![]() |
Meydanlara Çıktık Çıkalı
Meydanlara Çıktık Çıkalı
Sevmedim talancı, bu siyaseti Yurdumda olanı, gördüm göreli Hiç alamadık ki, verdik serveti Talan edenleri, bildim bileli Korkut töresiyle, adı konuldu Güvercinler uçtu, barış mı oldu Atatürk’ten beri, ülke soyuldu Ülkemizi böyle, sevdik seveli Mitinglerde çokça, yalan yapıldı Gidilen, her ilde, temel atıldı Her doğan çocuğa, borç bırakıldı Biz siyasete oy, verdik vereli Ümitler verildi, çok meydanlarda Hep orak çekiçle, boş kazanlarda Kandırıldık, namaz ve ezanlarda Bizler meydanlara, çıktık çıkalı Hiç akıllanmadık, Yassı Adayla Hep geriye döndük, büyük hışımla Neler yaşamadık, Maraş, Çorumla Sokaklarda kavga, yaptık yapalı Ne sağcıyım dedim, ne solcu oldum Ne politik görüş, ne örgüt sordum Ot gibi denilir, yaşayıp durdum Böyle yanlışlara, saptık sapalı |
Güzel Yolcu
İşlemişim seni güzel yolcu Her anıma, sevdama Akşamlardan sabahlara, İşlemişim seni tüm yaşadıklarımla. Savurmuşum gülleri. Saçlarının asi rüzgarından Savurmuşum! Özlemini işlemişim. Göz yaşımı sildiğim mektuplara. Birde kanayan yüreğimi eklemişim. Eklemişim kanayan satırlarla. Beklemişim seni güzel yolcu. Beklemişim solmayan güllerle Adına yazdığım mektuplarla beklemişim. |
Son Mektup
Gidiyorum Bir volkan misali bulutlara kusarak isyanımı Yamacımda yeşermiş umutları yok ederek çığlıklarla Bir rüzgar misali savurarak kaybolan yıllarımı Hiçbir hatıra bırakmadan ömrümün ardında Gidiyorum Kapkara bir bulut misali kurutarak göz yaşlarımı Yüreğimde büyümüş sevdalarımı eriterek İdam sehpasında beklemeden tek nefes hakkımı İtiyorum hayatımı ardıma, isyanın türküsünü söyleyerek Gidişim Volkanlarla Gidişim İsyanlarla Gidişim Sonsuzluğa Çürümüş vicdanlarda |
Özledim
Kokunu özledim birtanem o güzel kokunu, Hep ayrılırken fırsat bulup kokladığım kokunu, Ne de güzel gülerdin, hiç ağladığını görmedim, İnan ki canım senden başkasını bu kadar sevmedim. Sesini özledim birtanem o şımarık sesini, Öpmeye çalışırken bağırışını, haykırışını, Ne de güzel yürürdün, bana gelirken, Keşke hep gelseydin bana, gitmeseydin böyle erken. Aklımdan çıkmadın , çıkmıyorsun, hiçbir zaman çıkmayacaksın, Birlikte olduğumuzu duymadı kimse ayrıldığımızı da duymasın, Kalbimde saklayacağım seni kimse dokunmasın, Üzülürüm canımın içi ne olur ellerini hiç kimse tutmasın. |
Nefsimizi Hesaba Çekelim
Yeni bir yila ümit ile girerken Nefsimizi bir hesaba cekelim Dünya'da savaslar sürüp giderken Nefsimizi bir hesaba cekelim Canli yayinda ne savaslar izledik Terorizme nice kurbanlar verdik Depremler'den afetler'den cok cektik Nefsimizi bir hesaba cekelim Acliktan ölüyor afrika'da insanlar Acikca katlediliyor tabiat'ta hayvanlar Tek ümit oldu piyango'dan milyonlar Nefsimizi bir hesaba cekelim Pazar'lara kadar indi ar ile namus Milletin üstünde kábus var kábus Vurguncu soyguncu üstelik mepus Nefsimizi bir hesaba cekelim Kalitesiz mal reklamlar'la övüldü Dar gelirli enfilasyon'la dövüldü Millet adeta israfa tesfik edildi Nefsimizi bir hesaba cekelim Havai fisekler milyarlari tutuyor Nice evsizler sokaklar'da yatiyor Aptallar parasini kumara atiyor Nefsimizi bir hesaba cekelim Trafik canavari aramizda gezecek Kimbilir hangi masumu nerde ezecek Kimi kan aglarken kimi eglenecek Nefsimizi bir hesaba cekelim Niceleri hastahane'de can pazarinda Bir cogu kan agliyor mapusta damda Ne yetimler yapayalniz yurtlar'da Nefsimizi bir hesaba cekelim Hastaliklarla issizlik yaris halinde Bunalimlar gelir bunun ekabilinde Kurtulamayiz biz bunun vebalinde Nefsimizi bir hesaba cekelim Ozan Guner costu yine daldi derine Canim feda olsun emekcinin terine Dokunulamaz milletin manevi degerine Nefsimizi bir hesaba cekelim |
Belamsın
Alışamadım yokluğunun acı zehrine Kayboldum sevdamın derinliklerinde Ağlıyorum yine düşlerimin bittiği yerde Unutamıyorum seni yine benim belamsın... Kaçamıyorum senden zincir vurmuşsun gönlüme Hasretini ekmişsin sevdamın yerine Gidemiyorum bırakıpta seni ecelimin peşine Tutsağın olmuşum senin yine benim belamsın... Diyorlar ellere gönül vermiş aşkının inadına Tuz serpmiş kapanmayan yarana Ben sevda degil dert almışım başıma Azrailim olmışsun yine benim belamsın... Sende yoksun yaşanmıyor birtek başına Bir damla gözyaşı oldun göz pınarıma Bir daha sevmek mi tövbe allah aşkına Sevmedim başkasını yine benim belamsın.... |
Gel Artık
Bu şehrin yıldızlı akşamları, Bu şehrin sokakları, Aşkımın tek şahididir. Onlar, Aşkımın tek göstergesidir. Onlar, Yıldız, gece, sen ve ben, Dördümüz birlik de; El ele gezerdik, Bu şehrin sokaklarında, Hani nerdesin şimdi. Ellerim seni arıyor. Yıldızlar ve gece bizi bekliyor. Gel artık sevgili… Ne olur gel artık, Sen gelmezsen toprak olup gideceğim, Toprakta sevda'mın tohum'unu yetiştireceğim… |
Ateş böceği
Ben bir uyudum,uyudum Uyandım alaca karanlık Kirpiklerim bile değmemiş Henüz birbirine Çöpçüler geçmemiş Amonyak kokulu sokaktan Çöpler darmadağın etraf da Köşe başlarında uğultular Şişeler paramparça İzmaritin henüz dumanı çıkıyor Pet şişelerle oynuyor kediler Karabaşın kuyruğunda hala teneke Dövüyor alaca karanlık da sokağı Evlerin damı akıyor Dere olmuş kaldırımlar Bitmiş pazarlıklar Dereyi yarıyor ince topuklar Arabalar sıralanmış park halinde Aralarından geçmek ne mümkün Rejim yapmak gerekli Esti mi rüzgar poyrazdan Uçuşuyor kağıtlar,poşetler Duraklarda reklam,sanat,film afişleri Hepsinin ucu yanık Beyaz gömleğim kurum lekesi Yağmış üstüme gecede Ve ben umutluyum Gecenin alaca karanlığında Her ateş böceği gördüğümde Hala yıldız sanıyorum....... |
Kader Zinciri
Sök at gözümdeki sperliklerini, Tamir et bedenimin özengilerini, Al kan ver dudaklarıma ol *******imin, Sar sıcağını donmuş ruhumun stepsi dolunayına, azıcık güç ver kaderin cilvesine, Tutsak beynimin koparsın zincirlerini, Duru karanlıkta titrek bir mum umut, Olgun bir yürek karda doğan bir güneş gibi, İlk oksijeni tokatla veren kader zinciri, Görülür hep ızdırabın izleri göz pınarlarında, Hep karanlığın güneşinde kavruldu kırılmış kaderim, Sıcak arayışıma her uzanışımda, neden donuk mehtap Kara gönlüme estir sıcak nefesini cennet melekleri, Solgun tenini yaklaştır,meltem sonsuzluğunun ezimetine, Vursun gönlüm zincirini, kader şarabının buruk lezzeti, Kaderim manasını yitirmişse sustursun zirvedeki çığlığı, Kurtul boynumdan kadersizlik, Kır halkalarını kötü kaderin sevgi ipliğini bağla, çiçek çiçek baharlaştır yüreğimi, Varsın acıların en kötüsünde ikamet edeyim, Aşk tomurcuklar versin bilmezlik karanlığında, Zaman çağırsın onu yalnış öğretilendeyse yüreğim, Acı ezerse mehtabı yıpranmış Gönlümde olsun bozkır mehtabı, Aynadaki müsvetler gölgem bile kaderimin peşinde, Sil kaderimi dünyadan, Buruk bir anı olarak kalayım, Bir oluk dolusu kan ver dudaklarıma, Unutulmuş bir kahkahamla kan kusayım Kaderin zinciri hep böyleyse, Günün ilk ışıklarıyla kaybolayım. |
Gitme Zamanı Geldi
gitme zamanı geldi kimse tutmaz artık beni içim kan ağlar ben ağlarım durmadan gözyaşlarım sel olur içime dalarım yine,sen gelirsin aklıma unutulmuyorsun,ilk aşk buna derler sonra herşey anlamsızlaşır eskiden olsaydı keşke dersin hüzünlenirsin onu düşünürken ama o bilmez senin ne durumda olduğunu ve hayatın boyunca ağlarsın ölümü geçirirsin o an aklından ama ecel gelmez. |
Eyvallah
Sen, bilinçaltıma bilinçsizce yerleşmiş, bir iç savaşın son yaralı askeri gibi ürkek, tüfeğini aşka çatmış yüreğimin yasadışı sevgilisiydin. Gittiğinde, nefretinden beraat etmiş küçücük bir umudun süt annesi, üvey sevmelerin kucağında, ayrılık emzirdi dudaklarıma. Ve yokluğunda kızamık geçirmiş yıldızlar, pudra diye bulutları sürünce yüzlerine, sebepsiz karardı hayallerim Senden sonra hiçbir sevişme senin tadını vermedi Ve hiçbir ana, evladına senin adını vermedi Belki tutmadı ellerini ellerim Belki yasaktı saçlarının ışıltısı gözlerime Çünkü hiçbir zaman inanmadın sözlerime. Olsun be, sev diye değil sevgili bil diye Bir sigarayı bırakamadım bir de seni! Kolay değil bir ilaha şiir yazmak Serden gidiyorsun gülüm, akıl da söz mü kaldı! Dayanılmaz bu acıya Kestim bileklerini intihara teşebbüs *******in çıkmadı ruhuma sinmiş dudaklarının tadı, Düşmedi dilinden karanlığın, uykusuz sevdamın adı Kime baksam senden başkasını göremiyorum Azrail mi kaybetti yeteneğini, yoksa ben mi ölemiyorum Elimde değil unutmak Tetikte bir aşkın tehdidinde, Her gece kendimle savaşıp sana yeniliyorum. Ben beklerim sevgili Eğer birgün, düz mantıklı kahpe bir el uzanırsa saçlarına, İşte o an sorarsın aşkın adını Ve anarsın, belki yine kanar diye. Kanarım, okyanuslarım kırmızıdır benim Kan kusarım ama susarım gene de sahte sevdalara. Kim bilir, belki de tedavülden kalkmamıştır harbi sevgiler! Sevme diyordun sevgili Unutma ki, ben seni değil, sendeki beni sevdim Ve artık gelmesen de olur, nasıl olsa sana benzedim… |
Kara Sevda
Gözlerinden okuyorum bir sıcaklığın olduğunu Umarımki o gözler birgün beni ağlatacaktır Hissediyorum içinin yanıp aşkla kavrulduğunu Sanıyorum ki bu sevginin sonu felaket olacaktır Hep düşünür senin için olmayacak hayal kurarım Bir anseni karşımda görür sevgiyle içten bakarım Ve uyku gelmeyeceğini bilebile yatağıma yatarım Sanıyorum ki bu sevginin sonu hüsran olacaktır Biran uyusam bile rüyalar çok güzel olur bana Çaresizim dayanamıyorum artık benim için ağlamana Hayatımı düşünmeden veririm içten aşığım sana Sanıyorum bu sevginin sonu acı ve azap olacaktır Ben seni sevdim sende beni sevdin kara gözlüm Senden başkasının olmayacak yaşamım ömrüm Benim olmazisen kadere kırgın olacaktır gönlüm Sanıyorum ki bu sevginin sonu kara sevda olacaktır |
Yalnızlık
Gece yarısı ayrıldı ellerin ellerimden Hüzünler aralandı aktı yaşlar gözlerimden nerde şimdi yaşanan sevgiler terkedip gittiler bizi birer birer yok artık eski aşkın heyecanı şimdi yanımda belirdi yalnızlık ah yalnızlık |
Ani Gidiş
Hiç kimseye sormaya cesaretim olmadı evin dağınıklığından bildim gittiğini… İsteseydin merakta bırakmazdın Açıklayabilirdin…bu âni gidişin bilemediğim sebebini… Demek ki gerek görmedin her şeyi birden başlamak gibi bitirmekte özelliğinmiş anladım şimdi!... Ama ne kadar yazık! Ne denli acı!... Sen…hiç anlamamışsın beni! Belli bilmediğin… Seni nasıl sevdiğimi… Şâhidim duvarlar… çeken, biteviye hıçkırıklarımın resmini ispatım pencereler… yalnız camlar biliyor yolları nasıl gözlediğimi sorabilsen, söyler kapılar… ne ümitlerle beklediğimi Bir tavsiyem olacak… Seveceksen eğer beni sevdiğin gibi sevme kimseyi… kimse katlanamaz ve çekemez bana çektirdiklerini senin müzmin hastalığın…anladım!... terk etmek…üzmek…ağlatmak…inletmek bekletmek sevdiklerini… merak ediyorum doğrusu… sevdiklerin böyle ya… kim bilir, ne yapıyorsundur sevmediklerini? |
Buralarda Çok Yalnızım Baba
Buralarda çok yalnızım baba Tıpkı senin yalnızlığın gibi Kalabalıkların içinde Bir başımayım. Dışarıda kar yağıyor İçimin yangınına inat Her kar tanesi Karşıki evlerin çatılarına değil İçime düşüyor elif elif Sığırcıklar ellerime konuyor sarı siyah Selviler kucağıma Eğilip uzansam Toprağında biriken karlara dokunacağım. Senden çok uzaklarda Artık senin kadar yaşlıyım baba Saçlarım seninki gibi kırlangıç Gözlerim senin yorgunluğunda İçimde Sinop kadar hasret Akliman kadar kumsalım Her şeye Her kese inat Hamsaroz’un koynundayım. |
Nedeni var
Sevdiğimi söyleyemem Çünki gün geldi söylemek isteyince Susmak Gerekdi. Kollarımda Sana sarılacak güç yoktu şimdi Nedeni var... Gün geldi, Sarılmak isteyince kaybolup gittin Sonrada kırıldılar zaten Sen benim ilk sevgilimsin, mahremim, ilk sırdaşım, Sen benim ilk hasretimsin, ilk acım, ilk gözyaşım. Neylesem aklımdasın, gönlümdesin can yoldaşım, Sen benim ilk gurbetimsin, ilk acım, ilk gözyaşım.... |
Emanet
şiir yazıyorum salonun da evimin ev mi? ev benim değil kiracıyım,tıpkı olduğum gibi dünyada kalem,kağıt mı?onlar da emanet hepsi kardeşimin,adı Mehmet sevgin de emanetti bende bitti almaya sahibi geldiğinde emanetmiş herşey,sevgiler bile hiçbirşey hiç kimsenin değilmiş aslında. aşk,mal,mülk,para şan,şöhret,hepsi palavra git iste bakalım,kefen orada benden bu kadar şiir mi? şiir bitti bak Mehmet geldi. |
Matemler Yakıyorum
Tufanlar kırıyor taze dallarımı Mavi kubbenin Kutsal ezanında Rüzgar kurutuyor duygularımı Ve sitemler dolduruyor sevgimin kuyularımı Bulutlar siliyor dinmez yaşlarımı Ama olmuyor yapamıyorum Ne vakit ayağa kalksam Yıkılıyorum küf kokan yere Kurşuni matemler yakıyorum göğe Ve yüreğimi bırakıyorum sensizliğe Gözlerciden yoksun gecede Sensizliğimde Nehirlerden Musa' yi Çöllerden Mecnun' u Ve kör kuyulardan Yusuf ' u çağırırdım hep Ve mutluluğun haritasında Saçlarına hep menekşeleri bağladık Dem tutmayan acılarına hep beraber ağladık Koşmak istiyorum yatağımdan sana Ama olmuyor , yapamıyorum Ne vakit gözlerini arasam Densizce çamura itiliyor yüreğim Ve kirece bulanıyor sen kokan ellerim Sana ıslanıyor seni arayan gözbebeğim. |
Gül ve Diken
Gül isteyen dikenine katlanır, Eline batar da, gönlün sızılar, Gül hep diri kalır diyen aldanır, Gülü de tüketir; kara yazılar... Gül daha tomurcuk, gül taze gonca, Bülbüle şiirdir, bahar olunca, Gönül bahçesinde toprak bulunca, Boy verir, açılır seven arzular... Gül rengarenk açar, gül koku verir, Seveni mest eder, başını çevirir, Gönlünde kurur sa, kalp yaralanır, Gül bir hayat gibi, başı, sonu var... Sevdiğine bir gül vermek güzeldir, Onu gülden özge görmek güzeldir, Uğrunda yaşamak, ölmek güzeldir, Her gönülde, her toprakta şanı var... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:49 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.