![]() |
Hayalle Ölmek
Hep ayrılığı yazdım, hep yokluğu Bazen geceye aşık oldum, bazen güneşe Bulutlarca yağmurlar damladı gözlerimden Bazen, bazen dert anlattım seherde yellere. Ne gören oldu beni, ne ben gördüm seveni Yıldızlarca kurşunladılar, kurşunladılar Büyülü kuş kanatlarıydı hayallerim Bir kanat vuruşu uçurtmadılar. Evlat gibi sevdim yalnızlığı Adımlarım usanmadı yokluğu taşıdı omuzlar, Çöllere yağmurdu beklediğim Boşalamadı bir türlü bulutlar. Yandıkça yandı gönlüm, kıvrandı İsyan etti aynalar tek nefese, Bebek tenine benzedi ellerim Açılıp bekledi, belki gelir, tutar diye. Bir türlü kavuşmazmış gülümseyişler Ümidin ucunda tek yaprak gülmek Bazen kurumak, bazen yaşarmak Hayali yaşamakmış kader, hayalle ölmek Turgut Uzdu |
Hayat
Sesi de yaratan Allah Gönlü de Aşka düşürüp de başı Yüreğe doldurup aşkı Semaya benzeten de Allah. Sevgiyi yarattı gönüllere çift Biri yaratılanı sevmek Diğeri Sevdaların yücesi için Yaratan’ı sevmek. Bir deniz yarattı insana İçinde isteklerince yüzülür Amma bir de hesap günü var Noksansız Her kulacın hesabı görülür. Hayat bu Tepeler, çukurlar Neşeler, mutluluklar Ard arda dizilir de Göz hepsine ağlar. Bazen vuslatlar tüter bacalardan Bazen hasretler yola dizilir Sessiz bir gece yarısı, ya da gönülden Bir büyünün Şeytanca sesi sezilir. Gün gelir göz kapanır kalp susar Yaşanmışlık kalır yaşamak biter Bir emanet taşınmışlıktan kurtulup Omuzlar üzerinde Bir mezarlığa gider. İşte ordadır gerçek La ilahe illallah Veren de alanda Uyandıran ve uyutan da Tektir: Allah. Turgut Uzdu |
Hayat ve Ölüm
Bir kadın sancılanır Çığlıklar atar Ve sonunda Bir yerde Bir hayat başlar. İlk öğrendiği şey ağlamak Acıkmak sonra Sonra altını kirletmek, Günler geçer ağlayan bu et parçası Bir gün gülümsemeyi öğrenir Her şey değişir o an Bir insan oluverir gönüllerde El bebek olur Gül bebek olur Sarar anneyle babanın gönlünü Umudu olur, sevdalısı olur Geleceğini tüm sülale Onda bulur. Sesler çıkar ağzından, ilk heceler Dinleyenler bayılır Kelimeler, ardından cümleler Sonra okula götürmeler, Öğretmenler Sınavlar, sınavlar Üniversite hayali belki gerçek, belki hayal Nişan, düğün, evlilik Hayat kavgası Torun sevgisi Ve bekleyiş hissetmeden Hissettirmeden Son yeni yılı kutlamayı Son gidişe gitmeyi. Turgut Uzdu |
Hayat!
Hâyâl Gerçek Umut Sükût Yanlış Rüya Var ya Hülya Acı Dünya. Dilek Bilek İstek Muhtaç Fakir Hakir Üzen Fikir. Doğum Feryat Çığlık Hayat Ölüm Nihayet. Turgut Uzdu |
Hayırla Gelen Mutluluk
Yaş, başı alıp götürünce ilerilere Bir şeyler de değişir oldu ruhumda Nerde gençlikteki evet deyişlerim Nerde hep güzeli bekleyişlerim Şimdi bir başka insan oldum Hayır demeyi yeni öğrendim Hep evetle mutlu olunur sanıyordum Şimdi hayırlar var, Daha mutluyum. İnsan hep yanılır da Yıllar sonra anlar yanıldığını Ne çakacak şimşekler görünür Ne çıkacak fırtınalar Hep gül bahçesi olur duygular Hayat hep güzellikle geçer sanıyordum Hep evetler gülümsetirdi ruhumu Hayır demeyi yeni öğrendim Yıllar sonra daha mutluyum. Turgut Uzdu |
Hep Aynı akşam
Ne acılar çektim, şafaklarım şahit Yine de eğilmedim Toplayıp damlaları gönlüme sakladım Hep aynı akşam Aynı köşede seni bekledim. Şarkılar feryat etti ayrılıklardan Hiç birini sevmedim Toplayıp notaları gönlüme sakladım Hep aynı akşam Aynı şarkıyla seni bekledim. Sokak lambalarını benimle beklerken yoruldu Işıklarını sabahlara kelepçeledim Toplayıp yarınları gönlüme sakladım Hep aynı akşam Aynı gözyaşlarıyla seni bekledim. Bulutlar dans etti gece karanlığında Bir türlü eğlenemedim Toplayıp gülümsemelerini gönlüme sakladım Hep aynı akşam Aynı hüznümle seni bekledim. Gitti diyerek kahkahalara boğuldu şimşekler Rüzgâr olup esemedim Toplayıp sıcak nefesini gönlüme sakladım Hep aynı akşam Aynı nefesle seni bekledim. Ne acılar çektim, şafaklarım şahit Yine de eğilmedim Toplayıp damlaları gönlüme sakladım Hep aynı akşam Aynı köşede seni bekledim. Turgut Uzdu |
Hep Böyle Bak
Hep böyle bak Gözlerindeki ışıklar hiç sönmesin Bütün acılarını öyle kov ki yanından Bir daha sana dönmesin. Hep böyle bak Eritsin yalnızlıklarını, yok etsin Ruhun şarkılar söylesin gözlerinden Bir daha yalnızlık sana dönmesin. Hep böyle bak Gözlerin rüyalar gördürsün En çorak gönüller bile yeşersin Yıllardır yanmamış ocaklardan Dumanlar tütsün. Hep böyle bak Ay doğmasın, güneş batmasın Gülümsemen aydınlatsın karanlığı Sen varken Karanlığa ihtiyaç olmasın. Hep böyle bak Korkularım senden korksun Yüreğim seni gördükçe ısınsın Giden yalnızlıklarımın yerini Senin gözlerin alsın. Turgut Uzdu |
Hep O *******
Bir küçük düşünce bir kıvılcım olur Alevler sarar her yanı Hasret mi desem, yokluğun mu desem Bir şeyler yakar, yıkar geceyi Damlayan sen mi desem, ben mi desem. Tutmak varken elinden, saçını okşamak varken Neden sarılır yalnızlığa *******? Öpülmeyi bekleyen dudaklar sıcacık, Tutuşur, yanar, dağlar, taşlar nefesten İçten içe lavlara atar kendini Sütlaç kıvamında bir ten. Sorular cevaplara hükmeder Duvarlar 'Olsa' rengindedir hep Yastığın altına bir cümle saklanır “Seni seviyorum.” diyerek fısıltıyla Her gece uyanır. Renksiz ördekler yüzer gölcüklerde Mevsim hep sonbahardır Aldatır arada sırada küçücük çiçekler Çok kısa bir andır, mutlulukla kanat çırpar Doğduğu gün ölmeyi bekleyen kelebekler. Hani, şarkılar serzenişe vuruldukça güzeldir Hasretler kulaktan girip yüreği yakar Hani, sevda uzaklaştıkça büyür ya Hep *******e taşır güzellikleri, hasletleri Ve uyanır yorganın altından güzel bir rüya. Hep o *******dir, Hep o *******dir yaşama azmi veren, yaşatan Bıkılmaz orada kalmak ister insan Hep o *******dir güneşin aydınlattığı kör kuyularda Açılmak istemeyen gözlerle uyanan. Turgut Uzdu |
Hep Sevdânı Hâyâl Etmiştim
Hep sevdanı hayal ettim Hiç biri böyle güzel değildi, Hep gözlerinde uyumak istedim Tüm benliğim önünde eğildi. Sevdalarını sundu sana bir sunak gibi Seviyorum dedi Seveceğim dedi Gözlerinde eridi gözlerim Ben bittim Ben öldüm sevdandan da Yeniden dirildim. Daha bir gençleşti bedenim Daha olgunlaştım Güller sıralandı yanaklarıma Gözlerimde yıldızlar ışıklandı Aşkım her geçen saniye büyüdü Sokaklarca yayıldı Alkışlandı. Hep sevdanı hayal etmiştim Hiç biri böyle güzel değildi Şimdi seni yaşıyorum, sevdanı yaşıyorum Yüreğimin çarpıntısı sensin Seni göreceğim diye Nasıl bekliyorum. Hiç gelmesin Hiç yaşamayayım dediğim akşamları. Nazar Boncuğum Canım Aşkım, bir tanem Hiç söyleyemeden öleceğim sandığım Hep kaçtığım, hiç söyleyemediğimi söylüyorum Korkum yok artık seni sevmekten Çünkü seni seviyorum. Çünkü seviyorum. Turgut Uzdu |
Her Gece
Ayak sesidir geceyi delen Bir kedi birkaç da köpek Gece kuşu uçar sekerek Toplar hatıraları Her gece tek tek. Rüzgârlar susmaz, ter boşanır Yorgundur habire koşturan yürek Bir yanda rüyalar ötede gerçek Yüzüne vurur Her gece tek tek. Kıskanır gündüzü gecenin yıldızı Hem çok cesurdur hem de ürkek Bir kazma bir de paslı kürek Karşına oturur Her gece tek tek. Medet yapışır her bir yıldıza Maziye giydirilmiş destansı bir etek Sararmış bir yaprak her an düşecek Dalında kurur Her gece tek tek. Bir tanedir, eşsiz benzersiz Elçilerin dilinde en güzel istek Söylediklerim bilinsin diyerek Kandillerde durur Her gece tek tek. Turgut Uzdu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:33 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.