![]() |
Beni
Eteklerin salınsın her adımında Endamın alıp götürsün beni Saçların dalgalansın rüzgârda yürürken Ayak seslerin üşenmesin Gittiğim yere getirsin seni. Gittiğim yerde hep bana bak, Şöyle yandan bakışın var ya Ardın sıra süründürsün beni İstersen kirpiklerin ok olsun Söyle öldürsün beni. Bir ateşsin yüreğimde Alev alev tutuşturursun beni Bir içim su derler ya, işte o sensin Bir yudum ver ne olur, Söndürsün beni. Yanakların al olmuş, dudakların da İnciler dizilmiş gonca ağzın yesin beni Çatladı dudaklarım ardında gezmekten Söylesen de şu gonca Bir defa öpsün beni. Saçların bazen güneş olur bazen gece karası Bir toka yapıp taksan beni Seninle çarpan yüreğimi görüp Bir defalık Yüreğine anlatsan beni. Söylesen yüreğine Ya acısın ya sevsin ama güldürsün beni Bu kadar naz da çekilmez ki Söylemeyeceksen eğer, var git Var git de yüreğine öldürsün beni. Turgut Uzdu |
Beni Sev
Seninle başladı Göğsümdeki şu titreme, Sensiz sönmeyen şu alev, İçimdeki depremlerin ısrarla söylediği Tek şey var, duymadığın: -“Beni sev! ” Görünce başladı, Gözlerin güzelliğine hayranlık, Bir mum gibiydi, yangınlarca yükseldi alev, Fırtınaların, kasırgaların söndüremediği Tek şey var, duymadığın: -“ Beni sev! ” Duyunca başladı, Sesteki yanıklığa vurgunluk Bir çarpıntı olup yüreğime yerleşti alev Doktorların çare bulamadığı Tek şey var, duymadığın: -“Beni sev! ” Dokununca başladı, Tenin yumuşaklığına bağlılık Her hücremde alev başlattı bu alev Dünyanın gözyaşlarının söndüremediği Tek şey var, duymadığın: -“Beni sev! ” Sokulunca başladı, Karşılıksız aşklara aşkım Birlikte yaksaydı bizi sımsıcak şu alev Yüreğinin bir türlü tanımadığı Tek şey var, duymadığın: -“Beni sev! ” Susuşunla başladı Kendi içime gömülüp, suskunluğum, Öyle bir tutuştum ki güneşi bile yakar bu alev Gözlerinin bir türlü anlayamadığı Tek şey var, duymadığın: -“Beni sev! ” -“Beni sev! ” Turgut Uzdu |
Beni Unut Desem
Ayak izlerimizi silmiş dalgalar Haykırışlarımız susmuş Hatıralar yaşamaya çalışır bir kuytuda Kuşlar ötmeyi unutmuş. Aynalar bakmaz olmuş yüzüme Gönlümün kalp sesleri durmuş Gözlerim seni unutmuş. Beni unut desem Boğazın düğümlenmese hıçkırıklara Sil beni desem rüyalarından Başka eller bulsan elini tutacak Başka gözlere baksan… Beni unut desem Bir daha hatırlamamacasına Silsen mazinden, geleceğinde ben olmasam Beni unut desem Çözsen gönlündeki prangaları Gözyaşlarından yaptığın kaleleri yıksan Güllerden yeni kaleler yapsan Beni unutsan... Turgut Uzdu |
Beni Yakar
Yakar beni yakar beni Yemek yakar, ekmek yakar Duvar olan bahçelerde Her görünen tümsek yakar Gidenlerim geri dönmez Bekleyenler beni yakar Bir alevdir o hiç sönmez Tutuşturan beni yakar Gideceğim geldim diye Faniliğim beni yakar Akıl aldım birkaç kere Cahilliğim beni yakar Güzelleri görmen gerek İlk halleri beni yakar Çürüyeni bilmen gerek Son halleri beni yakar Tek odalı koca saray Hizmetleri beni yakar Doğmaz güneş yok yıldızlar Karanlığı beni yakar Arabalar evler dostlar Kimselere ulaşmazlar Çok sevdiğim şu türküler Kulaksızlık beni yakar Bağlamışlar ağzım dilim Ne halı var ne de kilim Çare bulamadı ilim Çaresizlik beni yakar Çoluk çocuk eşim de yok Yalnız kalmak beni yakar Çok sevdiğim köşem de yok Böyle yatmak beni yakar. |
Beni Yasakla
Biliyorum ordasın, arada akla Gelirsem ne olursun, beni yasakla Lanetleme, ah etme, hınçla ağlama Bürün gülün rengine, karaya bakma Çıkamasın bir daha karşına dünler Uğramasın yanına, kaçsın hüzünler Baharları bahçede gezindin farz et Bilmez misin ardından kıştır akıbet Fidanların gül açma, mevsimiydi o Başlamıştı şarkıya, kuşlardan koro Büyülerle vururdu gece yarısı Yaşanamaz olurdu ondan gayrısı Konuşurdu, susardı, ağlar, gülerdi *******i bekleten tahammüllerdi Bulutların bembeyaz üstünde ruhen Görür açık bir kapı, bazen de revzen Tokmağından tutardı içeri sızıp Kederleri kovardı şöyle bir kızıp Danslarına başlardı şuh rakkasenin Boşalmazdı badesi billur kâsenin İçilirdi içtikçe bütün bir gece Çözülürdü sabaha düğümlenmece Sonra vakit gelirdi, ışıklar üzgün Hasretiyle doğardı dün akşama gün Sokak sokak arardım, gider gelirdim İlk karşıma çıkana bu “Sensin! ” derdim Lakin geçti mevsimler, düştü yapraklar Bir daha mı gelemez inan o bahar İşte budur sebebi, gelirsem akla Ne olursun üzülme, beni yasakla Turgut Uzdu |
Benim *******im
Adını andığımda içim yanıyor Nerden ateş bulur bilemem Gözyaşlarım söndüremez Büyür gözlerinin karası gözlerimde Gülemem. El süremem, El süremem saçına, tenine Yakmak, yanmak ister, lakin Bir türlü değmez ellerim, Bir türlü değemez ellerine. Bu kadar mı yakışır tebessüm Gözler bu kadar mı güzel yumulur, Hasret zamana hükmeder Gün nasıl geçer bilinmez Hemen akşam olur. Gözler karanlığı yarar, gözleri arar Yakın olsa diye feryat eder dualar Sevda tacını takar başına Aşkı, sessizce uyutur uykuyu Sonra geçer karşına. İşte benim *******im Hep gülümseyişlere hasret tütsüleri yakılır odamda Bulundukça silinir tebessümler Kader bu Her gece yeni bir tebessümü bekler. Turgut Uzdu |
Benim Gibi Sevme
Aşkınla yanıp Tutuştum deme Öylesine sevdim ki Seni sevdiğim gibi Sakın beni sevme. Her gece hasretini öptüğüm Çiçeğim, bir tanem, gülüm. Ben yanayım sen yanma Aldırma yürek alevlerime Öylesine istedim ki Seni istediğim gibi Sakın beni isteme. Her gece hasretini öptüğüm Çiçeğim, bir tanem, gülüm. Ayrılığın çok zor Aldırma sitemlerime Öylesine öldüm ki Her gece öldüğüm gibi Sen sakın ölme. Her gece hasretini öptüğüm Çiçeğim, bir tanem, gülüm. Turgut Uzdu |
Benim Odam
Elimde elinin kokusu kalmış Seninle doludur şu benim odam Yastıkta başının uykusu kalmış Seninle doludur şu benim odam. Dudağının izi içtiğim suda Hep sana rastlarım gece uykuda En güzel rüyalar bekler pusuda Seninle doludur şu benim odam. Atmak istemem ki seni atayım Hayalin gördükçe caka satayım Görmediğim günler inan hastayım Seninle doludur şu benim odam. Camda sildiğinin izleri durur Divanda hayalin zevkle oturur Ne yana dönsem yüzün bulunur Seninle doludur şu benim odam. Garibim şaşkınlık ardından geldi Hayalin haykırıp, ben varım dedi Sensiz aynalarda içim titrerdi Seninle doludur şu benim odam. Turgut Uzdu |
Benzetme
Bin bir emekle büyütürsün yarını Hemen dün olur bütün bugünler Bir bakarsın her şey olmuş bitmiş Duygu gitmiş, sevdalar silinmiş Hain bir mantık karşında seni bekler. Ne kayıtlar yapmıştım Ne programlar çalıştırmıştım dersin Hatırlarsın dudaklarında muzip bir tebessüm Bazen Kahkahalarla gülersin Artık ısınmaya başlamış işlemcin Yarı delet hatıralar Düzeni bozulmuş bazı tuşların Bakarsın Cümlenin her yerinde ünlemler var Bu ben miyim dersin Hafızan kaç gb den kaç mb ye düşmüş Ekran kartın arızalanmış Ses kartı takılmaya başlamış Bağlantın dünden düşmüş Bir format gerek dersin Dolmuş betaların süresi Lisanslı satışlar bitmiş Yerin belli olmuştur artık Bir çöplüğün tepesi Algoritman bozulmuş Yeni nesil işlemciler Ne board değişir artık ne kasa Dayanmaya çalışırsın heyhat Bir bakarsın her yanda yeni modeller Hayran hayran seyredersin Kim bilir kaç hrz dir hızı Kimse senin yüzüne bakmaz Ne yapsın seni el alemin Kadını kızı Geri dönüşümün varsa eğer Bir ümit bir yerde dönersin geri Yoksa yandın oğlum şair Kimse seni anmaz Gittiğin günden beri Turgut Uzdu |
Beter Ol
Beklesin kapında her gece ecel Şu halime düşüp benden beter ol Gölgeler gibi inceldikçe incel Hiç gelin olmamış tülden beter ol. Çeksin ızdırabı çilesiz başın Bensiz geçmesin boğazından aşın Hep böyle kalsın, çoğalmasın yaşın Hiç koklanamamış gülden beter ol. Ümitsiz kalıp da çırpınsın ruhun Ayaklar altında gezsin gururun Kölesi ol şu denilmez “Olur”’un Zincire vurulmuş dilden beter ol. Sevmeyip ömrünce sevilmeyesin Gözün hep yaşlı kalsın, gülmeyesin Ölmek isteyip de ölemeyesin Aşkı tadamayan halden beter ol. Yanındayken bile sana hasrettim Gir diye rüyama kaç niyet ettim Sen çektirdin, ben de bilerek çektim Ben için kavrulup benden beter ol. Turgut Uzdu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:04 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.