![]() |
Kadınlar Gittiğinde...
>Kadınlar gittiğinde... > > >KADINLAR gittiklerinde arkalarında daha büyük boşluklar bırakırlar. > >Onlar bir gün çekip gittiklerinde, peşlerinde "yetim-öksüz" kalan çok olur: > >Mutfaktaki dolap, perdeler, kavanozun içindeki eski düğmeler, özenle saklanmış küçülmüş giysiler, dolap diplerindeki kurdeleler... > >Sabah karanlığında mutfaktan gelen tıkırtılar susar, yetim kalmıştır tabaklar. > >Bir kadın gittiğinde hep suyu unutulur saksıların. > >Sık sık boynunu büker "sarıkız". > >O teki kalmış eski bardağın anlamını bilen olmaz, değerini kimse anlayamaz krom hac tasının. > >Balkon artık sessizdir, koridor kimsesiz. > >* > >Bir kadın gittiğinde... > >Bir kadın gittiğinde ne çok kişi gider aslında; bir ağır işçi, bir temizlikçi, bir bakıcı, bir bahçıvan, bir muhasebeci... > >Bir anne gider... > >Bir dost... > >Bir arkadaş... > >Bir sevgili... > >Ne çok kişi yok olur bir kadın gittiğinde. > >* > >"Güzin Abla gitti..." dediklerinde, kaç kişinin gittiğini ve arkasında kalan "yetimlerini" düşündüm. > >O benim dostumdu. > >Dün Feyza’yı arayıp başsağlığı diledim. > >O canımın sıkıldığı gün telefonda "Sana gelen bana gelsin" diyen sesini hiç unutmamıştım. > >Yine ıslandı göz pınarlarım, ben dahi yetim kaldım. > >Sözcükler yetim kaldı. > >Hep böyle olur; bir kadın gittiğinde; övgüler, uyarılar, yakınmalar, dualar yetim kalır. > >Kapı eşiğindeki "Dikkat et..." duyulmaz, annesi gitmiştir "geç kalma"nın. > >Kadınlar, arkalarında büyük boşluklar bırakarak giderler. > >Bir kadın gittiğinde pek çok kişi gitmiştir aslında. Ve bir kadın gittiğinde pek çok "yetim" bırakmıştır arkasında |
güzel bi yazı.gerçekten kadınların yeri daha zor doluyor.
|
evet cok gusel bnde bgndm saoll...
|
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:41 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.