![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acilir bah-ti gülistan
yar kendine, yar kendine köle bildi yar kendine bana göre degil sevdan her gönül dengi dengine yüregi pazar degilem gözlere nazar degilem ben akaram dost bagina namerde sizar degilem hor görüp yara desmedim kimseye kuyu esmedim ben daha yere düsmedim baska kurban ser kendine dogru yoldan cikip sapa yürümedim yalpa yalpa olur mu melik dururken bu kul gidip kula tapa var kendine,var kendine bul sen baska yar kendine acilir bah-ti gülistan her yigit varir dengine Yasar Aydin
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aksamlar hasretten yana
toprak olayim izine tozup takilam gözüne agla dök beni dizine uyuyam ben uyanmayam aksamlar hasretten yana bu yürek nasil dayana al götür sakla rüyana kaybolam ben bulunmayam kokun örtülsün canima sevdan yagsin sol yanima sel olup aksin kanima bulanam ben durulmayam Yasar Aydin
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anadolum
sende dogdum sende büyüdüm sende emekledim sende yürüdüm anama sen ögrettin ninnileri besigim sende sallandi anadolum senin *******inde uyudum senin sabahinla uyandim susuzlugumda avuc avuc suyu banada akittin pinarlarindan acligimda ekmeginden bir kac parcayi banada bölüstürdün anadolum ilk sende sevdalandim ilk sende yandi yüregim senin safaginda yankilanirdi o kabul olunmaz dilegim bilirim... hala senin rüzgarlarinda saklidir gül yüzlümün savrum savrum saclarinin kokusu bilirim...hala senin yagmurlarinda saklidir gönlümün hasret diye diye tüten o bugusu sendedir yüregimde sakli acilarin kara bagrindaki bir yigin adresi sendedir yillarimi altinda gecirdigim ciglarin hesabini mahsere biraktigim hikayesi ve anadolum... dünya denen bu misafirhaneden ilk yolculuguma ugurlanip sabahsiz gecene beni de konuk ettiklerinde vefa borclarimi birer birer bagislaki kiyamete kadar rahat uyuyayim rahat uyuyayim be anadolum Yasar Aydin
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anam
mahser gölgeliginde tahti kurulasi anam kevser havuzu basinda hali hatiri sorulasi anam and olsun... ayaklarinin altindaki cennete ki and olsun... vesilenle sunulan nimete ki hakkini ödeyebilmek haddime degildir benim sen ki... hadsiz hesapsiz bir fedakarliktin sen ki... her zerreme can tasiyan hayranliktin kokladin mi anam? demet demet güller serpilirdi dokuz ay karninda tasidigin zamana yokladin mi anam? sekiz kat cennet sahit tutulurdu 'yavrum' deyipte kucagina aldigin ana ben ki dualarimi uykundan oldugun *******de sakli tuttum ben ki dualarimi ninni söyledigin hecelerde sakli tuttum yoldasindi... meryemin el degmemis iffeti yoldasindi... rabianin Rabbine olan hasreti senin icin bir gönül hediyeside ben biraktim yorgun argin salladigin besige senin icin bir firdevs hediyeside ben biraktim yillardir bas koydugum esige öylesinki... sana vatan diye gururludur anadolum bilesinki... rizandan öteye ugramaz benim yolum söylerim anam... *******in ayaz yalnizliginda cicekler kokuna sarilipta uyusun söylerim anam... senden gayri yar olmadigini bu misralar cümle aleme duyursun dersenki layik bir evlat olamadin... büyütmeden topraga verdigin üc cinarin hatirina bagisla beni dersenki daha gönlümü alamadin... doya doya emzirdigin iki pinarin hatirina bagisla beni Yasar Aydin
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anlatacagim
anlatacagim... anlatacagim... sen hazirla gözyasini aglatacagim... umut teselli etmedi efkar basindan gitmedi son damlasina kadar benim gözyasim yetmedi hep tane tane süzülsün sakin bozma akisini her damlasina karistir yagmur yüklü bakisini birde söyle gözyasina su gülüme bir anlatsin okyanuslar yetmez ona yeter beni yalvartmasin bükmesin artik boynunu kimse kurutmaz soyunu acsin yine bülbülüne yar sevdalisi koynunu anlatacagim... anlatacagim... sen hazirla yüregini sizlatacagim... Yasar Aydin
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aradigim türkümsün
Aradigim türkümsün... Daha sözlerini yazmadigim Aradigim türkümsün... Agitlariyla ahdimi bozmadigim Sende bilirsin ki... Yildizlar görebildigim kadar yakindir bana Sende bilirsin ki... Umutlar kararttigin kadar uzaktir sana Sende yaralansam... Bir gülün kursunuyla vurulur gibi Sende yaralansam... Günahi gözlerinden sorulur gibi Terketme sakin... Sabahini arayan *******ime Safagindaki yol bagislarini Terketme sakin... Tomurcuga durmus güllerime Sevdalik yagmur yagislarini Anladim ki... Yüregime akan bir nehirdi mecramda gördügüm Anladim ki... Ancak mahserde cözülür böylesi kördügüm Söylede benim olsun... Sevdanin safagindan dogusunu seyretmek Söylede benim olsun... Olmazlarin ufuklarinda batisina sabretmek Yasar Aydin
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ask olsun
yolun acik olsun git gidiyorsan ask olsun dilime dön diyecekse bunca anilari sil siliyorsan ask olsun maziye dur diyecekse istemem birakma tek bir hatira al götür mezer kaz gecen yillara kapanir elbet bu actigin yara ask olsun dermana dert derecekse sanma ki yoklugun gecgin bahardir her yarin mevsimi hatri kadardir unutma sevenin ahida vardir ask olsun felege cok görecekse affin yok önümde dizde cökersen gururla oynanmaz insan bilirsen pismanlik duyarda dönmek istersen ask olsun silaya yol verecekse ask olsun gözlerim ardindan bakip ugrunda bir damla yas dökecekse ask olsun gönlüme agitlar yakip dünyami zindandan dar edecekse Yasar Aydin
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Askin günahi
yüzün mü eskidi baktiysam eger gitgide gözümden gizlenir oldun elin mi asindi tuttuysam eger o tenha sokakta özlenir oldun varsa kabahatim sor hesabini telafi edemem yar kayibini gel de gözlerinle gör ayibini rüyalarda bile nazlanir oldun kiminin bahtina vefali bir yar kimine de böyle cefali bir yar bir gönül yikmanin ne sevabi var askin günahiyla hazlanir oldun nedir ettiklerin neyin adina bir kervan mi saydin vurgunlarina terkedip te beni yanginlarina sanki hasretimle sözlenir oldun bir sensin ayrilik falini tutan hayrina yormuyor düstügün hatan haline bakip ta kendinden utan zalim vebaliyle tozlanir oldun Yasar Aydin
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Askin kurali
bulusmamiz aksam sonrasina... agustosu giyinipte öyle gel olur ya...ayaz vurur üsürsün istersen ayida cagirayim biz askin kuralina uyarken islanan dudaklarina yakamozlar düsürsün Yasar Aydin
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bagislanamadigim kirginlik
adimlarimin durdugu her sokak basinda seni gizliden gizliye arayislarimin yorgun argin tasinan izleri birakilir ardima dönüp bakmalarim baslayinca su koca sehre dargin bir yolculugun tükettigi umutlarimin kirintilarindan bir medet beklenmektedir artik adresime dönerken tutuldugum sessiz aglamalarima bakislarima cizdigim gülümseyislerin tek buruk tesellidir hala kapimi acar acmaz pismanligimin soluk soluga kaldigi vakit baslar ki firtinaya tutulan kar yagisimin üzerime savrulan ciglarinda ezilirim ben kimselerin bildigi yoktur ama bana bu sevdayi zehreden ne varsa su dilime daglanasi bir cift kelimeyi susmama kahreden yüregimin bir türlü bagislanamadigim kirginligidir Yasar Aydin
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|