![]() |
Yasar Aydin
Acilir bah-ti gülistan
yar kendine, yar kendine köle bildi yar kendine bana göre degil sevdan her gönül dengi dengine yüregi pazar degilem gözlere nazar degilem ben akaram dost bagina namerde sizar degilem hor görüp yara desmedim kimseye kuyu esmedim ben daha yere düsmedim baska kurban ser kendine dogru yoldan cikip sapa yürümedim yalpa yalpa olur mu melik dururken bu kul gidip kula tapa var kendine,var kendine bul sen baska yar kendine acilir bah-ti gülistan her yigit varir dengine Yasar Aydin |
Aksamlar hasretten yana
toprak olayim izine tozup takilam gözüne agla dök beni dizine uyuyam ben uyanmayam aksamlar hasretten yana bu yürek nasil dayana al götür sakla rüyana kaybolam ben bulunmayam kokun örtülsün canima sevdan yagsin sol yanima sel olup aksin kanima bulanam ben durulmayam Yasar Aydin |
Anadolum
sende dogdum sende büyüdüm sende emekledim sende yürüdüm anama sen ögrettin ninnileri besigim sende sallandi anadolum senin *******inde uyudum senin sabahinla uyandim susuzlugumda avuc avuc suyu banada akittin pinarlarindan acligimda ekmeginden bir kac parcayi banada bölüstürdün anadolum ilk sende sevdalandim ilk sende yandi yüregim senin safaginda yankilanirdi o kabul olunmaz dilegim bilirim... hala senin rüzgarlarinda saklidir gül yüzlümün savrum savrum saclarinin kokusu bilirim...hala senin yagmurlarinda saklidir gönlümün hasret diye diye tüten o bugusu sendedir yüregimde sakli acilarin kara bagrindaki bir yigin adresi sendedir yillarimi altinda gecirdigim ciglarin hesabini mahsere biraktigim hikayesi ve anadolum... dünya denen bu misafirhaneden ilk yolculuguma ugurlanip sabahsiz gecene beni de konuk ettiklerinde vefa borclarimi birer birer bagislaki kiyamete kadar rahat uyuyayim rahat uyuyayim be anadolum Yasar Aydin |
Anam
mahser gölgeliginde tahti kurulasi anam kevser havuzu basinda hali hatiri sorulasi anam and olsun... ayaklarinin altindaki cennete ki and olsun... vesilenle sunulan nimete ki hakkini ödeyebilmek haddime degildir benim sen ki... hadsiz hesapsiz bir fedakarliktin sen ki... her zerreme can tasiyan hayranliktin kokladin mi anam? demet demet güller serpilirdi dokuz ay karninda tasidigin zamana yokladin mi anam? sekiz kat cennet sahit tutulurdu 'yavrum' deyipte kucagina aldigin ana ben ki dualarimi uykundan oldugun *******de sakli tuttum ben ki dualarimi ninni söyledigin hecelerde sakli tuttum yoldasindi... meryemin el degmemis iffeti yoldasindi... rabianin Rabbine olan hasreti senin icin bir gönül hediyeside ben biraktim yorgun argin salladigin besige senin icin bir firdevs hediyeside ben biraktim yillardir bas koydugum esige öylesinki... sana vatan diye gururludur anadolum bilesinki... rizandan öteye ugramaz benim yolum söylerim anam... *******in ayaz yalnizliginda cicekler kokuna sarilipta uyusun söylerim anam... senden gayri yar olmadigini bu misralar cümle aleme duyursun dersenki layik bir evlat olamadin... büyütmeden topraga verdigin üc cinarin hatirina bagisla beni dersenki daha gönlümü alamadin... doya doya emzirdigin iki pinarin hatirina bagisla beni Yasar Aydin |
Anlatacagim
anlatacagim... anlatacagim... sen hazirla gözyasini aglatacagim... umut teselli etmedi efkar basindan gitmedi son damlasina kadar benim gözyasim yetmedi hep tane tane süzülsün sakin bozma akisini her damlasina karistir yagmur yüklü bakisini birde söyle gözyasina su gülüme bir anlatsin okyanuslar yetmez ona yeter beni yalvartmasin bükmesin artik boynunu kimse kurutmaz soyunu acsin yine bülbülüne yar sevdalisi koynunu anlatacagim... anlatacagim... sen hazirla yüregini sizlatacagim... Yasar Aydin |
Aradigim türkümsün
Aradigim türkümsün... Daha sözlerini yazmadigim Aradigim türkümsün... Agitlariyla ahdimi bozmadigim Sende bilirsin ki... Yildizlar görebildigim kadar yakindir bana Sende bilirsin ki... Umutlar kararttigin kadar uzaktir sana Sende yaralansam... Bir gülün kursunuyla vurulur gibi Sende yaralansam... Günahi gözlerinden sorulur gibi Terketme sakin... Sabahini arayan *******ime Safagindaki yol bagislarini Terketme sakin... Tomurcuga durmus güllerime Sevdalik yagmur yagislarini Anladim ki... Yüregime akan bir nehirdi mecramda gördügüm Anladim ki... Ancak mahserde cözülür böylesi kördügüm Söylede benim olsun... Sevdanin safagindan dogusunu seyretmek Söylede benim olsun... Olmazlarin ufuklarinda batisina sabretmek Yasar Aydin |
Ask olsun
yolun acik olsun git gidiyorsan ask olsun dilime dön diyecekse bunca anilari sil siliyorsan ask olsun maziye dur diyecekse istemem birakma tek bir hatira al götür mezer kaz gecen yillara kapanir elbet bu actigin yara ask olsun dermana dert derecekse sanma ki yoklugun gecgin bahardir her yarin mevsimi hatri kadardir unutma sevenin ahida vardir ask olsun felege cok görecekse affin yok önümde dizde cökersen gururla oynanmaz insan bilirsen pismanlik duyarda dönmek istersen ask olsun silaya yol verecekse ask olsun gözlerim ardindan bakip ugrunda bir damla yas dökecekse ask olsun gönlüme agitlar yakip dünyami zindandan dar edecekse Yasar Aydin |
Askin günahi
yüzün mü eskidi baktiysam eger gitgide gözümden gizlenir oldun elin mi asindi tuttuysam eger o tenha sokakta özlenir oldun varsa kabahatim sor hesabini telafi edemem yar kayibini gel de gözlerinle gör ayibini rüyalarda bile nazlanir oldun kiminin bahtina vefali bir yar kimine de böyle cefali bir yar bir gönül yikmanin ne sevabi var askin günahiyla hazlanir oldun nedir ettiklerin neyin adina bir kervan mi saydin vurgunlarina terkedip te beni yanginlarina sanki hasretimle sözlenir oldun bir sensin ayrilik falini tutan hayrina yormuyor düstügün hatan haline bakip ta kendinden utan zalim vebaliyle tozlanir oldun Yasar Aydin |
Askin kurali
bulusmamiz aksam sonrasina... agustosu giyinipte öyle gel olur ya...ayaz vurur üsürsün istersen ayida cagirayim biz askin kuralina uyarken islanan dudaklarina yakamozlar düsürsün Yasar Aydin |
Bagislanamadigim kirginlik
adimlarimin durdugu her sokak basinda seni gizliden gizliye arayislarimin yorgun argin tasinan izleri birakilir ardima dönüp bakmalarim baslayinca su koca sehre dargin bir yolculugun tükettigi umutlarimin kirintilarindan bir medet beklenmektedir artik adresime dönerken tutuldugum sessiz aglamalarima bakislarima cizdigim gülümseyislerin tek buruk tesellidir hala kapimi acar acmaz pismanligimin soluk soluga kaldigi vakit baslar ki firtinaya tutulan kar yagisimin üzerime savrulan ciglarinda ezilirim ben kimselerin bildigi yoktur ama bana bu sevdayi zehreden ne varsa su dilime daglanasi bir cift kelimeyi susmama kahreden yüregimin bir türlü bagislanamadigim kirginligidir Yasar Aydin |
Bahar getir mevsimlerden
isit sicak buselerden ömrüm ayaz üsüyorum bahar getir mevsimlerden yaprak yaprak düsüyorum kollarina al gönlümü sustur hüzünlü yönümü unuttur bana dünümü dertleriyle yasiyorum bilirsin hayat cok kisa artik tutulmasin yasa kalanada katma tasa günlük günlük asiyorum mutlulugun bir sözle mi yoksa sevdali gözle mi yillardir ben bu özlemi yüregimde tasiyorum Yasar Aydin |
Bana bir aksam hazirla
bana bir aksam hazirla... gün batimini beklemeden o belam gözlerinle sen baslat karanligini bana bir aksam hazirla... o vedasiz gidisinde ihanetini tasiyan adimlarin karanligin dört bir etrafinda dolanip dursun vebalini bana bir aksam hazirla... ay yakamozlarla oynasa dalipta ziyan etmesin mehtabini ben gelene kadar bakislarinin bir kösesinde bekleyip neymis vurgun yemek neymis yagip yagmalanmak...anlasin artik bana bir aksam hazirla... karanligin hasretin kokan tarafinda iki kisilik bir masa olsun sen yoklugunu gönder oraya ben yine gözlerimin bana emanet ettigi resmini karsima koyup yoklugunun alayci durusuna aldirmadan 'unutulmus' bir teselliye bakina bakina yagarim yagmurlarimi ne hallerde oldugumu görmeni istemem merakini,sirtini sancisina dayamis yorgun bir yarada giderip bakislarinin bana düsen payina biraz da olsa beni animsatir diye mevsimlere dargin bir sonbahar perdesi cek hersey tamamlandiginda sen yildizlari cagêr ki ben gelecegim vakti bileyim davetine getiren yollara döküle döküle azalip kalanimla aksamina adim attigimda yastigimdan sürükleyip götürdügün saclarini oksayislarim beni karsilasin ben masadaki yerimi alip diger aksamlardaki gibi dertlerimi davete baslayinca sen gelen istiladan korkupta ürkütme aksamini ve göreceksin ki dile kolay gelsede bir söz degilmis su kör olasi sevda artik bundan sonrasi yüregimle gözlerimde ardi ardina tutusturulacak sahnelerin vaktidir neler neler biraktiginin kendi aksaminda sahidi ol ki olmayan vicdanin utansin yoklugundan artik gönlünün diledigi kadar eserinin yikintilarindan param parcalari toparla sen tek yalvarim... yorgunluk cöktügünde sakin gözlerini kapayipta o 'dillere bir düsmeye görsün' halimle gün ortasinda birakma beni Yasar Aydin |
Bari dönmeye gitseydin
gittin...ardina takilan göcü bilmeden gittin...sevdana eklenen sucu bilmeden dönüstesindir diye yagislarini beklettigim o bulutlu bakislariyla kac hayalini eskitti gözlerim seni bekledim... safagin günese bakindigi gibi seni bekledim... topragin yagmurdan yakindigi gibi söyle simdi... karanliga sancisini döken bu hasretin varken hangi gece uykusunda barindirir beni söyle simdi... basucumda yoklugunu bekleten bu gurbetin varken hangi gün sabahina uyandirir beni yol yorgunu bir aksamini kapimdan utanir ettigin sokagima terkedip vuslata feda etseydin sözün yoktuysada bekleyenin var bilip bari dönmeye gitseydin Yasar Aydin |
Bende durmam buralarda
kalasim gelmiyor odam bendende suskun resmini duvardan indirdigimden bu yana konusulacak baska hic bir seyimiz kalmamis tablonun asili oldugu civiyide bir türlü sökemedim hala yüregim o kadarina yetmiyor disarida adim adim izlendigim hatiralarindan köse bucak saklanip geldiysemde hasretinin alev alev tutusturuldugu bu yanginlar yeri dahada beter desiyor yaralarimi niye aldim ki su kalemi elime niye aldim ki yine en büyük tövbesini daha dün etmistim gözlerimi daglayip duran bu hayalin varken anladim ki iflah olacagim yok benim kayiplara gidisinin hatirasi sayip saclarima biraktigin sonbaharin bir tek siyah tel göstermesin diye önünden ayrilmadigi aynalari inadindan vazgecirmeye basladigida aylar oldu ha caldin ha calacagina inandirip uykularimi kapinin arkasinda bekletmekten *******i usandirdigimda yetti artik yarina degisir adresim bende durmam buralarda yokluguna birakir giderim Yasar Aydin |
Beni yikan iki kelime
karanlik nasil cöker neyin belasidir aksamlar yildizlar niye cagrilir sen bilmiyorsun hasret duragidir ******* beklesir durur niceler siirler seni heceler sen duymuyorsun sendendir bendeki cile diyen sendin 'güle güle' bekleyenini bile bile sen gelmiyorsun hazan sürgünü günlerim baharsiz kalir güllerim semaya acilir ellerim sen görmüyorsun bir ben aglarim halime sitemler sigmaz dilime beni yikan iki kelime ....sen sevmiyorsun.... Yasar Aydin |
Benim icin sakla
arada bir gözlerini kapat ki benim icin sakladigin bakislarin olsun Yasar Aydin |
Biktirdin
susturdu gün be gün vahsi bakisin derdimi gizleyen dilden biktirdin kestiler önümü hazanin kisin baharima giden yoldan biktirdin bagini bir karis sürmedim gitti gönlünden sevdami dermedim gitti bir serabin bile görmedim gitti ugruna düstügüm cölden biktirdin saklayamaz oldum artik kendimi damla damla biriktirdi derdimi aglaya aglaya yikti bendimi gözümün döktügü selden biktirdin tarihe yazdirdim ördügün agi devranin sayilsin sevdamin cagi savrulur üstüme yigilir dagi yanginimdan kalan külden biktirdin serildim önüne kurban adina dönüpte bakmadin hep inadina yettigin olmadi bir imdadina carene kaldigim halden biktirdin Yasar Aydin |
Bilemedin mi
gönlüm bir ömürlük sayfa acmisken üc günlük olunmaz bilemedin mi daha ilk satir bile dolmamisken son nokta konulmaz bilemedin mi bekleyis cileyi üst üste katlar kadere damgayi vurur agitlar dertler hesabina gecen umutlar kaale alinmaz bilemedin mi sen mi olacaktin boynumu büken sevdamin sisidir üstüme cöken bir bedende bir can bir gönül iken yar yardan ayrilmaz bilemedin mi Yasar Aydin |
Bilinsin ki
mazimden bir esintiyle baslar benim aksamlarim yoklugun getirilip te odama birakilinca bir firtina kopar hasretlerimin duraginda ben bir yana gönlüm bir yana sevdam bir yana siginip dururuz bu darmadaginiklik yetmezmis gibi yüzünü göremedigim günler cikagelir ardindan bakmayi bile cok gördügün o habersiz gidisinin oklarini saplayip durur bagrima ömrümün harcayan bu sensizligin cikmazlarinda ben böylesine mahsun bicare sen öylesine uzak,erisilmez bil ki asardim aramizda yüce daglar olsaydi bir ferhat gibi bitkin bende düserdim yollarina söyleyenim olmasada ne farkeder ki yillarin bana ettigi ihanetlerden sende payina düseni almissindir aranmayacak bir adrestesindir artik ve bilinsin ki ilk göz agrim sevilmeden sevenlerin su ibret-i aleminde belki sen sabahlara mutlu uyanirken bil ki ben zulmüne ayirdim *******imi Yasar Aydin |
Bir cicegin dilinden
gözlerinde okudum... hüzünlerin bitirilmis öyküsünü gözlerinde okudum... sevdanin yitirilmis türküsünü kimbilir... belki de safaklara küskün *******in var hala böyleside neyin karanligidir demeye kalmadan manasini bilemedigin sabahlara uyanislarindasindir sende gördüm... baharsiz gül olmaz misalini sende gördüm... yakamozlar mehtapsiz kalmaz misalini bazen... beklemesinden ürktügün aksamlara sigindiginda sende bilirsin ki öncesi hep umutlar hesabinadir günesi avuclayislarina dair tebessümün sonrasi ki... ne sen söyle ne de ben bileyim dediklerim kivaminda bir yanin... hatiralarina her ugradiginda zulana koyup getirdigin hasret öbür yanin... gidilene mekan diye silasinda beklettigin gurbet bu ne uslanmaz sizidir ki... yakilasi bir agit gizlenir hangi sarki bizimdi de hangi sarki bizim oldu deyislerinde ve yanginlarinda isittigin bir zemherilik ki... gönül daglarina yagdirdigin karlar sonrasinin istenmez ikrami belli ki... dilinden öteye ulasmis degil dilegin belliki... sevdigini aramadigin sokaklarda yüregin Yasar Aydin |
Bir gülüslük kar
gizlerdi su bagrim duyan olmazdi vurdugun darbeyi sir biraksaydin düstügüm dillere yuva kurmazdi sevdamin yüzünde ar biraksaydin cennet mi bahsoldu ettigin kadar sevabima girmek sende ne arar dinmiyor gözümden döktügün zarar bari bir gülüslük kar biraksaydin doymuyor vicdanin bitmiyor hincin zulüm kervanina benmiyim hancin nereye ugrasam bekliyor sancin yarami sarcak yer biraksaydin bu muydu ta bastan senin niyetin kahrina kullukmus aska davetin her dert bir yana su zalim hasretin hakkindan gelecek ser biraksaydin kesmez irmaginin dert akisini nazari yagdirir kara kisini cekmiyor gönlümden kem bakisini su askin gözünü su askin gözünü kör biraksaydin Yasar Aydin |
Bir ömürlük bu hayat
bir ömürlük bu hayat nesede dursun yerim bugünüm dünden rahat yarina ALLAH kerim basimda tacim mi sanki derdin ne hatiri var ki arada bir gelip söyle bir görünsün o kadar ki herkese pay var neseden bazen düz bazen köseden birak dursun dibindeki medet umulmaz siseden her dagin bir yolu vardir her kisin sonu bahardir hüzünle yasamak zarar her gülüs ömrüne kardir söyle,söyle,söyle,söyle ne yapsak bu dünya böyle söyle,söyle,söyle,söyle hep keder olmaz ki öyle Yasar Aydin |
Bir sevdaydin yüregimde
bir sevdaydin yüregimde hep sen vardin dilegimde meger bana bir oyunmus kör olasi kaderimde ölesiye seveceksin son ümidim diyeceksin esecek su kör talihim kahrolupta gideceksin sonu böyle bilemezdim beni sensiz edemezdim sendin benim tek tesellim cik gönlümden diyemezdim dört bir tarafim dag dolu bu sevdanin yokmus yolu geri dönecek bir iz yok kaybetmisim sagi solu korkun olmasin kaderim ne borcum varsa öderim bak yüklendim hesabimi aldim kahrimi giderim cektiren sensin kaderim ne usan ne utan derim misafiriz su alemde kahrimi ceker giderim kalirsa cektirmedigin kahrimi alir giderim kahrimla,kahrimla ceker giderim Yasar Aydin |
Birak
birak...birak...birak...bundan sonrami hatir kalmamisken gönül kirilmisken yara kanamisken sabira birak birak ki her darben vurdukca vursun birak ki izleri ibretim olsun cekerim kahrimi küstürme bahtimi birak ki yazdigi vebalin dursun birak...birak....birak...bura son durak olmasada dertsiz yasarim ben sensiz kula minnet olmaz... nolursun birak bir hancin bilmeden hesabin gelmeden cek git ödemeden öylece birak sandin ki her sözün dilinde durur sandin ki gururu sevgi susturur bil ki kalp kirilmaz yarasi sarilmaz hakaret gönüle aski kusturur birak...birak...birak...artik son durak bil sevgin yesermez bir damla düsürmez gönlüm sana kurak...haline birak Yasar Aydin |
Birakmam
ben ki bir yaprak misali dallarina tutunmusum bakisinin rüzgariyla sevdalara savrulmusum uykuna daldigin gece aldigin nefes olurum sabahlari basucunda uyandigin ses olurum birakmam,birakmam ölürümde birakmam her sevdadan gecti gönlüm seni bana secti gönlüm birakti yalniz basima diyarina göctü gönlüm saclarina esen rüzgar oksandigin yel olurum deli dolu yagmurlardan sana akan sel olurum birakmam, birakmam ölürümde birakmam Yasar Aydin |
Böyle bilesin
--Adnan karinca´nin anisina-- beklerim ne care gelmez sabahlar gecenin gündüze dogdugu yerim benimdir gülleri solgun ilkbahar her demde hazanin oldugu yerim cilenin ugragi her adresteyim sürgüsü paslanmis dar kafesteyim ne bir hatirada ne bir sesteyim kaybolmus mazinin durdugu yerim felekle aramda ne gecmedi ki dadanip bagimdan ne bicmedi ki yükünü sirtlayip ne göcmedi ki gelenin eli bos döndügü yerim ben kul degil miyim kahpe dünyada tikanmis kulaklar aci feryada rahmete tutulu koca deryada kupkuru cöllerin tozdugu yerim talihim böyleymis ne gelir elden kurtulan nolurki böylesi selden varsin bu misralar düsmesin dilden isyanin isyana sustugu yerim talanlar yasadim talana kalip yarini bekledim sabira kanip gel gör ki baykusun yurdundan sanip bir kuru dal diye kondugu yerim icim yanmasaydi böyle demezdim bir cakil olsaydim göze gelmezdim sirine varsaydi gamda yemezdim ferhatin daglari yordugu yerim aynaya bakinca gözümden düser her cizgi yarami derinden deser can evime serip habire döser acinin asirlar doydugu yerim ha bugün ha yarin dogar sanirdim umutlari benden taraf sanirdim ne varki yazgimda hepten yanildim kaderin ahdini bozdugu yerim iste böyle adnan can arkadasim bilirsin tek sensin dostum sirdasim sanma akmadi bir damla gözyasim nehirlerce tasip doldugu yerim böyle bilesin begim böyle bilesin Yasar Aydin |
Bu kacinci gecedir
bu kacinci gecedir sabahlara kalisim bu kacinci gecedir derdinle kivranisim bekledim kac sabahi cikar gelirsin diye bu kacinci gecedir hayale aldanisim nedir bu dolmayan cile ey ******* gelin dile vefasizin bile bile ettiginden usanmisim bir sitem var dilimde hata benim gönlümde inanki ben ömrümde tek sana aglamisim Yasar Aydin |
Bu sehir
bir damla yas dökmemis gözlerin bakislari gibi hici hicine bu sehir adimlarin biraktigi cüretkar izlerin ispatidir ki sorgusu hazirlanmis sabahlara günesin hircin dogusu bile belli ki ürkütmemis sokaklarini bir vedaya bile gerek görmeden gidecegim günün utancindan tarihinde bahsedilecek olmasada kapilarin suratina carpilir gibi ardina bakilmaksizin terkedilisinden payina düseni anlamasi gerek bu sehrin Yasar Aydin |
Bütün bir anatomi
acilir kader perdesi sahne mi? dünya kimine göre gercek kimine ise rüya baslar zaman ilk saniye ve ilk soluk belli ki bu baslayan ilk ve son yolculuk hayat ilk duraga kadar yorgun bir yaris beklemek gerek kiyamet en son karis sonrasi mi? muhakkak ki toptan varis Yasar Aydin |
Cesme ve tas
bir akan cesmeki bu bir türlü doldurmaz tasi akarken su mu kururmus nedir su cesmenin yasi yoksa tastan midir inadi ürküttü mü kiri pasi bu kadar cimrilesmek niye akitacagi bir kac su damlasi yagmurlara minnet etmeden döksün o berrak suyundanda temizlensin tas...var mi dahasi Yasar Aydin |
Ciceklerin küstügü bahar
saclarini koklamak icin takilsin isterlerdi yarime bir demetinide sunamadim ciceklerin küstügü bahardayim ben Yasar Aydin |
Cizelge
her gelen bir ömür yasayip gider kaderin sayfalar actigi kadar kimi gün mutluluk kimi gün keder bahtinin sansina sectigi kadar hayat bazen acilarla yogurur bir dost tesellisi bekleyip durur cogu bir tekmede sirtindan vurur nankörün yarayi destigi kadar yillarca zirvede söhret bulsada insanciklar durup el baglasada su dünya malina sultan olsada nasibi yedigi ictigi kadar nefsin her arzusu pusuda bekler önüne gecilmez olur istekler sevaba günaha tutulur defter hesabi ekipte bictigi kadar sahnedir bu dünya acilmis perde zenginlik, fakirlik ne hayr ya serde bir kulun degeri son gün mahserde sirat köprüsünden gectigi kadar gönül isterki hep sürsün sefasi toparlanir bir gün rizik sofrasi cümle dostlarinin en son vefasi bir kac kürek toprak attigi kadar ecel gelir bir gün biter bu fasil ölümden sonrasi hayattir asil o zaman anlarsin ne, neydi,nasil cennetin elinden kactigi kadar ey yasar yazmayi kolay bulursun sanki bir ibret mi alir durursun bilki sende cok cok mahcup olursun Rabbinin nimetler sactigi kadar Yasar Aydin |
Cökmeyin basima daglar
sevda derdi büyük olur cökmeyin basima daglar üstünüze mi yük olur cökmeyin basima daglar yar duyup gelmez cagrimi hasreti yakar bagrimi size mi derim kahrimi cökmeyin basima daglar evim barkimdi yar benim yok kalacak baska yerim üstüne yagmaz kederim cökmeyin basima daglar gün karardi yollarina dönüp gelmez mi yarina haber sormam rüzgarina cökmeyin basima daglar kar yagmurdur senin asin kiyamete kadar yasin selim sürüklemez tasin cökmeyin basima daglar Yasar Aydin |
Dag rüzgarlarim
yüregimi yaka yaka son sevdama giyindigim öykümdür bu ve resmine baka baka yar bakislarindan derledigim türkümdür bu .................................................. .................. and olsun gözlerinden arta kalan sabaha ki... and olsun tövbesi cennetlik kilan günaha ki... senden gayri cicege kuraktir gönlüm seni sevdim... gülü kokusundan kiskanir gibi seni sevdim... yorgunlugumla bir daga yaslanir gibi ben ki hasretini... solgun bir gülün dalina konan bülbülün aglayislari bilmisim ben ki hasretini... gündüzünü kaybeden geceden kalan yürek daglayislari bilmisim yaklas hele... kekligi izlerinden tanidigim kadar yaklas hele... ceylani gözlerinde kanadigim kadar yaklas ki... dag rüzgarlarim savrum savrum tarasin saclarini yaklas ki... yüregim yorgun düssün silerken göz yaslarini Yasar Aydin |
Darilamadim
belki bir gün gelir ararsin diye biraktigin yerden ayrilamadim duyar da hatirin kirarsin diye bir sitemin edip darilamadim tuttugum her fala hasretin cikti ne hayra yordu ne inattan bikti her gün bir dagini üstüme yikti basimi önümden kaldiramadim her gönül vefali bir yar secti de mutlulugu kana kana icti de sevdalar üstüne sevda bicti de ben gönlümü senden caydiramadim Yasar Aydin |
Dedigime geldin mi
dedim ki gönül oyunu senin her sevdan bir gün biter bir durakta bil ki bu devran kalbe nasil girdigini sen göremezsin bir kivilcim tutusurda söndüremezsin dedigime geldin mi bak nasil boynunu egmis anladinmi sevda neymis simdide söyle bakalim kim köleymis kimler beymis ALLAH mazlum duasini geri cevirmez kalbi zalim kullarina hep firsat vermez kac gönülü yaralarla birakip kactin demedim mi sen basina dert bela actin dedigime geldin mi bak yaptigini ödersin hep gözyasini dökersin hesabin bitene kadar inanki böyle gidersin Yasar Aydin |
Dön Rabbine
cagirir cümle kulunu bildin ise dön rabbine o agirlar yorgununu bildin ise dön rabbine ondan gayri eken olmaz hak gülünde diken olmaz diktigini söken olmaz bildin ise dön rabbine verdigi ötesi degil lütfuna yetesi degil keremi bitesi degil bildin ise dön rabbine halilini ates yakmaz musasina nehir akmaz yunusu cennete bakmaz bildin ise dön rabbine ol nurundan abididir muhammed´i (s.a.v) habibidir gönüllere tabibidir bildin ise dön rabbine Yasar Aydin |
El insaf
bir elin yagda bir elin balda daha ne istersin el insaf, el insaf nerden bulayim ben yoksa kaf dagini nerden getireyim su irem bagini cekemem bil artik nazini, kahrini usandim,yoruldum el isaf, el insaf yar dedigin gelir bir hal hatir sorar üc gün görmeyince köse bucak arar sen firsat bulunca bak biraktin darda ömrüm yalinayak bu kista bu karda bilirim her gönlün bir cicegi varda diken olmak niye el insaf, el insaf nerden buldum bilmem sen gibi bir yari ettigin yanina hep kar kaldi gayri su garip gönlümden cikip gitsen bari birak su yakami el insaf, el insaf Yasar Aydin |
El yerine konmadan
geceyi kovmam ardindan bu sabaha cikmadan git dert edip yilmam kahrindan sen canini sikmadan git olsada sevda zararin farzetki budur yararin mademki böyle kararin pisman olup caymadan git önce su resmini indir bilinsin vefasiz kimdir neyin varsa artik kindir yüregimi yormadan git ihanete gitsen bile benden sana güle güle inan zor geliyor dile adresini sormadan git silerim döktügüm teri bitsin artik bu gösteri kapadim ben bu defteri son bir sayfa acmadan git ister utandir vedayi hatirimi saymadan git rezil ettin bu sevdayi dilden dile yaymadan git geldigin eylülden beri sendeydi ömrümün yeri harcattigin o günleri hesabina yazmadan git zaman kurtarir izlerden siler gectigin yerlerden sararttigin güllerden sitemleri duymadan git bana sabrimi aratma nolur gözümü karartma sakin kirginlik yaratma anilara kiymadan git odam kokunu siliyor kapilar seni bekliyor burada vaktin doluyor el yerine konmadan git...git...git... Yasar Aydin |
Gidem yarime yarime
bakam hele ne olmustur gidem yarime yarime belki gözleri dolmustur gidem yarime yarime söyleyin kinalar yaksin sacina örgüler taksin cikip ta yoluma baksin gidem yarime yarime bahara eristi günler acmistir bagrinda güller derdimi baska kim dinler gidem yarime yarime toplayayim demet demet koklayayim hasret hasret hazanlar bende bir kasvet gidem yarime yarime daglar yol verir mi bilmem uzaktan görür mü bilmem kosup ta gelir mi bilmem gidem yarime yarime ey gurbet kör olsun gözün sahteymis her dostun sözün gönlümde hep hasret hüzün gidem yarime yarime Yasar Aydin |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:11 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.