![]() |
Sal mıdır Nedir
SALMIDIR NEDİR Ben ağlamam, metin olmak isterim, Gözlerimden akan selmidir, nedir? Hayat gerçeğini sormak isterim, Aramızda kalan yol mudur, nedir? Soldu yüreğimde bahar dalları, Karalar bağlamış, giymez alları, Özledim gezdiğim tozlu yollları, Gurbet bırakmıyor elmidir, nedir? Ömrümü geçirdim, süzdüm elekten, Muradımı alamadım felekten, Tek onu diledim, bunca dilekten, Açmadı bahçemde gülmüdür, nedir? Ardından koşarım, akan suların, Git diyorlar, yok mu elde diyarın, Özlemi gönlümde geçen baharın, Kurudu yüreğim çöl müdür, nedir? Bağında gül olsam beni koklamaz, Sormaz hatırımı, gönül yoklamaz, Solmuş diye sinesinde saklamaz, Yolumu bekleyen sal mıdır, nedir? Emine Sönmez |
Selam Gönder
SELAM GÖNDER Günlerce bir haber bekledim senden, Unuttunmu, yoksa bıktın mı benden, Gönlümün bağına hazan gelmeden, Kendin gelmiyorsan, bir selam gönder. Kara talihimi karalama gel, Çileli gönlümü yaralama gel, Hasretinle beni yaralama gel, Kendin gelmiyorsan, bir selam gönder. Yoluna gül döktüm, gelmedin soldu, Her gece mum yaktım, kederden söndü, Günlerdir sormadın,' sana ne oldu', Kendin gelmiyorsan, bir selam gönder. Ömrün son deminde bir sayfa açıp, Sızmalıyım, kahrımdan içip içip, Ellere mi gittin, benden vazgeçip, Kendin gelmiyorsan, bir selam gönder. Yine kör kuyuya düşmüş gibiyim, Çöl beni kavurmuş, pişmiş gibiyim, Elimle bağrımı deşmi gibiyim, Kendin gelmiyorsan, bir selam gönder. Emine Sönmez |
Sen
SEN Sen...... Beni aldatamazsın, bilirim, Ben aldatmıyorum ki. İhanet edemezsin, etmezsin bilirim, Ben ihanet etmiyorum ki. Senin uzakta olman önemli değil, Önemli değil ayrılığımız. Kavuşamayacağımızı düşünme, Yanılırsın. Sen her zaman yanımdasın, Uzakta değil. Sen..... Gözyaşlarıma karışacaksan ağlamam, Saklarım gözlerimin içinde seni, Hüznümde de olsan çekerim, seve - seve, Seni yaşarım, Hasret de olsa, Hüzün de olsa, Senin sevgini yaşarken ağlamam. S...... Bana ayrılığı tattıramazsın, tattırmazsın, Yüreğinden söküp atamazsın ki. Bana ihanet etmezsin, edemezsin, Bilirim, Ben etmiyorum ki. Emine Sönmez |
Sen Anlarsın
SEN ANLARSIN Her gün yollarını bekler dururum, Geceyi gündüze ekler dururum, Aşkını kalbimde saklar dururum, Anlarsan derdimi, bir sen anlarsın. Sanma ki uzaksın, ayrısın benden, Unutma canımsın, ayrılmaz tenden, Ölürüm sevgilim ayrılmam senden, Nasıl sevdiğimi, bir sen anlarsın. Nefesin bahardır, gülüşün yaz dır, Çok özledim, sanma ettiğim naz dır, Uğruna canımı adasam az dır, Neler çektiğimi, bir sen anlarsın. Bakışın eritir, dağ ile taş'ı, Dilerim aşkımı gönlünde taşı, Hasretinle gözümden kanlı yaşı, Nasıl döktüğümü, bir sen anlarsın. Uzaktasın diye böyle naçarım, Geldiğinde, kanat takıp uçarım, Yar elinden zehir olsa içerim, Nasıl coştuğumu, bir sen anlarsın. Emine Sönmez |
Sen Varsın Diye
SEN VARSIN DİYE Her gün esaretin penceresinden, Yoluna bakarım, sen varsın diye. Gök yüzünün kararmış sislerinden, Süzülüp enginde uçarsın diye. Hür değilim, zındanlarda yüreğim, Rüyama girmendir bütün dileğim, Ahtım var, görmeden ölmeyeceğim, Kesme selamını, 'naçarsın' diye. Mevsimler yok, değişmiyor kışlarım, Yollarına sel oldu göz yaşlarım, Hasretinden ağarmışsa saçlarım, Hor görme, 'dertlere duçarsın' diye. İlmik - ilmik yalnızlığı dokurum, Hayalimde sevdaları okurum, Gelmiyorsan, zındanları yakarım, Bekliyorum, yolu seçersin diye. Sen var ya sen, zındanıma ışıksın, Boş olsan da, yüreğime beşiksın, Diyorsun ki 'hayallere aşıksın', Ümitliyim, ışık saçarsın diye. Emine Sönmez |
Sen Yüreğimsin
Yine sabah oldu ve yine sen yoksun sensizlikle başladım yine bir güne daha bu nasıl birşeydir biliyormusun? bilebilseydin bilebilseydin eğer yaşatmazdın eminim. seni seviyorum bunu sen bile bilmiyorsun evde kimse yok dör duvar ve tek anım resmin ellerimde karşımdasın, seni seyrediyorum denizin mavisi gözlerine yansımış öylece dalmışsın uzaklara köprü üzerinde bir gün dönecekmisin? yoksa benmi geleyim? sen yüreğimsin söyle sevdiğim kaç gün yaşanır kaç gün yaşanır yüreksiz. Emine Sönmez |
Seni
SENİ Gezdiğim yerlerde aradım durdum, Yüreğimde buldum sonunda seni. Karlı dağlar gibi direndim durdum, Bahar gibi gördüm yanımda seni. Gözlerimde duman duman tütersin, Bakışınla tüm dünyâ ya yetersin, Benim için sen mecnundan betersin, Dolaşırken buldum kanımda seni. Hece - hece senle doldu sayfalar, Uzaktasın, nasıl geçsin haftalar, Yalnız kaldık, firar etti tayfalar, Kaptan ilan ettim gemimde seni. Gemim yol almıyor, yelkenler suda, Yollarımız uzak, duyulmaz seda, Çıkmaz yüreğimden, bu kara sevda, Öyle saklıyorum canımda seni. Hep sana akıyor sevdamın seli, Kopardı gönlümü deli eseli, Tek sen varsın, dünya bana küseli, Görmezsem ölürüm, yanımda seni. Emine Sönmez |
Sensiz Olmuyor
SENSİZ OLMUYOR Kara bultları sardın başıma, Damlaları mermi gibi düşüyor. Gözlerini kapatınca dünyâ' ya, Güneş donuk, karlı dağlar üşüyor. Gönlüme akmışken bir su misali, Kimi dargın durdun, kimi tasalı, İsterim bitmesin sevda masalı, Başıma gelene aklım şaşıyor. Terk etsen de beni, dik dursun başın, Gözünle şenlensin, son katı arş'ın, Pınar olmuş gözlerimdeki yaşın, Duracak halı yok, bendi aşıyor. Peşpeşe açardı goncalar ezel, Terk edip gidince, tez döktü gazel, Seni benden uzaklaştıran güzel, Sanmam kollarında mutlu yaşıyor. İnanmam ben gibi sevenin olsun, Su gibi akıp da, kalbine dolsun, Böyle istiyorsan, canın sağ olsun, Göz yaşlarım, bana mezar eşiyor. Emine Sönmez |
Sensiz Ölmeyeceğim
SENSİZ ÖLMEYECEĞİM Vademin dolmasına yardımcı oluyorsun, Su olsan bana akmaz, testiye doluyorsun, Beni yasa boğmayı marifet sanıyorsun, Öldürmene razıyım, boyun eğmeyeceğim. Bir gun bu beden çürür, toprak olur giderim, Kalmayacak o zaman, ne derdim, ne kederim, Çekmesini bilirim, eğer buysa kaderim, İrem bağında sensiz, güller dermeyeceğim. İçimde bir yangın var, ciğerim kebap oldu, Aktıtça yüreğime, çıkılmaz girdap oldu, Ömrümün son demiydi, bir günde harap oldu, Gitti beni unuttu, belki görmeyeceğim. Yeniden bahar gelse, mevsim dönse tersine, Arasa bie kez daha, hasret kaldım sesine, Karlı dağlar saf durur gönlümün neşesine, Divaneye döndürse, ele vermeyeceğim. Gönlünde bir yer ayır, layık görme toprağı, Senin için açmıştım, kuru dala yaprağı, Kavuştuk diyemeden geldi ayrılık çağı, Gel de bir yudum su ver, sensiz ölmeyeceğim. Emine Sönmez |
Sensiz Cennet İstemem
SENSİZ CENNET İSTEMEM Güneş mi tutldu ne, kan damlıyor yüreğim, Hasret tarlasındayım, tükenmiyor merağım, Bitmiyor bende çile, nazlı yardan ırağım Başkasını seversen, asla bilmek istemem, Cennet mekânim olsa, sensiz girmek istemem. Ateş düştüğü yeri, yakarak geçer derler, Aşk keskin kılıç gibi, kalpleri biçer derler, Yarı gönülden seven, her zehri içer derler, Aşk şarabı elimde, sensiz içmek istemem, Cennet mekânim olsa, sensiz girmek istemem. Mevsimsiz gelen bahar, gidince döndü kışa, Yüreğim paramparça, acısı vurmaz dışa, Ne söylesem faydasız, yazılan gelir başa, Sensizken haram bana, asla gülmek istemem, Cennet mekânim olsa, sensiz girmek istemem. Gönül bağlarım soldu, olmayınca derenim, Bir tek dostum kalmadı, gözyaşlarım yarenim, Olmayacak yanımda bir yudum su verenim, Ecel gelse dayansa,sensiz ölmek istemem, Cennet mekânim olsa, sensiz girmek istemem. Emine Sönmez |
Sensiz Olmaz
SENSIZ OLMAZ Yalnılığım ile başbaşa kaldım, Yine keder, yine elem, yine sen. Hasret yarasından derbeder oldum, Ölürmüsün, bir kez selam göndersen. Pınarlar kurumuş, akmaz artık su, Uzaktan geliyor yarın kokusu, Yaptığın, insafa sığmaz doğrusu, Kıyamet mi kopar birkez gül desen. Cennet bahçesiydi gönlüm seninle, Bahçemi tarumar etme elinle, Gonca - gonca güller açar sevginle, Mis gibi kokardın, açan gülde sen. Bakışların ipek tüle benzerdi, Sevda bahçemizde, ceylan gezerdi, Geçeceğin yola, güller bezendi, Haber gönder, eğer gelmiyeceksen. Isıtırdı beni gülen gözlerin, Hayata bağlardı, tatlı sözlerin, Suyu olsam kurumuş denizlerin, Bir damla kalmasın, yüzmeyeceksen. Emine Sönmez |
Sensiz Olmuyor
SENSİZ OLMUYOR Seni sevdiğiimi söylemek için, Günlerdir ararım, bulamıyorum. Hasretinle ağlarım için için, Felekten kozumu alamıyorum. Ummadık bir anda çıktın karşıma, Ağustos'ta kar yağdırdın başıma, Felek zehir kattı tatlı aşıma, Gurbet elde kaldım, gelemiyorum. Seninle sevmiştim, bu gurbet eli, Olsa da anlatsa mehtabın dili, Yar senin aşkından olmuşum deli, Gözlerim yaş doldu, gülemiyorum. Semsiz dalgalanmaz gönlümde deniz, Yoluna bakmaktan soluyor beniz, Aşk yarası bırakıyor, derin iz, Silmek istiyorum, silemiyorum. Hayal - gerçek, her an seni yazarım, Yar uğruna yeminimi bozarım, Ölürüm, kolların olsa mezarım, Sensiz bu diyarda kalamıyorum. Emine Sönmez |
Serapa Döndün
SERAPA DÖNDÜN Ufkuma nur gibi doğdun, Mehtaba döndün sevgilim. Bir görünüp bir kayboldun, Serapa döndün sevgilim. Çiçek_çiçek, desen_desen, Hiç durmadan gülümsesen, Her yerde sen, her şeyde sen, Mihrab'a döndün sevgilim. Sığmaz oldun hiç bir kaba, Uzaktan dersin 'merhaba', Nasıl anlatsam acaba, Girdaba döndün sevgilim. Elif_elif yazsam seni, İnci gibi dizsem seni, Çok özledim, görsem seni, Turaba döndün sevgilim. Sönmez, yanan fener miyim, Hasretinden söner miyim, İçsem seni kanar miyim, Şarap'a döndün sevgilim. Emine Sönmez |
Serzeniş
SERZENİŞ Neye yarar bu mekân, neye yarar bu diyar, Ölesiye taptığım çekip gittikten sonra. Neye yarar bu hayat, yaşamak neye yarar, Ayrılığın acısı cana yettikten sonra. Barajlar mi yıkıldı, yoksa nehir mi taştı, Bu aşk için yüreğim nicelerle savaştı, Aldığım tek mükâfat, gözlerimdeki yaştı, Yüreğimi dağlayıp, nara attıktan sonra. Kırgın değilim asla, aşkta kırılmak olmaz, Sevdim seni bir kere, bunda darılmak olmaz, Habersizce ayrılıp yad'a sarılmak olmaz, Ateşli gözlerinle beni yaktıktan sonra. Senle nefes alırdım, benim için hayattın, Beni benden koparıp, başka bir ben yarattın, Habersiz çekip gittin, ecelimi arattın, Kolay mı çekip gitmek, kalbe aktıktan sonra. Sen olmadıktan sonra istermiyim yaşamak, Neye yarar, zındanda mum olup da ışımak, Sen yokken can bedende, kolay değil taşımak, Viraneye döndürüp, yakıp yıktıkten sonra. Emine Sönmez |
Sevda Işığı
SEVDA IŞIĞI Gizli gizli ağladığım bir anda, Geliyorum diye telefon ettin. Bağım -bahçem viran oldu diyordum, Mis kokulu, taze goncalar açtın. Gecenin koynunda titrer, üşürdüm, Haftalar ca, gözlerini düşündüm, Sesini düyünce aklım şaşırdım, Küllenmiş ateşi yeniden yaktın. Mutluluk ağacım çiçekler açtı, Gönlüme sevdanın ateşi düştü, Yaralı yüreğim yar'a kavuştu, Yanardağ gibiydin, eriyip aktın. Gökyüzüne uçtum, kanat açmadan, Abı-hayat içtim sanki, içme' den, Seni görmek var ya, ömür geçmeden, Kos koca dünyayı bana bıraktın. Gideceksen, güle güle git derim, Dönüşünü, dört göz ile beklerim, Mutlulukla geçer bütün günlerim, Hep yüreğimdesin, gözden ırak tın. Emine Sönmez |
Sevda Şehri
SEVDA ŞEHRİ ANKARA sevda şehri, bütündür seveniyle, Basar seni bağrına gülüyle, dikeniyle, Kavuşmayı bekliyor, hasretlık çekeniyle, Asla yabana atmaz korur, severse seni. Ya baharı göstermez, kar yağdırır başına, Ya, seni yad' a salar, bakmaz gözün yaşına, Can adamışsan eğer, toprağına - taşına, Sımsıcak meltem olur sarar, severse seni. Öyle ateş yakar ki, yangın olur kalbine, Bir yudum su diyerek, yalvarırsın RAB' ine, Yürek nasıl dayansın, dağ dayanmaz sabrine, Yine de hatırını sorar, severse seni. İnce bir sızı olur, yaran derinden sızlar, Uykusuz *******de yere düşer yıldızlar, Hasret çekmeyegörsün ağlar, gelinler, kızlar, Üstüne mehtap olur serer, severse seni. Bir şehir ki muamma, çöz çözebiliyorsan, Sevda bahçesi geniş, gez gezebiliyorsan, Aşkının fermanını yaz, yazabiliyorsan, Kaybolmazsın içinde arar, severse seni. Emine Sönmez |
Sevdim Seni Antalya
SEVDİM SENİ ANTALYA Mavi deniz, mavi gök, ortasında bir çizgi, Şarkılarımı söyler yüreğimdeki ezgi, Sarı gül yok masamda, bu da alnıma yazgı, Yüreğimdeki sevgi dermek istiyor dal ya, Girdin deli gönlüme, sevdim seni ANTALYA. Lara'da gençlik parkı, şelalesi çağlıyor, Yarından mi ayrılmış, benim gibi ağlıyor, Ayrılığın acısı yüreğimi dağlıyor, İyi alamet değil, gönlümdeki bu hal ya, Girdin deli gönlüme, sevdim seni ANTALYA. Mutlu oldum seninle, gönlümde açtı güller, Seni nasıl sevmişim, ne bilsin bunu eller, Aşkımı duyan olsa belki 'delisin' derler, Bütün çiçekler soldu, eldeki kuru dal ya, Girdin deli gönlüme, sevdim seni ANTALYA. Ne gül kaldı, ne gonca, hepsi soldu gözümde, Senin bana sözün yok, ben dursam da sözümde, Karşılıksız sevdalar yaşamak var özümde, İki günlük hayatım, tadı ağzımda bal ya, Girdin deli gönlüme, sevdim seni ANTALYA. Emine Sönmez |
Seveceğim
Hatıralar büyüdü gözlerimde, Dilimde adın, Düşümde sen, Gün geçtikçe, Aşkın kalbimde devleşiyor, Seveceğim. Gün olur küllendi sanırsın, Yanmaz zannedersin gönlünde ateş, Yaraların sızlar, İçin kan ağlar, Biçare dolanırsın, Doğmaz, kara bahtına güneş, Seveceğim. Artık karamsarlığa son vereceğim, Hatıralar bile beni üzmeye yetmeyecek. Ardından göz yaşı dökmeyeceğim, Seveceğim. Gök yüzünde kuşları, Yer yüzünde yoprakları, taşları, Gözümden akan yaşları bile, Seveceğim. Seveceğim hatıralarımı, Düşlerimde, yine seni göreceğim, Hayatımın son baharı arkadaş, Zaman yok sevgisizliğe, Hüsrana yer yok gönlümde, Seveceğim. Emine Sönmez |
Seven Ölmez
SEVEN ÖLMEZ Dört mevsim baharı yaşamak için, Sevgiyi gönlünde taşımak için, Sorun olmamalı, ağarmış saçın, Gününü gün edip yaşamalısın. Gökteki yıldıza gıpta etmeden, Karanlık gecede çekip gitmeden, Gönül bahçesinde güneş batmadan, Mehtap olup, kendin ışımalısın. Yıldızları, yer yüzüne indirip, Bir kor gibi gönülleri yandırıp, Karakış ta, ateşleri söndürüp, Yarın hasretiyle, üşümelisin. Kardelenler kış ortsı açmaz mı, Gönül kuşu kanat takıp uçmaz mı, Başı karlı dağda kervan geçmez mi, Boz kırlara, yollar döşemelisin. Seviyorsa insan, candan sevmeli, Yüreğini, yar yoluna sermeli, Buldun ise bir gözleri sürmeli, Ölsen, çimen olsan, yeşermelisin. Emine Sönmez |
Sevgi Yağmuru
SEVGİ YAĞMURU Sevgi yağmuru yağıyormuş, Islanmışsin. Sevmişsin birini yürekten, Uslanmışsin. Anlamadığımı sanma sakın, Yüreğini, seni biliyorum, Çünkü hep gönlümdesin. Sesin, hasret dolu geliyor uzaktan, İçli, yanık, Gözüme uyku girmiyor, seni sayıklamaktan, Seni bekliyorum her gece, Uyanık. Mehaba deyişin bile hüzünlü, Hüzünlü, seni bekleyen yollar, Sen istemedin bu ayrılığı, Ben asla. Boğazımda aşk sözcükleri düğümlü, Her saniye, bir yıl kadar uzun, Boşa geçmesin yıllar. Ağlamak istemiyorum, Sadece özlemin var yüreğimde, Seni yaşıyorum yalnızlığımda, Hayallerime yaslanmışsın. Sevgi yağmurları yağıyormuş, Islanmışsın....... Emine Sönmez |
Silmiyor Kaderimi
Sana söyleyecek çok şey var ama, Beni dinleyecek vaktın olmuyor. Bu günlerde bende neşe arama, Yardan uzak kaldım, yüzüm gülmüyor. Gözlerim yol bekler, kulağım seste, Çiçekler toplasam, gül deste -deste, Adın çıkar aldığım her nefeste, Haftalardır beklerim, yar gelmiyor. Su akmıyor, aşk çeşmesi kurumuş, Gözümün yaşından seller yurumuş, Hasretinden karlı dağlar erimiş, Yar, elinden çektiğimi bilmiyor. Yüm gözünü, görmesinler ışığı, Yandırırsın benim gibi aşığı, Boş kaldı elimde sevda beşiği, Adadım canımı, gelip almıyor. Avcı olsam çıksam dağın başına, Yüzüm sürsem toprağına, taşına, Kurban olsam gözlerinin yaşına, Kara yazmış kaderimi, silmiyor. Emine Sönmez |
Sitem Eder
SİTEM EDER Bülbülü kafese koyup da gitme, Sesini duydukça, gül sitem eder. Ulaşamaz sevdiğinin yanına, Bülbül ötmek istet, dil sitem eder. Her gün bakıp yollarına kul olmak, Hasretinden, yanıp yanıp kül olmak, Gözlerinde yaşlar olunca ırmak, Aktıkça ıslanan, yol sitem eder. Gördünmü yananı kış ortasında, Hayal mı görünür, düş ortasında, Sevgi ile iki kaş ortasında, Konduramadığın, gül sitem eder. Tüter durur, viran olmuş ocağı, Mutlu olmaz, her an boştur kucağı, Kalplere dikemez sevda sancağı, Kavrulup durdukça, çöl sitem eder. Harap olur, gönül denen durağı, Ayıramaz yakın ile ırağı, Takvimden düşünce en son yaprağı, Elemlerle dolan, sal sitem eder. Emine Sönmez |
Söz mu Aldın
SÖZ MU ALDIN Seni çağırdığımda, 'belki yarın' diyorsun, Yarın var olduğunu nereden biliyorsun, Saadet'i bizlere imkansız kılıyorsun, Yarını yaşamaya sana söz veren mi var, Yoksa yüreğim gibi seni özleyen mi var. Dur_durak bilmiyorsun, koşuyorsun hız ile, Zordur sana yetişmek yorgun düşmüş diz ile, Hayalını sararım kalbimdeki giz ile, Yarını yaşamaya sana söz veren mi var, Gönlünün bahçesinde başka gül deren mi var. Hatıralar- hayaller bir birine eklendi, Sanma çok kalacağız, kervanımız yüklendi, Özlemin, sevgi dolu yüreğime saklandı, Yarını yaşamaya sana söz veren mi var, Yolunu benim gibi başka gözleyen mi var. Gününü gün etmeye hiç meramım olmadı, Bırakıp da gidenler, döndüğünde bulmadı, Vuslata ermek için zamanımız kalmadı, Yarını yaşamaya sana söz veren mi var, Gözlerin yarınlarda, beni gör diyen mi var. Emine Sönmez |
Susuversek Olmazmı
SUSUVERSEK OLMAZ MI Gönül bağım burcu - burcu kokarken, Yüreğimi, aşk ateşi yakarken, Bakışların şimşek gibi çakarken, Konuşmasak, susuversek olmaz mı. Kuşlar cıvıl cıvıl gökte uçuyor, Gözlerin gönlümü, delip geçiyor, Güldükçe yüzünde güller açıyor, Konuşmasak, susuversek olmaz mı. Gönlümün bağında goncasın, gül sun, Öyle bakıver ki, gözlerin gülsün, Güldükçe dört mevsim bahar olursun, Konuşmasak, susuversek olmaz mı. Hayat denilen şey, bir damla su dur, Aşk, gönlümün tükenmeyen süsü dur, Dile gelen yüreğimin sesidir, Konuşmasak, susuversek olmaz mı. Çıkmaz yüreğimden, gözümün nuru, Yol açtın kalbime, gönlünce yuru, Olurmu sevgilim aşkın gururu, Konuşmasak, susuversek olmaz mı. Emine Sönmez |
Suya Düştü Umutlar
SUYA DÜŞTÜ UMUTLAR Sevgi yağıyordu başıma senle, Şimdi hicran yağdırıyor, bulutlar. Dünyâ toz pembeyken, bir tek busenle, Yine suya düştü, bütün umutlar. Yıldızlar yok oldu, göz kırpmaz artık, Kayan yıldız gibi, sonsuza aktık, Aşk ışıklarını boşa mı yaktık, Şimdi suya düştü bütün umutlar. Elemle geçmesin ömrün son demi, Bir kez ara, estir sevda meltemi, Yola çıktı,aşkı götüren gemi, Şimdi suya düştü bütün umutlar. Keklik olsan, avcı vurur, kaçamam, Şahin olsam, yükseklerde uçamam, Sevgisiz, cennete kucak açamam, Şimdi suya düştü bütün umutlar. Önce gelip ateşleri yakarsın, Bağdaş kurup, yanışına bakarsın, Kalbimi eline alıp sıkarsın, Şimdi suya düştü bütün umutlar. Emine Sönmez |
Tabiat Uyanıyor
TABİAT UYANIYOR Bir deniz sin yüğeğimde, kiyiyi döven, Bir ırmak sin, çağıl - çağıl çağlayan. Sen yetr ki gül birtanem, Ben olayım senin için ağlayan. Nehir ol, çağla, Irmak ol, taş, Yeter ki olmasın gözlerinde yaş. Hasret pınarını bilirmisin, Menziline erdikçe kurur, Gel.... Gönlüme ak birtanem, Yüreğimin yangınlarını söndürür. Bir seher sin irem bağında, Ulaşmak zor. Gelmezsen sönmüyor yüreğimde kor. Gidiyorum dedim, küsüyorsun, Bir bilsen sensiz gitmek, Yalnızlığı, bir de bana sor. Uçtu yine gönlüm, karanlıklara, Yarasalar gibi, Çırpınıyor. Seni düşünüyorum, gözlerim yaşlı, Gönlüm kanıyor. Aç artık kır çiçeğim, bahar geldi, Tabiat uyanıyor. Emine Sönmez |
Taş Olsaydım
TAŞ OLSAYDIM İpek gibi kalbi nasıl taş ettin, Beni koyup el gönlünü hoş ettin, Gittin ele, ayakları baş ettin, Niyetim yok benim, başın olmaya, Gelmiştim, bastığın taşın olmaya. Demedin ki girme, kalbim boş değil, Seninle bir türlü gönlüm hoş değil, Gördüklerim hayal değil, düş değil, Niyetim yok, kara kaşın olmaya, Gelmiştim bastığın taşın olmaya. Bıraktın gönlümü dört mevsim hazan, Şimdi yüreğimde kaynıyor kazan, Sen oldun güzelim oyunu bozan, Niyetim yok, gözde yaşın olmaya, Gelmiştim bastığın taşın olmaya. Yıllardır dolmadı çektiğim çile, Ateşe atladım hep bile - bile, Gülmüyor, albüm de resimler bile, Zorlamadım, senin eşin olmaya, Gelmiştim bastığın taşın olmaya. Emine Sönmez |
Tükendi Çağım
TÜKENDİ ÇAĞIM Ufkum kararıyor, sönmüş kandilim, Gidiyorum, sallanmıyor mendilim, Özlem şarkısını söylüyor dilim. Çiçeklerim soldu, tarumar bağım, Felek kötü örmüş, çözülmez ağım. Şafak vaktı, tan yerinin kızılı, Bakmaya gücüm yok, gönlüm sızılı, Kaderime kara yazı yazılı. Felek kötü örmüş, çözülmez ağım, Mevsimler değişir, hep karlı dağım. Dört mevsimi sonbaharda topladım, Yıllar geçti, derdi derde ekledim, Ömür boyu, gurbet yolu bekledim. Mevsim değişse de hep karlı dağım, Hazanlarla tükendi gençlik çağım. Emine Sönmez |
Vade
V A D E Bugün yine hüsrana daldı gönlüm, Gözyaşım kurudu, artık akmıyor. Biçare gurbette karadır yolum, Dost bildiğim, hiç yüzüme bakmıyor. Güneş doğmaz oldu, ******* uzun, Bitmedi, gitmiyor gönlümden hüzün, Ümidi mi kalır, gülmeyen yüzün, Dönüyorum, ateş beni yakmıyor. Ümitlerim suya düştü, ıslandı, Sevgilerim, kuytularda paslandı, Yorgunum, sanmayın gönlüm uslandı, Dört mevsim, hayatim hasret kokuyor. Bir kıvılcım yakar koca ormanı, Ateşiyle kurutuyor ummanı, Felek böyle yazmış, benim fermanı, Yollarımdan, kara bulut kalkmıyor. Sıla özlemini tel tel işledim, En kötü günümde, yarı düşledim, Karaları bağlamaya başladım, Ne diyeyim, vadesiz can çıkmıyor. Emine Sönmez |
Vurdum Duymaz
VURDUM DUYMAZ Hazandan mı gönlümde solan güller? Yoksa başımda ki, kara sevda mı? Yanıyor yüreğim, ne bilsin eller, Nasıl yaraladın, yıktın sevdamı. Önce yazarlarmış kaderimizi, Ayrı ayrı yazmışlar ikimizi, Çok özledi yine gözlerim sizi, Gönlümde kanayan yara sevda mı? Herkes bir alemde, biz bir alemde, Yürekten silinmez, bir tek kalemde, Yalnız çekiliyor dert de, elem de, Bilmedim bu yangın, har' a sevda mı? Çiçek, çimen bile yaşar ve ölür, Bizim gibi ayni havayı solur, Ateş düşer, kalpten kalbe yol olur, Yangın olup, soktun dara sevdamı. Mahşer günü gibi başımda sesler, Hep fırtına, bora, dağılmaz sisler, Hasretin, özlemin aşkımı besler, Vurdum dumazlığın, yorar sevdamı. Emine Sönmez |
Vurgunum
VURGUN Güneş doğmuyor sensiz, bahar da yok, yaz da yok, Eğlenmiyor bu gönül, şarkı da yok, saz da yok, Çıkmıyorsun karşıma, işve de yok, naz da yok, Yaşanmış saymıyorum seni görmediğim gün, Ben divane aşığım, yüreğim sende sürgün. Hayatım karanlık yol, tünelin ucundasın, Dermanım sende gizli, tatlımda - acımdasın, Kanıyorsa yüreğim, sızlayan sancımdasın, Yaşanmış saymiyorum, seni görmediğim gün, Yollarına bakmaktan, gözlerim düştü yorgun. Çözülmez bilmecesin, cevabını ararım, Uzakta başlasa da, sende biter kararım, Gözümde tüter sevdan, hayalını sararım, Yaşanmış saymıyorum, seni görmediğim gün, Nehir olur çağlarım, duramam asla durgun. Aşkım - yüreğim sende, sanma ki uzaktasın, Kalbim sana tuzak sa, her zaman tuzaktasın, Bin bir renge büründün, karadasın, aktasın, Yaşanmış saymıyorum, seni görmediğim gün, Bu gönül iflah olmaz, sevdan la yedi vurgun. Emine Sönmez |
Yağmur Yağmıyor
YAĞMUR YAĞMIYOR Gül diktim bahçeme, dermek isterim, Ömrümü, yoluna sermek isterim, Ayda bir kez olsun, görmek isterim, Özlemin devleşti, kalbe sığmıyor. Esmesi fırtına, yağmasın yağmur, Yarımın yolları olmasın çamur, Yar yeni uyanmış, gözleri mahmur, Gülümsemedikçe, güneş doğmuyor. Durmadan kanıyor gönlümde yara, Gelsin, merhem olsun, söyleyin yar'a, Yaralı ceylan ım, düştüm yollara, Başımda dolanan bulut ağmıyor. Arıyorum onu, elimde fener, Söyleyin, sevgilim ne zaman döner, Sanma ki gelmeden gözyaşim diner, Çağladıkça, kirpiklerim boğmuyor. Sensiz dağlarımı duman bürüdü, Nar'ınla başımda karlar eridi, Ah dedikçe, dudaklarım kurudu, Çatladı toprağım, yağmur yağmıyor. Emine Sönmez |
Yalan
YALAN Yolları sevdiğimi söylemiştim sana, Yalnızlığı sevdiğimi. Gurbeti sevdiğimi söylemiştim, Hasreti, özlemi sevdiğimi. Seni sevdiğimi söylemiştim birtanem, Delicesine. Denizi sevdiğimi söylemiştim, Yaylaları sevdiğimi. Yalan....... Değil belki, Belki de çok seviyorum, Daha yazamadığım bir çok şeyi, Ama seninle. Sensiz gittiğim yerler Cennet olsa, Nafile. Benim Cennetim sensin, Cehennemim de. Yalan....... Sensiz her şey yalan, Bir tek seni seviyorum. Gezdiğim yerler, sen varsan güzel, Sensiz, Yaşamak bile, yalan. Emine Sönmez |
Yalan Dünya
YALAN DÜNYA Bizler birer yolcu, dünya bir yoldur, Doldur meyhaneci, kadehi doldur, Bahçemde açılan gülleri soldur, Dalında bülbüller ötmeyecekse. Tek başıma kaldım hayat yolunda, Çiçeğimi soldurdular dalında, Yarın güzelliği elin dilinde, Neyliyeyim, elimden tutmuyorsa. Kendimden uzağım, kendime düşman, Seni sevdiğime değilim pişman, Hayat yollarında durmadan koşman, Neye yarar, hasret bitmeyecekse. Ben sana mecnun'um, ben sana leyla, Olmak istemezdim başına bela, Onsuz cehennem dir, cennet-ı ala, Gelip de dizimde yatmayacaksa. Sen taze baharsın, ben kuru çalı, Kim çekecek sevenlerin vebalı, İstemem dünya da kovanı, balı, O yar gelip kendi tatmayacaksa. Emine Sönmez |
Yaralıyım Yar Yoluna
YARALIYIM YAR YOLUNA Dağlar sizi ne yapsam da yol aşsam, Aşıp sizi, nazlı yar' a ulaşsam, Yamacında, sevdiğimle dolaşsam, Yol ver dağlar yol ver, hasreti yar'a Yar yoluna aldım onulmaz yara. Yaralarım iyi olmaz deşmeden, Kan akıyor, gözümdeki çeşmeden, Bilemezdim sevdasına düşmeden, Çaresizim şimdi, düşmüşüm dara, Yar yoluna aldım onulmaz yara. Tomurcuk kurudu, sevgisiz açmaz, Ceylan yaralanmış, avcıdan kaçmaz, Kanadı kırık kuş yüksekten uçmaz, Bir garip ylcuyum hem bahtı kara, Yar yoluna aldım onulmaz yara. Uzaklara daldı yine gözlerim, Gelir diye yollarını gözlerim, Deşilmiyor yaradaki gözlerim, Gurbet ellerinde attılar nara, Yar yoluna aldım onulmaz yara. Emine Sönmez |
Yaşamıyorum
YAŞAMIYORUM Kırmızı, Dudaklara hastır derler, Oysa ben, Mor olsun istiyorum, Gözler, her şeyi görürmüş, İstemem. Senden başkasını görmesin, Kör olsu istiyorum. Dokununca anlaşılırmış, Sevginin yumuşaklığı. Oysa, Kartal pençesini vurdukça, Canım yanıyor, Yanımda olsun, yansın istiyorum. Nefes almak, Yar kokusunu almak, Yaşamak demekmiş. Sen yanımda yoksan, Nefes alamıyorum, Demekki ben, Yaşamıyorum, Emine Sönmez |
Yediveren
YEDİVEREN Bakışın dağları delip geçiyor, Bu ateşe gönlüm nasıl dayansın. Aklım havalanı, gökte uçuyor, Artık gel de uykulardan uyansın. Hayalimde, bakışların ok olmuş, Dönüp baktım yar yanımdan yok olmuş, Kar yağmış başıma, saçım ak olmuş, Garip, bunca derde nasıl dayansın. Gönlüm volkan olmuş, dağlar yanıyor, Seneler, asırlar, çağlar yanıyor, Deniz de balıklar, ağlar yanıyor, Bir gün yangınımı sende düyarsın. Yakamozlar gibi sudaki aks'ın, Taşsın yüreğimden, denizler aksın, Bırakın, cehennem ateşi yaksın, Sen aşkı gönülden, can dan düyansın. Seni göstermeyen aynayı kırdım, Hamur oldum, seni kendim le kardım, Kuru bir dal olsan belki yakardım, Gönlümde solmayan, yediveren sin. Emine Sönmez |
Yıl 1881
YIL 1881 Yıl binsekizyüz seksen bir, Bir güneş doğdu yüceden. Anadolu aydınlandı, Selanik' teki geceden. Yeniden çizildi yolu, Hayat buldu Anadolu, Geldi kahraman Türk oğlu, Böyle yüce den, yüce den. Tarih yazdı sayfa, sayfa, Hem kaptan oldu, hem tayfa, Ön adı oldu Mustafa, Hatıra kaldı Hoca' dan. Vatan onu bekliyordu, Yeniden toplandı ordu, Adım adım anayurdu, Gezdi inceden, inceden. Deniz bir gün doldu, taştı, Gemi Samsun'a yanaştı, Nice yiğitler savaştı, Uzak ana' dan, bacı' dan. Samsun, Sıvas,Erzurum' dan, Millet bıkmıştı zülüm den, Türkler, korkar mı ölümden, Kaçar mı hiç yabancıdan. Anavatan bölünmüşken, Uçuruma gelinmişken, Yıldızımız silinmişken, Ay - yıldız doğdu niceden. Vatan yeniden buldu can, Yeniden doğdu heyecan, Ulusuma feda bu can, Kurtardı bizi acıdan. Asker oldu koç yiğitler, Canlandı sanki şehitler, Yakıldı nice ağıtlar, Şöyle heceden, heceden. Anadolu açtı kucak, Neşe doldu sönen ocak, Çiçek açtı kucak, kucak, Güller goncadan, goncadan. Meclisimiz Ankara' da, Yurtsevenler bir arada, Atlı da geldi, yaya da, Duman tüttü her bacadan. Saltanattan vaz geçildi, Cumhurbaşkanı seçildi, Yeni okullar açıldı, Tek, tek kocadan, kocadan. Şimdi izinde biz varız, Sayende özgür yaşarız, Hem okuruz, hem yazarız, Kurtardın bizi peçeden. Emine Sönmez |
Yolda Kalırsın
YOLDA KALIRSIN Bağım viran oldu, bahçem tarumar, Hazan vaktı, gönül bağdan ne umar, Benim hayatımla oynama kumar, Tükenir sermayen, yolda kalırsın. İçmek istemiştim seninle bugün, Gönlümü gönderdin zındana surgün, Dayanmaz hasrete, yüreğim yorgun, Tükenir sermayen, yolda kalırsın. Tek, tek etrafimi boşalttim, durdum, Hayalinle dolu bir dünyâ kurdum, Talihim olsaydı, mutlu olurdum, Tükenir sermayen, ylda kalırsın. Aşk yarası, kolay kabuk bağlamaz, Kuruyan ırmakta, sular çağlamaz, Ben ölmüşüm, ölü gözler ağlamaz, Tükenir sermayen, yolda kalırsın. Bir ses düydüm, sanmıştım ki yar geldi, Yüreğime tükenmeyen nar geldi, Attığım bütün zar, dörtciar geldi, Tükenir sermayen, yolda kalırsın. Emine Sönmez |
Yorulmayacağım
YORULMAYACAĞIM Kayan yıldızlara inat, senden ayrılmayacağım, Aklından ne geçiyorsa söyle, darılmayacağım, Dünyâ bir araya gelse, aklımda sen kalacaksın, Senden başkasına inan, ölsem sarılmayacağım. Öyle sıcak ki bakışın, doyulmuyor gözlerine, Yaratan ateş mi sunmuş, sana bir çift göz yerine, Güneşi yere indirdim, gözünü koydum yerine, Bakışınla erit beni, aksam durulmayacağım. Gece gündüz yüreğime akan sevda ırmağıdır, Hasretinden damla - damla eriyen yürek yağıdır, Aç gönlünün kapısını, aşkımın son durağıdır, Ölene dek ardın sıra koşsam, yorulmayacağım. Emine Sönmez |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:47 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.