![]() |
Bahane
Hiç böyle olmuş muydum? Dumansız bir duman gönlümde, İçimi böyle sıkmış mıydı birileri, Gece bu kadar çabuk geçer miydi? Güneşin doğuşu bahane. Bulutlar neden karamsarlığı yüklenmiş, Neden iniyor şu ağır hava ciğerlerime? Gözlerime bir şeyler oluyor, Rüzgâr da yok ama Toz bahane. İçtiğim çayın da tadı yok, Şekerin bardakta işi ne? Dilim, yüreğim gibi paslanmış, İçtiğim sigara, çektiğim duman Bahane. Şarkılar susmuş, Gözüm bile takılmıyor güllere, Belki de zamanı geldi Düşen tansiyon Bahane. Güneş mi yakıyor acep yüreğimi, Bu acı ne? Ben mi istiyorum, Zamanı mı geldi gitmenin? Belki de göç mevsimi bahane. Turgut Uzdu |
Bahar Gelince
İçim bir hoş olur Çiçekler açınca baharda, Kuşlar öter, kelebekler uçar, Ne de güzel kokar toprak Sabırsızca yağan yağmurda. Meltemler eser gönüllerde, En güzel yeşillere bürünür çimler, Aralarında şaşkın papatyalar... Goncalarında bile muhteşem tonlarını saklar, Bülbülün sevdalısı güller. Karlar dayanamaz manzarasına İner tepelerden, erir, su olur, Bazen coşmuş bir dere Bazen nazlı bir nehirdir, denize karışır, Üstünde martıların çığlıkları duyulur. Dumanlar tüter mangallardan, Her yanı sarar taze et kokuları, Çatık kaşlı yüzler gülümser, Gelincikler görevlerini yapıp Isıtır üşümüş sevdaları. Koşan çocukların bahar çığlıkları doldurur her yanı, Uçurtmalar yükselir dizi dizi, Biz de çocuk olmuştuk, Güzel çocuklar Ne olur unutmayın bizi Unutmayın bizi. Turgut Uzdu |
Bahar Gelmez Baharlara
Ben vurulurum her akşam Kör bir kuşun saplanır yüreğime Dağlardan eser dünkü kanlı rüzgâr Yağmurlar bürür dört bir yanı Al damlar. Kayalar pusuya yatmış Lavlar fışkırmaya hazır Bir sevda yerleşmiş gönüllere Mezarları bekler Kara kazmalar kazmaya hazır. Bir işaret parmağı uzanır, dokunur alına Filmler bir ömürlük, bir aşire Bölünmüş saniyelerden kısa bir an Düzinelerle şerit Sığdırılmış bir teneşire. Posta güvercinleri uykuda Haberler yoları taşır Ücralarda fidanlar yeniden biter Solmuş demetlerle çiçek Sessizce uzaklaşır. Bahar gelmez baharlara Esmeden rüzgârlar diner Sükût kaplar her yanı Cennette kapılar açılır Biner biner. Çözmüş zinciri eller Kaçmış kulübesinden kudurmuş birkaç it Geri dönüp gelse parçalayacak Ama geri gelemez ki Cennetteki şehit. Turgut Uzdu |
Baharda
Çiçekler açar ya her yanda, İçim bir hoş olur, dururum Konmuş kelebek görsem hemen Geçer yanına otururum. Sohbet olur havadan sudan, Selamlar, beyaz bulutlardan, Şarkı da başladı mı kuştan, Geçer yanına otururum. Çimde delicesine koşsam, Kuş olup yücelerde uçsam, Çılgın bir kuzuya rastlasam, Geçer yanına otururum. Güneş keyifle başka parlar, Bala koşar, coşar arılar, Fal bak deyince papatyalar, Geçer yanına otururum. Turgut derki bahar içimde, Bazen yağmur çiselesem de, Gül görünce sendelesem de, Geçer yanına otururum. Turgut Uzdu |
Bahtım
Güzellik bir yanda çirkin bir yanda Dilerim kötüye dayana bahtım Ben uyanıkken derin uykuda Dilerim Allah’tan uyana bahtım O kadar renk dururken olmuş kara Hep kışı yaşar hiç gelmez bahara Soğukça uykuları yara yara Dilerim Allah’tan uyana bahtım Ne talihtir tüm kapılar kapalı Yaptıklarım yıkıldı yıkılalı Bıktım karşıma kötülük çıkalı Dilerim Allah’tan uyana bahtım. Çiçekler açtı derler yad ellerde Bülbüller aşkını söyler dillerde Garibim gezerim gurbet ellerde Dilerim Allah’tan uyana bahtım Turgut Uzdu |
Bak Sevdim de Ne Oldu
Dediler ki güzel sev Bak sevdim de ne oldu Bul sıcacık bir el sev Bak sevdim de ne oldu. Çok severim az olur O sevmezse naz olur Sevmeyince söz olur Bak sevdim de ne oldu. Hilalleşmiş kaşı var Ne de güzel yaşı var Kumral saçlı başı var Bak sevdim de ne oldu Boyu benzer serviye Başkaları der diye Saklıyordum sır diye Bak sevdim de ne oldu. Gizli gizli bakarım Güle benzer koklarım Yar sevgimi saklarım Bak sevdim de ne oldu Garip, gönlün düşmesin Acılarla pişmesin Yüreğini deşmesin Bak sevdim de ne oldu. Turgut Uzdu |
Bakmazlar Gülüm
Anladık güzelsin, çok havalanma, Yüreğine zincir takarlar gülüm, Sevdim diye güzelsin, anlasana, Sevmezsem, yüzüne bakmazlar gülüm. Boyunu beğendim, huyunu bilmem, Güzelliğinden başkasını görmem, Sorsalar da hiçbirini söylemem, Susmazsam, yüzüne bakmazlar gülüm. Gözlerin eladır, kaşların kara, Yanağın pembedir, dudağın gonca, Güzelliklerini ben defalarca, Saymazsam, yüzüne bakmazlar gülüm. Turgut’um ben, nedense sana aşık, Ne hikmetse gönlü sana bulaşık, Sözlerimi biraz sana yanaşık Koymazsam yüzüne bakmazlar gülüm. Turgut Uzdu |
Balık Avı
Cumartesi dedim yarın Mesai yok nasılsa Balığa gideyim Şayet şansım varsa. Akşamdan dip oltamı Çıngırağımı ve çubuğunu koydum bir poşete Kurtçuklarımı, plastik kovamı Naylon kilimi ve çelik çay termosunu Güzelce yerleştirdim bir sepete Kurtçuklara biraz su kattım Sonra gidip yattım. Sabah olmuş, uyandım kuşun sesiyle Bir kahvaltı için çayımı demledim Şekeriyle kattım termosa Sahile uzandım. Yazın iğnenin yer bulamadığı sahilde Ne cin, ne de in vardı Sessizlikle sarmaş dolaş Arada bir martı feryadı… Ve dalgaların fısıltılı sesi Tebessüm ekledi yüzüme Serdim naylon kilimi yere. Termosum, sigaram ve çakmağım yanında Taktım kurtçukları kancalara Ya Allah deyip çevirdim, çevirdim Fırlattım sonra Denizin ortasına. Uzandım naylon kilime Dünya varmış demek geldi içimden, demedim, Çaya vardı daha Fırsat bilip hayallere daldım. Sevdalarımı düşündüm, Mutluluklarımı Bazen kimsesizliklerime el attı düşüncelerim Bazen kalabalıktan kaçtı. Sorguları başlamıştı hayatımın beynimde Neydim, neredeydim, Mutluluk neydi, ayrılık neydi derken Derinlere atlamışım Bir ara pişmanlıklara dalmışım. Birden çıngırak sesiyle uyandım, Ya ben bir balık yakalamıştım Ya da balık kendini yakalatmıştı Aceleyle çekmeye başladım Yüzlük misinayı. Ben çektim balık direndi Balık direndi ben çektim Sonunda benim inadım Balığı yendi Balık kıyıya geldi. İrice bir balıktı, solungacına soktum parmağımı Bir ses çıktı balıktan Of mu çekti, ah mı çekti ne? Canı acıdı mı acep? dedim içimden Gözlerine baktım Balık ıslaktı, Sanki gözlerinden akan Bir başka şeydi, belki de yaştı. Çırpındı bir müddet, Maksadını anlamıştım Farkındaydı sanki Zamanı çok azalmıştı Son çaresi O da biliyordu derdini anlatmaktı ki Aceleyle çırpınıyordu. 'Bırak beni diyordu, ben buraya ait değilim Benim yurdum orası Bırak orada yaşayayım Bir büyük balık beni yutuncaya kadar Hep büyük balıklardan kaçayım Ya da bir balıkçının mangalında Izgara olayım. Senin miden bir torba Ne koysan dolacak Bense bir öğünlüğüm O da mideni doldurmayacak, Arkadaşlarım var beni bekler Bazılarının sırtında benekler Hele bir tanesi var ki Kıskanır bizi Ben olmazsam eğer Kapar onu Diğer beneksizler...' Ben miyim av balık mı bilemedim Zavallı balığa bir şey diyemedim Söktüm zavallının ağzından kancayı Bekledim biraz daha Yakalamak için en büyük dalgayı. Sonra bıraktım suyun içine İnanamadı balık Hemen dalmadı dibine Sonra fark etti dünyasını Veda edercesine dönüp baktı, Önce yavaş yavaş, Sonra kaçarcasına uzaklaştı. Arkasından baka kaldım Balık mı avdı bu dünyada Ben mi Balığa avlanmıştım. Vazgeçmişim olta atmaktan Ne yaptımların arasında naylon kilime uzanmışım Çayımı falan unutmuş Uyuya kalmışım. Turgut Uzdu |
Bana Bir Şeyler Oluyor
Rengi değişiyor akşamlarımın Yalnızlığım gidiyor sanki Bulutlar dağılmaya başladı Gözyaşı damlamıyor çiçeklerden Tomurcuklanmaya başladı ruhum Bana bir şeyler oluyor Allah’ım Olamaz böyle şey Ben mutluyum. Gözümde ne bu yaşlar Niye ürperiyor vücudum Bu neyin sarhoşluğu, Neyin hoşluğu? Bana bir şeyler oluyor Allah’ım Olamaz böyle şey Ben mutluyum. Gecenin bu vakti Bana bakan bir çift göz var artık Yıldızlar yağarken gökyüzünden ışıl ışıl Bu durağa uğrayacak mıydı yolum Şaşkınım Bana bir şeyler oluyor Allah’ım Olamaz böyle şey Ben mutluyum. Nereye baksam arka planda o var Anladım bu huzuru O’na borçluyum Gençleştim, yüzüm gülüyor Bana bir şeyler oluyor Allah’ım Olamaz böyle şey Ben mutluyum. Turgut Uzdu |
Başka Bir Şey Diyemiyorum
Yazamıyorum Ne aşkımı Ne yokluğunu yazamıyorum Zincirlere vurulmuş satırlar Seni seviyorum diyorum Yoksun ya Başka bir şey diyemiyorum. Takılıyor bir şeyler boğazıma Ellerim titriyor Bir gayret seni seviyorum diyorum Dilim tutuluyor Başka bir şey diyemiyorum. Bu defa yazacağım diyorum En güzel mısralarla aşkımı Bütün alem duysun diye Seni seviyorum diyorum Haykırıyorum pencereye bakıp Gözlerin geliyor gözlerimin önüne Nutkum tutuluyor Başka bir şey diyemiyorum. Hıncımı duvarlardan alıyor yumruklarım Nefretle masama bakıyorum Kokunu arıyorum Sakinleşiyorum Seni seviyorum diyorum, Hain bir rüzgâr götürmüş ya kokunu Yokluğun geliyor aklıma Dişlerimi sıkıyorum pişmanlıklarımla Başka bir şey diyemiyorum. Saçının teli kalmış mı diye yastıkta Kaç gece aradım bilemezsin Sonunda bir tarak buldum tarandığın Kalanları saydım tek tek Hepsini ayrı okşadım Hepsine seni seviyorum diyorum Dudakların gülümsemeyince gözlerime Susuyorum Başka bir şey diyemiyorum. Ya gitmeseydin Ya da hiç gelmeseydin Ne olurdu benim kadar Sen de beni sevseydin Ya da ben seni yine bu kadar çok sevseydim Terk edeceksin diye Sevmeyeceksin diye Seni sevdiğimi ben bile bilmeseydim Sana seni seviyorum Hep seveceğim diyemeseydim. Turgut Uzdu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:06 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.