![]() |
tek kollu judo şampiyonu......!
Japonya'da bir çocuk 10 yaslarindayken bir
>trafik kazasi >geçirmis ve sol kolunu kaybetmis. Oysa çocugun >büyük bir ideali >varmis . Büyüyünce iyi bir judo ustasi olmak >istiyormus. Sol kolunu >kaybetmekle birlikte, bu hayali de yikilan >çocugunun büyük bir >depresyona girdigini gören babasi, Japonya'nin >ünlü bir Judo >ustasina gidip yapilacak bir seyin olup olmadigini >sormus.. >Hoca: >-Getir çocugu ..bir bakalim, demis. >Ertesi gün baba-ogul varmislar hocanin yanina.. >Hoca çocugu süzmüs ve >-Tamam demis..yarin esyalarini getir, >çalismalara basliyoruz. >Ertesi gün çocuk geldiginde hocasi ona bir >hareketgöstermis ve >bu >hareketi çalis demis. >Çocuk bir hafta ayni hareketi çalismis.. >Sonrahocasinin yanina >gitmis. "Bu hareketi ögrendim baska hareket >göstermeyecek misiniz?" >diye >sormus.Hocanin cevabi: >Çalismaya devam et olmus... >2 ay,3 ay,6 ay derken çocuk okuldaki bir >yilinidoldurmus.. >Çocuk >bu bir yil boyunca hep o ayni hareketi tekrarlamis. >.Hocanin yanina >tekrar >gitmis: >-Hocam bir yildir ayni hareketi yapiyorum bana >baska hareket >göstermeyecek misiniz? >-Sen ayni hareketi çalis oglum . Zamani gelince >yeni harekete >geçeriz.. >2 yil ,3 yil, 5 yil derken çocuk judodaki 10.yilini doldurmus. >.Bir gün hocasi yanina gelip. .."Hazir ol ! " >demis.. "Seni >büyük >turnuvaya yazdirdim. Yarin maça >çikacaksin!"..Delikanli sok olmus.. >Hem >sol kolu yok hem de judo da bildigi tek hareket var. >..Ünlü >judocularin >katildigi turnuvada hiçbir sansinin olmayacagi >düsünmüs ; ama >hocasina >saygisindan ses çikarmamis. .. >Turnuvanin ilk günü delikanli ilk müsabakasina >çikmis. Rakibine >bildigi tek hareketi yapmis ve kazanmis. >Derken.. ikinci >üçüncü >maç....çeyrek, yari final ve final...Finalde >delikanlinin karsisina >ülkenin son on yilin yenilmeyen sampiyonu çikmis. >.Tam bir üstat >delikanli >dayanamayip hocasini yanina kosmus.. >-Hocam hasbelkader buraya kadar geldik ama >rakibime bir bakin >hele.. Bende ise bir kol eksik ve bildigim tekbir >hareket var..bu >kadar >bana yeter.. bari çikip ta rezil olmayayim izin >verin turnuvadan >çekileyim.. >-Olmaz demis hocasi. Kendine güven,çik dövüs. >Yenilirsen de >namusunla yenil. >Çaresiz çikmis müsabakaya. Maç >baslamis.Delikanli yine bildigi >o >tek hareketi yapmis ve tak.!Yenmis rakibini sampiyon >olmus. Kupayi >aldiktan sonra hocasinin yanina kosmus: >-Hocam nasil oldu bu is? Benim bir kolum yok ve >bildigim tek >bir hareket var. Nasil oldu da ben kazandim.? >-Bak oglum 10 yildir o hareketi çalisiyordun. O >kadar çok >çalistin ki , artik yeryüzünde o hareketi senden >daha iyi yapan hiç >kimse yok. >Bu bir, ikincisi de o hareketin tek bir karsi >hareketi vardir. >Onun için de rakibinin senin sol kolundan tutmasi >gerekir.! >Bunu anlatan dostumuz bir de sunu ekledi: >İnsanlarin eksiklikleri bazen , ayni zamanda en >güçlü >taraflari olabilir: Ama yeter ki bu eksiklik >kafalarinda >olmasin.. |
teşekkürler kanka !!!!
|
...bunu duymustum..süper bi olayy..saolasınn
|
ellerine sağlık sidden güzel olmuş kanka
|
Aynı aynı kişi tarafından farklı başlıkla açılmış.Konu kilit.
|
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:33 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.