![]() |
Hasan Sancak
Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız varMemur sendikasıyız-hep yaptık güç birliği
Vatanın dört yanında-sağlıyoruz dirliği Görevi tamamlarız-değişik misyonumuz Geçmişten geleceğe-çünkü soyumuz Oğuz Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var Türkiye’nin bugünü-yarına sahip çıkma Kavgasını veririz-hor gözle sakın bakma Milli Eğitim için-politika ürettik Vatanın dört yanında-haksızlığa hükmettik Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var Yurdun yarını için-bütün gençlerimize Milli değer kavrattık-biz son verdik krize 21. yüzyıl-ilim ve irfan çağı Mutluluğa sokarız-ulaşılan her bağı Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var Ezberci eğitimin-esir aldığı kütle Bizle huzur bulacak-sona erecek çile Bilimin ışığıyla-aydınlanmayan ruhu Sevgiyle sarıyoruz-bizler olmuşuz uhu Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var Milli olan değere-hep sahip çıkıyoruz Boynu bükük durmayız-ışığı yakıyoruz Eğitim çalışanı-bilgiliyiz şuurlu Varlık sebebimiz var-kalplerde hüner dolu Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var Biz yetiştiriyoruz-yaparız yatırımı Tarih bilen ders alan-çalıştırırız hamı O körpe beyinlere-vatan millet sevgisi Daim yerleştiririz-yaşatırız bu hissi Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var Düşünen çalıştıran-büyük bir sendikayız Öğretmen hizmetleri-memur müdür genci kız Her gün çoğalmaktayız-akıl ruh kalp ve beyin Eğitim ordusuyuz-buna maşallah deyin Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var İç ve dış tehditlere-karşı koyar dururuz Bölen parçalayanı-yaşatmayıp vururuz Bütün enerjimizi-hepten ettik seferber Geçmişten geliyoruz-duyulur yurtta haber Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var Kökümüzden kopmadık-yola çıktık önceden Dış mihraklar vız gelir-hemen davrandık erken Kalplerimizde ülkü-saygı sevgiyle dolu “Ben değil biz” diyoruz-hepten kapladık yolu Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var Türk çocuğu gençleri-yetiştirmek gayemiz Haini affetmeyiz-karşımızda çöker diz Katılımcı Sendika-bilinsin atılımcı Bizlerle birlik oldu-anne baba ve bacı Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var Bölücü yıkıcılar-bulunmaz aramızda Bu durduğumuz yerde-güneşle dolar oda Gelişen geliştiren-kendini aşabilen Toplum kuruluşuyuz-dilimizde ilim fen Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var Bizim demokrasimiz-benzer kılcal damara Uğratmamak gerekir-sıkıntıya dumura Bir siyasi partinin-değiliz uzantısı Ruhlarımız birleşti-çok sağlamdır çatısı Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var Türkiye dendiğinde-yüreği kanatlanan Birliğe açık toplum -biziz yurt için yanan Bölen ve parçalayan-tutmasın elimizi Asla taviz vermeyiz-affetmeyiz hiç sizi Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var Vatanın üzerinde-oynanan oyunları Hepten önleyeceğiz-kırarız boyunları Bayrak toprak devlet bir-böyle bilinmelidir Bir tehlike anında-öne gelinmelidir Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var Değer verdiklerimiz-en önemli mefkure Bilinsin öğrenilsin-bu bayrak düşmez yere Tehditler yıldıramaz-çekin senaryonuzu Kalp ile ruhunuza-toplu basarız tuzu Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var Yüzyıllardır oynanır-Türk’e karşı bir öfke Soyunuzda özür var-çıkmaz sizlerden leke Türkiye’nin durumu-içimizi sızlatır Her gün çomak sokarlar-kabul etmeyiz hatır Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var Şu ölü toprağını-kaldırın üstünüzden Aymazlık aldırmazlık-böyle yapmadı deden Kişi kurum olarak- kış uykusunu defet Milli birlik olmalı-topluca canım millet Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var Kuvay-ı Milliye’ nin-ruhu sarsın gençleri Harekete geçirtsin-bütünüyle dinçleri Saygılı davranmalı-aklı almayın boşa Birlikte olmalıyız-sonra bakılmaz yaşa Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var Akıllı strateji-gerçekçi adımları İleri atıyoruz-görürüz itibarı Dışarıda yazılan-çeşitli senaryolar Bize bir şey yapamaz-çakal akrep ve davar Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var O Sevr dayatmasını-hortlatmayı düşünen Mahlûklara geçit yok-solar gider yıkan ten Başı kuma gömmeyiz-yarınsız bırakmayız Atamızdan armağan-tükenmeyen volkanız Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var İç ve dış mihraklara-kalamayız tepkisiz Üste balyoz oluruz-bırakırız içte iz Timsah gözyaşı döken-tanıyoruz onları Yunan gibi olacak-bilinmeli sonları Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var Devletin yapısından-o çürük elmaları Hep ayıklayacağız-işleri kalır yarı Ne Mutlu Türk’üm diyen-insanın onurunu Hepten koruyacağız-yükselteceğiz onu Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var Köklerimiz geçmişte-hedefse gelecekte Milli kültür dillerde-gideceğiz hep öte Türkiye söylenince-yüreği kanatlanan İnsanları bekleriz-erkekler ya da bayan Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var 200 bin kişiyiz-el el gönül gönüle Ankara’dan yayıldık-belde ilçe ve ile Öğretmen Hasan yazar-o da onlardan biri Şiirimi okuyan-kalplerde tutar yeri Türkiye’yi sokakta-bulmadık farkımız var Türk Eğitim Senli’ yiz-yüreğimizde hız var |
Ormanları bilerek-cayır cayır yakanlar Vatan hainleridir-yok edilsin o davarCiğerlerim yanıyor-yüreğim param parça
Ağaçlar yanmaktadır-tamamen oldu parça Evler ve apartmanlar-koruluk ile çamlar Altlara yıkılıyor-çöküyor bütün damlar Ormanları bilerek-cayır cayır yakanlar Vatan hainleridir-yok edilsin o davar Fatih Sultan Mehmet Han-vermiş idi fermanı Milletime sokmuştu-esenliği dermanı Ormanlarımdan bir dal-onu kimler keserse Başını uçururum-demişti dikkat sese Ormanları bilerek-cayır cayır yakanlar Vatan hainleridir-yok edilsin o davar Aynı anda dört yerde-tutuşmuştur kıvılcım Bunun için görülür-ayyuka çıkar acım Sıkıntıyı çekeriz-bize bunu vereni Vakit varken sallandır-yapmalıyız freni Ormanları bilerek-cayır cayır yakanlar Vatan hainleridir-yok edilsin o davar Yaralanan ölenler-inleyenler feryatlar Yediden yetmişe dek-ağlıyoruz zarı zar Dinimizin emridir-dünya sonunda bile Ölmeden bir fidan dik-olmamalıdır çile Ormanları bilerek-cayır cayır yakanlar Vatan hainleridir-yok edilsin o davar Ağaçsız bir memleket-duvaksız bir geline Benzemekte biliniz-ön tarafa geline Kalk ayağa Türkiye-70 milyon bir fidan Güzelce diker ise-hoşnut olur Yaradan Ormanları bilerek-cayır cayır yakanlar Vatan hainleridir-yok edilsin o davar Sözü yabana atma-duymalısın bu sesi Birlikte aşmalıyız-hem bendi hem nefesi Öğretmen Hasan söyler-vatan bize emanet Atatürk’ten armağan-yapmayalım ihanet Ormanları bilerek-cayır cayır yakanlar Vatan hainleridir-yok edilsin o davar |
Roj TV denen kanal-derhal susturulmalı Şehit Mehmetçiklerin-hesabı sorulmalıTürk’ün düşmanı olan-vardır TV kanalı
İçi lağım kokuyor-kopartır yeşil dalı Terörü beslemekte-öldürülen insanlar Acıları çekiyor-yurdumuzda milyonlar Roj TV denen kanal-derhal susturulmalı Şehit Mehmetçiklerin-hesabı sorulmalı Hedef göstermektedir-polis ve Mehmetçik’i İçimize sokuyor-hem sıkıntı hem tiki Çapulcular yönetir-düşman hain kol kola Birlikte çıkmışlardır-bütün kahpeler yola Roj TV denen kanal-derhal susturulmalı Şehit Mehmetçiklerin-hesabı sorulmalı Danimarka Devleti-sensin bundan sorumlu Altın üstün her yanın-senin cerahat dolu Güya bize dostsunuz-dost değil puştlarsınız Size inmeler gelsin-eksilmesin yasınız Roj TV denen kanal-derhal susturulmalı Şehit Mehmetçiklerin-hesabı sorulmalı PKK’yı Irak’ta-ABD İsrailli Uzmanlar yetiştirir-bundan uzundur dili Oralardan verilir-haberler canlı yayın Dikkate aalmalıdır-duyuyor musun Sayın Roj TV denen kanal-derhal susturulmalı Şehit Mehmetçiklerin-hesabı sorulmalı Susturun şerefsizi-konuşturmayın sakın Ne yapıp ne ederek-çaresini bir bakın Kinlerini kusmasın-sıkın boğaz boynunu Öldürün yaşatmayın-aşağı alın donu Roj TV denen kanal-derhal susturulmalı Şehit Mehmetçiklerin-hesabı sorulmalı Propaganda yapan-oraya çıkanları Hesaba çekmeliyiz-işi bırakın yarı Öğretmen Hasan söyler-feryat ediyor feryat Sesimi kimse duymaz-heyhat diyorum heyhat Roj TV denen kanal-derhal susturulmalı Şehit Mehmetçiklerin-hesabı sorulmalı |
Satma sakın oyunu Bozman gerek oyunuOylar namus şereftir
Oluşturma türlü kir Varlığına sahip çık Sözünü söyle bir bir Satma sakın oyunu Bozman gerek oyunu Reyi bilinçli kullan Bu zorluğa eli ban Davranmazsan dikkatli Sonra olursun kurban Satma sakın oyunu Bozman gerek oyunu Seslenişim millete Uğramayın illete Huzur mutluluk gelsin Topluca cemiyete Satma sakın oyunu Bozman gerek oyunu Para altın kömürü Tüketme canlar ömrü Elinin tersiyle it Yağan kar gibi kürü Satma sakın oyunu Bozman gerek oyunu Gitme can göre göre Olursun yara bere Gözün ile iyi bak Atacağın yer nere Satma sakın oyunu Bozman gerek oyunu Önce düşün vatanı Uyandırın yatanı Tavrı yurttan yana koy Önleyelim talanı Satma sakın oyunu Bozman gerek oyunu Medya ile patronu Esir almışlar onu Hepsi beyaz gösterir Siyah olan şu tonu Satma sakın oyunu Bozman gerek oyunu Ahlâksız teklif yapma Gözünü oya kırpma Varlığın tehlikede Bana ne diyip çarpma Satma sakın oyunu Bozman gerek oyunu Geleceği tüketme Kendini alta itme Hep pişman olacaksın Yanlış atarak bitme Satma sakın oyunu Bozman gerek oyunu Kurtarın kendinizi İçe salma krizi Elin yana kayarsa Tarih affetmez sizi Satma sakın oyunu Bozman gerek oyunu Ortak paydayı paylaş Zorlukları hemen aş Kurtardım zannedersin Gözlerinden akar yaş Satma sakın oyunu Bozman gerek oyunu Önce kendini düzelt Sizleredir bu davet Hasan size seslenir Sevmiyor isen reddet Satma sakın oyunu Bozman gerek oyunu |
Oy verelim verelimYurdu kalkındırana
Yürekleri sarana Halk yanına varana Oy verelim verelim Terörü bitirene Tümüyle yitirene Yok edip batırana Oy verelim verelim İşsize iş bulana Esenlikler salana Ömür boyu kalana Oy verelim verelim Vurgunu önleyene Bizleri dinleyene Bulmuyorsa bahane Oy verelim verelim Zikzak çizmeyenlere Halkı ezmeyenlere Deri yüzmeyenlere Oy verelim verelim Huzurlu yaşatana Birlikte kuşatana Bencilliği atana Oy verelim verelim Rantı önleyenlere Daim dinleyenlere Sevgi dileyenlere Oy verelim verelim Hür hareket edene Çağa doğru gidene Hırsları mahvedene Oy verelim verelim Her şeyi satmayana Çökertip atmayana Dinlenip yatmayana Oy verelim verelim Mayın patlatmayana Yerde çatlatmayana Hepten atlatmayana Oy verelim verelim Hainleri ezene Üzerinde gezene Dost düşmanı sezene Oy verelim verelim Dolara tapmayana Cehalet kapmayana Zamları yapmayana Oy verelim verelim Yargıya vurmayana Ateşi sarmayana Bütünü kırmayana Oy verelim verelim Peşkeş çekmeyenlere Kazık dikmeyenlere Zehir ekmeyenlere Oy verelim verelim Gemi almayanlara Asla çalmayanlara Korku salmayanlara Oy verelim verelim Emekliyi görene Tarlaları sürene Çaba emek verene Oy verelim verelim Hasan’ı anlayana Ses verip çınlayana Birliği sağlayana Oy verelim verelim |
Oyları verirseniz Yurtta oluşur krizYalanı konuşana
Batı’ya danışana Zoru görüp şaşana Oyları verirseniz Yurtta oluşur kriz Servetleri satana Vatandaşa çatana Bol keseden atana Oyları verirseniz Yurtta oluşur kriz Haritayla bölene Sırıtarak gülene Düşünmeyip bilene Oyları verirseniz Yurtta oluşur kriz Barışı yok edene Milleti mahvedene Arkalara gidene Oyları verirseniz Yurtta oluşur kriz Tamamen kandırana Durmadan yandırana Yurttaşa bandırana Oyları verirseniz Yurtta oluşur kriz Göz yumarsa teröre Hem de göz göre göre Yaparsa yara bere Oyları verirseniz Yurtta oluşur kriz Bu halkı inletene Masalı dinletene Alta doğru itene Oyları verirseniz Yurtta oluşur kriz Bütün kurumlar ile Oluşturursa çile Yaparsa bile bile Oyları verirseniz Yurtta oluşur kriz Halka hesap sorarsa Oluşturursa tasa Vurursa basa basa Oyları verirseniz Yurtta oluşur kriz Halk değil rantçılara Uğratırsa zarara Geçirtmemişse kâra Oyları verirseniz Yurtta oluşur kriz İstismar yapanlara Elleri çırpanlara Hırsları kapanlara Oyları verirseniz Yurtta oluşur kriz Hep egemen güçlere Oturtuyorsa yere Sebepse toza kire Oyları verirseniz Yurtta oluşur kriz Çıkartırsa gerginlik Cebi yaparsa delik Kaldıysa hepten deşik Oyları verirseniz Yurtta oluşur kriz Dini siyasi etnik Canı yapıyorsa tik Gerekmez derse etik Oyları verirseniz Yurtta oluşur kriz Yoksulluk yolsuzluğa Ya ölüye ya sağa Sarıyorsa o ağa Oyları verirseniz Yurtta oluşur kriz Borcu katlayanlara Kendi atlayanlara Bizi şutlayanlara Oyları verirseniz Yurtta oluşur kriz İcazet alanlara Saçları yolanlara Korkuyu salanlara Oyları verirseniz Yurtta oluşur kriz Hasan’a söz verene Yapmayıp da yerene Acıları serene Oyları verirseniz Yurtta oluşur kriz |
Bayrağa ve vatana-sahip çıkan bir nesil Yüzyıllar boyu yaşar-bunun manasını bilÖyle güzel eşsizsin-Atamdan emanetsin
Dünyalarda bulunmaz-bilinmelidir eşin Tarih boyu bu millet-senin için can verdi Yurda saldıranları-dipçikle yere serdi Bayrağa ve vatana-sahip çıkan bir nesil Yüzyıllar boyu yaşar-bunun manasını bil Sana yan gözle bakan-vatanımda duramaz Bizler burda var iken-hain düşman saramaz Dalgalanır bayrağım-yükselir Türk ilinde Önemini biliyor-anne baba ve dede Bayrağa ve vatana-sahip çıkan bir nesil Yüzyıllar boyu yaşar-bunun manasını bil Dalgalan şeref şanla-yükselsin Türk Devleti Uyumak vakti değil-yok edelim illeti Meydana koşmalıdır-yüz binler ve milyonlar Kendisine gelmeli-bütünüyle insanlar Bayrağa ve vatana-sahip çıkan bir nesil Yüzyıllar boyu yaşar-bunun manasını bil Atam benim savaşmış-kan dökmüşler yolunda Asla da kirletmemiş-can vermişler kolunda Bayrağım elden ele-dikilmiştir burçlara İçlerden kaybolmuştur-hem sıkıntı hem yara Bayrağa ve vatana-sahip çıkan bir nesil Yüzyıllar boyu yaşar-bunun manasını bil Bizler Türk Milleti’ yiz-sen var isen biz varız Vatan ve bayrağıma-yan bakanı oyarız Bizler söz veriyoruz-Allah’ın huzurunda Saldıran kim olursa-elleri olur yanda Bayrağa ve vatana-sahip çıkan bir nesil Yüzyıllar boyu yaşar-bunun manasını bil Kalk ayağa Türkiye-toparlan öne yürü Sensin burda yaşayan-kahramanı ve hürü Sahip çık ki yaşasın-ülke gitsin ileri Öğretmen Hasan söyler-asla yok dönmek geri Bayrağa ve vatana-sahip çıkan bir nesil Yüzyıllar boyu yaşar-bunun manasını bil |
Bir avuç çapulcuyla-karar aldı Fransa Şerefsizlik yakıştı-el kaldıran o Hans’aİşte utanç yasası-Ermeniler istedi
Fransız karar verdi-karardı bütün vadi Garp kurnazı Fransa-o dünya tarihine Kara bir leke sürdü-sebep olmuştur kine Bir avuç çapulcuyla-karar aldı Fransa Şerefsizlik yakıştı-el kaldıran o Hans’a Dört yüz bin oy uğruna-Türk Milleti’ne acı Sıkıntıyı gösterdi-kalplere soktu sancı Fransa Solakları-hani özgür Avrupa Parmağını kaldırdı-çakal akrep ve sıpa Bir avuç çapulcuyla-karar aldı Fransa Şerefsizlik yakıştı-el kaldıran o Hans’a Ermeni’yi güldürdü-kedere soktu bizi Fransa unutmayız-biliniz asla sizi Bu utanç çok rezilce-Avrupa’nın mantığı Yakalayamadınız-yüzyıl denen bu çağı Bir avuç çapulcuyla-karar aldı Fransa Şerefsizlik yakıştı-el kaldıran o Hans’a Soykırım ve rezalet-başı Fransa çeker Hesabı sorulmalı-yeniden teker teker Sırada da Pontus var-hele bir de Süryani Nerede Türk tokadı-milletim bekler yani Bir avuç çapulcuyla-karar aldı Fransa Şerefsizlik yakıştı-el kaldıran o Hans’a Hakaret zincirini-kırın ve parçalayın Bütün kararlarını-başlarına dolayın Küfür ile iftira-Fransızlara göre İşletmek gerekiyor-sallayın diyor töre Bir avuç çapulcuyla-karar aldı Fransa Şerefsizlik yakıştı-el kaldıran o Hans’a Fransa kini kustu-demokrasi beşiği Yarına çıkmak için-pekiştirin birliği Meydanı çapulcuya-sakın ola bırakma Öğretmen Hasan söyler-davran uzaktan bakma Bir avuç çapulcuyla-karar aldı Fransa Şerefsizlik yakıştı-el kaldıran o Hans’a |
Birleşin Müslümanlar-O İsrail’e karşı Bu sesimi duymalı-il ilçe belde çarşıSavaş yine başladı-ölüm yine kol gezer
Bebek genç ihtiyarı-İsrail durmaz ezer Ateş renkli füzeler-atılıyor durmadan Lübnan işgal edildi-hiç kimseye sormadan Birleşin Müslümanlar-O İsrail’e karşı Bu sesimi duymalı-il ilçe belde çarşı Okul cami işyeri-köprü hava alanı Terörist denen devlet-yapmaktadır talanı Oyun parkı kaydırak-çocuk üstte salıncak Bombalar yağdırılır-kopar eller ve ayak Birleşin Müslümanlar-O İsrail’e karşı Bu sesimi duymalı-il ilçe belde çarşı O Güney Lübnanlılar-tarla ekin ağacı Bırakıp da kaçıyor-durum gerçekten acı Bir sürgün senaryosu-reva mı Müslüman’a Duyun dünya bu sesi-gelmezsiniz imana Birleşin Müslümanlar-O İsrail’e karşı Bu sesimi duymalı-il ilçe belde çarşı Ölüm Filistin Lübnan-hepten köşeyi tutmuş Feryatlar inlemeler-bedenleri yapar tuş Ne kuş kaldı ne hayvan-yuvaları tarumar Bombaları yağdırır-ipi kopartan davar Birleşin Müslümanlar-O İsrail’e karşı Bu sesimi duymalı-il ilçe belde çarşı Vampir kan kusturuyor-yakılan sakat kalan Binleri bulmaktadır-yapılmaktadır talan İslam coğrafyasında-zulüm üstüne zulüm Kara toprağa düşer-Karanfil ya da Gülüm Birleşin Müslümanlar-O İsrail’e karşı Bu sesimi duymalı-il ilçe belde çarşı Sadece seyir eden-insanlara yuh olsun Kalp ile beyinlere-akrep yılanlar dolsun Nerede şu insanlık-horlayıp uyursunuz Yaptığınız kahpelik-doğurtursunuz dokuz Birleşin Müslümanlar-O İsrail’e karşı Bu sesimi duymalı-il ilçe belde çarşı Uyuma arkadaşım-bugün onlara ise Yarın sıra bizlerde-dikkat edin bu sese Yazıyor Şair Hasan-anlatıyor derdini Göreve çağırıyor-kahramanı merdini Birleşin Müslümanlar-O İsrail’e karşı Bu sesimi duymalı-il ilçe belde çarşı |
Erken davran kardeşim-vatanın tehlikede Burdan uyarıyorum-kısalmaktadır vade
Terör sabah ve akşam-vurup kırar öldürür Çocuk ile gençleri-isteyerek böldürür Onlar kurşun sıkıyor-biz niçin PKK’yı İninde vurmuyoruz-geçemiyoruz çayı Erken davran kardeşim-vatanın tehlikede Burdan uyarıyorum-kısalmaktadır vade Çok güçlü değil miyiz-Amerika binlerce Kilometreden geldi-vuruyor gündüz gece Mahlûklar sınırlardan-gelip şehit ediyor Hep Mehmetçiklerimi-bakınız mahvediyor Erken davran kardeşim-vatanın tehlikede Burdan uyarıyorum-kısalmaktadır vade Yürekli bir ses gerek-kimseyi dinlemesin Uçaklarım kalkmalı-hemen duyulsun sesin Hep bağımsızlığımız-bil tehlike altında Huzur mutluluk yoktur-bilinmeli dört yanda Erken davran kardeşim-vatanın tehlikede Buradn uyarıyorum-kısalmaktadır vade Her gün 4 5 Mehmetçik-polisim vatandaşım Kahpece öldürülür-gözden akıyor yaşım Kanı sizleri tutar-düşün o insanları Boş yere kaybederiz-veriyoruz canları Erken davran kardeşim-vatanın tehlikede Buradn uyarıyorum-kısalmaktadır vade Kalk ayağa Türkiye-uyumak vakti değil Kendimize gelelim-dost düşmanın kimdir bil Düşman suyu geçmiştir-ellerde bomba mayın Kendisine gelmeli-uyuklayan şu bayın Erken davran kardeşim-vatanın tehlikede Burdan uyarıyorum-kısalmaktadır vade Yazacağım durmadan-sözü söyleyeceğim Yukarıya kalkmıştır-hem kolum hem bileğim Yapılanları görün-durma haydi ileri Öğretmen Hasan söyler-dönmek yok asla geri Erken davran kardeşim-vatanın tehlikede Burdan uyarıyorum-kısalmaktadır vade |
Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurduŞu an göz göre göre-gözümüzün içine
Fransa baka baka-sebep olmuştur kine Tarihi bir ayıbın-sorumlusu sizsiniz Hemen onayladınız-unutmayız asla biz Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu Birlikte hareketi-orada sağladılar Sıpaları dışarda-kazığa bağladılar Kendi tarihin ile-yüzleşsene Fransa Sakın bize ders verme-çürük sizdeki yasa Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu Onur kırıcı durum-atılması gereken Adımlar olmalıdır-davranmalıyız erken Onaylanan bu karar-bilin ne ilk ne de son Kokusu duyuluyor-leşle dolu altta don Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu Böyle benzer hareket-hep diğerlerinden de Gelecektir biliniz-sorumluluklar sende Sınırlı kalmayacak-Ermeni’yle Süryani Pontus ile Kürt’ü var-söyle tedbirler hani Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu Listeler uzamakta-bizler ne yapıyoruz Vatan elden gidiyor-kime göz kırpıyoruz Bu bir kehanet değil-şantaj şantaj üstüne Bilin durmakla olmaz-bir yerden başla dene Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu AB yasaları-tuzaklarla hep dolu Dikenli taşlı yollar-kapladı bütün yolu Alevi Yezidiler-söylenir azınlıkmış Eğer onaylarsanız-diyecekler bize kış Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu Avrupa iğrençliği-bizi oyalamakta Buradan yazıyorum-sakın olmasın hata Güya onlar dostumuz-filmler ve belgeseller Böl parçala yut diyor-alata kayıyor eller Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu Nerede tarihçiler-yazarlar ve çizerler Eserler ortada yok-bu işlere önem ver Teröristle masaya-oturtacaklar bizi Derhal bunu önleyin-kötü olur krizi Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu Oyunu onlar oynar-dama taşları gibi Niçin seyrediyoruz-olmuyoruz galibi Elli seneyi değil-yüz seneyi hesap et Düşmanın kimler ise-hemen onları mahvet Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu Aleyhte alınınca-geçeriz harekete Bir yol göstermek gerek-uğramayın illete Sürekli olmalıdır-bu günden itibaren Her gün 24 saat-susmamalı bu siren Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu Faydalı eylemlerle-hemen çekelim başı Zulüm yapılan yerde-yükseltmeliyiz başı Siz akademisyenler-sinema reji ve film Yediden yetmişe dek-buna katmalı ritim Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu Hep dünya medyasına-verelim demeçleri Atatürk gibi olun-Akdeniz’dir ileri Öğretmen Hasan söyler-anlatacak her zaman Elleri birleştirin-kollara gelsin derman Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu |
Her gece gir rüyama-seninle konuşalım Rabbim çile çektirme-zorlukları aşalım
23.02-sene 2006 Günlerden perşembedir-anne gördüm suratı O günden bu güne dek-ilk defa rüyamdasın Gerçek heyecanlıydın-yüreğim çarptı çın çın Her gece gir rüyama-seninle konuşalım Rabbim çile çektirme-zorlukları aşalım Evimizin önüne-gelmiştin taksi ile Yukardan bakıyorum-kayboldu sende çile Sessizce ağlıyorum-açtım bu anda camı Uyandığımda yoktun-hissettim o an gamı Her gece gir rüyama-seninle konuşalım Rabbim çile çektirme-zorlukları aşalım Sınıfta ve okulda-okurum şiirimi Düşünüyorum seni-atamıyorum nemi Dinleyenler başını-yerlere eğiyorlar Yüzlerinde yaşlar var-ağlıyorlar zarı zar Her gece gir rüyama-seninle konuşalım Rabbim çile çektirme-zorlukları aşalım Annem acıya soktun-duygularım karışık Gündüzüm gece oldu-bulamıyorum ışık Saatler ile aylar-hep seneler geçiyor Sen orada biz burda-bizi üzüntüye kor Her gece gir rüyama-seninle konuşalım Rabbim çile çektirme-zorlukları aşalım Yazılır dörtlüklerim-yıllarca okunacak Hem doğum hem de ölüm-böyle yaratmıştır Hâk Dörtlükler yazılırken-farklı farklı düşüncem Gerçekten özlüyorum-sabaha döndü gecem Her gece gir rüyama-seninle konuşalım Rabbim çile çektirme-zorlukları aşalım Bundan sonra seninle-ya rüyada ahrette Bir gün görüşeceğiz-bizde geçeriz öte Oğlun Hasan yazıyor-anlatacak durmadan Seni orda korusun-dünyaları Yaratan Her gece gir rüyama-seninle konuşalım Rabbim çile çektirme-zorlukları aşalım |
Hasan Basri GüzeloğluHoş geldiniz Samsun’a-sevgi şükranlar size
Ayağının tozuyla-mutluluk verdin bize Seni söyler gönüller-konuşur bütün diller Anladın hâlimizi-kendisine geldi er Ne heyecanlar kattın-gençliğin enerjinle Birliği oluşturdun-huzur verirsin ile Ay gibi kalplere doğ-aşalım zorlukları Söylenmeli türkümüz-görelim itibarı Rüzgar ol es daima-önle içte krizi İdeal sahibisin-unutamayız sizi Gülümsesin Samsunlum-gelsin huzur mutluluk Üzüntü oluşmasın-sevinsin çoluk çocuk Zorlukları aşarız-gideceğiz ileri Ellerimiz birleşsin-kalmak yok asla geri Olmalıyız birlikte-Samsun’umun o adı Güzellikle duyulsun-yürekte kalsın tadı Lider olmamız gerek-el el gönül gönüle Uzaklar yakın olsun-ortadan kalksın çile |
İki yüzlü Fransa-çektiriyorsun derdi Sıkıntıya sokarsın-vatandaki her merdiSaçma sapan kanunu-geçirdin Meclisinden
Bunun sıkıntısını-duymalısın derinden Sen kendi sömürgeci-tarihine bak önce Deprem tufanlar olsun-hem gündüz hem de gece İki yüzlü Fransa-çektiriyorsun derdi Sıkıntıya sokarsın-vatandaki her merdi Bu aptalca kararın-başını ağrıtacak Zora düştüğün anda-bize vereceksin hak İfade hürriyeti-gitti ayak altına Bundan sonra da artık-kaçırırsın altına İki yüzlü Fransa-çektiriyorsun derdi Sıkıntıya sokarsın-vatandaki her merdi Karar oy kaygısıyla-Ermeni görür zarar Şu andaki durumu-inan gerçekten arar İlim adamlarıyla-tarihçilere ceza Alnınıza yazıldı-görmelisiniz eza İki yüzlü Fransa-çektiriyorsun derdi Sıkıntıya sokarsın-vatandaki her merdi O Patrik Deveciyan-başroldeki aktris Evet şapşal suratlı-onun bütün işi pis 301.madde-Türklüğe hakareti Biliniz suç sayıyor-kızdırmayın milleti İki yüzlü Fransa-çektiriyorsun derdi Sıkıntıya sokarsın-vatandaki her merdi Kanunu karıştıran-böyle milletvekili Bilin deli saçması-epeyi uzun dili O Fransa Devleti-kalmıştır zor durumda Türkiye’de kapandı-onlara bütün oda İki yüzlü Fransa-çektiriyorsun derdi Sıkıntıya sokarsın-vatandaki her merdi Şiddetle kınıyoruz-derin bir üzüntüyle Bunu karşılıyoruz-verdiniz bize çile Tarihi bir ayıbı-bize uygun gördünüz Öğretmen Hasan söyler-şu an oluştu pürüz İki yüzlü Fransa-çektiriyorsun derdi Sıkıntıya sokarsın-vatandaki her merdi |
İnsanlar arasında-söylenen kötü sözler Başımızı ağrıtır-kızarır solar yüzler Öfke kin ve gaddarlık-doğruluğun yanında Asla barınamazlar-huzur olmalı canda İşlerine aklıyla-bağlanmayan insanlar Gerçekten aciz kalır-ağlatırlar zarı zar İnsanlar arasında-söylenen kötü sözler Başımızı ağrıtır-kızarır solar yüzler Doğru ve temiz iş yap-ölçülü ağır başlı Kavga gürültü yapma-kopartma yeşil dalı Ruhu korumalıyız-inat etmemeliyiz Bencillik çıkar aşkı-çıkartmamalı kriz İnsanlar arasında-söylenen kötü sözler Başımızı ağrıtır-kızarır solar yüzler Kahpelik kurnazlığa-dememeli cesaret İnsanları öldürür-böyle kötü eziyet Bedeni coşturansa-evet hep çıkarları Devamlı kızıştırır-işi bırakır yarı İnsanlar arasında-söylenen kötü sözler Başımızı ağrıtır-kızarır solar yüzler Gönül ile vicdanı-rahatıyla yaşama İnsanı mutlu eder-böyle düzelir yama Bulanık suda balık-avlamamalı asla İnsanları yıldırır-başlara açar bela İnsanlar arasında-söylenen kötü sözler Başımızı ağrıtır-kızarır solar yüzler Hiç söz taşımamalı-gerçekten ara açar Manasını bilmezsek-kulağa sular kaçar Verilen sırrı bilin-görün kutsal emanet Bir canı taşıyoruz-yapmamalı ihanet İnsanlar arasında-söylenen kötü sözler Başımızı ağrıtır-kızarır solar yüzler Her şeyi çok sevmeli-yarın göremezsiniz Çaba ve emekleri-böyle veremezsiniz Öğretmen Hasan söyler-manasını bilerek Sesimi ses vermeli-şiir okuyan yürek İnsanlar arasında-söylenen kötü sözler Başımızı ağrıtır-kızarır solar yüzler |
İsrail nere koşar-yaptığı bu zulümle Her yanı kana bular-oluşturuyor çile İsrail’in yaptığı-insanlığın ayıbı Dünya bön bön bakarken-görün ölen şu kaybı Biçare insanları-düşünmeli bir kere Bomba roket atılır-canlar ölür boş yere İsrail nere koşar-yaptığı bu zulümle Her yanı kana bular-oluşturuyor çile Kurumlar kuruluşlar-niçin söyleyin sessiz Bir kez görün durumu-kalıyoruz nefessiz Bedenler yere düşer-olamayız hiç razı Soysuzlar katlediyor-anne bebek ve kızı İsrail nere koşar-yaptığı bu zulümle Her yanı kana bular-oluşturuyor çile Siyonizm’in o gücü-saldırtır İsrail’i Kesilmesi gerekir-hem kafası hem dili Amerika İsrail-çocuk ile babası Müslüman’ı yok etmek-ikisinin çabası İsrail nere koşar-yaptığı bu zulümle Her yanı kana bular-oluşturuyor çile İnsanlık problemi-ortak mücadele şart Bunu iyi bilmeli-etmeliyiz biz dikkat Zararı hepimize-sakın bunu unutma Kardeşlerin ölürken-horlayarak hiç yatma İsrail nere koşar-yaptığı bu zulümle Her yanı kana bular-oluşturuyor çile Seyirci kalmamalı-koş meydana topluca Öyle güçlü bağırın-tutuşmasın şu baca Bütün o güçlüklerin-üstesinden geliriz Tarih boyu bu millet-önlemiş nice kriz İsrail nere koşar-yaptığı bu zulümle Her yanı kana bular-oluşturuyor çile Şunu hiç unutmayın-yıkım ve ölümleri Hasan der engelleriz-kalpte tutarız yeri Kalk ayağa Türkiye-oturmak vakti değil Dost ile düşmanların-kimler olduğunu bil İsrail nere koşar-yaptığı bu zulümle Her yanı kana bular-oluşturuyor çile |
İyi biri olmalı-beyin kafa ve yürek Doğru söz söylemeli-gerçekleşmeli dilek İnsanlar çeşit çeşit-kötüsü kandıranı Daim yalan konuşup-canları yandıranı Kişiler arasına-fitne fesat sokarlar Birbirine düşürüp-karşılardan bakarlar İyi biri olmalı-beyin kafa ve yürek Doğru söz söylemeli-gerçekleşmeli dilek Elleri çok uzundur-ön saflarda dururlar İsteği olmaz ise-durmadan kudururlar Sözleri tehlikeli-dikkatli olmak gerek Canları kandırırlar-mahlûklar isteyerek İyi biri olmalı-beyin kafa ve yürek Doğru söz söylemeli-gerçekleşmeli dilek İşleri münafıklık-saygı sevgi hiç de yok Ayak üstü konuşur-hünerleri bilin çok Bunlardan kendimizi-koruyalım birlikte Esenliği kapalım-ne var ise dirlikte İyi biri olmalı-beyin kafa ve yürek Doğru söz söylemeli-gerçekleşmeli dilek Yanlış anlaşılmasın-doğru söze uyarım Kötü söz söylenmişse-hakikatten duyarım İyi insan olmalı-ahlâklı terbiyeli İzinsiz cebe giren-kırmalıyız o eli İyi biri olmalı-beyin kafa ve yürek Doğru söz söylemeli-gerçekleşmeli dilek Kul hakkını yiyenin-azabı büyük olur Cehenneme atılır-Cenabı- Hak’tan bulur Dünya kurulduğundan- ne zalimler görüldü Hiç birinden eser yok-defterleri dürüldü İyi biri olmalı-beyin kafa ve yürek Doğru söz söylemeli-gerçekleşmeli dilek Hepsi de gelmiş gitmiş-tanıyan kalmamıştır Bu dünya hayatında-esenlik almamıştır Topluma acı veren-kimler varsa kahrolsun Öğretmen Hasan söyler-içi ateşle dolsun İyi biri olmalı-beyin kafa ve yürek Doğru söz söylemeli-gerçekleşmeli dilek |
Sesimi duyan var mı-sarsar uyuşturucu Gençliğimi yok eder-acıtmaktadır ucu
Yurtta uyuşturucu-bilinmelidir tehdit Ağzı açmış bekliyor-baykuş akrep çakal it Azı da bir çoğu da-bilin yoktur faydası Bir kez alışılırsa-kalplere sokar pası Sesimi duyan var mı-sarsar uyuşturucu Gençliğimi yok eder-acıtmaktadır ucu Kurtulmak gerekiyor-böyle kötü illetten Yakaladığı anda-solmaktadır bütün ten Eğer dikkat etmezsek-bilin tutuşur canlar Kötü duruma gelir-bütünüyle insanlar Sesimi duyan var mı-sarsar uyuşturucu Gençliğimi yok eder-acıtmaktadır ucu Böyle kötü bir durum-davranışı etkiler Güçlü çıkması gerek-bütünüyle tepkiler Hafiften başlanırsa-bağımlılık yapmakta Devam edilir ise-ortaya çıkar hata Sesimi duyan var mı-sarsar uyuşturucu Gençliğimi yok eder-acıtmaktadır ucu Neler neler yapmaz ki-hissizlik dalgınlığa Fiziki ile ruhi-zararı olur sağa Vücutta bıraktığı-bütün kalıcı izler Geleceği etkiler-birbirlerini izler Sesimi duyan var mı-sarsar uyuşturucu Gençliğimi yok eder-acıtmaktadır ucu Bahane üretilmez-çoğaltır problemi Ortalara çıkartır-tümüyle ikilemi Herkes alışabilir-bir kez de olsa bile Alışmayın zehire-ortaya çıkar çile Sesimi duyan var mı-sarsar uyuşturucu Gençliğimi yok eder-acıtmaktadır ucu Anne baba çocuklar-sizleredir bu sözüm Hemen bulunmalıdır-bu işe erken çözüm Öğretmen Hasan söyler-biliyor önemini Ortaya koymak gerek-hem bedeni hem teni Sesimi duyan var mı-sarsar uyuşturucu Gençliğimi yok eder-acıtmaktadır ucu |
Soykırımcı Fransa-utançtır o kararı Rezil maskarasınız-kime oldu yararıO Fransa Meclisi-bir avuç Ermeni’ye
Bilerek teslim oldu-lâyıksınız her şeye 106 oya karşı-evet on dokuz kişi Ortalarda kimse yok-sanki hepsi bir dişi Soykırımcı Fransa-utançtır o kararı Rezil maskarasınız-kime oldu yararı Tam 577-bütün milletvekili Katılan 125-tükendi o an pili 452’si-bilin utanç kaynağı Tarihe yazılacak-hiç yoktur dayanağı Soykırımcı Fransa-utançtır o kararı Rezil maskarasınız-kime oldu yararı Tarihi kara bir gün-biliniz gerçekleşti Hakikatten çok üzdü-canım asil milleti Fikir hürriyetini-hep tarafsızlığını Ayak altına aldı-acı çekti dört yanı Soykırımcı Fransa-utançtır o kararı Rezil maskarasınız-kime oldu yararı Cumhurbaşkanlarıyla-bir de senatoları Buna destek oldular-kaybetti itibarı 1915’te-olan biten olaydan Fransa sorumlusun-altından çıktı atan Soykırımcı Fransa-utançtır o kararı Rezil maskarasınız-kime oldu yararı Ermeni soykırımı-yok demek bir yıl ceza 45 Euro para-bize kötü bir eza Bu yasanın tepkisi-bil büyük olacaktır Bunu siz istediniz-acısı kalacaktır Soykırımcı Fransa-utançtır o kararı Rezil maskarasınız-kime oldu yararı Şu milletvekilleri-yasadan haberi yok Bizi hiçe saydınız-eziyeti bilin çok Geleneklerimize-Türk’e ve töremize İhanet sergiledin-yazıklar olsun size Soykırımcı Fransa-utançtır o kararı Rezil maskarasınız-kime oldu yararı Fransa lekelisin-Bosna’da Cezayir’de Zulüm işkence yaptın-bilir nine ve dede Suriye’de ve Fas’ta-hele Madagaskar’da Yüz binleri katlettin-canı bıraktın darda Soykırımcı Fransa-utançtır o kararı Rezil maskarasınız-kime oldu yararı Yaptığın soykırımın-hesabı sorulmalı Suratına tükürüp-saatler kurulmalı Radikal önlemler şart-bir daha türetmeyin Sözümü kim duyarsa-haberi olsun beyin Soykırımcı Fransa-utançtır o kararı Rezil maskarasınız-kime oldu yararı Nerde insan hakları-niçin sıkıştırmazsın Karı gibi oturma-haydi tarihler yazsın Sıkıştır Ermeni’yi- kurusun kursakları Sizler hep kaybettiniz-topluca itibarı Soykırımcı Fransa-utançtır o kararı Rezil maskarasınız-kime oldu yararı Canım Azerbaycan’da-Ermeni’nin ***leri Kardeşimi öldürdü-kaldı bir kemik deri Oyunlar oynanıyor-Türk’üme bir tuzak var Başlarında bulunur-bilin bir avanak var Soykırımcı Fransa-utançtır o kararı Rezil maskarasınız-kime oldu yararı Katliam ve sürgünü-görmez midir şu Batı Ablak ablak bakıyor-sanki maymun suratı İstanbul’da 70 bin-Ermeni kaçak işçi Benim insanım işsiz-yanar kalbimin içi Soykırımcı Fransa-utançtır o kararı Rezil maskarasınız-kime oldu yararı Kimler Türk Milleti’ne-tuzakları kurarsa Onları kaplamalı-hem endişe hem tasa Öğretmen Hasan söyler-derdi aştı binleri Uyumayın milletim-gitmeliyiz ileri Soykırımcı Fransa-utançtır o kararı Rezil maskarasınız-kime oldu yararı |
Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu
Şu an göz göre göre-gözümüzün içine Fransa baka baka-sebep olmuştur kine Tarihi bir ayıbın-sorumlusu sizsiniz Hemen onayladınız-unutmayız asla biz Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu Birlikte hareketi-orada sağladılar Sıpaları dışarda-kazığa bağladılar Kendi tarihin ile-yüzleşsene Fransa Sakın bize ders verme-çürük sizdeki yasa Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu Onur kırıcı durum-atılması gereken Adımlar olmalıdır-davranmalıyız erken Onaylanan bu karar-bilin ne ilk ne de son Kokusu duyuluyor-leşle dolu altta don Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu Böyle benzer hareket-hep diğerlerinden de Gelecektir biliniz-sorumluluklar sende Sınırlı kalmayacak-Ermeni’yle Süryani Pontus ile Kürt’ü var-söyle tedbirler hani Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu Listeler uzamakta-bizler ne yapıyoruz Vatan elden gidiyor-kime göz kırpıyoruz Bu bir kehanet değil-şantaj şantaj üstüne Bilin durmakla olmaz-bir yerden başla dene Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu AB yasaları-tuzaklarla hep dolu Dikenli taşlı yollar-kapladı bütün yolu Alevi Yezidiler-söylenir azınlıkmış Eğer onaylarsanız-diyecekler bize kış Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu Avrupa iğrençliği-bizi oyalamakta Buradan yazıyorum-sakın olmasın hata Güya onlar dostumuz-filmler ve belgeseller Böl parçala yut diyor-alata kayıyor eller Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu Nerede tarihçiler-yazarlar ve çizerler Eserler ortada yok-bu işlere önem ver Teröristle masaya-oturtacaklar bizi Derhal bunu önleyin-kötü olur krizi Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu Oyunu onlar oynar-dama taşları gibi Niçin seyrediyoruz-olmuyoruz galibi Elli seneyi değil-yüz seneyi hesap et Düşmanın kimler ise-hemen onları mahvet Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu Aleyhte alınınca-geçeriz harekete Bir yol göstermek gerek-uğramayın illete Sürekli olmalıdır-bu günden itibaren Her gün 24 saat-susmamalı bu siren Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu Faydalı eylemlerle-hemen çekelim başı Zulüm yapılan yerde-yükseltmeliyiz başı Siz akademisyenler-sinema reji ve film Yediden yetmişe dek-buna katmalı ritim Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu Hep dünya medyasına-verelim demeçleri Atatürk gibi olun-Akdeniz’dir ileri Öğretmen Hasan söyler-anlatacak her zaman Elleri birleştirin-kollara gelsin derman Fransa denen devlet-kıvılcım tutuşturdu Parmağını kaldıran-köpek gibi afkurdu |
Her gece gir rüyama-seninle konuşalım Rabbim çile çektirme-zorlukları aşalım23.02-sene 2006
Günlerden perşembedir-anne gördüm suratı O günden bu güne dek-ilk defa rüyamdasın Gerçek heyecanlıydın-yüreğim çarptı çın çın Her gece gir rüyama-seninle konuşalım Rabbim çile çektirme-zorlukları aşalım Evimizin önüne-gelmiştin taksi ile Yukardan bakıyorum-kayboldu sende çile Sessizce ağlıyorum-açtım bu anda camı Uyandığımda yoktun-hissettim o an gamı Her gece gir rüyama-seninle konuşalım Rabbim çile çektirme-zorlukları aşalım Sınıfta ve okulda-okurum şiirimi Düşünüyorum seni-atamıyorum nemi Dinleyenler başını-yerlere eğiyorlar Yüzlerinde yaşlar var-ağlıyorlar zarı zar Her gece gir rüyama-seninle konuşalım Rabbim çile çektirme-zorlukları aşalım Annem acıya soktun-duygularım karışık Gündüzüm gece oldu-bulamıyorum ışık Saatler ile aylar-hep seneler geçiyor Sen orada biz burda-bizi üzüntüye kor Her gece gir rüyama-seninle konuşalım Rabbim çile çektirme-zorlukları aşalım Yazılır dörtlüklerim-yıllarca okunacak Hem doğum hem de ölüm-böyle yaratmıştır Hâk Dörtlükler yazılırken-farklı farklı düşüncem Gerçekten özlüyorum-sabaha döndü gecem Her gece gir rüyama-seninle konuşalım Rabbim çile çektirme-zorlukları aşalım Bundan sonra seninle-ya rüyada ahrette Bir gün görüşeceğiz-bizde geçeriz öte Oğlun Hasan yazıyor-anlatacak durmadan Seni orda korusun-dünyaları Yaratan Her gece gir rüyama-seninle konuşalım Rabbim çile çektirme-zorlukları aşalım |
Hasan Basri GüzeloğluHoş geldiniz Samsun’a-sevgi şükranlar size
Ayağının tozuyla-mutluluk verdin bize Seni söyler gönüller-konuşur bütün diller Anladın hâlimizi-kendisine geldi er Ne heyecanlar kattın-gençliğin enerjinle Birliği oluşturdun-huzur verirsin ile Ay gibi kalplere doğ-aşalım zorlukları Söylenmeli türkümüz-görelim itibarı Rüzgar ol es daima-önle içte krizi İdeal sahibisin-unutamayız sizi Gülümsesin Samsunlum-gelsin huzur mutluluk Üzüntü oluşmasın-sevinsin çoluk çocuk Zorlukları aşarız-gideceğiz ileri Ellerimiz birleşsin-kalmak yok asla geri Olmalıyız birlikte-Samsun’umun o adı Güzellikle duyulsun-yürekte kalsın tadı Lider olmamız gerek-el el gönül gönüle Uzaklar yakın olsun-ortadan kalksın çile |
İnsanlar arasında-söylenen kötü sözler Başımızı ağrıtır-kızarır solar yüzlerÖfke kin ve gaddarlık-doğruluğun yanında
Asla barınamazlar-huzur olmalı canda İşlerine aklıyla-bağlanmayan insanlar Gerçekten aciz kalır-ağlatırlar zarı zar İnsanlar arasında-söylenen kötü sözler Başımızı ağrıtır-kızarır solar yüzler Doğru ve temiz iş yap-ölçülü ağır başlı Kavga gürültü yapma-kopartma yeşil dalı Ruhu korumalıyız-inat etmemeliyiz Bencillik çıkar aşkı-çıkartmamalı kriz İnsanlar arasında-söylenen kötü sözler Başımızı ağrıtır-kızarır solar yüzler Kahpelik kurnazlığa-dememeli cesaret İnsanları öldürür-böyle kötü eziyet Bedeni coşturansa-evet hep çıkarları Devamlı kızıştırır-işi bırakır yarı İnsanlar arasında-söylenen kötü sözler Başımızı ağrıtır-kızarır solar yüzler Gönül ile vicdanı-rahatıyla yaşama İnsanı mutlu eder-böyle düzelir yama Bulanık suda balık-avlamamalı asla İnsanları yıldırır-başlara açar bela İnsanlar arasında-söylenen kötü sözler Başımızı ağrıtır-kızarır solar yüzler Hiç söz taşımamalı-gerçekten ara açar Manasını bilmezsek-kulağa sular kaçar Verilen sırrı bilin-görün kutsal emanet Bir canı taşıyoruz-yapmamalı ihanet İnsanlar arasında-söylenen kötü sözler Başımızı ağrıtır-kızarır solar yüzler Her şeyi çok sevmeli-yarın göremezsiniz Çaba ve emekleri-böyle veremezsiniz Öğretmen Hasan söyler-manasını bilerek Sesimi ses vermeli-şiir okuyan yürek İnsanlar arasında-söylenen kötü sözler Başımızı ağrıtır-kızarır solar yüzler |
İsrail nere koşar-yaptığı bu zulümle Her yanı kana bular-oluşturuyor çile
İsrail’in yaptığı-insanlığın ayıbı Dünya bön bön bakarken-görün ölen şu kaybı Biçare insanları-düşünmeli bir kere Bomba roket atılır-canlar ölür boş yere İsrail nere koşar-yaptığı bu zulümle Her yanı kana bular-oluşturuyor çile Kurumlar kuruluşlar-niçin söyleyin sessiz Bir kez görün durumu-kalıyoruz nefessiz Bedenler yere düşer-olamayız hiç razı Soysuzlar katlediyor-anne bebek ve kızı İsrail nere koşar-yaptığı bu zulümle Her yanı kana bular-oluşturuyor çile Siyonizm’in o gücü-saldırtır İsrail’i Kesilmesi gerekir-hem kafası hem dili Amerika İsrail-çocuk ile babası Müslüman’ı yok etmek-ikisinin çabası İsrail nere koşar-yaptığı bu zulümle Her yanı kana bular-oluşturuyor çile İnsanlık problemi-ortak mücadele şart Bunu iyi bilmeli-etmeliyiz biz dikkat Zararı hepimize-sakın bunu unutma Kardeşlerin ölürken-horlayarak hiç yatma İsrail nere koşar-yaptığı bu zulümle Her yanı kana bular-oluşturuyor çile Seyirci kalmamalı-koş meydana topluca Öyle güçlü bağırın-tutuşmasın şu baca Bütün o güçlüklerin-üstesinden geliriz Tarih boyu bu millet-önlemiş nice kriz İsrail nere koşar-yaptığı bu zulümle Her yanı kana bular-oluşturuyor çile Şunu hiç unutmayın-yıkım ve ölümleri Hasan der engelleriz-kalpte tutarız yeri Kalk ayağa Türkiye-oturmak vakti değil Dost ile düşmanların-kimler olduğunu bil İsrail nere koşar-yaptığı bu zulümle Her yanı kana bular-oluşturuyor çile |
İyi biri olmalı-beyin kafa ve yürek Doğru söz söylemeli-gerçekleşmeli dilekİnsanlar çeşit çeşit-kötüsü kandıranı
Daim yalan konuşup-canları yandıranı Kişiler arasına-fitne fesat sokarlar Birbirine düşürüp-karşılardan bakarlar İyi biri olmalı-beyin kafa ve yürek Doğru söz söylemeli-gerçekleşmeli dilek Elleri çok uzundur-ön saflarda dururlar İsteği olmaz ise-durmadan kudururlar Sözleri tehlikeli-dikkatli olmak gerek Canları kandırırlar-mahlûklar isteyerek İyi biri olmalı-beyin kafa ve yürek Doğru söz söylemeli-gerçekleşmeli dilek İşleri münafıklık-saygı sevgi hiç de yok Ayak üstü konuşur-hünerleri bilin çok Bunlardan kendimizi-koruyalım birlikte Esenliği kapalım-ne var ise dirlikte İyi biri olmalı-beyin kafa ve yürek Doğru söz söylemeli-gerçekleşmeli dilek Yanlış anlaşılmasın-doğru söze uyarım Kötü söz söylenmişse-hakikatten duyarım İyi insan olmalı-ahlâklı terbiyeli İzinsiz cebe giren-kırmalıyız o eli İyi biri olmalı-beyin kafa ve yürek Doğru söz söylemeli-gerçekleşmeli dilek Kul hakkını yiyenin-azabı büyük olur Cehenneme atılır-Cenabı- Hak’tan bulur Dünya kurulduğundan- ne zalimler görüldü Hiç birinden eser yok-defterleri dürüldü İyi biri olmalı-beyin kafa ve yürek Doğru söz söylemeli-gerçekleşmeli dilek Hepsi de gelmiş gitmiş-tanıyan kalmamıştır Bu dünya hayatında-esenlik almamıştır Topluma acı veren-kimler varsa kahrolsun Öğretmen Hasan söyler-içi ateşle dolsun İyi biri olmalı-beyin kafa ve yürek Doğru söz söylemeli-gerçekleşmeli dilek |
Sesimi duyan var mı-sarsar uyuşturucu Gençliğimi yok eder-acıtmaktadır ucuYurtta uyuşturucu-bilinmelidir tehdit
Ağzı açmış bekliyor-baykuş akrep çakal it Azı da bir çoğu da-bilin yoktur faydası Bir kez alışılırsa-kalplere sokar pası Sesimi duyan var mı-sarsar uyuşturucu Gençliğimi yok eder-acıtmaktadır ucu Kurtulmak gerekiyor-böyle kötü illetten Yakaladığı anda-solmaktadır bütün ten Eğer dikkat etmezsek-bilin tutuşur canlar Kötü duruma gelir-bütünüyle insanlar Sesimi duyan var mı-sarsar uyuşturucu Gençliğimi yok eder-acıtmaktadır ucu Böyle kötü bir durum-davranışı etkiler Güçlü çıkması gerek-bütünüyle tepkiler Hafiften başlanırsa-bağımlılık yapmakta Devam edilir ise-ortaya çıkar hata Sesimi duyan var mı-sarsar uyuşturucu Gençliğimi yok eder-acıtmaktadır ucu Neler neler yapmaz ki-hissizlik dalgınlığa Fiziki ile ruhi-zararı olur sağa Vücutta bıraktığı-bütün kalıcı izler Geleceği etkiler-birbirlerini izler Sesimi duyan var mı-sarsar uyuşturucu Gençliğimi yok eder-acıtmaktadır ucu Bahane üretilmez-çoğaltır problemi Ortalara çıkartır-tümüyle ikilemi Herkes alışabilir-bir kez de olsa bile Alışmayın zehire-ortaya çıkar çile Sesimi duyan var mı-sarsar uyuşturucu Gençliğimi yok eder-acıtmaktadır ucu Anne baba çocuklar-sizleredir bu sözüm Hemen bulunmalıdır-bu işe erken çözüm Öğretmen Hasan söyler-biliyor önemini Ortaya koymak gerek-hem bedeni hem teni Sesimi duyan var mı-sarsar uyuşturucu Gençliğimi yok eder-acıtmaktadır ucu |
Türk kültürünü yaşat-varlığını hep koru Eğer dikkat etmezsen-sonra tutuşur koruTarih boyu bu millet-dünyalara nam saldı
Esenlik mutlulukla-milletim nefes aldı Varlığını gösterdi-küfre boyun eğdirdi Karşı gelen düşmanı-ayak altına serdi Türk kültürünü yaşat-varlığını hep koru Eğer dikkat etmezsen-sonra tutuşur koru Onu ayakta tutan-kendi öz kültürüdür Onun için tarihten-oluyoruz bizler hür Manasını kavrayın-gelsin içlere güven Bencillik hırsını kır-davranmalıyız erken Türk kültürünü yaşat-varlığını hep koru Eğer dikkat etmezsen-sonra tutuşur koru Türk kültürü evrende-önemli bir yer tutar Kimler uğraşırlarsa-çarpılır yere batar Geçmişten geleceğe-sapmadı istikamet Kendisine gelmiştir-yurtta yaşayan millet Türk kültürünü yaşat-varlığını hep koru Eğer dikkat etmezsen-sonra tutuşur koru Yabancı olan türe-iyi nüfuz etmiştir Zalim diktatörlere-kültürümüz yetmiştir Yükselen bir cevherdir-hayatımız canımız Bu uğurda savaştık-yere düştü kanımız Türk kültürünü yaşat-varlığını hep koru Eğer dikkat etmezsen-sonra tutuşur koru Kahraman insan tipi-gerçekten de mükemmel Yok etmek kim isterse-kırılır bacak ve el Güzel huylar ondadır-insani meziyetler Şahsiyeti çok büyük-görülür faziletler Türk kültürünü yaşat-varlığını hep koru Eğer dikkat etmezsen-sonra tutuşur koru Sinemizden çıkmıştır-nice ünlü kahraman Kültigin ve Atilla-Kanuni ve Alpaslan Fatih Yavuz Barbaros-Sinan Yunus Atatürk Öğretmen Hasan söyler-çağa mühür vurdu Türk Türk kültürünü yaşat-varlığını hep koru Eğer dikkat etmezsen-sonra tutuşur koru |
Yükselme tutkusunu-ayarla adam densin Vatanı yükseltirsen-gelecekte de sensinŞu yükselme tutkusu-başımızı döndürür
Başarılı olmazsak-ışıkları söndürür Canlı diri ateşli-hem çevik hem atılgan Düzenli işler ise-insanlar olur yaman Yükselme tutkusunu-ayarla adam densin Vatanı yükseltirsen-gelecekte de sensin Yolu kapalı ise-yıkıcı bencil kötü Acı ağrı oluşur-o an serilir örtü Önleri açık ise-hep artar becerisi Kendine hakim olur-güzel duyulur sesi Yükselme tutkusunu-ayarla adam densin Vatanı yükseltirsen-gelecekte de sensin Engeller oluşursa-gizli gizli içerler Kötü gözle bakarak-kendisinden geçerler Hem ülkeye millete-batar o anda oku İçimizde değişir-hastalanır şu doku Yükselme tutkusunu-ayarla adam densin Vatanı yükseltirsen-gelecekte de sensin İyi tatlı tesirli-olana görev verin Heyecan oluşursa-yüksektedir o yerin İnsanlar aksi ise-acı çektirir daim Toplum da zarar görür-bil işler olur vahim Yükselme tutkusunu-ayarla adam densin Vatanı yükseltirsen-gelecekte de sensin Kötü eziyet verir-yaralayıp kaçarlar Sıkıntı ve dertleri-cemiyete açarlar Kendini dizginlemek-en önemli bir mesele Birleşirse yürekler-asla çekilmez çile Yükselme tutkusunu-ayarla adam densin Vatanı yükseltirsen-gelecekte de sensin Toplumda olmalıyız-akıllı yiğit kişi Sağlam tutmak gerekir-yapılan bütün işi Denge kurmak gerekir-saygı göstermek gerek Önemi kavranmazsa-sonra tutuşur etek Yükselme tutkusunu-ayarla adam densin Vatanı yükseltirsen-gelecekte de sensin Üstün gelme tutkusu-acılara açar yol İşleri alt üst gider-kırılır kafa ve kol Görev duygusu bilip-gönülden istemeli Öğretmen Hasan söyler-zorluğa banın eli Yükselme tutkusunu-ayarla adam densin Vatanı yükseltirsen-gelecekte de sensin |
İsrail’i durdurun Ondan hesap sordurunDünya niçin susuyor
İsrail kan kusuyor Müslümanlar ölürken Mahlûk asıp kesiyor İsrail’i durdurun Ondan hesap sordurun Sözlerim okuyana Gelmeliyiz yan yana Herkes bakıp dururken Hain doymuyor kana İsrail’i durdurun Ondan hesap sordurun İnsan hakkı nerede Bizler de girdik derde Yerlerde yatmaktadır Anne çocuk ve dede İsrail’i durdurun Ondan hesap sordurun Dur denmeli teröre Canlar gider boş yere Bizler böyle durdukça Onlar vurur ha bire İsrail’i durdurun Ondan hesap sordurun Ev apartman yıkılır İnsan yere çakılır Dünyadan ses seda yok Niçin bön bön bakılır İsrail’i durdurun Ondan hesap sordurun Yağıyor bomba roket Sıkıntıda cemiyet Birliği oluşturun Sakın bekleme davet İsrail’i durdurun Ondan hesap sordurun Silaha karşı taş var Bundan vuruyor davar Ölüyor bebek çocuk Artmaktadır hep zarar İsrail’i durdurun Ondan hesap sordurun Çatışma yoğunlaşır Allah’ım versin sabır Sarar onlar ateşi Daim bu işi kaşır İsrail’i durdurun Ondan hesap sordurun Bırakın sağı solu Herkes doldursun yolu Huzur ve barış için İleri uzat kolu İsrail’i durdurun Ondan hesap sordurun Vuranların terörü Yakıyor canı böğrü Kalabalığa katıl Önlere doğru yürü İsrail’i durdurun Ondan hesap sordurun Savaşa dur denilsin Güçlü çıkmalı sesin Durma konuş gerçeği Kaynayın için için İsrail’i durdurun Ondan hesap sordurun Endişeli bekleyiş Hasan der battı kiriş Türk Millet uyuma Bize düşmektedir iş İsrail’i durdurun Ondan hesap sordurun |
Kültürüne sahip çık-“Milli Kültürü” yaşat Vatanın dört yanını-saygı sevgiyle kuşatArzda Mehmetçik ismi-müstesna bir yer tutar
Milletin yüreğinde-kazanıyor itibar Üstün cemiyet şekli-ortaya koyanlarız Sabır ve hoşgörüyle-çağlara kayanlarız Kültürüne sahip çık-“Milli Kültürü” yaşat Vatanın dört yanını-saygı sevgiyle kuşat Karışık çalkantılı-devirleri atlattık El el gönül gönüle-çoklarını şutlattık Bizler her alanlarda- baş eğdirdik zalime Güçlüler boyun büktü-yardım ettik yetime Kültürüne sahip çık-“Milli Kültürü” yaşat Vatanın dört yanını-saygı sevgiyle kuşat Kültür alışverişi-yaptık milletler ile Türkümüz dile geldi-yayıldı ilçe ile Biz diğer kültürlere-sesimizi duyurduk Kendimizden emindik-tarih boyu buyurduk Kültürüne sahip çık-“Milli Kültürü” yaşat Vatanın dört yanını-saygı sevgiyle kuşat Dünyada konuşulan-Türkçe beşinci dildir Asya’da Avrupa’da-konuşuluyor bir bir Bir çok Batılı bilgin-konuşur Türkçe’mizi Kalplerde ve ruhlarda-muhakkak kalır izi Kültürüne sahip çık-“Milli Kültürü” yaşat Vatanın dört yanını-saygı sevgiyle kuşat Türkçe’den kelimeler-alan devletler çoktur Başkaları gibiyse-bizde zorlama yoktur Korunma ve dayanma-yaşama mücadele Tarih boyu bu millet-sevgisi geldi dile Kültürüne sahip çık-“Milli Kültürü” yaşat Vatanın dört yanını-saygı sevgiyle kuşat Din dil kültürümüze-gelin sahip çıkalım Saldıran olur ise-boğazını sıkalım Tarihlere şan veren-bu milletim gelişsin Öğretmen Hasan söyler-yüzyıllara erişsin Kültürüne sahip çık-“Milli Kültürü” yaşat Vatanın dört yanını-saygı sevgiyle kuşat |
Bayrak yarıya indi-böyle bir rezaleti Yaşattınız bizlere-üzüldü Türk Milleti
Devlet daireleri-bütün il ilçelerde Bayrak yarıya indi-inanın girdik derde O Papa dedikleri-bizi etmiyor temsil Gerçekten kötü oldu-manasını iyi bil Bayrak yarıya indi-böyle bir rezaleti Yaşattınız bizlere-üzüldü Türk Milleti 2. Jean Paul-o mahlukun ölümü Bizi ilgilendirmez-soldurmayın gülümü Benim Peygamberime-hakaret ettiren o Özür dilemeyerek-bizi mahvettiren o Bayrak yarıya indi-böyle bir rezaleti Yaşattınız bizlere-üzüldü Türk Milleti Anlam ifade etmez-bizi hiçe saymıştır Söylediği sözlerle-milletimi baymıştır Müslüman’ın yurdunda-satmaktır salyangozu Kimler cesaret eder-onlara verir pozu Bayrak yarıya indi-böyle bir rezaleti Yaşattınız bizlere-üzüldü Türk Milleti Bizi etkilemekte-oradaki bir olay Aklımızdan çıkmıyor-bilinsin kolay kolay Ülkeyi dört taraftan-kuşatan bütün güçler Altlardan oymaktadır-hain düşman ve ***ler Bayrak yarıya indi-böyle bir rezaleti Yaşattınız bizlere-üzüldü Türk Milleti AB kamuflajı-yapıyor servisini Ortalara çıkartır-sıkıntı ya da kini Rezaletin böylesi-ne görüldü duyuldu Topraklar satılıyor-vatan alttan oyuldu Bayrak yarıya indi-böyle bir rezaleti Yaşattınız bizlere-üzüldü Türk Milleti Taarruza geçtiler-bölücü yıkıcılar Mehmetçik şehit olur-vurur yarasa davar Bu sesi yükseltmeli-boğmalı karanlığı Böylelikle buluruz-yurdumuzda sağlığı Bayrak yarıya indi-böyle bir rezaleti Yaşattınız bizlere-üzüldü Türk Milleti Sinsice hazırlanan-oyunlara dikkat et Düşmanlarını tanı-etme içeri davet Öğretmen Hasan söyler-anlamını bilerek Meydanlara toplanın-kabul olsun her dilek Bayrak yarıya indi-böyle bir rezaleti Yaşattınız bizlere-üzüldü Türk Milleti |
Beden ve ruhumuzu-bunaltı basıyorsa Karamsarlığı bırak-yok edin gitsin tasaHastalık çok önemli-sarsar bizi derinden
Bir türlü oturamaz-daim kalkar yerinden Göz öbekleri büyür-nefes darlığı çeker Daima kuşkuludur-yüzünden terler döker Beden ve ruhumuzu-bunaltı basıyorsa Karamsarlığı bırak-yok edin gitsin tasa Hep kaslarda gerginlik-tüylerinde dikleşme Gerçekten de bulunur-dikkat etmeli neme O anda duyguludur-hep yürek eder pırpır Ses duyarsa yönelir-çekemez asla dırdır Beden ve ruhumuzu-bunaltı basıyorsa Karamsarlığı bırak-yok edin gitsin tasa Boğazı düğümlenir-göğsüne düşer ateş El ve ayağı tutmaz-zorda kalır baba eş Terden sırılsıklamdır-buz gibidir vücudu O an titreme alır-sarsılır kemik budu Beden ve ruhumuzu-bunaltı basıyorsa Karamsarlığı bırak-yok edin gitsin tasa Ellerinle başını-tutar açar ağzını Daima huzursuzdur-o anda yanar canı Her şeyi dert etmeyin-sinirlenerek kızma Kendinizi koruyun-sakın ola hiç azma Beden ve ruhumuzu-bunaltı basıyorsa Karamsarlığı bırak-yok edin gitsin tasa Sinir duyularımız-alarm veriyor ise Acı sıkıntı artar-dikkat edin bu sese Hepten düşünmeliyiz-bugün ile yarını Vücudu sakın yorma-kendini iyi tanı Beden ve ruhumuzu-bunaltı basıyorsa Karamsarlığı bırak-yok edin gitsin tasa İnsandaki duygular-başta ise bunaltı Bizleri zora sokar-sarsar üstü ve altı Öğretmen Hasan söyler-şu kısacık hayatta Eğer dikkat etmezsek-soldurur bizi hata Beden ve ruhumuzu-bunaltı basıyorsa Karamsarlığı bırak-yok edin gitsin tasa |
Belayı küçük görme-hastalık yer bitirir Depresyon sarar ise-eriterek yitirirToplumu sarmaktadır-şu depresyon korkusu
Bedeni yere çarpar-bozulmakta dokusu Dikkat etmek gerekir-sarsmamalı bünyeyi O an yerde buluruz-vücudu ve künyeyi Belayı küçük görme-hastalık yer bitirir Depresyon sarar ise-eriterek yitirir Hasta yakınlarına-düşmekte büyük görev Sakın hiç geçiştirme-hastalığa önem ver Anlayış tedbir gerek-iradene sahip çık Can solarak gitmesin-gerekmektedir ışık Belayı küçük görme-hastalık yer bitirir Depresyon sarar ise-eriterek yitirir Bilgilenmek gerekir-oku kitabı oku Yere düşeni kaldır-bozulmamalı doku İyi davranmalıyız-bilmeli önemini Korumamız gerekir-hem ruhu hem de teni Belayı küçük görme-hastalık yer bitirir Depresyon sarar ise-eriterek yitirir Çaresi bilinirse-hep alınır tedbiri Tutarsınız kalplerde-esenlik ile yeri Aile destek versin-savsaklamamalıdır Doktor ne derse yapın-biraz gerekir sabır Belayı küçük görme-hastalık yer bitirir Depresyon sarar ise-eriterek yitirir İçten hissetmeliyiz-topluca hastalığı Kendimize bakarsak-biz buluruz sağlığı Canı sıkmamalıyız-kederi içten atın Huzur ve mutlulukla-yatağa öyle yatın Belayı küçük görme-hastalık yer bitirir Depresyon sarar ise-eriterek yitirir Tedbirini almayan-kendini bulur yerde Hiç ayağa kalkamaz-inanın girer derde Öğretmen Hasan söyler-yukarıdadır eli Yarına çıkmak için-birlikte kükremeli Belayı küçük görme-hastalık yer bitirir Depresyon sarar ise-eriterek yitirir |
Bilgiyi öğrenmeyi-iyi kullanmalıyız Görev tamamlanmazsa-yüreğimiz eder cızÖğrenmek bize kazanç-itibar kazandırır
Yazmazsak öğrenmezsek-o bizleri yandırır Düşünce çok önemli-önemini bilmeli Çağrılınca bir yere-esenlikle gelmeli Bilgiyi öğrenmeyi-iyi kullanmalıyız Görev tamamlanmazsa-yüreğimiz eder cız İnsan aklı fikriyle-görür duyar işitir Her şeyden faydalanır-ortalardan kalkar kir Aklı düzene sokmak-yürütür ayakları İnsanların yanında-buluruz itibarı Bilgiyi öğrenmeyi-iyi kullanmalıyız Görev tamamlanmazsa-yüreğimiz eder cız Öğrenmeden mahrumsak-kör sağır ve dilsiz Böyle biri oluruz-içte oluşur kriz Çocuklara gençlere-sözleri söyletmeli Büyükler konuşursa-iyice dinletmeli Bilgiyi öğrenmeyi-iyi kullanmalıyız Görev tamamlanmazsa-yüreğimiz eder cız Küçüğü düşük görmek-korkak ve köle yapar Aileyi mahveder-bütün canlar olur dar Harfler ve kelimeler-öğrenilsin iyice Uğraş güzel olursa-sağlam olur netice Bilgiyi öğrenmeyi-iyi kullanmalıyız Görev tamamlanmazsa-yüreğimiz eder cız Ezber bilmek değildir-onu hep saklamaktır İhtiyacı olursa-tekrardan yoklamaktır Sağlam irade inanç-dürüstlük ve itimat İnsanı sevindirir-aile bulur rahat Bilgiyi öğrenmeyi-iyi kullanmalıyız Görev tamamlanmazsa-yüreğimiz eder cız Doğruluktan sapmadan- ilerlemeli çağa Huzur mutluluk gelsin-yetişen bütün bağa Öğretmen Hasan söyler-sağla diyor birliği Yüzyıla doğru koşar-sağlayanlar dirliği Bilgiyi öğrenmeyi-iyi kullanmalıyız Görev tamamlanmazsa-yüreğimiz eder cız |
Bütün tehlikelerden-koruyalım bu ruhu Birliği pekiştirin-olalım sağlam uhuDoğduğumuz şu andan-yaşadığımız güne
Güler ağlar coşarız-tahammül eder sine Güzellikle yaşamak-en önemli bir unsur Bazen tatlı ve tuzlu-önümüze çıkar sur Bütün tehlikelerden-koruyalım bu ruhu Birliği pekiştirin-olalım sağlam uhu Yaşanılan dönemin-bilmeli kıymetini Sıkıntılarımızı-kaldırın illetini Başa olay gelirse-hep huylar değişmekte Acı ve ıstıraplar-kalmaktadır yürekte Bütün tehlikelerden-koruyalım bu ruhu Birliği pekiştirin-olalım sağlam uhu Heyecanlı neşeli-sinirli ve kederli Kırılgan ve alıngan-ya temiz ya da kirli Korkak tavırlarımız-başka ifade tarzı İçimiz kalbimizde-oluşturuyor sızı Bütün tehlikelerden-koruyalım bu ruhu Birliği pekiştirin-olalım sağlam uhu Hastalık belirtisi-çıkmakta birdenbire Yakaladığı anda-hemen çarpıyor yere Güzel duygularımız-karmakarışık yitik Suratta ve gözlerde-birden çıkmaktadır tik Bütün tehlikelerden-koruyalım bu ruhu Birliği pekiştirin-olalım sağlam uhu İnişler ve çıkışlar-bir de yalnızlık hissi O manasız bakışlar-titrek çıkmakta sesi Canı yormamak gerek-kullanmalıyız aklı İyice bilinmeli-içinde çok şey saklı Bütün tehlikelerden-koruyalım bu ruhu Birliği pekiştirin-olalım sağlam uhu Kendimizi düzeltip-bulmalı esenliği Eğer dikkat etmezsek-büyütürüz deliği Dünya gelip geçici-bilmeli bunu kişi Öğretmen Hasan söyler-sağlam tutun kirişi Bütün tehlikelerden-koruyalım bu ruhu Birliği pekiştirin-olalım sağlam uhu |
Depresyon deyip geçme-koruyun kendinizi Tedbirini erken al-yere vurmasın siziEn yaygın bir hastalık-dünyada ülkemizde
İnsanlar yakalanır-oluyorlar krizde On kişiden birisi-depresyon kıskacında Evler ve apartmanlar-karanlık kalır oda Depresyon deyip geçme-koruyun kendinizi Tedbirini erken al-yere vurmasın sizi Az kişiler başvurur-acı ve karamsarlık Hep canlar perişandır-kurtar onları Halik Duygular farklı farklı-enerji kayboluyor Yakalanan insanlar-gerçekten mahvoluyor Depresyon deyip geçme-koruyun kendinizi Tedbirini erken al-yere vurmasın sizi Gücümüz sıfırlanır-hissedilir mutsuzluk Sıkıntıyı çekiyor-topluca çoluk çocuk İntihar eğilimi-bir suçluluk durumu Bakışlar manasızdır-size kalmış yorumu Depresyon deyip geçme-koruyun kendinizi Tedbirini erken al-yere vurmasın sizi Düşünceler tıkanır-tamamen gece gibi Perişanlık diz boyu-yerlerde anne abi Zevk alamama hissi-iştahsızlık endişe O yüzler soluklaşmış-kaybolmuş evde neşe Depresyon deyip geçme-koruyun kendinizi Tedbirini erken al-yere vurmasın sizi Aşırı yeme uyku-ahlâksızlık tablosu Gerçek anlaşılmıyor-bilinmiyor hususu Şikayetiniz varsa-ilk gidelim doktora Böylelikle düzelir-kalplerdeki her yara Depresyon deyip geçme-koruyun kendinizi Tedbirini erken al-yere vurmasın sizi Sözü yabana atma-başa geldiği anda Tedbirini hemen al-sakın kalmayın yanda Öğretmen Hasan söyler-yazacak dörtlükleri Gerçekleri anlatır-adım atmıyor geri Depresyon deyip geçme-koruyun kendinizi Tedbirini erken al-yere vurmasın sizi |
Depresyon ile stres-Rabbim verme kimseye Zararı dokunuyor-anne çocuk ve beyeBir kez yakalanırsak-endişe sarar bizi
Ruhlarda ve kalplerde-kalır o anda izi Üzüntü ve mutsuzluk-sıkıntı karamsarlık Duygumuz köreliyor-göstermeliyiz varlık Depresyon ile stres-Rabbim verme kimseye Zararı dokunuyor-anne çocuk ve beye Aynı anda yaşanır-bütünüyle bu acı Bakışlar manalıdır-hisseder anne bacı Ağrılar iştahsızlık-zayıflama hâlsizlik Çarpıntılar ve sesler-sarsılmaktadır ilik Depresyon ile stres-Rabbim verme kimseye Zararı dokunuyor-anne çocuk ve beye Bu duyguyu yaşamak-evet istenmez asla Yüreklerde yaşatma-sırtı arkaya yasla Duygusuz olan hayat-bilinsin çekilemez Aklını iyi kullan-kötülük ekilemez Depresyon ile stres-Rabbim verme kimseye Zararı dokunuyor-anne çocuk ve beye Şaşkınlık sevinç neşe-karmaşıktır duygular İnsanlar perişandır-hep ruhları yapar dar Tepkileri ayarla-kızma vurma bağırma Yok yere öldürerek-sıkın canları kırma Depresyon ile stres-Rabbim verme kimseye Zararı dokunuyor-anne çocuk ve beye İç ve dış etkenlerin-hesabını yapmalı Saygı ve esenlikle-bütün eli çırpmalı Titizlik göstermeli-bilmeli önemini Dikkat etmek gerekir-vücudun yorar seni Depresyon ile stres-Rabbim verme kimseye Zararı dokunuyor-anne çocuk ve beye En iyisi hırslardan-toplu kurtulmak gerek Güzelce yaşamalı-önemini bilerek Vaktini iyi kullan-cana esenlikler duy Öğretmen Hasan söyler-kötüyse değiştir huy Depresyon ile stres-Rabbim verme kimseye Zararı dokunuyor-anne çocuk ve beye |
Depresyon ruhumuzu-darmadağınık eder Yakaladığı canı-yere vurup mahveder
En sık karşılaşılan-hastalıktır depresyon Kadını ve erkeği-yakalanır olsun son Belirgin özelliği-defresif bir duygudur Sakın geçit vermeyin-önlerinde sağlam dur Depresyon ruhumuzu-darmadağınık eder Yakaladığı canı-yere vurup mahveder Suçluluk ve intihar-en belirgin özellik Dikkat etmek gerekir-yok olmasın gazellik Belirtilere dikkat-ilgi istek zevk kaybı Hiçbir tat duyamama-ortadadır ayıbı Depresyon ruhumuzu-darmadağınık eder Yakaladığı canı-yere vurup mahveder İştahsızlık süreci-vücuttaki değişme Yorgunluk ve bitkinlik-insanı yapar seme Kararsızlık ve ölüm-karmakarışık acı Biliniz yere atar-başta bulunan tacı Depresyon ruhumuzu-darmadağınık eder Yakaladığı canı-yere vurup mahveder Sorumluluk düşmekte-hasta yakınlarına Değişmeleri gözle-eller düşmesin yana Önlemi almalıyız-bütün işlerimizde Çaresine bakmazsak-biz oluruz krizde Depresyon ruhumuzu-darmadağınık eder Yakaladığı canı-yere vurup mahveder Manasını kavrayın-oturmayın boş yere Bilin yazık olacak-can çekişen şu ere Toplumu sarar ise-içinden çıkılamaz Yere düşen canlara-karşıdan bakılamaz Depresyon ruhumuzu-darmadağınık eder Yakaladığı canı-yere vurup mahveder Sesime ses vermeli-şiirimi okuyan Bir araya gelelim-sakın kalmayın yayan Bu dörtlükleri yazan-Öğretmen Hasan Sancak Birlik aşkı olursa-başarırız hep ancak Depresyon ruhumuzu-darmadağınık eder Yakaladığı canı-yere vurup mahveder |
Depresyonu tanıyın-canda var ise kuşku Önlemini erken al-bozulmaktadır doku
Hayattan zevk almama-buna denir Depresyon İnsan aklı yorulur-çıkar o an tansiyon Yakalanan vücutlar-zevk aldığı bir şeyi Hiç yapmak istemezler-yıkar anne ve beyi Depresyonu tanıyın-canda var ise kuşku Önlemini erken al-bozulmaktadır doku Üzüntü ve mutsuzluk-sarmakta hep ruhları Ortaya çıkarmakta-sıkıntı ve ahları Çaresine bakmalı-bulmalı esenliği Ailemiz içinde-sağlamalı birliği Depresyonu tanıyın-canda var ise kuşku Önlemini erken al-bozulmaktadır doku Tepki yeteneğini-kaybederse o kişi Neşe yerine acı-bağrına batar şişi Türkçe’de bu sözcüğe-denir “Ruhi çöküntü” Hırsları içe atma-oluşturur döküntü Depresyonu tanıyın-canda var ise kuşku Önlemini erken al-bozulmaktadır doku Depresyonu yaşayan-kişiler arasında İsteksizlik ve keder-karanlıktır hep oda Çaresizlik suçluluk-kötümserlik ve elem İnsanları sarartır-vücudu kaplar hep sem Depresyonu tanıyın-canda var ise kuşku Önlemini erken al-bozulmaktadır doku Hastalığa düşmeden-tedbiri almalıyız Huzur mutluluk ile-el ele kalmalıyız İnsan aklı değerli-kötüye kullanmayın Haberi olmalıdır-anne çocuk ve bayın Depresyonu tanıyın-canda var ise kuşku Önlemini erken al-bozulmaktadır doku Gönüller çaresizse-çıkılamaz o yokuş Şu zorluğu görürsek-bilinsin oluruz tuş Hayat geçip gidiyor-bilmeli önemini Öğretmen Hasan söyler-ortaya koyun teni Depresyonu tanıyın-canda var ise kuşku Önlemini erken al-bozulmaktadır doku |
Hayatına kastetme-depresyondan kurtulun İçinizden atarak-saygı sevgiyle dolunEğer yakalandıysan-üzme sakın canını
Huzur ve esenliğe-dönüştür her yanını Olumsuz düşünceyi-olumlu hâle getir Sağlık esenlikle dol-hastalığını bitir Hayatına kastetme-depresyondan kurtulun İçinizden atarak-saygı sevgiyle dolun Size enerji veren-insanlarla konuşun Ne yapacağınızı-onlar ile danışın Asla negatif değil-pozitif olan bakış Size yardımcı olur-yaz sonbahar ile kış Hayatına kastetme-depresyondan kurtulun İçinizden atarak-saygı sevgiyle dolun Dikkatinizi ölçün-cana yardıma gidin Karamsarlığı bırak-üzüntüyü mahvedin Her gün fizik eksersiz-yapın çıkın kırlara Böylece kurtulursun-içinden kalkar yara Hayatına kastetme-depresyondan kurtulun İçinizden atarak-saygı sevgiyle dolun Farklı şeyleri yapın-gidin yeni yerlere Çevreden uzaklaşın-zarar gelemesin ere Başka proje başlat-olmalı eğlenceli Yukarıya kaldırın-kolları ile eli Hayatına kastetme-depresyondan kurtulun İçinizden atarak-saygı sevgiyle dolun Yazı yaz şiir oku-kalem ile resim çiz Çok mutlu bir insan ol-sende kalmasın bir iz Önem ver insanlara-katıl şu topluluğa Huzur mutluluk gelsin-yetişen bütün sağa Hayatına kastetme-depresyondan kurtulun İçinizden atarak-saygı sevgiyle dolun Bütün vücudumuzu-bu kötü hastalıktan Birlikte kurtulalım-ayrılmayalım haktan Öğretmen Hasan söyler-anlatır depresyonu İçimizden tamamen-atmalıyız biz onu Hayatına kastetme-depresyondan kurtulun İçinizden atarak-saygı sevgiyle dolun |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:59 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.