![]() |
Gassan Satar
Acemi Ruzgar
Toy bir baharin acemi ruzgariyim Sevmelerim saskin Aldanir tenim Alamaz kendini senden Yakar sevdan beni Yanar tutercesine Yuregimden ruhuma sicrar kivilcimlar Kendi yanginini korukleyen Acemi bir ruzgarim ben Adi sevda olan bir yangin kusatir Kusatir butun duygularimi Toy bahar vurur beni Vakitsiz sevdaydi dokunan Sevdandan geri kalan Acemi bir ruzgarin elindeki Yuregimin kuludur |
Aglama
Aglarsan dunya durur Gokyuzu kararir Yesil kuser Deniz kudurur Icim yanar Eskiden beri korkarim uzulmelerinden Sana sevinc yakisir Savurup gulumsemeni sevdaya Sana kosmalar yakisir Her hickirigin bir gokgurlemesi Yakinda patlayan bir simsek Yuregimi huzunlere atan Aglama ne olur Cicekler bahar icindir Bahar sevdalar icin Sen bahar icinsin Bahara gulumseme yakisir Aglama sen ne olur |
Ah Guzel Cocuk
yine telasli kelimelerle basin dertte ah guzel cocuk uslanmadi yuregin ya gecmisinde takili kaldin ya da unuttun busbutun aynalari bosver biraz cevren senden akanlarla dolu biraz kendinden kendine bak ah guzel cocuk ozledim de seni sevmelerin hala korku dolu mu hala icindeki deli kadin yasiyor mu hala cocuk utanmalarinda yasattigin coskun duruyor mu ah guzel cocuk konusmayali cok oldu seninle hala susuyor musun hala seni baskalarindan mi dinliyorsun ah guzel cocuk seni senden baska kim bilir ki beni bosver sil bir kalemde telasli bir aninda elim degdi biraz sana kaybolmuslugunda kucuk bir isik bile degil belki yankisiz bir isliktim sadece ah guzel cocuk cok sevebilirdim seni hala sorguluyor musun gidislerimi hala saskin misin anlamadin daha degil mi seni sevdigim icin gittigimi ah guzel cocuk uzaktan soluyorum dusuncelerini hala bulamamissin kendini canini acitanlar hala yanibasinda en cok da kendi parmaklarin parmaklarin ki ruhunda en cok izi olan ah guzel cocuk hala anlamadin degil mi senden baska kimse yaralayamaz seni senin kendini yaraladigin gibi hayat oyle basit ki guzel cocuk arama telasli kelimelerde gercegi senin basitliginde yatiyor butun cevaplarin ah guzel cocuk hala yanaklarin kirmizi mi hala guzel bakiyor mu gozlerin hala sinmis mi ruhundaki oksuz cocuk saclarindaki sicaklik hala kayip mi kimse oksamadi mi sacini guzel cocuk hic dinmeyecek degil mi ruhundaki o sevgi yoksunlugu ah guzel cocuk vaktim olsaydi keske keske saclarina dokunsaydi avuclarim simsiki sarilsaydim ozlemlerine anlatabilseydim sana yasamin guzelliklerini ah guzel cocuk keske keskeleri yasamayacagimiz anlarimiz olsaydi |
Ah Istanbul
ah istanbul sevdalarimin dogurgan sehri bulutlarinda arzu yuklu damlalariyla tenimi sevismelere cagiran suh kadin ne cok oldu ugramayali sokaklarina ne cok oldu solumayali sevdali kokunu uzakligina inat sevdim seni seni yasamayislara inat hasretler dogurdum bilinmeyislerine inat dusundum seni ah istanbul gecenin karanliginda aydinlik duslere cagiran yuregimi kandiran tatli kadin yorulmadi daha ruhum kandirmalarina daha dinmedi yuregimdeki firtinalar ne kadar yabancilastiysan bana o kadar daha cok sevdim seni seni ne cok sevdigimi dusunmeden sevdim oyle sevdalar buyuttum ki sana oyle sevdalar yasadim ki senden oyle sevdalar biraktim ki sende sana her gelisim ozlem doluydu her gidisim deli sevdali |
Ah Sevgili
******* nasil dort doner hasretinde bilmez misin gozyaslarim ile biraktin hasret kokan siirleredir avuntum bilmez misin her sevdali sarkida seni ararim. ah sevgili uzakligina acimi kattin mi ayriligina yuregimi aldin mi gidisine ruhumu caldin mi bak bombos dusunceler ortasinda bir varliginin umudu dopdulu caddelerde dolasiyorum kimseleri gormez gozum bir senin adim izlerin sorma nasil ayirt ettigimi ben hissedislerimde senin gectigin her anda her adimda sarilirim.. ah sevgili giderken arkana baktin mi sana sevdali bakan gozlerin kapandigini gormedin mi acidan sadece gidisini gormemek icin belki ah sevgili kendimi senin sevdanla anlamlandiririm bilmez misin.. hissetmez misin.. avuclarimda bir senin izinde cicekler acar gerisi hasretinin yakan kiracligi gerisi colun serapsiz issizligi ah sevgili.. yine de sevmekten vazgecmedim seni yine de sitemsiz.. gozyaslarima dost yine icimde acan hazan huznunde sevmeye devam ettim |
Aklima Gelmezdi Hic
Ayriliktan bahsetmeni sevmezdim hic Nefesim tutulurdu huzunleneceksin diye Sevdanin icindeyken akla gelmiyor Akla gelmiyor bir gun ayrilik olacagi Cayirlarda kosulur Sanki cayirlar bitmeyecek gibi Sanki sevda kosusu hic durmayacak gibi Yagmurlarda islanir iki ten Sanki yagmur hic dinmeyecek gibi Sevisilir sanki gece hic bitmeyecek gibi Yine de birgun gelir Birgun biter her guzel sey Eve geldigimde ilk yuzune bakardim Ilk gulucugunu arardim Belki bencillikti Kendi mutlulugumu bir gulumsemene baglamak Yine de seni bencilce sevmekten alikoymazdim kendimi Aklima gelmezdi bir gun kendin icin Kendin icin beni birakip gidecegin Aklima gelmezdi hic Benim senin mutlulugunla avunabilecegimi Ayriliginin acisi yakiyor ya yuregimi Yine de uzaktan gulumsemelerini izliyorum Aliskanlik olmus bu bencillik Ben hala senin gulumsemelerinle mutlu oluyorum Gitmeni istemedim hic bir zaman Bakma sen sozlerime `Degmez hic bir kadin icin aglamaya` degisime Sessizce agladim ben Icime akittim ayriliginin acisini Ilk kez bencil olmak istemedim Verdigin mutluluklar icin Senin mutluluguna gizledim acimi Bilirsin yalan da soylerim arasira Aklima gelmezdi ama Kendimi avutmak icin yalanlar soyleyecegim Kokunun oldugu sokaklarda dolasirdim Severdim seni hissetmeyi Sarilmadan tenine Kokunun sevdasiyla sarhos olurdum Simdi varliginin sokaklarindayim Simdi kokun en guzel dus Sana sarilmak coldeki en guzel serab Aklima gelmezdi hic Kokunla sarhos olduktan sonra Hasretini yuklenip ayriligina yuruyecegim |
Aklimi Basimdan Alma
ah kadin aklimi alma basimdan sairim sensin bugun teninden yayilan kokudur siir dur biraz okuyacagim sevdami sesim dokunuslarim anlattigim sen olacaksin sevisiyorum durmaksizin yine bak seni duslemelerden yorgun dustugum zamanlarda tenindeki misralardan soluklaniyorum sen olan seni diliyorum durmaksizin ah kadin alma aklimi basimdan sairligim utaniyor arzulayislarinin siddetinden siirime akitamadigim bu isilti vuruyor yuzume caresiz kucuk bir cocuk gibi teninde yanip duran arzunun isigina bakip kifayetsiz kelimeleri sakliyorum utancla sairligim batsin siir kahrolsun bu caresizlik olmaz olsun uzakliga hic biri care degil hasretine ilac degil ah kadin bu sehri birakacagim artik hasretin viran etmeden bu sokaklari kacacagim omuzlarima yuklenip ozlemlerini senin olmadigin her sehri dolasacagim her sehirde hasretinden izler birakip tutusturacagim arzumun atesinden sokaklarini ozlemim bir deli tay gibi her sehirde sevdali turkuler birakacak ah kadin sonra kosacagim kollarina kavusmamizin her ani sevdamizin sehri olacak yeni ulkeler kurulacak sevismelerimizin vahasinda tenin bir pinar hayat verecek ruhumun soluguna |
Al Yüreğimi
Mektubunu aldim gulum Her satirinda buldum seni Ne guzel sevmissin Ne guzel yazmissin yureginden akanlari Bir seyler yazmak istedim sana Bir cevap olsun istedim senden gelenlere Varmadi elim Sonuk kalacakti ne yazsam Oyle vermissin ki sevdani guzel Oyle islemissin ki kendini sozcuklere Varmadi elim bir sey yazmaya Elim utandi Dilim utandi Yurek utandi Yazamadim gulum Satirlarini yuregime yazdim Sevmelerini yuregime anlattim Nasil sevindi bir bilsen Nasil sarildik birbirimize ben ve yuregim Oyle kalakaldik yuregimle ben Bir seyler yazamamanin caresizligi ile Al dedi beni yuregim Kopar beni bedeninden Koy bir zarfa gonder sevgiliye Boyle bir sevdaya bir yurek feda olmus cok mu Sarildik birbirimize ben ve yuregim Koy dedi sevgilinin mektubunu yerime Sevgilinin satirlari ile aksin hayat nefesi damarlarinda Kopar beni bedeninden Gonder sevgiliye Bir yurekten asagisi yarasmaz bu sevdaya Bir yurek feda olmus bu sevdaya cok mu Sozlerim yetmez sevgili anlatmaya Ne yazsam sonuk kalacakti Al yuregimi gonderiyorum sana Bir yurek feda olmus cok mu bu sevmelerine Simdi mektubun var yuregimin yerinde |
Alisayim Seni Sevmeye
Sen mi soyluyorsun aski Uzanan eller senin mi Bu bir dus degilse Cennetin nehirleri akiyor demektir Sen mi actin yuregini bana Ellerime bulasan mavi senin mi Dur dur gulumseme oyle Gulumseme aska davet gibi Dur alisayim once sevdaya Alisayim once ellerinde sundugun cicege Uyanmak yok degil mi bu ruyadan Sevisecegiz degil mi ilk kez opusur gibi Sevisecegiz degil mi sonu gelmez gibi Bu sozleri soyleten sen misin Ben mi sarhosum Gamzende acan cicek mi basimi donduren Dur dur duslerini serpme onume Daha yuregim alismadi sevdana Duslerine girsem unutacagim herseyi Ne zaman sevdim seni Sormadim hic bunu kendime Simdi ellerinin sicakligini dusluyorum sadece Dudaklarinin tadini aliyorum sadece Hic dusundun mu uzakligi Uzakligin kanatlarindaki hasreti dusundun mu Dur dur hemen soyleme sevdayi Hasret nedir bilir misin sen Hazir mi yuregin hasret cekmeye Hasret icinde sevda buyutmeye hazir misin Dur dur nazli yaklas bana Alisayim gamzelerinde aska dokunmaya Bu ask sarhos eder insani Dur dur once ask siirleri yazayim sana Siirlerimle alisayim seni sevmeye.... |
Anladim
En cok ozlemlerin yakiyor Yureginde birikmisler sarhos ediyor beni Sevdani yasamak hasretlerine dokunmak Seni yasamak Arzunda erimekmis Anladim Anladim dudaklarindan Icime cektigim ilk sevismeden |
Anlamani Bekliyorum
Yuregim sevince duruyor diyorum sana Huzur buluyorum seninle Bak bir gulusune durmusum diyorum Bekliyorum gelisini Bekliyorum topragin yagmuru bekledigi gibi Bekliyorum doguma kosan bebek gibi Siirler yaziyorum Ask masallari yaziyorum Binlerce ilani ask sigiyor kelimelerime Seni anlatan hikayeler yaziyorum Anla diyorum Anlamiyorsun Gulumsuyorsun Bir baska yurege yazilmis gibi okuyorsun Bir baska kadina soylenmis gibi dinliyorsun Oysa sen varsin sadece Cok asklar yasamis yuregim Cok sevmisim hepsini de Cok siirler yazilmis onlara da Ve daha coskun akiyorum simdi Ve anlatiyorum sana Ve sen diyorsun ki satirlarin daha coskun bugunlerde Daha cok ask var Daha cok hasret Ben gulumsuyorum bu sefer Anlamayisina guluyorum Anlatamayisima gulumsuyorum Orda duruyorsun bir nazli bebek Bir papatya safliginda Kirilgan bir kelebek omru gibi duruyorsun Seni kaybetme korkusu galip geliyor sevdaya Susuyorum Bekliyorum anlamani beni Siirlerimdeki sana akan sevdami Yuregimde buyuttugum kocaman seni gormeni Ellerini uzatmani bekliyorum |
Anlar misin
Oksuzlugumu haykiriyor Elinin degdigi her zerre Ortasindayim sessizligin Sensiz…Saskin Ustume geliyor gece Ah yoklugun Usuyorum desem… anlar misin Ayak izini bıraktigin yerlerdeyim Kokunla nerden eserse ruzgar pesindeyim Geldim...ah yoksun Anlamsizligin cehennemindeyim Varligimda bombosum desem… anlar misin Sana degmeyince renksizim Sondu gozlerimin feri desem... Anlar misin |
Anlar misin Beni
sana dair dusunmelerim nedense hep aski yasama isteginden geliyor belki aski seninle yasamak bir cicegi koklamak gibi geliyor ya da ne bileyim yagmur altinda dolasmak gibi sahi yagmur yagsa, cagirsam seni tek ses etmeden, uzatsam elimi tek parmagimi hareket ettirmeden sadece bakislarimdaki sicaklikta anlatsam gelir misin ama yagmurda islanmak yetmez belki ya da yagmur yagarken islanmayiz damlalardan belki daha cok askimla islanmani askinla islatmani arzularim ya sen arzular misin belki bir masal aski dersin ya da demezsin anlarsin yagmur yagarken ansizin gunesin dogacagindan korkariz seninle ya da gunesi de severiz ama ben yine sana desem ki birak gunesle aydinlanmayi birak gunesin sari isiltili sicak avuclari ile isinmayi gel bakislarindaki benle aydinlanayim gel sen askimla isin yagmur, ask gunes, ask sen gulmezsin degil mi bana belki cosup askimin akisinda haydi dersin kivrimlarinda sevdanin gel gezinelim der misin sahi anlar misin beni sarabilir misin ozlemlerimi sevdanla sahi aski buyutur musun benimle |
Aralik Tut Duslerini
Simdi gecmis benim karsima benden gelecek sozler bekliyorsun Hazirladin yanginini yaninda yesil yapraklar yaninda yangininla mis gibi ask kokacak cicekler bir de bir ask turkusu daha taze dokulmus bulbulun dilinden benden gelecek kivilcimi bekliyorsun Sevismelere yelken acilacak, hazirladin denizini, maviligi yanina almis, baliklari hep birden sevince kesmis sarkilarla orgutlemis, bir de basina dalgalarin ak kopugunu tac yapmis, benden esecek ruzgari beklersin Sevismelere yol alinacak hazirlamissin ruhunun yollugunu yureginin sepetine iki tatli opucuk, bir kir cicegi bir de yol alislarinda sana gulumseyecek cocuk yuzleri benden gelecek cagirislari beklersin. Biliyorum ya seni anliyorum ya sen gecmis karsima tekrar tekrar seni anlamami seni bilmemi, tekrar anlasilmayi tekrar gorulmeyi yudumlamak icin seni bilen sozcuklerimi siralamami bekliyorsun Gecmissin karsima, biliyorsun ya bakislarimda sana akan ask var, sana arzu doguran bakislar var, seni sana gosteren bakislar var, bekliyorsun sevdayla sana sehvetle savrulacak bakislarimi. Simdi kapatmissin gozlerini dudaklarin ask opucuklerine aralik, ruhumun akis sessizliginde, duygularimin saran sicakliginda, arzularimin firtinaya tutan esisinde sana dokunmami bekliyorsun. Simdi dilinde sozcukler alevli, simdi gozlerinde ask yakici, simdi hulyalarinda sevismeler delirtici avuclarimdaki renkleri teninin beyazligina serpmemi beklersin. Teninde, senden, benden dogan gokkusagini izlemek istersin. Orasi karanlik mi, gece cokmus mu dunyana, simdi sen beklersin sicak nefeslerimizin arzumuzla kaynasmasini, sicak vursun geceye, ay utansin, yildizlar saklansin, sicagindan nefeslerimizin gunesler dogsun dusuncelerine istersin. Senin degil, benim degil, ama ikimizin olan, bizden olan, sadece askimizin gunesi, sensiz, bensiz eksik kalacak gunesi istersin durmaksizin. Simdi ozlemlerin avuclarinda, simsiki kavramissin kendini, simdi bekliyorsun ozlemlerimden sana akmami, ozlemlerini, ozlemlerimle beslememi istiyorsun. Simdi bendeki butun arzulari sendeki arzular ile aciklamami bekliyorsun.. simdi benim ozlemimden sana varmami bekliyorsun. Senin ozleminden kendime dokunmami diliyorsun. Yatagin soguk mu, carsafin daha terine bulanmamis mi sevismelerin.. simdi sana akisimi bekliyorsun, simdi sana dokunmami, simdi sirilsiklam *******e yolculuklara cikmamizi, fisiltilarla, sevismelerle gecemizi dunyamizi gelecegimizi aydinlatmamizi bekliyorsun, umudumuzu pembeye beyaza boyamayi istiyorsun Simdi benim de senin butun istediklerimi istedigimi avuclarimdan sicak bir arzuyla sana fisildamami bekliyorsun Ac yuregini, arala ruhunun penceresini, iste bendeki senle geliyorum sana kadinim.. senden buyuttugum sevismeler var ruzgarimda, isminle dokudugum siirler var tenimin kagidinda, simdi gecemde senin aydinligin var Geliyorum sana dogru, Yika ruhunu arzunun yagmurlariyla, arala duslerini, ac pencereni… |
Armagan
Dun seni dusundum Umuduma ektigin yesil bahari Dun sevinclerimi dusundum Nicedir yuregimi gulumsemeli yapan seni Arzularindan demet demet sundugun gulleri Dun seni dusundum Sakli kendimden Seni arzulayislarimi dusundum O coktandir kurmadigim hayallerimi Ki hepsi sevdandan suzulmus Dun seni dusundum durmaksizin Dun askmi gonderdim sana Dun arzumu Dun siirlerimi gonderdim sana Bu sefer seni tanimayan senden habersiz bakislar degil Askla bakan Seni bilen bir cift göz yolluyorum sana.. Icinde oldugunu bildigin Gözlerimi Gozlerimdeki sevdayi Armagan ediyorum sana |
Arsizliginla Gel
oyle uzak durma.. dilinin ucunda istediklerin.. haydi savur arzularini benden yana.. ne varsa yureginde.. ben sana buyuyorum.. sana kosuyorum.. haydi dillendir yuregini.. arsizliginla dokun bana.. kucuk bir cocuk yaramazliginda.. kos arzularinla bana.. bugun bir baska yerdesin.. daha uzakta.. ama elinin sicakligi daha cok yakiyor.. bugun bakislarini gormuyorum.. ama daha cok yagiyor ustume gozlerin.. bugun sen sesinin titreyisinde.. heyecanin akisinda kostun bana.. sozlerin sogukluguna sigindin belki.. ama daha cok isittin daha cok yaktin soyleyemediklerinde bugun sen her zamankinden daha korkaktin her zamankinden daha sevdali bugun sen hergunden daha guzeldin.. bugun sen her zamankinden daha yakin daha cok kollarimdaydin |
Arzum Kanatlanmis Ismine
bugunlerde hersey cok guzel, bugunlerde hersey aski anlatiyor bana icimde bir caglayan var, durduramiyorum, bir bahcenin ortasina dusmus sevdana acmis papatya gibiyim beni koklayacak gulumsemeli yanaklarin ozlemindeyim degil mi ki kokun kokuma karisacak kokularimizin avuclarinda baslar sevismelerimiz bu donemlerde arzum kanatlanmis ismine icimde teninin sarhoslugu esiyor durduramiyorum topraga dusmus yagmur gibiyim hasretlerimden dogacak sevismelerin sevdasindayim degil mi ki arzularimiz kabarmis gonca gul guzelliginde baharin gelisinde baslar sevismelerimiz |
Ask Dedikleri
Arayislarin kavgasinda Aski arayan seyyah idim Vurgun yedim Bir bahar gununun Yurek ayartan sehvetinde Sarildim gule Binlerce yillik hasrete kavusur gibi Dudaklarimdaki sevdaya bulasti Dikenlerin aci tadi Ask dedikleri buymus meger Bir yudum sarhoslugun bedeli Avuclarimda kanayan zamanlarmis |
Ask mi Yalan
Yalnizim bana sevdan kadar Usuyorum bana sarilislarin kadar Ne gunler gecti bombos Usumda canlanmayan anilarimiz kadar Ask nerdeydi soyle bana Nerde kaldi siirlere ilmik ilmik dokunan Tutkuyu efsanelestiren sevismelerimiz Oyleyse ask yalan belki Bu tutkudan bu ayrilik doguyorsa Belki yasami bile yeniden sorgulamali insan Belki ibadeti bile Belki yaradani bile Yalnizim iste beni kendinden uzaklastirdigin kadar Sen kadin yalansan bu kadar Sevgi bile yalan Olum bile yaramaz bir cocuk belki Bak yalnizim iste beni anlamalarin kadar Seni anlayamamalarim kadar Sehvet bir uzak masal ulkesiyse Tutku camura bulanmissa dusup koynumuzdan Her sevgiliyi cevirmeli yollarindan Binlerce kez sorgulamali aski yeniden Binlerce kusku serilmeli sevismelerin carsafina Bin kez sevda yatirilmali ameliyat masasina Sen seni aramalisin belki Ben beni sorgulamaliyim yeniden Ama yine de yalnizim iste Yuregimde aska yeniden donmeme istegim kadar Adini bir daha anmama andim kadar |
Ask Oyunu
Haydi oyun oynayalim Asik degilmisiz gibi Haydi saklayalim aski birbirimizden Gormeyelim ic titremelerini Haydi unutalim birbirimizi bekledigimizi Siirler yazilsin hayali sevgililere Sonra dokunalim ince bir ruzgarla Hic dokunmamis gibi Tutalim ellerimizi Daha once hic tutmamis gibi Sakli yasayalim aski Haydi oynayalim ask oyununu Haydi sen de bir hayal buyut Kosuyor olalim bir papatya cennetinde Yuvarlanalim ciceklerin kokusuna karisip Sonra bulutlara sekiller verelim Once kalp cizelim Sonra isimlerimizi yazalim bulutlara Sonra birak yuzunu cizeyim gokyuzune Gulumsemen bulasacak bulutlara Yagacak gulumsemeli yagmurlar Kiskanacagim gulumsemenin degdigi her teni Haydi yalanciktan kavga edelim Sen yanaklarinda sakla gulumsemeni Bahari oldururcesine Maviyi soldururcasina Yesili sarartacasina Haydi birak seni seviyorumlari gondereyim binlerce Senin yuregin bir cocuk yuregi Kusmez uzun sure Haydi gizli gulmeye basla once Ben ilk gozlerinden anlayayim Sonra yanaklarinda acsin yeniden baharlar Yeniden maviyi savur gokyuzune Yesili kat tabiata Sonra oyundan seviselim Sanki tenlerimiz degmez gibi Oyle mahcup Oyle sakli Sanki biri dokunacak Bozulacak bu ask oyunu Gizleyelim aski yapragin altina Gizleyelim aski yildizlarin pariltisina Parildasin yildiz askla Ama kimse bilmesin pariltinin gunesini Kimse bilmesin gulumsemenden isildar yildizlar Haydi daha da buyutelim hayallerimizi Ask oyunlari ile dolduralim dunyayi Birak sana yemekler yapayim Kus sutu neden bulayim Gulumsemen var Sofram dolu Sofram asiklar sofrasi Kekik severdin degil mi Tuzlu olmali biraz da Bana bakma sen Seninle doyacagim Belki dokunacagim sana Balki bakislarinda icecegim ask sarabini Sarhosluk bu mu Hayalerde buyutmek sarhoslugu Sarhoslukta bulmak seni Ne guzel sana dair hayaller buyutmek Oyunlar oynamak seninle sevismeye dair Oyun bunun adi ne de olsa Birak sinirsiz olsun Birak sonsuz olsun... |
Ask Ozlenir
Ask ozlenir cogu zaman Yeni dogumlara sevdali yurek Ne gecmis baharin anisi yeter Ne de tende henuz kurumamis yagmur damlasi Olmek varsa yeni sevdalar icin Ol be gulum Bir kez daha ol Bin kez daha ol Yeni dogumlardir Yeni yasamlardir seni bekleyen Taptaze sevdalarin kucaginda.... |
Ask Sarkisi
ne zaman sana dusse aklim, ruhumda bir siirin harfleri dolanir.. tutkumla notalanir bir ask sarkisi olur sevdam seni soylerim durmadan |
Ask Yagmuru
Yagmur yagiyordu Sicakti Gokyuzu masmavi piriltilar icinde idi Tek bir bulut yoktu gokyuzunde Ama yagmur yagiyordu Ruhu yikaniyordu Her damla bir serinlik veriyordu yuregine Piril piril bir yagmur yagiyordu Kendinden gecmis Kendini vermisti bu yagisa Dogurganlik Ve bereket yagiyordu ustune Damlalari yuzunde hissediyordu Saclarindan yuzune ve butun bedenine Ve ruhuna akiyordu Gokyuzu masmavi Tek bir bulut yoktu Ve yagmur yagiyordu Askin Arzunun Ve oksamalarin birer damla olup yurege aktigi bir yagmur Her bakis Ve her bakistaki sevgi pariltisi bir yildirim Aydinlatiyor yuregini Her bakis bir enerji volkani olarak patliyordu yureginde Binbir cicek tomurcuklaniyor yureginde Her ask fisiltisi bir yagmur damlasi Ver oksayis bir sevgi seli yaratiyordu bedende Ve ruh ask yagmurunda kendini yeniliyor Topragin yagmurda yenilenmesini Yurek simdi ask yagmuru ile yasiyordu Seviyorum seni diyordu yagmur Bir serinlik yayiliyordu bedene her seni seviyorum fisiltisinda Ve yagmur yagmaya devam ediyordu Gozler kapali Gonul gozu ile bakiyordu dunyaya Sevgi sadece gordugu Ask mey olmus iciyordu Ask yagmuru islatiyordu yuregini Seni seviyorum kadinim diyordu Ask yagmuru bagislayan sevgini seviyorum… |
Ask Yalan Belki
Ask yalan belki kadinim Ya da hic olmadi simdiye kadar Hic yakmadi yurekleri Belki garip kandirmacalarda yasattik aski Ya da ozlem dedigimize ask dedik Belki hasretlerimize Ya da korkularimiza Ne kadar korkarsak O kadar severmisiz Ne kadar uzaklasirsak O kadar ozlermisiz Kadinim Gulumsemende dogmak yeniden Teninde erismek cennete Yalan belki bunlarin hepsi Titremek her yuzune baktigimda Her baktigimda yasanan guzellige sasmak Yalan belki bu sevinclerin hepsi Belki ben ozlem buyuttum Belki eskilerden Bilmedigim yasamlardan Hic anlamadigim oncesizlikten Belki bana emanet edilenden hatirliyorum aski Ya sen kimsin kadinim Nedir bana yasattigin heyecanin kaynagi Neden gozlerinde ariyorum evreni Neden mutlululugunda buluyorum huzuru Kendime yetmezligim mi baglayan sana Yetemedik mi hicbirimiz kendimize Eksik parcamiz mi aradigimiz askta Neden bu gidislerin Sen de mi biktin yalanlardan Ya da ask sandigimiz kandirmacalari yasamaktan Ask mi yalan Bizim kimligimiz mi Ya da kandirmacalarimiz mi yalan Ben gectim bu yasamdan Gectim bu hic olmayan kimligimden Cunku ask yalansa Ben de yalanim Yasam da yalan Yalanda yasamazsa ask Gectim bu yasam kandirmacasindan |
Ask Yalan Cunku
Bilinc bosaldi bilinsizce Akla dayandi her yonelis Oyle ki cildirislar bile akilca Aklin avuclarinda patladi sonunda Ask yok.. ask yalan edilmis cunku Kaldi mi gecmisten bir damla Sahi ne yapildi onca yasanmislikta Duygular surgun edildi akla Aklin kurumuslugunda olgunluklar buyutuldu Ask yok… ask yalan edilmis cunku Anlamak icin yeter akil Bilmek icin de Yapmak icin de Ya yasam nerde …nerde sevismeler Nerde umut.. nerde bahar Nerde urpertiler.. nerde cocuksu gulumsemeler Nerde sevincler.. nerde dusler Yasam kurumus bir kirik dal Zamanin boyunduruguna esir edilmis Ask yok.. ask yalan edilmis cunku |
Ask Yorgunu
Gece sirasini savarken sabaha Gozkapaklarima uykularimdan sizmis ozlemler Yasanmamisligin cilgin feryadinda Bir huzun topu gibi Vuruyor umutsuz uyanislarima Yokluk icinde zamanin yok bir onemi Ben nefes alan bir olu Cunku gercek olum yasayanlarin arasinda unutulmaktir beni unutuslarinda suretim siliniyor sevgili Ask yorgunuyuz hepimiz Yasananlardan degil Ertelenmis yasamlardan bu bitkinlik Yasanmayanlarin yuku omuzlarimizdaki En cok da seni yasayamamanin ezikligi Bu ustumdeki huzun izi |
Aska Azad
Yalan degildi Cok onceleri Sonrasiz Sonsuz dusunurduk bizi Beyhudedir simdi Umudu aramak Oncelerdeki sevismelerde Yorgun degilim Gelebilsen Gelisinde seni getirerek Hani askimiza hic katamadigin seni Goreceksin Ne sozlerim yorgun Ne de tenim Yorgun degilim Umarsizim sadece Ask yorgun dustu savasimizda Caresiz Azat ettim Aski bekleyenler cok Senden bir izle gitti Senden bir parca yasayacak Her dokunan Avuclarimdan kanatlanana Yasanmamisligin ozlemi Yapisacak islak dudaklarina Belki bilinmeyen yerlerde Yuregini aska adayan birini Dokunusunda korkusunu sileni Bulacak Uzaktan izleyecegim ozlemlerimi Gulumsememe huzunleri karistirip Iste ben boyle yasamaliydim aski Diyecegim Sitem ariyorum bazen Gozyasimin tuzunda Kotu bir soz aramak sana dair beyhude Seviyorum seni Seni sevmedigimi dusunmek beyhude Beyhude aska azat Bu denli icime dokumusken seni Sensizligi dusunmek beyhude |
Aska Bekleyis
Aska anlamlandirmadigin kosularinda Ben gulumseyerek seni seyrederdim Deniz kiyisindaydi sehrimiz ya Ben senin kiyilarinda umutlarimi buyuturdum Dupeduz severdim seni Hic gidilmemis bir ulkenin Tadi cok bilindik tadi gibiydi varligin Karmasikligin yanibasimda Bense sana dokunamayan ellerimle Hic gidilmeyecek ulkenin Tadi sevilen meyvesini suretinde tadardim Sana hic kavusamayacagim Ya da beni hic farketmeyeceksin gibime gelirdi Karmasikligindan bihaber yaninda olanlara Kizardim, kiskanirdim Ve dupeduz sevmeye devam ederdim Derdim onlarla degildi hic bir zaman Dokunamadiklari huznundu Farkedemedikleri yalnizligindi Ben sana sunamadigim zamana kizardim Sana dokunamadigi anlardaki yararsizligi icin Kapinin onune cocukca siirler koyardim Sen hep ayni saskinlikla kagida bakar Ve cantana koyardin Cantanda butun yarinlarimi tasirdin Sana buyuttugum butun dusleri de Deniz kiyisindaki cafelerde Sana yakin masalarda otururdum Ve hep tesaduflerle olurdu karsilasmalarimiz Ya da oyle olmasini isterdim ben Gulumseyen merhabalarinda Asik olurdum binlerce kez Garip bir sekilde bana guvenir Anlatirdin yalnizligini Yalnizligini silen Bilmedigin bir insan farkederdin icinde Ben oldugumu goremezdin yine de Ve ben usanmadan isiginin etrafinda donerdim Alevine dalip kul olacagim zamanin ozlemiyle |
Aska Kaos
arzumun icine coreklenen bu sicak.. bu cig.. bu kiyamet.. iste tutkuma sigamayan.. bu yaratim.. bu yok edicilik.. herseye yeniden baslama arzusu bu denli yakicilik.. bu denli dogallik.. endaminin el dokunulmamisligindan.. hic sevilmesi bilinmemis.. hic sevmemis ruhunun yabanniligindan.. ilk yaratilan isik gibi uzaya dagilan sehvet ilk olum korkusu gibi saran icimi bu hic alisilmadik akisinin siddetinden topraga iz vuran adimlarindan eriten.. eriten yalan olan herseyi gercek olan bir seni birakan geriye sana anlam dusunulmeden buyuyen sevdami ciplak.. anlasilamamis ciplaklikta birakan beni bu sabirsizlik bu zamansizlik bu doymazlik sevismelere utanmisligi yerden yere vuran silen namus denen yalani sozler yaratan bagri hic acilmamis bu arsizligin iste ustelik bir cocuk masumiyetinde ne yaptigini bilmez gibi ne atesler yaktigindan umarsiz gibi vahsi bir ormandan kopmus bakislarindan kadin.. kadin.. kadinim kokusu hic tohumlanmamis cicegim aska en buyuk suphem en buyuk guvenim yasama sehvetime en buyuk sirdasim sevmek seni yasamin kaosu kadar gercek ve gercek kadar tanrisal |
Aska Korku
Geleceği henüz satın almadık, Bu neyin arzusudur? Korkularin mi gecmisi silecek olan Anla yarina daha cok var Bugunse yikanmanin zamanidir prangalanmis yaralardan Hem sen ki, bir ömre bedel iken... neden korkuyla sekillenmis oyunlarin oyuncususun bak istersen bana da korkularim bile sevdana yesermis bak sana bakislarimdaki tereddutlere isiltili bir ay gecesindeki ask sarkisi kadar tutkulu ben ki kendimi yeniliyorum sana yeni bir ben yaratiyorum siyirip kuf tutmus kabuklarimi ustumden soyle o zaman neden kaciyorsun kendinden mi benden mi yoksa o sen olmayan ben hic olmayan o gecmisin karanlik hayallarinden mi biz olmayan bir korkunun esiriyiz belki simdi gelecegi henuz yazmadik biz neden bu teslimiyet o zaman birak ask yikasin ruhundaki lekeleri ki ruhum henuz hic tadmadi bahari ilk baharim senin umuda yikanmis ruhunda yasansin bakir duygularim ilk senin oksamalarinda ilk senin tadinda ilk dudak darbende aksin sonsuzluga |
Aska Tanim
sana dair bildigim ne varsa yasamak istediklerimdi Ve sana dair bilmedigim ne varsa.. Kendime dair kesfetmeyi istediklerimdi. simdi eger butun umudum yanaklarindaki bir gulumsemeye baglanmissa.. anla seni yeniden dogusu sever gibi seviyorum.. simdi yarina bakip.. sensiz ve senli gunleri ayiriyorum cennet ve cehennem tanimlamalarina seni sevmeye yeni anlamlar ariyorum da bir sen geliyorsun aklima aska tanim olacak aski her anisimda senin ismin dokuluyor dudaklarimdan |
Aski Mavi Verecek
Denizin mavisinde kayboluyorum Mavide bir garip yolcu Gecede bir saskin asik Geceye yansiyan sevdamdir Sevdadan gayri benden eser yok Bagirabilsem Dolduracagim geceyi sevdaya Mavi cekilecek derinlere Mavi tutacak aski elinden Cikarip alacak gecenin koynundan Bir haykirsam ozlemimi Verecek mavi aski ellerime Verecek kendinden bir parcasini Oyle seviyorum seni Oyle vermisim sevdana yuregimi |
Aski Soran Sevismeler
Aski sorardin ya sen bana bazen Usudugumu anlatirdim Sen aska dokunan bu soguklugu duyunca saskin bakardin `Tenimin soguguna dokunan atesindir, ask` derdim Gulumserdin sevdali `Ilac oldum mu yalnizligina` diye sorardin da `Ben gozlerinde ne cok iyilestim bir bilsen` derdim `Ya doyarsan bana` diye sormadan bakardin bana `Doymak sana` `Hep bir sonraki sevismelerine kanatlanmaktir` derdim Soylemeden duyulmayi severdin Doygunlugumun kanatlarinda ucardin yine guzellige |
Askin Adiyla
ne sarabin yillanmisligi ne de uzumun kirmizi tadi serin bir gecenin hisirdayan yesilinin sesisin nazinla doldur kumsali sedasi sesinin doldursun ak kopukleri ask adiyla cizilsin rotasi gemilerin icine cektigin duman gibi ceksen beni icine oyle sarhos olsam ruhunun dehlizlerinde kesfetsem aski. yureginin sol kosesinde aydinlatsam ask denen gizemi |
Askin Alinyazim
Elinde degilse yesilin Maviye yazgili olmasi Elinde degilse arinin Cicege vurgun olmasi Yazgimdir sana olan bu sevda Yagmura yazgili bulutum Sana yagmam gerek Ruhum sarmalanmis sevginle Her hucremde bir dokunusun Ac bir cocuk gibi Saldiriyorum askin memesine Askin alinyazisina ihanet olmaz Sana yazilmis yuregim Kil kadar kopruden varirim cennetine Bir yanim serin golge Bir yanim kollarinin sicakligi Isinir Yanarim Yanarim askin secdesinde senin isminle |
Askin Gunahi
askin adi dudaklarimda yaziliysa askin en guzel ifadesi olacak tenin gunahsa seninle yasanacaklar gunahkarim cennette yeri simdiden ayrilmis olan. en buyuk sevaptir askta gunaha soyunmak |
Askin Yasi Vardir
Askin yasi vardir Hic buyumez insan Simdi yuregine dokunacagim Simdi icindeki cocugu uyandiracagim Sarkilar soyleyecek yuregin Ruhun kanatlanacak yaramaz oyunlara Ask gelecek kapina Anlayacaksin askin yasi vardir Ve ask cocuk yastadir Asla buyumeyen … |
Asksizlik
Asksizligin ertesindeyim Ayrilik demek icimden gelmiyor Ayriliga care yok Giden donmuyor Mektuplar yaziyorum Sevgiliye hic gondermedigim Ask sozcukleri yaratiyor yuregim Sevgiliye hic dokunmayacak olan Asksizlik mi bana koyan Yoksa sevgilinin gidisi mi Anlamazliklardayim Mutlu oldum mu hic Mutlu asklar yok belki Belki aski mutsuzlastiran biziz Yine de ozluyorum aski Ozluyorum aski koynunda yasadigim sevgiliyi Ciksam sokaklara Asksiz sokaklar sessiz Oyunlar oynayan cocuklari gormeyecek gozum Gitsem bir deniz kiyisina Asksiz gormeyecek maviyi gozlerim Martilar haykirsa Duymayacak kulaklarim Asksizlik bir kaos yuregimde Bir firtinanin ertesindeki kirik bir dal gibiyim Son bir umutla yasamam tutunan Ama ha dustu Ha dusecek olan Uzansam yesile Tutacagim Ama katamayacagim kendime Ayriliga yolculuk baslamis Umuda care yok Ama ben umudumu hic kaybetmedim ki Aska sarilir gibi sarildim umuda Ama asksizlik yaptiriyor insana herseyi Garip kandirmacalar icine giriyor yurek Akil on planda artik Duygusalik pili bitmis bir oyuncak Yasasin en guzel kandirmacam Gece kanmiyor oysa Yalnizligi bir ok gibi sapliyor hayallere Hayallere kandirmaca islemiyor Satirlar ele veriyor beni Siir yazmak beyhude caba Sozde aski yazacagim Sozde sevinci dokecegim siire Asksizlik olunca sevinc uzak kaliyor Sevinc bile kanmiyor oyunlara Garip bir karmasiklik yansiyor sozlere Soz dedigin geceye yoldaslik Oysa ******* bile kabul etmiyor seni Asksizlik yakanda bela Umudu yasatan ask belki Ve ask olmayinca Umut bile terkediyor seni … |
Asktan Hic Korkmadim
Asktan korkmadim hic Aski sensiz yasamaktan kactim hep Binlerce sevgi yeserdi tenimde Koparip attim uzaklara Senin ismini tasimayan her cicegi hoyratca Sokup attim tenimden Uykularima gecirdim tirnaklarimi Dusler sensiz olunca Uykularimi sokup attim sicakliklarindan Sen olmayinca yanginlar bile soguk Atesler bile yakmaz Ben asktan hic korkmadim Sensiz sevismelere emanet edecegim diye tenimi Yuregim uzatti ellerini sonsuzluklara Dudaklarima muhur vurdum Sensizlik solugu en buyuk dusman Soluksuz kaldim *******ce Yine de cekmedim icime kokunun degmedigi nefesleri Siyah beyaz bir dunyaya yelken actim Sensizliginde hic bir renge teslim etmedim Teslim etmedim yuregimi tek bir an bile Bakislarimi prangaladim Gulusunun olmadigi her goruntuye Kiyamadim gozlerime Kiymadim sensizligi bakislarima doldurmaya Ben asktan hic korkmadim sevgili Aski sensiz yasamaktan Aski senden uzakta yasamaktan korktum… |
Asktan Ustun Ne Var
Dudaklarin islak Dudaklarin pembe yagmura gebe Bulutlar yagmura ozlemliyse Varsin bulutlar da beklesin biraz daha ben dudaklarinda islanmanin duslerindeyim Gokyuzu dedigin teninde bir kucuk patika Bense sinirsizliklara vurgunum Dalmisim yureginin sonsuzluguna Kalsin gokyuzu uzakta Mavisini saklasin biraz daha Maviligi teninden topluyorum ben Daha uyanmadi tenim sevismelerinden Hala opuslerinin tadi tenimde Sesinin minderine uzanmis ruhum Cennet beklesin otede bir yerde Daha cok sevisme var bekleyen bizi Yuregim hala bakislarinin esaretinde Daha cozulmedi sevdanin buyusu Daha dokunuslarin ustumde Daha ibadetindeyim ellerinin Tufanlar mi olacak Silinecek mi bu insanlik Yeniden mi dogacak piriltili altin cag Beklesin tanri biraz daha Varsin beklesin kiyamet Asktan ustun ne var ki yaratilista Simdi yeniden sevisecegiz Yeniden patlayacak evrende bir yeni yasam Yeniden dusecek ademle havva cennetten Yeniden yol alacak tarih Yeniden sevda Yeniden sicaklik yeniden baslayacak hersey |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:18 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.