![]() |
Kuşku-Sevgi Dönüşümü
Kuşku Acı'ya dönüşürdü hep Acı da her zaman yine Sevgi'ye Kuşkular zehirleştiği zaman 'Sevgi var' diye ısrar niye? |
Sevilen Hiç ölümlü olmamalı
Sevilen hiç ölümlü olmamalı Kader ona zulümlü olmamalı Zaman, O'na dokunmadan geçiver Kimse ondan alımlı olmamalı |
Zaman O'na yıl yazmamış...
Zaman O'na yıl yazmamış,silmilş Ne zerafet,ne eda eksilmiş Demek ,Zaman sandığım kadar zalim Ve güzelden anlamaz değilmiş |
Barışma Rubaisi
Sönmüş sanılan ışık, bir anda parlar Dostun sesi, tekrar sevinç ısmarlar Bir buzlu soğuk sisli bulut, nur kesilir Kuşlar ötüşür yerde erirken karlar |
Tükenen Kalblere Rubai
Aşk var sanıyorduk, bu ne boş ümitmiş Aşk, sadece eski çağlara aitmiş Birçok kişi yıllar yılı beklerken onu Kalbler boşa çarpmış ve ömürler bitmiş |
Aklın yenilgisine Rubai
Ben sana çok dualar yolladım Gücümce hamd ve senalar yolladım Sen bana akıl-fikir vermiştin Suç benim Rabb'im ,Ben çuvalladım.... |
Madeni Yürek Rubaisi
Yüregin:madeni ve sert Sevgin:güçsüz ve cılız Sevgim:yürek acıtan bir dert Sevgin senin ezdiğin bir filiz |
Boş Ümit Rubaisi
Aşk neydi ki...Bir hayaldi,yahut Düş'tü Bir sırça kadehti aşk,elimden düştü Yıllarca yüreklerde vefa ummuştum Birden görüverdim ki,yürekler boştu |
Türk Dilinin En Büyük Şairine Rubailer
I Yunus ki bu toprakta açılmış gülmüş, Bir dem o da ağlamış, avunmuş, gülmüş. Esrarını aşkın bize açmış bir bir, Susmuş ve o esrar yeniden örtülmüş. II Yunus ki nergisde güler, gülde kanar, Kırlarda gelincikte onun bağrı yanar, Toprak onu bir baharda almış sanırım, Her yıl bunu tekrar merasimle anar. |
Başka Dünyalar Rubaisi
Dünyan,başka gezegende,başka bir yer... Dünyandan Dünyama bir an ses ver O mutlu an sona erdikten sonra Beni bir Kara-Deliğe gönder |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:11 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.