![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Karabağ Şikestesi-1
I. Bilirsin kırık dökük hayatımız bizim, Karabağ şikestesi gibidir. Bir çığlık fışkırır birden, Neşeli ara nağmelerden. Ben, ara nağmeler sürerken Anlıyorum ki, gitmeliyim... Düşsel bir kervanın dev develeri, Evin önünde çökmüş Kapıcıyla lafa dalmış kafilesalar Artık tereddüde mahal mi var? Sevdiklerimin anılarından döktürdüm Kervana armağan bir çan, Melamet hırkasını giyerek eynime, Ne yüreğime ne beynime Ne de ardıma bakmalı, gitmeliyim Kişi ardına bakmadan gitmelidir Orfe'den beri malumdur ki, Geriye bakmak tehlikelidir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Karabağ şikestesi-2
I. Yöntemsiz ve düzensiz bir şekilde, Hüzün damıttım durdum ömrümce Dağınık bir ambarda bulduğum Tozlu, eski bir imbikle -İlk sahibinin Şeyh Galip olduğu söylenirdi- İmbiği ambara bırakıyorum, Ne cevabım var bundan böyle ne sorum Silinirken ülkeler ve ormanlar Birey yokoluşlarının ne önemi var? “Ah şahım” yazılı duvar, Umarım bana da bir yer bağışlar Cemiller silindi, ortada Cemal, Mestler nerede, ortada Elest... Nasıl olsa onlar da yorumlayacak, Yorgun yorumlarımı söylemeden Her taze güle; Onların gönlünü boğmadan toza, küle Salmadan köhne kente velvele, Gitmek göründü, gitmeliyim... Söndü ocak yok şule. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karabağ Şikestesi-3
Ey nevnihal senin misalin, Hayalde düşte bile görülmez... En az yüzyıldır Beyoğlunda, Gezer ve süzersin gözlerini. Sonra eve nasıl dönersin? Sarıyer minibüs durağında Gören olmamış seni Ne de güller arasında bensiz... Niçin beni üzersin? Benden çok yaşlı hayal sen... Ey hayalet yavrucağım Bostan ıssı kakıyıp Bana bunu soracak. Şimdi hala Kayseriyle Sivas arasında Dağ başlarına Yunus bulutları asılı, Kimlik sormadan “zifin”ler sunan Yeşil tepeler Trabzon'da. Sen aynı güzellik değil misin? Görüp kaçırdığımız neşe sen, Görüp kaybettiğimiz mutluluk. Tanık mısın Edirne minaresi? Narin parmağı kurşun kubbenin Tanık mısın? Bostan ıssı kakıyıp Bize soracak ihtimaldir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karabağ şikestesi-4
IV. Yunus bulutları hâlâ Anadolu'da Ben ne yazık ki ben, seni yitirdim Seni yitirdim; Cevahir Bedesteni'nde Esham ve tahvilata mı değiştirdim? Ellerini erkek gibi arkada kavuşturmuş -Aslında bükük beline destek- “Benim tecellim böyleymiş” diyerek Yürüyen bir kadın belirdi. Siyah ve eski mantoluydu Beyaz iplikler yapışmış arkasına Faydasızdı, biliyorum önceden Ondan sormadım seni, bilemezdi Sen söyle ey Kıztaşı en yaşlısı Muhtedi İstanbul sütunlarının |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölümün İlk Anları
Siyah madendendir ölümün jeti, Tekerlekleri pistten kesilir. Kesilmesiyle birlikte yolculuk biter, Havalimanı karşıda belirir. Dünyada –henüz unutmadınız- Karanlık siyahtı, burada aksi İşte sizi almağa gönderilmiş; Farları siyah yanan bir taksi. -Eve bir telefon mu? ... Hayır, yarın nasılsa onlar da Buradadır. Otel mi? Yok devenin ayağı! “Yolcunun burası sürekli durağı.” |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yedikule Saz Semaisi
Bu ne eskimiş Yedikule ve bu hız niye? Bu ne anı yoğunluğu, anı bölü saniye Olmadı ağabey, olmadı, olmadı bu hiç… Gül yapraklarının hışırtısı mı bu gulgule? Gidenler siniyorlar, çöküp zaman duvarlarına Sürdürmeğe, bitmez tükenmez bir saklambacı Burada gözyaşı, katran ve incecik bir acı, Karışıyor kışın savrulan karlarına. Yürek çölünün sessiz develeri girin içeriye! Surlarda kim otlayın dedi size? Ne bankalar değiştirir seni ne sinemalar ey Yedikule, Sen, Verem Hastahanesinden önce de hun-i ciğer kenti Ben de gülgun şarabı, kanla değiştirdim şimdi Aykırı zaman dolayısı ile… Gül yaprakları hışırdar mı ki ağabey? Lastik ve motor uğultusu olmalı bu gulgule. Hüsrev Hatemi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yedikule'de Akşam
YEDİKULE’DE AKŞAM Yürekte bir çöküntü, bir kahır İsa ve “lime terekteni”… Refikasına ağlamaktadır, Düşük pantolonlu bir efendi. Kim hüznü onun kadar benimsedi… Yalnız bayramlarda hatırlanır. Acının kendince bir anıtı şimdi… Hangi anıt zaten ebedi kalır? Düşük pantolonlu bir efendi, Kendi görüntüsünün farkındadır. Kim zevki onun kadar garipsedi… Yedikule’de yüzyıllardan beri Akşam, hep bu akşamdır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İSTİKBAL DİKEN TERZİ
Sus, lütfen sus, sessiz olmalıyız; Sisler içinde sis atlarına…. Seyislik eden sis adamı, Dağılınca sis vedalaştı, Çekildi dağına yapayalnız. Sen ve ben şimdi başbaşayız… Berrak, güneşli bir ikindi, Birikinti ardımızda mazi. İstikbal diken gündelikçi terzi, Bugün bizim evde mesaide, Dalgın mesaya kadar hem de. Sek sek oynuyor bahçede sükut… Eski arkadaşı ıssızlıkla. Oynasın nasılsa uyanmıştı… Çaylak çığlık attırınca serçelere Uyuman mümkün mü sevgili çocuk? Seni yanımda tutmak muhal; Çaylak uzaklaşır uzaklaşmaz, Sen de bahçeye çık derhal. Yanında ben olmasam da olur… Sen gül bahçelerinde ebedi kal. Tepelerde bir bulutum ben, mağmum, Hep sisli dağlara mahkumum, Rüzgarın beni dağıtması yakın, çocuğum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ÇUKURBOSTAN KAPLUMBAĞALARI
Bende rağbet aramayın rindan-ı meyaşama Çünkü onlar ters düşünce yaşama, Hiç bozmazlar istiflerini. Oysa kaplumbağalar ölür ters düşünce. Nitekim Çukurbostan kaplumbağaları, Langa’nın ve Cerrahpaşa’nın Haki cübbeli ve vakur ağaları, Kaportacılar arasında yaşamaktansa, Taşkasap bostanları sokaklaşırken Taşkesildiler. Son anka kuşu terkederken Benim jülide saçımı, Son kaplumbağanın üzgün bakışı Asılı kaldı Sümbülsinan kitabesine Kim unutturacak bu acımı? Doldurulmuş kuşlar ağlasın şimden geri; Paslanmış tel kafeslerde. Fesleğen ektim gül bile bitmedi, Dibinde kaplumbağalar sustu sadece, Hepsi ters dönük. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KISIRDÖNGÜ
Nereye götürür bizi bu sevda? -Ölüme, ancak ölüme..... Sevdayı terkettim gitti. -Eyvallah akıllı adem. Nereye götürür bizi bu akıl? Mutsuzluğa, ancak mutsuzluğa Aklı da bıraksam gerektir -Eyvallah gönüllü adem. Nereye götürürsün beni gönlüm? -Sevdaya oradan ölüme. Tez ırak olasın benden -Eyvallah ölümlü adem. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|