![]() |
Hasret dagi
meger hasret karli dagmis cig düstü yüregimde hayalin bulutlar sarmis yagmur var gözlerimde bilmezdim ayriligin kara kis oldugunu bilmezdim yoklugunun gözde yas oldugunu aglama,aglama,aglama gönlüm bahar hazansiz olmaz aglama,aglama,aglama gönlüm yara dermansiz olmaz kar cicegi oldu dertler kaplamis sevda bagim korkarim ki üstüme cökecek hasrez dagim ne gelir ne de sorarsin ölsemde haberin yok anladim ki yar gönlünde kalacak bir yerim yok anladim ki su alemde bir gönüllük yerim yok aglama,aglama,aglama gönlüm sevda hüzünsüz olmaz aglama,aglama,aglama gönlüm yarin bugünsüz olmaz Yasar Aydin |
Hasretle bugün
dün cekipte gittin veda etmeden hasretle biz bize dolastik bugün sahilde bir iki adim gitmeden hasretle iz ize karistik bugün aradi ellerim seni yanimda yoktun ne sagimda ne de solumda tutupta resmini aldi sonunda hasretle göz göze bakistik bugün yoklugun karsimda bekleyip durdu hasret sarkilari söyleyip durdu yarama sancilar ekleyip durdu hasretle yüz yüze tanistik bugün dalgalar hüznüme eslik ettiler martilar üzgündü bakip gittiler yeter artik dedim cok kahrettiler hasretle söz söze dalastik bugün zehrettin gönlüme sevda asimi keder bulutlari sardi basimi cöktüm bir kösede döktüm yasimi hasretle diz dize yanastik bugün Yasar Aydin |
Hazan cicegim
agitlarina gizlenen yanik bir türkü gibisin suskun aglamalarindan derledigin bugulu bir gülüsün var senin yüreginde derinlesen izlerinin hangi tarihleri cildirttigi bilinmesede kahkahalarin bir türlü cözemedigi binlerce sir barinmis asirlik yüzünde icindeki yanginlarin bile eritemedigi bakislarindaki bu buzdagi manzarasini kislarini giyinip gelen bir gönül vurguncusunun zemheri ayriligi mi cizdi yoksa vah benim baharlari utandiran hazan cicegim sen nasilda bu mevsimin boynu bükügü kaldin böyle yani yok muyduki su koskoca dünyada seninde sonbaharlik bir koklayanin vasiyetinin bir gül yapragina ciselenip oraciga gömülmek oldugu söylensede yaslarini büründügün bu hazin öykünle topraga küskün bir yagmur damlasinin bulutlardan uzak kalislarini andiriyorsun hep söyle artik... kacinci sararti sonrasinin kalintisidir ömür takviminden yaprak yaprak bu dökülmüslügün söyle artik... kacinci kararti sonrasinin calintisidir umutlari en kayip aranan bu bükülmüslügün dilinden bikkin avuclarin artik kabul edilecegi yok deyip dualarini dergahina iletmege acilmazken sabir tükenigi isyan baslangici vakitlerinde yarali bir öfkeye kanayacagi mekani hazirlar gibi yumruklara kapanmasini hangi vebalinin boynuna takiyorsun sen merak etme... gözlerindeki yorgunlugu sikayetinde biter gün gelir sende aksamindan anlarsin hangi *******in uyutmadan bitecegini merak etme... pencerendeki darginligi sikayetinde biter gün gelir sende safagindan anlarsin hangi sabahlarin ugramadan gidecegini her baktiginda aynalari bile hüzünlendiren kar yagisinin bir türlü dinmedigi saclarina ilk göz agrinin oksayislarini barindiran o kayip eylül rüzgari esmedi mi hala gün yüzüne hasrette beklesen ciglarinla örtülü ürkek kardelenlerin günesin yamacina bu küskünlügü varken hangi yarininda gözlerini sevincten yasartir ki senin hani 'artik bu son gelisim olsun' larinda mademki yüregin sevdasina ihanet etmiyor bari bir siirlik hatiran olayim diyordun ya iste sana son misralik ilk siirim 'bu hayat darginini affetmiyor be hazan cicegim' Yasar Aydin |
Hele gel gardas
tez elden dönüp silana hele gel gardas gel hele vermisler talan talana hele gel gardas gel hele nazli yarin elin olmus bahti kara gelin olmus bebesine adin koymus hele gel gardas gel hele ecel yapmis pazarligi dolup tasmis mezarligi neyin kalmis ki varligi hele gel gardas gel hele su vereni yok baglarin ceylani gitmis daglarin ben oturmusta aglarim hele gel gardas gel hele sani buymus ki gurbetin ettigi kaldi hasretin sen var hatiranla yetin hele gel gardas gel hele Yasar Aydin |
Hesap günüm
acin sayfalari bir bir önümde kadere hesabim sorulsun bugün huzura ermedim ben bir günümde dertlerim zincire vurulsun bugün istemem cilemi daglar yüklensin gelince bahari gülle süslensin susturun bülbülü baykus seslensin ******* zulmüne bogulsun bugün bilirim ölümden yoktur ötesi icimde sizim var onmaz yaresi sikayetim yardan sirat neresi sevdamla mahserim kurulsun bugün Yasar Aydin |
Hic konusturur muyum
simdi ben hem de öyle tanisigi bir vakitte gökyüzüne seni anlatiyorum farkinda bile degil git gide koyulasiyor rengi yorgunlugunu bahane edip tutuyorum dilimi belli ki dayanamadigindandir gözlerim basliyor anlatmaya susturamiyorum her damlasi bir kelimeyi yazili yagmurlarindan ögrenmis olmali gökyüzü anliyor bu islak dilden ve ardi ardina okunan hazin bir öykünün misralariyla daha da koyulasiyor gökyüzünün rengi anlatacaklari bu kadarmis deyip gözlerimi de kapiyorum son damlasi takiliyor kirpiklerime üzerine hayalini cizmis oldugu besbelli gökyüzünce taninmani istemiyorum üstünü kapayip siliyorum elimle sirada bekleyen yüregim var ki bedbahtimda mi icini dökecekmis hic konusturumuyum ben onu neredeyse vakitsiz aksam olacakti zaten geceyi basima bela mi edeyim Yasar Aydin |
Hüzünler suskun bir aglayistir
safagin gelisinden ürken karanliga siginan gecedir gülüm gözlerinden yagislari döken yüreginde barinan 'tek hecedir' gülüm olurda tesellisiz kalirsan unutulmus sevdalari topla gönüllerden ve... birak yaslansinlar bagrina kadir kiymet bilinir yerimiz bu diyerekten gururlu ciceklere ikram diye bir solukta sen kat dag rüzgarlarina ve... saclarindan koparip aldiklari oksanmisligin emanetin olsun yetim bekleyislerine ve bir gül yapragini düsürür... ardindan agit agit gözyasini ve beklenesi basucunda egilipte islak topraga yüz sürsün cagrilasi yüregin... anladim ki... hasret, kizgin bir yürek daglayistir anladim ki... hüzünler,suskun bir aglayistir Yasar Aydin |
Ibrettir
kapatmam bu yarayi ibrettir diye dursun bana akla karayi ögretir diye dursun cekip gittin vedasiz böylemiydin vefasiz nasilmis bir insafsiz anlatir diye dursun bal sanmisti adini birakir inadini dile zehir tadini söyletir diye dursun yedikce darbesini düsünür ötesini gönlüme tövbesini ettirir diye dursun Yasar Aydin |
Irmak kurusu gözlerim
sendin... nehirlerin kurakligima akan yani sendin... *******imin safaga bakan yani veda edisin ki... zemheri bir ayriligin günüydü veda edisin ki... sabahtan nasipsiz karanligin dünüydü oysaki... ceylani oldugun dagindim oysaki... sevdasinda barindigin cagindim hey vicdansiz... ne yaptiysam carmiha gerilesi suc saydin hey vicdansiz... ne yaptiysam hasretinde konaklayan göc saydin bir bilsen... ne yagmurlar yagdirdin irmak kurusu gözlerimden bir bilsen... ne yaralar sardirdin basip gectigin izlerimden hala... yürek yanginlarimi gizlemektir gülüsüm hala... sürgün diyarlardir senden dönüsüm neyleyim ki... iflah olasida degilim yoklugun bana böylesine yarken neyleyim ki... senden kopasida degilim gönlümün zulasinda bu sevdan varken Yasar Aydin |
Yasar Aydin
tüm şiirleri << < 70 / 129 > >> Kar tanem -biricik kizim kübraya- ey ceylan bakislim ey irmak akislim nasil kavrulmam ben ey volkan yakislim nasil kiskanmam ben ey gonca gülüslüm alem bir tarafa sen bir tarafa canlar bir tarafa can bir tarafa varsin baharlarim sürmesin sefa sen yag üzerime tane tane kar tanem ey gönlümde nazim ey gözümde sizim ey dinmez firtinam ey biricik kizim günler bir tarafa ay bir tarafa ömrümden ömrüne say bir tarafa varsin baharimda kalmasin vefa sen yag üzerime tane tane kar tanem ey benim kar tanem varim yogum bir tanem kaplamis ciglari sevgin gönül hanem Yasar Aydin |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:43 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.