![]() |
Yakışmaz Bana
Ayrılık bana sitem bana Hasretlik bana kahır bana Çile bana sevda bana Gönül yarası bu, aşk bana Korkular sarmış benliğimi Kaçmak bana Umut ağaç olmuş içimde Geriye dönüp bakmak bana Misyon edinmişim dürüstlüğü Yalan yakışmaz bana Yüreğimde pişirmişim sevdamı Sensizlik yakışmaz bana Yılları yol etmiş üzerinde yürümüşüm Kasis zarar etmez bana Bir sevda çukuruna düşmüşüm Sevdadan kaçmak yakışmaz bana Ömürler içinde ömür tüketmişim Hayat her zaman gülmez bana Ufkuma bir güneş bulmuşken Güneşsiz yaşamak yakışmaz bana Ethem Turan |
Yakıştı
Haykırmak istiyorum Duysun bütün sevildiğini zannedenler Duysun sevdim diyen döneklerin işini Aldatmak oluyormuş kanlarında taşıyormuşlar ihaneti Sevda sadece eğlenmekmiş Hoş geçen vakit mutlulukmuş hayatlarında Gönül yerine kara sırlı boş bir et parçası varmış bedenlerinde Hayatın anlamı en kirli yerlerindeymiş meğerse Sevmek ne dense ne bilirler Özlerler sadece buruşmuş bir çarşafı Tatmin edilmiş bir vücudu, Yalandan sevgili rolleri gelir hatırlarına Kirli çamaşır yığını sevdaları Suyla temizlenmeyen ruhları Sahte kahkahalarda yıktıkları tertemiz gönüller Bir de insan sıfatları var sadece İçi boşaltılmış umumhane gibi, girip çıkanın hesabı sorulmaz Yüz tutmuştur yavaş yavaş yok edilmeye Özelliği gitmiş alelade, her gelen bir çizgi atar Çizmeyenin adı da sorulmaz İhanet ve kahpelik hayat çizgileri olmuştur Birlikte çıkılan hiçbir yolun sonunu birlikte bitiremezler Bir dalda yuva yapıp tünemek yakışmaz Daldan dala gezmeye alışmış bir dal yetmez Bilmezler yüreklerde bir ateş yanar İnsanlarda sevda denilen kutsal bir o kadar da güzel duygu var Yaşayamazlar çünkü onlarda sırlı bir et parçası var Gecelik satın al çünkü onların yüreği gecelik tatmin satar. Değer vermeye gerek yok Çünkü değerleri yok Sevmeye kalkma sakın Onlarda sevilecek gönül, yoluna baş konulacak yürek yok. 23.06.2007 23,31 Ethem Turan |
Yalan
Bana rüyalarımda gelme Ben aslını istiyordum Parçaladığın kalbi tamire kalkışma Ben sana olan sevdamı seviyorum Hayaller kurma sadakatsizlik üstüne Vurdum duymazlığını,vefasızlığını Bahanelere satma Mutluluk ara bensiz dünyada Eski yaralarına merhem sür Sızlatma,yeni yaralara yelken açma Nefretini kötülere sakla Sahip olduğun sevdayı boş kağıt gibi at Seni sevdim diye bana yalanlar söyle Gözlerini bir başka göze hapset Bahanelerle dolu dünyanı dolu kıl Ömrün uzun,bahtın açık sevdan daim olsun Acı veren çiçeğim,minik kuşum. Sarı papatyasız bahar olmaz bu gönülde Yağmurlar dinmez Güz yeni başlamıştı zemheriye teslim edilmez Bir yıldız tut semada,en parlayanı olsun Her darbe alışında yıldızına anlat kahpeliği Yalan dolu yüreklerin ihanetini Sonu gelmeyecek ihanetlerle yıldızın gün gün solsun. 13,09,2006 19,23 Ethem Turan |
Yalan 2
zaman alıp götürürmüş meğer yaşananları umutları,rüzgarı söndürürmüş : hatta yalan olurmuş uğruna ölebileceklerin günbatımı gibi çekip gidermiş içinde, gönlünün enderininde sakladığın ateş sönermiş bir gün mecusilerin sönmez dediği ateş sönermiş unuturmuş insanoğlu unutulurmuş selam bile demezmiş sevenler : sanal alem alıp götürürmüş aslında yalanmış herşey ahir zamanmış selam demezmiş sevenler: 05,12,2006 02,07 Ethem Turan |
Yalan Dünya
Armudun değerini bilseydi ayılar Geleceği düşünse Hiç kırar mıydı dallarını Bir meyve için yılların sancısıyla çıkan filize kıyar mıydı Keçilere ne demeli Körpe filiz yeme uğruna Geleceğin ağaçlarını köreltir miydi Koparıp yutarlar mıydı geleceğin ağaçlarını Bilinçsiz olan her şey Tüketmekte geleceğini Yok etmek için çalışmakta Oysa küçük ayrıntılara Yada aza kanaat etmeye alışsalardı Bir ömür bolluk ve mutlulukla Yaşamayı sağlamış olacaklardı Düşünce mağduru Dünyamızı paylaştığımız hayvanlarımız bunlar Birde her şeye sahip Ama kullanamayan insanlara ne demeli Günlük hayatta dakikalık ihtiyaçları için Geleceğini,ömür mutluluğunu Ruhunu yok edenlere ne demeli Kendine verilen değeri bilmeyen Sevgiden bi haberlere Ayı mı yoksa keçi mi demeli Hiç insan sevgi duvarını bile bile yıkıp Ölmek için geldiği bu alemde Kıyamette teşhiri göze alıp İnancına ihanet eder mi Yalan olan sevgili için *******ini tüketir sessizlik içinde Kaybolup gider mi Benliği üstün kılan sevgi Ruhu yüce kılan inanç Her şeye rağmen Kötülerin olan dünya Yalan dünya Sevginin değerini bilmeyenlere Tertemiz yürekleri satan dünya Bir keçiyle bir ayıya İnsanı denk eden dünya 12.,9,06 03,15 Ethem Turan |
Yalan Olurdu
Hayata ve sana yalan demek Ne kadar hoş olurdu Sadece düşünce ürünü Hiçbir gerçek payı olmadan Beynin lopları arasında varolup Ve yine eyleme geçmeden kaybolan Böylece suç unsuru teşkil etmeden Hiçbir güzelliğe yada hüzne şahit olmadan Kaybolup yalan olan hayat ve sen Ne kadar hoş olurdu Yalan demek hayata ve sana Aslında kocaman bir yalan olurdu Düşünmenin bir gerçeğin parçası olduğu Beynin sınırları içinde Var edilenlerin olabilirliği Düşünme ile ümitlerin ilişkisini İnkar etmeden başka ne olabilirdi Hayata ve sana yalan demek Kocaman yalan olurdu Ethem Turan |
Yalan2
Uçurum oldu sokaklar ******* örtü sensizliğe Aşk nağmeleri sensiz şimdi Kavuşma günü umut gönülde Kahkahalar arasında kayboluyor hüzünler Loş ışıklar saklıyor yaşlı gözleri İçiyorum her şey şimdi yalan Yokluğunu unutturan yok yine Sen yoksun zaman kayıp Bir gece daha solgun Bir gülüş eksik ömürde Hüzünlüyüm bir aşk son mu yine Kışların üzerine bahar tohumları ektim ******* esir gün ışığına Yollar kavuşturmaz artık Bu diyar beni eylemez terki diyar ettim Sormayın göz yaşımı Mutluluk anlatmamı istemeyin Sevgiden dem vurmayın sakın Yalan olan sevdaları anlatmayın bana Uçurum artık hayat Sevdalar yalan aşklar yalan Senin yaşadığın sevdan yalan, Bir gönül yarası geride bana kalan 01,11,2006 01,03 Ethem Turan |
Yalanda Olsa
Susma Yalanda olsa Bir şeyler söyle bana Kış soğuğunda donmuşsa sevgiler Güller solmuşsa Kardelenler açar yurdumun bozkırında Zemheri yavaş yavaş geride kalır Bir ışık belirir ufukta Bir Güneş doğar batan günün ardında Yeni bir gün başlar Yaşanmış günün sonrasında Suskun dudaklar aralanır Ağır adımlar ses çıkarır kaldırımda Bir kumru uçar yalnızlık telaşıyla Bir çam ağacı Dikenli yapraklarıyla beyaz kara inat Yemyeşil dimdik ayakta Anne kucağında bir bebek Beraber otobüs beklerler durakta Yaşama eşlik ederler, sevgili ikisi nasıl olsa Liselilerin yazdıkları sevgi notlarını Soğuk rüzgar sürükler kaldırım kenarlarında Duygular savrulur gider Ayaklar altında ezilir gururlar Vefasızlık çırılçıplak ortalıkta Susma Bir şeyler mırıldan bana Yalanda olsa 05.01.2006 00.37 Ethem Turan |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:01 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.