![]() |
Mavi
Hatırlanmayan rüyalar üşenmez, Dikilir *******in süvarisi gibi, Bir fısıltı dokunur tenlere Gökyüzünün mavisi makbuldür Denizin mavisi gibi. Gidişler, sabah karşılar uykuyu Gelişler bir türlü geceyle buluşmaz tüldür Bir pusula uzanır ellere Gökyüzü puslanır aniden, mavi çiseler Filizlenen, mavi hasretten bir güldür. Perdeler açılır, mavi bir oyun başlar Hüzün, hasreti dansa kaldırır En hızlı pişmanlığı çalar yürek Şimşekler çakar damlalarda Dalgalar uyanır. Savaşlar mavi başlar yaşamanın ucunda Bir derin maviliğe saklanır düşler Güneş örtü olup çekilir küskün vuslata Yetim aynalarda üzgün bakar Mavi öpüşler. En derin kuyulardan çekilince gece Ağırdan alır kendini meçhûl bir sevdanın perisi gibi Sihirli bir tüy dokunur gönüllere Ürperti umutlarca engindir Ümitlerin mavisi gibi. Turgut Uzdu |
Medet
Bahar gelmiş, çiçek açmış, amma ki rüya uykuda Orda eskilerden biri, bilirim durur pusuda Mevsimden habersiz bekler, beklemekten de sıkılmaz İndiğin yokuştur tuzak, yukarılara çıkılmaz. Gece, sokakların kralı, kediler illa köpekler Neden zifiri karanlık, o köşede nöbet bekler Bazen cılız ayak sesi, kösler gibi vurur yere Yaşlı, koca gözlü baykuş, habercidir ahirete Ardından yağar yağmurlar, hiç ıslanmaz mı beklenen Tek yöndür gidilen yollar, olamaz şaşırıp gelen Garip burada yürüyen, daima ardına bakar Bazılarının elinde, nurlardan bir fener yanar. Adım ileri giderken, akıllar hep geridedir Umulacak tek medet var, Ya Rab o da tek sendedir. Turgut Uzdu |
Merhaba Dünya
Güneş yine doğdu, aydınlandı gökyüzü Yine yeni sevdalar bürüdü çiçekleri, Dünyayı sarsın isterim Bütün dudakların gülümsemeleri. Kuşların en güzel şarkıları dallarda, Yapraklar bu şarkılarla oynar, Bu gün ne mutlu insanlara Dinliyor, görüyor, yaşıyorlar. Sevenleri duruyor, sevilenleri de, Bütün ayrılıkları n’olur unutun gitsin, Dileyin bütün dünyadan Acıların hepsi silinsin. Atın karamsarlığı gönlünüzden, Sevin yaratılmışı Yaratan’ın hatırına, Hiçbir zaman gelmesin kötü ihtimaller O güzelim aklınıza. Açın gönlünüzü engin sevdalara, En güzel rüyaları bu gün yaşayın, Sakın, sakın ha Mutluluk dışında ağlamayın. Bir gün daha varsınız tadını çıkarın, Tutun ellerinden sevdiklerinizin, Öpün, koklayın, mutlu edin Sonu gelmesin dilerim gülümsemelerinizin. Haydin dostlar, Dünyaya yeniden merhaba deyin Merhaba! Turgut Uzdu |
Mezarlık
Serviler dikmişler gölgelik olsun Orda yatanlara serin mi gerek Dışarı çıkmaya izin vermezler Çukuru muhakkak derin mi gerek. Kimisi babadır, yavrusun özler Kimisi annedir, hepsini bekler Bir gelin, bir genç kız, yolları gözler Bekleyene bir tek şirin mi gerek. Hasretler hem ışık, hem bir kaç sözdür Yapılamayanlar içte bir közdür Hayal edilenler hep güzel yüzdür Gözden akan yaşa irin mi gerek. Adımsız gelene sondur gelmelik Yaşamak ve ölmek hep bir kerelik İki taş arası niye çiçeklik Koklamaya illa burun mu gerek. Garibim derim ki elbet yatarız Toprağın altından biz de bakarız Alevsiz ateşte çokça yanarız Soluksuz kalmaya izin mi gerek. Turgut Uzdu |
Misafirim Ol
Gel gönlüme misafir ol istersen Otur, dinlen biraz Leyla’dan, Mecnun’dan bahsedelim Çöllere ağaçlar dikelim, sonra gidersin Hele bir yol çiçeklerini açsın kiraz. Otur dinlen biraz Ferhat’ın elinden sular içelim Şirin’in güzelliğine hayran Oturup kıyısına ırmağın Tepedeki kal’ayı seyredelim. Gel gönlüme misafir ol Şarkılar söyleyip şiirler yazalım Alev denizinden geçelim mumdan bir gemiyle İstersen birlikte aşkı tadalım Biz o alevle düğmeler çözülmeden yanalım. Şiirler kadar sıcaktır yüreğim Otur dinlen biraz Gidecekmişsin gibi durup beni üzme İstersen ev sahibi ol Baksana daha dallarında açmadı kiraz. Turgut Uzdu |
Muhtacım
Gül bülbüle Bülbül güle Gül dikene Ben sana Ses dile Dil heceye Hece Yüceye Ben sana Toprak suya Su havaya Hava duaya Ben sana Yürek kana Kan cana Can bana Ben sana Su toprağa Toprak fidana Fidan yaprağa Ben sana Anlasana Turgut Uzdu |
Mutlu ******* Diliyorum
Mutlu ******* diliyorum Umutlarınız gerçek olsun Süzülsün gökyüzünden dilekleriniz Neşe sarsın her yanınızı Rüyalarınız gerçek olsun. Çelik gibi olun, çürümeyin Baki kalsın sağlığınız Sizin gibi hep mutlu yaşasın Varsa Ya da olacaksa çocuklarınız. Hep sevin, Hep affedin, hep gülümseyin Güller açsın yanaklarınızda Yaşıyorsunuz Mutlu bir sabaha günaydın deyin. Mutlu ******* diliyorum Hep bir el elinizi tutsun Huzur, neşe ve sağlık Hiç ayrılmasın yanınızdan Hep sizin olsun. Turgut Uzdu |
Nasıl Anlatsam
Nasıl anlatsam Gözlerinde yıldızlarla geldiğini, Beni sevdiğini, Dans edip sevincinden Bulutlarla eğlendiğini. Nasıl anlatsam, Saçlarını şöyle bir savurduğunu Silip gönlümdeki yalnızlıkları Bütün karanlıkları alıp tel tel Karanlıklara kovduğunu. Nasıl anlatsam, Buz kesmiş ruhumu ısıttığını, Umutlarımı mezarından çıkarıp Bir gül bahçesine dikerken Toprağına sevdandan kattığını. Nasıl anlatsam, Buhranlarımın en yüksek doruğunu Ben mutlu oldukça Gözlerinin de benim kadar Mutlu olduğunu. Nasıl anlatsam, Varlığın içinde yokluğunu Kuraklığını gönlümün Akmayan gözyaşlarımın içinde Hâlâ durduğunu. Nasıl anlatsam, Nasıl anlatsam Varlığında olduğu gibi Yokluğunda da yüreğimde durduğunu Senden uzaklarda Hâlâ seni bekleyen Hâlâ burada seni seven biri olduğunu Nasıl anlatsam. Turgut Uzdu |
Nasıl Geçti
Bir nefese nasıl sığdırdık Koskoca bir ömür nasıl geçti Hiç bitmeyecek sanırdık Koskoca bir ömür nasıl geçti. Bir çember peşinde koştuğumuz Bayramlarda bir şekerle coştuğumuz Daha dündü sanki çocukluğumuz Koskoca bir ömür nasıl geçti. Gençlikle geldi ilk aşk heyecanı Gezer dururduk şehirde her yanı Daha dündü sanki ben delikanlı Koskoca bir ömür nasıl geçti. Evlendik çoluk çocuk ağladı İlk gülmesiyle kendine bağladı Daha dündü sanki evden ayrıldı Koskoca bir ömür nasıl geçti. Baykuşlar dışarıda dolaşır oldu Bir garip koku etrafa doldu Yürüdüğüm tek gidişli yoldu Koskoca bir ömür nasıl geçti. Turgut Uzdu |
Nasıl İnanayım
Nasıl inanayım, Söyle güzelim, ben sana nasıl inanayım? Hani baharla gelecektin, Ellerimi tutacaktın, Seni seviyorum, seviyorum diyecektin. Nasıl inanayım, Söyle güzelim, ben sana nasıl inanayım? Hani yağmurlar sensiz yağmayacaktı, Birlikte ıslanacaktık, Hani saçların bensiz ıslanmayacaktı? Güya, Güya bütün yağmurlara meydan okuyacaktık, Damlalarla savaşacak, Ama el ele, göz göze Hani hep mutlu olacaktık. Nasıl inanayım, Söyle güzelim, ben sana nasıl inanayım? Söz vermiştin, güneş sensiz doğmayacaktı, Hatırlasana, Koskoca bir ömürde hep sen olacaktın da, Güneş bir defa bile sensiz batmayacaktı. Nasıl inanayım Söyle güzelim, ben sana nasıl inanayım? ******* desem, tümden karardı, Oysa, Oysa karar vermiştik hani Bir defa bile şu karanlık ******* Kendi karanlığında seni aramayacaktı. Nasıl inanayım, Söyle, güzelim, ben sana nasıl inanayım? Yüreğin yüreğimi bırakıp gitmeyecekti, Yeminler etmiştin, Ne sözler vermiştin, Hani, hani sevgin hiç bitmeyecekti. Belki bir gün, Bir gün hatırlar da gelirsen yanıma, Elinde güller olsa da bir olmasa da, Bu kadar çektirdikten sonra İnan muhtaç değilim ne sana, ne dualarına. Turgut Uzdu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:13 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.