![]() |
Başlarda Ölüm...
Sondan başlıyordu bazen Başlarda ölüm... Hikayeler bitmiyordu Sonlarda çığlık... Sihrini bozma gecenin Silahsız girilmez kabre Sonra Sorma sakın... Şimdi sorular cevapsız... Gelen gitse Cesetler kefensiz... Başa dönme yine Sonunda Ve unutma Başlarda ölüm... Simurg_b (P.D.) Bülent Özdemir |
Bazen Boğazına Yapışır Hayat
bazen boğazına yapışır hayat insanın tüm verdiklerini boğazından söküp alırcasına içinde ne varsa çıkartır sonra çalı geçiyor boğazından sanırsın birde... içinde hiçbir şey kalmamıştır sonrasında duygu adına sevgi adına ama tüm dünyayı kana boğacak kadar kan hissedersin tüm damarlarında kin damarlarında..... düşmandır artık herkes ve en baş düşman sevgi saygıyı bir hançer gibi sokarsın muhatabının ciğerine ciğeri beş para etmeze Bülent Özdemir |
Bebekler Doğarken Gülümsemiyor...
Büyük cihatta şehit olunmuyor Önce ölmeden Bu savaşa girilmiyor Adam olmadan görülmüyor... Yaşlar büyüyüp çağlasa da Savaş durulmuyor Hayatın ortasında Kan revan içinde Etler ayrılsa kemiklerden sayılmıyor... Zamanın ahiri gölgelerden Seçilmiyor... Gerçekler arasından Vakit verilmiyor... Kirli yüzlere Toprak sürülmüyor... Unutanlar hatırlanmıyor Gizli gizli karalar bağlanmıyor... Eller göklere açılmıyor... Kapılar kapanmıyor Yürekler ağlamıyor Yeminler taşa dönse de Korkudan yarılıp İçinden sular çağlamıyor... Yıldızlar kaysa bir bir Ötelerden haber göndermiyor... Anneleri dualarla seviyor da Bebekler doğarken gülümsemiyor... Bin kez daha ölmek istemiyor... Bülent Özdemir... Bülent Özdemir |
Ben Bin Kez Öldüm
Ben bin kez öldüm Bin kez de dirildim ben Her bir ölüm bir kıvılcım oldu Binlerce yıl yaşarım ben... Öldürdüklerimle ölmek güzel oluyordu başlarda... Birlikte girmek mezara, tahtaların sıralanışını birlikte izlemek tıpkı yıldızları izler gibi... el ele gönül gönüle mezarda bile birlikte olmaktı belki amaç... Ama sonra neden öldürdüğümü düşündüm sevdiklerimi sevgimin en doruk noktasında hem de... Acıtmaya başladıkları an, girdikleri kalbimde orayı sahiplenmeye çalıştıkları andı... Çok rahat gördüm kendilerini... Öylesine rahatlardı ki ne kimin kalbinde oldukları umurlarındaydı ne de orda neler yaptıkları... Yerlerini bildirmek için o sahiplendikleri kalbimde bazen tek tek bazen de toplu olarak mezarlar kazdım... Hep öldürdüm Herkesi öldürdüm Gömdüm birde Önceleri korkmasınlar diye kendimi de gömdüm yanlarına... Yattıkları mezarda bile rahatlardı baktım... Benden daha umursamazlardı ölüme karşı... Kıskandım... Ölümü sevmelerini kıskandım... Benden çok sevmelerini... Onları o sevdikleri mezarda yalnız bırakıp çıktım ben yine... Öldürecek başka birilerini mi aramam gerek... Hayır Hayır Hayır Düşünüyorum da... Benim elimden ölümü haketmiyor kimse artık... Benim elimden ölümü haketmiyor kimse artık... Simurg_b (Ö.D.) Bülent Özdemir |
Ben Bir Günah İşledim Şeytanın Hatırına...
*******in sonsuzluk güneşi karanlık Çepeçevre sarıveren yalnızlık hissi Sayılmayan umutlar dudaklarında Gülmeden kapanmış gözlerin... Ve bitmeyen kader beklemek Her şeye rağmen Nasılsın diye sorma sakın Kararsız sıska gönülden... Sessizliğin bir cellat ararken Gerçekten yasak mıydı Cenneti süsleyen meyveler Acımıydı aşk Zehirli miydi sevgi Göz görmez olunca arşı Sebepsiz miydi varlık Ve dağları titreten benlik Evet Ben bir günah işledim Şeytanın hatırına Hayallerim de minicik dünyam da Ölüm küçülürken karanlıkta Dağlar mazeret ararken Kaderin emanetine Ben yüklendim günahı Cahil insanlığımla Elmaya uzanan cesaretimle Dünya kadar ahir zaman var şimdi Zırhlı kaderler içinde Pamuk ipliği yağlı ilmek Cehennem hercai Gönüller de coşar... Yanar yanar yanar ateş Tertemiz ruhlar da yanar Sonra Maveradan yeni ruhlar çağrılır Yananların yerine Ve taze meyveler sunulur Zırhlı kaderlerine... Alem dönüp durur böyle Mahşer gözünü açar bir gün Birden değişir tüm her şey Bu olanlar ne nerdeyim derken Her tarafta tanıdık yüzler Birde bakarsın Her yanda yine cennetteki meyveler... Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
Ben Melankolik Bohcacı
İflas etmiş hayatım ihanetten Suçu mu seviyorum Ölmeden önce Birer birer tüm canımı verirken Kokunu unutmamak için Sıcaklığını özlerken Sen aldırmadan Beni her itişinde Uçurumdan düşerken... Üzülme diye koynumda Yılanları beslerken... Sahibim kim benim Ben kimim Niçin kime hizmet etmekteyim Ne güzeldi dimi hainliğim Nasılda hayran oldunuz Şeytanla bayrama Ağlayarak nura boğuldunuz Ben melankolik bohcacı Kirli çarşaf satarım Bundan böyle Her sözüm yalan Ne yapsam hep dolan Yer aramayın aman Ben çamurum da yatarım Rüyada işlenen günah ayıp mı Nefret hayal mi oyunda Sanki koyun koyun da Saklanan ince süslü yalan mı Gözüm değse durmam Haram mı... Tekmelediğin ceset şimdi Bir zaman sana hayat verendi Durmadan bilmeden Öldürdün ya Utanç mı kaldı miras Kinin miydi ağlatan Hırsın hiç dinmedi mi Adanmış bir hayat Ve ölmüş bir ceset Yetmedi mi... Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
Benim İçin Dur Dünya...
Yaşayanların var olmadığı Fark edenlerin yaşamadığı Cennet mekan Türbedarların bekçilik yaptığı Yol kenarı dünya Bilince etleri Kemiklerinden ayrılanların Geçtiği zor dünya Ulusun itler çakallar Resimler de var dünya Baktığın kabahat Suçlu dünya Ağlayıp yaygara basan Ottan çöpten har dünya Umursamadan Yapış yapış etten Ar dünya Düşüne düşüne Yol arayana zor dünya Öyle ya da böyle Gelip geçeni Yor dünya Herkes için Bir kez daha dön dünya Yeter artık Ben bıktım Benim için dur dünya... Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
Benim Niyet Yeni Hayata! ..
Bu gidişle bela olucam hayatın başına... Cehennemde odun bırakmaz taşırım ocağına Gülümseyen çocuklar seninde Ateşler benimle... Sebepsiz panayırlar yol arar zamanda Giremeyeceksin rüyalarıma ve bu dünyama Ve hayatımın içine Beklenen ışıltı bol haneli bilirim Ama ruhuma hapsettim ben seni Gözbebeğimin dudaklarına Bu hayalden bakınca Öyle güzel ki yıldızlar Beni bile aratmıyor sessizlikleri... Sayırlık yörüklerin yedeğinde Gezinir durur her nefesinde Alemlerde dolaşırken serseriliğim Gönlün başka tadlara koşarken Bu dünyam seni bile aratmıyor.. Yoruldum artık Hemde çok Varlığım sebebinden İsmini bilmiyorum günahların Sonrasında baharın Ve sevdanın Yeryüzüne yağan buselerin Pişmanım belki ama Üzgün değilim Hamallığa alışmış artık yüreğim... Oysa şimdi Bulutların gözlerinde Bir dağ başında Yani tüm yolların sonunda Olmak vardı Hediye canım yanımda... Yüreğim sen yalnız git! Benim niyet yeni hayata! .. Simurg_b Bülent Özdemir |
Benim...
Benim Hiçbir şeyi olmayan Yaraları bağlı Umudu sancılı Yorgun Dik durmaya çalışan Benim Hiç mutlu olmayan Karaları bağlı Hayali sorgulu Durgun Hep coşmaya çalışan Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
Bezmiş Hayatlar Satılık
Bezmiş hayatlar satılık Cesetler yürür Korkarak Gölgeden kaçar gözleri Ürker sesinden Unutulmak ihanet Bekaretini vermemiş Gözler Kaldırımlarda Dünyanın içindesin Sen İnsanların Dışında... Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:52 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.