![]() |
Bana taktı
Gözyaşlarım çağlıyor yüreğim kan ağlıyor yar içini dağlıyor efkarından susuyor umutlarım coşuyor sevgim sana akıyor bülbül gibi şakıyor bana naz mı yapıyor çayımın buharında sigara dumanında aldığım her lokmada varsın benim canımda bir gün görmesem seni mahsun olur durulur huzurumda kaybolur görünce mutlu olur inan ki çok farklısın belki sende haklısın beni anlamalısın sen de yaşamalısın bu duygular çok farklı benim ruhumda saklı periler bana taktı beni hiç bırakmadı ah bir de sana gelse eline kalem verse için için kemirse yazarsın inan sen de |
Baş harfleri
Nazlı bir çiçeğim evimin bekçisiyim renkli gözlü sevdiceğim mazimi hiç silmeyeceğim ismimle öleceğim ne zaman bilemeyeceğim Aradım durdum seni yıllarca yıldızlarda rüzgarlarda hava da suda karada aradığımı buldum sonunda nikah masasında senin yayında ) |
Başım dumanlı
Başım dumanlı yürek yaralı nerede dağıtırım içimdeki yangınları firar edip dağlara kaçsam doğayla baş başa olsam göl kenarında olta atsam atsamda balıklar tutsam mavi sulara kendimi atsam ayağım kaysada boğulsam dalgalar alıp götürse beni içimdeki dert yumağı o zaman söner |
Başımın belası
başımın belası sen sigara nasıl alıştım sana bir iki derken çoğaldın arttıkça arttın bırakacağım diyorum kırıyorum olmuyor içmiyorum damarlarım çekiliyor kanımı kirlettin; seni istiyor yine içiyorum sonunu bile bile sen yok edeceksin bu gidişle |
Bazen diyorum ki
Bazen diyorum ki boş ver be Nermin niye çırpınıyorsun ki sen ve senin gibi kadınları sen mi kurtaracaksın nasılsa seni anlayan yok insanların yaptığı gibi yapmacık ol,gül,gez hayatını yaşa kır kalemini olanları hiç olmamış say sen yoksun senin adın yok sen yazmıyorsun yazamazsın zaten okumamışsın sus be kdın konuşma diyorum geri kafalı bir kadın ol otur evinde büyüt çocuklarını eşine kul köle ol nasılsa eşin çalışıyor bir dediğini iki etmiyorseni seviyor daha Allah tan belanımı arıyorsun nasılsa yanlızlığını anlayan yok boş ber sen de sen Cumhuriyet kadınıda olamazsın sevgi şiirleride yazamazsın hakkın yok saçı uzun aklı kısalardan ol derler ya öyle ol niye yiyiyorsun kendini boş ver ye iç yan gel yat niye çalışmak istiyorsun niye kendini parçalıyorsun diyorum diyorum da ben kendimi bildim bileli haksızlıklara adaletsizliklere hele hele de kadınların her ne şekilde şiddet olursa olsun karşı çıkan ben nasıl boş veririm vurdumduymaz bir kadın olsaydım mutlu olurmuydum hiç sanmıyorum ne olursa olsun ben Nermin terzi isem dadaş isem hele hele Ankara lı isem boş veremem tahammül edemem çocukken etmedim ki şimdi kabulleneyimherşeyi er ya da geç nasılsa anlaşılacağım o günleri görürmüyüm bilemem ama hayatımı toplumu kadınların susturuluşunu yazmaya devam edeceğim evet okuyanların kızdığını duyar gibi oluyorum haklısınız yaptıklarım düpedüz isyandır günahtır ama kadınlar sesini çıkarmaz ise ezilmişlik devam edecek erkek egemenliği sürecektir yarası olanlar gocunacaktır böyle gelmiş olabilir ama böyle gitmeyecek |
Bebeğim(son göz ağrım) *
Güzel gözlüm nur yüzlüm selvi boylum tatlı dillim pamuk tenlim canım benim güzel yavrum son göz ağrım yaradan özenip yaratmış inanın çok tatlı benim güzel bebeğim güldümü içimiz erir solunca yüreğimiz yanar anne demesini duysanız sizin de kanınız kaynar |
Bedenim ve ruhum*
Dün çok bitkindim sabahın köründe yollara düşüp fakültede koşturmaktan annemle telefonda konuşup beni bir güzel paylamasından tarumar oldum. bedenim ve ruhum o kadar bitkin düşmüştü ki tamamen çıkmazdaydım ne yapacağımı şaşırmıştım ne olduysa akşam uzun bir zamandan sonra ilk defa yan yana oturup konuştuk ve itiraz etmeden kabul etti sabah ki ben ile akşam ki ben arasında dünyalar kadar fark vardı yorgunluğum gitmiş dinçleşmiş kendime gelmiştim gözüme uyku girmedi sabaha kadar sonunda çok şükür dediğim oldu dünyalarda benim oldu |
Bekle bi tanem*
Beklerim ilk yerde Sende gel bir tanem Yakında biter bu çile Mutluluk pek yakın bir tanem Gözyaşlarını sileceğim Dünya evi pek yakın Bizi bekliyor bir tanem Aklımdasın her zaman Yeşil gözlü bir tanem Hasretlik ölüm inan ki Allah ım kavuştur bizi .....der ki gel yeter artık BİRTANEM |
Bekleyeceğim*
Sevdiğimi biliyorsun Neden beni zorluyorsun? Her şey bir yere kadar Bunu sende biliyorsun Seni ölesiye seviyorum Herkesten kıskanıyorum Sadece benim olmalısın Kimseye dokunmamalısın Artık bir şey düşünemiyorum Her şeyi oluruna bıraktım Yolculuğa çıktığım anda Senide bekleyeceğim o yolda Olur ya da olmaz bilemem Zorlada gel diyemem Sadece kalbinin sesini dinle Ona kulak ver ve yeter ki iste .....erzurum a giderken yazmıştım |
Ben bir öğretmenim
Küçüklüğümde başladı öğrenme merakı çok severdim okumayı yazmayı altı yaşında başladım ben aslında Öğretmen olacağım derdim babam karşı çıksada annem sorardı ne olacaksın kızım diye hep babam cevap verirdi benim yerime derdi; benim kızım doktor olacak hasta babasına bakacak bir şey diyemezdim sevgimden susardım onları kıramazdım ama demezdim de doktor olacağım diye Öğretmen olacağımı bilir sevinirdim içten içe şimdi yurdumun küçük bir kasabasında göreve başladım yirmi bir yaşında merak etmeyin hemen söyleyeyim ben bir Öğretmenim canım babam göremedin ama duyduğunu biliyorum doktor olup iyileştiremedim seni ama çok doktor yetiştirdim affet beni 24 kasım 2006 öğretmenler günü için kızım MERVE BAŞBEKLEYEN yazmıştırVE KIZIM14 YAŞINDA |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:01 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.