![]() |
Eh, EV HALİ İŞTE
EH, EV HALİ İŞTE Köpeğin varsa hırlayacak Çocuğun mu var zırlayacak Erin mi var Hır gür edecek Karın mı var Dır dır edecek Eh ev hali işe Varlık, yokluk kebap olur bir şişte Tokmaktır vura vura Çırpıdır,tırlaya tırlaya Zurnadır zırlaya zırlaya Yani davul çala çala Bir havayı bulacak İnsanız Bazen olur Önümüze geleni kaparız Ardımıza geleni teperiz Herif aşağı Hanım yukarı Uçkur olmadık yerde kopacak Gün ola devran ola Gün ola zaman dola Gün ola Sap saman Çeç harman Devir tamam ola Acılar unutulacak Kız gelin Oğul güvey olacak Tabakta nohut Telde sığırcık gibi Kucağa Bir avuç torun dolacak Yani Zaman her şeyi Külleyip sırlayacak Yeter ki Seni taşıyacak bir sevdan ola Günü germekten ne çıkar Sen ne dersen de Nehir hep yatağında akar Haydi Hayata bir öpücük at da Şu anın Var olanın tadını çıkar Eh Yaşamın cilvesi işte Acıda var Tatlı da var bu gidişte Ama hatırla ki Yeni bir başlangıç vardır her tükenişte Hani böyle durumlarda Ne derdi Dedem korkut ‘Gelimli gidimli Ölümlü kalımlı dünya’ Her zaman vardır bir umut Yeterki sen Başını dik Yüreğini açık tut Her şeyin sonu değil ya Hayattasın Ayaktasın Ve yaşıyorsun işte |
Elbet Sevda Söyler Son Sözü Canan
Süredursun zulüm demidevranı Sevda söyler elbet son sözü canan Gidedursun zalimlerin kervanı Sevda söyler elbet son sözü canan Şu dünya ki namertlerin harmanı Yiğidin tükendi sesi dermanı Tellerde dolaşır ölüm fermanı Elbet sevda söyler son sözü canan |
Elinde Çilesi Kaldı
Bülbül gül için yandı da Elinde çilesi kaldı Bahar gelip gül döndü de Yürekte yarası kaldı Kimi goncada buruldu Kimi yarıda yoruldu Kimi yollarda vuruldu Kâh bulandı kâh duruldu Suyun da durusu kaldı Dağları delenler oldu Dertleri bölenler oldu Saçını yolanlar oldu Belasın(ı) bulanlar oldu Gül soldu kurusu kaldı Kimi belaya bulaştı Aşılmaz deneni aştı Kimi menzile ulaştı Kiminin yolu dolaştı Kimi belaya bulaştı Yanıtsız sorusu kaldı |
Elleri Koynunda Kalsın
Zaman aşımına uğradı Elleri koynunda kalsın Yüreğindeki kinin Elleri koynunda kalsın lâinin Ben çoktan kapadım o defteri Sen daha çok beklersin Hasedinden çatlasın şişedeki cin Yeter ki sevda boy versin büyüsün Elleri koynunda kalsın Korkunun hainin Yeter ki insan serpilsin gülsün Ama aşkı delirtirse aymazlığın Kırılıp da direncin Dağlara düşürürse duymazlığın İşte o zaman sen ölüsün |
En İyisi mi Gel Sevgide Anlaşalım
Sen gece ol Ben gündüz Tan vakti gülüşelim Sen hasret ol Ben gurbet Muştuda kavuşalım Sen alev kırmızısı Ben kanarya sarısı lekimşahta sevişelim Sen dağ ol Ben gökyüzü Ufkunda gelişelim İster öfke ol İster anlayışlı Hoşgörüde anlaşalım İster hasmım ol İstersen kanlım Gel barışalım İster günahkâr ol İster tövbekâr Gel sarılalım Sen sen sen ol Ben ben olayım Enayisi mi gel Sevgide anlaşalım |
Esef EtmeAy Oğul Geç Kaldı Geceye Kaldı Diye Sevdan
Esef etme ay oğul Geç kaldı Geceye kaldı diye sevdan Öyle sitem edip durma Sen büyütedur Çiçekleyedur Güzelleştiredur yüreğini Bir sabah elbette Gelir de bulur sevda seni Gelir de bulur Bomboş diye yüreğin Gelir de Sevdanın şahıyla doldurur Sitem etme ne olur Hem de Ebemkuşağının yedi rengini Kuşanıp da yüreğin Yağmurda yıkanmış baharın Güneşe uyanmış sabahın Kopup da gülün yaprağından Takılıp da gelir yârin al yanağına Takılıp da gelir Karanfil renginde ala şafağın Kirazın kızılından alıp Bir masum öpücük olur Dudağında yârin Esef etme ay oğul bekle Dağlardan Ovalardan inip Er geç bulur Bulur ve doldurur Bomboş yüreğini Esef etme Sitem etme bekle Sen güzelleşedur Büyütedur Yüreğini çiçekle Hani en kızılını En güzelini açsın diye gülün En mavisinde uçsun diye göğün Büyüt yüreğini Sevdanı besle Sevdanı çiçekle Sitem etme ay oğul Sabret Esef etme bekle Geç kaldı Geceye kaldı diye sevdan Çıkıp da gelir bir sabah Kızılına takılıp ala şafağın Yeter ki sen ebrula yüreğini Damıtıp güneşin yedi rengiyle çiçekle Er geç çıkıp da gelir Sevdanın dervişi bekle Tutup da elinden Lüle lüle saçları belinde Gelinliği yarı ıslak bir melekle |
Eteğime Sevgi Katıp Sana Geldim Bir tanem
Eteğime sevgi katıp Sana geldim bir tanem Nevruzun düşüne yatıp Sana geldim bir tanem Tövbe edip aklanıp Günahlardan paklanıp Deli sevda yüklenip Sana geldim bir tanem M. Nazik 01.01.2007 Mersin |
Ey Özgürlük
Çekilmişim, Kılıç olmuşum, Kâh olmuşum suyun bendi. Dökülmüşüm, alıç olmuşum Kâh olmuşum suyun kendi Ey! Özgürlük. Yatmış kalmışsın bulutların ardında. Fırtınalar mı açacak, Önünü senin. Sensizlik, en büyük ceza Tanrı katında, Söyle sene, Daha kaç kurban istersin? Keşik etmişiz; Dağa taşa, Kurda kuşa Adını belletmişiz. İmeceyle sevdanı ekmişiz; Bir karış topraktan, Bir atımlık yüreğe kadar. Saklarız Yüreğimizin orta yerinde; Sakınırız esen rüzgârdan bile; Solmayasın, Vurgun yemeyesin, Göze gelmeyesin diye. Bir kuş bile sensiz Çırpamaz kanadını. Almak mümkün mü sensiz Bir elmanın tadını. Taç etmişiz, Taşırız başımızın üstünde Yere, göğe, toprağa; Çaya, dereye, nehire; Çekilen bayrağa, Doğan çocuğa, İçtiğim suya vermişim adını. Mahpuslarda, İşkencelerde, İpin ucunda, Giyotinlerin altında, Senin için çekmişim işkencenin en hasını Duy, ne olur Anlasana. Zulamda taşımışım sevdanı. |
Ey Yalnızlık
Ey yalnızlık Seni sırtı Teneşire gelesi Sen volta atarken içerde Dışarıda hava günlük güneşlik Hemi de Gül mevsimi Hasetinden çatla Öl e mi? Zararı yok Çivi gibi çakılı dur Sık garibin yüreğini cenderende Ne sarkıp durursun Zemheri buzu gibi penceremde Hele bir öl bakalım hücrende Arkandan kim ağlar senin Unutur seni herkes Hayatına girdiğin insanlar bile İşte sen o zaman Hasretinle baş başa Derdinle bin yaşa Kahrol e mi? |
Fark
Bir şey söyle Dili şarkı olsun Bir şey söyle Bir şey söyle Evi barkı olsun Bir şey söyle Söylenmişten farkı olsun M.NAZİK 9.12.2006 |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:38 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.