![]() |
Beklerken
Yine dünkü gibi, Seni beklerken sigara yaktım, Kumruları gördüm öpüşürken, Biliyor musun gözlerim doldu Neredeyse ağlayacaktım. Yine önceki ay gibi Derdin bir nefes çektim, Oysa nasıl inanmıştım, Ben seni Hiç beklemeyecektim. Kaç ay oldu, Yıllar gibi uzadı saatler, Her mevsim bahar gelmiş gibi dolaşacaktık, Gönüllerimizde açacaktı her gün Ayrılığı tatmamış çiçekler. Harap olmuş bir bahçe bıraktın, Güller kan rengine bürünmüş, Derlerdi de inanmazdım Gittiğin gün var ya, Cehennem gibi İşte o günmüş. Hatırlıyorum, önceki ay gibi Geçen ay da bekliyordum yine, Sigaramı yakmıştım, Ellerin yerine hep Nedense rüzgâr dokunmuştu ellerime. Hani gelsen diyorum, Kumrulara bakıp artık üzülmesem, Bir ölümlük şu yolda, Ne kaybın olurdu Hep seninle yürüsem. Turgut Uzdu |
Beklerken Öleceğim
Dumansız yandığım bu kaçıncı ateş Bu kaçıncı yalvarış, yakarış Hep gidici mi olmalıydı gelenler Bu kaçıncı aldanışım, kaçıncı batan güneş… Hep seneler, Hep seneler aldattı beni bilirim Son gününe kara haberi sakladı Bu gün, yarın diyerek Aylarca oyaladı… Dört mevsimi bire düşürürdü her defasında Her ay tomurcuklanırdı çiçekler Şükrederdi el açıp Allah’a Yeşilin körpecik tonunda çiçekler. Oysa ardımdan gelirmiş Ardımdan gelirmiş ellerinde ayrılıktan zincirler Gözlerine merhamet uğramamış Karanlık gölgeler. Bilemezdim ki Bilemezdim ki gözlerimde pembeler Ellerimde, sıcaklığını tuttuğum eller Önceki yıl gibi Ellerimi bırakıp gidecekler. Ben yine bekleyişlere gebe *******e sarılacak Batmaya mahkûm yeni güneşler doğmasını bekleyeceğim Belki de bir gece, bir gece sessizce Nefessizce kalacağım ama muhakkak Muhakkak beklerken öleceğim. Turgut Uzdu |
Bekleyiş
Ruhum seyretse bedenimi, yıkasalar Tabuta koyup, mezarlığa taşısalar Yatanlar yeni komşuyu alkışlasalar Başımı koymam toprağa seni beklerim En acıklı, sevdalarını anlatsalar Her gece yarısında sohbete katsalar Yatıp uyu diye teselliye kalksalar Başımı koymam toprağa seni beklerim Bir çocuk gelip de aşk nedir diye sorsa Güzellik kraliçesi çocuğa kızsa Delikanlı mezarına çöküp ağlasa Başımı koymam toprağa, seni beklerim. Ruhum çıksa mezarımdan yanına gelse Mutluluğunu gelip bedenime dese Diktiğin bütün çiçekler her mevsim gülse Başımı koymam toprağa seni beklerim En yaşlı ölü cezalandırsa kızarak Ona da aşkımı anlatsam utanarak Dinleyip aşkımı affetse ağlayarak Başımı koymam toprağa seni beklerim. Sabrı öğrensem, sen mutlu yıllar yaşasan Çocukların olsa hep gülsen, ağlamasan Arada bir ne olur beni hatırlasan Başımı koymam toprağa seni beklerim. 11/11/2006 |
Bekliyorum
Belki Uzaklarda bir nefes duyuyorum Belki Duyulmayan bir ses Bir kalp atışı Hissediyorum. Bir çiçeğin rüzgârda salınışını Bir kelebeğin kanatlarıyla alkışını duyuyorum Yüreğimin her atışında Yüreğinin atışıyla uyuyorum. Rüzgâr her estiğinde Kokun gelir diyorum Güneş olup doğmasan bile sabahlarıma Ellerinin sıcaklığını duyuyor Saçlarını hissediyorum. Biliyorum ki Biliyorum ki gelemiyorum Gelemeyeceğini de biliyorum Bir gün 'belki’yi yüreğime sığdırdım Sol yanımda bir titreme O günü bekliyorum. Biliyor musun bakışların Asılı kalmış kirpiklerime Varmış gibi sanki Basmaya çalışıyorum ayak izlerine Belki beni sana getirir diye. *******i özlüyorum Gözlerim hep bir yerlere takılıyor Gelmeyeceğini bile bile Ne garip Ne garip hâlâ seni bekliyorum. Turgut Uzdu |
Belki Elveda
Ve gün geldi Bu adam, bu deli adam Topladı bohçasını Hazırladı bavullarını Trene bindi. Ayrılık şiiri yazmak istedi Yazamadı, Ağlamak istedi Ağlayamadı, Merhamet ve sevgi karışmamalıydı dedi Ne geriye dönebildi, ne ileriye gidebildi Sevdiklerini üzdü Üzdüklerine üzüldü. Kimseye bir gelecek vaat edemedi Kendi ellerine sığındı Dualar etti sevdikleri ve sevmedikleri için Tren çoktan hareket etmişti. Bir ayrılık şiiri yazmalıyım dedi kendi kendine Okuyanlar ağlamalı Dinleyenler hıçkırmalı Bir ayrılık şiiri yazmalıyım bugün dedi Kalemi aldı eline, Kalem düştü Kırılan kalpleri anlatmalıyım diyecekti Kalemi kırılmıştı. Bir yalancı beni tanıtmalıyım diyecekti Boğazı düğümlendi Diyemedi. Beni sevmeyin dediği halde Sevilen birinin ızdırabından bahsetmeli Bağlanmayın dediği halde bağlananları Sevenleri anlatmalıyım Çektiği acıları yazmalıyım dedi Yazamadı Gönlü gibi dili tutulmuştu. Bir ayrılık şiiri yazmalıyım bugün diye söylendi tekrar Sevenlerin acılarını Yıkılan hayallerini, Kaybolan umutlarını koymalıyım satılara diye haykırdı Trenin uğultusuna karıştı cılız feryadı. Bir ayrılık şiiri yazmalıyım bugün Diyecekti Diyemeden tren karanlık bir tunele girdi Bir tabela göründü uzaktan Kırmızı büyük harflerle “Elveda” diyordu Ve herkes Bu elvedayı biliyordu Bu deli adam Belki de Bir daha dönmemek üzere gidiyordu. 13/01/2007 Turgut Uzdu |
Ben Ağlarım
Canım Allah hep güldürsün yüzünü Hiç yaş bürümesin gözünü Ruhun neşeyle dolsun Her geçen günün Bir öncekinden güzel olsun. Canım Sen ağlama sakın Gözyaşları sana yakışmaz Ben alışkınım Söyle yeter ki Senin yerine de ağlarım… Canım Bir tane peçelim Belaların en tatlı püsküllüsü Olur ya bir gün Ağlamak istersen eğer, sakın ağlama Gözlerine bakar, yüreğimi dağlarım İnan senden çok Senin yerine de ağlarım. Yaslanacak bir omuz var sende En dertli anımda Elbet sana yaslanırım Hep gülümse, sen sakın ağlama Alışkınım Senin yerine de ağlarım. Turgut Uzdu |
Ben de Gelmek İstiyorum
Çok beklemişsin Beklemek zor biliyorum Yalnızlıklarını kovmak yanından Seninle olmak Ben de Ben de gelmek istiyorum *******ini aydınlatmak Güneşin olmak istiyorum Karanlıkları kovmak İnan Bütün kalbimle Ben de gelmek istiyorum Yollar uzak Sen korkaksın biliyorum Ama Bütün kalbimle söylüyorum Korkmadığın gün sevmekten Ben de gelmek istiyorum Mutluluğu yaşatmak sana Neşe getirmek istiyorum Bütün yalnızlığını kovmak için Bütün uzakları aşıp Sen gibi Ben de gelmek istiyorum İçim bir tuhaf Sana güvenmek istiyorum Ama deliye nasıl güvenilir demeyen Bir tarafım gibi Ben de gelmek istiyorum Turgut Uzdu |
Ben Hep Seni İsterim
Kış kışı sever elbet, yaz istemez Bahar olsam baharı isterim Sarı yapraklar sonbaharı sever Amma ben seni sevdim güzelim, Hep seni isterim. Bülbül goncaya aşıktır Güneş aya, bilirim Balık nasıl aşıksa deryaya Ben sana aşığım güzelim Hep seni isterim. Yıldızlar gündüzü sevmez ******* boyu yalnız, seyrederim Mehtap gümüşi saçlarını tarayıp Yakamozları ister ya güzelim Ben hep seni isterim. Papatyalar fal ister Ben, hep seviyor derim Sevmiyormuşsun diyorlar Kim ne derse desin güzelim Ben hep seni isterim. Turgut Uzdu |
Ben Kimi Seveceğim
Ben kimi seveceğim Bana seviyorum demezsen Gözlerinde yaşlarla gitmiştin Gözlerinde yaşlarla gelmezsen Ben kimi seveceğim. Rüzgârlara yapışmış kokun Her esintide sen varsın Bazen esersin Bazen ıslanır Yağmur olur gözlerime yağarsın. Takılıp kalmışsın kızıl güllere Her sabah yeniden açarsın Gülüşün deyip Azıcık baksam Çiy olur gözlerimden damlarsın. Nasıl özledim bilsen Bilsen nasıl özledim Ne olurdu gitmeseydin Gitmeseydin de yaşarmasaydı şu gözlerim. Biliyor musun yokluğun seninle dolu Dokunamadığım hayalin bütün odalarda gezer Yastığın altına sokarım başımı Hasretim beynimi ezer. Söylesene bana Seni sevemezsem Beni sevmezsen Ben kimi seveceğim Gözlerine bakarak senden başka birine Nasıl seni seviyorum diyeceğim Nasıl diyeceğim. Turgut Uzdu |
Ben Sevilmemeye Mahkûmum
Ben sevilmemeye mahkûmum Sen gibi değilim Severim deliler gibi Aşığım mezarına aşık Ölüler gibi Ben sevilmemeye mahkûmum Bulutundan ayrılanan damlanın Ya da bir kar tanesinin hüznü var bende Söylenemeyen sözler Üzüntüyü haykıramayan Yılların acısını omzunda taşıyan gözler Ben sevilmemeye mahkûmum Ne bir çiçek gibi açacak gönüm Ne seni bulup Uzun yıllar yaşayacak bir ömrüm Böyle sessiz haykıracak Kimsenin duymayacağını dudaklar Hep bağlı kalacak gönlüme Anahtarı kaybolmuş prangalar Ben sevilmemeye mahkûmum Sevdaları yaşamadan açık denizlerde Aşkı tatmadan Yaşamak Rüyalarda Ben sevilmemeye mahkûmum İstemesem de İstemesem de Turgut Uzdu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:37 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.