![]() |
Hiçlik
Hiçim koskoca görünmez bir hiçim Görünmezim basbayağı görünen bir görünmezim Duygusuzum taş kadar sert su kadar duygusuzum Ben ben miyim yoksa senin gözlerine yansıyan bir gölge sen miyim gölgeden deniz olur mu güneşten gölge toprak benden bir ben olur mu yoksa hiç biri rüya kadar gerçek değil midir Nuray Yıldırım |
İnat
Uykularımı haram ettim gecenin masumiyetine... beni koynuna alan düşler ülkesine... takıldım elimden tutan düşlerimin yalnızlık kokan bir gecede peşine... yıldızlarda aramayın beni yere inmeyeceğim... bulutları sakın beklemeyin yağmurla gelmeyeceğim mehtabın güvenli yüzünde inatla solmayacağım... cennetten indireceğim gökkuşağını bir gece yeryüzüne... gülümseyen yüreğimi sereceğim.... belki de bir yağmur sonrası düşlerinize.... Nuray Yıldırım |
İnsaniyet Namına
Bu saatler geldi mi bir başka olur aklım Gider sorgu sualsiz Ardına bile bakmadan Hoş olurum hoş belki de içmeden sarhoş İyimserlik denizi dolar tüm evrene Şöyle keyifli de bir türkü yapışır dudaklarıma Varır uzaklara belki yakınlara da ulaşır Gölge misali yakama. İnsaniyet namına. Nuray Yıldırım |
İnsanlıktan Yana
İnsanoğlu etimi cımbızla çekedursun Düşüncelerime karışmasın da Etim onarır kendini kabuk bağlar bir süre da sızlar Ama ey insanoğlu içimde insanca ne varsa Duygudan yana el sürme bakir kalsın bir süre daha Kirlenmiş olan dünya olsun temizlik için seferber oluruz Korkmasın şu nehirler, ormanlar, erozyonla alıp başını gitmiş topraklar. Bir süre daha sessizlik istiyorum, şöyle sağımı solumu kolaçan edeyim Ne kalmış elde ne gitmiş yad ele. Bulduklarımı bir bir sıralayayım, bembeyaz bir kağıda siyah kurşun kalemle Hani olur da silmek istediğim çıkar içinden, cimrileşirsem insanlıktan yana. Nuray Yıldırım |
İstanbul'a Tanıştırmayı Beklerken
Güneşin Kız Kulesini kırmızıya boyadığı Yahut martıların çığlık çığlığa balıkçıları yorduğu saatlerde Gel Muhteşem nazlısı Marmara’nın Bir çift inci gerdanlıksın sen kıyamadığım dokunmaya Gizli sevdam aşikar ol bana. Dokun saçlarıma Boğaziçi’nde. Öp kiraz dudaklarımdan Emirgan sırtlarında yıldızlar gülümsüyorken sana. Arzuluyorken seni hep daha fazla Işıkların her yanı gündüze boğduğu Beyoğlu’nda Nefessiz bırak Haydarpaşa Garında sımsıkı sararken. Ve gel gizli sevdam gibi Apansız Gündüzüm ol tutkum ateşim aşkım Yeter ki gel bir İstanbul sabahında. Düşlerim gündüze dönsün geceye inat Yaşam beni yaşatsın seninle yürürken Sultanahmet’te Sahafların mekan tuttuğu köklü çınar ağacı altında Bir sigaralık mola verdiğin anlarda Ben sana dalmışken Sen sigara dumanında İstanbul’u sorgularken İstanbul her gün bizimle keşfetsin kendini Altın boynuz bizi eskilere ulaştırırken Mucizeler bir bir gerçekleşsin Sultanlar dile gelsin ses versin Ve İstanbul sil baştan. Yaşanıyorken gözlerimizin akıllarımıza hüküm koyduğu anlarda. Nuray67 Nuray Yıldırım |
İyi Bayram Dilekleri Bendenizden
Şekersiniz illaki en kalitelisinden karamelli Öptüm yanaklarınızdan Çaktırmadan da dudaklarınızdan Kızardınız eğdiniz başınızı utangaçlıkla Bayramları seviyorum sınırlama yok diye Belki şen şakrak oluyor bütün ebeveynler Yaramazlıklarımızı hoş görüyorlar İşte çocuk olduğumuzu bu bayramda anımsıyorlar Bayramları seviyorum, Bayramlık giymesem de Elini öpecek büyüklere sahip değilken de Bayramları seviyorum Vallahi bunu içten söylüyorum yalanım var ise çarpsın bayram beni. Kocaman bir dağ olsun şekerden Aldıkça eksilmesin gizliden geceden yığılsın stoktan Şekerleri dağıtalım en yüksek binalardan balon niyetine Kapsın çocuklar birde çocuk olduğunu unutmak istemeyen yürekler Bayramınız kutlu olsun sıcak bir yudum çay içinizi ısıtıyorsa soğukta Selamım da eritsin kötü niyetli düşünceleri gelsin tüm samimiyetiyle. Nuray Yıldırım |
İyilik Yap
Bir iyilik yap hayrına Duvara yazılan yazıyı oku Allah aşkına Bilmiyorlar mı gözlerimiz bozuk Zihinlerimiz ise hepten bulanık Koalisyon hükümetleri gibi Başı sonu yok Bu gidişatımızın Allah hayra yorsun Diyorum Bir ben dinliyor bir ben haykırıyorum Anlayın feryadımı artık Bakın mahyalarda dile getiriyorum İyilik her işin başı sonu İnsanlık ölmedi ölmemeli Yaşatmak için ne yapmalı Bilmem ki mahya yerine mancınık ile evlere Taş içinde not mu bırakmalı Nuray Yıldırım |
İzliyorum
İzliyorum gün be gün bir kendimi aynadan İzliyorum gün be gün bir kendimi dünyadan Her ikisi de sanki benim değilmiş gibi yabancı Aslında gözlerimi kapasam ve düşlesem kendimi Ellerimle dokunsam tenime yanaklarıma dudaklarıma Kapalıyken gözlerim yansa olumlu düşüncelerden Kendimi gün be gün değil an be an yaşasam Yaşasam bedenimde taşıdığım ruh kadar gerçek Yaşasam bir gün terk edeceğim bedenimde an be an Zamanı heba etmeden. nuray67 Nuray Yıldırım |
K a n ı y o r
dünya k a n ı y o r kan a c ı t ı y o r dikenli teller ise düşüncelerde a s ı r l a ş ı y o r dünya a c ı t ı y o r kan ak ı y o r düşünceler ise dikenli tellerde a s ı r l a ş ı y o r... Nuray Yıldırım |
K i m s e s i z l e r e
Hüzün dolu bir bulut ç ö r e k l e n d i Doğum günümde Ve yalnızlığı d u y u m s a d ı m Gözyaşı dökecek kadar değil Göz yaşlarımı içime a k ı t a c a k k a d a r Büyümemek için d i r en e n b e n Bilsin ki! Yaşam kabuğunu s e r t l e ş t i r d i Apansız acıların k ı r ı l m a l a r ı n d a K a y ı p l a r d a y ı m Yeminlerim bir bir s ö k ü l ü y o r Bak artık dudaklarım da m ü h ü r l e n d i İ y i m s e r l i k Kuş kanatlarının ç ı r p ı n ı ş ı n d a Kıtlık gelmiş d u y g u d a n y a n a Biz duygusallık denizinde D i r e n e n k i m s e s i z l e r e Nuray Yıldırım |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:46 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.