![]() |
Bekleyeceğim
BEKLEYECEĞİM Sitemim kadere, sana küsmedim, Gittin diye selamımı kesmedim, Fırtına oldum ya, bir gün esmedim, Aşkını gönlümde saklayacağım. Geri dönmez, sensiz kalkan gemiler, Seven gönül ardı sıra iniler, Bir selamdan başka senden ne diler, Her gün selamını bekleyeceğim. Geldiğinde ömür katar ömrüme, Gönlüm coşar, meydan okur ölüme, Soldu diye hoyrat bakma gülüme, Resmini gül diye koklayacağım. Gittiğin gün söndü benim ocağım, Sensiz cehenneme döndü kucağım, Geldiğinde, yeniden doğacağım, Geceyı, gündüze ekleyeceğim. Sönmez'im, gönlümde çiçekler susuz, Gündüzüm perişan, gecem uykusuz, Sana olan aşkım, inan ki sonsuz, Gelmezsen ışık da yakmayacağım. Emine Sönmez |
Bekliyor
BEKİYOR Hazan yaprağı düşer, aşık olma bir tanem, Seni nice baharlar, nice yazlar bekliyor. Hazan gülü tez solar, boşa yolma bir tanem, Onu soldurmak için ne hazanlar bekliyor. Hazan bahçelerine güneş bile geç doğar, Dertlidir başım gibi, dolu yağar, kar yağar, Gönül bir kez coştumu, sanma bir yere sığar, Durulmak için seni, ne niyazlar bekliyor. Denizler buharlaşır, gönlümün ateşinden, Hayat sel olmuş çağlar, ben koşarım peşinden, Her gün doğsan gönlüme, ısınsam ateşinden, Bakmaya usanırsın, beni nazlar bekliyor. Sevda pınarı dedim, denizler doldu taştı, Gönlüne dolmak için kaderiyle savaştı, Mevsimler tükenirken, menziline ulaştı, Şimdi senden gelecek hoş avazlar bekliyor. Seni ben bekliyorum, yüreğim titreyerek, Yollarını gözlerim, yanıma gelene dek, Dünya dönse tersine, sensiz çarpmaz bu yürek, Kalbimin şarkısını çalan sazlar bekliyor Emine Sönmez |
Benden Başkası Varmı
BENDEN BAŞKASI VARMI Gök yüzüne çıktın ya, inmek istemiyorsun, Unuttun mu adımı, anmak istemiyorsun, Belki de benim gibi yanmak itemiyorsun, Kaçıp da mutlu olan söyle başkası var mı? Elindeki kartların hepsi koz gelir sana, Sevdiğimi söylerim, acı söz gelir sana, Başıma yağan karlar, bahar - yaz gelir sana, Sevmek ne demek soyle, aşkın şakası var mı.? Ümitlerim son buldu, bir yudum su misalı, Bırakıp gittin beni, bitti mi aşk masalı? Belki de çok mutlusun, ben gezerken tasalı, Yerimi dolduracak benden başkası var mı? Sanma ki anlamadım, biliyorum çok işin, Dönüşü var mı söyle, böyle uzun gidişin, Mimarı tek sen misin, sebepsiz terk edişin, Veda etmeden giden, senden başkası var mı? Karşılıksız sevince, aşk değerlı olurmuş, Bu kalpten hayır gelmez, bin parçaya bölünmüş, Seven aşk kokusunu nefes, nefes solurmus, Nefesini soluyan, benden başkası var mı? Emine Sönmez |
Beni Öldüreceksin
BENİ ÖLDÜRECEKSİN Ömrümün son baharında, aşık oldum bir suna'ya, O da el elinde gezer,saramıyorum sineye, Geri dönüp bakılır mı, hasretle geçen seneye, Sensiz geçen günlerime, yaşanmış mi diyeceksin, Anladım ki kara gözlüm, beni sen öldüreceksin. Bakışınla yaraladın, tabipler çare bulamaz, Bir kez olsun gözüme bak, gözler sebepsiz ağlamaz, Derdimin dermanı sensin, bu gönül sensiz olamaz, Dilerim ki yanımda ol, gönlüm hep sevdanı çeksin, Anladım ki kara gözlüm, beni sen öldüreceksin. Böyle vefasız dünya da, hiç kimseye yok minnetim, Sensiz zındanda gibiyim, varlığın benim cennetim, Yalan dünyadan aldığım, sensin benim tek nimetim, Hasretin yetti canıma, söyle ne gün geleceksin, Anladım ki karagözlüm, beni sen öldüreceksin. Ömrümün son baharını hasretin çevirdi kışa, Bir günümü yaşamadım, sensiz günler geçti boşa, Sevmem senden başkasını, başımı çalsalar taşa, Ne kadar çok sevdiğimi, sen nereden bileceksin, Anladım ki karagözlüm, beni sen öldüreceksin. Emine Sönmez |
Benim Olmadın
BENİM OLMADIN Canım feda şimşek çakan gözüne, Aylar geçti, hasret kaldım yüzüne, Gelecektiin, inanmıştım sözüne, Hem söz verdin, hem sözünde durmadın. Hata bendemiydi, sen mi unuttun, Geleceğim diye beni avuttun, Önce söz verip de başka yol tuttun, Ne bekledin, söyle neyi bulmadın. Zaten hazan idim, kışa çevirdin, Gerçeği beklerken, düş'a çevirdin, Yüreğini nasıl taşa çevirdin, Bekliyorum, selam bile salmadın. Dermanım kalmadı, gözümün nuru, Artık çiçek açmam dallarım kuru, Dilerim hayatı gönlünce yuru, Nasıl sevdiğimi bir gün bilmedin. Ölürüm vazgeçmem, sevdan var serde, Seni seviyorum salsan da derde, Günlerdir kurduğum hayaller nerde, Hep ellerin oldun, benim olmadın. Emine Sönmez |
Benim Gibi Kaçı Var
BENİM GİBİ KAÇI VAR Yaz güneşi değildir yüreğimi kavuran, Vefasızdır diyemem, beni kalbimden vuran, Acımasız bir eldir, sevenleri ayıran, Sen gelmezsen yanıma, feleğin ne süçü var, Karşılıksız sevip de, mutlu olan kaçı var. Güneş gibi doğmuştun, bulut girdi araya, Gemim kaptansız kaldı, sensiz vurdu karaya, Söyle kim merhem olur, sen açtığın yaraya, Yüklemiş kervanını, diyorlar ki göçü var, Karşılıksız sevip de mutlu olan kaçı var. Ben bir garip yolcuyum, gökte yıldız değilim, Yerimi biliyorum, onbeşlik kız değilim, Hayalin yaşatıyor, inan sensiz değilim, Hasreti yüreğimde, bir canımın içi var, Karşılıksız sevip de mutlu olan kaçı var. Ben ölesiye sevdim, unutmak için değil, Aşığım karagözlüm, bu senin süçün değil, Kahreden ayrılıktır, ağarmış saçım değil, Aramızda her zaman değişmeyen açı var, Karşılıksız sevip de mutlu olan kaçı var. Emine Sönmez |
Benmiyim
BEN MİYİM Kadere inanma diyorlar bana, Başıma geleni yazan ben miyim. Bahtın kara imiş, diyorlar bana, Felek, oyununu bozan ben miyim. Bir yar sevdim, gitti gurbet eline, Yine döndüm, kara yaslı geline, Ne haldesin, 'bak' diyorlar haline, Kaderi çiğneyip ezen, ben miyim. Neyi çarpsam,-bölsem, elde sıfır var, Elimde ne zumrut, ne de safır var, Şu yalan dünyada bir misafir var, Karanlık yolları çizen ben miyim. Gelip de ipekten şal mı istedim, Elin kovanından bal mı istedim, Has bahçe içinden gül mü istedim, İrem bağlarını bozan, ben miyim. Bunca yıl dır, ne gördüm ki dünyadan, Kâbus gördüm, uyanmadım rüyadan, Bir can verdi, yine alır Yaradan, Kendi mezarını kazan, ben miyim. Emine Sönmez |
Bir Gönül Sevmeye Görsün
BİR GÖNÜL SEVMEYE GÖRSÜN İçimde çağlayan ırmak çağladıkça durulmuyor, Yar peşinden koşan gönül, sevildikçe yorulmuyor, Dizde derman olmayınca menziline varılmıyor, Aşka veda edilmiyor, bir gönül sevmeyegörsün. Bendini yıkıp geçiyor, yüreğimde sevda seli, Böyle ümitsiz değildim, sevdan etti beni deli, Aşk yarası dermansızdır, ne sonu var, ne ezeli, Her mevsim döker gazeli, bir gönül sevmeyegörsün. Yarın hayalı olmadan rüya bile görmüyorum, Her zaman sebebi hazır, nerde kaldın sormuyorum, Bu dur sevmenin bedeli, hayatımla ödüyorum, Hayattan tad alınmıyor, bir gönül sevmeyegörsün. Söyle kimin gücü yeter bu ateşi söndürmeye, İçin için ağlatırsın, niyetin yok güldürmeye, Beni yaşatmaya değil, and içmişsin öldürmeye, Neşeyle gider ölmeye, bir gönül sevmeyegörsün. Seni sevince yaşadım hayatın her damlasını, Hasretinle unutturdun, hayattan zevk almasını, Muzaffer oldun sonunda, unutturdun gülmesini, Aşkla alır nefesini, bir gönül sevmeyegörsün. Emine Sönmez |
Bitmeyen Çile
BİTMEYEN ÇİLE Yıllardır görmedim baharı, yazı, Kardelen olmaya gücüm yetmiyor. Karaymış, alnıma yazılan yazı, Silmeye çalışsam, acım bitmiyor. Ömrüm harap olmuş, eski bir anı, Lime - lime dökülüyor her yanı, Gelip görmemek var, bu dünyâ fani, Hasretin yükünden, dizim tutmuyor. Ne sitemim oldu, ne işve, ne naz, Hep nafile geçti, ettiğim niyaz, Buz tuttu yüreğim, her zaman ayaz, Buzları çözmeye, nazım yetmiyor. Irmak oldum, çağlayıp akamadım, Yanıp kül olurken, hiç yakamadım, Didindim, gurbeti bırakamadım, Yanan yüreğimde, sızım bitmiyor. Nedense, sevlen bilmiyor vefa, Arş'a köprü olur, çektiğim cefa, Sılaya dönmeyi belki son defa, Nekadar istesem, yollar bitmiyor. Emine Sönmez |
Biziz
BİZİZ Mevlana da biziz, Hacı Bektaş da, Alevi da biziz, Sünni da biziz. Kanımız var toprağında, taşında, Evveli de biziz, sonu da biziz. Kim olmaz, yaradan Huda'ya aşık, İlim - irfan verir bizlere ışık, Hepimizi sallar, bir ağaç beşik, Yükselen de biziz, düşen de biziz. Ne güzel yol çizmiş bizi yaratan, Kutsaldır dinimiz, kutsaldır vatan, Yüce dindir bizi ayakta tutan, Günahkar da biziz, dindar da biziz. Canım feda olsun Hakkın yoluna, O affeder, eza etmez kuluna, Nice nimet vermiş kulun eline, Kanmayan da biziz, kanan da biziz. İçmek haram değil aşk badesini, İyi anlayalım ifadesini, Herkese bahşetmiş iradesini, Tutmayıp, ateşe yanan da biziz. Cehennemde dal odun olmaz derler, Ateşini burdan alıp giderler, Gün olur dünyaya veda ederler, Ardına bakmadan giden de biziz. Elbet olur biz kulların günahı, Yaradan affeder, kader ilahi, Bilmeden çekeriz ah'ı, eyvah'ı, Çağlayan da biziz, taşan da biziz. Emine Sönmez |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:29 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.