes,ÇANAKKALE GEÇİLMEZ ......KARDEŞİM ÖMER TERZİ BU ŞİİRLR 2004-2005YILLARINDA BU ŞİİRLE BİRİNCİLİK ALMIŞTIR |
Çıkma artık yoluma
İstesemde artık sevemem ki seni gelene gidene soramam ki seni dilinle yok etmiştin bendeki beni çıkma artık yoluma sevemem seni her gün hep bir umutla bekledim seni belki dedim belkide anlarsın beni boşa beklemişim anlamadın beni çıkma artık yoluma sevemem seni dikenlerin batırıp bitirdin beni büyük küçük demeden küçülttün beni helal olsun be ne de sevmişsin beni çıkma artık yoluma sevemem seni dilim dilim de doğrarmışsın sen beni eşşek arısı soksun senin dilini sevseydin rahat bırakırdın sen beni çıkma artık yoluma sevemem seni yaban gülümsün diyordum hep sana kayarak gittin ki sen avuçlarımdan gülümdün seviyordum seni amma çıkma artık yoluma sevemem seni |
Çileli annem
O çimen gözlerinle Bir bakışın yeterdi İçimizi eritir Sevgini gösterirdi Saçlarımızı okşar Hepimizi koklardın Ağladıkça bizleri Koynunda uyuturdun Senin dularınla Ben nefes alıyorum Ayakta duruyorum Seni çok seviyorum O yokluk yıllarını Bize hissettirmedin O güzel gençliğini Bizim için çürüttün Her zorluğa katlandın Kem gözlerden sakındın Sözlerin kulağımda Hiç aklımdan çıkmadın Okumamı isterdin Pişman olursun derdin O zaman cahilmişim Seni anlayamadım Babam doğru söylüyor Tırnağın olamayız Sekiz kardeş hepimiz Sen gibi olamayız Anneciğim ağlama Saraylara layıksın Mutluluk senin hakkın Sen de yaşamalısın İstemeden de olsa Üzüyorum ben sizi Ağlama anneciğim Gülersen güleceğim Göreceksin gül yüzlüm Zaferim çok yakındır Kazanacak kızınız Bitecek isyanlarım Seni güldüreceğim Yaşını sileceğim Kazanınca yanına O zaman geleceğim |
Çirkin şansı*
Boşa dememiş atalarımız Allah çirkin şansı versin diye bir şeyden anlamazlar el üstünde tutulurlar güzel olsan ne fayda yerden yere vururlar her işten anlasanda üstüne gül koklarlar gururun kırılır susarsın neden içine atarsın? ipleri koparmak isterler memleketine git derler susmanın zamanı geçti artık ne derse alır ağzının payını saygı göstermeyene saygı yok Allah' tan başka kimseden korkum yok |
Çok isterdim*
Şimdi yanımda olmanı göğsüne yaslanıp ağlamayı kollarının arasında olmayı seninde beni teselli etmeni çok isterdim aşkım senle dertlerimi paylaşmayı hıçkırarak ağlamayı başımı omuzuna yaslayıp sakinleşmeyi çok isterdim beni çok üzüyorlar bilemezsin hep incitiyorlar neden böyle yapıyorlarhep beni ağlatıyorlar |
Dans edelim
şiirler dökülüyor sahneye kelimeler nasıl da dans ediyor peşlerinden sürüklüyor gelin kız gibi süzülüyor bazıları mutluluktan uçuyor bazıları hüngür hüngür ağlıyor kimiside kara kara düşünüyor hasretlik çekiyor ve hepsi haykırıyor bu hayat senin dilediğin gibi yaşa ikinci bir şansın yok unutma mutluluk,gözyaşı,hüzün hepsi bizim için yazalım ister serbest ister hece ya da kendince yeter ki duygularımızı paylaşalım hadi dans edelim içimizi dökelim ucunda ölüm yok ya |
Dargınım
Hiç ummadığım bir anda yıkıldım şu yalancı dünyadan çok sıkıldım hiç bir zaman anlamadın kırıldım ruhumusoldurdun sana dargınım bir kurşun sıksaydın daha iyiydi her şey bir anda silinirdi belki yeni kaderin çizilirdi kurşunsuz öldürdün sana dargınım günler akıp gitsede çok yorgunum sırtımdan vuruldum hep mutsuzum yavaş yavaş çöküyorum solgunum mutluluğum çaldın sana dargınım |
Dayanamıyorum*
Yüreğimde fırtınalar koparken ağaçlar sağa sola savrulurken huzurumda tamamen kaybolmuşken olacaklardan sorumlu değilim ben ki sevdalarıma baş koymuşum hep yolların arasında kalmışım her şeyi göze alıp başlamışım dünyada da hiç huzur yokmuş bana huzur,biliyorum toprağın altında yarabbim canımı al,kurtar beni gücüm kalmadı dayanamıyorum sadece senden medet umuyorum |
Deli gönlüm
uyku girmiyor gözüme yar gelmiyor ki sözüme yara açtı gönlüme uslanmazsın deli gönlüm yarama derman olmazsın bir gün de halim sormazsın bana umutta vermezsin uslanmazsın deli gönlüm deli gönlüm nasıl yanar sevdiğinden medet umar tatlı söze hemen kanar uslanmazsın deli gönlüm hayal değil inan gerçek sabret terzi yakın elbet sen esmeye devam et uslanma sen deli gönlüm |
Deme sakın*
Seni istemiyorum deme sakın yüreğimi dağlama aşkım karşına al bir kurşun sık ama seni istemiyorum deme sakın beni bırakıp gitme sakın seninle oynadım deme sakın yaşadığımız onca şeyi unuttum deme aşkım seni istemiyorum deme sakın canımsın kanımsın aşkımsın derdin bu sözlerini unutma sakın kalbimdeki yerini yıkma aşkım seni istemiyorum deme sakın senden bunları duymaktansa ALLAHa yalvarırım alsın canımı kırılmasın diye kalbim ve aşkım ben her şeye ölüme bile razıyım beni ve bendeki seni unutma aşkım gülen yüzümü soldurma sakın seni istemiyorum deme sakın |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:09 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.