![]() |
Rüya
Akşamın hüznü bürüyünce gözleri Uyku bir kaçıştır Silemeyince insan beyninden Hep beklediği yüzleri Rüyalar aldanıştır. Kahırlar dolusu pişmanlıklar uçuşur Papatya yaprakları da artık tükenmiştir Güneş kurtuluşudur gecenin Mehtabı beklemek için Yeni görevler eklenmiştir. Uyku gözkapaklarına hükmeder ya İşte o zaman başlar dansı vuslatın Doyum olmaz yaşamaya, Bazen ayrılık şarkısı unutulmaz Bir esintisidir rüyanın. Gidişi sıçratır insanı Gecenin bir yarısı Eller kollar birbirine dolaşır Yatak devleşir, sevda cüceleşir Hüzün bürür yüreği Avuçlar yoklukla kucaklaşır. Gecenin bir yarısı bölünür Ömür boyu yaşamak istenilen rüya Çaresizlik karanlıkla sarmaş dolaş olmuştur Pişmanlıklar kafasını duvarlara vurur Tekrar yaşanmak istenilen rüya Bir köşede yalnız oturur. Sevdalar kararmıştır Ayrılık güneşidir Yalnızlık büyüdükçe parlar Yürek bir lav deryasıdır Depremler göğsüne yerleşir insanın Bir dokunsalar, hatıralara Gözler hemen ağlar. Turgut Uzdu |
Rüya mı Bu
Dalsam, kendimden geçsem azıcık, Üşüşür başıma bütün devler, Ne kadar rüya varsa uyanık, Her gece uyumamı beklerler. Bir melek gibi gelir, kanatlı, Gözleri yeşil, sesi çok tatlı, Yüzükleri vardır şatafatlı, Ellerimden tutar kolsuz eller. Bahçeler güzel, her yerde yeşil, Dalgalanır ama perde değil, Bazen kumlu bir toprak, bazen kil, Bir gökten, bir yerden serpilirler. Bir melek süzülür berrak suda, Bir tarafta şeytanlar pusuda, Bu aşığın tövbe tutkusu da Beş parçaya bölünüp gelirler. Turgut Uzdu |
Saçların Değer
Hangi yana gitsem, ne yana baksam Çırpınır yüreğim başım da döner Şaşırıp sen desem, tutup koklasam Yüzüme incecik saçların değer. Düşerim yollara, ******* kara Bütün gönülleri ben yara yara Gece bahar olur bulursam zira Yüzüme incecik saçların değer. İçimde sen varsın, dışımda yoksun Söyle uzaklara seni bıraksın En ufak rüzgârda başın sallarsın Yüzüme incecik saçların değer. Böyle mi olurmuş ayrılık, hasret Acılarımdaki garip azamet Hem varsın hem yoksun nasıl adalet Yüzüme incecik saçların değer. Ter boşanır inan her bir zerremden Ne istedin söyle bu biçareden Aşkla gülümseyen o güzel yüzden Yüzüme incecik saçların değer. Gariplik yollarda sürünür oldu Baktığım her yerde görünür oldu Uykum her saniye bölünür oldu Yüzüme incecik saçların değer. Turgut Uzdu |
Sakın Gelme
Gün gelir rüzgârlar ters eserse Kokum kaybolur, güller boynunu bükerse Güneş beni göremez, mehtapta yürüyemezsem Sana merhaba diyemezsem Bir çiçek uzatamazsam uzaklardan Anla gitmekteyim, Sen sakın gelme. Gün gelir güneş bensiz doğar, bensiz batarsa Yıldızlar bensiz parlamaya başlarsa Gözlerime yağmurlar yağmazsa Nefes diye seni çekmiyorsa ciğerlerim Anla gitmekteyim, Sen sakın gelme. Sıkışırsa ruhun, için daralırsa Ellerin titrer, gözlerinden yaş damlarsa Kahredersen hayata, cevapsız sorulara Keşkeler sararsa dört duvarı Küsmüşsen tüm güzelliklere Anla gitmekteyim Sen sakın gelme. Bir meltem sevdiğimi söylerse kulağına Baykuşlar aşkımı haykırırsa bütün gece Yağmurlar tuzlanmışsa gözyaşım gibi Anla ben gitmişimdir Sen sakın gelme. Turgut Uzdu |
Saklama Yüzünü
Gözünün hüznüne hayran olduğum Saklama yüzünü seni göreyim Göklerde ararken yerde bulduğum Saklama yüzünü seni göreyim Sütlaç kıvamında güzel tenin var Yüzüne yakışan bir kaç benin var Yüzüm okşamayı bekler elin var Saklama yüzünü seni göreyim. Her gece koklayıp öpseydim seni Kışlar soğuk geçer sarsaydım seni Ne olur hoş görsen affetsen beni Saklama yüzünü seni göreyim. Ne güzel gülersin alem bakışır Gözlerine sürme, nasıl yakışır Dudağından oğul balı akışır Saklama yüzünü seni göreyim. Uzaktan görünsen, seveyim desem Açsan pencereni sevdalım desem Öpsem koklasam, bir tanem desem Saklama yüzünü seni göreyim. Ellerim değemez sıcak eline Dudağım dokunsa n’olur diline Sarılıp uyusam sıcak beline Saklama yüzünü seni göreyim. Seyretsem ne olur güzel gözünü Bir kere duyayım, tatlı sözünü Nerden buldum mahçup burcum kızını Saklama yüzünü seni göreyim. Özledim kızmanı, kırgın bakmanı Gözlerimde şimşek gibi çakmanı Beni içten içe korca yakmanı Saklama yüzünü seni göreyim Turgut Uzdu |
Sana İnat
En kurak yazlarında gönlümün Pınarların kuruduğu vadilerde İnat etsen de hep seni bekleyeceğim Benden kurtuluşun yok Bütün mehtaplar unutulsa bile Sana inat seni seveceğim. Çatlasa bütün topraklar Depremler gönül kalelerimi yıksa İnat etsen de hep seni dileyeceğim ******* kendi karanlığına mahkum Sevdam ruhumu öldürecek olsa Sana inat seni seveceğim. Denizler kabarsın hıncından Güneş kükreyip yaksın bedenimi Aşıklar mızraplarını kırsın isterse Sokaklar yollara düşüp götürsün Yalnızlıklar sustursa da şarkıları, türküleri Sana inat seni seveceğim. Belki yaşayacağım senle, Belki sensiz öleceğim Karanlıklar toprağım olup üstüme çökse İki taş dikilse gözlerime Orda olduğunu, gülümsediğini bileceğim Sana inat seni seveceğim. Bir tek gönlüyle mutlu olduğum Gülümsemene hayran, gözlerine kurban Senle yaşanacak son sevdam Nazar Boncuğu’m Sana inat hep seni seveceğim. Turgut Uzdu |
Sana mı Kalmıştı
Ne mutluyduk Umutlarımızı koymuştuk avuçlarımıza Sarılmıştık hayallerimize Seviyorum demiştim Sevdiğini dinlemiştim Öpmüştük, okşamıştık saçlarımızı Kucaklamıştık hayallerimizi… Tek isteğimiz vardı Hep böyle mesut kalmak… Dalgaları seyretmiştik Sahillerde gezmiş En masum şekliyle Birbirimizi sevmiştik. Bir bilinmez el tutturmuştu avuçlarımızı Yılların ardından sevdalarla tanıştırmıştı Bazen umutlanmıştık Bazen Korkarak ayrılıklardan Saklanmıştık. Seven kalplerimiz Hiç böyle daralmamıştı Hain Ne kötülük yaptık Bizi ayırmak sana mı kalmıştı. Turgut Uzdu |
Sana Şiir Yazmalıyım
Kararmış bir deftere Yeni sayfalar ekledin süt beyazı Bütün sokakları gölgelerinle doldurdun Aldın sevdamı yüreğimden söküp Dudaklarıma gülümsemeler kondurdun Aşkı anlatmalıyım Tüm sevenlere, sevilenlere Sana şiir yazmalıyım. Bir sandalyede sabahlamalıyım bütün gece Hep seni seyretmeli, hep sana bakmalıyım Kurak yürekler için su taşımalı Bütün gönüllerde sevda ateşi yakmalıyım Aşkım Bütün gece sana şiir yazmalıyım. Seni seyrederken kalemim tutulmamalı sana Bütün gece, ben senin saçlarını okşamalıyım Kalemim kendi aşkını okşamalı O sevdalısını sevmeli, koklamalı Ben sana şiir yazmalıyım. Gülücüklerinle geldin demeliyim Güler getirdiğini kurumuş asma bahçelerime Çölleşmiş düşlerimin binlerce renge kavuştuğunu anlatmalıyım Bülbüller goncalara aşkını anlatmalı Benimle sabahlamalı yıldızlar Ben sana şiir yazmalıyım. Seni bulmuş gözler seni seyretmeli hep ******* niye kısa diye isyan etmeliyim güneşe Gece yarısı kızıp dünyanın dönmesini durdurmalıyım Gece kuşları utanmaksızın aşklarına seslenmeli Ben sana şiir yazmalıyım. Nazar değmesin diye bütün boncukları yollarına sermeliyim Her saniye seni görmeli, seni duymalı, seni beklemeliyim Arada burnunun ucundan öpmeli, saçlarını ben okşamalıyım Bütün taraklarını kırdıktan sonra Ben sana şiir yazmalıyım. Yakınlarla uzakların karıştığı yerdeyim Seviyorum demeliyim, seveceğim demeliyim Bulutlarla aşkımı gökyüzüne yazdırmalıyım Her gökkuşağı sen olmalı Ben sana şiir yazmalıyım. Turgut Uzdu |
Sarı Saçlı Afet
Bir güzel Bir güzel sevdim saçları sarı mı sarı Uçuşur rüzgârlarda, hiç acelesi yoktur Teni gibi beyaz eteği Gözleri duman rengi… Bir güzel, Bir güzel sevdim yüreği köz mü köz Görünce tutuşur yangınım İçten içe yanar, Yandıkça yakar, yandıkça yakar. Bir güzel, Bir güzel sevdim boyu uzun mu uzun Dolaşır damarlarımda gece gündüz, unutamam Yaylaların gururu vardır Gördüğüm an bütün kışlar bahardır. Bir güzel, Bir güzel sevdim, dudağımda izi sıcak mı sıcak Öptürmez kendini bazen, Nazlanır utanarak Sıkılır, büzülür gözden kaybolur ufalarak. Bir güzel Bir güzel sevdim, vahşi mi vahşi Cellatların en keskin kılıcına hükmeder Hasreti hayattır varlığı ölüm Papatyalara benzer, sarı ve beyaz gülüm. Bir güzel Bir güzel sevdim saçları sarı mı sarı Uçuşur rüzgârlarda, hiç acelesi yoktur Teni gibi beyaz eteği Gözleri duman rengi… Turgut Uzdu |
Sen Anlamazsın
Güneş doğar mı senin dünyanda Yıldızlara baktın mı hiç *******i Gözlerinden düştü mü hiç Yalnızlığın çiğ taneleri. Fal baktın mı papatya yapraklarından Elinden tutup kırlarda koştun mu Yüreğinden seviyorum deyip de hiç Haykırdın mı, oynayıp coştun mu. Dizlerin titredi mi hiç görünce Söküldü mü yerinden yüreğin Kör *******in sabahlarına kadar sürdü mü Kavuşmak için avuçlarından yükseldi mi Gelse diyen dileklerin. Sen anlamazsın sevenin halinden Ne gözünde bir güzellik Ne yüreğinde yer var Sevecek Bir kimselik. Sen anlamazsın sevenin halinden Senin için bir yudum şarap kırmızı Bir dudak rengi, bir sarı saç, belki kara Bir uykuluk bir dünya Ya da aşk dediğin bir söylemlik bir şarkı. Turgut Uzdu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:23 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.